OnePlus toont conceptsmartphone met elektrochroom glas dat camera's verbergt

OnePlus heeft zijn Concept One-smartphone onthuld. Dat toestel komt voorlopig niet op de markt, maar moet nieuwe technieken tonen. Aan de achterkant zit elektrochroom glas dat verduisterd kan worden om de camera's te verbergen.

Volgens OnePlus krijgt het toestel een 'baanbrekende onzichtbare camera' en glas dat van kleur kan veranderen. In het teaserfilmpje is een cameramodule met drie camera's en een flitser te zien. Die module kan 'verborgen' worden door het glas te verduisteren.

Tegenover Wired heeft OnePlus verduidelijkt hoe dat werkt. Er wordt gebruikgemaakt van elektrochroom glas, dat donkerder gemaakt kan worden door het onder spanning te zetten. Die techniek wordt onder andere gebruikt in de ramen van de Boeing 787 Dreamliner. Ook McLaren gebruikt dergelijk glas; OnePlus heeft met die autofabrikant samengewerkt voor het glas in de conceptsmartphone.

OnePlus Conept One met elektrochroom glasOnePlus Conept One met elektrochroom glas

OnePlus-toestel met een losse module van elektrochroom glas. Foto's: Wired

In de Dreamliner duurt het seconden voordat de tint van het glas verandert. Volgens OnePlus gaat dat bij de Concept One-smartphone in een fractie van een seconde. Naar eigen zeggen werkt OnePlus al sinds eind 2018 aan het verwerken van het glas in een telefoon, nadat een ontwerper de techniek zag in een McLaren-auto.

Het filmpje maakt verder duidelijk dat de conceptsmartphone een fysieke sliderknop krijgt. OnePlus gebruikt die ook op zijn huidige modellen. Gebruikers kunnen de telefoon daarmee op stil zetten. Verder laat het filmpje een scherm met afgeronde hoeken en randen zien. Het toestel lijkt niet vouwbaar te zijn.

Met de bewoording 'onzichtbare camera's' kan OnePlus ook hinten op een frontcamera achter het scherm. Oppo demonstreerde die techniek al eerder en OnePlus behoort tot hetzelfde moederbedrijf. OnePlus heeft het Concept One-toestel nog niet volledig onthuld. Dat gebeurt tijdens de CES-beurs volgende week.

OnePlus Concept OneOnePlus Concept OneOnePlus Concept One

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

03-01-2020 • 11:48

116

Submitter: Anonymoussaurus

Reacties (116)

116
108
37
4
0
55
Wijzig sortering
Gelijk in de software van de camera meenemen dat je het glas op verschillende donkerte kan instellen. heb je gelijk een nd filter over je camera lens :)
Haha ik denk dat dat ook de enigste functie is :p. Ik zou verder geen toepassing weten :p
mijn kennis over filters is vrij beperkt, maar een ND filter is toch wel iets anders dan een stukje donker glas toch?
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Grijsfilter
Eigenlijk wel. Behalve dat een ND filter neutraal donker moet zijn
Ik denk wel dat het daar toch wel een beetje op neer komt. waarschijnlijk zit er nog een bepaalde uv coating op de buitenkant van het glas, maar naar mijn weten is het niet een heel speciaal soort glas. vandaar dat je ze ook in alle prijsklasse kunt aanschaffen. nou zijn de goedkope filters vaak niet mooi egaal donker, en dat zie je vaak wel in je foto terug.
Veel mensen zullen hier waarschijnlijk op antwoorden met "Het is een gimmick" of "daar heb je toch niks aan".

Maar zij realiseren zich niet dit soort telefoons, zoals ook de Galaxy Fold, meer proof of concepts zijn dan echte consumenten apparaten die ze in grote aantallen verwachten te verkopen.
Dit soort telefoons zijn eerste stappen naar nieuwe technologie die telefoons in de toekomst drastisch kunnen veranderen.
Veel mensen zullen hier waarschijnlijk op antwoorden met "Het is een gimmick" of "daar heb je toch niks aan".

Maar zij realiseren zich niet dit soort telefoons, zoals ook de Galaxy Fold, meer proof of concepts zijn (...)
Ik realiseer me dat dit een proof of concept is van iets waar je niks aan hebt... wat heeft het voor nut om de camera's op de achterkant van je telefoon onzichtbaar te maken?

En voorzover dit van toepassing zou kunnen zijn op de selfie-camera: of er nu een zwart gat met in het midden een lensje in je scherm zichtbaar is, of een egaal zwart gat, je notch of hole blijft even storend aanwezig.
Je kunt dit combineren met een camera die achter je lcd/oled zit.
dus drie lagen: camera / electrochrome glass / lcd.

Je kunt dan tijdelijk een cirkeltje uit zetten op je scherm en daar doorheen fotograferen. Om te voorkomen dat je die camera door het scherm heen ziet als je niet fotografeert maak je het glas eerst donker.
Of het zo gaat werken weet ik nog niet. maar techniek is wel grappig.

Denk ook eens aan een transparant oled scherm op een colorswitchend glazen substraat.
Normaal gesproken kijk je door het scherm heen, totdat je het glazen substraat op zwart zet.
"Denk ook eens aan een transparant oled scherm op een colorswitchend glazen substraat.
Normaal gesproken kijk je door het scherm heen, totdat je het glazen substraat op zwart zet."


Ik denk vooral dat dit laatste handig kan zijn voor die doorkijk tv's :P
Gaat deze techniek er straks voor zorgen dat er camera's komen op plekken waarbij de consument geen weet heeft...

Hoe moeten we die afplakken om er zeker van te zijn dat er niet wordt meegekeken... :)
Volgens mij is elektrochroom glas transparant als er geen spanning op staat, dus zoiets is vrij eenvoudig te detecteren als je je telefoon uit zou zetten of de batterij leeg zou raken. Als een fabrikant betrapt zou worden op het verbergen van camera's, komen reviewers daar ongetwijfeld achter :)
Je kunt de polarisatie vast wel omdraaien. Ook kunnen kunnen camera's heel onopvallend zijn! Die in mijn scherm zie ik alleen met enorm fel licht ?( italiaanse zon) op de juiste hoek in mijn scherm (vingerafdruk scanner in het scherm)
Je kunt de polarisatie vast wel omdraaien.
Behalve dat het niet met polarisatie werkt, maar met vloeibare kristallen die zich unidirectioneel richten in een magneetveld. Dat magneetveld is er alleen met spanning op het glas, dus als je de spanning eraf haalt, is het per definitie ondoorzichtig.
Dan draai je de polen om?
En je kunt een magneet constant een magneet veld laten zijn, todat er stroom op komt

[Reactie gewijzigd door dec0de op 23 juli 2024 04:10]

Als je de polen omdraait en er geen spanning op zet, gebeurt er toch nog niks? :P Het kost energie om die kristallen te draaien, dus het lijkt me onwaarschijnlijk dat je met 2 draadjes omwisselen en geen energie erin stoppen iets voor elkaar krijgt dat de hele wereld nog niet is gelukt :) Het idee is dat je van random geöriënteerd naar allemaal in dezelfde richting gaat. Je kunt niet met een magneetveld random oriëntatie veroorzaken.

Een elektromagneet is alleen magnetisch als je er spanning op zet, anders heb je een magneetveld uit het niets gecreëerd.

[Reactie gewijzigd door Grrrrrene op 23 juli 2024 04:10]

Op het moment dat de camera onzichtbaar is (door verduisterd glas), kun je er ook niet mee filmen. Zo sensationeel/nuttig is het dus allemaal niet. Daarnaast kun je al zolang camera's verstoppen zodat ze praktisch onvindbaar zijn.

Er zit dus niks anders op dan de rest van je leven in een donkere kelder te gaan wonen. :P
Je kunt dit combineren met een camera die achter je lcd/oled zit.
dus drie lagen: camera / electrochrome glass / lcd.
Bij een camera achter het scherm gaat het bij "onzichtbaarheid" er niet om dat je niet kunt zien dat ergens een camera zit, het gaat erom dat op de plek van het camera het scherm net zo kan werken als op de rest van het oppervlak.

Bij een LCD lukt dat sowieso niet, want de camera zit in de weg van je backlight. Met zwart electrochrome glas voor de cameralens schiet je niets op, je zou een soort glas moeten hebben dat even hard licht kan uitstralen als je backlight...

Bij een OLED-display is het probleem dat de OLEDs en de geleiders ernaartoe in de weg zitten van je camera. Ervan uitgaande dat een beroerde kwaliteit van een selfiecamera nog wel acceptabel is, zou je het display zo kunnen maken dat er kleine openingen tussen die structuren zitten en daartussendoor fotograferen. Het lijkt me dat als het scherm op de plek van de camera aan staat, je dan al nauwelijks kunt zien dat daar een cameralensje zit, dus is het de vraag of het electrochrome glas wat toevoegt. Het grootste probleem oplossen doet het in ieder geval niet.
Privacy? Als camera's op telefoons donker getint glas voor het lens en chip werk hebben zitten is de veiligheid van privacy meer gewaarborgd lijkt mij. En het is natuurlijk als Oneplus of Apple maar ook een ander het gaan gebruiken natuurlijk een design statement kan zijn.
Privacy? ik begrijp dat het in een fractie doorlatend kan worden gemaakt, dus een fotootje is zo ongezien gemaakt.

Nee, een fysiek klepje of een popup camera zijn dan veel betere oplossingen.

En een lampje als je microfoon actief is, hardwired.
Je maakt de aanname dat deze technologie altijd hetzelfde zal blijven en altijd beperkt blijft tot het zwart maken van een stuk glas.

Dat is de reden dat ze hier nu mee gaan experimenteren, om te kijken of de technologie kan worden uitgebreid.
Dat afplakken is om te voorkomen dat het tijdelijk zou kunnen werken zonder opzet. (doel geen onbedoelde foto's/video's maken).
Hier bestuurt de camera nog steeds door doorlaatbaarheid.... kortom camera kan nog steeds beelden opnemen....

Dus het is geen oplossing tegen onbedoeld fotograferen,.
Scherp opgemerkt. Het enige dat hiervoor werkt is een fysieke blokkade die niet door het apparaat aangestuurd word.
Fair point, niet over nagedacht!
Veel mensen zullen ook niet weten dat op afstand je camera aangezet kan worden zonder dat je dat als gebruiker merkt/ziet.
Wordt je lekker gefilmd de hele tijd.
Dat kan juist niet. Op het moment wel maar als er een verduisterd scherm voor zit kan de camera hier niet doorheen kijken.
Als je de camera aan kunt zetten, dan kun je waarschijnlijk ook wel het beeld transparant maken. Waarschijnlijk is dit allemaal geregeld in dezelfde module.
Maar dan zie je dat dus wel!
En hoe vaak kijk jij naar de achterkant van je telefoon? Ik kijk daar echt nooit naar, dit zou mij dus ook niet opvallen.
En hoe is dat nu anders dan?

Nu zou je nooit enig idee hebben, met deze technologie weet jij direct als er iets verdachts gebeurt.
Toch wel redelijk vaak eigenlijk. Leg jij je telefoon wel een op tafel / aan de lader op de kop? Ook als ik mijn telefoon in mijn zak doe, zie ik hem meestal we (toch effe kijken of hij wel écht in m'n broekzak gaat, en niet er naast ;) )
Dat zijn elke keer zeer korte moment opnames. Dan kun je toch gewoon net zo goed een klein ledje naast je camera bouwen zoals ze ook doen bij laptop camera's. Dat valt nog veel meer op dan een transparante laag. Overigens ligt mijn telefoon altijd met schem naar boven en camera omlaag.

(@Exhonor )
Een klein LED is heel erg leuk, maar in het geval dat er iemand meekijkt is het al te laat zodra je dit ziet.
Want dan moet je eerst de camera uit zien te zetten of je vinger er constant voorhouden.
Dat is toch niks anders dan dit! Nu zie je dat de camera zichtbaar is :z
Er zit waarschijnlijk ook een camera aan de voorkant.
Bij een flink aantal laptops is die led makkelijk uit te houden terwijl er wel gefilmd wordt. Dat kan bij zo'n schermpje ervoor niet. Daarnaast maakt het voor de zichtbaarheid niet uit toch?
Dit is een keuze van de laptop maker. Zo'n ledje kan ook gewoon hardwired worden zodat deze niet software matig aan of uitgezet kan worden.
Maar dan is het toch juist zichtbaar?
Dit kan je toch onmogelijk op gelijke voet zetten met de techniek in de Fold. De Fold heeft de manier waarop we met Smartphones omgaan veranderd, dat wordt over een paar jaar wel duidelijk als het wat verder ontwikkeld is.

Dit is een stripje glas voor de camera wat donkerder kan worden, een Gimmick.
Dit kan je toch onmogelijk op gelijke voet zetten met de techniek in de Fold. De Fold heeft de manier waarop we met Smartphones omgaan veranderd, dat wordt over een paar jaar wel duidelijk als het wat verder ontwikkeld is.
En jij weet nu al dat deze technologie onmogelijk kan worden uitgebreid voor andere doeleinden?
Dit is een stripje glas voor de camera wat donkerder kan worden, een Gimmick.
Ja, nu nog wel
Ja nu inderdaad. Daar spreken we over. Dus is het nu een Gimmick.

De techniek is verder niet nieuw, dit kan al jaren dus. Dat OnePlus het nu inzet op een smartphone is “nieuw”.

Maar als jij nog een berg andere toepassingen weet voor deze techniek op de achterkant van het toestel dan ben ik wel benieuwd. Want ik kan er zo 123 niet meer bedenken.
Ja nu inderdaad. Daar spreken we over. Dus is het nu een Gimmick.
Je kan niet innoveren zonder dingen te proberen. Ze hadden ook gewoon precies hetzelfde kunnen maken als vorig jaar.
De techniek is verder niet nieuw, dit kan al jaren dus. Dat OnePlus het nu inzet op een smartphone is “nieuw”.
En? Vingerafdruksensoren bestonden al long voordat ze op smartphones werden gebruikt. Dit is geen argument, want dit kan je van bijna alle features van een smartphone noemen.
Maar als jij nog een berg andere toepassingen weet voor deze techniek op de achterkant van het toestel dan ben ik wel benieuwd. Want ik kan er zo 123 niet meer bedenken.
Het kan aan de voorkant van een telefoon worden geïmplementeerd.
Privacy-redenen. Op een laptop kan je webcam wel afplakken, dat gaat op een smartphone een stuk lastiger. Deze technologie blokkeert de camera's zonder mechanische onderdelen of uitstekende flappen.
Het kan aan de voorkant van een telefoon worden geïmplementeerd.
Privacy-redenen. Op een laptop kan je webcam wel afplakken, dat gaat op een smartphone een stuk lastiger. Deze technologie blokkeert de camera's zonder mechanische onderdelen of uitstekende flappen.
Aan de voorkant? Dan zet je het scherm toch gewoon uit, of uit op dat gedeelte? Dat hoeft toch niet met een laag extra glas te gebeuren.

Camera’s zitten straks achter het beeldscherm dus dat valt daarmee eigenlijk ook al wel af.

Nee ik zie het nog niet zo op Smartphones, leuk voor de ruit in je badkamer of het dak van je auto maar als stripje voor de camera niet echt en dat OnePlus zelf ook niet met “betere” voorbeelden komt zegt misschien wel voldoende.
Aan de voorkant? Dan zet je het scherm toch gewoon uit, of uit op dat gedeelte? Dat hoeft toch niet met een laag extra glas te gebeuren.
Een scherm uitzetten is compleet iets anders dan een scherm ondoorzichtig maken.
Uiteraard (reeds bestaande techniek overigens) maar voor privacy (wat je aanhaalde) heeft uit hetzelfde effect.
Nee, helemaal niet.
Een scherm uitzetten betekent niet dat het glas opeens ondoorzichtig is.
Maar wel dat wat erop te zien niet meer te zien is ;) (Privacy enz)
Wat wil je hier nou mee zeggen?
@Exhonor bedoelde hier dat de camera niet meer kan fotograferen/filmen zonder dat de gebruiker hier weet van heeft. Jij hebt het hier waarschijnlijk over meekijken op je scherm.
De techniek is verder niet nieuw, dit kan al jaren dus. Dat OnePlus het nu inzet op een smartphone is “nieuw”.
Toen Apple voor het eerst een gyroscoop in hun iPhone had was dat ook nieuws, ondanks het feit dat een gyroscoop niets nieuws is. Als je het geen nieuwswaarde vind, dan lees jij het lekker niet. Gezien je vele reacties in deze draad zit het je nogal hoog.
Ooh nee hoor dit zit mij niet hoog maar als mensen op je reageren reageer je meestal even terug, daar krijg je dan berichten van enz.

En omdat jij nu denkt ook nog even te moeten reageren hebben we er weer een extra :+
Mee eens ...
Heeft 0 toegevoegde waarde anders dan een coole functie voor sommigen want de meesten boeit het in de praktijk geen ruk hoe de achterkant eruit ziet en al helemaal niet of de cameras wel of niet zichtbaar zijn.
2019 heeft ons wat dat betreft genoeg geleerd.

Tot de release van de iPhone 11 moord en brand vanwege de kookplaat camera eiland en de dag erna hoorde je niemand meer anders dan lof voor de geweldige foto's en goeie accu.

Zelfde met de Pixel 4 en ga zo maar door.

OP kan zich beter focussen op daadwerkelijke top camera's en software IPV cosmetische gimmicks.
Leg eens uit wat hier baanbrekend aan is dan?
Bij de titel hoopte ik nog half op iets met het omleiden van licht of zo zodat een gat in je scherm voor de front camera onzichtbaar wordt (en je daar dus gewoon scherm ziet als de camera niet in gebruik is)... Maar het verbergen van de camera op de achterkant? Zit iemand daar op te wachten?

Je vergelijking met de fold is ook niet terecht wat mij betreft. De fold is nieuwe techniek die gewoon nog niet klaar is voor de mainstream maar als het dat ooit wel is echt wel top zou kunnen zijn. Deze techniek is echt in de schouder ophaal categorie. Technisch misschien heel leuk, maar het lost een probleem op dat niet bestaat.
Leg eens uit wat hier baanbrekend aan is dan?
Bij de titel hoopte ik nog half op iets met het omleiden van licht of zo zodat een gat in je scherm voor de front camera onzichtbaar wordt (en je daar dus gewoon scherm ziet als de camera niet in gebruik is)... Maar het verbergen van de camera op de achterkant? Zit iemand daar op te wachten?
Het is de eerste implementatie van een technologie die nog niet doorontwikkeld is. Verwacht je echt dat ze gelijk van een fiets naar een raket gaan hiermee?
Je vergelijking met de fold is ook niet terecht wat mij betreft. De fold is nieuwe techniek die gewoon nog niet klaar is voor de mainstream maar als het dat ooit wel is echt wel top zou kunnen zijn. Deze techniek is echt in de schouder ophaal categorie. Technisch misschien heel leuk, maar het lost een probleem op dat niet bestaat.
Vingerafdruksensoren losten ook een probleem op dat er niet was, aangezien een code ook gewoon werkt, dus nu moet je niet gaan doen alsof alles altijd maar een probleem om moet lossen.
En zoals ik al zei, dit is een proof of concept, een eerste stap naar iets groters.
Als je verwacht dat ze gelijk met een doorzichtige telefoon of iets dergelijks komen zit je volledig mis.
Nee, daar zit niemand op te wachten inderdaad. Maar waar mensen wel op zitten te wachten is een transparante OLED, met daaronder bij de camera module dat glas. Dan kun je dat stukje transparant maken, en heb je dus geen notch / holepunch. Dat is nu allemaal nog erg tricky, en om het dan eerst bij een gewone camera module te proberen kan slim zijn. Je hebt veel meer ruimte bij een camera module.
Dit soort telefoons zijn eerste stappen naar nieuwe technologie die telefoons in de toekomst drastisch kunnen veranderen.
Nee, dit soort telefoons zijn de vertegenwoordiging van een trend die je wel vaker ziet in de IT, we maken eerst een "oplossing", en zoeken er daarna een probleem bij....
[...]

Nee, dit soort telefoons zijn de vertegenwoordiging van een trend die je wel vaker ziet in de IT, we maken eerst een "oplossing", en zoeken er daarna een probleem bij....
Niet alles hoeft gemaakt te worden om een probleem op te lossen.
Wel als je je bedrijf efficient en milieu bewust wilt houden,
Beetje kort door de bocht...

Bij research komt men wel vaker onverwacht dingen tegen of blijken bepaalde testen of combinaties onverwachte resultaten op te leveren. En dan krijg je van die situaties dat men 'iets' heeft waar men zich van afvraagt of het ergens nuttig voor kan gebruikt worden...
De Fold is een mooi proof of concept. Dat is duidelijk en de toepassing van het gebogen scherm is zinvol en baanbrekend. Ook al is het niet direct toepasbaar op de massa. En zo zijn er nog wel wat ideeën.

Deze ‘baanbrekende onzichtbare camera’ is het echter niet waard om naar de CES te gaan. Of toch zeker niet onder de noemer ‘baanbrekend’ Beetje lachwekkend zelfs. De toepassing lost een probleem op wat geen probleem is. Dit glas verbruikt ook stroom als het verduisterd is dus ze hadden op zijn minst kunnen zoeken naar een toepassing die maar af en toe moet verduisteren.

Een nuttigere toepassing is bijvoorbeeld een automatische ND filter. Een soort van verduisteraar voor dslr’s om betere foto’s te maken bij fel zonlicht of grote contrasten.

[Reactie gewijzigd door Coolstart op 23 juli 2024 04:10]

De toepassing lost een probleem op wat geen probleem is.
Waarom is iedereen hier toch gefixeerd op de "Het moet een probleem oplossen anders is het kut"-mentaliteit?

Ga datzelfde eens doen bij alles wat wordt tentoongesteld op CES.
Het concept van een proof of concept is dat je ofwel technologie of wel een concrete toepassing toont waar die technologie toegepast tot zijn recht komt.

Maar zorg er dan dan wel voor dat uw toepassing zinvol is want anders bewijs je niets. Dat de technologie werkt wisten we al dus maak er dan een leuk concept mee en in dit geval ben ik van mening dat geen zinvolle toepassing is en ze hun merk wat belachelijk maken door het ‘baanbrekend’ te noemen.
Maar zorg er dan dan wel voor dat uw toepassing zinvol is want anders bewijs je niets.
Privacy is een behoorlijk groot iets wat hiermee kan worden gegarandeerd.
Daarnaast kan deze technologie, wanneer verder ontwikkeld, wellicht doorzichtige schermen brengen.
hun merk wat belachelijk maken door het ‘baanbrekend’ te noemen.
Apple doet dit constant voor alles. Het is marketing praat dat geen effect gaat hebben op de merknaam.
Niet elke werkende technologie blijkt later ergens zinvol voor te zijn...
Dit concept lijkt vrij nutteloos, en gebruikt daarbij energie. En die is in een smartphone maar beperkt beschikbaar. Waarom zou je een camera op de achterkant van een telefoon willen verbergen?
DIt is wel iets anders dan de Galaxy Fold. Dit is namelijk vele male goedkoper en kun je zelfs nu al in folie vorm gewoon bestellen. Er zijn genoeg vergaderruimtes met glas dat onder spanning doorzichtbaar word of vice versa. Die techniek kun je dus ook in folie vorm krijgen.

Ik heb er zelf eens mee gespeelt voor een project.
De Samsung Fold is het "Proof of Cncept" inmiddels voorbij. De ontwikkeling is al zover dat hij in de winkel ligt. Over een dikke maand komt daar nog een tweede model bij. De Fold heeft nog wel wat kenmerken van een beta-product, maar dat is niet ongewoon bij een totaal nieuw concept.
De techniek van One-Plus is niet helemaal nieuw, alleen de toepassing wel. Ook dit is geen echte "Proof of Concept" meer. Of je echt wat aan het verbergen van de camera's hebt is een tweede. Het is vooral esthetisch. Behalve camera's kan men er natuurlijk ook andere zaken mee verbergen (flitser ed). De kosten van het verkleurende glas zullen in de orde van grootte van enkele dubbeltjes liggen. Daarover ga je je niet afvragen of je er wat aan hebt, maar of je het mooi vindt. Meerdere camera's achterop vind ik niet echt fraai, dus als je die kan verbergen zal het voor mij in elk geval mooier ogen. Dan moet de kleur wel overeenkomen met de rest van de body.

Oppo is bezig met camera's die achter een oled scherm geplaatst kunnen worden. Daarmee kan de notch verdwijnen. Ook dat is meer esthetisch dan praktisch, maar ze kunnen er veel mensen gelukkig mee maken.
Hoeveel stroom kost dit? Want er wordt gesproken van dat het alleen donker is als het onder spanning staat, wat in normaal gebruik dus waarschijnlijk 99% van de tijd is. En telefoonbatterijen zijn al niet zo je van het.
Het is niet omdat ergens spanning opstaat dat er ook veel stroom nodig is...
Dat zeg ik ook niet, maar als zoals ik zeg het inderdaad 99% van de tijd is, telt het wel op en als je mensen gaat vragen of ze dit willen of liever bijvoorbeeld 1 of 2 procent extra charge zullen denk ik veel mensen kiezen voor dat kleine beetje extra batterij.
Had dus misschien beter geweest als ze hadden gedaan wat @Chris.nl zegt, met dat het omgekeerd gepolariseerd is.
Ik denk juist dat het mensen helemaal niks boeit, 1% gaat het verschil niet maken tussen wel en niet 2x op een dag te moeten laden...

Daarnaast is er laatst nog een artikel geweest over de smartphone batterijen, ze zijn beter dan ooit en gaan sneller vooruit dan dit soort features de accuduur verkorten...
Er word niet verteld hoe onneplus de technologie gebruikt. Er word alleen verteld hoe de technologie normaal word gebruikt. niet dat oneplus het ook zo gebruikt.
Je kan het ook omgekeerd polariseren. Dat het helder wordt bij spanning.
Elektrochroom glas gebruikt in de regel alleen stroom tijdens het van kleur veranderen. Wanneer je de stroom over het glas stopt houdt het de kleur die het dan heeft vast totdat je er weer een stroompje op zet.

Wat schakelsnelheid betreft kan het best kloppen dat ze het binnen een seconde voor mekaar krijgen: de schakelsnelheid van elektrochroom is afhankelijk van de oppervlakte van je glas, da's hier gewoon een stuk minder dan de Dreamliner, die het al relatief vlot doet vergeleken met elektrochrome ramen in kantoorgebouwen.
Bij de folie waarmee ik heb gewerkt was het 5 volt.
Ik ben hier zelf ook mee bezig. Dit kost nauwelijks stroom. Zo'n klein glaasje kan je gemakkelijk een jaar lang donker houden met een kleine knoopcel. Wij krijgen het alleen niet snel genoeg helder voor onze toepassing.
AL die onthullingen zijn leuk maar je hebt er niks aan als je niet weet of en wanneer deze werkelijk
beschikbaar zijn.
Vandaar het woordje concept. 'Dit kunnen we mogelijk op (korte) termijn maken'. Meer betekent het niet. Beetje spierballen tonen naar de andere merken.
Ik zou eerst die puist van de achterkant vlak maken met de body. Vind het niet erg om de lenzen te zien maar laat het niet zo uitsteken.
Dat zou hier eventueel mee kunnen bereikt worden door het volledige toestel terug wat dikker te maken.
In de extra ruimte die men hier mee bekomt kan men misschien ook een grotere batterij kwijt.
Ik denk dat de "puist" er is, om de telefoon over het algemeen dunner te maken voor het eigenschap lijstje. Echter als ze de telefoon helemaal dikker maken kunnen ze er ook een grotere accu in zetten. Maar dan is de telefoon weer een stuk zwaarder. Waar dan weer andere mensen over klagen dat de telefoon zo log en zwaar is :P
Dit lijkt alleen toepasbaar voor de camera's aan de achterkant van het toestel. Voor telefoons ontgaat mij daarom het praktisch nut eerlijk gezegd, het zou alleen het design van de achterkant één kleur kunnen maken.

Wellicht is het meer geschikt als vervanging voor een webcamschuifje (of -pleister) in laptops/tv's.
Ik vind al die niet even grote lensen op de achterkant anders best lelijk, lijkt mij mooi als ik ze kan verbergen.

Niet alles hoeft praktisch nut te hebben dat punt zijn we al jaren voorbij...

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 23 juli 2024 04:10]

Als je de intensiteit kunt regelen en ook nog per lijn, dan kun je nog best gave dingen doen. Dan kun je een ND filter maken die automatisch aanpast op de horizon. Dat zou je dus hele mooie landschap foto's kunnen maken zonder overbelichte lucht.
Geweldig idee eigenlijk, nu dat telefoons al 4-5 camera's hebben wordt de achterkant van een smartphone weer mooier met dit concept. Ik vraag me af of ze hetzelfde kunnnen toepassen op de selfiecamera's.

[Reactie gewijzigd door Gondrez op 23 juli 2024 04:10]

Enige toepassing die ik kan bedenken is het bedekken van de (selfie) camera's, zodat je niet stiekem gefilmd wordt, een zogenaamde privacy modus.

Door zo'n zwart laagje ervoor kan er niet worden gefilmd als al is je telefoon gehackt.

Denk dat deze privacy optie daarom in alle telefoons over een paar jaar zit. Mij zou het een beter privacy gevoel geven. Heb toch mijn camera niet nodig binnen 1 seconde.

Heb nu een al een pop-up camera welke alleen maar omhoog gaat als je hem gebruikt. Geeft me ook al een beter privacy gevoel.
Het besturingssysteem zal, zodra toegang tot de selfie camera is gevraagd, direct het stukje glas transparant maken. Als je telefoon wordt gehackt en er is toegang tot de selfie camera, dan zal dus ook het stukje glas transparant worden. Ik zie niet in hoe dit een beter privacy gevoel geeft.
Je ziet dan meteen wanneer er wordt opgenomen.
fantastisch idee, maar de camera zal het zwarte scherm even uitzetten tijdens het nemen van een foto / vedeo... dus dat zal niet werken.
Ik ben benieuwd wat de transparantie van het elektrochromatisch glas is wanneer hier geen spanning op staat. Als we hierdoor van F1.8 naar F2.2 oid gaan is het misschien minder aantrekkelijk om toe te passen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.