Realme toont foto's van 5g-smartphone X50 5G

Er zijn foto's verschenen van de X50 5G, de eerste 5g-smartphone van het Chinese bedrijf Realme. Daarop is de behuizing, met achterop vier camera's, goed te zien. Inmiddels is de smartphone gekeurd door de Chinese autoriteiten, en wordt de onthulling tijdens de CES verwacht.

De ceo van het aan Oppo verwante Realme plaatste de foto's op zijn Twitter-account. De voorkant van de smartphone is daarop niet te zien, maar wel is de achterkant goed zichtbaar, en is duidelijk dat de fabrikant er vier camera's op heeft geplaatst. Van de specificaties is niets bekendgemaakt, maar eerder kwam al naar buiten dat de hoofdcamera plaatjes in 64 megapixels schiet, en er voor ultrawide en 5x zoom respectievelijk 8 en 13 megapixels beschikbaar zijn. Tenslotte is er nog een macrocamera van 2 megapixels.

Op Weibo verscheen de ceo nog met een foto waarop de voorkant van de Realme X50 5G te zien is, en tevens werd de smartphone gespot bij de Chinese keuringsinstanties. Daardoor is nu bekend dat er een 6,57"-scherm is ingebouwd en de accu een capaciteit van 4100mAh heeft. Die accu kan overigens worden opgeladen met VOOC 4.0-snelladen. In de behuizing is een Snapdragon 765G-soc met ingebouwde X52-modem gestopt.

De bedoeling is dat de 5g-smartphone tijdens de CES-beurs volgende week wordt getoond. De onthulling staat gepland voor 7 januari.

Door RoD

Admin Mobile

04-01-2020 • 12:55

46 Linkedin

Reacties (46)

46
40
18
3
0
2
Wijzig sortering
Ik weet in de beginperken van 4G dat je dit alleen met de "duurdere" abbo's kon krijgen.
Zal dit, na uitrol 5G anders worden? of zal dit in het begin alleen voor de dure abonnementen zijn?
5G aanleggen kost geld, maar zodra het aangelegd is kost het de telecom weinig extra.
Die aanleg kosten moeten ze op eoa manier bij de klanten ophalen, dus ook al kost gebruik ervan niks, als klanten voor gebruik extra willen betalen is dat mooi meegenomen.
Maar als klanten geen behoefte aan 5G hebben en daar dan ook niet extra voor willen betalen, kunnen ze het beter "gratis" aanbieden en de kosten ophalen door de tarieven voor _alle_ klanten te verhogen.
Destijds was 4G een grote verbetering en wilde men daar wel extra voor betalen. Maar 4G is al snel zat voor de meesten, dan voegt 5G ook niet zoveel toe, dus wellicht doen ze dat met 5G wel anders.
Ja dat komt omdat 3g/3.5g umts hsdpa maar tot max 7.2mbit ging. 4g is zelfs voor 8k streaming zat. Leuk dat 5g maar met een datalimiet ben je nu in theorie al binnen een dag door je bundel heen(en ja zelfs 100gb) heb liever groter 1000gb databundel en hsdpa(3G) dan 5g en het maar met 2-120gb Datalimiet moeten doen.

[Reactie gewijzigd door FireSheep op 5 januari 2020 15:06]

Prachtig toestel! hopelijk voor een redelijke prijs :)
Dan heb ik heel heel slecht nieuws voor je!

A: De 5G frequenties die wij krijgen 700/1400/2100 MHz + in 2 jaar mogelijk 3500 MHz staan al jaren en jaren aan.
Oh je bedoelt de mmWave frequenties?
B: De mmWave frequenties staan ook al meer dan 10 jaar aan, maar met vele malen meer vermogen dan welk mmWave 5G basestation ooit gaat doen. En nog gericht ook, dus nog meer schade!
Waar was je 10 jaar geleden toen deze links aangingen? Of praat je gewoon mee zoals de meeste mensen doen? God religie, klimaat religie en nu hebben we ook 5G religie.

Oh u wilde nog bewijzen?
https://antenneregister.n...=Antenneregister%5Fextern
Postcode 1506CK:
Samenvatting 66 m / 90.7 gr / 22.246 GHz / 24.4 dBW
Hoogte 66 m
Hoofdstraalrichting 90.7 gr
Frequentie 22.246 GHz
Vermogen 24.4 dBW
Veilige afstand 1.91 m

Vermogen 24.4 dBW <-- 275 watt, gericht in een straal. Maar wel zo <, dus op een meter of 400+ prima te ontvangen. Dat is stads centrum Zaandam, nou leker is dat, de mensen die daar wonen zijn dus gedoomd!

In het register bij Layers en dan alleen aanvinken: VASTEVERBINDING
Dan zie je dat heel Nederland er mee vol staat! Helaas we hebben onszelf uitgeroeid!

[Reactie gewijzigd door neeecht op 4 januari 2020 22:45]

En toch wordt er nog onderzoek naar gedaan omdat de wetenschap er ook geen eenduidig antwoord op heeft.
Ik lees: leven schaadt de gezondheid.

}:O Desalniettemin wil ik niet in een magnetron, op vol vermogen, willen zitten.
De enige reden dat jij de vergelijking met een magnetron aanhaalt is dat je ooit te weten gekomen bent dat WiFi hetzelfde rommelspectrum gebruikt. Als je voor de rest wil leven zonder straling, ga dan diep onder de grond in het donker gaan wonen. Dan krijg jij zo min mogelijk straling te verwerken, en wij allen wat minder FUD.

[Reactie gewijzigd door Robby517 op 5 januari 2020 10:18]

Onder grond kan je wel last hebben van andere niet gezonde gassen.
Radon en thoron zenden ook straling uit bijvoorbeeld,
zet de ventilatie maar op de grootste stand daar onder de grond. }> :+
Doe mij dan maar gewoon wifi 7e want ik wil nog wel kunnen ademen. Ondergronds heb ik geen FUT over na een kwartier.
Ongetwijfeld een plastic frame weer... Zeer kwalijke trend.
Wat maakt het uit? Bijna iedereen die ik ken, stopt z'n toestel in een lelijke plastic cover. Kun je beter mooi plastic krijgen van de fabrikant zodat er geen hoesje om hoeft. Ik baalde ervan als een stekker toen Samsung ook overstapte op een glazen achterkant. Totaal onpraktisch.
Zoveel mensen zoveel wensen. Ik gebruik mijn Honor 8X (glazen achterkant, metalen frame) naakt en dat vind ik het meest prettig. Het idee dat je kwaliteit in je handen hebt, hoewel dat subjectief is.
Inderdaad. Als het *goed* plastic is, dan heb ik dat 20x liever dan glas of aluminium.
De x2 pro heeft een achterkant* van glas...

[Reactie gewijzigd door Texodus1 op 4 januari 2020 19:15]

Je bedoelt de achterkant? Een frame is ofwel van plastic, metaal of anders keramiek.
Zucht... Het 'Stop UMTS' verhaal weer. Tegenwoordig hebben we al 19 jaar 3G en is het allemaal ongefundeerd gebleken. Zelfs het artikel waar je naar linkt bevalt alleen maar kwalificaties als 'zou kunnen' en geen feiten. Ja, er is nog weinig onderzoek naar gedaan, maar er is ook niets dat aantoont dat het uberhaupt mogelijk schadelijk is.

Chinese 5G toestellen gebruiken tot nu toe niet eens de mmWave frequenties die wel tot voor kort ongebruikt zijn geweest voor consumenteldoeleinden (maar wel in gebruik voor radar en point to point verbindingen), maar de 'gewone' versie van 5G dat gewoon een efficientieslag is op dezelfde frequenties die 3G en 4G ook gebruiken. Omdat mmWave in China en andere target landen als India nog niet gebruikt wordt, het is voornamelijk in Amerika in gebruik (in zeer kleine gebieden).

Voor mmWave zou je nog iets kunnen zeggen over het ongetest zijn ja, alhoewel je hierbij wel aan moet tekenen dat het gaat om lagere zendvermogens dan bij traditionele mobiele telefonie (en kortere afstanden). Maar wat we voorlopig gaan gebruiken met 5G zijn gewoon de bestaande banden met wat extra efficientie in de gebruikte encoding.
Ik verwacht wel dat ze moeilijk bij abonnement beschikbaar komen.in België geeft men vooral toestellen van een jaar terug bij abonnement. Of je moet abonnement van 60 EUR nemen. Trouwens ben je nog niets met een 5g toestel omdat de operators pas over enkele jaren klaar zijn deze frequentie te ondersteunen.
Jammer dat het gat linksboven waar ik juist gewend ben om al mijn icoontjes te hebben.
Daarnaast qua design niet echt innovatief. 1 in een dozijn.

Maar daar gaat het niet om bij dit model. Maar om de 5G ondersteuning.
Gaat het bij Realme wel eens om innovatie dan? Niks tegen Realme, ze maken prima toestellen :) Maar ik heb nooit de indruk bij ze dat ze voor innovatieve ontwerpen gaan. Ze zijn een budgetmerk met dito budget, dus de focus ligt op 'gewoon goed'.
Inderdaad, dit is wel de slechte implementatie van een notch/punchhole. Neemt je notificatiebalk in beslag.
Helaas is de punch hole een trend de laatste tijd. Ik wil gewoon een volledig scherm.

[Reactie gewijzigd door WhySoSerious? op 4 januari 2020 21:45]

Alsof er tegenwoordig nog wel een echt innovatief design is, geen van de grote merken hebben dat al zo.
Is Realme een dochter van Xiaomi?
Nee, het is een apart bedrijf wat helemaal losstaat van Xiaomi, het bestaat sinds mei 2018. Wat jij bedoelt is Redmi, dat is wel een dochteronderneming van Xiaomi.
Heb jij toevakkig ervaring met beide toestellen?
Wil de realme X2 aanschaffen. ColorOS best fijn.
Of toch wachten op de Xiaomi mi10
Xiaomi mi 10 begint waarschijnlijk pas vanaf €400-450, terwijl de X2 €300 is. Is nogal een verschil.
Dochter van BKK Electronics. Fabrikant van oa oneplus, oppo, vivo.
Realme is een dochterbedrijf van BBK waardoor het een zusterbedrijf is van onder andere Oppo en OnePlus. Realme is ook begonnen door een oud medewerker van Oppo om een concurrent te hebben voor Xiaomi’s Redmi. Dat lukt ze aardig want het is nu de snelst groeiende smartphonefabrikant in India. (Xiaomi’s grootste afzetmarkt volgens mij, Xiaomi heeft iets van 25% van de smartphone markt in India)
Weer jammer van de soc... Maar er is iig nog hoop voor de ces!
Ook Snapdragon heeft levels van CPU.
Snapdragon an sich ist toch wel de beste SoC. Ook meteen de meest geliefde SoC voor ROM ontwikkelaars.
Ik heb ook liever een loterij prijs van 10 miljoen euro dan 10 miljoen dollar, maar moet ik dan blij zijn als ik 50 eurocent win? Puur omdat het euro is?

Hij zegt niet jammer dat het een snapdragon is, hij zegt jammer van de soc, ik vermoed dat hij graag de snapdragon 865 tegen een scherpe prijs ziet.
Hm nja het type is niet mijn issue. Ik wil graag een 865 zien. Gewoon het snelste/nieuwste.
Ik ben waanzinnig benieuwd waarom je 5G gevaarlijk vindt.

Ik lees graag je reactie @Frans v Huizen :)
Dat is een vrij ongefundeerde stelling...wat is er gevaarlijk aan 5G?
Ik denk straling
Werkte niet al te lang geleden ergens en een van de klanten was altijd erg stellig dat wifi uit moest, een teveel aan die straling maakt mensen misselijk en veroorzakt specifieke vormen van hersenkanker. Hij heeft het haarfijn uitgelegd.

Dus iedere keer als hij nu langskomt, wifi uit en telefoons laten zien zodat hij kan zien dat wifi uit staat. Hij betaald, hij bepaalt. Hij heeft me echter nog niet kunnen overtuigen van de positieve energievibraties van personen met een veganistisch diëet.
De kans dat er meer mensen zijn die last krijgen wordt niet logischerwijs groter als je weet waarom er meer masten nodig zijn: De straling komt namelijk minder ver. Net als je voor FM radio meer masten nodig hebt dan voor AM. Met AM radio kan je engeland nog wel ontvangen, maar een FM zender uit Engeland gaat je niet lukken omdat het niet zo ver komt. Qua ‘last’ met 5g is het dus totaal niet logisch dat door de nieuwe techniek meer mensen last zouden krijgen. De nieuwe frequenties dringen namelijk sowieso minder ver de mens binnen, komen niet eens door de huidlaag. De bestaande 4g gaf overigens ook geen last, dus zelfs als dat gelijk was geweest was meer ‘last’ al niet logisch. Maar minder ver penetrerende straling zal eerder minder last geven dan meer.
Ligt er aan welke 5G "versie" je neemt.
Je hebt mmW wat inderdaad meer masten nodig heeft
En je hebt ook al (Low-Band) 600Mhz 5G in bijv. de US wat minder masten nodig heeft dan 4G.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee