'Telefoongesprek aannemen met Samsung Galaxy Watch 3 kan door vuist te ballen'

Samsungs aankomende smartwatch lijkt onder meer gestures te bevatten om een telefoongesprek aan te kunnen nemen. Gebruikers moeten hiervoor hun vuist ballen, waardoor de spieren in hun pols worden aangespannen en het horloge een signaal krijgt om het gesprek aan te nemen.

De informatie is afkomstig van XDA Developers, die een plug-in-applicatie voor de Galaxy Watch 3 nader bestudeerde. Een van de nieuwe functies die de site tegenkwam is ondersteuning voor gestures, waarbij die voor het aannemen van een telefoongesprek het meest opviel. Het ballen van de vuist is namelijk voldoende om het signaal te geven om het gesprek via de ingebouwde speaker aan te nemen. Wie het gesprek wil negeren kan met de pols schudden.

Daarnaast meldt XDA Developers dat er valdetectie is ingebouwd. Daarmee is het mogelijk om een contactpersoon op de hoogte te stellen dat de drager van het horloge mogelijk in de problemen is. Een dergelijke functie komt vaak voor op sporthorloges. Als er een val wordt gedetecteerd geeft het horloge eerst zestig seconden lang een waarschuwing, en als de gebruiker hier niet op reageert wordt een contactpersoon op de hoogte gesteld met de locatie en een geluidsopname van vijf seconden.

Er kwam al verscheidene malen informatie naar buiten over de nieuwe smartwatch van Samsung. De verwachting is dat de aankondiging binnenkort volgt, als Samsung op 5 augustus zijn Unpacked-evenement organiseert. Het gaat om horloges met een klokje van 41mm en 45mm, met ronde schermen van 1,2" en 1,4", en deze moeten de huidige Galaxy Watch opvolgen.

Door RoD

Admin Mobile

26-07-2020 • 11:03

64 Linkedin

Reacties (64)

Wijzig sortering
Is er trouwens bekend wanneer Samsung de ECG zal gaan suporten? Dit werd al voor de Watch 2 aangekondigd maar is er volgens mij nog niet?

[Reactie gewijzigd door Javaantje_75 op 26 juli 2020 11:07]

Dit soort dingen hebben een legio aan goedkeuringen nodig van een wasstraat aan medische instanties om actief te mogen zijn in Europa. Wellicht loopt het wat vertraging op, wellicht is het systeem niet nauwkeurig genoeg of betrouwbaar genoeg om die goedkeuring te krijgen
Maar kan zoiets dan niet gewoon gekeurd worden onder voorwaarde dat men het niet als leidend moet nemen en in geval van twijfel gewoon naar de huisarts moet gaan? Lijkt soms wel alsof mensen helemaal geen zelf denk vermogen meer hebben ofzo.
De enige goedkeuring is een medische ce keuring en die vereist vreemd genoeg geen onafhankelijk bewijs van deugdelijke meetresultaten. Getuige daarvan ook de vele bloeddrukmeters die in de budgetsupermarkten te koop liggen.
Deze functie heeft inmiddels goedkeuring gekregen in Korea. Hier is de bloeddruk functie inmiddels uitgerold. Deze heb ik werkend gekregen op mij GWA2. Deze is vrij accuraat, je moet deze eerst kalibreren met een armband en daarna moet je hem eens in de zoveel tijd weer kalibreren met de armband.
Dat is niet mijn ervaring, zolang de bloeddruk in de buurt zit van de waarden gemeten bij kalibratie, dan is hij heel accuraat. Maar als de te meten bloeddruk sterk afwijkt van wat hij was tijdens kalibratie, dan zijn de waarden die eruit komen waardeloos.
De Watch 2 Active, een Watch 2 is er niet :)

Ik vind het zelf ook heel jammer. Ik snap niet dat er zo moeilijk over wordt gedaan, het is puur om een indicatie te geven, niet als medisch meetapparaat.
Op de chinese sites staan al een hele poos modelletjes die hartslag, bloeddruk, saturatie, ECG en temperatuur (hot op dit moment) kunnen weergeven/lezen.

De vraag is inderdaad of ze dat een beetje betrouwbaar doen. Dat is wat me tot nog toe weerhoudt.
Nou moet ik wel zeggen dat ik sowieso niets bestel op welke Chinese site dan ook. Een protector case of zo zou ik eventueel nog wel kunnen overwegen, maar verder...
Ik had bij Lightinthebox een petje besteld. Dat ging goed. Kan ook weinig aan stuk gaan onderweg. ;)

En je kunt er met ideal betalen; ik heb geen master of betaalvriend.
Als dit ding zich net zo gedraagt als veel van de huidige modellen, dan kan je Samsung Watch beter ver links laten liggen. Het Samsung forum staat bol van de problemen met batterij levensduur.
Galaxy Watch welke van 5 dagen runtime plots terugvallen naar 6-10 uur runtime.
Samsung lijkt hier niets aan te doen, blijft angstwekkend stil daar! :'(
Trouwens hier heb ik nergens last van mijn huidige smartwatch, de Samsung Gear S3 Frontier 46mm doe ik nog steeds de volle 3 dagen mee na 2 jaar en 2 maanden intensief gebruik

[Reactie gewijzigd door van der Berg op 26 juli 2020 12:27]

Hier ook 3 volle dagen met de Galaxy Watch. @hvveen kaart een oud probleem aan wat al een tijd geleden verholpen is via een update.

Zeer tevreden over de Galaxy Watch, raad hem dan ook gewoon aan.

Ik hoop dat de nieuwe versie een stukje dunner wordt, ga hem dan ook direct halen.
Ik heb het specifiek over ds Galaxy Watch
https://eu.community.sams...attery-drain/td-p/1848625

[Reactie gewijzigd door hvveen op 27 juli 2020 12:10]

Je hebt de verkeerde link geplakt ;). Ook staat er direct onder een reactie dat het sinds een update vorig jaar ergens opgelost zou zijn, ik weet dus niet precies waar jouw ervaring aan ligt, misschien oproep op de garantie doen want 10 uur is inderdaad erg frapant.
Ik heb zelf ook de Gear S3 Frontier en die gaat na 2 jaar net als bij @hvveen nog 2 volle dagen mee. Twee vrienden van mij hebben de Galaxy Watch en die houden het beiden ongeveer 2/3 dagen vol.
Thnx. Heb de link aangepast.
En ja, sommige melden dat het opgelost is, maar de methode waarop ze het oplossen verschilt van persoon tot persoon.
Daarnaast heeft het leeuwendeel van de 'gedupeerde' geen baat bij de geboden oplossingen (welke allen van gebruikers komen, en niet van Samsung)
Het lijkt er sterk op dat Samsung het probleem niet wil erkennen en gewoonweg negeert

Mijn Galaxy Watch (46mm) gedraagt zich momenteel weer voorbeeldig. 5 dagen+ runtime, maar geen enkele activity tracker aan! Voor mij is de hoofdzaak dat ik de notificaties voel aangezien ik redelijke gehoor schade heb.

Waarom heb ik dan een Galaxy Watch gekocht, en geen goedkope chineese kloon? Ik had gehoopt op wat meer applicatie support via Samsung, maar zaken als Slack respons of OKTA approval sturen zit er niet in. Moet toch de telefoon hiervoor blijven gebruiken.

Volgende keer toch maar een Apple Watch/iPhone combi

[Reactie gewijzigd door hvveen op 27 juli 2020 12:17]

Toch knap om dit soort innovatie te bedenken en implementeren. Een beweging waarbij de buitenwereld niet meer doorheeft dat je een telefoongesprek opneemt.
opties zijn
middelvinger om direct naar voicemail te gaan
hand open om nummer te blocken
Ik zou middelvinger doen om gesprek te blocken.
Ach, zo nieuw is het nu ook weer niet. James Bond had al een pijltjespistool dat hij met zijn pols kon bedienen in de jaren 70.
In 1979 had Hugo Drax al een ruimtestation om de aarde draaien. Jammer dat James deze om zeep heeft geholpen.
En Dr. Evil had zelfs een maanbasis!
Denk je dat de buitenwereld dan niet ziet dat je tegen niemand aan het praten bent ?
Sinds wanneer is opnemen hetzelfde als praten? Ik heb het toch duidelijk over opnemen?
Semantiek... De reden dat hij het vraagt is toch duidelijk? Dat het een knap staaltje techniek is zijn we het wel met je eens, maar wat je daarna zegt zal toch nooit in praktijk een meerwaarde bieden in het voorbeeld dat je aanhaalt? Wat heb je er aan om "geheim" op te nemen om vervolgens luidkeels een gesprek te voeren?

Dit is een beetje hetzelfde als onder de indruk zijn van een mooi ontworpen lepel met een gat er in. Je schrijft er een bericht over om vervolgens verbolgen te zijn als iemand een opmerking plaatst dat je er heel lastig soep mee kan eten.

Het verbaast mij niet dat je opmerking een vergelijkbare reactie krijgt.

[Reactie gewijzigd door Typecast-L op 26 juli 2020 12:22]

Jij denkt dat dit een poging van Samsung is om mensen stiekem te laten opnemen? Zoals je zelf al aangeeft, heeft dat weinig nut. Jammer dat je dan uitsluit dat er praktischere toepassingen kunnen zijn.

Het biedt de mogelijkheid om je telefoon op te nemen zonder dat je iets aan hoeft te raken. Denk aan vieze handen die niet aan je telefoon of horloge hoeven te komen of als je een hand vol hebt. Dat zijn praktische voorbeelden die ik nu in 1 minuut kan bedenken. Er zijn er vast nog wel een paar. Bovendien is het gewoon minder handelingen om je doel te bereiken. Dat lijkt me het streven voor elke innovatie.

Ik zeg niet dat dit een wereldschokkende verbetering is. Maar om het meteen als nutteloos af te doen, vind ik ook een beetje ver gaan.
Jij denkt dat dit een poging van Samsung is om mensen stiekem te laten opnemen?
Waar haal je vandaan dat ik dit zeg? Lees de originele post van lucatoni, de reactie van Pepsichoco en dan mijn reactie nou nog eens goed.

[Reactie gewijzigd door Typecast-L op 26 juli 2020 18:42]

Ok, fair enough. Je had het over zijn voorbeeld. Door de enorme baard die ontstaan is uit die ene opmerking, heb ik dat inderdaad over het hoofd gezien. Excuses.

Desondanks, ben ik wel met hem eens dat opnemen wat anders is dan praten en dat jouw reactie misschien ook een tikkeltje overdreven is.
Ik weet niet hoe precies dit mechanisme werkt, maar ik merk dat als ik op mijn horloge (gewoon een analoge wijzerplaat hoor, ik wil geen smartgeval) kijk ik automatisch mijn vuist een beetje bal. Ga je op deze manier niet een boel gesprekken opnemen waar je helemaal niet op zit te wachten...
As iemand dus super Saiyen lijkt te gaan in de supermarkt weet ik nu met een gerust hart dat hij enkel zijn telefoon opneemt :9
Leuk als je schoonmoeder belt en je uit frustratie een vuist maakt :+
Ik ben vooral benieuwd hoeveel dagen de 45mm mee gaat op zijn accucapaciteit. Het schijnt dat de accucapaciteit kleiner is met 340mAh, terwijl mijn huidige Samsung Gear S3 Frontier 380mAh heeft en 3 dagen doet op zijn accucapaciteit.

De Galaxy Watch 2018 46mm met 472mAh ging al 4-5 dagen mee op de accu. Ik wil mijn Gear S3 Frontier vervangen als de Galaxy Watch 3 45mm meer dan 3 en hopelijk meer dan de Galaxy Watch 46mm dagen heeft
Gebruikers moeten hiervoor hun vuist ballen, waardoor de spieren in hun pols worden aangespannen en het horloge een signaal krijgt om het gesprek aan te nemen.
Ik vermoed de spieren hoger in de onderarm die de pezen aanstuurt om een vuist te maken. Aangezien je watch op de plek van de pezen zit, zal dat de trigger zijn.
Grappig dat het kan, maar intuïtief voelt het raar om je vuist te ballen (klaar om te slaan) in de context dat je een gesprek met iemand aangaat (sociaal gedrag).
Tricky.

Als ik gebeld wordt door wederom een marketing bedrijf dan bal ik mijn vuist al van irritatie..

Oeps meteen opgenomen dus ;)
Jammer dat ze de batterijcapaciteit lijken te verkleinen. Ik heb nu de s3 en zit aan een upgrade te denken. Maar alleen als de batterijduur beter wordt... misschien wordt ie wel beter, maar had liever grotere capaciteit gezien. Misschien anders toch maar naar de 'oude' watch upgraden...
Ok jammer dat ze zich met futiliteiten als gestures bezighouden. Zou veel liever zien, dat de 'normale' gebruiksvriendelijkheid verbeterd wordt (connectivity iphone, whatsapp korte antwoorden, etc)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee