Proximus Mobilus XL-abonnement biedt onbeperkte data tegen gereduceerde snelheid

De Belgische provider Proximus introduceert het Mobilus XL Unlimited-abonnement, waarbij klanten onbeperkt data krijgen. De eerste 20GB zijn te gebruiken met volle snelheid, daarna wordt dat beperkt naar 512Kbit/s. Het abonnement kost 43 euro per maand.

Het nieuwe Mobilus XL Unlimited-abonnement vervangt het huidige Mobilus L-abonnement met een databundel van 10GB. Klanten die dat abonnement hebben, worden overgezet naar het nieuwe abonnement en hoeven niet extra te betalen. Het abonnement biedt ook onbeperkt bellen en sms'en en is voor nieuwe klanten vanaf 1 november beschikbaar.

Buiten België, maar binnen de EU, is de databundel niet onbeperkt. Klanten kunnen daar 16GB gebruiken en moeten daarna een toeslag van 0,72 eurocent per MB betalen. Die toeslag wordt per 1 januari 2019 aangepast naar 0,54 eurocent per MB.

Proximus blijft naast het nieuwe XL Unlimited- een Mobilus L-abonnement aanbieden met een bundel van 10GB. Dat abonnement gaat 37 euro per maand kosten. Het Mobius M-abonnement met 5GB data blijft bestaan en de prijs van 27 euro per maand blijft gelijk, maar vanaf 1 november is bellen onbeperkt. Dit abonnement had een bundel van 300 belminuten. Het Mobilus S-abonnement met 1,5GB data, 120 belminuten en onbeperkt sms'en voor 16 euro per maand verandert niet.

Als klanten de mobiele abonnementen afnemen in combinatie met het duurste alles-in-éénabonnement Tuttimus, krijgen ze bij Mobilus L, M en S een dubbel zo grote databundel. Dat is ook nu het geval.

Proximus-abonnementen vanaf 1 november 2018
  Mobilus XL Unlimited Mobilus L Mobilus M Mobilus S
Databundel 20GB + onbeperkt met 512Kbit/s 10GB 5GB 1,5GB
Bellen Onbeperkt Onbeperkt Onbeperkt 120 minuten
Sms Onbeperkt Onbeperkt Onbeperkt Onbeperkt
Prijs per maand 43 euro 37 euro 27 euro 16 euro

Verder maakt Proximus bekend dat vanaf 1 januari 2019 de prijzen van zijn alles-in-éénpakketten Tuttimus en Familus omhoog gaan met ongeveer twee euro per maand. De provider zegt dat te doen, omdat het veel geld investeert in de aanleg van glasvezel. Het is de eerste keer dat de pakketten een prijsverhoging krijgen, sinds ze in oktober 2016 zijn geïntroduceerd. De prijs van het Minimus-pakket wordt niet aangepast.

Orange was in België begin dit jaar de eerste provider die een mobiel abonnement met 'onbeperkte' data aanbood. Ook die provider hanteert een bundel van 20GB tegen volle snelheid en beperkt daarna de snelheid naar 512Kbit/s.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

31-10-2018 • 13:45

89

Submitter: Vaganzza

Reacties (89)

89
89
76
3
0
9
Wijzig sortering
Schokkend dat ze het toch weer mogelijk maken om buiten je bundel te kunnen gaan, en dan ook nog eens met zulke extremen bedragen. 72 cent per MB?!, je hebt wel 16gb om te besteden, maar als je 16gb hebt, dan spend je je mb's waarschijnlijk ook alsof je 16gb hebt, daarnaast in je eigen land onbeperkt...zwarte praktijken dit
Je leest het verkeerd. Het is geen 72 cent per MB! Het is máár 7,26 0,726 cent per MB. (De EU heeft dit gelimiteerd tot 6 EUR+BTW per GB.)
Raar trouwens om in het nieuwsartikel 0,72 eurocent per MB te schrijven, ipv 7,26 EUR/GB. De providers moeten het per kilobyte afrekenen, maar het is voor ons makkelijker om 7,2 EUR/GB te begrijpen dan 0,xx eurocent.

EDIT: typos

[Reactie gewijzigd door Rex op 23 juli 2024 17:16]

Ik lees zelfs "0,72 eurocent" dus nog maar een tiende van wat jij zegt. Of lees ik nu zo verkeerd?
[off topic] Eurocent is sowieso een rare eenheid. Het zijn gewoon centen.
oo ja nu ik er nog een paar keer overheen lees begin ik het te begrijpen, ja het was idd veel makkelijker geweest om 7,26 eur/gb te schrijven ja.
7,26 is idd duidleijker voor mensen om te vergelijken. 7,26 per gb is ook niet echt goedkoop te noemen maar ja eu en de regels he.
Zo moeilijk is het toch niet om te rekenen met centen? Wat mij betreft prima zoals het geschreven staat in het artikel. Je moet het alleen goed lezen :+
Providers draaien elkaar geen poot uit; rekenen helemaal niets af of rekenen af in bandbreedte.
Dat gaat dus om bijv. een 10gbit, niet Byte, poortje op de AMS-IX e.d
Ooit ging dat ook zo bij consumenten. Je had N bandbreedte naar je provider toe, en je betaalde dus voor N. Voor de kwaliteit van het netwerk van je provider naar de rest van de wereld moest de ISP zweten en daar vond eerlijke concurrentie en marktwerking plaats. Totdat oom Dagobert er achter kwam dat dataverkeer berekenen aan de klant in combinatie met minder investeren in je netwerk en lobbyen voor glassubsidie meer lucratief is.
Reken voor de grap eens uit hoeveel dataverkeer -1- SMS omhelst en voor welk bedrag dat een paar decennia geleden op de factuur stond. Leg dit bedrag vervolgens eens naast het volledige kosten plaatje.
Conclusies trekken kan iedereen zelf.
Maar het is de vraag in hoeverre het hun verantwoordelijkheid is hoe jij je MB's gebruikt. Als je naar een ander land gaat met de auto moet je je ook aanpassen aan de snelheid en niet 130 rijden 'omdat je dat altijd rijdt'. Op vakantie gaan is aanpassen, dat de wereld steeds dommer wordt vindt ik geen excuus om daarin bescherming te bieden.

Daarnaast is het dus binnen België wel gewoon onbeperkt, als je dus alleen maar in het buitenland zit ben je niet de doelgroep.
Dat is heel leuk, maar het doel van de EU was dat er geen grenzen meer zijn, dat er toch nog op een bepaalde manier limieten gesteld mogen worden binnen de regels van de EU is aan de ene kant nodig, om te voorkomen dat mensen dus een abo afsluiten in een land waar onbeperkt alles 3 euro kost, anderzijds geeft teveel regels providers weer de mogelijkheid om met dit soort onzin te komen. Europa klinkt hardstikke leuk, maar ik heb nog steeds zwaar het gevoel dat het gewoon nederland is, en dat elk land zwaar apart is. Het enige voordeel lijkt dat je niet bij de grens still staat momenteel, maar voor de rest...
Dure provider. Ik zie niet in voor wie deze abonnementen een goede keuze zijn? Tele2 bied unlimited aan voor 20 euro. Dit zijn prijzen van 3 a 4 jaar geleden.

Edit: ah niet goed gelezen. Belgische provider. Arme belgen.

[Reactie gewijzigd door jubes op 23 juli 2024 17:16]

Idd wij arme Belgen. Moest de regering nu eens werk maken van een klimaat waarin providers degelijk hun job kunnen doen zou het er goedkoper op worden. Niet door verkiezingspraat te verkopen met een 4de provider (al zou meer concurrentie geen kwaad kunnen), maar door de huidige providers al niet tegen te werken met waanzinnig strenge stralingslimieten in Brussel, extra heffingen op zendmasten, arbeidsbelasting, frequentieveilingen etc...
door de huidige providers al niet tegen te werken met waanzinnig strenge stralingslimieten in Brussel,
Dit wordt bepaald door de Brusselse regering. De federale regering, die probeert een vierde provider te introduceren (zowat het enige goede idee van de huidige regering), heeft niets te zeggen over die lokale stralingsnormen.

Daarnaast is het gehuil van de providers over Brussel ook deels onterecht. De stralingsnormen maken het netwerk wel iets duurder, maar simpelweg door iets meer masten te plaatsen omzeil je dit probleem helemaal, met een robuuster netwerk tot gevolg omdat je minder congestion op drukke plaatsen zal hebben, aangezien de gebruikers voer meer masten verdeeld zijn. De normen zijn dan ook opgesteld in overleg met deskundigen ivm de haalbaarheid. echter waren dit onafhankelijken, en geen pionnen van de providers.
Daarom hebben providers een hekel aan die normen: ze moeten erdoor investeren in een robuuster netwerk ipv slechts enkele masten op te stellen en daar maximaal vermogen door te knallen. En je weet hoe hard providers een hekel hebben aan hun taak om degelijke infrastructuur aan te leggen.

[Reactie gewijzigd door kiang op 23 juli 2024 17:16]

Ik vraag mij af of de stralingsnormen de boel niet erger maken.
Iedereen weet dat de afstand tot een mast veel gevaarlijker is als je er dicht bij staat.
Als de normen zo streng zijn, moeten ze er veeel meer plaatsen voor dekking te garanderen.
Dat kost dan ook veel duurder voor de providers end at rekenen ze door in hun abbonnementen.
Hetzelfde gebeurd met vliegtuigen in zaventem met de boetes voor lawaaierige vliegtuigen voor 7 uur smorgens, die boetes worden betaald door de eindklanten.

Ik zou het leuk vinden moesten zowel de providers als luchtvaartmatschappijnen, deze kosten enkel doorrekenen aan brusselse burgers, dan gaan die kwaad worden op hun eigen regering en worden die domme beslissingen terug gedraaid.

Ik denk dat DKV al zoiets doet, als je in Brussel woont moet je 3 keer meer premie betalen
Hoeveel regeringen hebben jullie nu? Vijf? :+
Federaal
Vlaams Gewest/Gemeenschap
Brussels Gewest
Waals Gewest
Franstalige Gemeenschap
Duitstalige Gemeenschap

6 dus, ik moet ze ook altijd even opsommen :)
Zijn het Waalse gewest en de Franstalige gemeenschap ook niet samengegaan?
Nope! Maar in Wallonië zitten ze ook nog met de Duitstalige Gemeenschap hé. Maakt het wat complexer.
Ja en ze hebben elk een kamer en een senaat, dus 10 keer ministers
20 euro is overigens ook een vertekende prijs bij Tele2. Bij unlimited moet je verplicht onbeperkt bellen / sms afsluiten bij dat abonnement (à 5 euro), terwijl ik anders prima af had gekund met 100 min / sms (à 2 euro). In essentie zou ik dus sowieso 3 euro extra betalen alleen al om unlimited af te kunnen sluiten.
Anoniem: 767041 31 oktober 2018 14:10
Dit is geen onbeperkt.
Gaan we weer met de discussie, het is wel onbeperkt!

Als iets niet onbeperkt was geweest, dan had je na de 20GB geen bit aan internet meer ontvangen, of een dikke rekening gekregen voor elke MB dat je er overheen zit.

Een verbinding afknijpen maar wel beschikbaar houden, betekend dat je dus ondanks de lagere snelheid kunt internetten, alleen minder snel.

Kortom; wel onbeperkt.
Deels correct, maar (als het klopt wat in het artikel staat) 512Kbps is totaal onwerkbaar. Dat is een idioot lage snelheid, waar je echt alleen een whatsappje mee verzonden krijgt en meer niet.
Kan je meer mee doen dan je denkt. Alles behalve video streamen kan zowat gedaan worden.
Alles behalve video streamen kan zowat gedaan worden.
Met 512 kbit/s kun je toch niet meer normaal internetten?
Zoals blokker al aangeeft. Je kunt alles behalve videostreamen. Ik zou het waarschijnlijk niet eens merken.
512 kbit/s = 64 kbyte/s.
Het downloaden van een enkele foto van 2 mbyte duurt 30 seconden. Een halve minuut!
Hoe bedoel je dat je dat niet zou merken?
Mijn eerste MXstream internet abonnement was 512 kbit. Ging prima. En de door mij gebruikte apps doen bijna geen data. Meeste gebruik ik met spotify en dat doet met deze snelheid zelfs high quality.
Mijn eerste MXstream internet abonnement was 512 kbit. Ging prima.
20 jaar geleden? Ja, toen was 512 kbit prima.
Alhoewel, ik was blij dat ik 8 mbit/s Cistron had... wat een wereld van verschil, toen al.

[Reactie gewijzigd door Olaf van der Spek op 23 juli 2024 17:16]

En waarom niet? Denk je dat we in de tijd van de dialup modems niet normaal gebruik konden maken van het internet? Natuurlijk, die mp3 downloaden duurde wel even, maar ondertussen surfte je gewoon verder in je browser. En ja, instagram laden zal niet snel gaan. Je zal niet door 100 foto's kunnen scrollen in 3 seconden. Maar zeggen dat je niet normaal meer kunt internetten?
Omdat websites tegenwoordig gemaakt worden op basis van de internet snelheid die de meeste gebruikers nu halen? In de jaren 90 wist je niet beter dan dial-up of hoogstens een van de eerste abonnementen via een ander medium die ook niet echt snel waren. Websites waren qua grote zo gemaakt dat je die via een 56k verbinding nog binnen redelijke tijd kon binnen halen.

Probeer maar eens wat zwaardere wesite te laten met een beperking op 512kbit (kun je in de meeste browsers tijdelijk instellen); je bent rustig een halve minuut verder voor je wat kunt doen laat staan dat alle plaatjes geladen zijn.

Het laden van de homepagina van Tweakers levert hier bijv. 1.7MB aan data verbruik op; dat duurt met je 512kbit verbinding dus 27 seconde. En dan is Tweakers naar mijn mening nog redelijk licht en goed geoptimaliseerd. :P

[Reactie gewijzigd door !mark op 23 juli 2024 17:16]

Gewoon internetten kan nog wel (ook met redelijke snelheid) maar meer dan dat gaat niet lukken.
En Spotify streamen.
Met de afgeknepen verbinding kan je niet evenveel als met de volle snelheid en ben je dus "beperkt".
Zo simpel is het.
Linksom of rechtsom ben je altijd beperkt, namelijk doordat je geen oneindige tijd en snelheid hebt. Zelfs al zou je continue een 100mbit verbinding hebben, dan nog heb je een theoretisch maximum van ((100/8) * 60 * 24 * 31) / 1024 = 544GB/maand. Onbeperkt bestaat niet, punt. En ik kan je dit op een blaadje geven: op het moment dat jij dat per maand verstookt, dan zal je provider vrij vlot dat abo opzeggen.
Beperkingen door de natuurwetten zijn er altijd, het gaat hier om kunstmatige en/of extra beperkingen die opgelegd worden bij het bereiken van een bepaalde grens. In dit geval word je snelheid verlaagd na het bereiken van de 20GB limiet.

Misbruik telt ook niet voor onbeperkt. Elke dienst die onbeperkt aanbied zal in de voorwaarden iets staan hebben dat dit enkel telt voor persoonlijk en redelijk gebruik. Als jij iets doet waarbij je 24/7 je verbinding dichttrekt dan valt dit niet meer onder 'redelijk gebruik'.
Dan heb je het over een FUP. Als die FUP er ook niet is en men adverteert met onbeperkt (zoals mijn ISP) dan kan je perfect 24/7 je lijn dichttrekken zonder dat er klachten over komen.
*60 vergeten. 60 seconden en 60 minuten.
Kortom; wel onbeperkt.
Nietus
ondanks de lagere snelheid
Waarom zou een snelheidsbeperking geen beperking zijn?
Omdat onbeperkte snelheid niet bestaat?
Waarom niet?
Onbeperkt betekent niet dat het altijd sneller kan.. het betekent slechts dat er geen (kunstmatige) beperking is. Maar dit is gewoon muggenziften toch?

[Reactie gewijzigd door Olaf van der Spek op 23 juli 2024 17:16]

of een dikke rekening gekregen voor elke MB dat je er overheen zit
Maar da's volgens die redenering toch ook onbeperkt dan? Je kon gewoon lekker door internetten, je moet achteraf alleen wat extra betalen...

Er valt een argument te maken dat met snelheidsverlaging wel onbeperkt is, maar 512Kb/s is gewoon niet praktisch bruikbaar behalve voor het versturen van whatsapp tekstberichten.
kortom niet onbeperkt, Bij tmobile, Tele2 heb je perdag 5gb en als je die verbruikt heb 1gb aanvullers, dat is wel deels onbeperkt met een paar klikjes. Bij die 20GB moet je weer wachten tot de volgende maand zodat je weer de volle snelheid heb tot die tijd is het niet onbeperkt met een beperkte snelheid.
Ik ga even iets enorm uitvergroten voor duidelijk te maken waarom je het eigenlijk niet onbeperkt kan noemen:

Dus volgens jou zou 56kbits per second na 20 gigabyte ook onbeperkt zijn zonder dat je je misleid voelt?
Aan 56kbit(vroegere snelheid van modems) zou een ebay pagina dat tegenwoordig 7MB (56000 kbit) groot is door al de fotos en scripts zou je dus 16,6 minuten moeten wachten.
Het is dus wel onbeperkt maar onwerkbaar, wat dus op hetzelfde neer komt als WEL beperkt zijn.
56kbit lijkt weinig, maar op een bepaald moment (1995) was dat heel veel voor mensen, meer hadden ze niet nodig.
Die snelheid is dus subjectief voor de persoon die het ervaart.

Terug naar de werkelijke terugvalsnelheid:
512kbit/second kan voor jou veel lijken en voor iemand anders onwerkbaar (geen videos of muziek meer aan die snelheid) en de ebaypagina van 7MB duurt 1,6 minuten om geladen te worden.

Ik zeg dus gewoon dat een grote snelheid beperking hetzelfde is als WEL beperkt zijn voor de eindgebruiker, want het is onwerkbaar en sommige dingen gaan gewoon niet meer aan die lage snelheid, wat heb je aan onbeperkt 1 bit per minuut?

[Reactie gewijzigd door sebastienbo op 23 juli 2024 17:16]

Met 512 Kbit/s heb je amper genoeg snelheid om menig webpagina in te laden zonder een 404 te krijgen of een timeout. Wordt echt eens tijd dat er fatsoenlijke concurrentie komt in dit apenland -.-'
Jawel. Sowieso onbeperkt tegen 512Kbit/s. Dat is onbeperkter dan dat je vrijheden hebt in een vrij land zoals België.
Anoniem: 767041 @biglia31 oktober 2018 15:21
dat noem ik beperkt
Tsja, als je er op die manier naar kijkt dan bestaat "onbeperkt" niet.
T-mobile unlimited is onbeperkt. Alleen af en toe aanvullen.
En Tele2 unlimited is ook echt onbeperkt.
Onbeperkt is relatief, elke provider wijst je op de Fair Use Policy.
Als je echt veel te veel data gebruikt wordt je op de vingers getikt en eventueel 'afgeknepen' ook bij Tele2
Unlimited Bel/SMS
Bij Unlimited Bel/SMS kun je onbeperkt bellen en sms’en, mits je gebruik redelijk is.
Check hiervoor de Fair Use Policy.


Unlimited Data
Bij Unlimited Data werkt het net even iets anders. Je krijgt standaard 5GB per dag. Dit wordt elke dag om 12 uur ‘s nachts automatisch opnieuw beschikbaar gesteld. Wanneer je nog 500MB over hebt, krijg je een SMS van ons dat je bundel bijna op is. Via MijnTele2 en de MijnTele2 app vraag je de gratis extra bundel aan. Deze gratis extra bundel kun je onbeperkt aanvragen. Als je dit niet doet als je al je data verbruikt hebt, wordt je data afgesloten en kun je het dus niet meer gebruiken.

Waarom moet ik de gratis data bundels aanvragen?
Om de kwaliteit van het netwerk te kunnen garanderen en misbruik te voorkomen, vragen we je bij gebruik van meer de 5GB per dag een SMS te sturen voor gratis extra data. Zo behoud jij de best mogelijke internet verbinding.


Wat zijn de spelregels voor Unlimited datagebruik?
Wij moedigen onze klanten aan om het internet he-le-maal leeg te trekken. Om te zorgen dat alle Tele2 klanten het meest uit ons schandalig snelle 4G-netwerk halen, hebben we wat spelregels opgesteld voor het gebruik van Unlimited Data.
•De Unlimited-bundel is niet bedoeld voor gebruik in data only apparaten, zoals een router of dongle.
•Het is bedoeld voor individueel gebruik – dus niet als hotspot voor anderen – en alleen voor consumenten – dus niet voor zakelijke klanten.
•Je dataverbruik mag geen andere klanten benadelen of hinder veroorzaken aan onze systemen of aan het netwerk. Denk hierbij aan het dag en nacht laten doorlopen van zware downloads of streaming content.

Meer weten? Lees dan onze Fair Use Policy.

[Reactie gewijzigd door DeComponeur op 23 juli 2024 17:16]

In de praktijk betekent dit : Bij een gemiddeld gebruik van minder dan de helft van je dagbundel stuurt Tele2 je al deze waarschuwing.
De vraag rijst of je dit nog wel onbeperkt mag noemen.
Het limiet van 4g is 1000mbps (haalt het nooit), dat is dan toch een beperking?

Alles is beperkt, onbeperkt bestaat alleen in de theorie.
Onbeperkt als in onbeperkt data, niet snelheid
Let op. Dat is in het buitenland alleen zo als je het 'oude' unlimited abbo hebt. Als je de nieuwe hebt is het max 10GB per maand. Ze hebben me al vaak benaderd met kadootjes zoals gratis Spotify en weet ik veel wat om over te gaan op de nieuwe. Er zou niets veranderen zeggen ze dan aan de telefoon.

Het oude abbo heeft trouwens ook een limiet van 60 dagen onbeperkt buitenland. Daarna 10GB per maand in het buitenland.
Natuurlijk bestaat onbepert wel. Het woord onbeperkt lijkt me heel duidelijk lees zonder beperkingen.

Unlimited is het engelse woordt waarmee eigenlijk ook gezegd wordt zonder limimieten.
Probleem is wederom 20 gb zonder limiet en dat de rest tegen 512 kb.

Ik begrijp het wel maar dan mag je het dus niet onbeperkt of inlimited noemen, dat is het niet.

Het is de bekende marketing waarbij de meeste mensen schijnbaar accepteren dat wordne als onbeperkt toch iets anders zijn.

Zoiets als zwart en maar blijven roepen dan het donkergrijs is totdat iedereen maar accepteert dat zwart eigenlijk donkergrijs is.,
Het limiet van 4g is 1000mbps (haalt het nooit), dat is dan toch een beperking?
Jou internet verbinding heeft ook een maximale snelheid. Als het heel druk is haal je die ook niet. Behalve als je een 1:1 overboeking hebt krijg je garantie betreft capaciteit en snelheid.
Idem met 3g 4g 5g. Als de mast vol zit zal de snelheid op dat moment minder worden.
Dat is echter geen gemaakte of ingestelde beperking zoals dat hier het geval is.
Eigenlijk zou een Tweaker moeten testen of het "echt" onbeperkt is. In theorie zou je 168GB/maand kunnen halen. Wie test of dit ook daadwerkelijk haalbaar is?
Precies dit, ik ben zeer benieuwd!
Dat is maximaal 0,06MB/sec. De gemiddelde webpagina is zo´n 1269KB op mobiel (bron), dus zo´n 20 seconden laadtijd per pagina.
En heel veel resources die gewoon al in je cache zitten.
Ja, als je heel de dag op Tweakers zit, dan zit het natuurlijk grotendeels in je cache. :/
Mijn punt is dat 512Kb vroeger misschien genoeg was, maar nu is dat best weinig omdat de sites/services meegroeien met de bandbreedte van de gebruikers. 512Kb is vergelijkbaar met de sloomste 3G-verbinding. Niet dat ik klaag hoor... Mijn databundel van 48GB wordt na afloop verlaagd naar 16Kb. Ik zou willen dat het 512Kb was.

[Reactie gewijzigd door Rex op 23 juli 2024 17:16]

zelf kan ik niet echt klagen aangezien ik Mobilus S heb en men data van 1.5 naar 3Gb gaat :)
Je databundel blijft 1,5GB. Enkel in combinatie met Tuttimus wordt dit 3GB. Bovenstaande tabel bevat een fout.
Is zo'n abonnement waar op een bepaald moment wordt afgeknepen nog relevant in tijden van spotify en andere streamingdiensren?

Beetje jammer om te zien omdat het in de buurlanden blijkbaar wel anders en ongelimiteerd aan een fair bedrag kan.
Anoniem: 767041 @Destke31 oktober 2018 14:11
Tmobile tele2 Robinmobile
Binnen de EU betalen voor datagebruik, maar binnen Belgie niet, is dit wel legaal?
Ik wacht nog even een paar jaar, totdat je écht onbeperkt data hebt voor een vast bedrag per maand. Hopelijk is dat hele ecosysteem monopoly dan ook voorbij. Tot nu toe ben ik nog steeds goedkoper uit door al mijn abonnementen bij afzonderlijke providers af te sluiten.
Gewoon nog 20 jaar wachten. Maar dan zou ik nog een keer 20 jaar wachten want dan komt er ongetwijfeld iets nog beters. Dus gewoon nooit iets doen. De toekomst wordt altijd beter. Ik snap trouwens niet dat je een PC hebt gekocht. Over 10 jaar zijn die veel beter.
KPN praktijken zijn dit.
Omdat? De snelheid beperkt wordt? KPN hanteert 64kbps buiten de bundel. Vodafone ook. Tele2 zet de kraan dicht na 5GB als je niet reageert. T-Mobile zet na 5GB de kraan bijna dicht. 256kbps.

Alle providers knijpen dus.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.