Sommige iPhone XS en XS Max-exemplaren ervaren bug die opladen verhindert

Sommige iPhone XS en XS Max-telefoons willen in bepaalde situaties niet opladen. Het probleem lijkt zich alleen voor te doen wanneer de laadkabel gebruikt wordt. De toestellen gaan dan niet automatisch laden, maar beginnen daar pas mee nadat het scherm aangezet wordt.

Door het feit dat de telefoon pas begint met laden wanneer het scherm aangezet wordt, lijkt het erop dat het gaat om een softwarefout in de sleep-instellingen van de telefoon. Deze lijken het proces dat over stekkerdetectie gaat onterecht op non-actief te zetten. Een redelijk uitgebreide test van YouTube-kanaal Unbox Therapy geeft een idee van hoe vaak het probleem voorkomt en in wat voor vormen. In sommige gevallen kan het scherm na aansluiten bijvoorbeeld ook niet aangezet worden met de power-knop, maar alleen met een tik op het scherm.

Ook op Reddit en het Apple-forum komen veel meldingen binnen van het probleem. Daar worden echter ook meldingen gemaakt van oudere iPhones en een iPad Pro die hetzelfde gedrag vertonen. Dat doet vermoeden dat het hier gaat om een softwarefout die erin is geslopen in de iOS 12-update van een kleine twee weken geleden. Draadloos laden zou zonder enige problemen gaan. Apple heeft nog niet gereageerd op de meldingen.

De video van Unbox Therapy, beperkt tot alleen de test zelf

Door Mark Hendrikman

Redacteur

30-09-2018 • 12:21

433

Submitter: stefkor

Reacties (433)

433
335
122
9
3
66
Wijzig sortering
Op de site van Apple staat:

Als u het met een toegangscode beveiligde iOS-apparaat niet eerst ontgrendelt en het ook niet in het afgelopen uur hebt ontgrendeld en op een USB-accessoire hebt aangesloten, kan het iOS-apparaat niet communiceren met het accessoire of de computer. In sommige gevallen wordt het mogelijk ook niet opgeladen. Mogelijk wordt er ook een melding weergegeven waarin u wordt gevraagd uw apparaat te ontgrendelen om accessoires te kunnen gebruiken. Als het USB-accessoire nog steeds niet wordt herkend nadat u uw apparaat hebt ontgrendeld, koppelt u het apparaat los van het accessoire, ontgrendelt u het apparaat en sluit u het accessoire opnieuw aan.
Ja dat gaat dus om de nieuwe feature om bruteforcing dmv exeterne hardware keyboards te voorkomen.

Het probleem is alleen dat opladers wel zouden moeten blijven werken (data pinnen worden “afgesloten”). Ik merk met mij. IPhone 7 echter dat hij soms ook niet oplaad. Had em vandaag mrt 40% van de lader en die was ook binnen een uur bijna foetsie. Ik had dit probleem echter ook al eens op 11.4.1 een paar dagen voor de update. Dus het kan zijn dat mijn oplader gewoon niet helemaal pekker meer is.

Wat mij echter wel opviel is dat het toestel wel aangeeft dat hij gaat laden maar dat er na een bepaalde tijd niet meer wordt geladen. Vet irritant dus.
Omdat als de datapinnen wordt afgesloten, kan de iPhone een lader, kabel niet meer controleren op de authenticiteit van de aangesloten spullen. Dit is dus om handel in ongeautoriseerde goederen tegen te gaan. Nu zit Apple in de knel. Want je zou tijdens het laden kunnen overschakelen naar een lader of kabel dat origineel van Apple komt of een goedkeuring is afgegeven.
handel in ongeautoriseerde goederen
En wederom heeft de consument last van een probleem dat Apple zelf gecreëerd heeft. Ongeautoriseerde goederen? Wat een onzin om accessoires te moeten licenseren.
Zo'n onzin is dat niet, kijkend naar de extreem lage kwaliteit van kabels die in omloop zijn.
Missende data-lijnen, geplaat i.p.v. massief koper, connectoren met enorme afwijkingen, slechte 'braidings'.
Je kunt vrijblijvende kwaliteitseisen blijven stellen maar er zal toch weer een 'race to the bottom' komen.
En daarom breekte elke iphone kabel zo snel? Ik ken genoeg mensen let een gescheurde kabel binnen het jaar. Dit heb ik nooit meegemaakt met mn usb kabels van al mn samsung toestellen (die ik telkens 3 jaar had, pas na bijna 2 jaar had ik 1x een USB die wat raar begon te doen en dan maar weggesmeten.

Op m'n werk hebben we ook veel Apple Macbook laders, allemaal mooi kapot nekje. Top kwaliteit!
dat is het probleem niet, laden zou altijd gewoon moeten werken, en dat deed het ook sinds die feature om na een uur data overdracht te blokkeren in ios zat. maar nu met de nieuwe iphones is er waarschijnlijk verschil qua hardware voor de lightning connector, waardoor ook opladen geblokkeerd wordt.
"dat het toestel wel aangeeft dat hij gaat laden maar dat er na een bepaalde tijd niet meer wordt geladen"

Wellicht heeft het hier wat mee temaken:
Als uw apparaat is gestopt met opladen op 80 procent:
Uw iPhone kan iets warmer worden als deze aan het opladen is. Als de batterij te warm wordt, kan de software het opladen boven de 80 procent beperken om de levensduur van de batterij te verlengen. Uw iPhone zal opnieuw opladen als de temperatuur is gedaald. Probeer uw iPhone en oplader naar een koelere plek te verplaatsen.

Dus hem zolang in de koeling/koelkast leggen kan misschien helpen.
Maar hoe dan ook, dit verwacht je toch eigenlijk niet van een smartphone uit deze prijsklasse.

[Reactie gewijzigd door SSDtje op 23 juli 2024 10:12]

Dus hem zolang in de koeling/koelkast leggen kan misschien helpen.
Are you serious? Allereerst de overweging zelf al: zulke prijzige toestellen zouden zoiets banaals als opladen tot in den treuren getest moeten hebben.
Daarnaast: een warm apparaat in de koelkast leggen. Ooit van condens gehoord? Water en elektronica gaan al decennia lang slecht samen.

[Reactie gewijzigd door geekeep op 23 juli 2024 10:12]

Zou kunnen maar denk het niet. Apparaat ligt naast een open raam.

Daarnaast is de koelkast een heel slecht idee. De condensvorming die ja dan krijgt is heel slecht voor je toestel en daar is hij tevens ook niet tegen bestand qua IP rating.
Dat verwacht je van geen enkele telefoon. Let's face it: de iPhone is hooguit een matig product met zulke fouten.

Bandgate, antennegate, stiekum throttelen om uitval te voorkomen, geen wifi na update, gebrikt door alternatieve vingerafdruklezer, batterydrain, en nog veel meer serieuze bugs in elke nieuwe versie van iOS. Zo serieus dat Apple binnen enkele weken al diverse patches uitbrengt.

De update maar 12 wordt als geweldig bestempeld.

https://www.imobie.com/support/ios-12-problems.htm

"Some people have gradually found some iOS 12 problems after trying the new software update. Here in this guide, we’ve collected 27 most common iOS 12 issues people may meet, and listed the potential fixes to solve these issues."

27 bekende bugs...
Waarom een 0?!

Hij heeft toch gelijk? Ik vind iOS het fijnst werken, maar kwalitatief is het steeds vaker slechter.

Sinds ios12 heb ik vastlopende apps, crashende YouTube app etc.

Nog steeds zou ik zo weer mijn iPhone kiezen, maar die overdreven reacties dat IOS 12 zo geweldig is en vernieuwend... ik merk er helemaal niets van...
Sinds 12 heb ik dat de hotspot van mijn telefoon aanblijft nadat ik hem heb uitgezet en dat de schermtijd historie ineens is gewist.
En toch is er geen enkele reviewsite die de nieuwe iPhones als matig of slecht beroordeeld. Vreemd toch? Of je zou blinde Apple haat er voor iets tussen zitten?
Lees je wel eens ooit reviews? Ik denk van niet.

Lees maar eens een test op Tweakers en kijk dan eens naar de vergelijkende cijfers.

Er gaat een wereld voor je open!

Zo beweren iPhone adepten die nooit een test lezen, dat de batterijduur van de iPhone bijzonder goed is 'omdat het OS zo zuinig en efficiënt is'. Zulke mensen help ik graag uit de droom.

Hier kun je lezen hoe middelmatig de accuduur is.
De laadtijd is ook best beroerd (dat is, als het ding uberhaupt al wil laden).

reviews: Apple iPhone XS en XS Max - Briljante smartphones, kleine upgrades

Heb je een wat ouder model, dan throttelt Apple de processor om uitval door de matige batterij te voorkomen. Beetje jammer dit.

Qua helderheid zijn ze niet echt top.
reviews: Apple iPhone XS en XS Max - Briljante smartphones, kleine upgrades

Kortom, qua user experience kun je beter geen iPhone hebben.

En dan die zo geroemde iPhone camera... De Tweakers konden ze niet echt waarderen in een blinde test. Weer een sprookje de wereld uit. iPhone eindigt na Huawei en OnePlus. En waarschijnlijk na nog veel meer merken als die hadden meegedaan.

reviews: Blinde test smartphonecamera's - De uitslag

Waarom zou Apple nooit slecht uit een test komen? Tja, wie zal het zeggen. In Autoweek komt VAG er ook nooit slecht uit, hoewel de TDI 2.0 bijzonder slecht zijn, Audi's soms 1 liter olie op 600 km gebruiken, kettingen van FSI motoren uitrekken, VAG het meest corrupte automerk ooit is en Pon heer en meester in het afschuiven van claims is en inkopers bij de politie omkoopt.

Zo is het ook bij Apple. In de winkel ziet het er geweldig uit, en er zijn kopers die 's nachts voor de deur liggen om de eerste koper te zijn en met uitgestoken armen naar buiten te lopen... Hoe hebzucht en materialisme leiden tot pathetische zelfvernedering....

En later komen de problemen zoals antennegate... You're holding it wrong...
Dus ... ik wacht nog steeds op de eerste review die als conclusie heeft: een matig product.
Je kunt toch ook zelf nadenken?
foutloze software bestaat niet, en als je de lijst overloop van uw link moet ik zeggen dat het blijkbaar nog meevalt, verschilt niet zo veel van andere mobiele besturingssystemen https://www.gottabemobile...android-9-problems-fixes/
Nou ja, mijn Android smartphone heb ik voor 90 euro gekocht. Dan is men wellicht wat vergevingsgezinder dan bij een smartphone het veelvoud daarvan kost.
Kabeltje nakijken...
Kabeltje doet het prima. Lader ook. Mn iPad pro heeft nergens last van en gebruikt hetzelfde apparaat.
Maar dat geldt niet voor het opladen, dat zou wél gewoon moeten werken, ook als niet aan de door jou genoemde voorwaarden is voldaan.

Zie namelijk verderop diezelfde site:
Als u de iPhone, iPad of iPod touch aansluit op een USB-netstroomadapter, wordt het apparaat opgeladen zoals u gewend bent.
De site waar het vandaan komt: https://support.apple.com/nl-nl/HT208857
Het gekke is dat dit bij mij iPad Air 2 toch wel zo is.
Wanneer ik de kabel aansluit op een gelockte iPad krijg ik in beeld de melding dat ik eerst moet ontgrendelen. Pas na het ontgrendelen begint hij te laden.
Ik gebruik een originele kabel en adapter
Ik gebruik al jaren een AIr 2 en heb dit nog nooit gezien?
Even voor de duidelijkheid. Als je dit wil testen dan moet je 'm dus eerst een uur ergens laten liggen, zodat de USB blokkade inschakelt. Dan aansluiten op de stekker, en in de tussentijd dus niet de iPad ontgrendelen (naar het thuisscherm met de app iconen gaan).
Als je de video bekijkt zie je dat het ook net na unlocken en weer locken al fout gaat.

Ook doen sommige het wel en andere niet. Wat me dus minder een software fout lijkt.
Kan nog steeds prima een software fout zijn hoor. Voor hetzelfde geld zitten er bijvoorbeeld in de ene telefoon een ander merk chipje dat dat regelt of een ander merk lightning adapter dan in de andere. En wie weet communiceert de software daar net even anders mee.
Nog steeds, nergens last van.
Zal wel een bug met IOS12 zijn dan. Maar ook daarmee nog steeds geen last van dit, gelukkig.
Viel mij gisteren pas op. Eerder nooit gehad de afgelopen jaren.
Terwijl mijn iPad Air 2 (en die van mijn vrouw) gewoon gaat laden zodra de Lightning kabel erin gaat, ookal staat de iPad in de slaapstand.
De iPad mini’s (een 2 en een 4) van m’n kids gaan ook gelijk laden.
Ervaar dit zelfde met een iPhone 7.
Heb dit zelf met mijn iPad Air 2 ook meermaals ervaren. Als ik de Lightning kabel aansluit terwijl het scherm door de Flip-cover gelocked is, wordt het laden niet altijd in gang gezet. De kabel eruit halen, het scherm aanzetten, dan de kabel er weer in is dan de enige manier om het weer te laten werken.
Ja maar in de kabel zit natuurlijk een chip om aan te geven dat het om een originele kabel gaat. Mogelijk mist die dan ook de communicatie met die chip.
Dit is niet belangrijk voor het OS, enkel voor de charging IC. Deze Charging IC boeit het niet of het systeem locked of unlocked is en zou dus ook niet uit moeten maken voor het opladen.

Teminste zo is het op ieder ander apple apparaat
Ik heb een kabel van de markt zo een goedkopere van bij die vreemde en die laad zonder problemen mijn ipad pro op.
Inderdaad. Wel een dure iPad pro kopen maar geen 20 euro over hebben voor een originele kabel :9
Het geld raakt een keer op :)
Had deze kabel nog liggen van toen ik een iphone 5c had. Veel gebruiken doe ik niet, zat kabel bij. En als ik een extra kabel wil, koop ik er wel een van Apple
dit gaat alleen over dataverbindingen, maar het lijkt er nu inderdaad op dat er een bug is waardoor het opladen ook niet werkt tot je ontgrendelt
Klopt niet. Het is gewoon een bug of foutje van apple. (zie Unbox Therapy)

beetje lullig voor een €1300 product "TOP quality iPhone"

ps meerdere mensen hebben het hetzelfde issue: tmobile winkel.

[Reactie gewijzigd door icegodd op 23 juli 2024 10:12]

Op Android zijn er toch ook soms softwarebugs. Je kan niet alles 100% in orde hebben.
Voor die prijs verwacht ik dat eerlijk gezegd wel.
Anoniem: 583079 @Andros30 september 2018 14:11
Wake up. Perfectie in software bestaat niet. Ook niet bij Apple.
Als het niet de kwaliteit is waar je extra voor betaalt, zoals ze vaak zeggen en veel mensen denken, wat dan wel?
Wat een onzin. Ook de beste kwalitatief goede systemen hebben weleens een bug, zeker als ze net uitkomen.
Het probleem is niet dat er een bug is. Inderdaad, die zitten in alle software.

Het probleem is de testing.

Ik verwacht dat zo'n duur product goed getest wordt. En kijken of je een telefoon kunt opladen is toch wel een basis-functionaliteit waar ze een paar regressie-testen voor zouden moeten hebben. Niet dus. Als ze simpel opladen niet testen, wat testen ze nog meer niet dan ?
Anoniem: 583079 @28056230 september 2018 16:24
Elke reviewer heeft het opladen getest, waarom is het dan niet opgemerkt denk je?

Testen - hoeveel je er ook doet - volstaat overigens nooit om bugs te voorkomen. Als je betrokken bent bij het ontwerpen, bouwen en deployen van complexe systemen zou je dat begrijpen.
Testen - hoeveel je er ook doet - volstaat overigens nooit om bugs te voorkomen. Als je betrokken bent bij het ontwerpen, bouwen en deployen van complexe systemen zou je dat begrijpen.
Dankuwel.
Ik schrijf software voor een systeem met tientallen miljoenen regels. Als je Tweakers leest, maak je hoogstwaarschijnlijk gebruik van die software. De tak van het bedrijf dat dat product maakt, investeert meer dan de helft van hun budget in (regressie) testen. Niet alleen in testen, maar vooral in het automatiseren van testen. Iedere test-suite die nieuw geschreven wordt, zal tot in de eeuwigheid iedere week of iedere dag worden herhaald op nieuwe software-versies.

Inderdaad, je kunt nooit alle bugs vinden. Maar de hoeveelheid bugs die je wel vind is ongelofelijk. Het heeft mij er van overtuigd dat goed testen zijn vruchten afwerpt. Je bent misschien iets langzamer met nieuwe features, maar op den duur gaan je gebruikers de kwaliteit van je software waarderen.

Iets zegt mij hier dat Apple (relatief) minder geld investeert in testing. Sommige bugs zijn moeilijk te vinden. Dat snap ik. Dat de oplader het niet doet als het scherm niet actief is, dat is iets dat niet echt heel exotisch klinkt. Hadden ze kunnen vinden.
Als die bug altijd zo optreedt had je zeker een punt. Zoals de eerste zin in het artikel aangeeft is dat hoogstwaarschijnlijk niet het geval: "Sommige iPhone XS en XS Max-telefoons willen in bepaalde situaties niet opladen".

Deze bug zou zeker kunnen komen doordat het een feature is die te snel live is gegaan. Apple zit in een wapenwedloop met hackers en bedrijven als Cellebrite. Het zou zeker kunnen deze bug daar het gevolg van is.

Denk je echt dat Apple niet een flinke lading testers heeft? Een bedrijf dat zo veel software in beheer heeft? iOS, Mac os, iTunes + store, Safari, etc etc. Vind je het niet een beetje optimistisch te suggereren dat de schaal van jullie bedrijf vergelijkbaar is met Apple's schaal? Alleen iOS heeft geloof ik al zo'n 700+ miljoen gebruikers...
Als die bug altijd zo optreedt had je zeker een punt.
Dat is het punt met testen. Je moet een hoop testen. Zo veel mogelijk scenarios en combinaties.
Denk je echt dat Apple niet een flinke lading testers heeft?
Hoeveel is "een flinke lading" ?
En wat versta je onder "testers" ?

Het zou me niks verbazen als het wel meevalt.
De meeste managers/executives vinden testen niet zo heel sexy. Dus krijgt het niet altijd het budget en de aandacht en de mankracht dat het verdient.

Ik heb ook voor andere (grote) bedrijven gewerkt. Die belangrijke (infra-structuur)-apparatuur maken. Die testen natuurlijk hun software. Maar lang niet genoeg. Sommige leveranciers staan er om bekend dat je voor iedere combinatie van features en protocollen spreadsheets moet raadplegen welke versie van de software getest is, welke aangeraden wordt, etc. Het is soms een ramp. Let wel, we hebben het hier over bedrijven met miljarden-omzet.
Vind je het niet een beetje optimistisch te suggereren dat de schaal van jullie bedrijf vergelijkbaar is met Apple's schaal?
Nee, waarom ? Apple heeft natuurlijk meer winst en meer beurswaarde. Maar er zijn meer grote bedrijven op de wereld dan alleen Apple.
Alleen iOS heeft geloof ik al zo'n 700+ miljoen gebruikers...
Zegt dat wat over testen ?
(En BTW, mijn werkgever heeft producten in ieder provider-netwerk in de wereld. Een ander soort producten. Maar ze worden ook op wereldwijde schaal gebruik. Zoals ik al schreef, als je dit leest, dan gebruik je waarschijnlijk een product van mijn werkgever).

Feit blijft, een telefoon van 1500 euro laat niet op, als je het wel verwacht.
Sloppy testing.

[Reactie gewijzigd door 280562 op 23 juli 2024 10:12]

Hoe kom jij op 1500 euro?
Anoniem: 583079 @28056230 september 2018 18:08
Als je ongelofelijk veel bugs vindt tijdens testen is er iets mis met het ontwikkelproces. Testen is noodzakelijk, maar het is het minst efficiënte proces om bugs te vermijden.
Ik werk zelf (als manager) in software-ontwikkeling (verwerking van miljarden betalingen per jaar). Ik kan relatief goed garanderen dat een release geen grote problemen zal opleveren - dank zij de testen - maar de kleinere problemen, of problemen die in zeer specifieke situaties voorkomen, zijn zeer moeilijk met testen af te dekken.

Overigens gaat het hier wel degelijk om een probleempje dat helemaal niet bij elk toestel/in elke configuratie optreedt. Dat verklaart waarom het pas is opgedoken nadat de software enkele dagen bij miljoenen gebruikers in gebruik was.
Als je ongelofelijk veel bugs vindt tijdens testen is er iets mis met het ontwikkelproces.
Ik schreef niet dat we "ongelofelijk veel" bugs vinden. Ik schreef dat je, nadat je goede software geschreven hebt, nog steeds erg veel bugs in je software hebt. Jullie ook. Dat besef je niet, omdat een hoop bugs alleen optreden onder hele specifieke omstandigheden. Of onder hele uitzonderlijke omstandigheden. Maar als je na een jaar denkt "nu is het zo goed als af", en je laat 2 testers er 6 maanden op los, dan zul je staan te kijken wat ze er nog uit gaan halen. Misschien niet allemaal relevant, misschien geen crashes. Maar ik denk: altijd meer dan je had verwacht.
maar de kleinere problemen, of problemen die in zeer specifieke situaties voorkomen, zijn zeer moeilijk met testen af te dekken.
Helemaal mee eens.
En daarom moet je misschien meer geld in je testing investeren, dan in je development.
Natuurlijk, het ligt er aan waar je software voor gebruikt wordt.
Maar als het belangrijk is, dan kun je niet genoeg testen.
Overigens gaat het hier wel degelijk om een probleempje dat helemaal niet bij elk toestel/in elke configuratie optreedt. Dat verklaart waarom het pas is opgedoken nadat de software enkele dagen bij miljoenen gebruikers in gebruik was.
Bugs vinden die altijd voorkomen, dat is makkelijk. Bugs vinden die reproducable zijn, dat is makkelijk.


Maar het is duidelijk. Apple had een paar tientallen miljoenen dollars extra kunnen investeren in extra testers. En in een goed regressie test systeem. (Niet testers hapsnap dingen laten proberen. Je moet je testen automatiseren. Zodat je over de jaren meer en meer geautomatiseerde regressie testen hebt. Niet veel bedrijven doen dit). Maar die investering hebben ze niet gedaan. Resultaat: een lullige bug met het opladen.

Maar dat geeft helemaal niks: 700 MILJOEN APPLE GEBRUIKERS STAAN KLAAR OM TE ROEPEN: GEEFT NIKS, APPLE ! WE HOUDEN VAN JE, APPLE ! ALLES IS VERGEVEN, APPLE ! (*)

Apple gebruikers blijven toch wel Apple dingen kopen. Want iedereen weet: Windows werkt niet, Android werkt niet, Linux werkt niet, andere computers zijn lelijk, andere telefoons stinken. Apple is the Best ! Met zo'n customer base hoef je niet druk te maken om bugs of andere blunders.

(*) Reacties op Tweakers.net zijn hier het bewijs van. :)

[Reactie gewijzigd door 280562 op 23 juli 2024 10:12]

Anoniem: 583079 @28056230 september 2018 21:28
Ik denk dat je niet goed inziet dat smartphones een combinatie van hardware en software zijn, die niet zomaar een jaar lang rustig getest kunnen worden. Je vertrekt teveel van je eigen software-only context.

“maar de kleinere problemen, of problemen die in zeer specifieke situaties voorkomen, zijn zeer moeilijk met testen af te dekken.
Helemaal mee eens.
En daarom moet je misschien meer geld in je testing investeren, dan in je development.”


Je geeft eerst toe dat meer testen niet altijd een efficiënte manier is om minder bugs te hebben en pleit dan om er meer geld in te investeren? Erg logisch...

Je bent wellicht een test engineer? Ik heb regelmatig discussies met mijn test engineers: ze testen vaak niet de goede zaken en denken te weinig na of hun testen zinvol/het meest efficiënt zijn. Goede testen beginnen bij een goed begrip van de ontwikkelingen, de configuratie, de wijzigingen. In mijn ervaring gaan ook veel dingen mis bvb omdat wat men test niet exact is wat in productie komt.

Bij een probleem wordt vaak geroepen dat “er te weinig getest is”. In mijn ervaring zit de root cause van het probleem vaak elders. Testen kan nooit een excuus zijn om een fout die elders in het proces is gemaakt goed te praten. Testen is de meest dure vorm van kwaliteit.

Het is volgens mij waarschijnlijk dat dit probleem helemaal niet tot “een gebrek van testen” terug te leiden is.

Het blijft natuurlijk een fout die ergens gemaakt is.

Verder blijkt ook uit jouw reactie maar eens te meer dat “klachten” over Apple producten in de eerste plaats komen van mensen die hun producten nog nooit gebruikt hebben, maar wél de pretentie hebben er sterke zekerheden over te declameren.
Ik dacht dat je inhoudelijk iets wou bijbrengen. Ik hoop dat je beseft dat je laatste zinnen, waar je mij dingen probeert toe te schrijven die ik nooit beweerd heb, maar blijkbaar in je eigen brein rondspoken, je degraderen tot een soort trol?

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 583079 op 23 juli 2024 10:12]

Je geeft eerst toe dat meer testen niet altijd een efficiënte manier is om minder bugs te hebben en pleit dan om er meer geld in te investeren? Erg logisch...
Nee, ik was het er mee eens dat er meerdere factoren spelen om goede software te bouwen (en weinig bugs te hebben). Maar uiteindelijk, als je al je goede trucks hebt toegepast om je software te schrijven, dan blijft het nog steeds belangrijk om goed te testen.
Je bent wellicht een test engineer?
Hell no.
In mijn ervaring gaan ook veel dingen mis bvb omdat wat men test niet exact is wat in productie komt.
Helemaal mee eens. Goed testen is moeilijk. Testen is een vak.
Testen is de meest dure vorm van kwaliteit.
Helemaal mee eens.
Maar dat zou geen probleem voor Apple hoeven te zijn.
Je betaalt 1000+ euro extra voor "extra kwaliteit".
Laat ze dat dan maar leveren.
Laat ze maar goed testen. Ook al kost dat extra.
Het is volgens mij waarschijnlijk dat dit probleem helemaal niet tot “een gebrek van testen” terug te leiden is.
Het blijft natuurlijk een fout die ergens gemaakt is.
Dat is mijn punt.
Fouten worden gemaakt. Door iedereen. Ook door developers. Ook als die developers heel goed zijn. Goed de tijd nemen. Alles zelf eerst testen. Alle trucs/methodes gebruiken om goed development te doen.

En wat er dan overblijft is testen.
Verder blijkt ook uit jouw reactie maar eens te meer dat “klachten” over Apple producten in de eerste plaats komen van mensen die hun producten nog nooit gebruikt hebben, maar wél de pretentie hebben er sterke zekerheden over te declameren.
Ik klaag niet over Apple producten. Je zult me er ook niet al te veel over horen afgeven. Een beetje, soms. Zoals over die muis zonder knoppen en zonder scrollwheel. Maar waar je wel mee kunt klikken, en wel mee kunt scrollen. Gek werd ik van dat ding. Mijn vader had een iMac gekocht, en ik kon alle wissewasjes voor hem oplossen. (Ik ben ooit, lang geleden, Apple systeem/netwerk beheerder geweest).
Ik dacht dat je inhoudelijk iets wou bijbrengen. Ik hoop dat je beseft dat je laatste zinnen, waar je mij dingen probeert toe te schrijven die ik nooit beweerd heb, maar blijkbaar in je eigen brein rondspoken, je degraderen tot een soort trol?
Mijn punt is: de meeste bedrijven testen hun software niet zo goed als ze zouden kunnen doen.
Omdat ze er het budget niet voor willen vrijmaken.
En misschien omdat ze niet beseffen hoe veel verschil het maakt.
En de meeste bedrijven (en mensen) weten waarschijnlijk niet hoe je je test moet opzetten. (Geen tijd investeren in manueel/ad-hoc testen, maar alleen maar geautomatiseerde regressie-testen bouwen).

Dat ik iets in hoofdletters schreef, is alleen maar omdat ik me opeens besefte dat wat er ook gebeurd, de helft van alle Apple-gebruikers blijven Apple toch verdedigen. Dus wat doe ik hier ? Apple is een religie.
Ja dit is veel erger dan exploderende telefoons.
(*) Reacties op Tweakers.net zijn hier het bewijs van. :)
Bijzonder grappig dan toch dat je met deze jaloerse anti-Apple reactie een +2 moderatie kreeg.
Blijkbaar is de waarheid wel vaker andersom van hoe jij denkt dat die is :)
Bijzonder grappig dan toch dat je met deze jaloerse anti-Apple reactie een +2 moderatie kreeg.
Blijkbaar is de waarheid wel vaker andersom van hoe jij denkt dat die is :)
Moderatie hier gebeurt door willekeurig aangewezen Tweakers. De moderatie hier is bijkans totaal random en niet te voorspellen. Prima, wat mij betreft. Ik had het niet over de moderatie hier, ik had het over een deel van de Tweakers (en andere gebruikers op het net) die altijd 100% positief tegenover Apple staan, wat er ook gebeurd. Of die Apple-fanboys nu moderators zijn hier of niet, doet er niet toe.

[Reactie gewijzigd door 280562 op 23 juli 2024 10:12]

Reviewers zijn geen functioneel testers. Die gaan er al van uit dat iets basics als opladen gewoon werkt en checken er niet expliciet op.
Anoniem: 583079 @Cilph30 september 2018 21:07
Bijna alle reviewers hebben expliciet laadtests gedaan want er staan cijfers over laadtijden in, dus ze hebben ook vastgesteld dat het laden gewoon werkt. Bovendien vergt de gemiddelde review wel enkele dagen tijd, dan moet je heus wel laden 8)7
Een gratis mobiel OS is volgens jou een duur product? Het gaat hier om een softwaregigant die ontdekt is op de nieuwe toestellen.
Autocorrect: softwarebug
Wel eens = exact evenveel als "kwalitatief mindere" toestellen.
Het zijn er bij iPhone wel erg veel én ze hebben enorme impact op de werking.
Wie maakt er van dat ik perfectie wil?
Ik vraag ook geen perfectie. Maar van een "premium" toestel waar buitensporig veel geld voor gevraagd wordt mag je dit soort fouten niet verwachten. En zeker met een geschiedenis als bendgate, antennagate en nu zou iets banaals als opladen niet eens werken.

ELK toestel met een oplaadbare accu er in wordt geladen zodra deze met een lader op netspanning wordt aangesloten. Of het nu een telefoon, spelcomputer, boormachine, tandenborstel, krultang en weet ik het wat nog meer is, zonder uitzondering werkt dat. Zoniet dan is dat toestel defect en niet meer bruikbaar. Als die nieuwe iphone nou bijvoorbeeld een software foutje heeft dat het zaklicht niet met het juiste knopje aan gaat of als bluetooth op een rare manier paired, dat soort foutjes kan bij testen over het hoofd gezien worden en wordt natuurlijk snel hersteld. Maar iets als laden fout doen? Ik snap dat niet, zeker omdat het je toestel gewoon onbruikbaar maakt. En voor deze prijs kan en mag dit gewoon niet, het is alsof je een Porsche koopt waarvan de remmen niet werken als je niet eerst de koplampen uit zet, die breng je ook direct terug naar de dealer.
Opladen werkt wel, alleen je moet dus niet bij sommige iphones je scherm op zwart hebben. Wat je nooit hebt als je hem gewoon aan de lader gooit. Anyway, met een update is het waarschijnlijk verholpen. Binnen een dag gebeurt dit waarschijnlijk. Don’t worry so much.
Gast stop nou eens met jouw aankoop goed te praten, het is een BUG die bij zoiets cruciaals niet hoort voor te komen. (!). Natuurlijk kunnen er altijd foutjes inslepen, maar dit probleem behoort tot de core van de Iphone. Sommige Iphones laden helemaal niet op. Dat mag gewoon niet voorkomen.
Gewoon even een optie uitvinken en klaar. Hij laadt altijd op. De enige personen die zich er in druk maken zijn de mensen die geen iPhone hebben en die idioot van unbox therapy.
Nee, de top Androids laden gewoon op zonder dat het scherm aan hoeft.

Die hebben geen antennegate, bendgate, 26 bugs bij de introductie, een batterij die te heet wordt bij laden, een processor die gethrotteld moet worden omdat het toestel anders uitvalt etc.

Zie je het patroon? Apple levert geen goede producten meer. Ze zijn slordig en laten te veel steken vallen.
Ik lees hier steeds dat Apple z'n software zo bijzonder goed voor elkaar heeft omdat slechts enkele modelletjes ondersteund hoeven worden.
Wereldnieuws: de eerste bug in iOS12 ontdekt. Zucht...
Dacht je echt dat dit de eerste bug van iOS 12 was, dan zal ik je even uit de droom helpen. Alleen al iOS 12 heeft 27 (!!!) bekende en veelvoorkomende bugs.

https://www.imobie.com/support/ios-12-problems.htm

"Some people have gradually found some iOS 12 problems after trying the new software update. Here in this guide, we’ve collected 27 most common iOS 12 issues people may meet, and listed the potential fixes to solve these issues."

En zo gaat het feitelijk met elke iOS update.

https://www.kimbols.be/we...ple-ios/bugs-in-ios8.html

https://www.google.nl/amp...obile/ios-9-problems/amp/

https://www.google.nl/amp...bile/ios-10-problems/amp/

https://www.techradar.com...-problems-how-to-fix-them

De echte trollen zijn degenen die hier roeptoeteren dat iOS beter is dan Android.
De bugs in iOS 12 zijn gewoon realiteit en geen getrol.
Het artikel hierboven is eraan gewijd, notabene.

De situatie in 2018 is niet meer te vergelijken met 2014. Mijn Nokia ontvangt maandelijks een update en binnenkort krijg ik Android 9.

Al mijn opmerkingen over iOS 12 zijn feiten. En daar trek ik een conclusie uit, nl dat iOS niet kan tippen aan Android.

De door iPhone fans geprezen stabiliteit is gebaseerd op gebrek aan kennis. Mijn Nokia is stabieler dan welke iPhone ook.

Laatst ook weer een kennis die overgestapt is van iPhone 7 naar Nokia 8 en verzuchtte dat de Nokia stabieler is dan de iPhone.

En dat terwijl Apple het vermeende voordeel heeft dat het alles in eigen hand heeft en slechts een beperkt aantal modellen hoeft te ondersteunen.

Alle Android van elk jaar over een kam te scheren is trolgedrag.

De matige kwaliteit van iOS is realiteit. Kijk maar eens naar de vele patches die Apple snel moet uitbrengen. Nu ook weer, notabene om je telefoon te kunnen laden zonder 'm aan te zetten.

Edit:
Even nog een linkje, voordat je gaat beweren dat de iPhone stabieler is dan Android. Notabene van een Applegerelateerde site.

https://www.cultofmac.com...less-stable-than-android/

[Reactie gewijzigd door andreetje op 23 juli 2024 10:12]

Anoniem: 583079 @andreetje1 oktober 2018 10:45
De realiteit blijft dat de overgrote meerderheid van de Androidgebruikers verstoken blijft van updates.
https://developer.android.com/about/dashboards/
Dat zijn geen statistieken van 2014, maar van 28 september 2018! Android 9 staat er zelfs nog niet bij, want het hoort bij de versies met minder dan 0,1%...

Op je andere “feiten” zal ik maar niet ingaan (ik ga hier niet kinderachtig een lijstje van Android-bugs lijsten). Maar stabiliteit en bugs zijn voor de modale iOS gebruiker zelden of nooit een topic - en wees maar zeker dat de gemiddelde iPhone gebruiker veeleisender is dan de gemiddelde Android gebruiker, logisch ook, hij heeft meestal een stuk meer betaald.

Bij Android hangt het er maar van af op welk toestel je zit en op welke versie of je kan rekenen op een meer of minder stabiele versie. Maar het is duidelijk dat een aantal fabrikanten weinig marge (eigenlijk geen) hebben om te investeren in goede software support en dat laat zich uiteraard soms voelen.
En uiteraard leidt de eenvoudige oplossing - op een oudere versie blijven - dan in principe tot meer “stabiliteit”, tot de apps problemen beginnen te geven natuurlijk.

Verder ben je zo biased als wat natuurlijk: over het algemeen zijn redelijke mensen met kennis van zaken het er over eens dat er qua algemene stabiliteit en bugs niet meer echt een klare en eenduidige lijn te trekken is tussen Android en iOS.
Ik zal nog even in herinnering brengen wat je zelf schreef:

"Het staat intussen, na minder dan 2 weken op 35% van alle iPhones. Dat is een rollout snelheid waar Android ver onder blijft: de meeste toestellen die vandaag het OS draaien zullen nooit de laatste versie draaien. "

Logisch dat Apple gebruikers updaten, want zij worden daar door Apple toe gedwongen: anders werken apps op den duur niet meer.

Ik zal je nog een geheim verklappen: geen enkele iPhone die tot vandaag verkocht werd, zal uiteindelijk de laatste versie van iOS draaien.

Of Apple moet binnen 5 jaar de tent sluiten.

Allemaal onzinnige argumenten om om de hete brei heen te draaien: iOS zit vol bugs, Android is stabieler dan iOS en het updatebeleid bij Android beweegt steeds meer richting dat van Apple.

https://www.cultofmac.com...less-stable-than-android/

"Skyrocketing ‘failure rate’ means iOS is less stable than Android"
Anoniem: 583079 @andreetje1 oktober 2018 13:54
Mja, dat de meeste telefoons jarenoude versies van Android draaien kan je natuurlijk moeilijk ontkennen: de cijfers komen van de ultieme bron.

Wat de stabiliteit betreft kunnen er natuurlijk een citatenstrijd van maken
https://bgr.com/2017/09/1...oid-failure-rate-q2-2017/
(Recenter dan jouw referentie)
Dit zijn ook interessante beschouwingen: https://appleinsider.com/...s-on-ios-and-android/amp/
Of dit: http://article.sciencepub...8.j.ajsea.20170605.11.pdf

Of iOS of Android het stabielst zijn is niet eens een relevante kwestie: bij Android zal het er immers zeer sterk van af hangen over welk van de honderden/duizenden types je het hebt, die welke versie van het OS draaien. Het Android universum is zeer heterogeen en compleet onoverzichtelijk. Er valt gewoon geen lijn in te trekken.
Ook bij Apple komen faalmodellen voor. Zie bendgate en antennegate: die iPhones waren bepaald geen geweldige modellen. En let wel, die modellen zijn in zeer grote hoeveelheden verkocht.

Ik ken eigenlijk geen een Android telefoon met antennegate. Bendgate eigenlijk ook niet.

Intussen weten we dat de iPhone ongeveer nergens in uitblinkt. Accuduur, bereik, helderheid, de sar-waarde (straling van de iPhone): het is allemaal hooguit redelijk. In de blinde test bij Tweakers viel de zo geroemde camera door de mand. Zelfs Huawei en OnePlus presteerden beter. Weer een sprookje de wereld uit.

Het Android aanbod vind jij onoverzichtelijk. Dan zul je dat ook wel vinden van het autoaanbod of het aanbod in de supermarkt. Zo maar meer dan één merk met allemaal verschillende producten.

De een zweert bij een smal en overzichtelijk aanbod. Elke dag vanillevla van AH. Altijd een Opel Astra rijden.

Ik ben zelf blij met een breed aanbod. Ik ben blij met keuze. Ik moet er niet aan denken dat Apple de enige leverancier is.

En hoe overzichtelijk is Apple eigenlijk? Niemand begrijpt wat de termen Xs en Xr betekenen. Eerst liepen de getallen op. Toen kwam de SE. Toen de X. Er valt geen touw aan vast te knopen. Alleen Samsung maakt er een grotere puinhoop van.

Een middelmatig merk qua hardware en software, met zeer hoge prijzen, dat is Apple.

Het voordeel van Apple zou privacy kunnen zijn, ware het niet dat Apple gebruikers en masse gebruik maken van Google en Facebook en dus vrijwillig hun privacy inleveren.

Edit
Dit staat trouwens de volgende tekst in een door jou aangehaald artikel, wat mijn kritiek bevestigt:
One area where Apple is still struggling to catch up with Android is the frequency of app crashing. The latest study claims that the crashing app rate on iOS devices has jumped to 54% in the second quarter — up from 50% in Q1. Android, on the other hand, has dropped from 18% to 10% in the same time period.
Hoezo instabiele meuk?

Wat erg vreemd overkomt is dat de iPhone in een jaar tijd van rommel naar zeer goed gaat. Iedereen weet dat iPhones zeer vaak kapot gaan. Daarom heeft Apple overal gecertificeerde reparatiecentra.
the Android device failure rate for the previous quarter reached 25% worldwide, while the iOS device failure rate have shrunk to just 12% — a fraction of the alarming 58% failure rate from the same report this time last year
Laten we wel wezen, 58% is wel bijzonder slecht voor een peperdure telefoon, nietwaar?

[Reactie gewijzigd door andreetje op 23 juli 2024 10:12]

Anoniem: 583079 @andreetje1 oktober 2018 22:19
Je hebt duidelijk niets begrepen van de links in mijn reactie: ze tonen aan dat er geen betekenisvolle/betrouwbare gegevens bestaan over stabiliteit van iOS versus Android en dat het in het bijzonder totaal onmogelijk is om iets te zeggen "over de stabiliteit van Android" wegens het onoverzichtelijke aantal combinaties van types toestellen en versies van het OS. Er is gewoon véél te veel fragmentatie om genoeg gegevens te kunnen verzamelen of gegevens te verzamelen die betekenisvol zijn voor Android als geheel.
Verder gebruik je de cijfers selectief zoals het jouw best uitkomt: je hebt duidelijk de conclusies van de artikelen niet gelezen.

Je gebruikt verder de typische techniek van de trollen hier: mij uitspraken toeschrijven die ik nooit deed : ik daag je uit aan te tonen waar ik het had over 'onstabiele meuk'.

Ook al zo'n techniek is een iPhone vergelijken met één toestel/merk voor de updates, een ander voor de bouwkwaliteit, een ander voor de kwaliteit van de foto's, een ander voor de kwaliteit van het scherm, nog een ander voor de kwaliteit van de video, en nog een ander voor de prijs.

Lees gewoon eens de reviews op ongeveer gelijk welk medium (zoals dit van Tweakers) en de conclusie over de laatste iPhones is altijd: redelijk briljante maar erg dure telefoons... Blijkbaar geeft dat soort artikels jouw zoveel frustratie, dat je met alle mogelijke argumenten en non-argumenten dat soort conclusie probeert tegen te spreken. Ik vind het eerlijk gezegd gewoonweg ziekelijk: maar blijven doorbomen en lappen en lappen teksten schrijven over een merk waar je blijkbaar geen enkele interesse in hebt - maar wel een diepgewortelde frustratie over blijkt te hebben... Het kan moeilijk anders, of dit vindt zijn oorsprong in gevoelens van afgunst, nijd en minderwaardigheid.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 583079 op 23 juli 2024 10:12]

Wist je dat Android minder crashes heeft dan iPhone?
Waarom -1? Echt zielig die waarderingen soms. Hierboven zaniken ze over het al dan niet goed zijn van de xs, wat compleet off-topic is, maar wel +1 krijgt??!!
Dit is nieuw voor mij.... Ik hoor altijd iets anders namelijk...

Is niet alleen software overigens. Zijn ook ontvangstproblemen met WiFi en LTE en scherm problemen met de panelen van LG (blue shift).

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 636113 op 23 juli 2024 10:12]

Waarom lees ik niet wat er staat?

"Wake up. Perfectie in software bestaat niet. Ook niet bij Apple."

Ik reageer daarop door te zeggen dat dit nieuw is voor mij. Althans, als ik altijd moet geloven wat er door de fans van Apple gezegd wordt.

Zijn dat waanideeën? Ik snap hem niet... Denk dat je zelf inmiddels een beetje in de war aan het raken bent. Valt ook niet mee om van je geloof te vallen, dat snap ik...

Gewoon blijven ademen, kop in het zand en dan komt alles goed! Adem in, adem uit...
Tuurlijk quantum, jij bent geen Apple fan...😂 Geloof je het zelf?

Als dat zo was en je je geenzins aangesproken voelt door zaken die ik je toeschrijf, waarom reageer je dan zo gefrustreerd als ik je met feiten om de oren sla? Moet me zelfs "aftrekken" en dat soort gekkigheden...

Teken van onmacht en vooral ook erg kinderachtig.

Reageer nou eerst maar eens inhoudelijk op mijn andere bericht, daar ben je nog wel even zoet mee.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 636113 op 23 juli 2024 10:12]

Ik wist niet dat geld menselijke fouten onmogelijk maakt. Als dat zo was dan waren de ICT projecten van de overheid waarschijnlijk een denderd succes.
Geld en tijd maakt wel degelijk fouten onwaarschijnlijker, anders had NASA wel een probleem.
Onwaarschijnlijker zeker, dat trek ik ook niet in twijfel. Echter maakt het fouten niet onmogelijk.

Dat neemt natuurlijk niet weg dat Apple dit probleem voor de release had moeten constateren.
Dit is zoiets banaal, je telefoon opladen...
‘t Is niet dat je een onmogelijke samenstelling van commando’s moet doen om je gsm op zijn gat te krijgen, neen: je gsm opladen.
Als je niet ziet dat dit voor zo’n smak geld echt niet kan vraag ik me af wat jij van een auto zou aanvaarden... Remmen? Ach ja, het kan altijd eens mis gaan.
Remmen vergelijking is kul. Je kan gewoon remmen zonder software die functioneert. De smartphone reguleert het opladen software matig, indien deze aan staat. Als deze uit staat wordt dit door het oplaad circuit afgehandeld. Dus het kan zeker een software matig ding zijn.
Maar als je ABS ineens raar gaat doen of ESP ingrijpt wanneer je remt, krijg je héle vreemde dingen. Remmen is ook niet meer puur mechanisch tegenwoordig..
NASA heeft wel degelijk een paar keer problemen gehad hoor,
1986, de Space Shuttle Challenger die tijdens het opstijgen ontplofte
2003, de Space Shuttle Colombia die de terugkeer door de dampkring niet gered heeft.
Opladen van de telefoon is redelijk belangrijk.
Ja dat kan gelukkig ook nog prima draadloos bij deze toestellen. :Y)
Dat mag ook wel eens een keer.... Na al die jaren dat het bij de concurrentie al kon. (Ik weet dat het bij de X 'al' kon)

Het is toch van de zotte dit? Testen ze daar wel eens wat? Hoe kon dit nou niet naar voren zijn gekomen met een serieuze test? Zoals zoveel problemen in het verleden.....
Mee eens hoor, maar da's weer een andere discussie.
Over dat testen: het komt dus in lang niet alle gevallen voor, is dat nou nog niet duidelijk?
Je kunt wel blijven testen, maar als een toestel goed is is dat niet zo zinvol meer.
Andersom: verwacht jij van Apple dat ze spullen compleet ongetest de wereld in sturen en toch deze prijzen durven vragen? Dan was de wereld (ook vanuit hun klantenkring) echt wel te klein hoor.

Dit gaat incidenteel mis (want laten we wel wezen: het gaat echt niet om ALLE toestellen van dit type), ja dat is slordig, ja je mag beter verwachten van zo'n duur toestel maar nee, het maakt hem niet onbruikbaar (vooral nu het bekend is) en het is ook echt niet zo dat Apple hierop zit te wachten.
Die hebben de afgelopen jaren maar weinig releases gehad waarbij alles wel goed ging.
De troon begint een beetje in te zakken zeg maar....
Je kunt inderdaad niet ALLES ondervangen. Maar appel heeft zo weinig verschillende modellen/hardware configuraties waar ze rekening mee moeten houden, dat het echt om te janken is hoeveel fouten, na release, de afgelopen jaren naar boven komen.

Bij Android gebeuren dit soort zaken gewoon veel minder vaak. Terwijl zij vele, vele malen meer configuraties hebben waar ze rekening mee moeten houden ......
Google voor de grap eens op pixel charging bug.
deze toestellen
bedoel je ALLE toestellen die v12 draaien, cause then you're wrong.
Nee ik reageer op wat er in de titel van dit artikel staat en dat gaat over de XS en XS Max.
Het is me bekend dat het verder op maar weinig toestellen van apple werkt.
Het artikel gaat over een issue waar o.a. de twee nieuwste (en daarmee de meeste views trekkende) toestellen last van hebben. De issue heeft echter meer relevantie met ios12 dan met die twee specifieke toestellen gezien het feit dat er ook op andere devices van Apple dit probleem zich voordoet.

No flame, maar wel een tip. Definieer je scope op een heldere manier, voorkomt nodeloze discussies als dit. (dit geld dus ook voor hwi en tweaker, de titel gaat dan ook naar mijn mening de mist in)
Op het moment dat Samsung dit probleem zou hebben zouden er allerlei posts zijn met "Apple zou dit probleem nooit hebben" en de grond in de gestampt worden.

Ik vind de kritiek die geuit wordt op Apple nog vrij mild met de prijzen die zij vragen voor hun topmodellen.

Maar het klopt dat het inderdaad software bugs zijn, en daarmee stellen we dus das Apple niet (meer) superieur is aan diverse Android fabrikanten en in hetzelfde rijtje valt?
Dat zou niet gezegd worden...
Apple is 1 triljoen dollar waard, best wel slordig hoor. Ik snap ook wel dat foutjes voorkomen, maar een bug met het opladen is wat anders..
Biljoen. Een biljoen dollar. Een triljoen is toch wel een paar stapjes hoger.

Nog steeds absurd veel en kan de hele staatsschuld van de Benelux afbetalen.

[Reactie gewijzigd door Cilph op 23 juli 2024 10:12]

Oh ja, verwar altijd Amerikaanse met Nederlandse thanks
Trillion dollar company, als je dat letterlijk phonetisch vertaald kom je op een triljoen. Zo vreemd is deze vergissing niet.
Dit heeft te maken met het uitschakelen van de Lightning poort als het toestel een uur in sleepmode is. Dit om misbruik van deze poort te voorkomen, zodra een Lightning kabel is aangesloten in dat eerste uur blijft het overigens gewoon werken.

[Reactie gewijzigd door Donstil op 23 juli 2024 10:12]

Ook dit is getest en het maakt niet uit of die optie aan of uit staat.

Bron: https://twitter.com/UnboxTherapy/status/1046064982822178819
Het zal de eerste keer niet zijn dat apple een dummy knop plaatst, ik kan me de wifi knop nog herinneren en die schakelde helemaal niets uit.

[Reactie gewijzigd door poststamp op 23 juli 2024 10:12]

Het is nu ook weer niet zo dat die knop helemaal niets doet. De telefoon verbreekt keurig de netwerkverbinding. Alleen blijft de wifi-service wel ingeschakeld, zodat functies als Handoff, het universeel klembord en Airdrop blijven werken en je gemakkelijker met een nieuw netwerk kunt verbinden.

(Wel eens dat ze dit anders aan hadden moeten pakken, hoor.)
De Wifi knop schakelde Wifi prima uit hoor. Voor het Wifi netwerk waar je op dat moment mee verbonden was. Voor een beperkte tijd.

Ja ik weet het, het is een gare functie, maar het wérkte wel.
Enkel idioten die geen iPhone hebben denken dat.
Yup, Het is naar waarschijnlijkheid een bug in dat mechanisme.

Vandaar ook dat niet alle toestellen hier last van hebben.
Dat is dus niet zo, kijk maar naar de video van unbox therapy
Daarom staat er ook “dit heeft te maken met”. Het is naar waarschijnlijkheid een bug in dat mechanisme.

Vandaar ook dat niet alle toestellen hier last van hebben.
Ik reageerde op "zodra een Lightning kabel is aangesloten in dat eerste uur blijft het overigens gewoon werken." Wat niet zo is
Andere iPhones hebben we idd ook “last van” staat zelfs in het artikel 8)7
Als het een software probleem is waarom reageren de toestellen dan anders van elkaar?
Ik denk dat apple's productielijnen wel in staat zijn om stuk voor stuk de zelfde hardware te produceren.
Het wijst dus op een software probleem volgens mij. Andere configuratie, regio, apps, voorkeuren, ...
Juist niet. Apple heeft vaak genoeg aparte hardware, vaak zelfs andere leveranciers. En dat leidt ook tot ander gedrag/prestaties.

Bekendste natuurlijk de Samsung vs. TSMC geproduceerde chips en natuurlijk de Intel vs. Qualcomm modems.

Wat niet wegneemt dat dit issue met software af te vangen is, want het lijkt een software/hardware interactie.

[Reactie gewijzigd door Keypunchie op 23 juli 2024 10:12]

Als alle software zou bestaan uit het aftesten van 1 enkele conditie dan klopt je bewering. Ik ken echter geen software die maar 1 boolean variable heeft met daarbij maar 1 if-then-else test en iets zinnigs doet waar een eindgebruiker blij van wordt. Dus het aantal variabelen en condities neemt alleen maar toe en daarmee ook het aantal mogelijke fouten. (1 'if' aftesten is 2 testcases, 100 'if's aftesten is 2^100 testgevallen. Veel plezier).
Kun je het zelfde vraag stellen bij bijna elke probleem die bij X aantal users voorkomt en die opgelost wordt door firmware/software upgrade.

Tja wat kan we zijn, duizend dingen, net andere firmware in een van die controllers, verschillende (versies van) controllers in de lader en/of telefoon die niet lekker met elkaar samen werken...

Dat alle toestellen iOS 12 draaien en ze allemaal van het zelfde model zijn, betekent niet dat in de onderliggende hardware en firmware identiek is.
Dat zou je van een spiksplinternieuw model juist wel verwachten.
Dat kan alsnog.
Afhankelijkheid van bepaalde instellingen, bijvoorbeeld.
Timingverschillen of iets doms als niet geinitialiseerde variabelen kunnen ook voor verschillen zorgen.
Meer waarschijnlijker in dit geval zijn hardwarematige verschillen (hoeft niet buitenn specs te zijn) waar de software niet tolerant genoeg mee omgaat.
Mijn gewone iPhone XS heeft dit ook. Viel me laatst op, dacht dat een van de kinderen mijn lader weer gewisseld had.
Ook mijn iPad Pro 9,7 inch heeft hier af en toe last van met iOS 12. Het lijkt dus eerder een bug van het besturingssysteem.
Toevallig kom ik er net achter op het vliegveld dat mijn Xs Max er ook last van heeft. Moest eerst mijn telefoon unlocken voordat hij wilde laden. Zal vast snel een firmware fix voor komen.
Denk eerder een iOS 12 bug, mijn iPhone X had het ook namelijk
Ik heb hier met mijn 6s ook last van...
Fout, dat het alleen om de iPhone XS en XS Max gaat.

Mijn originele iPhone X met iOS12 vertoont dezelfde kuren.

Graag artikel aanpassen.

https://appleinsider.com/...sues-with-iphone-charging

Bij mij persoonlijk is het probeem weg als ik de wall adapter fysiek uit het stopcontact haal en er weer in stop.

Toch jammer om te zien, dacht toch echt dat iOS 12 de zogenaamde bug fix OS was zonder new major features. Nu komen er toch al snel breukjes in de kabel.

[Reactie gewijzigd door Marctraider op 23 juli 2024 10:12]

dacht toch echt dat iOS 12 de zogenaamde bug fix OS was zonder new major features. Nu komen er toch al snel breukjes in de kabel.
En omdat er nog 1 bug inzit geldt dan plots niet meer?
voor €1500 verwacht ik dat de iphone vanzelf naar een oplader kruipt en vervolgens uit zijn eigen gaat opladen!

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.