Apple brengt AirPods Pro met noisecancelling uit voor 279 euro

Apple brengt woensdag een nieuwe versie van de AirPods-bluetoothoordoppen uit waarbij noisecancelling wordt ondersteund. Verder hebben deze AirPods Pro-oordoppen een vernieuwd ontwerp dat de oren van de gebruiker beter moet afsluiten van omgevingsgeluid.

De AirPods Pro beschikken over noisecancelling om omgevingsgeluiden zoveel mogelijk weg te filteren, maar gebruikers hebben ook de beschikking over een zogeheten transparantiemodus zodat de geluiden in de directe omgeving juist goed hoorbaar worden. De tweede generatie van de AirPods, die in maart dit jaar uitkwam, had nog geen ruisonderdrukking.

Een ander verschil is de vernieuwde vorm, waarbij sprake is van een meer traditioneel in-ear ontwerp, met siliconen dopjes die in het oor van de gebruiker worden gestoken. Deze dopjes komen in drie verschillende formaten en moeten omgevingsgeluid op passieve wijze al deels blokkeren; volgens Apple komt dat de ruisonderdrukking ten goede.

Na de AirPods Pro een keer te hebben opgeladen is er volgens Apple 4,5 uur luistertijd, wat kan oplopen tot 5 uur als ruisonderdrukking en de transparantiemodus worden uitgeschakeld. Als de oordoppen vijf minuten in de case zitten zou er weer voor de duur van een uur naar bijvoorbeeld muziek moeten kunnen worden geluisterd. Verder is er nu bluetooth 5.0-ondersteuning, opladen in het doosje kan met Qi-opladers of een Lightning-aansluiting en de dopjes zijn zweet- en waterbestendig conform de ipx4-norm, wat overigens niet voor de oplaadcase geldt.

Door het nieuwe ontwerp is ook het oplaaddoosje aangepast; de case is nu rechthoekiger. Nog altijd wordt de H1-chip gebruikt en is er ondersteuning voor stemassistent Siri. Apple stelt dat er een adaptieve equalizer is die de muziek automatisch afstemt op de vorm van de oren van de gebruiker. Op de steel van de oordoppen is een druksensor waarmee muziek en telefoongesprekken zijn te bedienen, maar ook het wisselen tussen de noisecancelling en de transparantiemodus. Ook is er er een optie om audio te delen, zodat samen met een andere gebruiker op twee paar AirPods Pro hetzelfde geluid is te beluisteren. De AirPods Pro-oordoppen zijn momenteel te bestellen en komen inclusief het oplaaddoosje vanaf woensdag beschikbaar voor 279 euro.

Door Joris Jansen

Redacteur

28-10-2019 • 18:07

238 Linkedin

Reacties (238)

238
205
96
9
0
62
Wijzig sortering
En jij baseert die productiekosten van een paar tientjes op...........? Nergens op. Is toch mooi man hoeveel techniek er in zo een dopje zit. Mijn eerste generatie AirPods zijn echt mijn tofste Apple product. Het werkt allemaal zo bizar makkelijk nou daar betaal ik dan een “paar tientjes” voor
Dat baseer ik op vergelijkbare producten :P
Vanuit China heb je voor 2 tientjes iets vergelijkbaars.
Nou is dat natuurlijk niet dezelfde kwalitelt hoor, maar het is niet zo dat om hetzelfde ontwerp in goede kwaliteit te maken de prijs ineens 10x zo hoog wordt ;)

De techniek die in deze oortjes zit is niet zo spannend, borduurt gewoon voort op Bluetooth oortjes en die bestaan al meer dan 15 jaar..

Apple is een kei in dingen goed in de market te zetten en andere bedrijven zoals Sony liften daarop mee door hun oortjes in dezelfde prijscategorie te plaatsen.

Als jij er tevreden over bent is dat prima hoor, ik zeg nergens dat het een slecht product is, ik vind de prijs alleen nogal extreem.
En hier ga je dus de fout in. Fijn dat er in China iets "vergelijkbaars" bestaat voor twee tientjes. Dat oneindige kapot staren op specs. Als je je ook maar iets verdiept in de AirPods dan kom je erachter dat het juist de software integratie is, die NIET vergelijkbaar is, want dat hebben concurrenten simpelweg niet (dat het had gekund is fijn, dat gaat niet op).
Apple is de enige die dat totaalplaatje biedt. Google komt er nu met de Pixel Buds ook aan, maar eigenlijk is er sinds de AirPods niets dat zich zo makkelijk laat pairen. En buiten dat, het gaat nog verder dan dat. AirPods werken over al je devices heen, dus je kunt net zo eenvoudig switchen naar je laptop, tablet of Apple TV, dat is wat dat ecosysteem zo aaneensluitend maakt. En die ervaringen, die "experience", dat is waar mensen geld voor willen betalen.

[Reactie gewijzigd door Fab1Man op 30 oktober 2019 09:52]

Wat is precies je vergelijkingsmateriaal hierin? Ik heb zelf Jabra Elite's en die al zijn gepaird voordat ik ze in mijn oren heb zitten. Ongeacht het apparaat (pairen zelfs moeiteloos met meerder devices tegelijk). Chinese meuk is er idd genoeg, maar Apple is echt niet de enige die hoogwaardige apparatuur en great experience biedt. Maar nogmaals, ik weet niet wat je vergelijkingsmateriaal is. :)
Bluetooth pairen is gewoon een pain in the ass. Ik wil ook helemaal niet hoeven na te denken of ik ze wel/niet moet pairen, of ze al aan max x aantal devices gekoppeld zijn.
Je Jabra Elite kunnen bijv. met 8 devices koppelen. Dat betekend dus ook dat dat maximum van 8, ooit wel een keer behaald gaat worden. Dan moet je weer dingen verwijderen voordat je iets nieuws kunt koppelen. Even uitlenen aan een maatje van je is ook weer zo'n proces en daar wil ik gewoonweg niet mee bezig zijn.

Het instant switchen tussen devices, of ze nou van mij zijn of niet, dat is echt wel heel fijn qua ervaring. Maatje van me die ze gewoon aan mij geeft en zonder dat ik IETS van een setup hoef door te lopen, waren ze in 1 seconde gekoppeld.
Ik begrijp je punt, maar je maakt het wel dramatischer dan het is. Ik heb een iPhone van het werk een OP7T prive en beide hebben bluetooth altijd aan staan. Moment dat ik de earbuds uit hun case haal pairen ze automatisch met beide toestellen zonder dat ik iets hoef te doen.

Ik hoor nu voor het eerst dat ze max 8 apparaten kunnen koppelen, maar wie koppelt er ooit meer dan 8 apparaten? Telefoon(s), tablet, laptop, tv? Hoe vaak leen je iemand je oortjes? Als iemand die beide apparaten heeft vind ik persoonlijk de setups op mijn iPhone gecompliceerder dan de Android |:(
Nadat ik mijn AirPods gepaird had met mijn iPhone hoefde ik dit niet meer te doen voor mijn Apple Watch, Apple TV en MacBook. Ze zijn nu gekoppeld aan mijn iCloud account, ik kan ze zelfs zoeken via de "zoek mijn ..." functie.

Als ik naar de sportschool ga en muziek luister via mijn iPhone schakelen ze daarna moeiteloos over op mijn Apple Watch als ik mijn iPhone in de kluis leg. Zodra ik mijn kluis weer open maak zijn ze dan weer direct gekoppeld aan mijn iPhone. Wil iemand me dan even een filmpje laten zien op zijn iPhone? Geen probleem, druk gewoon op "share audio" and we kunnen gewoon beide met onze eigen AirPods luisteren naar een iPhone.

Nu vergelijk je ze zelf met de Jabra Elite, maar het ging oorspronkelijk om de reactie "Vanuit China heb je voor 2 tientjes iets vergelijkbaars", wat natuurlijk niet opgaat voor de Jabra Elite (wat ook erg mooie oordopjes zijn) :)
Nouou.... Enige met totaalplaatje? Hangt af van wat je zoekt in dat totaalplaatje.

Dat pairen boeit mij niks. Kun je die dingen onder water houden? Doe mij maar Jaybird Vista's. Ook is geluidskwaliteit bij Apple vaak matig at best. Dan liever Sony's of Sennheiser Momentum's.

Niet dat deze perfect zijn. De Jaybirds leveren iets in op geluid (al vind ik ze knap goed klinken om eerlijk te zijn), de andere zijn weer niet waterdicht.

Maar 280 voor Appletje's... sorry come again??
Ik heb meer verstand van de hardware, van Apple software weet ik niet zo veel.
Pairen is toch iets dat je maar 1 keer doet en daarna nooit meer?

Het laatste ios apparaat dat ik had was een Iphone 3gs (zeer goede telefoon maar overgestapt vanwege beperkte eco systeem, op het moment gebruik ik een inmiddels "antieke" Sony Z3 uit 2014).

Zelfs goede software zou voor mij de 10x zo hoge prijs niet kunnen rechtvaardigen.

Then again ik ben ook niet de doelgroep voor dit soort spul, ik gebruik het zelfde setje bedrade oordopjes al meer dan 10 jaar, en daar heb ik volgens mij 3 tientjes voor betaald..
(ook nooit problemen met pairen trouwens! :P je stopt het erin en het werkt, ook bij de telefoon van je maat, en ook geen limiet op het aantal devices, zelfs 100en is geen probleem ;) )

Ik zou draadloos alleen al niet kiezen vanwege de beperkte levensduur (batterij), beperkte gebruikstijd, risico op verlies/diefstal, nadelen voor het milieu (airpods zijn niet fatsoenlijk te recyclen) enz.
Al die nadelen vind ik gewoon niet opwegen tegen 1 voordeel, het feit dat ze draadloos zijn.
Volgens mij kunnen de galaxy buds dat ook.
Dat baseer ik op vergelijkbare producten :P
Vanuit China heb je voor 2 tientjes iets vergelijkbaars.
China kan dat produceren voor een paar tientjes omdat andere bedrijven het denkwerk voor ze gedaan hebben, dat is één van de nadelen van je spul laten produceren in China.
De techniek die in deze oortjes zit is niet zo spannend, borduurt gewoon voort op Bluetooth oortjes en die bestaan al meer dan 15 jaar..
Bluetooth oortjes: ja. Bluetooth oortjes die onafhankelijk van elkaar zonder kabeltje kunnen werken zonder out-of-sync te gaan en met een dergelijke accuduur: succes met googlen!
Als jij er tevreden over bent is dat prima hoor, ik zeg nergens dat het een slecht product is, ik vind de prijs alleen nogal extreem.
Prima, koop jij lekker die Chinese knock-offs. Weet alleen wel dat die niet zouden bestaan als andere bedrijven geen denkwerk zouden doen.
Bluetooth oortjes: ja. Bluetooth oortjes die onafhankelijk van elkaar zonder kabeltje kunnen werken zonder out-of-sync te gaan en met een dergelijke accuduur: succes met googlen!
Pardon? Bijna alle bluetooth oortjes (en dan bedoel ik geen goedkope chineese troep) werken net zo goed als die van Apple met vaak vergelijkbare of zelfs betere accuduur. Vaak genoeg betere audio ook nog, maarja dat is natuurlijk een beetje subjecttief. Comfortabele en aanpasbare dopjes hebben ze tot niet zo lang geleden ook nog nooit van gehoord. Je doet net alsof Apple de enige is die bluetooth oortjes kan maken...klap je Macbook eens dicht, stop je iPhone weg, leg je iPad in de kast en kijk eens verder dan de wereld van Apple.

[Reactie gewijzigd door killerfreak op 30 oktober 2019 13:03]

Ik heb mijn Airpods al 1,5 jaar en gaan nog steeds meerdere dagen mee zonder de case op te hoeven laden.

Het niet hebben van irritante draden is heerlijk! Alles werkt verder soepel.

Ja je kan ze een stuk sneller kwijt raken al valt dat in de pratijk reuze mee. Ben ze ook nog nooit verloren.

Ik raad je aan toch is van je draad af te stappen! Maar 279 euro? No way.. kan je beter voor de 1e of 2e generatie gaan. (Die ik ook al duur vind)

[Reactie gewijzigd door jordynegen11 op 29 oktober 2019 01:12]

Hoezo kun je dan beter voor de eerste of tweede generatie gaan? Die hebben toch geen noise cancelling? Dat is echt appels met peren vergelijken.

Ik snap die opmerkingen over de prijs ook niet. Bij de eerste generatie airpods waren er draadloze oordopjes die duidelijk duurder waren dan die van Apple.

Sony vraagt ook € 250,- voor hun draadloze oordopjes met noise cancelling. Dat is ook niet bepaald goedkoop. Voor mijn bedrade Bose oordopjes met noise cancelling betaalde ik destijds ook ruim € 200,-.
Ik heb een setje Sonys geprobeerd, die kosste echter €135, niet €250. Daarnaast is €250 een bovengrens die op Coolblue niet eens gehaald wordt (toegegeven, die 5€ maakt natuurlijk niet uit). Wat ik eigenlijk bedoel te zeggen; Apple's NC is echt wel behoorlijk prijzig!

De geluidskwaliteit is vermoedelijk ook een stukje minder dan bij Sony. Althans, de normale Airpods springen er niet uit. Al zal het laag door het in-ear design al een stuk beter zijn.

Waar Apple wat mij betreft wint van Sony is dat je naadloos tussen je devices kan overschakelen. Echter kan dit bij Bose ook. Als je een koptelefoon acceptabel vindt is de QC35 daardoor wel een winner wat mij betreft, die geeft heel goede geluidskwaliteit, goede NC, gebruiksgemak, zit lekker(der dan WH-1000XM3), is bewezen duurzaam en is vrij goed te repareren (oorkussens en batterij gaan gewoon kapot na 5 jaar) met goed beschikbare spareparts en how-to's.
Dan moet ik wel opmerken dat ik de geluidskwaliteit van bose en sony veel beter vind dan de apple oortjes. Vooral met bass en helderheid miste ik veel bij de airpods
De prijs van producten wordt niet bepaald door de kosten. Prijszetting gebeurt in functie van wat klanten voor het product willen betalen, en dat wordt op zijn beurt bepaald door de prijs van gelijkaardige producten... Dus zolang er geen valabele concurrerende producten verschijnen die maar een tientje kosten, zal ook de prijs van dit product niet in de buurt komen...
Ik denk dat ze prima gaan verkopen voor deze prijs. Het gat tussen deze en de normale AirPods met een wireless charging case is namelijk maar $50 (in NL denk ik €50?). De normale AirPods verkopen al heel erg goed, dus ik verwacht dat voor $50 meer mensen deze niet zo snel laten liggen.
Een tientje lijkt me wel erg karig... maar idd .. de grenzen worden wel opgerekt. Net als met de iPhones kan het altijd gekker. En zolang er kopers zijn, is er natuurlijk niks aan de hand. Het is echter niet alleen Apple die dit soort prijzen hanteert. Ben wel heel benieuwd hoe de kwaliteit is en daarbij hoe de NC is ten opzichte van mijn Bose over ear (natuurlijk een scheve vergelijking, maar toch).
Ik heb zelf een draadloze koptelefoon voor de Ipad c.q. telefoon (en thuis tv) van JBL. Werkt prima en ik heb geen last van geluid om me heen (heeft nog niet eens noise cancelling (was rond de € 60)). Ik vind deze dopjes nog niet eens mooi.
Het is niet (alleen) je mening die wordt gemod maar vooral a) er klopt niks van je ononderbouwde "feiten", b) de "populistische" manier waarop je je mening uit: lichtelijk haatdragend en c) je noemt een groep bezoekers van deze website (even kort door de bocht) sukkels omdat ze het kopen:
279 euro voor een paar oordopjes? 8)7
Ongelofelijk dat er mensen zijn die dat er voor over hebben..
Vooral als je bedenkt dat de productiekosten waarschijnlijk nog geen tientje zijn..
Alleen al daarmee maak je jezelf niet heel populair en dan ga je janken als je gedownmod wordt.
Ik noem niemand sukkels hoor, ik geef gewoon aan dat ik het onbegrijpelijk vind dat er mensen zijn die hier zoveel geld voor neer wil leggen.

Ik geef liever veel geld uit aan speakers, er zijn vast ook mensen die dat niet begrijpen, ieder zijn ding toch?

En mijn posts zijn niet haatdragend bedoeld hoor als jij ze zo interpreteert zegt dat meer over jou dan mij.

En wat bedoel je precies met ononderbouwde feiten?
Volgens mij heb ik het genoeg onderbouwd in mijn posts..

Als je info hebt waaruit het tegendeel blijkt zou ik die graag zien, tot zover is dat nog niet gebeurd.

Huilen is overigens een beetje overdreven, daar ben ik wat te oud voor.
Mening modden is gewoon niet de bedoeling, vandaar de edit. Mijn post was gewoon ontopic of je het er nou mee eens bent of niet ;)
Noise cancelling voor een tientje? Waar kan ik tekenen?
10 Euro ging over de productiekosten hè.
Maar op ebay vindt je er zat voor 2 tientjes en daar hoef je niet voor te tekenen hoor

Anc is niet heel duur om toe te voegen je hebt het dan over hooguit 1 chip en wat roms.

https://ams.com/o/imageop...a5-da18-39f20446dfa0/1360

https://www.findchips.com/search/as3435

Dit zijn de officiële van de meest bekende fabrikant maar het kan ongetwijfeld goedkoper (massa inkoop namaak enz)

ANC kost dus hooguit een paar dollar.

De enige reden waarom het zo duur is is omdat mensen het er voor betalen ;)
Maak jij er ff een paar voor 2 tientjes dan. Heb je nog dikke winst ook.
Attack of the apple fanboys ofzo dit? de ene na de andere apple tag vliegt me om de oren.. :+

Ik ben geen fabrikant hoor, en zoals ik al zei er is al zat te koop.

Daarnaast is toch duidelijk uit mijn posts af te lezen dat ik het hele concept niks vind?
Ik ben alleen geïnteresseerd in de achterliggende techniek.
Jij zegt toch dat het zo goedkoop kan? Ik niet...

Op eBay ga je niet voor 2 tientjes iets vinden dat ook maar in enig opzicht ongeveer vergelijkbaar zou kúnnen zijn.

[Reactie gewijzigd door DigitalExorcist op 30 oktober 2019 19:58]

Het is geen mening hoor, het is een feit dat het zo goedkoop kan, 30 seconden zoeken op google is genoeg, maar misschien was dat te moeilijk? dus kom je het aan mij vragen?
Gewoon zoeken op anc earbuds op ali express of ebay is zat.

Als je er meer over wilt weten doe dan zelf is wat onderzoek.
Alle info die je nodig hebt heb ik al gegeven.

Of baal je ervan dat je zelf 100en euros hebt uitgegeven aan iets dat eigenlijk niet heel erg veel waard is? Dat zou ik nog wel kunnen begrijpen :P
Die brandgevaarlijke rotzooi uit China moet ik uiteraard sowieso niet. En met vergelijkbaar bedoel ik dat ze überhaupt moeten wérken en niet als DOA uit het doosje moeten komen, dus daar gaat je vergelijking al fout.

Maar je komt niet met bronnen of wat dan ook, dus trol je gewoon maar wat. Met je “goedkoop”.

ANC + 5,5 uur spreektijd en 1 uur luister/spreektijd opladen in 5 minuten ga je gewoon niet vinden, met een beetje fatsoenlijke geluidskwaliteit. Punt. Heel simpel.

Ik heb nog helemaal niks ergens aan uitgegeven trouwens, maar als jouw argument “Aliexpress” heet maak je het wel verdomde interessant om ze alsnog te kopen. Juist omdát die troep van die site niet deugt weet je zeker dat het dus echt niet goedkoper kan.

[Reactie gewijzigd door DigitalExorcist op 30 oktober 2019 20:26]

Hoe zwart wit is jouw wereld?
Er zit nog wel een groot grijs gebied tussen 2 tientjes en 280 euro hè.

Natuurlijk is een setje voor de absoluut minimale prijs troep, dat is toch meestal zo?
Maar dat wil niet zeggen dat je dan maar beter de duurste kunt kopen want dan wordt je sowieso gesneden.

Ik heb geen interesse in draadloze earbuds dus ik ga geen dagen onderzoek doen naar welk type het beste zijn op gebied van prijs en kwaliteit, maar het zijn zeker niet die van Apple.

Het enige wat ik zeg in mijn posts is dat ik de prijs absurd hoog vind omdat de component van een dergelijk setje niet veel meer dan een tientje zijn (misschien wat laag ingeschat zou ook 2 of 3 tientjes kunnen zijn, meer dan dat lijkt me onwaarschijnlijk).
Kortom: "ik klets maar wat in de loze ruimte want ik heb er én geen interesse in én geen verstand van".

Prima joh :)
ik neem aan dat je ook op 't Levi's forum klaagt over de prijzen van hun oa hun spijkerbroeken? ;)

Want je weet dat spijkerbroeken gemiddeld een keer of 6 a 7 over de kop gaan he? En al helemaal de bekendere merken
Als je mijn reacties leest denk je dan dat ik een spijkerbroek zou kopen die 7 keer over de kop is gegaan alleen omdat er Levi's op staat? Niet heel waarschijnlijk denk je wel? ;)

Ik hou sowieso niet van spijkerbroeken mij te stug en strak.
Doe mij maar linnen broeken, niet erg degelijk maar ze zitten wel heerlijk :P
Ik heb zelf geen interesse in wat voor merk er op kleding staat dus ik kijk gewoon welke winkel broeken verkoopt die goed zitten en redelijk geprijsd zijn.

Verder snap ik niet zo goed wat je wil zeggen met deze reactie..
Apple heeft geen forum voor zover ik weet, en al hadden ze dat wel dan is het niet heel waarschijnlijk dat ik daar heen zou gaan..
Concurrentie is niet bizar veel goedkoper, plus in de meeste tests komen de Airpods simpelweg als beste naar voren. Is echt niet alleen maar vanwege het merkje.
Wat kosten vergelijkbare concurrenten dan? Let op accuduur bij spreektijd, ANC, en geen nekkabeltjes of dat soort onzin.
Vergelijkbaar met deze nieuwe variant van Apple zijn er nog niet veel. Sony heeft er al een in de markt verder niet bij mijn weten.

Ikzelf kan makkelijk een tijdje wachten op een setje dopjes met ANC. Ik gebruik de Anomoibuds Capsule TWS sinds maart en ben daar zeer content mee. Hebben geen nekkabeltjes, zijn beter fysiek te bedienen dan de Airpods 2gen van m'n vriendin, vergelijkbare accuduur, ipx5 en het geluid is beter in vergelijking met de dopjes van Apple (vergelijken met de nieuwe van Apple gaat nu nog niet zo makkelijk omdat die net op de markt zijn gekomen).

De noodzaak om over te stappen naar dopjes met ANC zie ik nog niet in. Mijn dopjes hebben vergeleken met de Airpods 2 al veel betere geluidisolatie (dit komt het geluid echt ten goede!). Ik denk dat actieve geluidsisolatie die extra 264€ niet waard is, al zal de verbetering ten opzichte van de Airpods 2 wel aanzienlijk zijn. Ik wacht zoals gezegd liever een paar maanden tot er mogelijk betere alternatieven zijn, als ANC echt een verbetering is ten opzichte van mijn huidige dopjes ga ik wel upgraden, mocht het een kleine verbetering zijn dan heb ik genoeg andere bestemmingen voor mijn geld ;)

Kleine edit: ik lees je reacties op xenn99 zojuist.

Blijkbaar zijn m'n dopjes uit China DOA, brandgevaarlijk en kan ik niet naar volle tevredenheid genieten van m'n dopjes die ik besteld heb via Aliexpress.
Ik moet je wel gelijk geven dat ze inderdaad geen noise cancelling voor een tientje hebben, wel voor 15€.

[Reactie gewijzigd door Achterkant op 31 oktober 2019 18:59]

Geen actieve noise canceling dus 😜 ook niet voor €15

[Reactie gewijzigd door DigitalExorcist op 31 oktober 2019 18:59]

"Noise cancelling voor een tientje? Waar kan ik tekenen?"

Geen actieve nee, wel noise cancelling voor 15€ ;) Ben wel oprecht benieuwd hoeveel dat actieve beter gaat zijn ten opzichte van noise cancelling.
Wereld van verschil ... probeer het eens bij een audiozaak of Mediamarkt of zo. Echt.

De Bose die ik heb (over ear, QC25) geeft wel een gevoel van “druk” op je oren wat niet iedereen fijn vindt. Die AirPods hebben dat niet omdat ze een ventilatieroostertje hebben, zegt men.

[Reactie gewijzigd door DigitalExorcist op 31 oktober 2019 19:29]

Klopt, dat is echt een wereld van verschil. Zelf heb ik de Bowers & Wilkins PX die actieve ruisonderdrukking heeft. Meestal gebruik ik office of city mode, werkt uitstekend en geeft vrijwel geen druk op de oren, bij flight mode geeft deze wel iets meer druk maar dat is nog niet storend voor mij. Of ANC hetzelfde kunstje kan vertonen bij dopjes? We zullen het zien.

Ik denk dat de grootste vooruitgang van de pro's ten opzichte van de 2gen niet door de ANC komt maar doordat deze in-ears zijn.
Ben benieuwd hoe goed ze zijn vergeleken met de sony wf-1000xm3. Ik denk dat de pairing vlekkeloos zal zijn met iPhones. De noise cancelling ben ik ook benieuwd naar.

De recent aangekondigde beats headset heeft verbazend wekkend genoeg een beat neutraal geluid. Wie weet zien we dat hier ook terug.

[Reactie gewijzigd door tweakerjunior op 28 oktober 2019 18:13]

Ik heb ze terug gestuurd de wf-1000xm3, het bellen ermee was zo slecht, ook met het tweede paar. Geluid was wel echt super maar ik bel er ook best veel mee.
Wat was er slecht aan mbt bellen? De geluidskwaliteit of microfoon of iets anders?
Ik heb met beide sets gehad dat mensen vroegen of ik verdrietig was, ziek was, een robot was en vaak slechte verbinding. Heb nu weer mijne oude Bang & Olufsen Beoplay H5 en nooit problemen met bellen en iPhone Xs. Ook toen ik de WF-1000 had, heb ik software updates doorgevoerd en allerlei instellingen geprobeerd, maar niks hielp.

De oordopjes qua comfort waren echt goed, ook het geluid was goed. NC was ik niet heel erg een fan van, soms wel lekker (vooral op kantoor) maar als je 15 minuten loopt naar werk in de stad, kan je het beter uithebben omdat je dan toch meer hoort van de omgeving.
Vermoedelijk de kwaliteit van de microfoon wat overeenkomt met wat ik in reviews tegenkwam. In reviews kwam naar voren dat de Jabra (Active) Elite 65T een stuk beter was wat dat betreft. Die heb ik uiteindelijk gekocht na in de winkel te hebben vergeleken (niet de microfoon, voornamelijk comfort en geluidskwaliteit) met de Sony WF-1000XM3 en Sennheiser Momentum True Wireless. De Sennheiser klonk het beste, de Sony er tussenin, maar de Jabra doet het gewoon hartstikke prima qua geluid voor mijn gebruik. Allemaal kunnen ze niet tippen aan de WH-1000XM3 (dus WH en niet WF) die ik meestal gebruik. De microfoon van de WH-1000XM3 is ook heel slecht en bellen doe ik tegenwoordig met de Jabra en nooit meer met de WH-1000XM3. Van de Jabra komt ook een nieuw model uit binnenkort (binnen een maand volgens mij), mocht je nu geïnteresseerd zijn in de Jabra, dus die zou ik ook even bekijken dan.
Vreemd dat die microfoon zo slecht is... Voor noisecancelling heb je juist een hele goede microfoon nodig, en die noisecancelling zou volgens de reviews juist heel goed werken.

Als ik de WF-1000XM3's zou kopen dan zou ik ze ook niet gebruiken voor bellen trouwens. Ik heb een Sennheiser Presence en die is uitmuntend (maar wel met de optionele hoofdband, anders is hij te zwaar en valt uit je oren).
Ik overweeg hem om te kopen. Wilde eigenlijk op de xm4 wachten. Hoe zit het met het comfort en de noise cancelling in de praktijk?
Ik zou als je dan toch de XM 3 gaat halen hem op Black friday halen, kan je al vaak een aantal euro's besparen.

[Reactie gewijzigd door JohnnyDon op 29 oktober 2019 09:38]

Het geluid zal beter zijn dan de Beats pro denk ik
Noise cancelation blijkt ook erg goed
Ik maak me wel druk om de noise cancelling. Het is erg moeilijk om die goed te krijgen in een in-ear formfactor. De sony Wf-1000xm3 ( in ear) heeft een noisecanceling die ongeveer 70% bereikt van wat een over ear variant kan. Sony heeft jaren lange ervaring ermee. Vraag me wel af hoe goed die van Apple het gaat goed.
In ear is al voldoende passieve noise cancelation
voeg daar nog wat aan toe door actieve noise canceling en de trein is zeker geen probleem meer.
Als het allemaal zo simpel is, waarom hebben Sennheiser, B&O en Bose geen concurrerend product voor de Sony WF-1000XM3?
simpel simpel... Apple heeft wel tijd gehad om er aan te werken. De Airpods is het best verkopende headset momenteel is en niet met een kleine marge.
Beats is er ook al jaren mee bezig.
Bose gaat als het goed volgend jaar komen met een eigen variant. Ze lieten al sinds juli prototypes ervan zien op hun site.
Bose heeft de quietcontrol modellen. Erg goede ANC vond ik. Overigens zijn die al enkele jaren te verkrijgen.
Niet bij de variant met draad. De draadloze heeft inderdaad een band maar de eerste sony earbuds met ANC hadden ook een band. Ook vind ik zoiets niet storend liever dat dan twee zware onhandige units in mn oor.. waarbij je op een soort Frankenstein monster lijkt..
De powerbeats pro niet
Sowieso is deze case een heel stuk kleiner. Die is van de Sony’s echt veel te groot!
Ik gebruik zelf de Apple AirPods 2 + draadloos oplaad doosje had het gekocht voor 225 euro bij amac. En vind persoonlijk het zeker waard gebruik het dagelijks voor meerdere uren. Maar de orginele airpod form vind ik beter heb namelijk nooit van oordopjes met siliconen eind doppen gehouden. Als dit een betere versie was geweest van airpod 2 die qua form gelijk was had ik zeker zonder enig twijfel gekocht
Het hoeft niet per se met siliconen te zijn, maar die gladde, ronde oordopjes die ze tot nu toe hadden, blijven bij mij sowieso niet zitten. En niet alleen bij mij niet. Echt onbegrijpelijk dat het zo lang heeft moeten duren voor ze daar iets op bedacht hebben, terwijl je op elke straathoek voor een habbekrats oordopjes koopt waar standaard verschillende maten bij zitten.

Maar goed, € 250 voor oordopjes vind ik te gortig. Dan koop ik eerder een royaal formaat draadloze koptelefoon. Noise cancelling stast nog in de kinderschoenen en is al lastig genoeg bij een ‘grote’ koptelefoon.
Kinderschoen? Ik ben al jaren apple gebruiker als apple wat uit gaat brengen dan is het 99% van het geval in een perfecte staat “ it just works” en ik ga er van uit dat de meeste gebruikers van de apple airpods de normale variant beter vind dan met die siliconen dopje anders zouden op dit moment geen miljoenen gebruikers zijn. 250 euro vind ik eigenlijk wel mee vallen het hangt er maar van af wat voor gebruiker jij bent? Ik gebruik dagelijks mijn airpod soms meerdere uren. 250 euro is absoluut een redelijk prijs. Ik persoonlijk vind de kosten geen probleem zolang het goed werkt met airpod 1 en 2 hebben ze dit dik bewezen ondanks de kritiek die iedereen toen ook had. Wel grappig dat bijna iedereen Kritiek hadmaar dat bijna iedereen nu een apple airpod heeft. Volgens de cijfers is de airpod zelfs de meest verkochte headset product van afgelopen jaren.
Echte 'Noise cancelling', waarbij je de omgeving domweg niet meer hoort, is gewoon (nog) niet mogelijk. Ja, je kan een deel van het geluid passief dempen zoals altijd al kon, je kan een beperkt deel opheffen met 'anti-geluid' en je kan een deel overstemmen het het geluid van de headset zelf. Maar je hoort nog steeds iemand naast je bellen, TV-geluiden er doorheen etc.

Tenzij je een stevige plaat van Metallica met het geluid op 10 opzet, dan hoor je alleen dat nog, maar dat heeft niets met noice cancelling te maken. :+

Active noise reduction is een beter term.

Ik ben trouwens lichtelijk sceptisch over claims als
Apple stelt dat er een adaptieve equalizer is die de muziek automatisch afstemt op de vorm van de oren van de gebruiker.
Dit roept de vraag op hoe de vorm van de oren van de gebruiker bepaald wordt. Of zit er nu ook al een optische dan wel audio-scanner in de buds ingebouwd? :P
tuurlijk mag je sceptisch zijn maar net als altijd zal apple weer een product uitbrengen die exact doet wat het zegt. elk jaar zijn er wel wat mensen die voor alles en nog wat reageren maar het feit is dat apple elk jaat gewooon record blijft verbreken mensen vinden blijkbaar wat apple zegt belangrijker dan wat jij vind :D
Sceptisch sloeg op de ‘adaptive equalizer’. Hoe kun je er iets van vinden als er niets over bekend gemaakt wordt?

Ik denk dat veel tweakers geïnteresseerd zijn in techniek en dit soort zaken willen weten of ze het nou zelf kopen of niet.

Nog even gezocht en in het persbericht staat:
De tweede microfoon aan de binnenkant vangt geluid in je oor op, waarna AirPods Pro eventuele resterende ruis onderdrukt. De ruisonderdrukking past het geluid tweehonderd keer per seconde aan.
OK, klinkt mooi, maar hoe werkt dit dan precies? Want als je oor type A hebt, krijg je in het dagelijks leven toch hetzelfde geluid te horen als iemand met oor type B of C? Dus wat gaat de equaliser dan doen met het geluid, om het beter te maken?
Dat is een AI die meet of u een Metal- dan wel een Gabber-oor heeft :+
Er zit een microfoon aan de binnenzijde (dus in je gehoorgang) die analyse doet van het geluid binnen in je oor. De EQ zal daarop afgestemd zijn.
Toch had ik gehoopt op nieuws dat ze in meerdere kleuren beschikbaar zouden komen. Wit, zwart, Product Red, en legergroen zoals de iPhone 11. Ik zou ze wel willen maar ik wil niet met van die witte dingen in mijn hoofd rondlopen. Té Apple-fanboi-ish :7
Zien er wel leuk uit!

Ik heb alleen nog geen enkele keer dat ik muziek op iets van freshnrebel luisterde een wauw gevoel gehad. Prijs/kwaliteit, mwah.

de speakers doen onder voor JBL's en de headphones begin ik niet eens over..
En dat had je met Apple oordopjes wel? :X
Nee, heb ik ook niet :P
Jammer dat het van Fresh n Rebel is, in mijn optiek hét slechtste audiomerk (prijs/kwaliteit) dat er bestaat.
val me alle mee dat er nog geen covers voor de dopjes op de markt zijn geplempt 8)7
Dan passen ze niet meer in de oplaadcase
denk dat het kwa marketing gewoon iets te belangrijk is, aangezien iedereen die "witte airpods" nu overal op straat ziet.
Persoonlijk vind ik het geen gezicht. Desondanks zijn er hele volksstammen die zulke dopjes kopen.
Ticpods zijn erg goed en zijn er in verschillende kleuren.
Leuke dopjes, mooie functies.

Echter zien ze er niet zo mooi/strak uit, maar dat lijkt wel een trend bij Apple sinds Jony Ive z'n ontslag heeft aangekondigd!

Ik heb zelf AirPods (1st gen) en merk dat de batterij toch wel degradeert, klein batterijtje en maar 1 cell. Dus 279 euro voor een 'wegwerp'-artikel vind ik dan wel wat gortig (je kunt immers de batterij niet vervangen).
Je kan losse Airpods bestellen tegen een lagere prijs dan de hele set (de charging case is ook los te vervangen). Dus als de batterij echt zo slecht wordt als dat je stelt, dan is er een goedkopere oplossing dan de hele set vervangen.
Volgens mij is er zelfs een apart tarief voor batterij-service. Dat is lager dan de hele Airpod vervangen. Komt er vermoedelijk ook wel voor de Airpod Pro.
Correct. Voor zowel de normale als de pro is dat €55 per stuk. Best wel een bedrag, maar stiekem krijg je dan dus gewoon nieuwe.

https://support.apple.com/nl-nl/airpods/repair/service
Reparatie niet mogelijk, batterijen niet wisselbaar:
https://www.ifixit.com/Teardown/AirPods+2+Teardown/121471 Dus 0 an 10 punten.

Je krijg wellicht nieuwe maar is dit niet toch belachelijk? Weer meer afval?

En Samsung heeft het wel voorelkar gekregen met de batterijen:
https://www.ifixit.com/Teardown/AirPods+2+Teardown/121471 Toch wel 6 an 10...
Ik ben met je eens dat meer afval niet per se goed is, maar ik weet wel dat Apple over het algemeen goed recyclebare apparaten heeft, en nu dus ook met gerecycled aluminium en dergelijke weer producten maakt.

Dat iets repareerbaar is zegt niets over de algehele footprint van het apparaat. Misschien zijn er wel meer productieverliezen bij de repareerbare dopjes waardoor je netto een vervuilender product hebt. Of kan het plastic niet gerecycled worden oid.

Dit is ook zo met Ram bankjes, het vastsolderen veroorzaakt dat je veel minder grondstoffen nodig hebt en dat je per saldo waarschijnlijk veel minder dure en schaarse materialen hoeft weg te gooien op het totaal.
In de de AirPods teardown worden de Samsung Buds (of hoe ze ook heten) aangehaald als goed voorbeeld (wat betreft repairability).
Dat was beter geweest ja!
Er is geen batterijservice. Batterijtjes zitten vastgelijmd en dus is vervangen niet mogelijk zonder de hele airpod te slopen.
er is wel batterij service. Je krijgt dan echter een nieuwe airpod, want buiten dat repareren gewoon lastig is, is het gewoonweg te duur in arbeidsuren. Deze airpods worden dus waarschijnlijk gewoon gerecycled. de meest belangrijke onderdelen zijn wel herbruikbaar alleen de case moet weer omgesmolten worden.
Zelf ook de AirPods 1st gen en ook ik begin nu de degradatie van de batterij goed te merken, vooral met bellen. Gesprekken moeten niet langer duren dan 40 min, qua muziek gaat hij gelukkig nog redelijk lang mee en kun je 'm snel opladen. De prijs van 279 euro vind ik ook aan de hoge kant, maar goed we zitten nog aan het begin van draadloze koptelefoontjestijdperk...over een paar jaar weten we niet beter en zal de duurzaamheid verbeterd zijn (mag ik hopen).

[Reactie gewijzigd door Galvatron op 28 oktober 2019 19:28]

Jep als ik ze eruit haal staan ze direct op ~94%. Ik bel weinig dus dat zou ik niet weten.

De duurzaamheid hangt af van de ontwikkeling van accu’s natuurlijk.

Het is een kleine accu natuurlijk dus die slijten sowieso sneller helaas. Jammer dat er geen ♻️ oplossing is, omdat het helemaal verlijmd is.
Opzich, omdat ze met Qi opladen, leg je ze vijf minuten op je Galaxy S10 of Huawei Mate 20/30 of P30 (pro) en je kunt weer verder. Kan eventueel ook in je broekzak. Veel telefoons ondersteunen dat ook via usb.

Eigenlijk weer droevig dat Apple dat zelf niet kan. De techniek zit wel in de iphone 11, maar apple zal apple niet zijn als ze het uit hebben gezet in de software. Maarja alleen de pro max heeft een fatsoenlijke accu(duur), dus dat het op de 11 en 11 pro niet aanstaat begrijp ik wel.
De gewone 11 en 11 pro hebben ook echt een bijzonder goede accuduur. Hiermee hadden ze dus prima draadloze oortje op kunnen laden, die verbruiken niet zo heel veel.
Vergeleken met andere iphones en in een heel specifieke testset misschien, maar de 11 is nog steeds 50% van een mate 30.
zo'n test doet mij persoonlijk niet zoveel. Ik haal nu met de 11 pro makkelijk 2 dagen in dagelijks gebruik. Daar kan ik makkelijk nog airpods mee opladen. Dat is waar het volgens mij om gaat.
Vergeet vooral niet te vermelden dat de 11 pro max het wel degelijk een kwartier langer uithoud dan die mate 30 pro. En dat met 500mAh minder batterijcapaciteit.

En dat in een Kompleet onrealistisch scenario.
Echter zien ze er niet zo mooi/strak uit, maar dat lijkt wel een trend bij Apple sinds Jony Ive z'n ontslag heeft aangekondigd!
Mm ontslag is een groot woord. Ive is dan misschien niet meer in loondienst, Apple blijft (voorlopig) wel zijn belangrijkste klant.

De kans dat dit nog ontworpen is toen hij nog in loondienst was lijkt mij groot overigens.
Apple blijft ook zijn klant, en hij blijft voor Apple ontwerpen, maar dan niet vanuit Apple, maar vanuit zijn eigen onderneming. Dat is het verschil.
Ben het helemaal met je eens wat betreft het wegwerpen, maar - een hele grote maar. Ik ben zo blij met deze dingen en gebruik ze zo veel / vaak - dat ik blind de pro’s heb gekocht. Ik heb de AirPods sinds kerst 2016 elke dag minimaal(!) 3 uur gebruikt en gekocht voor 180€ (Incl) of iets dergelijks.

Dat is zo’n 1000 dagen = 6 cent per uur! Oh en ik gooi ze niet weg, m’n vriendin mag ze hebben en zal ze toch veel minder intensief gebruiken.
Ik heb ze ook in december drie jaar, en gebruik ze orde grootte net zoveel (2 tot 3 uur per dag). De batterij is wel minder goed geworden in al die jaren, maar luistersessies van meer dan een uur zijn nog steeds geen enkel probleem. De case laad ik ongeveer eenmaal per 5 dagen op. Al met al nog steeds zeer onder de indruk van de Airpods en van de batterijduur na al die jaren. Het voelt zeker niet als een wegwerpartikel voor mij, ook die van mij gaan de familie door nadat ik me heb laten verleiden door deze nieuwe jongens...
Ja idd.. qua gebruiksgemak is het echt super!

Dat is ook een mooie oplossing!
Ik zat op de Apple website te kijken en persoonlijk vind ik ze er (in je oor) VEEL beter uitzien dan de standaard airpods.. Over smaak valt niet te twisten.

[Reactie gewijzigd door Monster70c op 29 oktober 2019 09:10]

Ik vind het behoorlijk tendentieus om te zeggen dat ‘tegenwoordig’ het Apple design er minder mooi uitziet en dat dat komt door het vertrek van Jony Ive. Bij alle producten die nu uitkomen was Jony Ive gewoon nog betrokken. De ontwerp- en productietijd van dit apparaat was naar Apples zeggen meer dan twee jaar. Prima dat je de producten van nu minder mooi vindt, maar dat komt zeker niet door het vertrek van Ive.

Edit: *vertrek van* toegevoegd
Edit2: spellingsfout

[Reactie gewijzigd door MKoot op 28 oktober 2019 18:26]

/cc @Donstil

Weet ik ook wel. Maar de camera-module op de iPhone 11 (pro) is ook niet echt mooi te noemen.

Ben zelf fervent Apple gebruiker overigens, dus zeg t niet om te bashen. Vond het wel toevallig Jony Ive kondigt aan voor zichzelf te beginnen en daarna komen deze 2 producten uit..
Dat is een persoonlijke mening. Ik vind het een prettig design, keer wat anders dan de camera’s boven of naast elkaar.
Jony Ive is toch pas recentelijk (een paar maanden geleden) vertrokken?
Lijkt me niet dat ze in die paar maanden na zijn vertrek het design van, naar jouw mening, een aantal producten radicaal hebben veranderd.

Dit zijn nog gewoon designs waar Jony een flinke vinger in de pap heeft gehad. Naar mijn weten heeft hij dat trouwens nog steeds wel bij Apple, alleen nu meer als adviserende rol, omdat hij niet meer op de loonlijst staat bij Apple.
Ive werkt nog steeds voor Apple, maar nu als externe
Voor de liefhebbers: online zijn ze al te bestellen: donderdag afgeleverd. Wil je er een (gratis) inscriptie op, dan wordt 't 4-6 november (6 november indien afhalen).
Met gratis inscriptie krijg ik ze morgen al geleverd, gisteren besteld.
@thechip hier idem :). Wat heb jij gedaan btw ik lekker origineel AirPods Pro :)))
"...een vernieuwd ontwerp dat de oren van de gebruiker beter moet afsluiten van omgevingsgeluid"

Met hopelijk meteen de positieve bijwerking dat de directe omgeving niet meer mee hoeft te genieten van de muziek. Want of die dingen staan altijd te hard, of ze sluiten voor geen meter af :/
"...een vernieuwd ontwerp dat de oren van de gebruiker beter moet afsluiten van omgevingsgeluid"

Met hopelijk meteen de positieve bijwerking dat de directe omgeving niet meer mee hoeft te genieten van de muziek. Want of die dingen staan altijd te hard, of ze sluiten voor geen meter af :/
Ik zie daar geen voordelen in; sterker nog, die noise canceling dingen zouden ze wat mij betreft moeten verbieden, want mensen sluiten zich er volledig mee van van de buitenwereld af, wat met name in het verkeer of in de publieke ruimtes soms tot grote ongelukken leidt.
ANC is dan ook niet voor gebruik in het verkeer maar bijvoorbeeld in trein en vliegtuig. Plekken waar je niet op scherp hoeft te staan en juist zo min mogelijk van je omgeving mee wil krijgen.
Moeten verbieden? Want een belachelijke reactie. Alsof je alleen in het verkeer naar muziek kunt luisteren. Maar nee hoor, gelijk maar verbieden!
Ik gebruik het niet in het verkeer, zodoende volledig noice cancelling omdat het inderdaad onveilig is. Maar lopende toch echt wel, ik heb namenlijk hypergevoeligheid voor geluidsprikkels, en het is wel prettig dat ik met zo'n headset zonder hoofdpijn over straat kan lopen. Ik denk dat verbieden dus een beetje overdreven is, en daarnaast denk ik dat hard muziek aanzetten je meer afsluit dan de noise cancelling doet (ik heb eigenlijk nooit muziek aan op m'n headset, het is 100% voor achtergrondgeluid weghalen).
De geluidsdemping van een moderne auto is ook erg goed. Ook maar direct verbieden?

Ik heb mijn noise cancelling koptelefoon vooral voor gebruik in het vliegtuig en de trein, maar ik gebruik hem ook thuis (ik werk veel vanuit huis). Heerlijk. Ze zijn niet geschikt om mee op de fiets te zitten nee.
Noise cancelling is juist een uitkomst, door de anc van mijn sony koptelefoon kan ik het geluid rustig een stuk lager zetten en qua volume klinkt het nogsteeds hard want geen omgevingsgeluid. Noice cancelling of niet je behoort gewoon niet met muziek in te rijden/fietsen etc
Veel mensen zetten hun muziek vaak de hard. Maar dat je het kunt horen als je naast zit heeft ook een andere reden. Met een kleine speaker klinkt het geluid dof en zonder volume/ruimte. Aan de buitenzijde van de AirPod's zit een opening wat lucht doorlaat. Hierdoor heb je veel ruimte/volume in het geluid voor een kleine speaker. Als je ze afsluit met je vinger klinkt het geluid meteen een stuk anders en minder ruimtelijk. Het nadeel daarvan is dat de omgeving het ook een beetje kan horen, en dat je de omgeving kan horen. Al vind ik persoonlijk het kunnen horen van de omgeving handig.
De opengelaten gang(ruimte) oftewel venting zit er primair om te voorkomen dat men occlusie ervaart. Dan kan je druk plekken krijgen of krijg je vochtafscheiding. Plus dat het afgesloten 'gevoel' als zeer onprettig wordt ervaren.
De prijs van deze Air Pods Pro is buitenproportioneel hoog. Ik vond de prijs van de Airpods 2 wireless al hoog, maar dit...
Ik denk dat ze bij Apple inmiddels begrepen hebben dat hoge prijzen blijkbaar geen probleem zijn voor heel veel mensen. :/
De primaire markt door deze AirPods is vermoedelijk de Amerikaanse, waar AirPods mateloos populair zijn. Amerikanen hebben een heel ander bestedingspatroon dan Nederlanders en de salarissen liggen hoger. $249 voor oordopjes die goed klinken en zonder gezeur werken is voor een deel van de samenleving hier geen flinke investering.

Sterker nog, ik denk dat ze er vrijwel net zoveel verkopen als ze er $50 bovenop gooien.
Hier in Nederland zijn ze volgens mij ook mateloos populair. Er zullen er ook vast een paar met aliexpress kopietjes rondlopen, maar ook in zakelijke context (dikwijls mensen met wat te besteden) zie ik ze echt heel veel.
Niet alleen bij Apple. Ik kom niet zo vaak in een winkel en keek dus mijn ogen uit bij de MediaMarkt toen ik een complete gangpad zag toegewijd aan alleen maar draadloze headsets.

Alsof vanuit het niets is het ineens normaal om 300+ euro aan een koptelefoon uit te geven.

Dat was voorheen tientjes werk. Hooguit. Nu is een dergelijke prijs genormaliseerd en op die "hype" is iedere fabrikant gesprongen. Er zit vaak niet veel marge op elektronika dus het is nu een paar jaartjes melken.
Apple heeft beats voor 3 miljard gekocht en dit moet terug verdient worden. En raadt eens wie dit betaalt?
https://gathering.tweaker...message/60428442#60428442

Maar alle gekheid op een stokje.
Prima draadloze oordopjes met, Apple kennende, goede ANC. Daarbij: uitstekende pairing met al je apparaten (waar ik heel veel tussen wissel!), verbindingen die bijna nooit wegvallen en prima controls/bediening. Zet hem op voor 279.
Vind het design wel meevallen. Als je ze draagt steekt het steeltje minder uit vergeleken met de normale airpods.
Ze zijn gelukkig nog zweet- en waterbestendig met een ipx4 rating

[Reactie gewijzigd door seanpaul op 28 oktober 2019 18:18]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee