Smartphonemerk Realme begint met tonen advertenties in systeemapps

Smartphonemerk Realme is begonnen met het tonen van advertenties in diverse systeemapps. De stap is nodig om een 'gezond en duurzaam verdienmodel' te bouwen voor het merk. De advertenties zijn uit te zetten.

De advertenties verschijnen in telefoons met ColorOS 6 en hoger, zegt Realme. ColorOS is de Android-uitgave van Oppo, maar het is onbekend of dat merk ook advertenties in de software heeft of gaat zetten. De advertenties komen vooralsnog op twee plekken: in Phone Manager, en op de pagina die gebruikers zien na het installeren van een nieuwe app.

Het uitzetten van de advertenties gaat via de instellingen, waar het staat onder 'aanbevelingen' of 'recommendations'. De advertenties moeten zorgen voor een andere inkomstenbron voor Realme. Het merk is niet de eerste of enige met advertenties in de Android-uitgave. De bekendste is Xiaomi, die advertenties heeft in Miui.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

31-12-2019 • 13:19

76 Linkedin

Reacties (76)

76
74
48
2
0
22
Wijzig sortering
Toch denk ik dat een hoop mensen zoiets zouden kopen -al zijn die ads niet uit te zetten- als de telefoon daardoor een stuk goedkoper dan een vergelijkbaar toestel zou zijn.
Ik ben er ook bang voor. We zijn als consument niet in staat te begrijpen dat we dit soort dingen daarmee in stand houden, helaas ...
We hebben al gezien waar het heen is gegaan met onze privacy. Snowden, Facebook (cambridge analytica in het bijzonder), Google (met name Android), Microsoft ook al sinds Windows 10.
'Snowden' is nu een privacy issue? Dacht zelf dat het de NSA was...
--

[Reactie gewijzigd door acsroiaueyncls op 1 januari 2020 22:43]

Blijft moeilijk, je koopt iets voor redelijk wat geld maar betaald ook extra met kijktijd naar reclame.
Geloof niet dat ze het zouden doen als het niet nodig was en ze genoeg geld zouden hebben.
Maar het geeft de telefoon een goedkoper gevoel en lijkt op de goedkope manier van mobile games die na elk scherm een popup reclame hebben.
Zelf zal ik nooit een telefoon kopen waar reclame op deze mnaier ingebakken zit.
Maar miss wordt dit wel normaal en krijg samsung het binnen een paar jaar ook, ik zou het iig uit zetten of zoeken naar alternatieven
Geloof niet dat ze het zouden doen als het niet nodig was en ze genoeg geld zouden hebben.
Hmmmmm
Definieer "genoeg geld"
We leven in een land waarbij die vraag niet alleen relevant is voor telefoons, maar voor de totale maatschappij.

Bij een telefoon van 400 euro zou je ook kunnen zeggen dat de fabrikant genoeg geld heeft en de telefoon ook best aan jou voor 380 euro zou kunnen verkopen. Aan de andere kant, als je kijkt naar de consumptiedrang van consumenten kun je het de bedrijven ook niet kwalijk nemen. Tegenwoordig worden apparaten veel vaker vervangen omdat ze een leuke feature missen of niet hip genoeg zijn en niet omdat ze hun primaire taak niet kunnen uitvoeren. Goed voorbeeld is de mode industrie, de markt voor kledingreparatie is nagenoeg verdwenen omdat iedereen alles weggooit voordat het versleten is.

Reclame in systeemapps klinkt misschien heftig maar ik vermoed dat de mensen die deze telefoons hebben meer reclame zien in de webbrowser dan ze gaan zien in de systeem apps, dus de impact lijkt me niet eens zo groot.

Mensen die nu reageren dat reclame op een telefoon onacceptabel is vergeten even dat de hele maatschappij gewend is aan reclame op tv, radio, langs de snelweg, op auto's, in de brievenbus, etc,etc,

Hopelijk kan de politiek ooit een keer een vuist maken tegen de bedrijven met datahonger maar gezien de coulante houding tegen bijvoorbeeld facebook vrees ik het ergste.
Ik ben het goeddeels met je eens. Maar aan het einde verander je het onderwerp van je betoog opeens naar ‘datahonger’. Ik snap de impliciete link, via bijvoorbeeld Facebook of Google, van advertenties naar datahonger, maar ik zie geen expliciete link van Realme naar datahonger. Kun je uitleggen waar je de informatie vandaan haalt dat Realme data verzamelt?
Mijn opmerking over datahonger was een algemene. Of deze leverancier zelf data verzamelt weet ik niet en wil ik ze ook niet van beschuldigen.

Het is wel een trend die zichzelf voortzet. Als ze nu nog niks zouden doen met data verzamelen van deze advertenties weet je wel zeker dat er in de toekomst over gesproken gaat worden.
MS doet hetzelfde met Windows. En Android wordt meegeleverd met een hoop Google apps.
Ik vrees dat dit het nieuwe 'normaal' wordt. De meeste mensen kijken eerst naar prijs en specs, dat daar wat reclame ingebakken zit, zien ze dan nog niet. Met reclame (en waarschijnlijk tracking) kan de prijs worden gedrukt; je krijgt meer hardware voor je geld. Ga je als fabrikant hier niet in mee, wordt je de markt uitgedrukt door de goedkope varianten. Zie bijvoorbeeld het succes van Xiaomi.
Blijft moeilijk, je koopt iets voor redelijk wat geld maar betaald ook extra met kijktijd naar reclame.
Geloof niet dat ze het zouden doen als het niet nodig was en ze genoeg geld zouden hebben.
Maar het geeft de telefoon een goedkoper gevoel en lijkt op de goedkope manier van mobile games die na elk scherm een popup reclame hebben.
Zelf zal ik nooit een telefoon kopen waar reclame op deze mnaier ingebakken zit.
Maar miss wordt dit wel normaal en krijg samsung het binnen een paar jaar ook, ik zou het iig uit zetten of zoeken naar alternatieven
Tja zou het zelf ook niet fijn vinden, zeker als je bedenkt dat de ads op bestaande telefoons komen, maar je kunt ze uit zetten of dat ook mogelijk zal zijn op toekomstige telefoons is maar de vraag.
Nu krijg je bij Realme wel heel veel hardware voor je geld, ik zie duurdere merken dit niet direct toepassen.

Als ze dit dan toch standaard op toekomstige telefoons zouden zetten en het niet mogelijk zou zijn om uit te schakelen, zou het leuk zijn als ze het aanpakken zoals Amazon in de US, die hebben vaak budget smartphones met ads, maar bieden dan ook een versie aan zonder voor een kleine meerprijs.

Zoals je hier bijvoorbeeld kunt zien: https://www.amazon.com/gp...p_0?ie=UTF8&condition=all

Deze Nokia is beshikbaar voor $140 als prime exclusive wat betekent dat de telefoon advertenties kan tonen, daarnaast kun je er ook voor kiezen de telefoon te kopen voor $180 zonder advertenties, op deze manier geef je klanten de keuze en weten klanten goed wat ze krijgen, daarnaast krijgen klanten zo ook beter het gevoel dat de inkomsten(verkregen via advertenties) aan hun worden doorgerekend en zullen dat daarom eerder accepteren.
Vorig jaar 2 Leeco phones via de Chinees gekocht. Out of the box krijg je al reclames te zien. Rooten, TWRP erop en AOSP flashen met GAPPS. :9 en weg met die loempia warez.
Loempia warez? Toe nou :o
Onacceptabel in mijn ogen. Ik zou nooit een toestel kopen waar ik geforceerd reclame op te zien krijg.
Anoniem: 310408
@SureshR31 december 2019 13:46
"De advertenties zijn uit te zetten."
Dat is het punt niet. Je betaalt flink voor een toestel, hoezo moeten er dan ook nog reclames op worden getoond? En wie zegt er dat als de inkomsten tegen beginnen te vallen, de advertenties niet ineens van optioneel naar verplicht gaan met de volgende update, zodat je ze niet meer KUNT uitzetten?

Persoonlijk heb ik een gruwelijke hekel aan reclame. Als ik dan voor honderden (of, in het geval van een smart-TV, duizenden) euros een apparaat koop, waar na een tijdje 'spontaan' reclames op verschijnen... Sorry, maar daar krijg ik gewoon jeuk van.
Over het algemeen is het de bedoeling dat de hardware goedkoper wordt en dat het geld wordt verdiend op de reclame neem ik aan. Dat is in ieder geval Xiaomi's insteek, daarom zijn hun telefoons relatief goedkoop voor de hardware die je krijgt. Overigens heb ik op mijn Xiaomi nog nooit een reclame voorbij zien komen, volgens mij geldt het daar alleen voor de Chinese ROMs (not sure).
Ik snap wel, en ben het er ook mee eens dat, dit soort praktijken een reden zijn om meer voor de hardware te betalen om geen reclames te krijgen.
Nee je betaald niet flink, blijkbaar wil men je de keuze geven minder (dan gezond voor fabrikant) te betalen en de balans recht trekken met advertenties. Ik betaal liever wat meer, en ondanks dat jij stelt al flink te betalen vermoed ik dat jij ook in dat kamp zit dat zich liever niet in laat met een dergelijk verdienmodel. Maar laat anderen lekker zelf kiezen op welke basis ze hun spullen kopen. (gelukkig floppen veel van deze projecten wel)

Dat je ze niet meer uit kunt zetten komen ze niet mee weg zonder dat vanaf release al als verdienmodel aan te wijzen.

Ik zou er zelf ook jeuk van krijgen als het spontaan ineens komt maar dan zet ik ze uit. (en vertrouw ik het merk voortaan minder, maar ik doe niet alsof ik niet bewust budget ben gaan shoppen) Bij jeuk moet je krabben hè.

[Reactie gewijzigd door TWeaKLeGeND op 31 december 2019 14:43]

Je betaalt wel flink voor een toestel, maar is dat wel genoeg? De vraag is natuurlijk of ze wel rond komen.

Pakt bv. Xiaomi: doe toestellen gaan voor relatief lage prijs over de toonbank, maar in ruil krijg je daar advertenties voor. Alhoewel ik ze nog niet heb gezien. :O
Je betaalt flink voor een toestel, hoezo moeten er dan ook nog reclames op worden getoond?
Ik betaal flink voor mijn krant en voor tijdschriften. Toch heb ik er geen moeite mee dat zij hun inkomsten aanvullen met behulp van advertenties. Jouw redenatie kan ik dan ook niet volgen. Uiteraard heb ik andere redenen om tegen dit verdienmodel bij mobiele telefoons te zijn, zoals het onaangekondigde karakter, het data- en schermgebruik en de kans dat persoonlijke data vergaard wordt.
Pas dan ook op voor bijvoorbeeld LG en Samsung 'smart' TV's. Beide merken hebben in het verleden gestunteld en reclame getoond gebaseerd op wat de gebruiker kijkt.

Bij een TV kan je hier nog omheen werken door deze niet aan te sluiten op het Internet. Bij een smartphone gaat dat een stuk lastiger.
Middels zo'n VPN-based adblocker app gaat het ook nog wel. Blockada bijvoorbeeld.

Maar ik snap het probleem niet, het gros van de ervaring in een smartphone zit in de webbrowser en gedownloade apps. In geval van Android worden beide compleet volgeladen met advertenties. Beter nog, door een Android telefoon te gebruiken lever je zelf input aan de #1 advertentieboer die jou de reclame in gratis apps en websites voorschotelt.

Lood om oud ijzer dus (en nee, ben geen fan van Apple).

Toevallig eergisteren iets soortgelijks meegemaakt: ik heb een BlackBerry Key2 gekocht met als reden het toetsenbord én de zogeheten security elementen. Laat ik nu eergisteren ineens een adware app tegenkomen die geïnstalleerd is door de fabrikant (TCL) vanuit een bloatware app die ik niet kan verwijderen. CrackBerry forums staat er vol mee momenteel, en terecht.

Moraal van het verhaal is dat de ad-bubble met een sisser leegloopt, en om dezelfde 'waarde' uit je ad-campaigns te halen gaat men gewoon veel agressiever aan de slag. Het vervelende is dat dit een langzaam proces is, waardoor het voor de nieuwere generatie consumenten de normaalste zaak van de wereld wordt om embedded advertenties te krijgen op je telefoon, smart-TV, je gekochte OS (startmenu Windows). En wie weet wat nog meer voor nieuwe innovaties ons leven gaan verrijken, om na de initiële verkoop periode updates te ontvangen ten behoeve van het tonen van advertenties?
Op Android zijn die advertenties best makkelijk te blokkeren, hoor. Gebruik al vele jaren Adaway en Minminguard, en zie hoogst zelden reclame. Noch in de diverse browsers, noch in andere programma's.
Ik heb dus zelf nog een oude "dumb" TV en misschien wordt het binnenkort tijd voor wat nieuws. Is het mogelijk om deze advertenties te blocken met een pihole?
Ja, niet op het internet koppelen kan al een eenvoudige oplossing zijn. Alle content kun je eenvoudig beste via een set-up box (mediaspeler) starten. Dan ben je namelijk ook niet afhankelijk van de tv fabrikant die apps pushen of zelfs verwijderen.
Philips ook, al is het iets gerichter. Met de meest recente update promote mijn TV Disney+.
Als je Android gebruikt, heb je grote kans dat je veel gegevens afgeeft via veel apps en/of Play Services. Voor mij is dat vergelijkbaar. Op zich prima om je product te bekostigen met data, maar niet om winst te maken. Ik wil niet dat bedrijven geprikkeld worden om (nog meer) gegevens te verzamelen, te verkopen waar we niks van terug zien (het is ten slotte onze data). Helaas maakt Google nogal wat winst met Android, 22 miljard dollar sinds 2016 om precies te zijn ...
Voor de volledigheid, op iOS tik ik ook vaak disclaimers weg in apps die niet perse avg compliant zijn.
Psst, als je dit wil lezen zonder te betalen, druk dan op reader mode (op ios in ieder geval) en alle content is leesbaar.
Op zich prima om je product te bekostigen met data, maar niet om winst te maken.
Kun je hier over uitwijden? Nu is het net alsof je wil dat bedrijven 100% kostendekkend werken. Verlies maken is niet houdbaar en winst gun je ze niet?

Wat ik bedoel te zeggen is: bedrijven hebben inkomsten en uitgaven. Winst (of verlies) komt niet voor uit één of enkele van die transacties: winst is het totaal verschil tussen alle transacties. Je kunt dus niet stellen dat het één is gebruikt om kosten te dekken terwijl het ander verantwoordelijk is voor de winst.
[...]
Kun je hier over uitwijden? Nu is het net alsof je wil dat bedrijven 100% kostendekkend werken. Verlies maken is niet houdbaar en winst gun je ze niet?
Dat deed ik al, door het afgeven van gegevens te benoemen.
Winst maken door fatsoenlijke bedrijfsvoering is prima. In veel productieomgevingen is "lean" een principe waar je mijn gedachtegang beter kan plaatsen. Eén van de dingen die je wilt doen als bedrijf is om je processen te analyseren en alles wat geen waarde toevoegt elimineren. Data-analyse van persoonlijke gegevens is misschien waardevol voor een bedrijf, maar levert niet direct iets op aan het product van dat bedrijf. Is het dan nuttig? Ja, denkt Facebook/Google, want geld (en dan met name winst).

Maar het voegt niets direct toe aan het eindproduct. Nog sterker: achtervolgd worden is niet fijn. Dus ik denk zeker dat we gebaat zijn om te zeggen: geld verdienen met data is prima, zolang het geen winst wordt. Wil je als bedrijf winst: steek je tijd en energie in iets wat wel direct nuttig is voor de consument.
Sorry, ik vind het onderscheid tussen geld verdienen en winst maken, ondanks jouw uitleg, arbitrair.
Er zijn in verschillende bedrijfstakken groepen mensen bezig met allerlei zaken, die niet direct iets toevoegen aan producten/diensten voor consumenten.
Denk aan het afhouden van garantie: het scheelt een winkel/fabrikant geld om je garantie niet te claimen, dus het kan lonen om daar tijd en energie in te steken. Maar het voegt niks toe voor de consument.
Kortom: het is niet nuttig (voor de maatschappij), dus waarom zouden we dat moeten willen?
Je kan ook geld verdienen door te stelen (nu gaat dat verder dan iemands gegevens gebruiken), maar dat willen we niet en is bij wet geregeld.

Ik wil ook regelgeving omtrent privacyschending: gegevens afnemen levert niets op voor de consument. Er wordt gedaan alsof je je product/dienst daarmee betaalt, maar ondertussen wordt er naast dat grof winst mee gemaakt (en daar moeten we van af). Google heeft zijn winstgegevens over Android onder druk van een rechtzaak door Oracle moeten openbaren, maar dat houden ze liever geheim: als we als consument weten wat Google via Android verdient, dan is dat niet gunstig voor het imago van Google.

Op het moment dat gegevens verzamelen wel geld mag opleveren om producten/diensten mee te bekostigen, maar geen winst, dan krijgen we daar meer openbaarheid in en zullen bedrijven minder geneigd zijn tot datahonger (want het levert geen winst op). Nu blijft dat wel interessant, want je kunt er je product/dienst mee bekostigen, maar geen winst. Dus maximalisatie van privacyschending kan zo voorkomen worden. En precies dát is wat we misschien moeten willen.

[Reactie gewijzigd door Nas T op 2 januari 2020 10:38]

Ik ben het conceptueel helemaal met je eens! Het enige waar ik over val, en dat is jammer want dat haalt de aandacht van de kern van je betoog af, is het kunstmatige onderscheid tussen het bekostigen van een dienst en winst maken. Daarmee creëer je hooguit ruimte voor schimmige juridische constructies, maar je bereikt er gegarandeerd niets mee.
Ik neem aan dat je dan ook geen windows laptops/desktops koopt ;) of uberhaupt windows die ads heeft ingebakken
Prima toch, koop jij van een merk die winst maakt op de hardware en een ander koopt gesubsidieerd. Ik betaal voor Spotify YouTube etc, en ander neemt advertenties voor lief. Ik zie geen echte reden waarom dat bij hardware niet kan en bij diensten wel. Het is een ander verhaal als je ads door je strot krijgt zonder dat je daar bij aankoop akkoord mee bent gegaan. Je betaald over het algemeen al belachelijk veel met privacy, dat vind ik stukken kwalijker dan eerlijk van te voren te horen krijgen dat er advertenties te zien zullen zijn. (ze zijn overigens uit te zetten, en ik kan het me voorstellen dat als je je toestel normaal koopt en van de ene op de andere update er ineens optionele systeem ads in zitten je achter je oren krabt ondanks het optionele)

[Reactie gewijzigd door TWeaKLeGeND op 31 december 2019 14:24]

Het is een ander verhaal als je ads door je strot krijgt zonder dat je daar bij aankoop akkoord mee bent gegaan
Voor zover ik het begrijp worden deze ads in een update toegevoegd en gebeurt hier dus precies jouw “andere verhaal”...
Ik kan je aanraden als je reageert op een post deze dan ook te lezen. Dan had je opgemerkt dat ik nog heel specifiek over meerdere situaties schrijf. 1. Vooraf akkoord. 2. Achteraf optioneel. 3. Achteraf geforceerd

Mijn 'andere verhaal' is nummer 3.

[Reactie gewijzigd door TWeaKLeGeND op 31 december 2019 16:36]

RealMe is een merk van Oppo die in het begin werd opgericht om te concurreren tegen Xiaomi in India. Hun USP was het verkopen van een telefoon die op een flagship telefoon leek met de prijzen van een budget telefoon https://en.wikipedia.org/wiki/Realme. Dit bleek een succes te zijn, Realme blijft groeien in India https://www.counterpointresearch.com/india-smartphone-share/.
Maar goed, met zeer lage prijzen maak je natuurlijk niet veel winst, dus om dat te compenseren hebben ze er blijkbaar voor gekozen om advertenties te tonen. Dit zal er waarschijnlijk weer voor zorgen dat de prijzen laag blijven.
Onacceptabel: nee
Ongewenst: misschien
Daarnaast kun je het uitzetten dus ook niet echt een issue...
Je kan ze uitzetten, dus geen probleem voor mij dan.
Geen Samsung dus, die promoot namelijk hun Watch Active 2 in de Health app.
Goed dat ik het weet, want zat er aan te denken om de Realme X2 pro te halen.
Nu dus niet meer.
Baal er al van dat ik tegenwoordig reclame op het homescreen van m`n xbox te zien krijg die ik niet uit kan zetten, en daar betaal je dan voor een abbo(xbox live).
Ga mij toch maar eens verdiepen in zo`n PiHole.
Verschrikkelijk dat je dit allemaal door je strot geduwd krijgt en maar te accepteren hebt.
Inderdaad, de Realme X2 Pro leek een heel aantrekkelijk alternatief voor de Oneplus 7. Bij deze exit Realme voor mij.
Mijn toestel (X2 Pro) heeft de optie niet om het uit te zetten. Mogelijk zit het dus niet eens in de software dat ik advertenties krijg. Met het kunnen uitzetten is er toch geen man over boord?
Waar rook is, is vuur. Nu zijn het nog optionele advertenties. Maar het signaal dat wordt afgegeven, vind ik al genoeg om Realme te vermijden. Erg jammer, want technisch is de X2 Pro zeer interessant.
Ik begrijp je wel ergens. Waar eindigt dit....
Gewoon rooten en die System Apps verwijderen, verwijderen kan btw ook via ADB.
Ach je kan het binnen 10 seconden uitzetten, klaar .....
Je moet dit gewoon niet normaal gaan vinden. Het beste signaal daarvoor is niet kopen bij fabrikanten die dit doen.
Mensen die er last van hebben die hebben al gekocht !
Niet vreemd want dit zijn de echte budget toestellen die veel voor weinig geven.
Als je dan een optie uit moet zetten dan zie ik het punt niet.

Ja en misschien in de toekomst, bla bla bla.
Zien de gebruikers dan wel, voor nu is het minder als 10 seconden werk en klaar.
Rooten en degelijke is wat 99% van de gebruikers niks zegt, laat staan dat ze zoiets goed uitvoeren.
Het punt is dat je slecht gedrag niet moet belonen.
Nee dat klopt maar wat stel jij dan voor dat mensen doen die al een Realme hebben ?
We zijn hier al 120x langer bezig met discussieren dan het uitschakelen van deze onzin.
Dus ook geen Samsung, HTC of Xiaomi meer kopen omdat de advertenties voor-/achteraf uit te schakelen zijn?

Edit: Linkjes van reclame:
nieuws: Huawei onderzoekt verschijnen advertentie op lockscreens

nieuws: HTC promoot U Ultra-smartphone via notificatie op andere telefoons

nieuws: Xiaomi geeft toe dat het advertenties in instellingenmenu's van smart...

[Reactie gewijzigd door Kiswum op 31 december 2019 15:28]

Mensen mogen zelf weten wat ze normaal vinden toch?
Dat is al een oplossing voor mensen die zo'n smartphone in huis hebben.
Voor de rest is het vooral een goed idee om geen smartphones meer te kopen met dat soort meuk ingebakken.
dan moet je de download van je ipad deleten, dan heeft die dat al gedaan en gaat daar over mekkeren. Na deleten was het bij mij weg.
Feit blijft dat hij dus een download doet terwijl ik specifiek de Updates UIT heb staan en zelf niet eens check voor updates.

Tevens, iPhones doen dat stiekem ook als je ze aan de oplader hangt.
Niet leuk als je in het buitenland zit en hij even ruim 1 GB naar binnen harkt voor een update die je op dat moment niet wilt en ook de optie hebt uitgezet.
Meesten weten dit niet want data verbruik boeit niet thuis op de wifi.
Heb je toch een bug, hier niks aan de hand.
Een bug ? En dat bij alle iPhone gebruikers die ik kende gedurende mijn tijd in het buitenland en allemaal afhankelijk van traag en duur betaalde wifi ....
Denk het niet.
Die update komt wel over WiFi, maar niet over 4g binnen. Ik vermoed dat dat het verschil maakt bij jullie.
Dat een bedrijf dit doet moeten ze zelf weten. Echter voor mensen die deze telefoons hebben waar het nu opeens via een update binnen sluipt is niet netjes. Toch iets wat je liever vooraf weet, zodat je een keuze kan maken.

Ik heb zelf een mi9t waar het inzit, het is helaas niet 1 vinkje, het zijn vinkjes in alle xiaomi apps waar je bij langs moet. Ik vond dit zelf niet zo'n groot probleem. Set it and forget it.

[Reactie gewijzigd door Xfade op 31 december 2019 13:35]

Pihole blokkeert aardig wat.
Zo heb ik op mijn Pocophone (Xiaomi) nog geen reclame gezien, terwijl ik in de logs van mijn Pihole wel regelmatig verkeer geblokkeerd zie vanaf mijn telefoon richting diverse advertentienetwerken en Xiaomi :)

(wat ook zou kunnen: misschien dat deze vorm van reclame ook nog niet is ingebakken voor de Pocophone ;) )
Wat betreft de pocophone, daar hangt het vooral af van de regio die je hebt ingesteld. India heeft wel reclame, maar als je hem op een Europees land zet heb je er geen last van (tot nu toe iig).
Aha, dus toch!
Eigenlijk geen idee welke regio ik ingesteld heb voor mijn telefoon (al weer bijna een jaar geleden dat ik deze kocht en instelde), maar ik weet wel zeker dat die niet op India is ingesteld :)
Ik gebruik sinds een maand een X2 Pro van dit merk. Hiervoor een Xiaomi gehad. In huidige OS (6.1, november update) zit de optie om het uit te zetten nog niet. Misschien skippen ze de Europese markt? De post komt overigens van de Realme community in India. De markt is daar moordend en de prijzen vrij laag.
Hier precies het zelfde. Optie is niet aanwezig en draai de laatste versie van Color OS.

Of hij komt nog met een update, of de EU wordt gespaard 😁
Op voorhand weten wat je koopt is misschien een goede manier van werken. Kan perfect afgestemd worden. Op de huidige manier vraag ik me af wat TestAankoop en jullie Consumentenbond erop te zeggen heeft...
Het wordt steeds normaler om eigen en andere producten ongevraagd te promoten. In mijn nieuwe Samsung smart TV zit ook een advertentieblok op de eerste plaats van de Smart Hub.
Echt bizar dat je zoveel keuze vrijheid kwijt raakt. Je kan hem niet uitzetten en ze noemen het een snelkoppelingen balk maar je je kan bv de TV koppeling niet weghalen van de balk of van plaats 1 ook al gebruik je geen smartcard in de TV maar een externe box. Je mag wel alle koppelingen van derden weghalen maar je kan die Apps niet deinstalleren.
Het lijkt wel een Shareware model maar dan in hardware.
"De stap is nodig om een 'gezond en duurzaam verdienmodel' te bouwen voor het merk."

Misschien een hele rare gedachte, maar waarom niet gewoon de producten voor een normale prijs met een fatsoenlijke marge gaan verkopen? Of zeg ik nu iets heel raars?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee