Google erkent wifiproblemen Nest-thermostaat en biedt vervanging

Google heeft bevestigd dat sommige modellen van de Nest-thermostaat kampen met een probleem waardoor wifi niet langer functioneert. Het bedrijf stelt hulp te bieden en de apparaten om te ruilen als troubleshooting niet werkt.

Het gaat om een probleem dat door sommige gebruikers van de Nest-thermostaat al sinds vorig jaar wordt gemeld, maar nog altijd niet is verholpen. De fout kent de code w5, en zorgt er onder andere voor dat de slimme thermostaat niet meer met het wifi-netwerk kan verbinden. Google zegt nu in een reactie aan Android Police dat het probleem bekend is, en dat klanten hulp kunnen krijgen.

Volgens Google heeft slechts een klein aantal gebruikers last van de wifiproblemen met de Nest-thermostaat, maar een precieze oorzaak wordt niet aangegeven. Voor gebruikers bij wie de probleemoplosser geen hulp biedt, gaat Google nu een vervangend model bieden. Wie hiervan gebruik wil maken moet de klantenservice bij Nest contacteren.

Door RoD

Admin Mobile

26-07-2020 • 12:12

88 Linkedin

Reacties (88)

Wijzig sortering
Nest is sinds de overname van Google gewoon een rommeltje. Laatst nog dat gedoe met dat je geforceerd naar een google account moest en toen weer dat de API uitgeschakeld werd. Nu dit weer. Het begint het zoveelste voorbeeld te zijn van Google die gewoon iets de afgrond in werkt. Ik begin steeds meer klaar te zijn met bedrijven als Google en Amazon etc. Ze kopen alle goede innovaties op voordat ze überhaupt een kans maken en duwen het meteen de grond in omdat het niet het eerste jaar een miljoenmiljard winst oplevert. Ik heb ook een Nest sinds Nest nog gewoon Nest was, maar het begint me steeds meer tegen te staan dat Google aan mijn muur hangt. We zouden eens wereldwijd een no Google month moeten houden ofzo.
Yep, Nest wás een geweldig concept. Tot Google er met zijn handjes aan moest zitten. Ze begonnen al gelijk met het overhoop gooien van de algoritmes, want de verwarming was vrij kort na de overname nooit meer wat het was.

Het is dat hun search engine zo goed is, maat verder hoef ik nooit meer een stuk hardware waar Google mee te maken heeft.
Daarom mensen, stap over op opensource alternatieven. Dan ben je niet afhankelijk van de grote bedrijven(lees aandeelhouders).
Is er een open source alternatief voor Nest?

Ik heb niet gezocht hoor, maar voor veel van dit soort dingen vind ik het altijd zeer lastig om een open source versie te vinden waar je niet significant inlevert op ofwel dagelijks gebruiksgemak (goed uitziende UI op meerdere platforms, beschikbare functies) ofwel onderhoudsgemak (zonder command line kunnen updaten, en wat hier eerder al genoemd is aan het kunnen garanderen van goede support).
Wat mij betreft is de enige goede thermostaat diegene die de ketelfabrikant aanbeveelt.

Hier een Nefit-klokthermostaat aan de muur die ik geprogrammeerd heb op aanwezigheid van m'n gezinsleden. Bij ons kan dat omdat we een redelijk vast schema hebben per week waarin we thuis zijn.

Wil je de goedkoopste oplossing dan zul je een gewone aan-uit-thermostaat moeten plaatsen: bij kou zet je hem hoger en als je naar bed gaat zet je hem weer lager. Makkelijker kan niet en hij behoeft geen software-updates ...
Thermostaat is leuk maar je zal wil je echt iets besparen op je energiekosten eerst alles daarvoor moeten optimaliseren. Voor verwarming betekend dat waterzijdig inregelen. Dat laatste wordt vaak al vergeten en kan je veel meer besparen.

Bij mij staat de verwarming altijd aan. d.w.z de pomp een grundfoss alpha 3 regelt zelf de snelheid als er een radiator opengezet wordt verhoogd deze de pompsnelheid, de ketel reageert dan vanzelf. Daarmee voorkom je dat als de kamertemperatuur bereikt is en de pomp uitgaat de rest van je huis ook geen warmte meer krijgt. De pomp staat hier dus centraal.

Per kamer regel ik gewoon de temperatuur via de thermostaatkraan op de radiator. Met een wifi of anders gestuurde draadloze thermostaat kun je dat per kamer dan ook weer doen.

Heb je een moderne ketel met buitentemperatuur regeling dan past deze zelfs mooi de keteltemperatuur aan, ook dat bespaard weer veel meer dan het hele nest gebeuren. Kijk je dan wat dat nestje kost dan vraag ik me af hoe snel ga je dat echt terugverdienen.
Het is gewoon een speeltje, leuk om te laten zien maar de laatste stap om die laatste paar % te besparen. De eerder genoemde stappen besparen je al veel meer en zijn eenvoudig uit te voeren.
Een modulerende kamerthermostaat is in vele gevallen veel nauwkeuriger dan een buitentemperatuur. Bij een buitenvoeler stel je de thermostaat of ketel in aan de hand van een stooklijn. Deze stooklijn bepaalt vervolgens hoe warm de aanvoertemperatuur moet zijn voor de ketel. De stooklijn is lineair en vaak niet goed ingesteld op een gebouw. Daarnaast zal de ketel ook veel vaker aanstaan om de aanvoer op temperatuur te houden en de pomp draait daarbij ook continu.
Een modulerende kamerthermostaat is daardoor vaak efficienter en zuiniger.
De enige kosteneffectieve methode voor verwarming via een buitenvoeler is in een groot pand met veel individuele ruimtes: dan hoef je niet in elke ruimte een thermostaat op te hangen.

Overigens is het nog best een kunst om dit algoritme goed onder de knie te hebben voor een kamerthermostaat, iets wat een grote HVAC speler sowieso beter voor elkaar heeft dan Nest of Google ooit hebben gehad. In eerste instantie ondersteunde Nest helemaal geen modulatie, later slechts gedeeltelijk.

Wil je geld besparen? Zet dan je thermostaat iets lager, isoleer je huis en zorg voor goede ventilatie, regel je installatie goed waterzijdig in.
Het laaste is het eerste wat je moet doen, waterzijdig inregelen.
Thermostaat lager is standaard maar een buitentemperatuurregeling zet als het goed werkt alleen je keteltemperatuur lager. Je ketel kan nog steeds moduleren.

Het algoritme waar je het over hebt is natuurlijk afhankelijk van veel factoren en verschillende per huis. Je zal dan een zelflerend moeten hebben voor jou huis. Of ze bij nest al zo ver zijn, geen idee.
Bedankt voor je reactie maar ik werk als service technicus in onder andere verwarming en kan alles onderschrijven wat jij vermeldt.
Nefit is wat mij betreft een voorbeeld van hoe het niet moet. In plaats van gewoon opentherm te gebruiken bedenken ze zelf een protocol waardoor je, als je geen Nefit (Bosch) thermostaat wilt gebruiken een interface a zestig euro moet tussenschakelen. Een interface die de fabriek waarschijnlijk vijf euro kost ..

Anno 2020 verwacht je van een thermostaat dat hij meer kan dan de verwarming regelen. Toon (Eneco) doet dat leuk,het weer, stroomverbruik, zonnepanelen en ook de verwarming. Alleen zit je dan weer aan een abonnement vast en voor mij is dat (nog) een no-go.

Uiteraard zullen er altijd on/off regelaars nuttig en nodig blijven maar er kan zo veel meer. Fabrikanten lopen helaas altijd tien jaar achter en houden hun ecosystemen zo gesloten mogelijk.
Misschien kan met de juiste programmatie Loxone dit ook wel? Maar dat is meer domotica dan plug/play.
Volgens mij zijn er mogelijkheden met Domoticz en een Pi om een ketel aan te sturen, heb het ergens gelezen maar me er nog niet in verdiept maar ga ik wel doen als ik een nieuwe ketel koop. Ik probeer alles op te lossen binnen mijn eigen netwerk om niet afhankelijk te zijn van een lock-in . Opentherm
Veel ketelfabrikanten hebben bij buitentemeratuurregeling zodat de keteltemperatuur altijd ideaal is.

Werk zelf met grundfoss alpha 3 pomp, met app en bluetooth apparaat kun je je hele installatie zelf regelen zodat verwarmingen optimaal warm worden. Voordeel is dat de pomp zelf sneller gaat draaien als er een thermostaat opengezet wordt. Per ruimte regel je dan via de radiatorthermostaat de temperatuur.

Met draadloze radiatorkranen zou je dan via je domotica gewoon per kamer alles kunnen instellen. De ketel doet hoef je dan verder niet echt aan te sturen.
Ik heb me er nooit in verdiept, maar er zal vast een oss alternatief zijn. Dan ben je niet afhankelijk van een fabrikant maar van een dev die het draaiend wilt houden en dit wilt delen.

Ik deel je mening echter dat je vaak wel inlevert op gebruiksgemak.

[Reactie gewijzigd door Bongoarnhem op 28 juli 2020 09:53]

Nee, maar wel van mensen die op elk moment kunnen besluiten niet meer aan een project te werken.

Of ruzie te maken en een nieuwe fork beginnen die 'beter" is.

Of opeens de hele boel verkopen aan een bedrijf en de software betaald maken.

Of bij een vraag voor een feature enkel antwoorden met "why don't you write it".

Of een bug request negeren tot hij automatisch gesloten wordt.

Ook open source software is niet heilig in dat opzicht.
Een hoop van die dingen komen ook voor bij gesloten software, dus wat dat betreft is niks goed. Ja, behalve dan zelf technicus en programmeur worden en je eigen spul maken ;)
Klopt, het heeft allebei z'n voor- en nadelen. Soms heb ik zin in zelf iets Cools te bouwen en een beetje mee te klooien.

Voor andere dingen wil ik gewoon iets dat out-of-the-box werkt, blijft werken en waar enigszins gegarandeerde support bij zit. Dan maar wat extra betalen.
Maar er kunnen zo maar nieuwe personen aan het project beginnen

Een fork kan dus een daadwerkelijk probleem oplossen

Als de boel verkocht wordt en het gaat de verkeerde kant op: zie de fork in de vorige stap

Niemand is verplicht om iets te maken voor je, je hebt met OS de keuze om het zelf te doen of iemand te motiveren die het voor je kan doen

Een Bug Request is inderdaad ongewenst, maar Bug Reports worden maar al te vaak genegeerd overal. Zie 2de of 4de punt als work around

Met andere woorden, met open source heb je als gebruiker mogelijkheden die je bij closed source uberhaupt nooit hebt.
Je hebt helemaal gelijk maar alle argumenten die je aandraagt kun je ook omdraaien.

Je koopt nu iets bij een mooi bedrijf.

Volgende week is het bedrijf overgenomen.
Zaken die gratis waren moet je nu ineens voor betalen, tja daar zit je met je hardware.
Je dat is nu onderdeel van het grote bedrijf geworden.

Bovenstaande hebben we al zo vaak langs zien komen. open Source kan idd soms een zooitje zijn, forks en noem het maar op. Maar zijn de alternatieven dan echt zo veel beter ?

Er zijn ook voorbeelden van hardware die met standaarden werken en je uit meerdere open source alternatieven een keuze hebt.
Ik zeg niet dat het het walhalla is, maar bij oss zou je het kunnen blijven gebruiken indien de leverancier besluit de boel de nek om te draaien. Dat de dev zijn tijd dan niet aan jou probleem wilt besteden kan ik vaak begrijpen. Maar dan is er iig nog een mogelijkheid om de apparatuur werkend tw houden.
Heb je open source alternatieven van een slimme thermostaat?

Ik ben op zoek naar een thermostaat die ik in eigen beheer heb. Dat wil zeggen: geen betaalde diensten, binnenshuis functioneel zijn blijven en op afstand de temperatuur regelen is leuk, maar voor mij niet verplicht.

Wat kan de Nest nu nog doen als er geen verbinding is, kan de temperatuur nog wel worden aangepast (van toepassing geweest in de winter).
Honeywell EvoHome WiFi. Daar kun je alles mee en heeft geen cloud connecties nodig.
Ik gebruik het om per kamer de temperatuur te kunnen regelen (zone regeling).

Het is geen goedkoop systeem.

[Reactie gewijzigd door t-force op 26 juli 2020 16:46]

Ik heb even naar Honeywell gekeken, mede door het aanpassen van de losse ruimtes. Ik heb er echter voor gekozen om AVM knoppen te gaan gebruiken. Mede doordat mijn Mesh netwerk ook van AVM (Fritz!Box) is. Die knoppen zijn nog niet officieel in NL verkrijgbaar, waardoor ik ze via Amazon heb laten versturen. Ik moet alleen nog de radiatorkranen aan laten passen, zodat de thermostaatknoppen erop kunnen.

Ben je verder tevreden met de Honeywell thermostaat? Ik zie bij enkele types/merken terugkomen dat de thermostaat zich vanzelf omhoog schiet, richting de 30 graden. (Honeywell en Tado V3+)
Hoe sturen die AVM thermostaten je CV aan? Want als er warmte vraag is in een ruimte moet wel je ketel aan gaan. Liefst via Opentherm aangestuurd zodat je ketel modulerend de juiste brander hoogte kiest. De Honeywell stuurt via een draadloze Opentherm of aan/uit module de ketel aan.
Goede vraag en ik denk/hoop dat het als volgt is. Ik zie in de handleiding namelijk geen directe koppeling met een ketel of thermostaat:

Wij hebben vloerverwarming, waardoor de verwaming op koude dagen altijd aan staat. Als de thermostaatknop warmte nodig heeft of op een bepaalde stand moet staan, dan wordt de verwaminig in die ruimte verwarmt. In dit geval wordt er met een temperatuur aangegeven hoe warm het op de kamer moet worden.

De slimme toepassingen van de radiatorknop worden gevoed via de AVM router, op die manier zou je de temperatuur ook op afstand (of interne netwerk) kunnen aanpassen.
Doe ik meestal wel. Alleen heb je qua verwarming niet echt een OSS oplossing voor dit. Er is een Opentherm gateway, maar voor zover ik begrijp raden ze dat alleen aan om te gebruiken om je ketel uit te lezen en niet om aan te sturen.

Dus ik sta open voor suggesties.
Bij de OpenTherm Gateway raden ze aan om deze niet als vervanging van je thermostaat te gebruiken, maar om deze tussen je thermostaat en CV te hangen. Wel kan deze dan signalen sturen naar zowel je thermostaat als CV. En kan dus de temperatuur op afstand gewoon ingesteld worden. Bijkomend voordeel is dat je nog gewoon je normale thermostaat ook hebt hangen, en je dus gewoon handmatig er aan kan draaien.

Wat ze aangeven als een slecht idee, is om de OTGW te laten afhandelen wanneer en hoe hard je CV moet stoken. Simpelweg omdat de fabrikanten van thermostaten en CV ketels daar heel veel R&D in hebben zitten, en je dat zelf waarschijnlijk niet beter kan doen [1].

Ik heb hem zelf thuis ook hangen. Home assistant heeft een handige plugin voor de OTGW, en daarmee werkt het ontzettend goed om op afstand m'n thermostaat te bedienen en diverse dingen te automatiseren.

[1] http://otgw.tclcode.com/standalone.html
Ik zou graag overstappen op een thermostaat die open source is, (liefst met lokale api) maar die heb ik nog niet kunnen vinden ;(
Begin bij de home assistant community zou ik zeggen:
https://community.home-as...happened-with-nest/115827
Ik heb mijn nest helemaal verwijderd doordat google niet luisterd naar de problemen met hun producten.

Bijvoorbeeld :

De standaard temperatuur voor vloerverwarming met een nest is 65 graden als je vloerverwarming kiest...daar is helemaal niets logisch aan, het kan je hele installatie kapot maken. Bovendien is het helemaal niet moeilijk om dat aan te passen in de code, maar ze doen er geen moeit om.

Ik had ook al maanden discussies over het feit dat mijn postcode in Belgie niet herkent word, en daardoor altijd 0 graden aangeeft. Met als gevolg dat de thermsotaat altijd op voorhand al wil warmen...ook daar hebben ze het nooit willen oplossen.

Ik zat ook met een derde probleem, blijkbaar is de nest thermsotaat niet compatibel met gemengde kringen. (vloerverwarming + normale verwarming) de mengkraan word niet aangestuurd waardoor de vloerverwarming enorm hoge termperaturen krijgt als de andere kring aanstaat.

En over de andere google producten:
De google hub apapraten en google assistant apparaten veroorzaken een enorme belasting op je wifi netwerk zodra je meer dan 4 apparaten plaatst en een audio groep hebt opgezet.

Al die negatieve ervaringen doen mij tot de conclussie te komen zoals jij: Ik durf in geen enkel google apparaat nog te investeren. enkel de chromecast lijkt nog wat te werken

[Reactie gewijzigd door sebastienbo op 26 juli 2020 17:28]

Oprecht, ik heb nergens last van. 5 home apparaten in mijn netwerk, een nest E aangesloten, 3 chromecast en 1 cc audio. Ik heb 5 speaker groepen voor verschillende situaties, en het werkt allemaal als een zonnetje. Het enige dat ik doe is eens per week mijn WiFi router rebooten. Dat deed ik al voordat de Home überhaupt bestond, en daar ben ik nooit mee gestopt.
Als je al een Nest had voordat Google het heeft gekocht, kun je dan niet je geld terugkrijgen? Als Google software updates naar jouw Nest pusht, kun je in principe toch hard maken dat je iets opgedrongen wordt waar je niet wilde hebben?
Inderdaad, ik heb mijn nest nooit goed werkend gekregen met onze vloer verwarming. Door gebrek aan support uiteindelijk dat ding maar verkocht voor een opentherm thermostaat van een ander merk. Deze werkt prima
Ik denk dat een Nest en vloerverwarming principieel nooit samen zullen passen.
Vloerverwarming is inherent traag, enkele uren nodig om de temperatuur van de ruimte aan te passen. Vloerverwarming is dan ook ideaal voor plaatsen die permanent verwarmd moeten worden. bvb een ziekenhuis of als je hele dagen thuis bent.
Vloerverwarming functioneert eigenlijk niet (optimaal) voor 1 uurtje verwarmen 's ochtends en 5 uurtjes 's avonds.
Een Nest is bedoeld als 1) thermostaat en 2) om te besparen. Dit gaat het best met klassieke verwarming met radiatoren of hete luchtverwarming...
Als je iets gaat gebruiken waarvoor het initieel niet ontworpen is, dan kan dit werken maar ga dan niet klagen als het niet werkt!
En ja, misschien maakt Nest/Google/je installateur dit niet duidelijk genoeg...
Ik krijg het idee dat Google nog zoeken is naar hoe ze de Nest verder in de markt willen zetten.

Je laatste opmerking geldt trouwens voor het complete internet. Eens zien hoe de wereld eruit ziet zonder fora en social media. ;)
Nest is sinds de overname van Google gewoon een rommeltje. Laatst nog dat gedoe met dat je geforceerd naar een google account moest
Hoezo moet?
Je mag, ik heb dat niet gedaan.
Nee dat moeten hebben ze teruggedraaid nadat er enorme ophef over was. Overigens hebben ze ook al gezegd dat dit op een later tijdstip wel alsnog verplicht kan worden.
Nee dat moeten hebben ze teruggedraaid nadat er enorme ophef over was. Overigens hebben ze ook al gezegd dat dit op een later tijdstip wel alsnog verplicht kan worden.
Dan gaat ie er uit.
Nest is sinds de overname van Google gewoon een rommeltje. Laatst nog dat gedoe met dat je geforceerd naar een google account moest en toen weer dat de API uitgeschakeld werd. Nu dit weer. Het begint het zoveelste voorbeeld te zijn van Google die gewoon iets de afgrond in werkt. Ik begin steeds meer klaar te zijn met bedrijven als Google en Amazon etc. Ze kopen alle goede innovaties op voordat ze überhaupt een kans maken en duwen het meteen de grond in omdat het niet het eerste jaar een miljoenmiljard winst oplevert. Ik heb ook een Nest sinds Nest nog gewoon Nest was, maar het begint me steeds meer tegen te staan dat Google aan mijn muur hangt. We zouden eens wereldwijd een no Google month moeten houden ofzo.
Klopt, en helaas blijft het niet bij de thermostaten. Ook onder de Nest connected rookmelders zat al een serie met WiFi problemen. Heel jammer, het concept is namelijk super.
Dat overnemen is een bekend fenomeen, al meer dan 20 jaar. Zo nam AutoCad QuickCad over. AutoCad Light koste 10 keer zoveel terwijl QuickCad zelfs meer kon (100 gulden software!). Er is nadien slechts één nieuwere versie verschenen onder een nieuwe naam (AutoSketch 9). Geen updates meer. Dus ...
Ik herinner me een tijd dat Google alleen een zoekmachine was. Nu lijkt het wel of Google alle apparatuur begint over te nemen.. Android in de meeste mobiels, Android in de meeste tablets, smart tv's met Android wifi, thermostaten etc etc. Komt een tijd liggen ze in ons nachtkastje... pfff
ik heb ook meerdere nest producten (cameras) co2/brand melder en thermostaat google wil vooral weten door middel van de sensors die ze er in stoppen of je ook echt thuis bent op de bank met je laptop volgens mij koppelen ze alle ip-mac adressen en wifi wacht-woorden aan elkaar en dus hangt nu een schoenendoos deksel over mijn thermostaat want iedere keer als ik er langs liep in de avond of ochtend liep lichte deze als een malle op. je betaald voor een duur product en je betaald met je privacy opeens kon ik ook niet meer inloggen met mijn nest account in de app maar werd ik min of meer gedwongen in te loggen met een google account ... logisch
zogenaamd om zelf lerend te zijn .... maar tis gewoon om dichter in je huiskamer te zijn en wie je bent en wanneer je er bent voor personalised advertenties etc
over de nest cameras ze werken top maar google ziet nu wel heel veel van je...
Nou de Google outdoor camera heeft ook ernstige problemen met WiFi, het Google forum staat er vol van dat die om onduidelijke redenen geen ontvangst meer heeft.
Het omzetten van Nest naar Google account gaat nu weer gepaard met het aware gen 2 abonnement. Dan wordt alleen opgenomen als er iets gedetecteerd wordt, alleen mist zowel mijn Google deurbel en camera nu simpelweg activiteiten, toch essentieel voor bewakingscamera’s... ik ben inmiddels bijna geheel over naar Unifi, nu alleen nog wachten op hun slimme deurbel!
Ik herinner me een tijd dat Google alleen een zoekmachine was.
Dat zijn ze nog steeds, ze zoeken jou data en dat kan met nest en andere zaken.
Indien ze dit niet zouden gedaan hebben waren ze nu al dood en begraven. Op de advertentiemarkt krijg je meer als je gerichter je reclame kan tonen. Met enkel een zoekrobot kan je tegenwoordig niet meer opboksen als het gaat om personalisatie van reclame.
Facebook weet je locatie, je vrienden, je interesses, waar je werkt,... Een zoekrobot weet "enkel" waar je naar op zoek bent. Als Google dus gewoon een zoekrobot zou gebleven zijn, zouden ze weinig meer betekenen in deze wereld.
Facebook doet ook veel meer dan alleen een online smoelenboek hosten hoor.
Duck.com doet het anders ook prima met alleen een zoekmachine.
Wat is prima? Ze hebben nog niet eens 1% global market share
De troubleshoot stappen die ik online vindt stellen niet veel voor:

https://support.google.com/googlenest/answer/9244715?hl=en


1. Check for a w5 error
2. Restart your thermostat
3. Update your thermostat's software

Gaat 3 als er geen Internet verbinding is?
Ja via de usb poort.
Sinds vorig jaar al gemeld, en nu pas een oplossing. Zit je dan met je nietwerkende thermostaat.
Ik had ditzelfde probleem. Na 2x bellen kwam Coolblue hem kosteloos vervangen
Naja hij doet het wel gewoon handmatig haha.
Ik heb deze W5 code zelf ook eerder dit jaar gehad. Nadat ik via de website een reparatieverzoek had ingediend (nog binnen de garantie periode) kreeg ik binnen 1 dag een email dat ze een nieuwe thermostaat gingen sturen, ik moest alleen doorgeven welke kleur. Helaas bleek het zwarte model zo populair dat ze niet konden zeggen wanneer deze weer beschikbaar zou zijn. Uiteindelijk een andere gekozen en deze had ik binnen 2 dagen in huis.
Begin van dit jaar gehad, toen al netjes vervangen onder de garantie na wat factory resets, etc.
Vorig jaar al problemen gehad. Kreeg na een week keurig een nieuwe thuis gestuurd omdat de helpdesk het niet opgelost kreeg.
Deze problemen ook gehad, meer dan een jaar geleden al zelfs. Na aandringen werd de Nest omgewisseld. Nu nog af en toe dat hij geen draadloze verbinding heeft en opentherm niet werkt (ding zit echter bedraad aangesloten). Ik vind het een waardeloos product en sindsdien is er ook geen Nest product meer binnengekomen.
Voor dit soort producten zouden een open source variant van de firmware veel oplossen.. ik vind de ring doorbell een mooi product (hardware) maar wil de software en opslag in eigen beheer....
De Ring is hardware esthetisch mooi. Kwalitatief waardeloos. Die van mij hield er na 2 weken mee op; en er waren meerderen op internet met problemen dat hij het gewoon vertikte te verbinden.

Er wordt een klein batterijtje gebruikt (ook bij de bedrade versie die ik had) en die begeeft het na 2 jaar.
Heb dit een half jaar geleden ofzo gehad. Kreeg een vervangend exemplaar opgestuurd, opgelost.
Mijn NEST 3rd generation thermostaat gekocht bij BOL. Na twee weken ook het probleem met W5...
Toen ik de foutcode opzocht kwam ik bij Nest support terecht. Contact opgenomen en na een paar testjes de conclusie getrokken dat hij echt kapot was. Maar geen probleem! We sturen meteen een nieuwe. Vervolgens merkte ik op of het niet verstandiger was om dit via BOL te doen, maar dat was niet nodig want ik kreeg meteen een nieuwe rechtstreeks van hun.

Een dag later kreeg ik een mail met een vreemde domeinnaam...ik denk die zoek ik eens op. Kwam ik bij een reparatiebedrijf in Polen terecht. Ik denk dat is funny, dus ik neem weer contact op met Nest Support. Ik hoefde me geen zorgen te maken want refurbished thermostaten waren vaak beter dan nieuwe (?!?) dus no worries...(als ik toen geweten had.....).

Na een paar dagen kwam de vervangende thermostaat binnen...joepie! Joepie was echter van korte duur. Na het openen van de verpakking zag ik al een aantal krassen op de aluminium ring. Bummer! En na het aansluiten van de thermostaat bleek dat de display er scheef in zat. Hmhm wat een tegenvaller. Goed, maar weer contact opgenomen met Nest Support. Meneer, dit is echt erg, maar dit komt nooit voor! Excuus we gaan meteen weer een nieuwe sturen...

Om jullie niet lastig te vallen met het hele verhaal...ik heb ondertussen 5 beschadigde thermostaten gekregen van Nest. De ene na de andere medewerker versleten en uiteindelijk hoger in de organisatie beland. Na in het begin heel meegaand te zijn en van alles te willen regelen, is er nu een fase aangebroken waarin ze eigenlijk niks meer doen. Ik zit nog steeds met een beschadigde thermostaat en heb aangegeven dat ik die troep uit Polen niet meer hoef. Zolang ik op dat standpunt blijf staan kunnen ze niets meer voor mij doen.

En BOL...? Die heeft besloten zich er niet mee te bemoeien.
'En BOL...? Die heeft besloten zich er niet mee te bemoeien. ' die vrijheid heeft bol eigenlijk niet, dus ze maken zich er dan maar wel weer makkelijk vanaf. Het product verkopen ze inclusief de mogelijkheid via de fabrikant/een derde partij ondersteuning te krijgen, dat ontslaat ze echter niet van de verplichting zelf te zorgen dat de overeenkomst die ze hebben gesloten wordt nagekomen. Wat meer druk op bol zetten heeft misschien toch wel zin. (hoewel nu misschien wel wat veel tijd is verstreken)

[Reactie gewijzigd door begintmeta op 28 juli 2020 10:48]

Het mooie is dat toen ik eenmaal groen licht gegeven had aan Nest support om de thermostaat te vervangen voor een "nieuwe", ik Bol gebeld heb en aangegeven heb wat er speelde. Gewoon om te laten weten wat ik aan het doen was. Ze gaven aan blij te zijn met mijn telefoontje en lieten weten dat ze mijn telefoontje vast zouden leggen. Toen ik later terugbelde (toen ik al in de ellende zat) lieten ze weten niets over dat telefoontje te kunnen vinden. Vervolgens gaven ze aan dat ze alles gingen doen om mij te helpen, om een paar dagen later een mail te sturen met daarin dat ze niets voor mij konden doen... Het is een mooi verhaal geworden. Ik heb nu rechtsbijstand ingeschakeld omdat ik niet wil dat Nest dit op deze manier kan laten zitten.
Hoe kan bol met droge ogen beweren niets te kunnen doen. Niets willen doen zou dan meer in lijn der verwachting zijn en corresponderen met de feitelijke situatie...
Ik hoop voor je dat het een goed einde vindt in ieder geval
Ik heb daar niet heel veel vertrouwen in. Ik vind het vervelend dat de support medewerkers echt wel hun best gedaan hebben en ook gewoon niet verder kwamen. Het is nu gewoon een principe kwestie geworden...jammer dat het zo moet, terwijl het overal duidelijk is dat zij tekort schieten.
Bol kan je toch gewoon een nieuwe leveren? Volgens mij verkopen ze ze nog steeds. Vervolgens heeft bol een regresrecht op hun voorschakel.

Ik moet zeggen dat ik vrijwel altijd eerst de verkoper waarschuw als er wat met een product is, die is nu eenmaal ook de eerstverantwoordelijke. Een principekwestie zou ik in dit geval potentieel bij verkoper en nest zien...

Maar in dit geval zou ik het probleem bij bol toch als nog relevanter inschalen, omdat die hun verantwoordelijkheid nu met name op jou en in mindere mate de fabrikant afwentelen. Maar als hoe belangrijk je dat ziet is ook een persoonlijke keuze natuurlijk.

[Reactie gewijzigd door begintmeta op 28 juli 2020 13:20]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee