Samsung heeft in 2019 meer dan 6,7 miljoen 5g-smartphones geleverd

Samsung meldt vorig jaar meer dan 6,7 miljoen Galaxy 5G-smartphones geleverd te hebben. Het Koreaanse bedrijf claimt dat met zijn vijf uitgebrachte 5g-toestellen in november meer dan de helft van het marktaandeel van 5g-smartphones in handen gehad te hebben.

Samsung heeft het aantal van 6,7 miljoen bereikt met zijn 5g-smartphones Galaxy S10 5G, Note10 5G, Note10+ 5G, Galaxy A90 5G en Galaxy Fold 5G. Daarmee vertegenwoordigde het bedrijf in november 2019 53,9 procent van de wereldwijde 5g-smartphonemarkt. Samsung beroept zich hiervoor op cijfers van Counterpoint Research. Het gaat om leveringen, niet verkopen, al kunnen de leveringen wel een indicatie voor verkopen zijn.

Tijdens de IFA-beurs van 2019, maakte Samsung bekend 2 miljoen 5g-smartphones geleverd te hebben en het bedrijf sprak toen de verwachting uit dat het in 2019 4 miljoen exemplaren ging leveren. Sindsdien is bijvoorbeeld het midrange-toestel A90 met 5g verschenen. Volgens Counterpoint waren 5g-toestellen in 2019 goed voor 1 procent van de totale smartphonemarkt. De verwachting is dat dit percentage in 2020 flink groeit als er meer 5g-smartphones verschijnen. Samsung meldde eind december in het eerste kwartaal van 2020 zijn eerste tablet met 5g te introduceren: de Galaxy Tab S6 5G.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

03-01-2020 • 08:34

15

Reacties (15)

15
15
12
1
0
2
Wijzig sortering
Ik sprong direct op 4g toen het voldoende uitgerold was, enorme verbetering vanaf 3 en 3.5g. Maar 5g? Stel er is over 2 jaar een behoorlijk dekkend netwerk, ik verwacht dat de providers dan een meerprijs van bijvoorbeeld 5 euro gaan vragen. Is mij het niet waard. En zelfs als ze niet starten met een meerprijs vragen, zou ik er geen geld voor over hebben om mijn goed werkende 4g telefoon te vervangen.
Over een jaar of 2 is er nog steeds geen behoorlijk dekkend netwerk hoor.
En jou 4G(+) is waarschijnlijk al een soort 5G. Dit netwerk wordt de komende jaren steeds beter. Over 10 jaar met hele hoge frequenties als 26GHz en wellicht 40.5-43.5GHz :P (.pdf) gaat het pas echt interessant worden. Maar tot op de dag van vandaag is het nog steeds niet helemaal zeker of dat goed werkend in de praktijk mogelijk is. En die ontwikkelingen, daar betalen we allemaal aan mee, net als dat we hebben meebetaalt aan de ontwikkelingen van 2G en 3G :+
Dat de amerikanen 4G opeens marketen als 5G, maakt het nog geen 5G. :P Die noemden 3.5G ook 4G, gaat helemaal nergens over. Dus imho: nee, je hebt geen “soort 5G”. ;)
Ach ja alles is relatief natuurlijk, maar als je vriendin je vrouw wordt is het dan niet meer je vriendin.. ;)
4G+ is wel degelijk te bestempelen als 5G omdat toen al compleet nieuwe technieken hun intrede hebben gedaan. Waarom 'ze' 4G+ niet 5G hebben genoemd is best vreemd en is denk ik alleen gebeurd omdat 'ze' niet voor de muziek uit durfden te lopen en eerst de kat uit de boom wilden kijken.
5G staat zelfs nu nog in de kinderschoenen, maar de verwachtingen kunnen ze waarschijnlijk wel waarmaken... over een jaar of 10... en dus durven ze het sinds kort 5G te noemen...
Ik durf trouwens de stelling wel aan dat deze huidige 6,7 miljoen Samsungs die zijn verkocht, eigenlijk nog steeds geen 5G-kwalificatie zouden mogen hebben ;) Hartstikke goeie ontwikkeling hoor, maar over een jaar of 5 zijn we zoveel verder dat met name de 5Gbenaming van deze verkochte toestellen behoren tot de categorie 'enorm overdreven'
leesvoer: reviews: Eindelijk: providers beginnen aan 5g
Net als bij 4g is het mogelijk om zender en ontvanger op verschillende freqentiebanden tegelijk te laten communiceren, het zogenoemde carrier aggregation. Dat gebeurt op maximaal 6,4GHz aan bandbreedte, al zal dat voorlopig nog niet mogelijk zijn. Om een indicatie te geven van de snelheden die daarmee mogelijk zijn: als je 6,4GHz gebruikt voor 4g-techniek lte, dat 37,5Mbit/s als theoretische maximumsnelheid heeft per blokje van 5MHz, kom je uit op 48Gbit/s.
Het voordeel van carrier aggregation gaat verder dan alleen snelheid. Ook de capaciteit van het netwerk neemt toe. Het is dankzij carrier aggregation makkelijker om op drukke momenten de volledige capaciteit van een zendmast te benutten, omdat alle apparaten makkelijk kunnen schakelen tussen de diverse frequenties die de mast aan boord heeft. Door het toegenomen aantal frequenties en banden van 5g ten opzichte van 4g, heeft een 5g-netwerk theoretisch meer capaciteit.
Allemaal leuk, maar hoe zit het met de gezondheid? Ik betwijfel nu al of het niet ergens schadelijk is, dat ik zon 30 Wifi netwerken kan bereiken vanuit huis.
Er komt vanzelf een moment dat je telefoon aan vervanging toe is en je de keuze hebt tussen 5g en 5g
Maar hoe lang gaat dat duren? Want ook nadat 4G behoorlijk mainstream was geworden in de belangrijkste afzetgebieden en ook in diverse Europese landen, kon je nog zeker een paar jaar telefoons kopen die geen 4G ondersteunden. Dus het zal met 5G ook nog wel een aantal jaar duren voordat alle telefoons 5G-only zijn.
Providers zouden stom zijn om hier een meerprijs voor te vragen. Zeker als je de huidige voorwaarden van bijvoorbeeld Vodafone bekijkt. Daar staat geen snelheid in gespecificeerd los van "een internet verbinding van ten minste 2G".

De mogelijkheid is uiteraard wel aanwezig, maar ik verwacht het niet.
Anoniem: 428562 3 januari 2020 10:07
In zuid korea zijn de eerste gebruikers van 5G niet onder de indruk.
https://www.wsj.com/artic...irst-big-test-11577788203
Lijkt me niet meer dan logisch, de usecases waar het in uit zou blinken is ook niet je telefoon gebruiken zoals je op 4g eigenlijk al probleemloos kan.
Op elke straathoek zendmasten. Jippie.
Je hebt nu in vrijwel ieder huis een "zendmast" alleen noemen we die WIFI AP.... Dat is in de toekomst niet meer nodig en zijn we van alle WIFI problemen verlost.
Dat is erg kort door de bocht, een thuisnetwerk wordt wel voor wat meer gebruikt dan enkel surfen op het internet.
Enige nuance mag wel. Wanneer er hoge frequenties gebruikt worden zal het bereik beperkt zijn en heb je dus meer zendmasten nodig. Dit zal voornamelijk in stedelijke gebieden gebeuren en heeft als voordeel dat veel meer mensen gelijktijdig gebruik kunnen maken van mobiel internet. In kleinere dorpen en op het buitengebied zal er evenwel niet veel veranderen ten opzichte van vandaag.
In elk huis staat nu ook al één of meerdere zendmasten (Wi-Fi).

Maar dat zal niet gebeuren, is veel te kostbaar. Hoogstens op stations, in evenementenzalen/hallen, etc. Maar dat is nu al zo.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.