OnePlus: verkleuring scherm 7T is 'geen kwaliteitsprobleem'

De verkleuring van het scherm van de OnePlus 7T is een eigenschap van het scherm en geen 'kwaliteitsprobleem'. Dat zegt de fabrikant in het antwoord op vragen van Tweakers. Veel gebruikers klagen over de verkleuring van het scherm.

De kleurenwaas. Foto: Farid_A

OnePlus is op de hoogte van de klachten, zo laat de fabrikant weten in antwoord op vragen van Tweakers naar aanleiding van de vele klachten. "Onder specifieke omstandigheden van extreem weinig licht kan een lichte verkleuring van het display optreden", aldus een woordvoerder van OnePlus. Dat komt door 'de eigenschappen van het oledscherm'.

De fabrikant zegt dat de gevolgen van deze eigenschap beperkt blijven. "Het heeft geen invloed op het dagelijks gebruik of de duurzaamheid van het scherm", aldus de woordvoerder. Op verdere vragen heeft de fabrikant nog geen antwoord gegeven.

Gebruikers klagen sinds de release over het schermprobleem. Het scherm laat de waas zien bij het weergeven van grijstinten op lage helderheden, zo merkten diverse tweakers al op sinds de release. Ook nieuwere batches lijken het probleem te hebben, zo blijkt uit het topic op GoT. De X2 Pro van Realme, dat toeleveranciers deelt met OnePlus, heeft hetzelfde scherm en dus vermoedelijk hetzelfde probleem.

Terugkijken: videoreview OnePlus 7T

Door Arnoud Wokke

Redacteur

31-12-2019 • 09:52

130 Linkedin

Reacties (130)

130
121
62
1
0
19
Wijzig sortering
OnePlus laat maar weer even zien wat voor ontzettende cost-cutters ze zijn. Ik snap al tijden niet dat veel Tweakers zo ontzettend weglopen met dit merk! Ja, je kreeg voor een dubbeltje een eersterang-telefoon, maar garantie en belofte van updates bestaat alleen op papier en bij de gratie van OnePlus.
Hebben ze er geen zin meer in, dan ben je het bokje, ongeacht wat ze zwart op wit aan je beloofd hebben.

Waar ze eerst dit trucje uithaalden met daadwerkelijk scherp geprijsde telefoons, om zo snel mogelijk klanten te binden, wordt nu ook gewoon een flinke prijs gerekend zonder daar veel tegenover te stellen. Die lui lachen zich de ballen uit de broek dat ze zoveel geld kunnen vragen en er geen zak voor terugdoen.
Ik word een beetje moe van mensen zo als jij die maar blijven roepen dat er geen updates komen. Dat is een grove leugen die heel hardnekkig lijkt. Ik heb nog steeds mijn OnePlus3 (de voorganger van de 3T) dus die is inmiddels aardig bejaard maar kreeg netjes de upgrade naar Android 9 en regelmatig updates. Dat kan ik niet zeggen van andere toestellen in die prijscategorie.

Natuurlijk heb je gelijk dat de prijzen van OnePlus nu een stuk hoger zijn dus een prijsvechter is het niet meer. Om vervolgens te roepen dat je daar niks voor terugkrijgt is ook weer niet juist maar je kunt niet verwachten dat ze dezelfde specs leveren die je ook bij een toptoestel van een ander merk krijgt die het dubbele kost. Prijs/prestatie-verhouding lijkt me nog steeds netjes bij OnePlus dus als je geen 1000 Euro of meer wilt uitgeven en toch een snelle smartphone met een clean OS wilt zou ik zo weer OnePlus overwegen.
Grof wil ik het sowieso niet noemen. Heb je überhaupt ervaring met de service bij Oneplus?
De major update die bij de release al op de Oneplus X had moeten zitten is er pas een jaar later gekomen. Daarna nul komma niks. Beveiligingspatches lopen belachelijk ver achter.
Geen enkele reactie van Oneplus. Niet eens een afwijzing, maar gewoon compleet negeren.

Ja, als je púúr naar het product kijkt geeft Oneplus een aardige hoeveelheid telefoon voor het geld, tótdat je issues tegenkomt, dan geven ze niet thuis. Precies waar dit nieuwsbericht over gaat dus.
...update policy is sinds de Oneplus 3 wat mij betreft prima op orde. Deze week nog netjes een nieuwe update voor de 3/3T, uiteraard met security patch. Ook met service of reparaties (oa case en screen) dusver geen klachten wat mij betreft.
Je kan bij elk bedrijf wel een voorbeeld geven van matige service.

Dat is gewoon de krenten uit de pap halen, want OnePlus heeft zat voorbeelden van goede service.

Overigens, als je ontevreden bent over de software van OnePlus en de updates die ze leveren, kan je altijd een andere ROM flashen. Het is en blijft een Android telefoon.
OnePlus 6 gebruikertje hier.

Security updates komen sinds Android 7 of 8 direct vanuit Google, geen tussenkomst van fabrikant (even dat terzijde), die lopen dus prima gelijk.

Vorige week of week ervoor Android 10 update gekregen van Oxygen OS.

Gezien dat Android 10 op 3 september 2019 is gereleased is een 2 maanden periode om Oxygen OS te upgraden naar Android 10 hartstikke prima. (bron: https://en.wikipedia.org/wiki/Android_10)

Wbt service:

Eerste telefoon was een DOA, gekocht via phonehouse of dergelijke toko. Direct met OnePlus zelf geregeld voor vervanger (sneller dan tussenkomst vna verkoper). Was ook binnen een week nieuwe in huis na opsturen oude/DOA. Prima service.

Vriend van me had ook een keer iets met z'n OnePlus 5 (of 5T, kan dat?), vlot gefixt, geen issues.

Denk dat jij de uitzondering op de regel bent.
Grove leugen? Mijn OnePlus X lieten ze anders heel snel vallen. Daarna voor mij nooit meer een OnePlus.
Voor minder dan 300 euro was de OnePlus X anders toch een érg mooie stijlvolle telefoon die ikzelf jaren met plezier gebruikt heb. En nu nog steeds gebruikt mijn moeder die en die is er prima tevreden mee.

Wijs mij een telefoon aan uit dat prijssegment van die periode die meer/langer updates heeft gehad en ik zal je gelijk geven. :)
Mijn MotoG kreeg veel langer updates.
En ondertussen beloofde oneplus 2 grote updates voor de oneplus 5 en mijn 5T maar kreeg deze er 3. Daarnaast heeft de oneplus X gewoon nog security patches gekregen tot aan 7-2018 wat langer is dan menig telefoon uit 2015, al helemaal voor die prijs.
Het is bovengemiddeld in de android markt
Niet zozeer ongewenst. De update service van 1 android merk met apple vergelijken is gewoon een beetje uit context en daardoor misleidend. Je hebt een fair punt, maar oneplus is nog steeds binnen de android space een van de betere
Volgens jou is een update periode van 3 jaar bovengemiddeld in android-world. Jij vergelijkt zelf de update periode van Oneplus met het gemiddelde van Android, en daar reageer ik op. Een update periode van 3 jaar is in mijn beleving absurd kort.
Dat oneplus 'een van de betere is binnen de android space' zegt alles over een slecht update beleid binnen de android markt, daar is niks misleidend aan
Ook de 3T had problemen met het inbranden van oled schermen.
OnePlus is inderdaad niet meer zo goedkoop als vroeger maar nog steeds goedkoper dan andere topmodellen. Qua software is OxygenOs het beste voor Android. Snel, geen bloatware en voldoende updates. Mijn OnePlus 3 heeft namelijk 3 grote Android updates gehad, dat zie je niet bij Samsung of Huawei. Ik bezit de OnePlus 6 al anderhalf jaar en die is nog steeds evensnel als in het begin, de OnePlus 3 ook en dat kan je niet zeggen van andere merken imo.
ik kom toch elke keer duurder uit als ik naar een nieuwe telefoon kijk en vergelijk ze dan met samsung in december januari met de topmodellen.

wel in combinatie met een abonnement maar dan wel zonder maandelijkse toestel kosten (krijg je als nog een klap korting).
Precies. Ik heb 2.5 jaar de Oneplus 5 gebruikt en kon kiezen tussen de Oneplus 7T en de Samsung S10e.

Voor 70 euro minder krijg ik bij Samsung een 3.5mm poort en draadloos opladen. De amoeled ghosting en de constante issues met de USB-C en audiojack bij de Oneplus 5 hebben de keuze nog makkelijker gemaakt.

Wat ik wel ga missen is OxygenOS. De laag van Samsung is zo extreem onrustig, constant maar ads voor hun eigen services. Niks wat custom launchers en configuratie niet kunnen fixen natuurlijk...
ik denk dat ik al te lang samsung heb want zie de onrustige OS niet.

enige waar ik me aan irriteer is de bixby knop, wanneer ik het volume wil bedienen xd
Je moet gewoon een beetje aanbieding afwachten. De 7T koop je nu voor net over de 400 euro. Mijn 6 heb ik voor 380 euro gekocht, dik een jaar geleden, dat vind ik persoonlijk nog steeds een concurrerende prijs. Voor (top) modellen van andere merken betaal ik het dubbele.
Ja klopt, nu dat oneplus zelf ook kortingen geeft is het terug interessanter ook tijdens black friday en de feestdagen.
Maar dat zie je wel bij Xiaomi, de nieuwe OnePlus in mijn optiek. :)
Dat zie je wel bij Huawei hoor. Een Honor 10 kwam bijvoorbeeld met Android 8.1, kreeg daarna 9.0 en 9.1 en krijgt in januari 10.

Juist de Huawei schil staat erom bekend dat ie lang snel blijft. Maar ik begrijp vooral uit je verhaal dat je weinig ervaring hebt met huawei in dezelfde prijsklasse als oneplus.

Oneplus heeft een mooi verhaal, maar in de praktijk is dat verhaal flinterdun.
Je bedoelt Emui 9.1 (gok ik), Android 9.1 bestaat niet :)
Ik snap uberhaupt niet dat ze niet van de OnePlus One hebben geleerd. Die schermen werden geel of had last van "yellow tint" na een tijd gebruik. Toen werd er ook een beetje langs heen gepraat van "omdat HTC of Iphone dit heeft, betekend dat wij hier ook mee weg kunnen komen"

Ze hebben het via software uiteindelijk opgelost, maar het heeft wel onder vuur gelegen en authorities twijfdelde over de kwaliteit van de allereerste OnePlus Smartphone

Source:
https://forums.oneplus.com/threads/re-yellow-screen.40239/

[Reactie gewijzigd door silverchaoz op 31 december 2019 10:11]

Daar hebben ze van geleerd dat ze hier prima mee weg kunnen komen :Y
uhm ze zijn nog relatief goedkoop voor wat ze bieden, helaas want de concurrentie is nog duurder!
Qua updates doen ze het juist veel beter dan de rest, ze zijn vrij vlot en updaten ook oudere modellen, dit is echt bij bijvoorbeeld Samsung echt niet beter. Ja ze hadden een flinke fout gemaakt paar jaar geleden en daarna hebben ze het goed opgepakt. andere bedrijven bieden amper updates en doen er echt niets aan..
Enige voordeel is dat ze jaren updates bieden. Maar voor dezelfde prijs kun je veel beter krijgen.

Ook lopen ze achter met basisfuncties. Voor dat geld geen draadloos laden?! En ineens de headphone jack verwijderen?! Mij niet gezien.

Wilde nog bijna overstappen vanwege de goede updates, maar helaas is OnePlus in mijn ogen geen bang for bucks maar gewoon nog steeds overpriced (wel.minder overpriced dan Huawei, Samsung en Apple)
Je bedoelt zoals mijn dure Samsung Plasma TV waar er een keiluide vervelende buzz uitkwam. De Samsung hersteller zei toen: Dit valt binnen de specificaties.

Je hoeft niet enkel op OnePlus te schieten. Maar mijn vertrouwen in OnePlus is nu wel weg moet ik zeggen net zoals er bij mij geen Samsung meer binnen komt.

[Reactie gewijzigd door deneys op 31 december 2019 10:58]

Geen Samsung producten? Dan word je keuze in electronica wel heel erg beperkt :P . Kijk es naar je intern geheugen of ssd bv, laat staan de bulk van andere chips die in producten zit die Samsung maakt.
Trouwens mijn oude Samsung slaapkamer tv heeft ook hoorbare coilwhine, mag ook wel na 12 jaar gebruik. Vriend van me heeft in die tijd al 6 schermen versleten van verschillende merken.
Lijkt me duidelijk dat hij het over Samsung consumentenproducten heeft en niet over chips verwerkt in een product van iemand anders...
Ik kan me toch moeilijk inbeelden dat fabrikanten bewust artikels met coil whine "ontwerpen" daar dit meestal makkelijk op te lossen is (component van 0,01€ duurder) of wat isolatie.

Producten met coil whine gaan bij mij meteen retour, ben er extreem gevoelig aan helaas.
denk dat mijn garantie wel na 12 jaar verlopen is en dit probleem heb ik pas sinds ik deze TV op de slaapkamer opgehangen heb anno 2017:) (TV van het jaar 2007). coil whine valt ook weg nadat het geluid aan gaat bij bv een film (gebruik de TV nu nog hoofdzakelijk voor netflix), coil whine is dus alleen hoorbaar als er niks afgespeeld word.

wilde hier ook alleen even een punt mee maken dat geen enkel merk heilig is met hun kwaliteit maar mijn eigen ervaring met Samsung is wel zeer goed.

[Reactie gewijzigd door Richo999 op 31 december 2019 12:19]

samsung zeer goed :X laat me niet lachen, die hebben werkelijk een garantie afhandeling van lik me reet.
ieder product wat ik van samsung gehad had ging kuren vertonen binnen de garantie periode , om je garantie te krijgen bij ze is een ander verhaal, ronduit belachelijk, alles proberen ze op de gebruiker af te schuiven , als je dan zover bent dat je eindelijk een afspraak weet te maken , proberen ze je op een andere manier nog even snel bang te maken: als de monteur constateert dat het een gebruikersfout is moet u alle voorrijkosten zelf betalen!
voor mij never nooit geen samsung meer.

eerste geval : TV met strepen in beeld , na veel heen en weer gebel wilde ze dan toch langs komen ook al hadden ze twijfels dat het het scherm was , afspraak gemaakt , vrije dag genomen , monteur komt niet opdagen , uur later telefoontje dat ze het niet gingen halen. moest zelf maar even naar het service punt rijden.

tweede geval , samsung galaxy 6 , scherm delamineert ( grote luchtbel bij de speaker en belletjes net als met ijs in de achterglasplaat) backup van de telefoon gemaakt , ingeleverd bij KPN opgestuurd , antwoord: valschade, kosten 485 euro, moederboard was gebroken , camera stuk , complete onzin aangezien in een backup had van de dag dat de telefoon opgestuurd werd, KPN had foto van de telefoon gemaakt en de behuizing had 0 schade, dus KPN vergoede de reparatie want het klopte in hun ogen ook niet waar samsung mee aan kwam zetten, telefoon terug , probleem voorkant opgelost , achterkant nog aanwezig , antwoord , cosmetische schade , moest ik maar mee leren leven, ja dikke ... , dus telefoon weer retour.

derde geval , weer een TV , vlek onder in het scherm , niet langs willen komen , volgens de samsung medewerker zou ik daar het scherm vast gepakt hebben en te hard geknepen hebben.... ja ja een 55 inch scherm met vlek onder in het midden van het scherm? ik weet niet hoe lang de armen van de medewerker waren, maar dat moeten apen armen geweest zijn die normaal over de grond slepen. na veel heen en weer bellen en dreigementen dat mkz elf voor de kosten moest opdraaien als het niet door een fout in het product kwam , kwam er een monteur het scherm vervangen.

nee Samsung staat al 3-0 achter met service en kwaliteit
SK Hynix.. Ooit van gehoord?
en micron dan? ik gebruik zelf al sinds mijn 486 Kingston geheugen en heeft altijd prima gewerkt (QVL van Asus heeft altijd ruime Kingston keuze), is pas sinds Ryzen dat ik kijk naar andere fabrikanten.
Daarnaast bij mij in de buurt hadden we tot 2005 de keuze uit Kingston, Geill en crucial (naast OEM) in de computerwinkels.

[Reactie gewijzigd door Richo999 op 2 januari 2020 02:18]

Micron is inderdaad ook een grote samen met Samsung.

Het geheugen wat in mijn huidige configuratie zit komt uit 2009, toevallig ook Kingston geheugen.
Ik heb vorige maand nog een Sony tv gekocht xg90 die door zijn MediaTek chipset geen Android tv updates naar 9.0 kan krijgen. De tv is nog geen half jaar gereleased, geweldige middag ranger en nu al end of life. Het is verder een geweldige tv maar overheden moeten echt eens hard gaan ingrijpen op de markt, dit slaat echt nergens meer op. Toestel van 1200 euro en de ondersteuning is niet eens langer dan 6 maanden.
de overheid moet hier iets tegen doen? Of zelf iets meer onderzoek voordat je iets koopt.
Je krijgt nog steeds een van de snelste en soepelste skins van Android.
En mijn Oneplus 5 draait nog steeds zeer soepel. Dat was met Samsung etc wel anders.

Dit soort fouten zijn inderdaad kwalijk, maar als merk doet OnePlus het alsnog beter dan veel andere merken.
'Dat was met Samsung etc wel anders'

Dat zeg je helemaal goed. Tegenwoordig heb je daar bij een Samsung ook geen last meer van. In iedergeval niet bij een Samsung uit dezelfde prijsklasse als de one plus. Tevens krijg je daar wel een goed werkend scherm. Of ze het nou een kwaliteitsprobleem noemen of niet.
Overigens worden de panelen gewoon door Samsung geproduceerd ;)

En Samsung heeft nog geen 90Hz panelen, lelijke notches midden in je scherm, langzamer laden en nog meer dingen waardoor de vergelijking enigszins mank gaat. De doelgroep is totaal verschillend.
Het enige wat oneplus écht laat zien, is dat je nooit, maar dan ook NOOIT een fanboy van een merk moet worden, ik heb het zelf helaas op de harde manier geleerd met apple, ik hoop dat jullie beter zijn dan dat. Op het moment heeft xiaomi erg mooie telefoons (mi 8, mi 9 en mi a2, de mi a3 ben ik minder over te spreken) maar dan nog, moet je niet zomaar de mi 10 kopen, zonder eerst alle reviews te lezen!

Wees een fanboy van een product, het liefst nog één SKU, niet van een merk. Of nog beter, helemaal geen fanboy.
Want? Er is niks mis met fanboy zijn en omdat jij een slechte ervaring hebt betekend niet dat de rest zo als jou is natuurlijk.
Ik heb geen slechte ervaring gehad, maar als je een fanboy bent / word, dan kom je in een circuit, en dan kun je niet naar de competitie kijken met een open blik. Ik was erg tevreden, maar toen ik eenmaal een android kocht was ik veel blijer. Ik heb nooit eerder een android gekocht, omdat ik in een circuit van apple fanboy's zat, en automatisch al zoiets had van: ja, maar android is slecht, ik wil ios. En zodoende kon ik dus niet met een open blik kijken.
Ik ben absoluut geen fanboy, maar mijn vrouw kocht jaren terug de OP5 voor een schappelijke prijs en heeft nooit problemen gehad. Ding is nog steeds razendsnel en krijgt binnenkort Android 10.

Ikzelf heb sinds launch de OP6 en daarbij exact hetzelfde verhaal. Hij was uiteindelijk 50 euro duurder dan de 5, maar nu anderhalf jaar verder rent je qua prestaties nog rondjes om menig nieuw toestel in dezelfde prijscategorie.

Onlangs de glazen achterkant laten maken via de reparatieservice van OnePlus. Toen ook gevraagd of ze er direct een nieuwe accu in kunnen stoppen, niet dat het nodig was maar als ze toch bezig waren. Dat is toch het belangrijkste slijtagedeel. Ik was €62 kwijt inclusief het verzenden en tussen het verzenden en weer teug hebben zat net geen 4 dagen.

Mijn vrouw en ik hebben hiervoor Samsung's en HTC's gehad, altijd de flagship modellen. Dat waren prima toestellen, maar echt niet beter dan wat OP op de markt zet.
De OP5 had ook een ''jelly effect'' en had echt meteen een productieprobleem. Los daarvan was de service van OP wel prima. Na het ''jelly effect'' debacle ben ik overgestapt naar Apple en sindsdien dik tevreden mee.
Ja, ze zullen zeker heel wat kosten beperken op veel manieren.

Ik heb nu mijn derde OP (eerst de One, toen 3t, nu 6).

Ik heb een keer een lijn van dode pixes in mijn scherm gehad bij de One, dat was binnen een paar dagen gerepareerd, daar zat de shipping bij in. Ik heb nooit een rekening gehad, het viel binnen de garantie.

De 3T had een defecte camera na een paar maanden gebruik. Hij stelde niet meer scherp. Dit was ook super snel gerepareerd.

Door deze ervaringen kan ik het gewoon niet eens zijn met je reactie, sorry. Ik vind de klantenservice briljant. Helemaal voor deze relatief goedkope telefoons. 3 jaar software updates. Als ze nu nog eens de camera's verbeteren zie ik het als perfecte telefoons.

(Edit: Typo)

[Reactie gewijzigd door Waxyen op 31 december 2019 10:10]

Ik vind het nogal ver gaan om zaken die ze wettelijk verplicht zijn als verkoper als "Briljant" te omschrijven. De ervaringen die jij hebt zijn het minimale dat ze wettelijk zouden moeten leveren aan service.

Ik zou het pas als "briljant" gaan omschrijven wanneer ze bijvoorbeeld zaken als advance replacement e.d. zouden aanbieden zonder dat de klant daar om vraagt.

[Reactie gewijzigd door Dennism op 31 december 2019 11:17]

De snelheid waarin garantie gerepareerd moet zijn is anders niet wettelijk vastgelegd, dat is waarom @Waxyen de garantie briljant noemt, anderen sturen de telefoon naar Dynafix en wacht een hel.
De snelheid is inderdaad niet expliciet bepaald (de wet spreekt over een redelijke termijn en zonder overlast), maar "een paar dagen" is nu niet overdreven snel te noemen. Dat zijn omloopsnelheden die ik continu zie bij bijvoorbeeld Samsung maar ook Apple en andere merken.

De sneer naar Dynafix kan ik ook niet echt plaatsen, ik heb duizenden reparaties via Dynafix zien lopen en vrijwel nooit problemen gezien. "Een hel" zou ik dat zeker niet willen noemen. Als je enorm gaat inzoomen op een specifieke case zullen er vast situaties te vinden zijn die niet de spreekwoordelijke "hoofdprijs" verdienen, maar kijkende naar het grote plaatje leveren ze over het algemeen prima werk af.
De snelheid is inderdaad niet expliciet bepaald (de wet spreekt over een redelijke termijn en zonder overlast), maar "een paar dagen" is nu niet overdreven snel te noemen. Dat zijn omloopsnelheden die ik continu zie bij bijvoorbeeld Samsung maar ook Apple en andere merken.
Ik heb anders nog nooit verhalen gezien van een Samsung toestel dat binnen een week vervangen of gerepareerd is, tevens bij andere merken lees ik dat en wat blijkt? Dynafix zit ertussen. Dus noem mij maar skeptisch dan. Kijk goed om je heen, zowel hier op Tweakers en met bijvoorbeeld Google, er gaat zoveel en zovaak mis bij Dynafix...

Breng je een Apple naar de officiële store voor reparatie, gaat het toestel zelfs naar het buitenland (schermen repareert men meestal in de winkel zelf geloof ik), ik kan alleen even niet meer vinden waarheen precies.

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 31 december 2019 11:54]

Zakelijk zie ik dat continu gebeuren, maar ook privé heb ik die ervaring. Een paar maand terug mijn prive S9 laten repareren, toestel op dinsdag ingeleverd en op vrijdag het toestel weer terug.

Hier op Tweakers is een "mooi" topic over Dynafix, echter het grappige daar is dat een aanzienlijk deel van de posters daar klachten plaatst over Dynafix die niets te maken hebben met Dynafix maar bijvoorbeeld op conto zouden moeten komen van de verkoper of de fabrikant. Ik heb in dat topic dan ook al vaker uitleg proberen te geven over hoe dat proces in werkt en wie waarvoor verantwoordelijk is. Echter lijkt dat iets te zijn wat lang niet altijd begrepen wordt.

Zie o.a.:

https://gathering.tweaker...message/41356895#41356895

Dat er zaken mis gaan klopt, overal gaan zaken mis, dus bij Dynafix ook. Echter is het de vraag hoeveel er procentueel gezien mis gaat. Gaat er 5 op de 10 keer was mis is dat een groot probleem, gaat er 1 op de 1000 keer wat mis dan valt dat gewoon binnen de foutmarge.

[Reactie gewijzigd door Dennism op 31 december 2019 12:05]

Dynafix volgt ook maar de richtlijnen van de fabrikant. Als die wil dat ze streng zijn omwille van 1 half verkleurde vochtsensor binnen het toestel kan Dynafix daar ook niets aan doen.

Het is mogelijk geen fijne plek om te werken. Dan krijg je ook medewerkers die "vals beginnen spelen" om hun aantallen te halen omdat ze bang zijn om hun job te verliezen...
Nou, laat ik je eerste case zijn :P Pas een Galaxy S7 onder garantie aangemeld, volgende dag opgehaald, na één werkdag al terug. Helaas wel een probleem in de reparatie, aanmelden, zelfde riedeltje, één werkdag terug. Al met al nog geen week zonder telefoon gezeten terwijl ie 2x naar Dyna is geweest.
Het is voor het eerst dat ik iets positiefs lees over Dynafix.

Ik heb zelf geen "duizenden" ervaringen met Dynafix, maar al die keren dat ik er mee te maken had waren teleurstellend.

Zoals laatst: toestel onder garantie opgestuurd, komt terug met de opmerking dat klacht X niet gevonden was. Dat kwam omdat ik een totaal andere klacht had.
In vergelijking met sommige andere klantenservices waar je je toestel weken kwijt kan zijn is dit wel briljant. Die voldoen net aan de wettelijke verplichtingen.
Dat heeft toch niets met "Briljant zijn" te maken, dat een andere partij het mogelijk nog slechter doet is toch geen reden om een partij die enkel voldoet aan de wettelijke vereisten briljant te noemen. Ik zou dit eerder als "voldoende" omschrijven en een partij die je weken laat wachten als "onvoldoende".
Als klanttevredenheid je maatstaf is ben ik het helemaal met je eens.
Als voldoen aan de wettelijke bepalingen je maatstaf is dan zit een turnaround time van enkele dagen toch eerder in het topje van de markt.
Naar mijn mening mag de 'redelijke termijn' van de wetgeving nader/strikter gedefinieerd worden zodat briljant inderdaad wettelijk gezien slechts voldoende wordt. Er zijn van die partijen die het wel heel op het randje spelen.
Sinds wanneer is normaal service verlenen zoals het hoort briljant? Maatstaven worden tegenwoordig wel wat erg laag gesteld.
De voorliefde voor merken of het verdedigen van gemaakte aankopen gebeurt natuurlijk bij alle merken waardoor men bepaalde standaard zaken die gedaan moeten worden als iets "briljant" gaan omschrijven. Er zullen genoeg mensen zijn die dit schermprobleem van 1+ inderdaad als feature gaan verdedigen. Er zullen er ook genoeg gaan klagen maar hoeveel effect dat gaat hebben zolang mensen in bepaalde gebieden in rijen gaan aanschuiven is nog maar de vraag. Als je een stapje terug doet en naar de situatie kijkt is dat eigenlijk vreemd.

Het heeft Apple 3 jaar gekost om hun design flaw van butterfly switches aan te passen in de nieuwe modellen maar oude modellen staan nog steeds in de schappen. Het werd ook pas sinds een jaar geleden ofzo als probleem geclassificeerd waarvoor men een repair actie heeft gestart.

[Reactie gewijzigd door Elazz op 31 december 2019 11:40]

Het is niet goed dat ik die issues had. Maar dat kan nu eenmaal gebeuren. Wees realistisch. Alles gaat weleens stuk. Ik ken heel veel mensen met een OP, die hebben geen issues gehad. Ik denk dat ik wat meer pech heb. Nog steeds, het zou idealiter niet stuk moeten gaan.

Maar ze boden ze erg goede service. Ze ontkennen het niet maar nemen actie. Dat vind ik zo plezierig. Ik wilde alleen dat eruit halen, want ik reageerde voornamelijk op dat gedeelte van de oorspronkelijke reactie.

Ik heb heel erg andere ervaringen bij Apple, waarbij je enorm snel extra moet betalen en soms meer dan een maand je apparaat kwijt bent. Wat Apple doet valt volgens mij ook binnen de grenzen van de wet.

[Reactie gewijzigd door Waxyen op 31 december 2019 11:16]

Problemen kunnen altijd voorkomen, daar heb je zeker gelijk in. Echter vind ik het wat ver gaan om de service van een verkoper als "briljant" te omschrijven terwijl hij feitelijk niet meer doet dan wettelijk verplicht, namelijk het toestel weer conform maken.
Sorry. Volgens mij heb ik een duidelijke uitleg gegeven. Reageer aub daarop, blijf niet bij hetzelfde onderdeel hangen.
3 oppo's en 2 redelijk grote problemen. Dat is toch best veel?
Gelukkig goed opgelost.
Oppo is toch een heel ander merk?
Oppo is de moedermaatschappij van het overigens autonome Oneplus
Nee, BBK Electronics is moederbedrijf van Oppo en OnePlus. Ook van Realme en Vivo, overigens. Zie ook https://en.wikipedia.org/wiki/BBK_Electronics

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 31 december 2019 11:25]

Dat is exact wat ik probeer te zeggen. Misschien is de kwaliteit niet zo goed als elders. Maar het is niet zo dat alles het probleem van de gebruiker is.
Ik denk wel dat ze hun originele doel zelf ook geloofde. Maar geld zal de CEO's blind maken zeker?
Ik ben zelf geen OnePlus gebruiker maar ik heb zelf al meermaals vergelijkbare reacties verkregen van Apple bij vergelijkbare problemen. Vergeling van beeldschermen (iPhone), roze randen langs beeldschermen (iPhone), Antenneprobleem (iPhone), coatings die loslaten (MacBook Pro), accu dat binnen een jaar opzwelt in de behuizing (MacBook Pro), niet responsief scherm (iPad Pro) en zo nog wel meer.

Apple is dan ook eigenlijk allesbehalve behulpzaam en meent dat het normale slijtage is, in vrijwel al de gevallen. Mijn MacBook Pro 15 medio 2015 heeft bijvoorbeeld de problemen met de accu en de coating op mijn scherm maar mijn serienummer komt niet in aanmerking voor enige oplossing van Apple en daarmee is voor hen simpel gezegd de kous af.
Nou na 3,5 jaar nog garantie gekregen op een 3t ophalen en terug in 3 dagen. En als toetje een nieuw cover en screenprotectors. Ok geen android 10 meer op een 4 jaar oud toestel, maar alle ondersteuning bij custom bulds. Wie doet ze dat na?
Dat over de updates klopt niks van, OP is een van de weinige die zelfs heel oude telefoons nog update, zelfs de OP3 heeft android 9! waar heb je het over...
En die prijs? Dat staat tegenover een 1600 euro iphone en een 1200 euro samsung... En kwa performance doen de OP's daartegenover niks te kort. voor nogsteeds de helft van de prijs.
Inmiddels een 39 pagina's lange forumthread en Oneplus doet 't af als it's a feature, not a bug. Die Oneplus medewerker die aankwam met dat er een nieuwe batch zou komen kunnen we dus ook met een korrel zout nemen.
Grappig hoe oneplus helemaal niks vertelt over waarom het alleen de 7T betreft en dat er niks aan de hand is met de 7T Pro en de 7 Pro die ook een oled scherm hebben met "dezelfde eigenschappen".

Ik heb nu mijn 2e 7T besteld, de eerste in November. En ook deze heeft 't probleem. Momenteel stuurt Coolblue een 3e op met een latere productiedatum en quality control number. Maar dit gaat een zeer kleine kans van slagen hebben ben ik bang. Dit is mijn allereerste oneplus ervaring die me toch een behoorlijk zure smaak geeft to be honest... Alles wat gezegd wordt over die behulpzame en bruisende Community daar (ik ben ook lid van 't forum) merk ik nog niks van.
Niemand van oneplus die in dat 39 pagina tellende topic ook maar iets zegt over 't probleem... En nu schuiven ze 't bij de redactie van Tweakers af op een lichte tint. Met andere woorden: er is geen probleem tenzij de klant 't ervan maakt. Heel slecht dit :N
De vraag is, merk je deze 'verkleuring' in het dagelijks gebruik?

Natuurlijk zeggen ze niet dat het een probleem of bug is, dan gaat iedereen z'n telefoon terugsturen o.i.d.

Een "feature" wordt meestal gelinkt aan een (positieve) functionaliteit. Maar als je het vertaald als "eigenschap", dan kan ik me het nog voorstellen.

Het is een eigenschap van het AMOLED beeldscherm dat deze verkleurd in een heel specifiek scenario?

Een bug zou zijn als het een onverwacht/onredelijk probleem is?
Als tig mensen hun telefoon terugsturen met dit probleem en 40 pagina's aan posts genereren over dit specifieke issue, zou je dan denken dat ál die mensen zich aanstellen? Natuurlijk werkt de telefoon verder gewoon naar behoren. Op de camera na is het gewoon dé telefoon die je wilt hebben mijns inziens. Deze "eigenschap" gebeurt tussen de 20-50% brightness settings. Alles wat grijs of bijna zwart hoort te zijn wordt dan zichtbaar groen. Je kunt het een 'hele specifieke' omstandigheid noemen, zolang je 't daarmee maar niet minder valide maakt. Het is wat 't is en mensen hebben er last van. Niemand kan voor iemand anders bepalen hoeveel en of je er überhaupt last van zou moeten hebben.
Grappig hoe het amoled scherm van de 7 Pro en 7T Pro deze "eigenschap" niet heeft....De Mi 9T (Pro) ook niet... Dus waar ligt 't probleem dan?

Het is bekend dat niet elk individueel ledje even fel oplicht bij dezelfde hoeveelheid stroom die erdoorheen gaat, maar het is wel degelijk zo dat je dit per led kunt calibreren in de fabriek zodat elk ledje dezelfde helderheid heeft. Dus ik geloof niet dat 't niks te maken heeft met verminderde quality control to be honest....
Kan best zijn dat je op je non-pro model iets meer kosten bespaart door een hogere tolerantieggraad te hebben in je quality control en het beste van 't beste voor de pro modellen over laat. Als dat 't is, waarom niet eerlijk erover zijn en 't gewoon vermelden? Dan weten mensen tenminste waar ze aan toe zijn.
Het feit dat er complete radiostilte was aan oneplus zijde, dát was kwalijk te noemen. Nu weten we wel waar we aan toe zijn, maar op een wat negatievere manier; namelijk dat er niks mee gedaan gaat worden. Accepteren of niet, is up to us...

[Reactie gewijzigd door Deathchant op 31 december 2019 11:14]

20-50% op nachtmodus en grijze vlakken?
Maar, ik heb werkelijk geen idee hoe merkbaar het probleem is hoor (tijdens dagelijks gebruik).
Bij een tal van apparaten heb je bijvoorbeeld ook backlight bleeding.

Mijn punt is ook, als OnePlus het een probleem noemt, krijg je juist dat Jan en alleman het terug gaat sturen vanwege "probleem", zonder er daadwerkelijk last van te ondervinden.

Als je dit probleem zelf opgemerkt hebt tijdens de eerste weken dat je het apparaat gebruikt, dan kun je het terugsturen en geld terug krijgen toch?

Als je hierover begint te zaniken na het lezen van een post en/of het zelf nooit gemerkt hebt, is het toch ook een beetje onzin?

Voor mij voelt het zoals het jelly scrolling verhaal, totale uitbarsting, maar ik snap werkelijk het probleem niet (ik typ dit op een OnePlus 5)
Nou ja ik snap ergens wel wat je zegt. Als je in beginsel het nooit had gezien en achteraf erop gewezen wordt, dan had 't je in eerste instantie al niet goed genoeg geboeid. Die optiek snap ik wel. Maar zo is het bij mij (en vele anderen) toch niet gegaan.
Ik heb verderop een reactie gegeven op Brousant:
Ja ik heb er bij normaal gebruik last van. Ik gebruik altijd de dark mode en veel apps passen zich aan aan die dark mode. Gmail, YouTube, Shelf, Firefox en Chrome incognito browservenster, andere schermen in oxygenOS... Ik hoef neem ik aan niet uit te leggen dat het prettiger is voor je ogen om een donkere achtergrond te hebben bij 't lezen van tekst. Nou als die achtergronden die bijna zwart of grijs horen te zijn dan groen zijn dan is dat niet fijn. De intensiteit groen fluctueert ook nog eens bij de automatische brightness settings en wisselt zich soms wel eens af met ineens een magenta witbalans. Dus ja, het scenario komt vaak voor bij hoe ik de telefoon gebruik. Gebruik je nooit de donkere modus, dan heb je waarschijnlijk nergens last van.

Als je dit in je grijstinten ziet, dan kan ik me slecht voorstellen dat het je niks boeit.

Dus ik schaar me wel onder de gebruiker die er meer last van kan hebben dan anderen (die niet de darkmode gebruiken). Maar dat is 't punt ergens gewoon niet. Het punt is dat 't erin zit en dat hoeft/hoort niet; bij andere amoled panelen zit 't ook niet, dus het is een niet goed onderbouwd statement van oneplus aangaande dat 't een "eigenschap van amoled" is. Nogmaals, hun duurdere 7 Pro en 7T Pro hebben het issue niet ondanks 't amoledpanelen zijn.

Ik ben in ieder geval blij dat jij dit soort dingen niet genoeg opmerkt om je eraan te storen. Dat maakt de acceptatie ervan makkelijker plus je hebt dan een bruikbare telefoon waar je tevreden mee bent. Ik wou dat ik dat had, dan had ik ook dé telefoon der telefoons met plezier kunnen hebben ;)

[Reactie gewijzigd door Deathchant op 31 december 2019 13:11]

Anoniem: 120539
@FuaZe31 december 2019 10:57
De vraag is, merk je deze 'verkleuring' in het dagelijks gebruik?
Merk je iets van (niet te diepe) krassen op je auto in het dagelijks gebruik?

Het gaat er in onze luxe wereld niet om of iets nog bruikbaar is, maar of je gelukkig bent met je aanschaf van (in dit geval) bijna €600,-.
Los van of wij het gezeur vinden of niet, kennelijk is een deel van de gebruikers er niet tevreden mee, en is het dus een probleem.
[...]
Merk je iets van (niet te diepe) krassen op je auto in het dagelijks gebruik?
Nee, ik heb dan ook geen nieuwe auto.

Als je als gebruiker ergens niet tevreden mee bent, kun je het binnen het zicht termijn terugsturen en geld terug krijgen.

Als je het apparaat al een jaar gebruikt, kun je niet nu opeens garantie gaan claimen.

Mijn punt is dat het een eigenschap (feature) kan zijn, dat hij ongewenst is voor sommige gebruikers in specifieke (niet dagelijkse) gevallen, staat los van of dit voor OnePlus onder "bug" en garantie valt.

Als je het woord bug onderverdeeld in "defect" of "issue", dan is dit (in mijn en OnePlus z'n opzicht) geen defect, hoogstens een (minor) issue.
Je betaald ervoor en het moet gewoon GOED zijn, punt.
Niet bagataliseren en doen alsof het om een 250 euro toestel gaat.
Precies een zelfde soort productiefout designfout was aanwezig op de OnePlus 5 toen ze het display omgekeerd hadden gemonteerd en er een ''jelly effect'' ontstond. Destijds ook afgedaan als jammer, maar helaas door OP.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 1174190 op 31 december 2019 11:23]

Dat is geen productiefout, een beeldscherm zet je niet perongeluk fout in alle geleverde telefoons.

Dit is zo gedaan "by design". Het "jelly scrolling" is een (onverwacht?) neveneffect.

Het is daarnaast de vraag in hoeverre het je dagelijks gebruik van de telefoon belemmerd (ik schrijf dit op een OnePlus 5 en moet je zeggen dat ik dit hele jelly scrolling vergeten was).

In theorie kan de gebruiker na aankoop het product altijd retourneren en geld terug vragen binnen de wettelijke termijn. Maar als je de telefoon een jaar gebruikt hebt, heb je er blijkbaar geen last van, dus waarom zouden ze er dan nog iets aan moeten doen?

Maar ook relevant om te kijken wat OnePlus überhaupt kan doen in zo'n situatie. Ze kunnen ook niet alle telefoons terugroepen en het beeldscherm omdraaien.
Anoniem: 1174190
@FuaZe31 december 2019 11:23
Dan is het geen productie, maar designfout. Neemt niet weg dat het een fout was in een van de ketens, omdat OP er zich van tevoren niet bewust van was (werd eerst onderzocht, geprobeerd op te lossen met een software update en daarna pas erkend dat er een fout is gemaakt). Ik heb eens voor de grap gisteren weer mijn oude OP5 uit de kast gehaald en je merkt het meteen. Ik moet zeggen dat het na een tijdje wel went, maar enorm jammer dat het bestaat.

Ze hadden enige vorm van compensatie kunnen bieden als een mooie gesture. Gratis accessoire of gratis verzending bij je volgende bestelling of wat dan ook. Het voelde toch als een rotstreek van OnePlus om het te bevestigen en er vervolgens helemaal niks mee te doen.
Maar heb je er bij normaal gebruik last van dan? Echt de enige reden die ik kan bedenken om naar een egaal donkergrijs vlak te willen kijken is om te weten of jouw toestel deze "bug" ook heeft.
Waarom is die vraag toch zo van belang? Het issue is er, punt.

Ik zal 't maar uitleggen: Ja ik heb er bij normaal gebruik last van. Ik gebruik altijd de dark mode en veel apps passen zich aan aan die dark mode. Gmail, YouTube, Shelf, Firefox en Chrome incognito browservenster, andere schermen in oxygenOS... Ik hoef neem ik aan niet uit te leggen dat het prettiger is voor je ogen om een donkere achtergrond te hebben bij 't lezen van tekst. Nou als die achtergronden die bijna zwart of grijs horen te zijn dan groen zijn dan is dat niet fijn. De intensiteit groen fluctueert ook nog eens bij de automatische brightness settings en wisselt zich soms wel eens af met ineens een magenta witbalans. Dus ja, het scenario komt vaak voor bij hoe ik de telefoon gebruik. Gebruik je nooit de donkere modus, dan heb je waarschijnlijk nergens last van.

Is nou het feit dat het issue bestaat, waar nu 2x aandacht voor is gekomen op T.net, waar nu op het OP-forum een 40 pagina tellende thread loopt ineens een stuk minder valide geworden?
Waarom is die vraag toch zo van belang? Het issue is er, punt.
Omdat, als je er bij normaal gebruik geen last van hebt, het alleen maar een issue is omdat mensen dat ervan maken (precies het standpunt van OnePlus).

Als je er inderdaad last van hebt in apps met een donkere achtergrond, zou je daar foto's van moeten maken en die naar hun klantenservice opsturen. Wie weet zijn ze het met je eens en ruilen ze je toestel om voor een beter exemplaar.
Dat is 't em net: veel mensen (lees dat topic maar eens door... Het zijn wel 40 pagina's...) krijgen de RMA niet goed gekeurd. En als wel dan is het percentage dat je een goed paneel krijgt klein; kortom, je krijgt geen beter exemplaar ;) Het is een amoled eigenschap en dus ben je onderhevig aan een panel-lottery, dat terwijl hun duurdere 7 Pro en 7T Pro 't niet hebben terwijl 't ook amoledpanelen zijn.
De reacties van 'It is not a bug, it is a feature' vind ik een beetje ongeplaatst want dat is niet wat OP zegt.

Wat ze wel zeggen, tussen de regels door, is dat ze het niet als probleem zien en eigenlijk niet gaan oplossen, ze moffelen het weg eigenlijk.

Ik zou eigenlijk wel de precieze vragen willen zien van Tweakers en dan de Engelse antwoorden van OP om mijn eigen vertaling te maken.
Zoveel heeft OP denk niet gereageerd op de vragen van Tweakers. Wat in dit artikel staat staat ook letterlijk in het topic op het OP forum.
We have confirmed this feedback with our product team. Under specific circumstances of extreme low light, a slight display discoloration might happen due to the properties of the AMOLED display. This is not a quality issue and will not affect daily usage or the durability of the screen. Please contact our customer service if you believe that this phenomenon has a serious impact on your daily usage.
Bron: https://forums.oneplus.co...oled-not-uniform.1122487/
En dat klopt toch ook?
Het is een probleem wat je letterlijk moet gaan zoeken. Heel specifieke gevallen (laagste brightness, night mode aan, en dan een grijze achtergrond).

Eerlijk gezegd denk ik dat de overgrote meerderheid pas is gaan klagen na het op een forum te hebben gelezen. Net zoals het "jelly-scrolling" issue van de OnePlus 5. Enorm opgeblazen.
Eens, ik heb een OnePlus 5 en moet zeggen dat ik het "jelly scrolling" verhaal helemaal vergeten was.

Het is (in mijn geval) eigenlijk amper merkbaar, zelfs als je d'r naar op zoek bent...
Ik heb afgelopen donderdag zelf een OP 7T besteld via de officiele website, later vernam ik de issues over de green tint. Ik heb gisteren gelijk meermaals contact opgenomen om toch maar zeker te zijn dat mijn device niet last heeft van deze green tint, ik had ergens gelezen dat een nieuwe batch deze namelijk zou moeten verhelpen.

Alle 3 de support medewerkers hebben mij op het hart gedrukt dat mijn telefoon NIET last zou hebben van de green tint en dus zou moeten zijn zoals je hem verwacht. Ik krijg later vandaag mijn telefoon binnen, we zullen zien. Ik houd jullie op de hoogte.
Ik kan mijn herinneren dat vroegere PenTile AMOLED schermen deze eigenschap ook hadden, zo heb ik een aantal toestellen gehad waar ik dit ook bij ervaarde, dus eerlijk gezegd kan ik mij wel vinden in de reactie van OnePlus.
Misschien kan het artikel beter duidelijk maken dat het scherm alleen onder een specifieke situatie een verkeerde kleurbalans heeft, maar dat het zodra de normale instellingen weer actief zijn gewoon de juiste kleurweergave laat zien? Nu suggereert het artikel een schade aan het scherm, waar dat niet het geval is.
Hmmm, blijkt dus een veelvoud probleem te zijn. Ik ervaar bij een lagere helderheid de zelfde symptomen, waarbij linker en rechterkant als balk donkerder is dan het middelste balk.

Alsnog zie ik dit weinig voorkomen en vanaf een helderheid ~15% en hoger helemaal niet. Ik zie het alleen als ik in een donkere kamer zit met een helderheid tussen 0-15%.

Maarja, ik zag bij mij zo nauwelijks voorkomen, waardoor het voor bij persoonlijke geen probleem is. Zie bij mijn (vorige en huidige) TVs het zelfde gedrag vertonen bij normale helderheid waar ik meer aan stoor dat nooit egaal is.
beetje vreemde uitleg is het wel eigenlijk, een gebruiker mag toch uitgaan van een goed werkend product met een wit scherm?

Denk niet dat als je naar de winkel in NL teruggaat (waar je hem hebt gekocht, sorry Belsimpel) ze weinig tot geen poot hebben om op te staan.
It's Not a Bug, It's a Feature
If we can't fix it, we spec it.
it's not a bug it's a feature |:( |:(

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee