Leaker deelt beelden en vermoedelijke prijs van nieuwe Google Nest-thermostaat

Een X-gebruiker heeft promotiemateriaal van een vierdegeneratie-Google Nest Learning Thermostaat gedeeld. Het apparaat zou een 'randloze' display meekrijgen en nieuwe functies bevatten. Volgens de leaker zal de slimme thermostaat 279 dollar kosten.

De beelden werden gedeeld door X-gebruiker Arsène Lupin. Er zijn productafbeeldingen van de nieuwe slimme thermostaat te zien, maar ook omschrijvingen van nieuwe functies, zoals een aanpasbaar beginscherm, Dynamic Farsight, Smart Schedule with Savings Finder, Adaptive Eco, Smart Ventilation en Natural Heating and Cooling. Het is nog niet duidelijk wat elk van deze functies precies inhoudt, maar de Google Home-app is noodzakelijk. Het apparaat biedt ook ondersteuning voor Matter.

De vierdegeneratie-Google Nest Learning Thermostaat is van staal gemaakt. Gebruikers krijgen enkele hulpstukken mee die de installatie van het apparaat eenvoudiger moeten maken. Google levert ook een tweedegeneratie-Nest-temperatuursensor mee.

Het is niet de eerste keer dat er beelden van een nieuwe Google Nest-thermostaat verschijnen. 9to5Google kwam eerder deze maand met nieuwe beelden van de slimme thermostaat naar buiten. Daaruit bleek al dat het apparaat een grotere display meekrijgt en dat er een nieuwe temperatuursensor is ontwikkeld. Uit die beelden blijkt ook dat Google de huidige generatie Nest-thermostaat zal blijven aanbieden, samen met een een goedkoper model: de Nest Thermostat E. Het is niet duidelijk wanneer Google de nieuwe slimme thermostaat wil introduceren. Dat zou kunnen zijn tijdens het komende Made by Google-evenement, dat op 13 augustus plaatsvindt.

Google Nest Learning Thermostaat (4th gen)
Google Nest Learning Thermostaat (4th gen)Google Nest Learning Thermostaat (4th gen)Google Nest Learning Thermostaat (4th gen)Google Nest Learning Thermostaat (4th gen)

Door Jay Stout

Redacteur

29-07-2024 • 12:56

65

Reacties (65)

65
65
18
2
0
39
Wijzig sortering
We zouden geen aandacht aan leakers moeten geven. Er zijn twee mogelijkheden met leakers. Of ze hebben het van de leverancier gehad en het is dan geen leak maar goedkope marketing. Of ze hebben de informatie op illegale wijze verkregen in welk geval tweakers (en de rest) medeplichtig is aan een misdaad, of profijt heeft van misdaad etc.

Leaken word maar normaal gevonden tegenwoordig. Maar dat zou niet zo moeten zijn. Maar ja niemand heeft nog enig geduld en de leakers zijn aandachtsgeile mensen die mogelijk goed betaald worden om te doen alsof.
Soms komt het ook gewoon door een domme fout van de fabrikant.
Mogelijk, maar dan kan je de fout ook aan de fabrikant rapporteren. Er is geen verplichting of noodzaak om er mee naar de media te stappen. Het zijn geen misstanden die ze aankaarten. Ze verdienen niet een klokkenluider label of zo.

[Reactie gewijzigd door bzuidgeest op 30 juli 2024 13:04]

Oke dus je mag alleen misstanden lekken dan? Of mogen er nog meer zaken? En moeten we dan een ethische commmisie oprichten voor wat je wel en niet mag lekken? Want ook misstanden kunnen soms uit context getrokken worden en een bedrijf in een negatief daglicht zetten terwijl er weinig aan de hand was. Geen aandacht geven aan leakers is onzin, laten we het gewoon houden op vrijheid van pers binnen de wet.
Want ook misstanden kunnen soms uit context getrokken worden en een bedrijf in een negatief daglicht zetten terwijl er weinig aan de hand was.
En als je gaat googlen zie je dat ook dat soort dingen word gestraft. Het is alleen weinig in het nieuws.
Oke dus je mag alleen misstanden lekken dan?
Ja, dat is een speciale groep die we klokkenluiders noemen. Een misdaad melden is niet lekken, het is een morele plicht. Voor bepaalde ernstige misdrijven verplicht de wet zelfs aangifte.
En moeten we dan een ethische commissie oprichten voor wat je wel en niet mag lekken?
Nee, de meeste mensen weten heel goed het verschil tussen een lek waar je zelf beter van word of een lek om een misdaad aan de kaak te stellen. Een nieuwe gadget is geen misdaad.
vrijheid van pers binnen de wet.
Je zegt het zelf, binnen de wet. bedrijfsgeheimen stelen en doorgeven is niet binnen de wet. Het is profiteren van bedrijfsspionage. Je weet wel, die handeling waar iedereen boos over doet als het een chinees betreft, maar jij en anderen prima mee kunnen leven als het je dagelijkse portie nieuwsgierigheid bevredigd. Beetje hypocriet in mijn mening.

Maar goed ik ben vragen aan het beantwoorden waar de antwoorden bijzonder voor de hand liggende zijn. Het laat het alleen maar lijken alsof je een argument hebt, zonder dat je echt een argument geeft.

[Reactie gewijzigd door bzuidgeest op 31 juli 2024 13:41]

"Dat soort dingen" is wat vaag omschreven, lekken op zichzelf is niet illegaal. Informatie naar buiten brengen wat een fabrikant niet wil is niet illegaal. Het gaat er om of de informatie op illegale wijze verkregen is, en dat is vaak heel moeilijk te achterhalen. Je hebt dus bij dit artikel voor jezelf bepaalt dat dit het geval is en trekt daar een conclusie uit, terwijl je dat niet kan weten.

Wel interessant dat dan de grens pas ligt bij een misdrijf, dat is volgens jou het enige wat gelekt mag worden. (Moet dit dan eerst bewezen worden of laten we dat dan voor wat het is?) Voor andere zaken moet er een moreel kompas worden getrokken welke vrij interpretabel is voor iedereen. Veel mistanden bij bedrijven zijn geen misdrijven dus die moeten we volgens jou dan ook niet melden.

Persvrijheid, ook voor leakers. Snap ook wel dat een productfoto weinig toevoegd, maarja wat is "belangrijk" nieuws? Dat is ook vrij interpretabel. Welke leakers moeten we dan gaan negeren? Is dat aan de hand van een moreel kompas, aan de waarde die het toevoegd aan "het nieuws", of er een misdaad mee wordt aangetoond (en moet dit dan eerst bewezen zijn?) of gewoon wat voor gevoel we er bij hebben? Al die antwoorden zijn bij jou bijzonder voor de hand liggend, dus ik wacht met smart af :D
Je hebt dus bij dit artikel voor jezelf bepaalt dat dit het geval is en trekt daar een conclusie uit, terwijl je dat niet kan weten.
Als je terugleest zie dat ik ook een ander optie aangeef. Een soort verkapte sluikreclame, maar dat is niet waar jij je op focused. Dus ik geef meerdere opties die ik om verschillende redenen niets vind.
Wel interessant dat dan de grens pas ligt bij een misdrijf, dat is volgens jou het enige wat gelekt mag worden. (Moet dit dan eerst bewezen worden of laten we dat dan voor wat het is?)
Hier voor wat ik lees de wet duidelijk. Zware misdrijven moeten gemeld worden. Zelf als je alleen maar denkt dat ze gepleegd worden. Enig bewijs lijkt mij handig, maar je hoeft het niet eerst voor een rechter te bewijzen. Als jou bedrijf giftig afval op drinkwater loost dan moet je dat aangeven. Dat jij daar twijfel bij hebt is op zijn zachts gezegd twijfelachtig. Dus ja er zijn tal van voorbeelden waar verwacht word dat een volwassen persoon zelf een oordeel velt en stappen onderneemt. Maar dat betreft klokkenluiders en leakers zijn geen klokkenluiders.

In je laatste alinea begin je vragen te stellen die al behandelt en beantwoord zijn. zo niet door deze comment dan wel de voorgaande. Het is voor mij duidelijk dat jij alle verantwoordelijkheid wil afschuiven met het excuus dat je de vraag niet kan beantwoorden of het niet weet of wat dan ook.
Een slap excuus wat mij betreft.
Je trekt de grens nu verder, alleen zware misdrijven moeten worden gemeld. Het wordt zo wel heel creatief. Een vermoeden voldoet in dat geval, ook als dit grote gevolgen heeft voor een bedrijf welke achteraf toch niet waar blijken? En bij minder "zware midrijven" dan? Daar moet dan een soort van draaiboek voor komen of puur alleen op een moraal kompas? Of kunnen we beter zeggen dat we ze gewoon lekker laten lekken als dit binnen de wet blijft?

De strekking dat je leakers moet negeren is wat mij betreft complete onzin, ze hebben een rol in onze pers. Zolang ze binnen de wet blijven moeten we leakers niet negeren, ook deze niet.
Tweakers moet dit gewoon blijven posten.
En toch is een leak nieuwswaardig voor een tech website. Of je het nu leuk vindt of niet. ;)
Maar dan moet je berichten dat er een leak was, zonder de inhoud van dat leak te plaatsen of een link ernaar. Je kan rapporteren over diefstal zonder zelf te stelen of helen :).
Nieuwssites als deze berichten echter maar wat graag de inhoud van de leaks om publiek te trekken. In weze is dat niet anders dan als er ergens persoonsdata word gestolen en de nieuwssite publiceert de data voor de nieuwsgierigen.
Wellicht vind je dat voorbeeld te extreem, maar het principe is hetzelfde. Het is gewoon dat mensen bedrijven minder "aardig" vinden. Maar het kan net zo goed schade doen en mensen hun baan kosten en wat al niet.
De vraag is echter of het delen van informatie strafbaar is. Of wanneer wel of wanneer niet. Of dat er andere (contractuele) consequenties aan verbonden zijn. (wat dus iets anders is dan "strafbare feiten plegen"
Degene die informatie deelt op een manier die voor hem strafbaar zou kunnen zijn is gebonden aan andere regels dan de ontvanger.
Wanneer de informatie daarmee reeds openbaar is geworden.. welke speciale status heeft die informatie dan nog?

Voor persoonsgegevens zijn daar inderdaad wetten voor, en die zijn in verschilende landen / gebieden ook al verschillend.

Of je er aandacht aan wilt besteden is een tweede, en of je daarmee, of op enige wijze aandacht besteed aan de herkomst van de informatie dat zal ieder voorzich, en dus de nieuwssite ook, moeten bepalen. een nieuwssite heeft meestalk niet tot doel om oud nieuws te brengen.

[Reactie gewijzigd door engelbertus op 30 juli 2024 15:46]

Het kan strafbaar zijn. Ik geef ook twee opties, goedkope marketing, waar ik vind dat je net zo goed niet aan mee moet werken is ook een optie. Jezelf voor het karretje laten spannen met een leugen en sluik reclame.
Als het informatie is die gestolen is, Tja heling komt boven. Als dat niet op data slaat dan is er vast een equivalent voor data. Anders zou bedrijfsspionage niet kunnen bestaan. Waar daarnaast daarmee word ook alleen informatie overgedragen. En informatie verkregen uit bedrijfsspionage gebruiken gaat niet zomaar.
Ik heb een gen1 nest thermostaat (Amerikaans) die inderdaad ook de functies koelen, verwarmen (3 stages) en ventileren kent. Het enige vervelende is dat een stabiele integratie met Home Assistant nooit mogelijk is geworden. de Google API vereist een herauthenticatie elke 7 dagen... Als dit via Matter lokaal kan worden opgelost zou dat zeker reden zijn voor een upgrade!
Mogelijk is dit geen nieuwe informatie voor je, maar het service account waarmee je de API benadert kun je op een aantal manieren authenticeren. De enige goede methode is om een credentials.json aan te maken in het service account en hiermee te autoriseren. Dit bestand wordt slechts één keer verstrekt bij het aanmaken en bevat een private key die nooit verloopt. Ik heb dan wel een Nest V2 (gehad) maar de integratie heeft vele jaren vlekkeloos gedraaid.
als je op meerdere manieren kunt authentificeren dan is er toch geen enige goede methode?
Jawel, want de andere methodes zijn niet bedoeld voor permanente verbindingen, maar voor eenmalige tijdelijke koppelingen. De credentials.json is expliciet bedoeld voor langdurige koppelingen.
Als we het hebben over een domotica integratie dan kun je weldegelijk spreken over goede en slechte methoden. Elke 7 dagen herauthenticeren is gewoon niet werkbaar in een dergelijk systeem.
Ik heb het hier op een eerste generatie Nest i.c.m. Home Assistant vlekkeloos werken. Als je de handleiding volgt, dan hoef je zeker niet elke 7 dagen opnieuw te authenticeren.
Tja, het is altijd jammer als een grote speler een product koopt en het kapot maakt. Nadat Google Nest overnam heb ik het ding snel het huis uit gegooid.
Jij bent een grote speler?
Werkt die Gen1 wel via Homekit? Je kunt namelijk via de Homekit integratie ook devices importeren die compatible zijn.
Ik had dit probleem ook, maar door de integratie te publiceren in Google/nest (weet niet meer zeker welk platform) is het probleem verholpen. Hoef nu al sinds begin dit jaar niet meer in te loggen.

Hopelijk heb je hier iets aan
Heeft het Opentherm ondersteuning? Ik denk het niet toch net zoals de V3
Aan de base kan ik het niet zien
Mijn v3 heeft gewoon OpenTherm hoor. Moduleert keurig netjes!
Mijn V3 stuurt mijn ketel netjes aan via OpenTherm.
De v3 heeft wel opentherm, maar modulatie heeft hij nooit gedaan bij mij. (mijn t6 doet dat nu wel)
Wellicht dat ze nu wel modulatie toevoegen aan hun regelkring?
Wordt een beetje moe van al dat lekken. De prijzen zijn uitgelekt. De demo video's zijn uitgelekt. De specs zijn uitgelekt. Wanneer lekt de blauwdruk van zo'n apparaat nou eens? Of de winstmargeberekening. Of de known issue lijst. Ik ben allang gestopt met geloven dat er ook maar iets van waar is. Het is informatieverspreiding met voorbedachte rade. Een modern marketingconcept.
idd, en even kijken hoe het publiek op de prijs reageert, hoog inzetten en als er dan teveel negatief op wordt gereageert dan de prijs een paar tientjes omlaag doen en "de leaker had de prijs fout"
Helaas mijn derde generatie Nest al driemaal terug gestuurd binnen één jaar (en onder garantie een vervangend model gekregen) vanwege de beruchte W5 melding.

Heeft toch voor een aardig deuk in het vertrouwen geslagen voor mij.
Ai dat is wel heel zuur inderdaad, even afkloppen wij hebben thuis sinds 10 maanden een Nest hangen maar gelukkig geen rare dingen tot op heden.
Ik heb 3 nieuwe gekregen vanwege W5 en 6!!! nieuwe heatlinks vanwege onverklaarbare disconnects. Nu al een jaar een Honywell T4M die zonder problemen zijn werk doet.
"fijn", dit is de eerste keer dat ik dit bericht zie.
Inmiddels al een jaar die hele Nest eruit geflikkerd en terug naar een standaard "dom" dingetje omdat ik de wifi niet aan de praat kreeg (nest zat al in het huis toen we het kochtten). Ik kan me niet goed herrinneren wat nou precies het probleem toendertijd was, maar mogelijk dus slachtoffer van dit probleem.
Ik ben ook met mijn 3e replacement bezig. Je zou verwachten dat ze een verbeterd model sturen, maar ze blijven ze gewoon met hetzelfde issue produceren. Voor mij geen google nest meer hierna.
Hopelijk kan deze versie dan eindelijk de temperatuur ook accuraat meten, i.p.v. steeds 0.5 - 1.5 graden af te wijken van de daadwerkelijke temperatuur in de ruimte. Dit maakte het heel lastig om een ruimte constant op de juiste temperatuur te houden. Thermostaat heeft niet in de zon gehangen. De temperatuur was wel enigszins te corrigeren via de instellingen, maar als de afwijking steeds varieert, heeft dit alsnog geen zin.

Om deze reden heb ik de V3 weer geretourneerd.

[Reactie gewijzigd door QuickShadow op 29 juli 2024 14:29]

De temperatuur in de ruimte is bij definitie niet te meten... De temperatuur op een plek in de ruimte beter(Temperatuur is een veld).
Daarnaast weet ik vrij zeker dat termostaaten van CV leveranciers niet beter zijn en dat heeft gewoon me € en hoe een thermostaat werk te maken.

Heel simplistisch: Je komt uit bet zet de thermostaat op 20 °C. De thermostaat geeft aan de CV door dat het moet opwarmen. De CV verwarmt water stuurt dat (meestal naar beneden) terug. Verwarming warmt op, circulatie komt op gang, tot op een gegeven moment ook de lucht bij de CV ketel 20 °C is. De thermostaat meet eens in de zoveel tijd hoe warm het is (met een bepaalde nauwkeurigheid waarbij ± 0.5 graad zeker te verwachten is) Op moment dat de kamer dus >20 °C is zegt de Thermostaat tegen de CV dat hij moet stoppen. Nu zitten je leidingen, verwarming etc nog vol met warm water. dit gaat dus nog rustig aantal minuten door met verwarmen. Stel dat het de lucht bij de CV nog door stijgt tot 21 °C. Dit stijgen van de temperatuur voorbij de ingestelde waarde wordt overshoot genoemd Daarna begint langzaam weer te zakken tot onder de ingetelde drempel. De thermostaat meld weer aan de CV dat die aan het werk moet. De CV is ondertussen uitgezet en ook afgekoeld, net als de leidingen etc. Dit begint weer langzaam op te warmen, maar in deze tijd zakt de temperatuur terug tot 18.5°C of 19°C.
Vanaf hier begin de cyclus zicht te herhalen.
Ja kan het proces preciezer maken door vaker te meten, betere sensor, maar dan gaar de CV ook weer vaker aan slaan. waarbij de vraag is of dat wenselijk / hindelijk nadelig in onderhoud is

[Reactie gewijzigd door Jee-Bee op 29 juli 2024 14:52]

Bedankt voor de verheldering. Gelukkig heb ik zelf al een goed beeld van hoe een CV installatie functioneert. (veel problemen mee gehad in mijn woning) Uiteraard bedoelde ik in mijn reactie ook een specifieke plek in een ruimte. Het accuraat meten van de temperatuur in een hele ruimte is inderdaad ondoenlijk.

Zoals je vast wel weet, is dit een bekend probleem bij de Nest V3. Tot noch toe heeft Google/Nest ook altijd geweigerd om het probleem op te lossen. Men accepteert wel RMA's voor het probleem, waarbij de thermostaat wordt omgeruild voor een nieuw exemplaar, maar deze blijkt dan 9 van de 10 keer hetzelfde probleem te hebben.

Waarschijnlijk ligt het aan de RVS behuizing die vrij warm wordt als de zon hierop staat, in combinatie met de accu en het display.

[Reactie gewijzigd door QuickShadow op 29 juli 2024 15:15]

Ik denk dat je eens naar PID regelaars moet kijken, daarmee kan je wel een goeie regeling maken die én vlot is én over/undershoot kan vermijden.
Je beschrijft hoe een oude aan/uit thermostaat werkt.

Nieuwe thermostaten werken anders, namelijk als PID-controller (i.c.m. modulerende ketel).
Zelfde de klassieke Honeywell T-86 met kwikschakelaar had al een integrerende regeling dmv een instelbare weerstand. De weerstand zorgde dan weer voor voor-verwarming van het bimetaal. Hierdoor schakelt de thermostaat tijdig uit. Hierdoor geen "overshoot".

https://www.mnopedia.org/thing/honeywell-round-thermostat

[Reactie gewijzigd door Prisma16 op 30 juli 2024 11:48]

Uitstekend verhaal maar Nest heeft altijd gepretendeerd dat ze iets konden leren. Volgens mij moet het niet zo moeilijk zijn om afhankelijk van de buiten temperatuur en de eerdere metingen de ketel dus bijvoorbeeld al 10 minuten voor het bereiken van de gewenste temperatuur uit te zetten.
Ik heb er een aantal gehad , die had ik in recreatie woningen geïnstalleerd. Die had ik wel snel terug verdiend. Echter de mogelijkheid om de temperatuur terug te zien is ver beneden de maat. Ik had dit maar opgelost door IFTTt bij elke graad verandering de temperatuur en tijd op te slaan in een spreadsheet.
Het heeft zeker kunnen leren welke apparaten zich in de omgeving bevinden, welke WiFi netwerken en andere Bluetooth informatie. Daarnaast geef je bij de home app ook nog eens vrijwillig de NAW data om mee te koppelen.
Het ding leert genoeg, maar niet per se voor jou 😜
Ik hoop dat er nu eindelijk een mogelijkheid is om een offset in te stellen eigenlijk. De mijne meet gewoon hoger dan wat het daadwerkelijk is in de kamer. Heb er een tijdje een gekalibreerd thermometer bij naast gehouden, maar wijkt gewoon gemiddeld 0.5-1.0 graad af.

Niet echt fijn in de winter.
Dat is precies wat ik bedoel en inderdaad het probleem waar Nest/Google al jaren mee kampt bij de V3.
Ik ben na enige tijd van de Nest afgestapt. Heb er in twee woningen 1 gehad. In beide gevallen een Nest v2.

Ik kan niet zeggen dat ik erg positief ben geweest over de Nest. De Nest stookt wel "zuinig", maar doet dat door de ruimte gewoon ruim een graad minder warm te stoken dan gewenst.
Met 3 andere thermometers in de woonkamer die allemaal tussen de 1 en 1,5 graden lager aan geven dan de Nest en geen optie binnen de Nest om dit eenvoudig te kalibreren stel je daarna de Nest gewoon anderhalve graad hoger in.

Het stookgedrag van de Nest was ook niet super efficiënt. Ik had veel last van overshoot in beide woningen, ondanks dat de ketel in beide gevallen via OpenTherm werd aangestuurd.
Vooral in de 2e woning met uitsluitend vloerverwarming zaten we regelmatig in een woonkamer waar de Nest >24 graden aangaf terwijl deze ingesteld stond op 22,5. Gewenst was dus 21 echte graden.
Het gevolg hiervan was dat het vroeg in de avond ook in de badkamer snikheet werd, maar in de ochtend vaak ijskoud was. De badkamer koelde sneller af dan de woonkamer waardoor het tot laat in de ochtend duurde voordat er weer warmtevraag ontstond. Dan ging de boel weer verwarmen tot het weer veel te warm werd en zo liep het kringetje mooi rond.

Nest support heeft nog zaken aangepast waardoor het wel beter werd, maar na een heftige stroomstoring waarbij 80% van de elektrische apparatuur in huis defect was heb ik gekozen om de Nest te vervangen door een Tado i.c.m. thermostaatkranen in o.a. de badkamer en berging. Hierdoor kan ik, samen met de Homey en het sturen van pompen van vloerverwarming, de temperatuur in drie zones redelijk sturen.
Nu met de komst van een hybride warmtepomp is dat sturen weer anders geworden, maar het werkt allemaal nog steeds als ben ik ook wel teleur gesteld in Tado als bedrijf.
Mijn Nest V2 doet dat ook, staat ingesteld op 20° en ik zie 'm geregeld tot 21° of zelfs 21,5° gaan. Deze Nest 'learning' thermostat is dus niet zo goed in het 'learning' gedeelte.

Voor de rest wel tevreden van. Ik ben erg onregelmatig thuis dus een 'domme', vast geprogrammeerde thermostaat was niet langer een optie. De Nest kan ik bedienen vanop m'n smartwatch of zelfs via Google Assistant in de auto en dat vind ik super handig. Ook zet ie zichzelf uit als ik het vergeet en er niemand thuis is. Dat kunnen andere slimme thermostaten vermoedelijk ook allemaal, maar de integratie met Android/Google vind ik wel handig.

De Nest app zelf is helaas wel erbarmelijk, daar mochten ze ook wel eens wat aan doen.
Ik overweeg zelf om Tado te kopen. Wat stelt je precies teleur in hen?
Het feit dat ze een overstap maken van een eigen communicatie protocol naar Thread/Matter en voor bestaande klanten géén oplossing bieden.
Tado geeft aan dat beide product lijnen naast elkaar blijven bestaan, maar vervolgens wordt enkele maanden later de "warmtepomp controller" op het V3 protocol uitgefaseerd.
Klanten die dit apparaat al bezitten worden volledig overgezet naar de nieuwe X product lijn, maar klanten die wel overwegen de warmtepomp controller aan te schaffen, maar dit nog niet hebben gedaan omdat hun warmtepomp (nog) niet wordt ondersteund staan met lege handen.
Ik moet nu dus óf een apparaat van 250 euro kopen en dit ongebruikt in de kast gooien en gebruik maken van de overstap actie óf wachten tot mijn, in Nederland heel veel voorkomende Remeha warmtepomp eindelijk eens ondersteund wordt en dan ALLES vervangen. Ik moet dan dus de thermostaat, de losse thermostaat kranen en de bridge vervangen én die warmtepomp controller erbij kopen.

Van Tado krijg ik te horen dat ik op hun feature request pagina moet invullen welke Warmtepomp ik heb, wat ik uiteraard direct na het verschijnen van de Tado warmtepomp regelaar, meteen heb gedaan. Verder hoor ik niets. Ik ben vast niet de enige klant die met dit issue zit.

Technisch gezien had Tado gewoon een V3+/X bridge moeten bouwen of een nieuwe thermostaat die beide protocollen kan aansturen moeten uitbrengen. Die had ik zo gekocht. Nu is het of het een of het ander en als je met een warmtepomp zit die je beter wilt aansturen dan aan/uit via de thermostaat sta je gewoon 3-0 achter.
Hopen dat ze ook met zone regeling komen.
Anoniem: 201953 29 juli 2024 13:38
Ik probeer zoveel mogelijk uit de klauwen van Google (en Meta, Apple en Microsoft) te blijven. Voor mij geen Nest, wacht..., ik heb geen cv😂
Geen OpenTherm maar Open Haard?
Oh jij gebruikt nog een stenen tablet....hip hoor :9
Anoniem: 201953 @Gandalf6829 juli 2024 15:07
De open groeve variant😁
Zou fijn zijn als ik hier mijn airco's mee kan aansturen, heb afgelopen winter, op één dag na, altijd met airco's verwarmd. In de zomer verkoelen.
Dan zou ik eens kijken naar huis automatisering. Ik heb hier lg aircos en tado voor de centrale verwarming.

Deze zijn met Home Assistant aan elkaar geknoopt en dat werkt echt perfect. Zowel de airco units als de tado thermostaat en thermostaat kranen geven de huidige temperatuur door aan Home Assistant.

Dit gecombineerd met aanwezigheidsdetectie en een paar thresholds op de temperatuur, denk aan als x in huis is en de slaapkamer is 25 graden zet je om 2000 de airco aan op 21(verwarming werkt precies hetzelfde maar op andere waardes uiteraard), maakt dat ik geen knop meer aanraak in huis en altijd een behagelijk klimaat heb in de ruimtes die in gebruik zijn.

De initiële set up is een klein klusje maar als het eenmaal draait wil je nooit meer anders.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.