Noctua brengt volledig zwarte cpu-koelers uit

Noctua komt met zwarte versies van zijn cpu-koelers. Het gaat hierbij om de NH-D15, NH-U12S en NH-L9i. De koelers zijn sinds deze week beschikbaar via Amazon en Noctua's eBay-winkel. De eerste 5000 verkochte koelers worden geleverd met optionele oranje accentkleuren.

Noctua brengt drie zwart gekleurde koelers op de markt: de NH-D15, NH-U12S en NH-L9i. De koelers zijn al langer verkrijgbaar, maar waren voorheen enkel te koop met een bruin kleurenschema. De NH-D15 heeft een dual-towerdesign met twee meegeleverde, zwarte ventilators. Het is een forse koeler met een hoogte van 165 millimeter als de ventilators zijn geïnstalleerd. De NH-U12S is een compacter model met een enkele tower en een hoogte van 158mm. De NH-L9i is een low-profilekoeler die bedoeld is voor kleine systemen met bijvoorbeeld matx- of mini-itx-moederborden. De L9i wordt geleverd met een enkele 92mm-ventilator en is slechts 37mm hoog. De drie koelers worden geleverd met montagebrackets voor alle recente Intel- en AMD-moederborden.

De Noctua NH-D15 Chomax Black

De originele koelers van Noctua hebben een bruin kleurenschema, dat niet voor alle gebruikers even aantrekkelijk is. Met de chromax.black-serie brengt de fabrikant enkele modellen op de markt die volledig zwart zijn aangekleed, inclusief de heat fins. Volgens Noctua tast de zwarte coating op de heat fins de koelprestaties nauwelijks aan. "Het vinden van een geschikt coatingmateriaal en productieproces, die ons de gewenste koelprestaties konden leveren, duurde lang."

De Noctua NH-U12S Chromax Black

Momenteel verkoopt Noctua gelimiteerde chomax.black-koelers met extra oranje antivibratie-pads en stickers in samenwerking met YouTube-kanaal LinusTechTips. Het gaat hierbij om vijfduizend stuks van de NH-D15 en NH-U12S. Nadat deze oranje varianten zijn uitverkocht, gaat Noctua over op de verkoop van zwarte modellen zonder bijgeleverde oranje accessoires.

De zwarte koelers van Noctua zijn vanaf nu voor Nederlanders verkrijgbaar via de Duitse versie van Amazon. De NH-D15 kost 99,90 euro, de NH-U12S kost 69,90 euro en de NH-L9i is voor 49,90 euro te koop. Op Amazon worden foto's van de zwarte koelers zonder oranje accentkleuren weergegeven, maar de optionele oranje accessoires worden meegeleverd zolang de voorraad strekt. Eind oktober worden de zwarte koelers ook bij andere webshops verwacht.

De Noctua NH-L9i Chromax Black

Door Daan van Monsjou

Redacteur

09-10-2019 • 11:05

103 Linkedin

Submitter: zikje

Reacties (103)

103
98
71
2
0
14
Wijzig sortering
Even voor de duidelijkheid, de NH-L9i is *niet* beschikbaar in een LTT special edition, in tegenstelling tot wat in het artikel staat. Dit om eventuele teleurstellingen te voorkomen. Linus zegt het zelf in zijn video: https://youtu.be/ajJaYGnKpu4?t=338 (5:38).
Wel grappig dat hij NH-D9i zegt.
Eindelijk helemaal in het zwart.
Waarom hebben ze dit niet eerder gedaan?
De kleur (van de ventilatoren) was toch het grootste bezwaar wat de meeste mensen hadden?

Edit: als ze enkele de fans in het zwart mee leverden (als optie?) en de heatsink zo lieten dan was het wat mij betreft al beter genoeg :P
En dan waarschijnlijk goedkoper voor Noctua.

[Reactie gewijzigd door HugoBoss1985 op 9 oktober 2019 11:39]

De reden dat de heatsink niet zwart is is vrij eenvoudig.
Noctua soldeert zijn heatpipes aan het blok dat de CPU aanraakt. Dat is een vrij lastig proces, immers zijn heatpipes gemaakt om hitte af te voeren. Dus je moet ze zo solderen dat ze wel goed hitte overbrengen maar niet ontploffen terwijl je dat doet. Dat is dus al een vrij lastig proces, als je daar ook nog een laag verf bij stopt wordt het nog lastiger.

Bron: LinusTechTips met wie deze koelers zijn gelanceerd met special edition.
Alleen waarom zou je ze dan niet "verven" nadat die dingen gesoldeerd zijn :?
Wacht even.
Waarom zou je; een heatsink, een component gemaakt om warmte wisseling te doen en een apparaat te koelen wat van zijn volledig correcte werking afhankelijk is van dit proces, gaan coaten om het er esthetisch beter uit te laten zien, maar praktisch gezien waarschijnlijk alleen maar zorgt voor slechtere prestaties.
Bij een bedrijf die de absolute top is in high performance producten?
Bij een bedrijf die de absolute top is in high performance producten?
Omdat dat bedrijf nou een van de weinige partijen is die ik in staat acht om zoiets te kunnen bewerkstelligen zonder teveel afbreuk te doen aan koelvermogen.
En daarom lanceren ze nu, na een lange onderzoeksperiode van coatings en prestaties, een zwarte koeler die precies dezelfde prestaties haalt als een ongecoate koeler!
Waarom zijn kun jij 28 kleuren van 1 type auto bestellen? Smaken verschillen nu eenmaal. Er was een markt voor, mensen die wel de prestaties van noctua wilden, maar de kleur niet vinden passen, om wat voor reden dan ook. In mijn optiek is een noctua koeler wel aantrekkelijker geworden ;)
Omdat er heel veel mensen zijn die graag wat performance opleveren om het er sthetisch beter uit te laten zien ?

Ik heb geen window in mijn PC, dus mij zal het worst wezen welke kleur die cooler is. Maar er zijn zat mensen die een pc samenstellen op "looks" En dat heel trots willen showen

[Reactie gewijzigd door heuveltje op 9 oktober 2019 12:03]

Maar waarom kies je dan niet een ander merk die het wel acceptabel vinden om die performance hit te nemen en een esthetisch mooier product te leveren?

Misschien dat ze daar wat magie hebben kunnen los laten bij Noctua waarbij ze niet veel performance hebben hoeven inleveren of hebben ze er geld in gezien om het alsnog te doen, maar voor mijn gevoel staat Noctua aangeschreven om 2 dingen:
- Ze voeren in alle benchmarks de boventoon.
- Hun spul is oerdegelijk.

Men mauwt al jaren over de kleuren van hun koelers, nu zijn er grijze redux fans en nog wat andere varianten. Maar in mijn beleving blijft Noctua gaan voor dat absolute top segment in performance.

Als dit een product wordt dat nog steeds die top benchmarks haalt dan hebben ze een puik product in handen. (ze claimen in dit artikel dat dit nu gelukt is, maar dat heeft ze dus aardig wat R&D gekost)
Dat doen mensen dus ook.
En blijkbaar vind noctua dat problematisch genoeg dat ze nu dus een zwarte variant ontwikkeld hebben.

Ik begrijp je bezwaar even niet ? Als jij het niet nodig vind koop je ze toch niet ?
Een coating hoeft de warmtewisseling niet in de weg te staan. In theorie kan een coating van het juiste materiaal de warmtewisseling zelfs verbeteren. Bij onbehandeld aluminium ontstaat er altijd een oxide laagje, dat fungeert weer als een isolator.

Hier is de coating puur voor het esthetisch effect, maar Noctruna heeft wel aandacht aan de prestatie besteed. Daarom heeft het ook even geduurd voordat men een geschikte zwart coating heeft gevonden.
Ach.. als een Arctic Freezer 34 van 30,- meer dan schappelijke temperaturen weet te houden met een zwart gecoate heatsink (daar noemen ze het thermal coating), dan moet Noctua dit ook wel kunnen voor het high-end segment.

Je gaat er nu simpelweg vanuit dat de prestaties minder zullen zijn, en dat zijn flinke aannames ;)
Omdat het uiterlijk tegenwoordig steeds belangrijker is, niet iedereen een RGB AIO wil en omdat, zoals in het artikel is genoemd, Noctua de moeite heeft genomen om ervoor te zorgen dat het nauwelijks (lees: niet merkbaar) verschil maakt, hooguit enkele tienden °C.
Volgens mij kan je zo'n koeler prima coaten/chemisch behandelen na de assemblage (solderen, etc).
Geassembleerde delen met zachte solderingen kan je volgens mij met aardig wat manieren behandelen.
RVS is wel lastiger.
Er zijn wel chemische (warme) blauwings processen die zachte solderingen aantasten, die kun je niet zomaar gebruiken i.c.m. gesoldeerde delen.
Verf lijkt mij geen optimale oplossing/combinatie met hitte.
Misschien een speciale verf die goed tegen hitte kan, zoals wat ook op uitlaten gebruikt wordt?
Maar ik denk dat verf meer isoleert dan een chemische behandeling/coating.

[Reactie gewijzigd door HugoBoss1985 op 9 oktober 2019 12:02]

Er is ook nog de optie om te anodiseren, of te wel een oxide laagje. Dit zie je al best lang op veel kleine koelblokjes en na een korte zoekopdracht blijkt dit op aluminium ook in het zwart te kunnen. Ik heb geen idee of dit veel impact op het koelvermogen zal hebben, maar aangezien dit dus al veel wordt gebruikt gok ik dat dit wel mee zal vallen.
Anodiseren wordt inderdaad al jaren gebruikt op aluminium heatsinks.
Maar ik dacht dat anodiseren enkel en alleen op aluminium toe te passen was?
Ik dacht ook dat een Noctua heatsink niet alleen uit aluminium bestaat.

Blauwen is ook een oxidatie proces, dat werkt enkel op ijzer/staal en niet op aluminium.
Anodiseren werkt op meerdere metalen maar wordt vooral toegepast op aluminium (en alluminium legeringen). Andere veelgebruikte metalen zijn titanium, zinc en magnesium.
Ik dacht ooit een filmpjes gezien te hebben waarbij brons werd geblauwd, dus misschien is het ook op koper werkt.
Dit terzijde ik vraag mij af of de zwarte kleur veel invloed zal hebben op de afgegeven warmtestraling, namelijk metalen zijn vaak erg slecht hierin (en worden juist gebruikt om dit tegen te gaan). En zou dit er mogelijk misschien zelfs toe kunnen leiden dat de koeler beter koelt?
De hitte van een cpu koeler is niet zodanig dat er speciale verf op moet, het komt nooit boven de 100 graden uit of je doet iets heel erg fout. De verf moet niet bestand zijn tegen hitte maar moet wel instaat zijn de warmte gelijkwaardig of beter af te geven dan onbehandeld aluminium/koper. Verf kan zelfs bijdragen aan betere geleiding maar het is een commercieel product niet een militair project waarbij kosten niet belangrijk zijn, dus bij de ontwikkeling waren kosten en prestaties belangrijk. hier een simpele uitleg van LTT

[Reactie gewijzigd door D0gtag op 9 oktober 2019 12:29]

Je kunt koper en tin niet eloxeren. Dat is echter het gangbare proces om aluminium te kleuren. De meeste andere manieren om aluminium te kleuren, verminderen de koeling.
Bedankt, ik ga eens kijken want ik ben wel benieuwd welke coating ze hiervoor gebruikt hebben!
Maargoed, als andere het kunnen dan kan Noctua het toch ook (laten doen)?
Lijkt me niet zo spannend allemaal.

[Reactie gewijzigd door HugoBoss1985 op 9 oktober 2019 11:23]

Dat vond ik dus ook een beetje vaag uit de video. Er zijn een paar opties die ik kon bedenken.
1: Die solderen niet, doen iets anders. Zou kunnen maar onwaarschijnlijk.
2: Achteraf coaten kan mss voor ongelijke coating zorgen of iets dergelijks en noctua met zijn status gaat daar niet aan beginnen.

Er zal een reden zijn geweest dat Noctua het niet heeft gedaan al die jaren, ze hebben de beste koelers met de beste kwaliteit dat is een feit en bewonderingswaardig.
Ja, ik heb mijn startpost aangepast... ben het met je eens en ze hadden wat mij betreft de koeler zo kunnen laten en enkel zwarte fans als optie. (i.p.v. dat je ze tot nu toe achteraf erbij kon kopen)
Ik heb overigens ook die paar euro meer voor de Gelid Phantom "Black" niet opgehoest omdat ik toch een case zonder window gebruikt, en tevens boeit het mij allemaal niet zo.
Dan heb ik liever een goedkopere koeler zonder poespas die hetzelfde presteert.
De tijd van de RGB en de mooie kleurtjes enzo ben ik al ontgroeid.

Weet jij welke metalen (ook RVS?) Noctua gebruikt?
Delen met zachtsoldeer (chemisch) coaten is volgens mij een lastig proces.

[Reactie gewijzigd door HugoBoss1985 op 9 oktober 2019 11:45]

Anderen halen niet dezelfde prestaties als Noctua. Bijna niemand haalt dezelfde prestaties in koeling, echt niemand haalt dezelfde prestaties in geluid. Kortom, Noctua heeft een hogere standaard dan de meeste koeler bouwers en zijn daarom dus ook veel kritischer op materialen, coatings, kleuren, etc.
Hij heeft ook het filmpje op YT bekeken hoor 8)7
Dat staat er: "Het vinden van een geschikt coatingmateriaal en productieproces, die ons de gewenste koelprestaties kunnen leveren, duurde lang."
Mmm zo'n heatsink coaten kan inderdaad wel meetbaar (verwaarloosbaar?) verschil opleveren in temperatuur.
De productiekosten gaan natuurlijk wel omhoog.
Voor Noctua een aardig investering qua tijd en geld om dit te kunnen leveren.
Ik ben daarom wel benieuwd naar de uiteindelijk (meer)prijs... daar heb ik nog niet naar gekeken.
Linus van Linus Tech Tips (LTT) legt het je allemaal uit: (deze koelers met de oranje accenten zijn dan ook de LTT edition):
https://youtu.be/ajJaYGnKpu4
Toppie, bedankt voor de link!
Onderaan de streept en samengevat maakt het dus volgens Linus geen drol uit voor de prestaties :D
Ik moet eerlijk zeggen dat ik het oorspronkelijke design juist opvallend vind, en bijna iets om juist mee te pronken in een build met een window: "kijk, ik heb een echte Noctua". :)
Dacht ik ook. Eerste wat opvalt (als je mijn dichte kast openmaakt) is de cooler. Zo lelijk dat ie weer mooi wordt.

(Off-topic: groeten aan de leuke collega's in 073 ;) )
Linus van Linus Tech Tips heeft daar een video over, komt ergens op een derde aan bod. Het is niet zo makkelijk als men denkt ;)
Jammer niet dat Tweakers niet gewoon even verwijst naar LTT waar alles wordt uitgelegd:
The Best-Looking CPU Cooler! - Noctua Chromax Black
Ik heb een Noctua en doet super, maar de kleur aluminium nooit bij stil gedaan, hij zit hier ook in een dichte kast dus je ziet er niks van, mensen met een ruit in de kast kan dat idd een tegenvaller zijn alhoevel ik de kleur aluminium ook niet verkeerd vind maar dat is persoonlijk natuurlijk.

Daarnaast een zwarte blok "isoleerd" meer warmte, een koeler in ontworpen om juist van die warmte af te komen.
Daarnaast een zwarte blok "isoleerd" meer warmte, een koeler in ontworpen om juist van die warmte af te komen.
Zwart absorbeert meer licht, maar "isoleert" absoluut niks.
Er zijn denk meerdere redenen voor. Naast de reden die andere veel geven (moeilijker te fabriceren), is het ook een stukje branding. Als je de fan ergens ziet weet je meteen dat het Noctua is. Dit is met de zwarte niet het geval.

Zelf vind ik de bruine kleur wel mooier. Zwart is ook maar zo zwart.
Zal het met de zwarte niet juist zo zijn dat je meteen ziet dat het Noctua is? Of zijn er ook andere merken met een compleet zwarte koeler?
Er zijn meer merken met volledig zwarte fans/koelers dan noctua wiens fans bekend zijn om hun bruin/rode fans.
Ik heb dat diarreekleurenpalet altijd afstotelijk gevonden, nu gewoon aankijken of hun verkoop beter gaat of niet om te zien welke smaak het populairst is.
Ik denk dat ze beiden gewoon blijven.
Linus is de reden dat ze met zwarte fans komen.
zwarte fans hadden ze al eens eerder gehad hoor met de oranje dempers van de LTT edition. nu is het een volledige black edition.
Had je even de video bekeken van Linus, had je allang geweten waarom.

[Reactie gewijzigd door MICL op 9 oktober 2019 16:58]

Ik denk dat ik voor iedereen hier kan spreken:

God zij dank eindelijk een noctua cooler die je kan plaatsen in een case met een glazen zijpaneel, waarvoor je niet hoeft te schamen :)

Dit is echt een goede stap van Noctua, ze waren en zijn altijd goede aircoolers voor een goede prijs, met de enige downside... Dat ze er echt lelijk uitzien.
Nu dit is opgelost zal het echt een goede tijd worden voor aircoolers :o
Helemaal met je eens, maarja… die prijs blijft toch wel een ding.
Voor 3 tientjes heb je een Gelid Phantom met 7 heatpipes, die ook zeer goed presteert.
Alleen de mounting van de Gelid is minder degelijk en minder sterk. (ik heb er zelf 3 :P)
€50,00 verschil vind ik nogal veel geld.

[Reactie gewijzigd door HugoBoss1985 op 9 oktober 2019 11:40]

die prijs blijft toch wel een ding.
De Noctua fans kennen imho geen 'equal' en de koelers voor CPUs, zijn afhankelijk van het model, meerdere generaties te gebruiken. Ik zie het als een 'investering' die zichzelf terugverdient omdat je het veel langer blijft gebruiken dan een normale cooler/fan. Na bijna 7 jaar Noctua gebruik is er nog geen een gesneuveld... Het is net zoals goed gereedschap kopen, ipv. na x periode deze steeds te vervangen omdat ze zijn versleten, kan je met goed gereedschap veel langer doen.

Het werkt ook erg positief voor de lagere geluidsproductie!

@-The_Mask- Wellicht dat de situatie de laatste jaren drastisch is veranderd, maar Noctua had (meestal) een betere cfm/db verhouding dan Be Quiet. En een betere afwerking. Maar ik heb in de afgelopen 5 jaar daar eigenlijk niet meer naar gekeken na de aanschaf van een aantal Noctua 140mm fans (NF-A14 PWM). Het zal altijd wel een race blijven voor het 'beste' model. ;-)

[Reactie gewijzigd door Cergorach op 9 oktober 2019 13:54]

Helemaal mee eens en goed gereedschap kopen is mijn motto, haha :)

Ik ben zeker geen Gelid Phantom fanboy hoor... en ik werk er ook niet, maar voor het geld is het een koning.
Ze komen ook met 5 jaar garantie.
Aan het geluid stoor ik me niet.
Die €50,00 meer voor een NH D15 is het mij persoonlijk niet waard, maar ik kan me er goed in vinden waarom je die koeler het wel waard vind.
Simpelweg betere prestaties, stillere en grotere fans, betere/sterkere/makkelijkere mounting en nog langere garantie.
En een veel betere mount waardoor je CPU en moederbord onder veel minder stress komen te staan in situaties waarbij je het systeem verplaatst! Wanneer je CPU of moederbord door de slechtere mount de geest geven is goedkoop wel duurkoop geworden. Dan is 50 euro meer betalen nu voor meer zekerheid ineens heel interessant.

Precies wat je zelf zegt: goed gereedschap is geld waard!
De Noctua fans kennen imho geen 'equal' en de koelers voor CPUs, zijn afhankelijk van het model, meerdere generaties te gebruiken.
be quiet! is er al jaren en al die tijd heeft uiterlijk daar ook een hoge prioriteit gehad.
Klopt, maar je betaald bij Noctua ook voor de geweldige fans, er zijn volgens mij geen beter, of in ieder geval bijna geen betere fans te koop.
Ze zijn redelijk stil en performen goed.

Veel goedkopere aircoolers gebruiken dan ook slechtere fans, waardoor je vaak de fans weer gaat vervangen. Dan ben je aan het eind net zo veel kwijt :D
Dat klopt zeker wat betreft de fans :)
Nu moet ik zeggen dat ik ook veel met Noctua's werk.
De Noctua's zijn qua fans en mounting gewoon van een ander niveau he ;)
De Gelid Phantom is in ieder geval geen koeler die je moet gebruiken als je veel naar lanparties gaat.
Daar is de mounting (de veren/fixeerplaat) gewoon te slap voor.
Of je moet heel voorzichtig doen.
Ik durf zelfs te stellen dat je temperatuur verschil kan meten wanneer de Phantom ligt i.p.v. dat deze hangt.

Met Noctua's U12 gemonteerd in systemen die verstuurd worden per post zie ik vaak dat de U12 zelf helemaal scheef komt te zitten (verbogen, heatpipes -soldering- komen voor een deel los van de baseplate) maar dat de mounting gewoon in orde blijft :D

[Reactie gewijzigd door HugoBoss1985 op 9 oktober 2019 11:33]

Ik heb zelf ervaring met de klantenservice van Noctua, en die was briljant. Ik miste wat brackets voor een exotisch type serversocket, en ik kreeg al heel snel een keurig doosje met alles dat ik nodig had opgestuurd :) (was een speciale implementatie van een 2011 socket - kan het me niet meer precies herinneren, maar het lag in ieder geval niet aan onduidelijke specs).
Persoonlijk vind ik dat je je voor ne OG noctua's ook niet oeft schamen. Iederen met verstand van zaken weet dan direct dat je geen fischer price koopt.
Nee klopt, maar ze zien er niet aantrekkelijk uit :)
En als je een glazen paneel koopt, voor je case, dan betekenen looks wat voor je.
Anders had je net zo goed een dichte kast kunnen kopen :D

[Reactie gewijzigd door Micahve op 9 oktober 2019 11:22]

touché
Om die reden heb ik ook Corsair rgb fans gestoken...

Ik dacht zo van "vooruit, we zullen eens onnozel doen"
Moet je daarvoor schamen dan ?
Ik vond de kleur nooit verkeerd, maar persoonlijke smaak, mensen met een glazen zijpaneel laten de koeler sowieso haast altijd links liggen omdat ze de voorkeur geven aan iets met rgb leds.
Je hoeft je niet te schamen, het was een kleine overdrijving haha :)
Exact! Dit is geweldig nieuws. Ik sta op het punt een nieuwe pc te bouwen en wilde niet per sé voor waterkoeling gaan. Ik wilde graag de Noctua vanwege de prestaties icm overklokken, alleen die prothese / bejaarden ondergoed kleurstelling vond ik echt bijzonder lelijk. Het wordt nu 100% de zwarte NH-D15. Goed bezig Noctua!
Mocht ik nu momenteel precies dat op mijn bureau hebben staan...

Ik vind de Noctua kleuren eigenlijk juist wel iets elegants hebben (en zelfs mooier dan de witte Fractals, die overigens ook zeker niet slecht presteren). Nu heb ik makkelijk praten... dit is een NAS die zodadelijk ver uit het zicht onder de trap wordt gezet.

Ik moest 10 schijven kwijt (74TB totaal!) en de meest geschikte betaalbare behuizing die ik kon vinden (Fractal Design Node 804, geweldig kistje) heeft toevallig een raam :+

[Reactie gewijzigd door ThePendulum op 9 oktober 2019 17:22]

Begrijpelijke actie, ik vind de bruine varianten zo lelijk dat ze ook wel weer iets moois hebben haha.
Ja, het heeft iets aparts - zullen we maar zeggen - die bruine koelers... Het geeft mij een beetje zo’n zeventies gevoel... :+

Nou, het is mooi dat ze er eindelijk in het zwart zijn. Kan er eindelijk een glazen paneel in de kast! ;)
Klopt, alleen het steekt echt uit als je een zwarte case hebt.
Als je hele case in die stijl kan doen, dan ziet het er idd wel retro uit!
Een dremel is er helaas niet te koop in de bruine kleuren :P
De eerste 5000 verkochte koelers worden geleverd met optionele oranje accentkleuren.

Niet zomaar oranje, maar dat is de Linus Tech Tip (LTT) Edition!
Kijk, hier zat ik op te wachten!:P
Precies om de deze reden ben ik een jaar geleden voor een be quiet koeler gegaan. War ik geen spijt van heb overigens hij werkt perfect !

Ik vind de line up trouwens uiterst karig. 3 modellen.. Ik had toch liefst ook een model gezien tussen de 15 en de 12, de 14 had ik het liefst ook zwart gezien.
Noctua is typisch zo'n merk waarbij ik geen reviews leef of afwacht...., maar gelijk het product koop!

Nu zal het zeker niet anders zijn!
Ah.. net een paar dagen te laat, ik heb nu de Coolermaster MA620M gekocht, ook een knappe cooler en komt met 5 jaar garantie en een erg mooie behuizing met argb. Ik was al een tijdje aan het wachten op deze zwarte serie maar omdat het te lang duurde heb ik maar voor de CM gekozen.
Heb zelf ook de bruine en zilveren varianten in mijn pc.
Super koelers, absoluut.

Dat bruin had ik op zich wel een hele build omheen willen bouwen, maar het probleem is dat andere onderdelen niet of nauwelijks in die stijl te krijgen zijn. Wat wel jammer is.

Maar mijn kast is dicht, dus dat valt dan uiteindelijk wel mee.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee