'Google repareert bug die Nest Hub-gebruiker andermans deurbelcamera liet zien'

Het lijkt erop dat Google een bug heeft gerepareerd die bij tenminste één gebruiker van de Nest Hub ervoor heeft gezorgd dat andermans deurbelcamera zichtbaar was. De internetgigant had al laten weten te werken aan het probleem.

Eerder deze maand liet een gebruiker van de Nest Hub op Reddit weten dat hij beelden zag van een deurbelcamera die niet van hem is. Hij stelde dat hij geen Nest-deurbel bezit, waardoor de beelden dus van andermans account afkomstig moeten zijn. Een Google-woordvoerder reageerde toen dat er aan het probleem wordt gewerkt, en nam contact op met de Reddit-gebruiker om de Nest Hub op te laten sturen voor onderzoek.

Volgens de Reddit-gebruiker heeft hij dit inmiddels gedaan, en heeft Google hem ook verteld dat de bug inmiddels is gerepareerd via een software-update. De internetgigant heeft echter publiekelijk niets bekendgemaakt; op een verzoek tot commentaar is tot nu toe niet gereageerd. Daardoor is ook niet duidelijk of het probleem bij meer mensen is gezien.

Het is niet de eerste keer dat andermans beelden opduiken bij de verkeerde persoon. Eerder hadden Xiaomi-camera's gekoppeld aan de Google Assistant last van dit probleem.

Door RoD

Admin Mobile

24-05-2020 • 10:48

74 Linkedin

Submitter: TheVivaldi

Reacties (74)

74
73
37
3
0
30
Wijzig sortering
Dat is geen bug maar een datalek. Had officieel gemeld moeten worden

[Reactie gewijzigd door fre0n op 24 mei 2020 21:30]

Inderdaad!

Ik vind deze tekst in het artikel nogal opvallend:
[...] heeft Google hem ook verteld dat de bug inmiddels is gerepareerd via een software-update. De internetgigant heeft echter publiekelijk niets bekendgemaakt; op een verzoek tot commentaar is tot nu toe niet gereageerd. Daardoor is ook niet duidelijk of het probleem bij meer mensen is gezien.
Wacht. Het probleem is verholpen middels een software update. Het was dus een software issue. Dus hoezo is dan niet duidelijk hoeveel mensen (potentieel) dit probleem hebben? Allemaal toch? Ik bedoel Google levert toch geen unieke software aan alle gebruikers? Ze hebben toch gewoon allemaal dezelfde software?

Stelling: *alle* gebruikers van Nest waren potentieel kwetsbaar voor dit datalek want het zat in de software die voor alle gebruikers hetzelfde is.
Ik snap nog steeds niet dat mensen überhaupt zo'n deurbel willen hebben. Waarom zou je willen dat google in de gaten houdt wie er bij je op bezoek komt? En wat is concreet het voordeel dat je via je telefoon kunt zien wie aanbelt? Die tien meter die je niet meer hoeft te lopen?
Ik heb er geen probleem mee dat Google ziet wie er op bezoek komt, ik heb niets te verbergen. En de Nest Hello heeft al meermaals z'n nut bewezen bij mij, deurbel staat gericht naar mijn camionette met werkmateriaal in, en als er iemand aanbelt wanneer er niemand thuis is kan ik hem via de smartphone vragen om later terug te komen.
Nou laat maar zien, wie zijn er deze maand allemaal bij je op bezoek geweest. Graag ook even een foto er bij, want die krijgt google ook.
Onzinnig voorbeeld. Er zit een verschil tussen data opslaan bij een bedrijf die er alleen naar kijkt in bepaalde gevallen (bijv. door opvragen justitie) en random Tweakers die de beelden gaan bekijken.
Daar zit inderdaad verschil in, opvragen door justitie heeft meer impact.
De kans dat het gebeurt is alleen zeer klein en het lijkt me niet dat ze dan onbeperkt de beelden opvragen, maar alleen binnen een bepaalde tijdspanne.
En als in dat venster calvinturbo heeft aangebeld wordt die ook van zijn bed gelicht. De kans is klein, maar de impact is groot. Je levert een hoop in voor dat kleine beetje gemak.

Of dat een probleem is moet ieder voor zich weten, maar ik zou het fijn vinden dat ik bij vrienden kan aanbellen zonder dat ik gelogd word. Ik bedank voor een cloud deurbel omdat ik mijn privacy èn die van mijn gasten waardevol vind.

[Reactie gewijzigd door Pierz op 24 mei 2020 21:54]

Ik dacht het zal me boeien of ik in de cloud kom.
Maar..........

Je hebt idd gelijk. Dan log je dus ook mensen (vrienden) die dat NIET willen.
Zo had ik er nog niet naar gekeken.

Ik vind mijn privacy serieus niet zo belangrijk. Maar die van mijn gasten wel.
Ooit gehoord van edward snowden? Volgends hem gingen bij de NSA allemaal prive fotos rond. En met prive bedoel ik échte pruve foto's, naaktfotos. Ooit gehoord van PRISM? Dw NSA heeft dus al je fotos. Kijk ook maar eens het filmpje van coldfusion over google en de cia (coldfusion heeft heel veel interresante docu's over veel verschillende interresante onderwerpen btw!)
(Camionette = bestelwagen)

Dat hij op iets gericht is wil nog niet zeggen dat dit nuttig is geweest. Zie je bijvoorbeeld dat de inbraken in je bus zijn afgenomen of de pakkans van daders is toegenomen? Als het antwoord 'ja' is dan woon je wel in een hele, hele slechte wijk; de Nest Hello bestaat pas sinds 2018, de minimale sample size is 5 wat mij betreft, in 2 jaar kan er echt niet 5 (afgeslagen) (pogingen tot) inbraak zijn.

Als er bij mij niemand aanbelt en er is niemand thuis dan komt die persoon meestal vanzelf terug of belt mij.
Iedereen heeft iets te verbergen, neem als (stom)voorbeeld je pincode.

Mijn standpunt is en blijft data waarvan je niet wil dat het in de verkeerde handen kan komen moet je helemaal niet willen opslaan. Want alles is te kraken. Het ligt er maar aan hoeveel moeite iemand ervoor wil doen.
Persoonlijk lijkt het mij heel erg handig voor wanneer je bijvoorbeeld niet thuis bent of in het weekend als je een keertje uitslaapt. Zodat je mogelijk je pakketje niet mist. Ook hoor je bij ons in de tuin de deurbel niet. Echter heb ik zelf een hekel aan het hele cloudgebeuren erachter en zou ik veel liever de mogelijkheid zien om het lokaal te draaien.
Als je niet zeker bent of je wel of niet thuis bent het pakketje laten bezorgen op een afhaalpunt (mits die optie er is). Voor bereik in de tuin zijn er ook andere goedkopere opties die niet afhankelijk zijn van internet of cloud oplossingen. Ik heb een bel met twee ontvangers. Eentje in het stopcontact en de andere draadloos. Een bijkomend voordeel is dat m'n telefoon niet binnen handbereik hoeft te zijn en op stil kan staan.

Als je echt all out wilt gaan kan dat ook met een Raspberry Pi en wat randapparatuur. Dan kan alles lokaal. Volgens mij alsnog goedkoper te regelen dan een Nest of Ring.

@Trestry Mijn broertje woont in een huis waarbij de leefomgeving zich bevindt op de eerste etage maar de voordeur op de begane grond. Dan is het wel prettig om te weten wie er aan je deur staat alvorens je naar beneden gaat, maar dat kan dus ook prima opgelost worden met bovengenoemde oplossing. Mensen kiezen alleen sneller voor een kant en klare oplossing omdat 't makkelijker is of omdat ze geen benul hebben van alternatieven.

[Reactie gewijzigd door SomerenV op 24 mei 2020 11:15]

Ben het zeker niet totaal met je oneens, maar bijv. bij vrienden was het fijn dat we iets te vroeg aankwamen en ze zagen op de deurbel dat wij het waren en opende op afstand de deur. En in het algemeen gebruiken ze het ook als security camera. Of dat de privacy impact waard is, is natuurlijk een aparte vraag. En natuurlijk zou je dat hele systeem ook lokaal kunnen draaien... maar goed, compleet nutteloos is het zeker niet.
Het ironische van zo'n 'security systeem' is dat een hacker het een inbreker wel heel makkeljk kan maken door gewoon de deur te openen op afstand.

Zo zijn elektronische autosleutels ook echt super handig, tot dat een handige dief je eigen autosleutel versterkt en daarna zo je auto opent.
Inderdaad is dat een theoretisch risico, maar realistisch gezien zijn mechanische sloten denk ik een stuk makkelijker te openen voor een 'targeted attack' dan elektronische. Alhoewel realistisch gezien meestal elektronische sloten ook een mechanische 'backup' hebben, dus dan heb je het slechtste van beide werelden. Hoe dan ook, het is niet zonder reden dan er zo veel varianten zijn op de uitspraak "Locks don’t keep robbers from stealing. Locks keep honest men from making mistakes". En ik denk dat juist cloud (!) security cameras in het algemeen extreem effectieve vormen van bescherming zijn. Je kunt niet voorkomen dat iemand je huis binnenkomt, maar je kunt het wel 1) iets moeilijker maken en 2) er voor zorgen dat je zo veel mogelijk informatie over de persoon hebt achteraf.
Je aanname over mechanische sloten is fouttief. Goede mechanische sloten zijn een heel stuk effectiever, omdat je (verhoudingsgewijs) veel kracht moet zetten om een slot te openen. Electronische sloten vertrouwen op lage mechanische krachten, wat ze gelijk meer kwetsbaar maakt.

Verder is er maar een regel die belangrijk is. Jouw deur moet er beter uitzien dan die van je buren. In mijn geval zit er een 8mm dikke stalen plaat om mijn deur heen gevouwen (zichtbaar van buiten) en is de deur van mijn buren van glas. Tenzij een inbreker bewust wil inbreken bij mij zal hij altijd kiezen voor de buren (gelegenheid)
Om je laatste reden heb ik gewoon een action draadloze deurbel, via 433mhz weliswaar, welke ik opvang binnen domoticz. Zodra iemand aanbelt krijg ik een snapshot van m’n lokale buiten camera, en klaar. Geen cloud diensten die mee kunnen kijken.

Ik hoef niet via de deurbel te kunnen praten, ik vind het enkel interessant om te weten of er een postbezorger voor de deur staat (die al wordt gezien door m’n camera en waar ik dan sowieso een beweging melding van krijg) of dat er een aan-de-deur verkoper voor de deur staat, die ik dan lekker laat staan.
Daar heb je toch geen deurbel voor nodig? Als je niet thuis bent kun je alsnog niet opendoen en bij de buren afleveren is volgens mij standaard..

(Tenzij verzekerd verzonden)
Bij de buren afleveren is bij lange na niet bij iedereen een optie om meerdere redenen, en je kunt een bezorger wel vertellen je pakketje achter de kliko te leggen of in de tuin omdat je de poort van het slot hebt gehaald etc.
De nieuwe Eufy deurbel lijkt me erg interessant. Geen cloud abonnement nodig, de opslag gebeurt op de ‘homebase’, welke je ook als gong kunt gebruiken. Check maar de review op bright.nl, de reviewer wisselt de Nest Hello om voor een Eufy. Zelf vind ik een video deurbel wel handig, want (a) in de zomermaanden kunnen we in de tuin toch een melding krijgen als een pakketbezorger voor de deur staat, en (b) het is gelijk een security cam voor de voorkant van de woning.
En dan kan ik je dus de pricewatch: eufy Video Doorbell (Battery-Powered) aanraden.

Staat op mijn verlanglijstje. Heeft door de bijgeleverde hub lokale opslag voor de video beelden. Geen cloud fees. En ze ondersteunen RTSP waarmee je de beelden rechtstreeks op kan slaan op bv ook een Synology NAS in je huishouden.

http://community.anker.co...your-compatible-nas/64833

[Reactie gewijzigd door Ibidem op 25 mei 2020 05:35]

Wel eens gedacht aan mensen die gehandicapt zijn, die kunnen vaak niet zo snel naar de deur komen, dan is een camera deurbel ideaal, dan kunnen ze laten weten dat men onderweg is naar de deur voordat de bezorger wegloopt en de persoon achterlaat met een probleem omdat ze het geduld niet hebben om te wachten. Als je in een rolstoel zit dan kan je niet altijd even snel naar de deur lopen. Denk eerst eens verder na voordat je zulke dingen zegt.
Maar dat kan toch ook gewoon met een ouderwetse intercom? Of anders in ieder geval met een slimme deurbel zonder videocamera?

[Reactie gewijzigd door TheVivaldi op 24 mei 2020 11:25]

Via de camera is het wel nuttig om te zien of het relevant is om naar de deur te sjokken als je gehandicapt bent. Een verkoper hoef je geen moeite voor te doen, een bezorger laat je dan weten dat je eraan komt.

Maar anderzijds zijn er ook gewoon intercom systemen met een camera die puur live werken, en hiervoor gemaakt zijn, dus eigenlijk is mijn bovenstaande stelling niet een verdediging voor video deurbellen.
Die intercom kan prima elders in huis hangen. Ik woon in een gestapeld appartement en mijn intercom zit ook niet bij mijn voordeur omdat ik anders eerst de trap af zou moeten.
Die intercom systemen zijn bedoelt om buiten een deurbel te monteren, en in de woonkamer of waar je het meeste bent, de base unit te plaatsen. Er komt geen clouddienst om de hoek kijken, het is een lokaal systeem die enkel live video doet op een schermpje van de intercom zelf, waar je dus ook op dat apparaat op een knop kunt drukken om te spreken dat je eraan komt omdat je 10 trappen af moet.
Ik vind het wel degelijk een uitkomst voor de senioren in onze samenleving. Hoevaak zie tegenwoordig bij opsporing verzocht niet voorbijkomen dat er weer een of andere bende actief is die zich voordoet als de thuishulp en vervolgens je woning leegrooft? Ik denk dat dit soort apparatuur hier zeker bij kan helpen. Al was het maar om de mensen herkenbaar in beeld te krijgen of de bewoner te kunnen laten zien wie en hoeveel mensen er voor de deur staan.

Het is toch een begin van nieuwe techniek. Helaas gaat het soms fout en zijn het ook nog eens hele irritante en domme fouten, maar laat het een beetje volwassen worden en het besef wat groeien en er komen vanzelf betere alternatieven.
Reden te meer om een deurbel te zoeken die wel de nuttige functionaliteit biedt van Nest of Ring en dergelijke, maar met lokale opslag thuis en niet via een betaald abonnement in de cloud. De Eufy Video Deurbel (best die met batterij omdat de data wel thuis maar niet in de deurbel zelf wordt opgeslagen) is er zo eentje. Een beetje lastig verkrijgbaar. Ik vraag me af of daar een lobby van de aanbieders van bellen die alleen met betaald abonnement bruikbaar zijn achter zit...
Er is ook Netatmo deurbel die lokaal,opslaagd

En het is de enige die europees is (tijd om wat terug te investeren in europese merken) anders maken we ons eigen economische markt kapot in het voordeel van USA en China
Daardoor gaan onze (klein)kinderen geen jobs meer hebben,en als zij geen job hebben,dan zijn er ook niet genoeg belastingen voor ons pensioen te betalen. (we smijten onze eigen toekomst weg door producten te kopen van andere continenten)
Als je een leuk product ziet op internet, kijk dan even of je geen alternatief kan vinden bij een Benelux bedrijf.

Bij bedienden zie ik hetzelfde, alle kleine jobs worden uitbesteed aan indiers maar daardoor hebben onze kinderen geen kans om door te groeien, want ze kunnen de basis niet leren. We krijgen vol kinderen die geen toekomst gaan hebben en onze samenleving gaat minder specialisten bevatten vermits niemand door kan groeien.

[Reactie gewijzigd door sebastienbo op 24 mei 2020 11:38]

Ik heb allerlei deurbellen vergeleken, rekening houdend met het feit dat ik al jaren geen ouderwetse bedrading voor deurbel meer heb. Daardoor viel de Netatmo af want die werkt voor zover ik kan zien alleen maar bedraad. Ook lijkt die de opslag in de deurbel te doen. Dus, bel gestolen, dan beelden ook weg. (Hij probeert wel te alarmeren, maar ja, weg is weg.)
Ik wilde ook niet de bedrade Eufy want die slaat de beelden ook in de bel zelf op.

[Reactie gewijzigd door pauldebra op 24 mei 2020 11:51]

De draden dienen enkel voor voeding, het is een wifi camera.

Bedoel je dat je dan enkel deurbel cameras zoekt waar een batterij in zit?
Dat over Eufy is niet waar, hij slaat de beelden op in een Homebase. (een soort mini nas die je er bij krijgt dus je slaat je beelden lokaal op) Maar ze werken er wel aan maar dat betekent niet dat dat moet. (beelden opslaan op de camera)
Er zijn twee Eufy deurbellen: eentje zonder batterij die beelden opslaat op geheugen dat in de deurbel zelf zit en er is de battery-deurbel (die ik heb) die beelden opslaat in de homebase.
Je hebt het over Benelux bedrijven en komt met een Frans bedrijf als alternatief.
Je data in huis houden zonder pottenkijkers als Google, apple of Amazon is natuurlijk prima, wat mij dan weer tegenstaat is deze integratie binnen netatmo, wel mooi is de optie om op te slaan naar FTP.
Inderdaad, maar binnen EU houden (waar je belastingen betaald) is beter dan iets te kopen buiten EU waar je belastingen van andere mensen betaald.

Bekijk het zo:
Stel een bedrijf van USA verkoopt deurbellen aan europeanen en betaald 1 miljoen belasting in zijn land + heeft 2000 werknemers in dienst. Jij als europeaan betaald dan de jobs en belastingen onrechstreeks in USA, terwijl er in EU dan minder jobs zijn , want hier heb je geen deurbel gekocht. Hoe meer ze in USA kunnen verkopen aan EU , hoe minder belastingen Amerikanen moeten betalen aan de overheid, want de overheid heeft grote inkomsten gekregen van export die betaald word door ons europeanen.

Je ziet hetzelfde fenomeen ook in landen die afhangen van tourisme, eigenlijk transfereer je geld naar die landen door daar op vakantie te gaan en je creeerd daar jobs. Die federale overheden zijn daar afhankelijk van geworden, want nu met het covid zie je dat die landen door hebben dat ze een groot gat in hun begroting gaan hebben omdat er geen toeristen langsgekomen zijn. Maar de staat heeft zijn geld nodig, dus gaan hun belastingen stijgen in dat land (omdat er minder toeristen waren) Dus omgekeerd zie je dat ze minder belastingen betalen omdat jij daar iets koopt of op vakantie gaat.

Binnen de EU is het minder erg, want je betaald ook belastingen in de EU.
Stel dat spanje het financieel moeilijk heeft door covid19 dan zal eu hen geld lenen (ja, jouw belastingsgeld) maar dat is goed, want diezelfde eu zorgt er voor dat Belgen en Nederlanders veel meer job opportuniteiten hebben zoals in spanje. Nederland heeft bijvoorbeeld veel diensten en winkels in belgie, stel dat belgie in meoilijkheden komt, dan gaat dit direct effect hebben op winkels in Nederland.En dus ook haar financien, dus moeten de belastingen in Nederland omhoog omdat belgen minder producten zouden kopen. Samengevat: Kopen en verkopen binnen de EU is altijd voordelen voor je eigen land. Maar buiten de EU ben je eigenlijk andere mensen hun belastingen aan het verlichten en jobs aan het kapot maken op ons continent.

Open markten zijn zowieso het beste voor iedereen, dit werd al wiskundig veel bewezen.
Je maakt de landen afhanikelijk van elkaar waardoor ze ook elkaar helpen in geval van nood , want anders dreigen ze mee in te storten. Het zorgt er dus voor dat alle economieen veel stabieler worden en er minder aggressief te werk gegaan word, want iedereen is afhankelijk van elkaar. Het enige wat gevaarlijk is, zijn te lage lonen en dus oneerlijke concurrentie . Daar mag je dus eigenlijk niets kopen want dat maakt je interne markt kapot en het herhoogt je eigen belastingen op termijn want er zijn midner bedrijven in je land die belastingen betalen. Dat is ook de hele reden dat overheden bedrijven niet te zwaar willen belasten. het is een evenwicht zoeken.

[Reactie gewijzigd door sebastienbo op 24 mei 2020 17:16]

Ik heb het juist mensen vol trots vol trots aan mij laten zien dat er iemand voor de deur stond als ze juist niet thuis waren.

- bezorger voor de deur en dan vragen bij een bepaalde buur af te leveren
- of controleren dat vriendjes niet met hun kinderen binnen gaan spelen als de ouders er niet zijn

Vast wel meer voorbeelden te noemen over bepaalde use cases waarvoor mensen dit nuttig vinden
- bezorger voor de deur en dan vragen bij een bepaalde buur af te leveren
- of controleren dat vriendjes niet met hun kinderen binnen gaan spelen als de ouders er niet zijn
Je klinkt precies als wat die Ring-reclames op tv laten zien.
En wat je uiteindelijk na een paar dagen niet meer actief gebruikt, en je dus wel een spion in huis haalt.
Technisch gezien hangtie normaliter buiten je huis...
Google houd niet in de gaten wie er op bezoek komt jij houd in de gaten wie er op bezoek komt.

Ik vind het best handig, zeker met automatische meldingen dat je niet thuis bent voor pakketdiensten of iets dergelijks
Ik vind het best handig, zeker met automatische meldingen dat je niet thuis bent voor pakketdiensten of iets dergelijks
Dit klinkt alsof google dat dus wel in de gaten houdt. Herkenning dat het om een postbode gaat gebeurd vast op een server van Google en niet lokaal. Maar daarbuiten is het zo dat Google nog al eens privacy regels verandert in het nadeel van de klant. Ik vind het niet onwaarschijnlijk dat dat hier ook gebeurd en er steeds meer data gedeeld wordt.
Nee, dat doen ze dus niet, als je aanbelt en er is niemand thuis, stel je zelf een melding in en de niet thuis status is geregeld aan de hand van de locatie van je telefoons
Ah maar dan wordt de melding naar alle 'aanbellers' geuit, niet alleen naar pakketdiensten?
Ik vind het zeer handig voor pakjesdiensten, waarbij direct kan reageren en zegt dat ze het mogen laten liggen in plaats van dat ze direct na het aanbellen weer weglopen en dat je het pakketje de volgende werkdag moet ophalen bij postkantoor.
In de USA is diefstal van pakketjes die afgeleverd zijn aan je deur nogal een groot probleem, met een slimme deurbel heb je iig bewijsmateriaal.
Net zoals met eigenlijk alle smarthome producten, is er natuurlijk zelden een echte noodzaak. Zoveel mensen, zoveel wensen. Er zijn tal van redenen te verzinnen om slimme deurbel te plaatsen.

- Camerabeveiliging aan deur.
- Op afstand communiceren en meldingen ontvangen wie er aan de deur staat, wanneer je weinig thuis bent.
- De koppeling naar je smartphone, vooral ideaal bij slechthorendheid/doofheid of slecht ter been.
- Integratie met smarthome producten voor de echte geeks.
Kan je je dat echt niet voorstellen?

-Je noemt zelf 'tien meter die je niet meer hoeft te lopen'; een reden kan dus zijn dat je niet kan lopen.
-Als je een groot huis hebt/vaak in de tuin zit dan is dit een simpele manier om de 'bel' ook op andere plekken te horen.
-Met gezichtsherkenning kan je de postbode verzoeken om je pakketje op een specifieke plek achter te laten of om iets langer te wachten (kan ook met een papiertje, al is daarbij energyinput van de postbode nodig terwijl bij een proactieve vraag hij dat gewoon hoort)
-Als je vaak de lul bent met belletje trek

Persoonlijk heb ik hier ook geen behoefte aan en al helemaal niet van Nest (Google) of een ander bedrijf waarbij privacy gevoelige data hun core-business is.
Weten ze toch sws al. Je android telefoon kijkt naar ssid's ;)
Ik vind het geniaal. Als er iemand aanbelt terwijl je een film zit te kijken en je niet het hele riedeltje hoeft te doen van, opstaan, film pauzeren, naar de voordeur lopen etc. Meestal is het toch flauwekul, niet de moeite waard om voor naar de deur te lopen. Maar als het de buurman is die klaagt over het lawaai dan is het wel nuttig.
Ik snap nog steeds niet dat mensen überhaupt zo'n deurbel willen hebben. Waarom zou je willen dat google in de gaten houdt wie er bij je op bezoek komt? En wat is concreet het voordeel dat je via je telefoon kunt zien wie aanbelt? Die tien meter die je niet meer hoeft te lopen?
Ik heb het net andersom. Zou hem niet meer willen missen.
Er wordt redelijk vaak ingebroken in onze buurt en heb nu al diverse malen "vreemde figuren" in onze portiek zien staan. Als ik dienst heb en mijn vrouw is dan alleen thuis, geeft dit haar een geruststelling dat ze ziet of er mensen zijn. Bovendien kan ze evt ook via de deurbel daarop reageren.
Daarbij heb ik al een keer een vandalist vol in beeld gehad die de spiegel van mijn auto sloopte. Klusje van een cent om een kwalitatieve uitdraai te maken en er vervolgacties aan te geven. Ook qua kosten is het sinds kost € 5,- per maand voor alle Nest camera's in 1 huis. Heb er 3 dus vind € 1,66 per camera per maand zeer schappelijk.

Qua privacy vind ik altijd het een oneindige discussie waarin ik me niet ga mengen (nee, ik heb niets te verbergen/ ja, maandelijks kosten, stoute Google & grote bedrijven ect), maar ik respecteer ieder zijn mening daarin.

ik ben in ieder geval overtuigd.
Aan de hand van smartphones weten ze al goed genoeg wie er op bezoek komt.
Ik weet niet wat voor klein huis jij hebt, maar als ik op de slaapkamer ben dan duurt het toch wel even voordat ik bij de voordeur ben (als ik uberhaupt de bel al hoor), EN vergeet niet de veiligheid die zo'n videodeurbel met zich meebrengt, degene die aanbelt zie je en wordt ook meteen opgenomen, genoeg fraudeurs/overvallers aan de voordeur etc.
Handig om te zien wie allemaal aan je voordeur is geweest in de loop van de dag.
Ook wanneer je op het werk zit en er belt iemand aan kan je alsnog praten en acties doen.
Niet omdat jij hier geen voordeel in ziet dat je denkt dat iedereen lui is.

Edit: mijn deurbel zit geïntegreerd in m'n domotica systeem.
Dus geen cloud gebeuren. Er komt geen google of amazon aan te pas.

[Reactie gewijzigd door jinks26 op 24 mei 2020 19:58]

Niet te vergeten die slimme reclame over dit soort deurbellen...

"We zijn niet thuis, zet je het pakje even xxx neer?".

Hoe vaak waarschuwen verzekeraars nu juist om niet te laten weten / merken of je thuis bent of niet?

Tuurlijk, er zijn heus wel handige momenten voor zo'n apparaat, maar ik begin er niet aan. Zeker ook niet gezien er voor de toevallige voorbijganger geen opt-out is en er ook nooit een waarschuwing hangt dat er camera bewaking is. Officieel is zo'n deurbel dat niet, maar deels ook weer wel.
Ik heb voordat ik verhuisde een camera bij de voordeur gehad. Hier heb ik mezelf toch een tijd voor tegen moeten houden omdat het de uitstraling van de buurt niet beter maakt. Uit eindelijk een redelijke subtiele nette camera geplaatst. Nu in mijn nieuwe wijk de camera nog niet opgehangen. Als er zometeen een deurbel variant van het merk waar ik een fan ben uitkomt, dan komt die er te hangen.
Hier om

Ik kan vanuit hier niet kijken of het de goeie link is, maar het handig tegen dit soort tuig gezien camera's op de hoeken van je woning vaak genoeg niet het hele gezicht van dit soort klootviolen.
Naast dat ik een beetje uit probeer te kijken met welke data ik uberhaupt deel met bedrijven, zijn dit soort problemen één van de redenen waarom ik zo min mogelijk met de cloud verbonden "slimme" apparatuur in mijn huis wil hebben waar dat niet nodig is.

Wie weet hoe lang dit er al in zat, of er mensen met slechte bedoelingen er van af wisten en welke beveiligingsproblemen er in zitten die nog niet ontdekt zijn.
Het zou inderdaad een stuk fijner zijn als je je videodeurbel kunt koppelen met bijvoorbeeld je NAS of Nextcloud servertje. Technisch moet dit prima kunnen
Maar op welk vlak is lokaal beelden opslaan veiliger wanneer je ze alsnog buiten je eigen netwerk uit kan lezen? Ik ken iemand die helemaal gek is van Eufy producten en vol trots vertelde dat dat zo veilig zou zijn omdat het lokaal wordt opgeslagen om vervolgens te laten zien dat hij de camera's op afstand kan uitlezen? Dan worden de beelden toch alsnog 'buiten' het eigen netwerk gedeeld?
Het gaat erom dat destijds bij Ring een ding speelde waarbij Ring medewerkers de apparatuur live kon bekijken, omdat de op hun clouddiensten staan. En dat is gewoon not-done. Als je het lokaal opslaat, dan is het aan jezelf hoe je het beveiligd, of dat je een VPN gebruikt ofzo. Dan heb je niet een overkoepelende partij waar honderden medewerkers zomaar uitgebreid mee kunnen kijken.
Je hebt inderdaad gelijk dat het zelf opslaan van beelden en vervolgens buiten je netwerk delen net zo goed veiligheidsrisico's met zich meebrengt. Je zou zelfs kunnen beargumenteren dat een groot bedrijf als Google je beelden veiliger kan opslaan dan dat je dat zelf kunt, al blijkt uit het artikel dat dit ook niet altijd het geval is.

Het grote voordeel van het in eigen beheer houden van je data komt dan ook niet zozeer uit het veiligheidsoogpunt maar meer uit een privacy oogpunt. Op het moment dat je zelf je eigen beelden opslaat kun je zelf bepalen wie hier toegang tot heeft (vanuit gaande dat je je data veilig opslaat). Op het moment dat Google je data opslaat heb je hier totaal geen controle over. Google kan die data delen met wie ze willen en tot in eeuwigheid blijven opslaan. Je kan een verzoek indienen om de data te verwijderen maar je kan nooit controleren of dat ook daadwerkelijk gebeurt. Hoewel je misschien nu geen nadeel ondervindt dat Google in het bezit is van je data, kan dat in toekomst anders. Dat is voor mij de reden om mijn data zoveel mogelijk in eigen beheer te houden.
In eigen beheer opslaan en remote uitlezen is veiliger omdat er zoveel verschillende aanvalsvectoren zijn. Als je de camerabeelden van een specifiek iemand wilt uitlezen, dan moet je z'n ip-adres weten, welke poort, welke VPN, hopen dat daar een exploiteerbare bug in zit of hopen dat je het wachtwoord kunt raden, vervolgens intern uitvogelen waar die beelden staan. Dat is niet onmogelijk, maar behoorlijk omslachtig.

Als er een bug in Google Nest zit, dan is die veel makkelijker te exploiteren. Vaak hoef je alleen maar iemand mailadres te weten, de rest is voor alle abonnees hetzelfde. Dus ik denk dat in dit geval de cloud minder veilig is.
Als hij het goed doet zit er dan wel een authenticatie laag tussen. Niet opgeslagen op google of Amazon servers en middels ai alle bruikbare data eruit gehaald. Dat vind ik al een erg groot verschil.
Bijzonder to say the least.
Als ze dan toch bezig zijn, is dit probleem inmiddels al opgelost?

Google erkent problemen met bluetooth-verbinding Home-speakers
De Google developer pakt die ticket vast als volgende op :+
Offtopic, maar ik vind het eigenlijk hilarisch dat bugs bij bedrijven soms zo lang aanwezig blijven, want één van de kritiekpunten die ik vaak hoor bij FOSS is dat die individuele (of klein groepje) ontwikkelaars alleen repareren waar ze zin in hebben en je er daardoor niet van op aan kan. En natuurlijk ontken ik dat niet, want dat komt heus wel voor bij FOSS, maar bij bedrijven gaat het dus echt niet altijd beter, getuige ook de door THE_BASE gegeven link (maar er zijn natuurlijk genoeg andere voorbeelden).

[Reactie gewijzigd door TheVivaldi op 24 mei 2020 11:32]

tja, misschien liggen er wel heel wat meer belangrijkere problemen die opgelost moeten worden. En zelfs ook grote bedrijven kunnen vaak niet zomaar een potje developers open trekken om het probleem op te lossen, lang niet iedereen heeft de kennis om zomaar problemen te kunnen oplossen..

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee