IKEA gaat in 2020 op maat gemaakte bureau-accessoires voor gamers maken

IKEA gaat op maat gemaakte, 3d-geprinte bureau-accessoires voor gamers verkopen. Het gaat aanvankelijk om keycaps, een mouse bungee en een op maat gemaakte polssteun. Met een app nemen gebruikers een foto van hun pols, waarna de steun op basis daarvan wordt gemaakt.

IKEA werkt voor het project samen met Unyq, dat al langer 3d-geprinte protheses maakt, maar dan voor mensen met scoliose en mensen die prothetische ledematen nodig hebben. In de loop van de samenwerking zijn er ook andere producten als prototypes gemaakt, zoals stoelen en bureaus. Voorlopig houdt het Zweedse bedrijf het echter bij deze drie producten.

Een mate van verpersoonlijking is mogelijk bij de producten. In een demovideo is te zien dat bij ieder product in de catalogus de optie customize staat. Klanten kunnen in ieder geval een kort stukje tekst op hun producten zetten. Of de keycaps ook beschreven kunnen worden is niet duidelijk. Die in de video zijn blanco, afgezien van de textuur. Engadget spreekt over de optie om de polssteun op maat te maken via de app.

De productserie, die Uppkoppla gaat heten, zal vanaf 2020 verkrijgbaar zijn. IKEA heeft nog geen prijsinformatie bekendgemaakt. Ook is het niet duidelijk of de producten in 2020 meteen wereldwijd verkrijgbaar zijn.

Door Mark Hendrikman

Redacteur

04-06-2019 • 17:14

62 Linkedin

Reacties (62)

Wijzig sortering
Schoenmaker blijf bij... ?
Toch raar dit hoor!
Als er een bedrijf is die dit kan is IKEA het. Het gaat niet om de gamer accessoires, maar om het 3d printen. IKEA is erg goed in licht gewicht design, assembly en efficiënt transport. Met 3d printers maken ze de volgende stap.
Ja, doe zoals Blokker, Hema, Kijkshop, V&D, Schoenenreus, Halfords, Free-Recordshop, Piet Kerkhof. Stilstaan en vertrouwen op je bestaande formule is het beste!
Mogelijk heb ik gezorgd voor een grote spike in zoekopdrachten naar game bureaus :*) O-)

Kon nou niet echt vinden wat ik zocht bij IKEA. En dit ziet er helemaal niet comfortabel uit :?
Inderdaad, laat ze eerst maar weer eens een degelijk bureau maken dat aantrekkelijk is voor gamers.

De twee bureaus die ik in mijn bezit heb gehad zijn beide van IKEA geweest (de namen ontgaan me even), maar ik heb recent niks interessants gezien bij ze.

Mocht iemand nog een aanrader hebben, bij deze!
Koop een mooi houten keukenblad en een paar onderstel poten. Kun je een dieper bureau kiezen, hoogte bepalen en als je een beetje handig bent zaag je het op maat. Wij hebben een buro van 2,40x0,70 van massief hout. Waren voor ~200€ klaar. Twee daagjes schuren en oliën en het werkt perfect en ziet er mooi uit. Onderstel, kabel bakken en kabel doorvoer dingen (je maakt een gat in het buro voor de kabels en daar past een plastic ding in) komt allemaal van die Ikea. Blad kwam van de lokale doe-het-zelf zaak (de Silvan, maar die heb je in NL niet).
Ik heb de plaat ook van IKEA en het onderstel ook. Heb een plaat van massief eiken hout. Perfecte opstelling.
Helemaal mee eens. Heb hier ook zo'n half zelfgemaakt bureau staan, lekker diep en stevig. Voor het blad heb ik als basis een tweetal goedkope bladen van de Ikea. Hierover een mdf plaat van de bouwmarkt. Blad netjes afgewerkt met houtfineer, het ziet er echt goed uit en lijkt niet meer op iets van de Ikea. Verder heb ik een hoekbureau gemaakt, waarbij 1 kant tegen de muur staat en aan de andere zijde zit een iets hogere wand. Aan die wand heb ik de tv hangen zodat ik vanaf de bank tv kan kijken zonder dat ik alles op het bureau zie. Onder het bureau heb ik alle kabels (pc en tv) door middel van een dubbele wand onzichtbaar weggewerkt en voor de snelle stopcontactdingen heb ik een stekkerdoostoren van Brennenstuhl geplaatst. Zeer tevreden.

Ikea heeft ook zo'n handig ladekastje voor onder het bureau te koop voor een prijs waar je het zelf niet voor kunt maken.
Inderdaad, laat ze eerst maar weer eens een degelijk bureau maken dat aantrekkelijk is voor gamers.
dat was nu het eerste waar ik op hoopte toen ik de titel las.
2e was een op maat gemaakte game stoel (of bureau stoelen, die verkopen ze toch ook)
en eens ze die dingen aanbieden, dan zouden dergelijke extra's gemakkelijk(er) mee in die lijn kunnen.
IBM had nooit met computers moeten beginnen. Je ziet wat er van gekomen is. Of Peugeot die op een gegeven moment auto's ging maken i.p.v. koffiemoles. Kansloos. Die bedrijf hadden gewoon bij hun leest moeten blijven....
Heb je helemaal gelijk in, feit is wel dat markt diversificatie (nieuw product in een voor het bedrijf nieuwe markt) zeer lastig is. De slagingskans is klein, maar denk dat dit bij een bedrijf als Ikea misschien wel beter past als je denk!.
Voor een zaak waar je gehaktballetjes, slaplauwe friet en softijs het meestverkochte product is vind ik toch dat ze met succes meubels en woonaccessoires hebben geïntroduceerd :+
Of Nintendo games...
Dat zou je idd kunnen zeggen..
https://en.wikipedia.org/wiki/IBM_and_the_Holocaust

Maar had IBM het niet gedaan dan was het op een andere manier alsnog wel fout gegaan.
Godwin gespot... 🤣
Jij hebt zeker nooit een Peugeot gehad?
BAZINGA!! _/-\o_ _/-\o_ _/-\o_

toch wel mijn pepermolen werkt perfect.
in hun zetels zit ik uitermate slecht.
Dat zeiden mensen ook toen IKEA keukens, smarthome producten en electronica/lampen ging maken.
En ondertussen is het razend populair allemaal :)
het verschil daarbij is wel dat smarthome producten zoals lampen, chi-chargers en slimme speakers nou juist technologieën zijn die perfect in de bestaande producten in te bouwen zijn. daardoor heeft heeft het een voordeel voor de bestaande meubelen.

de producten die ze nu uitbrengen zullen juist niet ingebouwd kunnen worden in de bestaande producten, omdat ze op maat gemaakt zijn. daarnaast past het niet helemaal in de IKEA-stijl.

ik ben het wel met je eens dat bedrijven af en toe risico's moeten nemen om relevant te blijven, maar ik denk persoonlijk niet dat dit een groot succes wordt.
Hoe weet jij dat?

ik denk dat ze juist WEL afgestemd zullen zijn op een bestaande lijn.
Het mooie van een naam aan een lijn producten koppelen is dat je ook alleen die lijn producten apart kan zetten als het niks word of juist wel wat word.

Daarentegen gok ik ook dat de key woorden in zijn response ook "ik denk" zijn :P
Misschien eerst ff afwachten voordat je een mening hebt.
het is toch niet heel gek om te speculeren over het succes van een product? het is ook niet zozeer een mening om te zeggen wat je denkt dat er gaat gebeuren.

ik begrijp niet helemaal wat je nou probeert te zeggen.
Nouja, het zijn accesoires voor meubelen, en dat hebben ze altijd al gehad. Nu alleen custom printed.
Als Ikea dat had gedaan dan hadden we er nooit van gehoord. Dan was de beste Ingvar Kamprad tot aan zijn dood met pennen van deur tot deur gegaan bron.

Soms is het goed om te innoveren en wat anders te proberen. Als het niet aanslaat verdwijnt het weer uit het assortiment. Dit is een typisch gevalletje low risk en high gain als het wat wordt. De trådfi lampen verkopen volgens mij ook gewoon goed. Dus wat nieuws proberen kunnen ze en goed ook.
Grappig, precies wat ik dacht en tegelijk las. :D

Ik denk dat dit niet het eerste is wat we gaan horen van IKEA en 3D printing.
Dat doen ze toch ook, ze werken samen met een bedrijf dat deze techniek al gebruikt, weliswaar voor een andere doelgroep, maar toch. IKEA kan op deze manier, met gamers, die erg kieskeurig zijn een markt verkennen waarbij ze straks ook consumenten producten kunnen 3D-printen en op order maken zoals stoelen e.d.

IKEA is goed bezig te vernieuwen, dit en natuurlijk de hele smarthome lijn die ze nu uitrollen, de samenwerking met en speakers van Sonos. Top! Fijn dat ze samenwerken met goede bedrijven en niet het wiel proberen uit te vinden of een bedrijf kopen!
Zou je dit ook zeggen als een schoenmaker ook op maat gemaakte sportschoenen zou gaan produceren?
In het filmpje staat 40 dollar bij die arm steun en 2 dollar extra voor een persoonlijke tekst. Kan best is gaan kloppen voor zo'n eerste tryout
Van best wat producten is de dollar price op de us site van ikea 2x de NL euro prijs.

Dus het kan mee gaan vallen.
Dat is echt veel teveel geld voor een 3d-printje, ik haal m wel bij Ali. :)
wat is er zo persoonlijk aan de keycaps?
Key caps op een Razer Blackwidow zijn smaller dan die van een Logitech en ook weer verschillend tussen membraam mechanisch of optisch.

Je zal er alleen wel per type dan een premium voor gaan betalen verwacht ik als ze alles willen ondersteunen.
Niet ieder toetsenbord is hetzelfde, zo kun je deze op maat voor jouw toetsenbord laten maken...
Ziet er niet echt heel comfortabel uit, als ik echt eerlijk moet wezen.
En je moet er ook van uit gaan dat mensen dan recht achter hun PC zitten. Wat de helft niet doet, ik ook niet.

Maar het ziet er wel leuk uit, maar het is alleen maar voor het hebben.
'bureau-accessoires' wel beetje groot begrip voor de 3 dingen dat ze gaan maken.

Kan nu niet zeggen dat die polssteun nu zo 'fijn' oogt, zal best meeverend materiaal zijn, maar die randen lijken me toch stuk minder fijn dan een gel-kussentje. (niet dat ik er uberhaubt 1 gebruik, maargoed). En vanuit de video lijkt het ook geen polssteun, eerder een onderarm-steun, wat mij eerder nog meer stress op je pols zet.
en dan hebben we het nog niet eens over de benaming . dat spreekt ook niet echt aan
Met RGB verlichting? :+
Krijg al RSI als ik naar die polssteun kijk. Weet niet hoe anderen hier gamen, maar ik heb een aantal jaren terug geleerd om vanuit mijn elleboog de muis te besturen en dat heeft mij heel wat last van mijn pols gescheeld.
Persoonlijk vraag ik mij ook af wat de meerwaarde van dit soort attributen is, ik vermoed zo goed als niets. Ik snap vanuit marketing oogpunt de achterliggende gedachte, maar ik denk dat de plank redelijk misgeslagen wordt. RSI wordt doorgaans aangehaald als reden voor ergonomische oplossingen, dit wordt doorgaans gezien binnen een leeftijdscategorie die niet vanaf jongs af aan is opgegroeid met het gebruik van een muis en om heel eerlijk te zijn, de muis op een toch wel bijzonder idiote manier hanteert als ik de gemiddelde collega van 10 - 20 jaar ouder bekijk.

Houding in de stoel daarbij een tweede. Wat gamers vanaf jongs af aan eigenlijk in beide gevallen al vrijwel vanuit nature doen, 'muizen' vanuit de ellbeoog en schouder ipv de pols en lekker onderuitgezakt hangen. Zo zie je tegenwoordig steeds meer verschuiving richting het zitten in een 135 graden achterover leunen in de bureaustoel en eveneens een muishouding waarbij werken vanuit de pols wordt afgezworen.

Maar gezien dit als een soort van nature werkt bij jongeren, betwijfel ik het of er veel zullen zijn die dit soort dingen bij Ikea aan gaan schaffen.

Bovendien, deze polssteun limiteert toch in zekere zin de beweeglijkheid vanuit de elleboog. Ik vermoed dat dit zelfs potentieel zelfs nog eens averechts zou kunnen gaan werken.

Het zou fijner zijn geweest als ze dit achterwege gelaten hadden en in plaats daarvan zich gericht zouden hebben op goede kwaliteit gaming stoelen, fraaie bureaus, etc. Hierin is het assortiment toch echt beperkt.
ik ben blij dat ik dat van het begin af aan al met de elleboog deed :P
helaas is het met typen nog niet opgelost of ik moet een split toetsenbord halen...
Waarom niet een 3D center, kun je bestellen wat je wilt. En wellicht ook thuis laten afleveren
Dit kan daar best een voorbereidende stap op zijn.
Concept beperkt en in het klein testen, later uitbreiden.
Als je ervoor nadenkt zou dat eigenlijk helemaal in Ikeas straatje passen. Ikea is juist pionier in zelf-assemblage.
Klinkt een beetje opgeklopt deze serie.
Zit ik best op te wachten.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee