OnePlus laat vermoedelijke OnePlus 8 Lite zien

De Chinese smartphonemaker OnePlus heeft een onaangekondigde smartphone laten zien. Het ontwerp komt overeen met de smartphone die in eerdere geruchten en renders de OnePlus 8 Lite heette. OnePlus toonde het toestel in een Chinese talkshow.

OnePlus toont de telefoon in een talkshow op Bilibili, iets wat GSMArena had gespot. Een van de gasten aan tafel is Pete Lau. De onaangekondigde smartphone zit in een bak met dummy's van allerlei OnePlus-telefoons en de gasten aan tafel bespreken de ontwerpen van die telefoons. Bij de audio ontbreekt een paar minuten van het gesprek, hoewel het laatste deel van het gesprek over de onaangekondigde smartphone wel hoorbaar is, zo rond 41 minuten in de video.

De telefoon is ongeveer even groot als andere OnePlus-modellen. Aan de achterkant zijn net als op renders drie camera's te zien in de linker bovenhoek. OnePlus heeft camera's van zijn smartphones vaak centraal op de achterkant gepositioneerd, waardoor dit ontwerp dus licht afwijkt.

Er gaan al langer geruchten dat OnePlus dit voorjaar drie smartphones wil presenteren. Naast een regulier model en een Pro-telefoon zou het daarbij gaan om een goedkopere Lite-versie. OnePlus heeft nog geen prijs, releasedatum en exacte details van de telefoon aangekondigd.

Stil uit de talkshow. De onaangekondigde smartphone staat vooraan.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

06-01-2020 • 11:03

66 Linkedin

Reacties (66)

Wijzig sortering
Ik hoop in ieder geval dat ze afstappen van het paneel dat ze in de OP7T gebruiken, maar gezien het cameragat, waar dat bij de 7T een druppelnotch is, zal dat wel het geval zijn. Als je de geruchten moet geloven krijgt alleen deze OP8 Lite een vlak scherm. De overige 2 (de OP8 en de OP8 Pro) krijgen weer die vervloekte curved edges :'(
Zo jammer dat Oneplus is afgestapt van het enigszins luisteren naar haar consumers. Want het merendeel van die mensen wil een vlak scherm, en, kan je je die headphone jack poll nog herinneren?
https://twitter.com/getpe...headphone-jack-oneplus-6t
Dat kan ik me nog goed herinneren...laten we ook niet vergeten de poll welk materiaal (aluminium) ze moesten gebruiken en toen ineens op glas overstapten...Ik hoop dat die OP8 Lite een beetje is wat de 7T had moeten zijn, namelijk een iets lager gepositioneerde OP telefoon met de nieuwste snapdragon, een triple cam setup en een fatsoenlijk scherm (zonder groentint bij lage helderheden in grijskleuren!!). Op zich heb ik niet zo'n oordeel over een rond camera-eiland of links in de hoek, zolang de camera's maar fatsoenlijk functioneren. Maar ook dát is iets waar de community al sinds de OP3 om vraagt: minder aquarel-effect, minder smudgy en iets minder agressief in noise reduction, maar dat hebben we nog steeds niet gezien. Dus de argumenten "thriving community" en "een software update kan dat fixen" moet je eigenlijk niet meer meenemen in het kopen van een telefoon.
Ik hoop dat oneplus met de 8 serie verandering gaat brengen in hun beleid.
De OnePlus 8 Lite zou de nieuwste 7nm chip hebben van Mediatek.
Brrrr, Mediatek.... Niet echt mijn favorietje.
Tja, de huidige trend met glas kan ik ook echt niet begrijpen. Wie wil dat nou? Ik weet echt zeker dat dit over een paar jaar helemaal over is.
Wil echt het merendeel een vlak scherm of denk je dat? Ben zelf wel gecharmeerd van de gebogen schermen. Het ziet er mooi uit (wederom, in mijn ogen) en bezorgt mij geen nadelige effecten bij het gebruik.
Het is zo jammer dat, nu ook al op Tweakers, een eigen mening wordt geplaatst alsof die voor een meerderheid geldig is.
Screen protectors zijn een kriem, en bij video is het niet zo mooi, je krijgt soms reflecties bij het gebogen deel.
Dit soort uitspraken zie je vaker. Op forums klaagt men over een bepaald probleem van een bepaald toestel en meteen denkt men dat het een feit is en dat iedereen dat probleem heeft en dat iedereen er zo over denkt.
M.i. is het een feit dat screenprotectors en gebogen schermen niet goed samengaan. Ze gaan los aan de randen en dat is niet echt mooi om te zien.

Plaats je geen screenprotector, dan heb je dat probleem uiteraard niet.
Kwetsbaarder (vriendin van me had haar telefoon na 1 keer vallen al gesloopt, viel aan de zinkant), vervorming aan de randen, sneller kans op ghost touches (heb na 10 minuten op de s8 het toestel maar weer snel teruggegeven). Dat zijn overigens mijn ervaringen ermee

Ziet er indd wel erg mooi uit. Daar ben ik het zeker mee eens :). Maar vind t zelf niet praktisch.
Ze luisteren inderdaad niet meer naar de community. Er wordt al heel lang om AOD gevraagd, wat heel eenvoudig is om toe te voegen, maar toch doen ze het niet. Door afwezigheid van de notificatie LED is dit voor veel gebruikers een essentieel alternatief en zowat iedere concurrent heeft ook AOD, zelfs de Pixels.
Wen er nou maar gewoon aan :p. Die curved edges vallen in de praktijk heel erg mee.
Ik ben enorm tevreden over mijn OP 7Pro, maar ik zou hem enorm graag willen hebben zonder die curved edges..

Het is een drama. Een groot drama.
Het enige wat het doet, is een enorme glare tonen op de randen.
Mij valt dat eigenlijk niet meer op, omdat ik mij op de content van het scherm focus. Wie gaat er nou bewust de hele dag lopen staren naar de afgebogen randen?
Ik, als hij op m'n bureau ligt :) Ik vind het juist heel erg mooi :P

De OP7 Pro is nog altijd het toestel wat precies alles kan en doet wat ik wil. Mja, wireless charging was opzich leuk geweest, maar Dash Charge maakt dat goed.
Dash Charge? Je bedoelt zeker Warp Charge? Zelf heb ik geen behoefte aan draadloos laden, vanwege: AnonymousWP in 'nieuws: Merkaanvraag duidt op Warp Charge als nieuwe naam voo...

[Reactie gewijzigd door AnonymousWP op 6 januari 2020 13:38]

Ja, of SuperVOOC :P whatever haha ;)

Ik snap de nadelen, maar voor in de auto en op het nachtkastje vind ik het toch wel prettig voor erbij. Ik zou nog steeds vooral gebruik maken van een kabel, maar af en toe... Niet nodig, maar ik zou er geen nee tegen zeggen.

Zelfde als voor de 3.5mm jack. Ik mis hem eigenlijk niet want ik gebruik altijd bluetooth, maar heel soms heb je een situatie waarbij het toch wel handig was geweest. Ook niet nodig, maar zou ik ook geen nee tegen zeggen.

Als ik mocht kiezen, koos ik wel voor QI charging.
Het enige vervelende vind ik, als je bijvoorbeeld ligt en iets op je telefoon probeert te typen, dat het dat anders in je hand ligt, waardoor er ongewilde touches geregistreerd worden en bijvoorbeeld je toetsenbord weg gaat of dat je niet kan scrollen. Maargoed, luxe probleem. Ookal zouden ze het kunnen oplossen met een firmware update.
Wat voor de een meevalt hoeft voor de andere niet mee te vallen, ik zou curved edges echt super irritant vinden.
Ik vind het er niet uit zien en het lijkt me ook niet echt handig als je scherm kapot gaat qua reparatie. Ik vervang altijd zelf mijn scherm voor een nieuwe als die kapot is.
Het werkt voor geen meter met een glazen screenprotector; hij blijft altijd gapen of kan niet tot de rand.
Dit werkt op een vlak scherm wel goed.
En welke heb jij dan? Mijn partner heeft een 7pro en ondertussen hebben we al meerdere glazen geprobeerd maar tot op heden nog geen goede kunnen vinden.
Ik heb er ook 1, zorg dat je 1 koopt die je moet 'lijmen' UV liquid genoemd. Daarbij wordt het laagje tussen het glas en telefoon dus eerst vloeibaar en later hard gemaakt met UV licht. Prima te krijgen op AliExpress. Het is geen echt lijm, het is eigenlijk hetzelfde spul dat ook op normale tempered glass zit.
Die hebben we al meerdere malen probeert maar t loopt altijd uit de zijkanten waardoor je alsnog lelijke vlekken aan de zijkant krijgt.
je kunt minder vloeitstof gebruiken, maar het loopt altijd iets uit, met wat keukenpapier kun je het weghalen voordat het UV licht erop doet, dan geen vlekken eigenlijk.... Glas alleen erop laten vallen, niet gaan drukken. Het zit er bij mij al half jaar op, rechtsboven is keer blijven hangen in hoesje waardoor iets minder is, heb nog een reserve.
En hoe werkt de vingerafdruk scanner dan na het aanbrengen van de screenprotector? Ik heb een tijdje een Panzerglass erop gehad en de vingerafdruk scanner weigerde regelmatig en het maakte niet uit hoevaak ik dezelfde vinger registreerde.
Ikzelf heb deze: https://a.aliexpress.com/3nndsX8c

Werkt uitstekend, voelt fijn aan, en kan wel wat hebben qua stootje heb ik gemerkt. Geen glas, maar pasvorm is goed. Overigens zijn er echt wel tempered glass ones die wel goed passen, zoals Whitestone Dome, maar dat is gigantisch duur. Verder gewoon wat proberen via AliExpress. Kost niet veel.

[Reactie gewijzigd door AnonymousWP op 6 januari 2020 12:46]

Ik kon er in ieder geval niet aan wennen bij mijn S8. Eerste keer dat ik een telefoon minder dan een half jaar gehad heb.
Telefoons met curve vallen bij mij direct af.
Het is lastig te zien, maar eerder heeft Pete Lau aangegeven dat er een verlangen is om weer een kleinere telefoon uit te brengen, zou dat met deze Lite editie kunnen komen? De grootste beperkende factor die toen aangegeven werd was batterijtechniek.

Hoewel ik het formaat van m'n Oneplus 5 prima vind, zou een kleinere telefoon me inmiddels ook wel charmeren.
Ben het met je eens. Formaat van de iPhone 5/5s of SE vind ik persoonlijk erg fijn! Hoef geen Netflix, games of andere content op mijn (werk)telefoon te bekijken die een groot scherm vereist, daar is de laptop voor.
ik vond de oneplus x geweldig. Jammer dat de specs niet super waren, maar daar was de prijs ook naar. Het design was ook echt mooi. Laat ze die telefoon maar nogmaals maken, met een betere screen to body ratie, USB-C, hedendaagse acceptabele specs, camera wat mooier geplaatst.
Dit! Ik zat destijds met mijn Motorola Moto G (Gen 1) te zoeken naar een opvolger en letterlijk het enige wat me weerhield om de OnePlus X aan te schaffen was het beperkte updatebeleid voor die telefoon, althans dat herriner ik me (misschien niet goed).

Een OnePlus X2, why not?
Nee, het klopt wat je zegt. Hij draaide op de toen al oudere Snapdragon 800 waar de ondersteuning van Qualcomm middels de drivers al bijna voorbij was volgens mij. Ik had het toestel en hij is helaas zeer beperkt van updates voorzien. Het scherm had ook een vrij lage helderheid, maar verder was het een toptoestel voor de prijs.
Mij lijkt een 5S/SE formaat telefoon met full screen display erg gaaf. Heel erg compact en toch voor alles bruikbaar. Voor mij persoonlijk was 4 inch namelijk te weinig
De oneplus 5 is volgens hen waarschijnlijk al een kleinere telefoon. Zelf heb ik deze ook en zou ik graag een nieuwer model nemen. Maar ik vond destijds de 5 al vrij groot en nu zijn ze naar mijn mening te groot geworden.

Ik denk/hoop dat ze eerder terug naar het formaat van de 5 gaan.
Hmwah, de OP5 was ongeveer 6mm minder lang, en ongeveer even breed als dat de 7T nu is.

Als ze nu iets "van dat formaat" uitbrengen zou ik dat niet echt als een dusdanig kleiner toestel beschouwen. Iets kleiners zou ik zeker toejuichen :)
Fysiek heb je gelijk, maar vergelijk het scherm eens. De 5 heeft geen notch en nog een serieuze chin. Hierdoor is hij in gebruik wel een stuk kleiner. Ik vind voor mijn handen dit formaat net goed. Ik kan net overal op het scherm zonder mijn hand te verplaatsen. Bij de 7t zou me dat niet lukken.
Dat was ook een beetje mijn punt. Veel mensen zien dat het ene toestel 5.5" is, en het andere 6.5" en denken dan "dat is echt asociaal groot", terwijl er 6mm verschil tussen de toestellen zit omdat de OP5 nog redelijke bezels had.

Als ze nu eens een toestel ontwerpen met dat 5,5" scherm en het 'bezel-less' design van de 6T/7(T) serie's, denk ik dat die telefoon voor veel mensen qua formaat erg interessant is. Het is dan fysiek kleiner dan de 5, terwijl het eenzelfde formaat (handzaam) scherm zou hebben. Echter, als je dan alle specs en features van je vlaggenschip in wil bouwen ga je inleveren op de accu (omdat je interne ruimte gewoon op raakt), dus ik snap wel dat het erg lastig is om een echt goed, high-end, compact toestel te maken.

Aan de andere kant gaat dit artikel wel over een "Lite" variant, wat vaak meer mid-range toestellen zijn, waardoor componenten eventueel kleiner/energie-zuiniger zouden kunnen zijn en de kleinere accu hopelijk niet echt een issue is. "Lite" staat echter niet gelijk aan "compact" en als ik in die plastic bak op de foto kijk is dat toestel (voorlopig) nog niet veel kleiner dan de rest.

Als je hoopt op een high-end compact toestel, kom je hoogstwaarschijnlijk bedrogen uit. Persoonlijk verwacht ik dat dit meer een mid-range toestel van "regulier" formaat gaat worden.
Hoewel ik het formaat van m'n Oneplus 5 prima vind, zou een kleinere telefoon me inmiddels ook wel charmeren.
Ik was redelijk verknocht aan m'n OnePlus X. De liefde bekoelde echter flink, nadat deze elf maanden(!) na introductie geen updates meer ontving, zowel qua OS als qua security fixes. Daarnaast bleek de geringe interne opslag (16 Gb) voor mij ook een veel meer zwaarwegend minpunt dan ik op voorhand had kunnen inschatten.
Dat updatebeleid was precies de reden dat ik destijds voor een Oneplus 3 gekozen heb, ondanks dat de X qua formaat me meer aansprak. Nu kan je met de custom rom community op onder andere XDA de levensduur nog enigszins rekken maar ook dat kent z'n grenzen, zeker wanneer 1+ zo snel ondersteuning laat vallen.
Dat zou inderdaad een goed idee zijn geweest, maar helaas. Ook al brengen ze steeds meer modellen uit, qua formaat blijven ze vasthouden aan groot, groter, grootst. Waarschijnlijk willen ze in China en India geen kleinere telefoons.
Grote kans. Wat me in India vooral opviel was dat velen daar de stap van een desktop/laptop overgeslagen hebben. De leegte die desktops/laptops daar nu achterlaten wordt gevuld door de mobiele telefoon. Daarmee gepaard gaan veel grotere databundels, en ook een voorkeur voor grotere telefoons omdat die in een andere behoefte voorzien.
Hopelijk volgen ze niet Samsung, die maken de Lite versies juist groter dan hun duurdere broers. Maar ik verwacht niet dat de OnePlus 8 Lite groter gaat zijn dan bijvoorbeeld de 8 Pro (7(T)Pro is nu al 6,67”)

[Reactie gewijzigd door daanwth op 6 januari 2020 11:47]

Klinkt als een soort OnePlus X, maar die prijs van 250 euro gaan we er niet meer voor zien bij OP.
Meer keuze is goed zullen we maar denken?
Ik denk ook niet dat dit de wens van OnePlus is.

Ik heb zelf een OnePlus 5T, welke na 2 jaar nog prima werkt. Ik heb 0,0 noodzaak om de telefoon te vervangen door een nieuwer model. Dit zal de eerste keer zijn dat ik een toestel houd met sim-only. Dat zegt al genoeg.

Voor de echte prijsvechters moet je toch naar Oppo of Xiaomi, welke nu nog de toestellen voor bodemprijzen aanbieden om marktaandeel te winnen.
Oppo en Xiaomi zijn veel groter en bestaan veel langer dan Oneplus. De reden waarom Oneplus elk jaar meer geld vraagt is mijns inziens een inefficiënt beleid of simpelweg hebzucht.
Ik heb voldoende vertrouwen in de markt dat dit vanzelf gecorrigeerd wordt.

Ik vind OnePlus momenteel ook erg duur, maar was ook erg onder de indruk van de bouwkwaliteit van mijn oude OnePlus 2.
Ikzelf heb de One Plus 6 als '' Main phone '' sinds de release date met een 1 jarig abbonement, en denk dat ik de mijne ga houden totdat ik hem ooit laat vallen of kwijtraak.

Alhoewel de lite versie best interessant kan zijn als 2e telefoon om te gamen ( #PoGo), zijn er genoeg verschillende varianten van merken onder de 200 euro, en zelfs dan kan je een 2e hands telefoon aanschaffen onder 150 met goed genoeg spec's om alles te doen.
Snap het wel, ze kunnen het vragen en het verkoopt makkelijk genoeg, maar we kunnen dromen toch? Veel van de goedkopere telefoons offeren net even op de verkeerde plekken op. Prijzen blijven maar stijgen. Niet dat je voor 200 euro geen degelijke telefoon kunt vinden, maar ~400 lijkt nu meer de sweet spot geworden te zijn.
Er is weer een nieuwe trend onder de Smartphones.

De lite versies...
Begrijp me niet verkeerd hoor, maar ik denk dat dit puur is om tegenvallende verkoop cijfers op te schroeven. Want laten we eerlijk zijn het product Smartphone heeft zijn grootste vooruitgang gehad.

Het is allemaal minimale vooruitgang wat we nu zien. Dus gaan we maar voor zoveel mogelijk camera's en brengen nu ook nog lite versies uit en what's next
Een deftige smartphone met e-inkt zou nog wel leuk zijn. Goed genoeg om te chatten,bellen, audio af te spelen, zaken op te zoeken en te lezen.

Maar te frustrerend om social feeds te scrollen. Lijkt me perfect als werk telefoon.
Wat mij wel opvalt is dat de goedkopere modellen van de meeste merken een afschuwelijk lelijk uiterlijk hebben. Als ik naar de camera module kijk, lijken het wel lego blokken... Ik zou toch wat meer focussen op de mid-range markt en een goede telefoon maken voor een leuk bedrag.
Bah begint Oneplus nu ook al met gaten. De popup camera werkt prima en een full screen ziet er zo veel mooier uit.

[Reactie gewijzigd door WhySoSerious? op 6 januari 2020 17:14]

Ben wel benieuwd naar de ''nieuwe'' OP 8 lijn.
Diverse collega's hebben nu de Oneplus 7 (t) Pro en zijn daarover enorm te spreken.
Hopelijk worden het gewoon weer gave telefoons, enige mindere, vind ik persoonlijk, de prijs geworden.

Natuurlijk zijn de Premium merken nog duurder, maar dat was wel altijd de kracht van OnePlus.

Fingers Crossed
Ik vind het jammer weer hoe ze eerst van een best mooi gecenterd camera design het naar allemaal net niks hebben gebracht. het midden was wel mooi bij de 6T en 7 (heb zelf de 7) dan het "Oreo" design en dan nu weer een flink blok in de rechterhoek van de telefoon. Erg jammer weer helaas...
Wat is de toegevoegde waarde dan? Laat het lekker plat zou ik zeggen. :)
Mooier uiterlijk en dunnere schermranden

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee