Nest Hub en Nest Hub Max ondersteunen Netflix

De Nest Hub en Nest Hub Max hebben nu officieel ondersteuning voor Netflix. Dat betekent dat gebruikers van de slimme schermen van Google naast bijvoorbeeld het bekijken van YouTube-video's ook naar Netflix-streams kunnen kijken.

Google zegt dat Netflix momenteel beschikbaar is op de Nest-schermen en dat geldt voor alle landen waar de producten beschikbaar zijn. Daarmee zijn de twee Nest-producten de eerste slimme schermen die officieel gecertificeerd zijn voor Netflix. Het gebruik van YouTube en bijvoorbeeld Disney+ is al langer mogelijk op de Nest-producten.

Om de Netflix-streams op de Hub en Hub Max te kunnen bekijken, moeten gebruikers een Netflix-abonnement hebben. Vervolgens kunnen ze hun account van de streamingdienst in de Google Home- of Assistant-app koppelen. Met spraakcommando's zijn specifieke titels van Netflix direct af te spelen of is de Netflix-app op te openen.

De Nest Hub, de voormalige Home Hub, kwam in mei vorig jaar uit in Nederland en had toen een adviesprijs van 129 euro. In mei dit jaar verlaagde Google de prijs van de Nest Hub met bijna 40 euro, waardoor de nieuwe adviesprijs 90 euro bedraagt. Tweakers publiceerde eind 2018 een review van de Google Home Hub, een slim 7"-scherm met Google Assistent-integratie. De Nest Hub Max met 10"-scherm is officieel niet in Nederland te koop.

Door Joris Jansen

Redacteur

22-07-2020 • 10:23

101 Linkedin

Submitter: PeacekeeperNL

Reacties (101)

Wijzig sortering
Netflix kijken op een 7" scherm...

Wat is daar het voordeel van?
Ik heb zo'n display naast mijn bed staan, en het lijkt me daarop wel handig. kijk er soms ook youtube op
Persoonlijk zou ik geen hub op mijn slaapkamer willen hebben, maar dat moet iedereen voor zichzelf weten!
maar inderdaad snap ik het wel dat je eventueel op die manier nog iets in bed kan kijken...
Omdat er een microfoon in zit. Ik ben niet zo privacy gevoelig, maar de slaapkamer staat geen Echo.
Veel privacy gevoelige dingen zijn er in de meeste slaapkamers niet te horen. Wel intieme, privé geluiden. Maar aan die laatste valt weinig te verdienen, dus daarin is Google niet geïnteresseerd.
Je zou hooguit onverwachte advertenties voor condooms of seksspeeltjes kunnen krijgen.
In het ergste geval is er een of andere Indische programmeur die een stukje te analyseren krijgt omdat de assistent 'hey Google' dacht te horen.
Trump(s veiligheidsdienst) gaat echt niet urenlang naar er jouw gesnurk luisteren.
hoe weet jij waar ze in geïnteresseerd zijn eigenlijk? Kan je de stelling aantonen?
Nee.
Maar in het algemeen is Google voornamelijk geïnteresseerd in zaken waar geld mee te verdienen zijn. Het feit dat jij of ik slapen is misschien interessant, het feit of je wel of niet snurkt zou je interessant kunnen maken voor bepaalde advertenties. Intieme slaapkamergeluiden weer voor andere types advertenties.
Maar ik maak me geen enkele illusie dat wie dan ook daadwerkelijk geïnteresseerd is in wat er zich in slaapkamers afspeelt.
Vooralsnog heeft Google wel laten zien (soms te) veel data te verzamelen, maar er zuinig mee om te gaan. Dat in tegenstelling tot Facebook, dat regelmatig data lekt of gewoon aan de hoogste bieder blijkt te verkopen.
Wat dat betreft liever een Google - dan een Facebook microfoon.
Waarom zou je geen hub op je slaapkamer willen?
Kan ik eigenlijk niet goed onderbouwen, ik heb m'n telefoon uiteindelijk ook op m'n nachtkastje liggen, en hoewel ik daar geen assistent op heb staan begrijp ik dat die ook gewoon opnames zou kunnen maken...
Op de hub zit net als bij de mini en volgens mij alle assistents van Google een fysiek mute knopje voor de mics
Seksgeluiden kun je bij iedere willekeurige Pornhub video gratis krijgen, daar zal Google het niet om te doen zijn, het internet staat er letterlijk overvol mee. Tenzij je praat in je slaap en daarbij staatsgeheimen van je geheime werk bij Interpol verklapt zie ik verder niet echt een reden voor Google om bovenmatig geïnteresseerd te zijn in je slaapkamer.

Er zal in je woonkamer heel wat meer interessants te horen zijn, in ieder geval.
Ik heb ook een android telefoon, en een amazon echo staan, dus er is weinig anders aan een Hub. zit geen camera in mijne, dus daar ga ik me niet druk over maken
Ik heb een Nest Hub in de keuken en slaapkamer staan. Erg handig, roep even "Hoeveel file is naar werk?" op ieder moment van mijn ochtend routine en je ziet meteen het resultaat incl kaart. Hetzelfde voor het weer, domotica aansturen, algemene vraagstukken en prima speakertje voor wat achtergrond muziek.
Je telefoon komt dus ook nooit de slaapkamer in? Dat is feitelijk een mobiele Home Assistant/Google Assistant met nog veel meer aanbieders erop die je data willen hebben :-)
Klopt, daarom had ik al gereageerd dat ik het niet goed kan onderbouwen, maar ik heb in ieder geval geen assistant oid. op m'n telefoon staan...
Hoe bedoel je? Dat is toch onderdeel van het OS?
Ik heb het toch echt niet op m'n (Android) telefoon staan, heb het er wel op gehad om te kijken hoe het werkt, maar er daarna weer afgegooid...
Ideaal voor kinderen... Papa en mama kijken op de grote tv, terwijl de kleine op de hub peppa big kan kijken... Ik wacht al erg lang op deze functie!
Ben bang dat ik dan degene ben die op de hub Vikings zit te kijken terwijl dat stomme varken op de tv aan staat...
Maar is het dan niet makkelijker om de kinderen een tablet of smartphone van papa of mama in de handen te duwen? Die hub staat meestal ergens op een kast of plank, terwijl je je kind gewoon op de bank kunt zetten met je tablet of smartphone. Lijkt mij toch een stuk fijner voor het kind.
Ligt het dan aan mij dat de assistent Peppa Big al maanden niet kan vinden? Als ik via een stemopdracht aan mijn hub of mini Peppa Big via Netflix op een tv met Chromecast wil afspelen geeft hij al maanden aan dat Peppa Big niet kan worden gevonden. Peppa Pig overigens ook niet. Alle andere programma's op Netflix wel...
Geen kinderen denk ik ? :p Die van mij pakken de kussen zodat ze lekker kunnen zitten en vermaken prima met de 7 inch scherm zodat pappa zijn eigen ding op de tv kan kijken.
2 kinderen en de derde op komst, maar ook een 32" tv, en inderdaad dat half uurtje nog even kunnen door soezen is heerlijk!
Hier ook 2 kinderen die hun oogjes verpest door met hun neus op het scherm van de Hub te zitten... :X
Voordeel niet, maar is toch makkelijk voor op vakantie. Ik kijk ook op mijn 7,2 inch telefoon naar Netflix.
7,2 inch telefoon? Welke is dat dan?
De Huawei Mate 20X 5G :P
Dacht dat die van mij al groot was met 6,8 haha (Note 10+ 5G). Maar dan is je schermdiagonaal groter dan een Nest Hub haha.
Genoeg mensen die Netflix kijken op de smartphone, ik ken genoeg mensen met een kleinere smartphone dan 7 inch, dus waarom vind je dit zo gek?

[Reactie gewijzigd door MartijnMartijn op 22 juli 2020 10:41]

Zoals ik altijd heb begrepen is het de bedoeling van de hub om die op een kast (dressoir) neer te zetten en dan aan te roepen en dingen te laten zien zoals het weer, ik kijk zelf ook regelmatig Netflix op mijn telefoon, maar die hou je dan in je hand zodat die dichter bij je gezicht kan komen...
aanzetten op achtergrond tijdens koken of andere schoonmaaktaken in de keuken :)
Hangt er maar net vanaf hoe ver een apparaat van je ogen verwijderd is (ik kijk regelmatig op mijn iPhone X (5,85 inch). Alleen dit is geen tablet, met die standaard lijkt het met me lastig vasthouden..
Mijn vriendin kijkt tijdens het koken naar Netflix afleveringen of kookvideo's en heeft dan soms haar AirPods in. Zou voor haar dus ideaal zijn om zo'n scherm in de keuken te hebben, gekoppeld of niet gekoppeld met een Bluetooth audio device.
Op zondag nog net even een halfuurtje langer kunnen blijven liggen als je kinderen bij ons in bed kruipen en ze wat kunnen kijken op de Hub. Dat extra halfuurtje dat je soms kunt pakken is werkelijk onbetaalbaar.
Ik heb heb naast mijn PC en tijdens sommige activiteiten vind ik het fijn om wat op de achtergrond te kijken.
Even leuk wat kijken tijdens het afwassen of koken.
Netflixen op een 7" scherm is fijner. Mijn Huawei Mate 20X met 7.2" oled scherm is echt superfijn daarvoor.
Begrijp ik het nu niet of was het niet allang mogelijk om Netflix te Casten naar je Nest Hub? Wat is nu het verschil?
Dat het nu via stemcommando's via Google Assistant kan?
Geen idee of het hiervoor al kon via casting. Volgens mij niet. Vooralsnog werkt het bij mij niet. Hij zegt dat de accounts die gelinkt zijn identiek moeten zijn. Ik heb wel een ander emailadres om met Netflix in te loggen t.o.v. de telefoon, maar het account is gekoppeld. Oh well, zal wel een bug zijn.

[Reactie gewijzigd door ksborg op 22 juli 2020 11:14]

Voorheen kon je vanuit de Netflix-app op je telefoon wel casten naar de hub, maar niet de boel bedienen met stemcommando's via Google Assistant.
Op de Google Home Hub 7" was het niet mogelijk Netflix te casten voor deze update.
Klopt. Werkte voorheen niet. De hubs stonden niet in de lijst met devices. Nu wel.

Lenovo SmartDisplays worden nog steeds niet ondersteund. Helaas.
Oh dan werkte het waarschijnlijk voorheen ook niet bij mij. Hij zegt dat ik op hetzelfde account ingelogd moet zijn in Netflix en in Home. Dat ben ik, het juiste account is gekoppeld. But it doesn't work :/
Nee, dit kon voorheen niet. Net getest op m'n Google Home Hub 7" en het werkt nu inderdaad wel (geen idee of er een technisch verschil zit tussen de Google HH en de Nest HH of dat het alleen een naamsverschil is, maar op de Google HH werkt het dus in elk geval ook :))
Wilt iemand dat, of wil je netflix kijken tijdens het koken? Als stand alone zit er echt niet genoeg geluid in om goed een film te kijken (al heb ik geen ervaring met de MAX).

Ik kom niet veel verder dan Spotify, Tunein radio en af en toe een recept op youtube (en regelmatig 20x HEY GOOGLE roepen op verschillende intonaties omdat ze me niet hoort, en de gevoeligheid kun je niet aanpassen want hij staat in het Nederlands (snap ik niet, want waarom is de HEY GOOGLE in het Nederlands anders dan de HEY GOOGLE in het Engels?)).

[Reactie gewijzigd door folkerz op 22 juli 2020 10:32]

Ja zeker! Ik heb youtube op mobiel vaak aan, maar wel bijv comedy wat ik kan luisteren en af en toe kan kijken.
Maar ben je dan niet op een locatie met een groter scherm waar het dan veel beter op staat?
Ik denk dat scherm met comedy een minder groot probleem is dan het geluid welke uit de hub komt (tenzij je een bluetooth luidspreker hebt gekoppeld).
Ik heb zelf alleen twee Nest Mini's, dus geen scherm, maar het geluid dat eruit komt is meer dan genoeg om een podcast of standup set te verstaan tijdens het koken. Zelfs met een afzuigkap aan. Het is beter dan de speakers van telefoons, maar niet zo goed als een dedicated bluetooth speaker.
Op Netflix zijn natuurlijk meer dan enkel series en films te zien. Er zijn ook allerhande kookprogramma's op. Dat kan dus inderdaad handig zijn tijdens het koken.
Ah daar hebben jullie allebei een punt.

Bij mij staat die ook op een niet handige plek in de keuken (achter me tijdens het koken), dus wellicht dat ik er daarom minder gebruik van maak.
Ik weet van mijn collega's dat zij hun kinderen vaak laten kijken naar de hub, ideaal daarvoor natuurlijk.
Absoluut! Ik gebruik de Nest Hub als slimme klokradio en kijk regelmatig vlak voor het slapengaan nog TV, Youtube én Netflix in mijn bed. Tot nu moest ik voor Netflix mijn mobiel nog gebruiken, voor TV en YT gebruikte ik de Nest Hub al. Nu kan mijn mobiel meteen uit als ik mijn bed in ga.
wilt? :?

Ik heb echt nooit problemen met het activeren van de assistent met "Hey Google", heb ook het idee dat de hub het zelfs beter doet dan de mini, Hub reageert namelijk vaker dan de mini , zelfs als ik dichter bij de mini ben. Aan de 'wilt' te zien kom je uit het zuiden van het land, wellicht maakt je accent het moeilijk?
Dreumes in de kinderstoel in de keuken peppa pig kijken terwijl ik aan het koken ben, ik ben er blij mee hoor.
Totaal off topic natuurlijk, maar; peppa big is niet bepaald een goed voorbeeld voor je kleine spruit. Bij ons is ze, samen met de kleine prinses, op de ban-lijst gezet 😬
Hoezo? Peppa praat bijv. heel netjes Nederlands, altijd met 2 woorden. Mijn destijds 1 jarige keek er graag naar en praat op een bepaalde manier netter als wij.
Gebaseerd op een artikel van het extreem linkse huffington post. Die zijn meer bezig met hun "social justice" dan pedagogiek.
Hier sluit ik mij bij aan. Lijkt mij sowieso niet dat je op een tekenfilm moet vertrouwen voor de opvoeding van je kind.
De link naar dat artikel plaatste ik om even snel wat voorbeelden te geven. Het is gebaseerd op mijn eigen ervaringen met het programma en mijn visie daarop.

[Reactie gewijzigd door plofkip op 22 juli 2020 15:08]

Iedereen mag uiteraard zijn eigen mening hebben. Mijn mening is dat er op dit moment een beweging gaande is die ontkent dat er een fundamenteel verschil tussen mannen en vrouwen is. En die gedachte onderschrijf ik niet. Mannen en vrouwen zijn mijns inziens verschillend en daar is niks mis mee. Verder zijn er uitzonderingen op de regel, maar dit zijn tevens de uitzonderingen die de regel bevestigen.

Wij hebben onze dochters altijd redelijk neutraal willen opvoeden, maar uiteindelijk neigen ze er toch naar dat ze jurkjes willen dragen, dat roze voor meisjes en blauw voor jongens is en dat ze op kinderfeestjes een stuk minder wild zijn dan de jongens van dezelfde leeftijd.

Persoonlijk heb ik geen enkel probleem met Peppa Big. Pappa Big is inderdaad te dik en dat ze daardoor rond de kerst weleens een opmerking over mijn buikje maken motiveert mij om er iets aan te doen omdat ik besef dat ik inderdaad iets te veel heb genoten van koude winteravonden met speciaalbiertjes, wijntjes, whisky, nootjes, chips, oude kaasje enz. En dat Peppa af en toe haar tong uitsteekt? Dat liever dan dat ik een "fuck you" naar mijn hoofd geslingerd krijgt zoals jongeren op straat vaak gebruiken. Een tong uitsteken valt volgens mij onder kwajongensstreken en daar heb ik geen problemen mee. Het zit in de aard van kinderen om grenzen op te zoeken.

En zoals hierboven al aangegeven: Er wordt keurig Nederlands gesproken in de serie en hoewel er sprake is van stereotypering schept het juist een hoop duidelijkheid en houvast voor kinderen in tegenstelling tot de algemene tendens in de huidige maatschappij waarin alle kan, alles mag en niets is wat het lijkt en alles bij elkaar volgens mij alleen tot verwarring leidt.

Dat alles gezegd hebbende: Ben & Holly's little kingdom vind ik persoonlijk nog een stukje leuker om mee te kijken. :D
Hoch, Ik heb ook jaren Tom&Jerry gekeken.
Nog geen neiging gekregen om mijn kat in brand te steken of zo.
K3 zorgt er op zijn eentje ook voor dat 30 jaar emancipatie de vuilnisbak in gaat.
Daarvoor deed Barbie het.
GIJoe, He-Man en consorten zaten ook vol van onnodige agressie.

Voor sommigen is er wel altijd iets om over te zeiken.
Of 't is voor de #metoo of voor #blacklivesmatter of voor een #kustmijnkl****.

Het is niet omdat iemand naar iets kijkt dat men daar ook automatisch zijn wereldbeeld naar afstelt.
Ik heb twee kinderen van 8 en 12. Dus ja, ik ken Peppa Big goed genoeg.
Mijn kinderen namen indertijd niets over van deze reeks. Nu zijn ze er uit gegroeid.
Je kan echt niet verwachten dat je ernstig genomen wordt als je met zo'n onnozelheden af komt.
Je moet wel heel weinig zelfvertrouwen in je eigen mannelijkheid cq vaderschap hebben als je je bedreigd voelt door Papa Big. 8)7
Maar dan kan Jip en Janneke ook echt niet... Aangezien moeder altijd thuis is, vader werkt en Janneke een "negerpopje" heeft die Kroesje heet...
Zeker, maar ik snap niet waarom je refereert naar "zelfvertrouwen in eigen mannelijkheid cq vaderschap".
Wat heeft dat met dit onderwerp te maken? Ter herinnering; het onderwerp is een programma genaamd "Peppa big" en ik ben van mening dat er zaken in voorkomen die niet handig zijn om een klein kind naar te laten kijken.
Zeker, maar ik snap niet waarom je refereert naar "zelfvertrouwen in eigen mannelijkheid cq vaderschap".
Wat heeft dat met dit onderwerp te maken? Ter herinnering; het onderwerp is een programma genaamd "Peppa big" en ik ben van mening dat er zaken in voorkomen die niet handig zijn om een klein kind naar te laten kijken.
Omdat dat in je eigen link staat.
Zie ik niet staan, dus ben benieuwd waar je dat vandaan haalt.

Wat het artikel betreft (heb ik ook al elders in deze thread genoemd):
De link naar dat artikel plaatste ik om even snel wat voorbeelden te geven. Het is gebaseerd op mijn eigen ervaringen met het programma en mijn visie daarop.
Wat heeft je hele rant uberhaupt met het onderwerp (netflix op nest hub) te maken? Ga dit soort zinloze discussies lekker op facebook houden en laat mensen zelf bepalen hoe ze hun kinderen opvoeden.
Het is ook offtopic, dat gaf ik al aan. Laat mensen lekker zelf bepalen wat ze posten (je eigen woorden).
Ik laat mensen ook zeker zelf bepalen hoe ze hun kinderen opvoeden, maar vond het noemenswaardig. Je hoeft je niet zo aangevallen te voelen hoor, pak een lekker koud drankje en koel maar even af 😘
Lol, ik hoop dat dat advies aan jezelf is.
Ideaal met een kleine aan tafel oid.

[Reactie gewijzigd door aschja op 22 juli 2020 11:23]

Probeer “Ok Google” ipv “Hey Google”. Ik ervaar daar veel betere prestaties mee.
"hey boeboe" met lage stem werkt het beste hier. Hogere stemmen worden slechter herkend.
"cocaine poodle" werkt ook :Y)
Same idee... En dan zit je s avonds een (bord)spelletje te doen en hoor je ineens "Ik begrijp het niet" :P

Ach ik schaar onder de categorie kinderziektes in de NL versie.
Aanvullend: je kan voortaan ook vanuit netflix casten naar een Hub.

Voor wie de Hub in de keuken heeft staan, kan het fijn zijn om een serie te volgen tijdens het koken. Wel grotere kans dat het eten aanbrandt...
Zoveel mensen kijken Netflix op hun telefoon, dus dan is die 7 inch van de Google Hub zo gek nog niet!
Zoveel mensen kijken Netflix op hun telefoon, dus dan is die 7 inch van de Google Hub zo gek nog niet!
Omdat een telefoon draadloos is, is het populair. Een Nest Hub is niet draadloos.
Ik zie dus niet het praktische nut er van.
Als je de hub op een nachtkastje hebt staan kan ik mij het goed voorstellen dat het een mooie vervanging is van een grote tv op de slaapkamer. (mocht je bijvoorbeeld de laatste 10 minuten nog even af willen kijken, maar al wel naar bed wilt gaan).
Geldt dit dan ook voor de Home Hub, of alleen voor de Nest Hub? Het is alleen een rename toch, of is de Nest Hub ook een hardware upgrade?
Zowel bij mij als bij een collega is het Netflix-account automatisch aan Google Assistant gekoppeld, dus dat hoef je blijkbaar niet zelf te doen.
Youtube en ZiggoGo werken ook op de Nest Hub, dus waarom niet ook Netflix?

Mijn ouders gebruiken hem voornamelijk als slim fotolijstje i.c.m. Google foto. Voor Netflixen lijkt mij dan toch dat hij wat klein is met 7 inch op ruim 3 meter vanaf de bank. Vooral als er een grote TV ongeveer naast staat! Ik zie ze dan ook niet snel Netflixen erop, maar afhankelijk van de plaatsing, waarom niet?
Nice! Ik heb een Nest Hub als "tweede scherm" onder mijn desktop monitor staan. Dit is een leuke aanvulling op het afspelen van YouTube content tijdens browsen/games.
Precies, hier nog zo eentje! Fijne toevoeging naast het standaard fotolijstje hier.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee