Google blokkeert Xiaomi-integratie na privacylek met beveiligingscamera

Google blokkeert tijdelijk alle integraties van Xiaomi-apparatuur met Nest Hub en Google Assistent. De zoekgigant heeft dat gedaan nadat er een bericht op reddit verscheen waarin een gebruiker meldde Xiaomi-camerabeelden van anderen te zien op zijn Google-apparaat.

Google heeft tegenover Android Police bevestigd op de hoogte te zijn van het probleem en zegt dat alle integraties van Xiaomi Mi Home-apparaten met Google tijdelijk zijn stopgezet, in afwachting van een oplossing. Google werkt samen met het Chinese Xiaomi aan een fix.

Donderdag plaatste een gebruiker op reddit een bericht waarin hij laat zien dat hij willekeurige camerabeelden te zien krijgt op zijn Google Nest Hub als hij de stream van zijn Xiaomi-beveiligingscamera wil weergeven. De persoon maakt gebruik van de Xiaomi Mijia 1080p Smart IP Security Camera, die via de Xiaomi Mi Home gekoppeld kan worden met Google-apparaten. De gebruiker benadrukte zowel de camera als de Nest Hub nieuw aangeschaft te hebben.

Het is nog niet duidelijk waardoor het privacylek wordt veroorzaakt en sinds wanneer het aanwezig is. Ook is niet bekend met welke combinaties van apparaten het kan optreden. Voor zover bekend is het verschijnen van willekeurige beelden alleen gemeld op de Nest Hub in combinatie met de desbetreffende Xiaomi-camera.

Xiaomi-stream op Nest Hub
Afbeelding: reddit-gebruiker /u/Dio-V

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

03-01-2020 • 09:21

107

Submitter: Kiswum

Reacties (107)

107
100
50
2
0
25
Wijzig sortering
Ik ben blij dat ik mijn Xiaomi cam heb aangepast met custom software.
Dan kan dit niet gebeuren en gaat ook niet al mijn video even langs china.
Alsof die custom software geen security issues kunnen bevatten..
Tuurlijk wel, maar als ze al geen verbindingaken met het internet is de kans op misbruik in 1 keer een heel stuk kleiner.
Hoe zorg je er voor dat je de feed dan off premise opslaat? Misbruik verminder je inderdaad zonder internet verbinding, maar dan kun je net zo goed bijna neppe camera's plaatsen.
Waar komt de behoefte om het off-site op te slaan vandaan? Het liefst hou beelden van mijn priveleven zo dicht mogelijk bij me.

Als je echt behoefte in hebt, een NVR kost bijna niks ivm de abonnementskosten die je over de jaren moet betalen. Als je ervoor zorgt dat je goede internetverbindingen hebt kan je via een VPN makkelijk alles lokaal als off-site opslaan.
Omdat er als je bijvoorbeeld ze gebruikt als bewakingscamera's je niet wilt dat je je beelden kwijt bent op het moment dat ze je NAS, of andere opslagbron meenemen tijdens een inbraak.
Door er een communicatielaag tussen te plaatsen, bijvoorbeeld door de camerabeelden op te slaan op een NAS en vervolgens de NAS te backuppen naar off-site storage.
Met open standaarden op eigen beheerde apparatuur ipv in een anonieme door de fabrikant beheerde 'cloud' tegen een maandbedrag

[Reactie gewijzigd door TWeaKLeGeND op 23 juli 2024 14:09]

Hier ook. Mijn ip camera's en Xiaomi verlichting zit in een apart VLAN zonder internettoegang en communiceren alleen met m'n Raspberry Pi waar Homebridge op draait.
De kans op security issues is wel kleiner maar die blijft.
zodra er een lek is gevonden zal deze door de communitie zeer snel gepatched worden.

maar bij grote bedrijven moet je eerst een paar weken tot maanden wachten todat het lek gefixed is.
Bor Coördinator Frontpage Admins / FP Powermod @darknessblade3 januari 2020 12:41
De kans op security issues is wellicht wel groter dan bij het gebruik van officiele en supported firmware versies. Bij aangepaste / hacked firmwares is het altijd maar afwachten wat er in de firmware zit en hoe lang / of deze actief onderhouden wordt.
Ik gebruik open source software vanuit Github die ik zelf heb doorgespit. Geen Chinese troep er meer op.
Het (of iets gelijkaardigs) kan in principe wel, je weet nooit of er al dan niet doelbewust een bug in jouw custom software zit.
De kans lijkt me alleen véél kleiner dan met Chinese software die alles wilt doen, kunnen en weten.
Duidelijk geen EULA lezer. Bijna alle apps claimen rechten op jouw device die vooral bedoeld zijn voor de opbouw van jouw persoonlijke profiel. Ik raad je aan om deze presentatie te bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=hIXhnWUmMvw
de video werkt niet/niet beschikbaar in nederland
Het is een documentaire van zo'n 50 minuten van de VPRO genaamd: De grote dataroof.
Intro van de VPRO website:
"Harvard-hoogleraar Shoshana Zuboff luidt de noodklok: ze schreef een monumentaal boek over hoe de grootste techbedrijven met onze data omgaan, 'The Age of Surveillance Capitalism'. Hoe krijgen we de zeggenschap terug over onze data? Ze vertelt het in de uitzending 'De grote dataroof'."

Wellicht dat je met die info e.e.a. terug kunt vinden.

Het lukt i.i.g. wel met een VPN. Heb zelf een verbinding gemaakt met een Tunesisch IP en kan dan de docu wel bekijken.
Het is ook via Youtube te bekijken (ook in Nederland) schijnbaar ook niet in Nederland: https://www.youtube.com/watch?v=hIXhnWUmMvw

[Reactie gewijzigd door Providentia op 23 juli 2024 14:09]

Zeker weten?

Ik krijg de melding: Video niet beschikbaar. De gebruiker die de video heeft geüpload, heeft deze video niet beschikbaar gemaakt in jouw land.
https://imgur.com/a/YBGIxvy
Als ik de url intyp via de TOR-browser, dan kan ik de uitzending wel zien.
Bah, elke keer word ik weer bevestigd dat ook Google eruit moet, die engnek van FB achterna. Ik heb mezelf al te afhankelijk gemaakt, moet anders in 2020
Zeker gecensureerd :*) Hier in een niet westers land is deze VPRO aflevering gewoon beschikbaar.
Vreemd het is van de VPRO maar werkt niet in NL en wel via VPN naar Engeland.
Ik ben blij dat ik helemaal GEEN cam van welke fabrikant dan ook (zeker niet van fabrikanten die erom bekend staan het niet al te nauw te nemen met de privacy van hun gebruikers) in mijn huis heb hangen waarmee men vanwege een 'bug' mee kan kijken.
Nou begrijp ik dat telefoons, tablets en laptops vaak niet in je huis "hangen" maar je hebt ze toch bijna zeker wel?
Ik ben blij dat ik die wél heb... Was bezig met een review van de Aqara Wifi cam (gelieerd aan Xiaomi)... Wordt zo wel een smeuige review.... Al weet ik even niet hoe ik nog beelden voor de review moet maken.... Maar dat terzijde! Mijn conclusie van de review alvast: doe het niet! (want naast dit issue waren er nog wel meer problemen... zo lang je er geen custom software op zet zijn deze cams gewoon niet handig in Nederland.... En kennelijk dus ook niet echt veilig).
Heb hetzelfde gedaan! Tegenwoordig doet alle data van smart devices hier een ommetje naar china en terug. Snap wel dat de meerderheid een out of the box ready device wilt. Maar dan zul je dit erbij moeten nemen.
Niet alleen China. Retourtje USA is ook heel "normaal" voor alles met een facebook/google/amazon koppeling.
Zy maar zeker, de grote manne weten vandaag de dag meer over u dan jezelf 😲
Ik vind dit eigenlijk helemaal niet normaal en dat ook hier gigantische boetes opgelegd mogen worden. Dit druist 100% in tegen de privacy wet!
Het is toch te absurd voor woorden dat je een ipcam in een vlan zonder inet moet zetten zodat je beelden netjes alleen naar je eigen* server gaan. ronduit schandalig!!

Edit: verduidelijken dat data naar eigen server moet

[Reactie gewijzigd door vhartong op 23 juli 2024 14:09]

Ben het 100% met je eens, maar voor hoe ik het zie, is dit momenteel de enige mogelijkheid die garandeert dat je videostream lokaal blyft. Ze zouden hier idd dringend iets aan moeten veranderen
Dan koop je die ipcam toch niet.
Ja, zo kun je het natuurlijk ook zien. Maar wat doen we dan met de mensen die hier inhoudelijk niet zo veel van weten?

Aan de andere kant heb je ook zeker een punt hoor. Koop het dan niet en verdiep je ook een beetje in wat je in huis haalt.

[Reactie gewijzigd door vhartong op 23 juli 2024 14:09]

Ben benieuwd hoe U dit heeft gedaan.Zou u mij hierover iets meer willen vertellen?

mvg

Peter
Ik heb dit zelf ook gedaan, hierna aan m'n Synology surveillance station gehangen. Internet staat vol met tutorials. Zoek op xiaofang hack.

B.v.
https://blog.tlpa.nl/2018...14-euro-xiaomi-ip-camera/
Ik ben benieuwd hoe je die sync hebt gemaakt. Dit is iets wat me tot op heden nog niet gelukt is.
Same here, werkt ideaal :)
wat als het probleem in de xiaomi home zit en niet in de cam zelf?
met de custom software heb je gewoon een rtsp url, alles gaat via de Xiaomi app om. Geeft wat meer vrijheid, laat je data niet via China gaan. maar betekend wel dat je een wat minder out of the box experience hebt.
Welk model en welke custom software gebruik je?
De beste oplossing voor IP camera's is om ze in een apart netwerksegment te plaatsen zonder internetverbinding, en om een (beveiligde en up-to-date) server te gebruiken aan de rand van het netwerksegment om de camera's te gebruiken en te beheren. Dat wordt nogmaals eens bevestigd door dit soort berichten.

Het is wel ironisch dat IoT apparaten beter niet (direct) op het Internet ontsloten worden. :+

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 23 juli 2024 14:09]

Mijn omgeving (Domoticz + Zigbee + Z-wave) heeft een eigen Vlan omgeving zonder internet.
Via Routing kan ik er bij maar zorg er wel voor dat het dan niet over het WWW naar China kan etc.
Sommige producten hebben wel een eenmalige activatuie via internet nodig maar dat is dan ook echt alles.
Betreft:
Yealight (Wifi)
Xiaomi Aqara
Sonoff (Wifi) met Tasmota

Op deze manier beperk je de connectie met china (en eventuele overige landen)
Goed geregeld.
Sommige producten hebben wel een eenmalige activatuie via internet nodig maar dat is dan ook echt alles.
Hier mag de EU tegen optreden. Het is onzinnig dat een apparaat dat eigenlijk geen internetverbinding nodig heeft voor reële use cases een verplichte activatie bij de fabrikant nodig heeft. Dit werkt geplande veroudering in de hand, wat slecht is voor consument en milieu.
Moet je wel voorkomen dat je data enkel lokaal opslaat. Iemand op Reddit beweerde laatst dat dieven waren ingebroken bij zijn bedrijf en ze namen ook de hele server mee waar alle beveiligingsopnamen op gingen (die stond in een afgesloten ruimte met veiligheidsdeur). In dat geval was het waarschijnlijk geluk dat die dieven hadden, maar in principe wil je wel degelijk dat je camera's direct of indirect op het internet kunnen zodat de feed ergens indirect kan worden opgeslagen.
Ben het zeker met je eens!
Veel particulieren + bedrijven vergeten nog wel eens om een externe backup lokatie te hebben.
Hoe vaak ik dit wel niet heb er varen dat dankzij brand of wateroverlast vele spullen verloren zijn gegaan.

Diefstal een keer mee gemaakt dat ze via het dak alle aparatuur hadden mee genomen.
Gelukkig had deze eindgebruiker (client) er voor gekozen om offsite een backup te hebben en was binnen 24 uur weer operationeel.
Moet je wel voorkomen dat je data enkel lokaal opslaat.
Net zoals met alles dat je zelf host moet je je backups op orde hebben.
In dat geval was het waarschijnlijk geluk dat die dieven hadden, maar in principe wil je wel degelijk dat je camera's direct of indirect op het internet kunnen zodat de feed ergens indirect kan worden opgeslagen.
Een server die bijvoorbeeld ZoneMinder of Shinobi draait kan dat prima doen zonder dat IP camera's direct op het Internet worden ontsloten. Voor extra beveiliging kan je die server bijvoorbeeld alleen maar bereikbaar maken via een VPN.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 23 juli 2024 14:09]

Ja maar dan kunnen google en xiaomi er geen geld meer mee verdienen..

Maar dat is natuurlijk de beste oplossing, ik zou dan ook geen chinese beveiligingscamera in huis zetten zonder m af te schermen of liefst te flashen met andere software.
Misschien half off-topic:

Waarom wordt China zo gehaat qua data.
Zou er echt geen enkel ander land in de wereld zijn die data verzameld?

Plus dat niet elk Chinees product op voorhand al onbetrouwbaar is.
Maar denk je niet dat aardig wat meer landen zoiets doen?
En dat China steeds de klos is?
Maar denk je niet dat aardig wat meer landen zoiets doen?
Whataboutism is geen onderwerp van discussie. Andere landen die zich misdragen worden ook vuil aangekeken.

Als de VS slecht in het nieuws komt dan is het "kijk naar China en Rusland, zij doen het ook!". Als China slecht in het nieuws komt dan is het "kijk naar de Rusland en de VS, zij doen het ook!". Mix dit met "Nederland doet dit ook/zal het ook wel doen", en wat heb je? Niets dat de discussie vooruit helpt. Het praat niets goed.

China is net zo de klos als andere landen die slecht in het nieuws komen. Als Nederland iets flikt dan wordt het ook breed in het nieuws uitgesmeerd, ook in Nederland. Dat is al meer dan in veel andere landen.

Hou op met slecht gedragende landen een slachtofferrol toe te wijzen.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 23 juli 2024 14:09]

In het geval van privacy en security moeten we het juist over andere (alle) landen hebben, iig als we meer willen doen dan een land vuil aankijken; wat heb je er aan om 1 deur op slot te doen (China bijv.) als je de rest vd. deuren open laat (Amerika bijv.)? En als we het daar niet over kunnen hebben wanneer het bericht over land X gaat, wanneer dan wel? Whataboutisme is zo'n dooddoener.

[Reactie gewijzigd door JoeyPrr op 23 juli 2024 14:09]

Whataboutisme is zo'n dooddoener.
Ik denk niet dat dit betekent wat je denkt dat het betekent, want dit is wat @The Zep Man zegt.

Daarnaast was er geen China-Whataboutism toen Tweakers over Ring berichtte: nieuws: Wachtwoorden van duizenden gebruikers van slimme deurbel Ring verschi...

Of dat akkefietje met Nest: nieuws: Wink-hub gaf vorige gebruiker Nest-camera toegang tot beelden nieuwe ...

Alleen Vooral bij berichten over Chinese producten komt er hier vaak Whatabotism bij kijken. Ik weet niet precies waarom dat is.
Waarom wordt China zo gehaat qua data.
Zou er echt geen enkel ander land in de wereld zijn die data verzameld?
Jazeker wel, maar er is geen enkel land in de wereld wat zo'n economische en militaire macht heeft, wat op gespannen voet met het Westen staat, en waarbij de afstand tussen bedrijfsleven en overheid zo klein is. In feite is de overheid de uiteindelijke baas van die bedrijven. Voeg daar aan toe het gegeven dat de overheid enorm autoritair is, en de expansiedrift (Tibet, Taiwan, Oeigoeren, Hong Kong, enz) welke doet denken aan Imperial Japan.

De angst is dat China haar macht gebruikt om invloed uit te oefenen op onze Westerse vrijheden. Informatie is macht; geef ze dus niet jouw data. Hou je data binnen de EU, liefst binnen Nederland.
"Houd je data binnen de EU", dat wordt wel lastig met Google, Facebook, Twitter, Instagram, Apple en Microsoft die allemaal vanuit de VS opereren.
Klopt. Waarbij Microsoft geloof ik de garantie geeft dat de data ook daadwerkelijk in de EU wordt gehost.
Dat maakt niets uit. Amerikaans bedrijf moet altijd meewerken met een inlichtingen verzoek.
Normaal gesproken wel, maar dan wel volgens Europese wetten en regels. Data graaien wordt dan lastiger. Bovendien gaat Microsoft als 1 van de weinige grote vissen in tegen DoJ's carte blanche die ze beweren te hebben. Ik ben geen Microsoft fan, maar dit siert ze.
Dit artikel gaat over Xiaomi gaat en niet over China als geheel. Daarnaast lijkt het een oprecht probleem te zijn en is dit geen 'gehaat'.

Om dan toch op je vraag zelf terug te komen: Ik denk dat mensen bang zijn voor het onbekende. Meng dat met uitspraken van overheden die om hun eigen redenen roepen dat China evil is en je hebt wantrouwen.
Ook onze eigen bondgenoten verzamelen data, of bespioneren elkaar zelfs, dus China is daar niet alleen in.

Daarnaast speelt natuurlijk ook mee dat China heel anders naar data kijkt. Kijk bijvoorbeeld maar naar hun Social Credit System.
De angst is voor veel mensen dat Chinese bedrijven hun data (verplicht) afstaan aan de Chinese overheid voor welke doeleinden de Chinese overheid daar ook maar mee heeft.
Ik weet dat het over Xiaomi gaat, maar de eerste 2 opmerkingen door de medetweakers waren direct tegen China als land.

Ik weet en lees ook wel dat China geen lieverdje is, maar met alle respect, is de VS dat wel?
Je hebt te veel woorden nodig.


Op basis van een incident op nota bene Reddit wat op dit moment niet reproduceerbaar is neemt Google een vrij grof besluit.

Als dat de nieuwe norm is naar de toekomst voorzie ik dat ze een aantal prominentere apps/diensten gaan verwijderen waarbij Facebook als eerst baar binnen schiet,
nieuws: Facebook onderzoekt 'bug' met actieve iPhone-camera bij scrollen door...


Mij inziens spelen meer factoren een rol waaronder diensten die relatief makkelijk zijn te implementeren. Dergelijke home-speakers en soortgelijke hardware kost relatief weinig, de achterliggende AI/stemherkenning is een eenmalige investering waarvan de basis niet bij Google ligt, maar al heel lang bestaat en waar heel veel bedrijven mee bezig zijn.
https://venturebeat.com/2...asses-49-9-million-users/

https://venturebeat.com/2...w-on-400-million-devices/


Elk bedrijf kent een piek en op een gegeven moment gaat het afkalven waarna er vreemde besluiten worden genomen.
Google weet dat ze niet het eeuwige leven hebben en probeert te differentiëren met dure hardware en hun eco-systeem te sluiten waarbij ze potentiële gevaren een hak zetten. Maar dat gaat niet werken, integendeel, allerlei sancties zorgen juist voor een versnelling van de ontwikkelingen.
Ik kijk gewoon welk land mij het meest irriteert in het dagelijkse leven en dat is nog gewoon Amerika. Alle advertenties komen van Amerikaanse bedrijven, verschrikkelijke muziek die ik moet aanhoren komt uit Amerika etc.
In dit geval gaat het niet eens om China maar om het feit dat iemand op zijn Nest Hub de beelden van de camera van iemand anders kan zien. Maakt niet uit of dit een Chinees, Amerikaans of Zimbabwaans product is.
Omdat de Chinese overheid in ieder Chinees bedrijf zit.
Dat is voor een deel gewoon propaganda. Onze westerse leiders hebben er belang bij dat we een hekel hebben aan China en Rusland, omdat zij bedreigingen zijn voor onze economie. En voor een deel is China natuurlijk een land waar echt wel wat mis is op het gebied van mensenrechten, patentrecht, milieu, etc.
Maar werken we het niet zelf in de hand door alles maar zo goedkoop mogelijk te willen?
Wat denk je van Rusland.... die doen ook mee.
Als w eook maar even naar de oppervlakte kijken qua mensenrechten schending, denk ik dat je al genoeg redenen hebt dat misselijke land niet je data te willen geven
Mensenrechten per oppervlakte? Beetje onzinnig me dunkt. Overigens kan deze ratio voor China best lager uitvallen dan b.v. die van de VS (meeste gevangenen per 1000 inwoners + hoogste aantal uitgevoerde doodstraffen).

In dit geval lijkt de Nest hub dus geen veilige huisaansluiting te zijn. Overigens ben ik van mening dat elke sensor aansluiting die via een server van een derde partij gaat per definitie een privacy risico inhoud.
Dat is geen mening, dat is een feit ;)
Ja want de gevangenissen zijn een juiste representatie? Werkkampen, onderdrukking van oeigoeren, hong Kong.... Etc etc.
In de USA zit 0.07 procent van de mensen in de gevangenis ( raad een welke huidskleur die hebben )
In Nederland en China is dat ongeveer een factor 6 kleiner.

[Reactie gewijzigd door amigob2 op 23 juli 2024 14:09]

Misschien iemand die de Nest Hub getest heeft, teruggestuurd zonder device te ontkoppelen van eigen camera en de volgende die hem krijgt probeer dezelfde toepassing en ziet de camera van de vorige. Zou niet de eerste keer zijn. Mensen denken vaak dat account wissen voldoende is, maar dat is het dus niet altijd.
Lijkt mij in dit geval niet zo te zijn, gezien het aantal afbeeldingen van verschillende camera's die de OP van het reddit bericht in de comments heeft geplaatst.

Natuurlijk is dit altijd iets om rekening mee te houden als je gebruikte/uitgeprobeerde apparaten terugstuurd.
Ik heb begrepen dat het ergens in de cloud koppeling verkeerd ging. Mensen krijgen geen live beelden te zien maar opgeslagen beelden uit andere cloud opslag van verschillende personen.

[Reactie gewijzigd door Finger op 23 juli 2024 14:09]

Aha.... Daarom werkt "ok Google doe de lampen aan" niet meer. |:(
Dat probleem had ik vanmorgen ook. Gelukkig dat ik dit nu lees voordat ik zelf op onderzoek ben gegaan. :-)

Ps. Je kunt dit oplossen door de MiHome los te koppelen en de Yeelight toe te voegen in je Google Assistent.

[Reactie gewijzigd door Sonnema1981 op 23 juli 2024 14:09]

Hetzelfde gebeurd zelfs bij een Tesla of een ander auto merk. Als je de account niet "deactiveerd" blijft hij gekopppeld aan je account. Zo kan je dan op afstand toeteren of wat anders doen.
Wat precies bedoel je met 'wat anders doen'? Kan je ook een motor in/uit schakelen of de ramen open zetten?
Ja, koffer bak open laad klep open, ramen omlaag, airco aan, slot eraf. Toeteren, lichten aan etc.
Tijdje geleden een mini cooper 2018 gehad als 3 maanden short lease auto. Die kon het ook (behalve de laad klep dan die heeft hij niet).

Heb hem toen maar netjes uit mijn telefoon verwijderd en de auto weer ingeleverd.
Wow! Jeetje.. dat wil je niet hebben nee :+
De Mi Home app heeft al een update gekregen sinds gisteren.Dus zou al terug in orde zijn.
Update door Google op Reddit:

"We’re re-enabling Xiaomi device integrations for everything but camera streaming after necessary testing has been completed. We will not reinstate camera functionality for Xiaomi devices until we are confident that the issue has been fully resolved. We’ll keep you updated with information as more becomes available to share."
Mij lijkt het een hoax...
Bekijk die beelden eens... Zo een beelden krijg je nooit te zien via de gewone feed. Zwart wit, met artefacts, stilstaande beelden...
Iemand wil xiaomi in diskrediet brengen denk ik.

En verder gaat dit ook over slechts beelden van 1 iemand... vermoedelijk een Nederlander trouwens :-) https://www.reddit.com/r/...studio/ep4aq5f/?context=3

[Reactie gewijzigd door telenut op 23 juli 2024 14:09]

Hij lijkt uit de buurt van Boxmeer te komen. Wellicht is het ook nog een Tweaker (maar dan met een andere naam.
Ik snap dat je sceptisch bent, zeker bij n=1. dio-v is overigens mijn directe collega (geen Tweaker); geloof me of niet, maar ik zie geen reden waarom hij Xiaomi in diskrediet zou wil brengen, deze cam is zeker niet zijn enige Xiaomi product.

Ik heb zelf overigens ook de bewuste camera's in huis, en vind het vrij zorgelijk dat deze cams (zonder dat beelden in de cloud worden opgeslagen: moet je zelf doen via een SD-card/NAS) om wat voor reden dan ook beelden/stills/fragmenten broadcasten. Laten we hopen dat het issue snel en goed verholpen wordt door Xiaomi, en ik mijn stofzuiger weer kan roepen.
Waarom nam hij dan geen contact op met Xiaomi in plaats van alles online te zwieren?
Omdat hij dan niet zo'n aandacht kreeg waarschijnlijk.
Mogelijks niet, maar meer respect van Xiaomi en mogelijks een bug bounty...
Ik zou dat toch eerst proberen :-)
Nu zit iedereen met Xiaomi spul in de "problemen"...
Dat heeft hij ook gedaan natuurlijk.
Is de nieuwe feature, 'Xiaomi Roulette'

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.