Belgische identiteitskaarten moeten vanaf april 2019 vingerafdruk bevatten

Belgen die vanaf april 2019 een nieuwe identiteitskaart krijgen, moeten daarvoor hun vingerafdruk afstaan. De vingerafdrukken worden elektronisch op de kaarten opgeslagen in de vorm van een chip. Voor paspoorten bestaat de verplichting van een vingerafdruk al langer.

Minister van Binnenlandse Zaken, Jan Jambon, heeft een wetsontwerp klaar zodat in de lente van volgend jaar de eerste identiteitskaarten met vingerafdrukken uitkomen, schrijft Het Belang van Limburg. De Belgische federale overheid heeft hiertoe besloten, nadat uit de aanslagen in Parijs in november 2015 en Brussel in maart 2016 bleek dat terroristen door identiteitsfraude zonder problemen konden reizen.

De minister gaat hiermee in tegen een eerder negatief advies van de Privacycommissie. De commissie heeft in april een voorontwerp van de wet afgekeurd, omdat deze 'overmatig' en in strijd met de privacywet zou zijn. Volgens de toezichthouder is de situatie bij identiteitskaarten niet te vergelijken met paspoorten, waarbij de verplichting van een vingerafdruk al langer geldt. Die verplichting geldt echter niet voor identiteitskaarten. De Privacycommissie noemde het eerder een 'intrusieve maatregel' en vindt dat de regering alleen dergelijke gevoelige gegevens mag verwerken bij een aantoonbaar zwaarwegend algemeen belang.

Er komt geen algemene databank met de vingerafdrukken van alle 11 miljoen Belgische inwoners. De gegevens mogen uiterlijk drie maanden worden opgeslagen; daarna moeten de vingerafdrukken weer worden vernietigd en uit de databank zijn verdwenen.

Door Joris Jansen

Redacteur

28-09-2018 • 11:58

100 Linkedin

Submitter: jordy-maes

Reacties (100)

100
89
37
4
0
38
Wijzig sortering
dat terroristen door identiteitsfraude zonder problemen konden reizen.
Het vrij kunnen reizen, zonder ID controle is toch juist en van de zaken in het Schengengebied?
Hoe gaat een vinger afdruk hier aan helpen?

Of gaan ze bij elke controle, ook je vinger controleren?
Niet alleen dat, maar dit is dus alleen voor belgen. Buitenlander? Geen enkel probleem. En wie gaat dat controleren? Wie mag die gegevens verwerken? Gaat iedereen die straks mijn ID kaart uitleest ook ineens de hash van mijn vingerafdrukken in handen kunnen krijgen?
Toevallig ben ik nu op mijn werk bezig met het uitlezen van reisdocumenten. Datagroep 1 en twee zijn uit te lezen als de fysiek geschreven MRZ leesbaar is. (dus als je het aan iemand geeft).
In de eerste twee datagroepen staat de MRZ en je pasfoto.

De andere 15 datagroepen zijn niet uitleesbaar en hiervoor moet je een certificaat hebben om het uit te lezen. In Nederland is dit certificaat beschikbaar bij de marechousee, aivd en misschien een aantal andere instanties. De politie, gemeente etc hebben geen toegang tot het certificaat en kunnen dus niet uitgelezen worden.
En zo is het in België ook voor de paspoorten. Niet iedereen kan zomaar de vingerafdrukken lezen, hiervoor het je het dcoument verification certificate voor nodig dat beperkt verspreid word. Dit is trouwens de standaard voor alle (Europese) paspoorten met chip. Het gaat dus niet enkel op voor Belgen / Nederlanders maar voor alle personen in de schengenzone.
Het uitlezen van de chip is een wereldwijde standaard. Maar de certificaten is wel landelijk geregeld. Het zou kunnen dat in Belgie de chip wel door gemeentes en politie uit gelezen kan worden bv. Dit weet ik niet.
Voor zover ik weet kan je gewoon naar het gemeentehuis om je vingerafdruk uit te lezen.
Daarnaast zijn behalve datagroep 3 en 4 alle andere datagroepen gewoon uit te lezen hoor. Er staan genoeg apps in de Play Store om met je Android met NFC één en ander uit te lezen.
Klopt, je hebt namelijk het recht om te controleren of de vingerafdrukken opgeslagen in je paspoort overeenkomen met je vingers.
Tot het certificaat een keer uitlekt.... of in een apparaat zit dat verkocht wordt door dienst Domeinen...
Het gebruik van een specifiek certificaat is geen openstaande backdoor. De apparaten die over dit certificaat beschikken hebben dit hardware matig opgeslagen en is niet zomaar te kopiëren.
Als er vermoed wordt dat een certificaat toch door anderen gebruikt kan worden, wordt dan op de certificaten révocation list geplaatst, waardoor het onbruikbaar wordt.
Om uit te kunnen lezen is er ook nog een samenspel tussen de geautoriseerde controle punten en de kaart. Alleen een certificaat is niet voldoende.
Stemcomputers konden ook uitsluitend voor stemmen gebruikt worden...., totdat iemand er een schaakprogramma op gezet had.... etc.
Als het certificaat op de revocation list geplaatst wordt dan moeten alle apparaten wel eerst van een ander certificaat voorzien worden..., anders werkt het nergens meer....
Denk even terug aan het Diginotar Debacle..., het duurde een jaar voordat de certificaten op de zwarte lijst mochten dit omdat er teveel kapot zou gaan asl dat eerder gedaan zou worden...
Als het certificaat op de revocation list geplaatst wordt dan moeten alle apparaten wel eerst van een ander certificaat voorzien worden...
Een CRL gaat toch helemaal niet helpen hier? Je paspoort is niet verbonden met het internet en haalt geen nieuwe CRL lijst op ofzo... Het is namelijk het paspoort dat autoriseert voor het uitlezen van de data (eventueel nog versleuteld), maar dat is maar een simpele offline chip. Het apparaat dat eventueel wel online is en hem uitleest is nou net wat je niet vertrouwt in deze situatie.
Precies het gaat niet werken... Of niet door de schaal, of door de ambtelijke molen die er om heen moet om de zaak "in control" te houden.
Maar je paspoort is dan nog 9.5 jaar geldig en dus kwetsbaar. Of worden de betreffende paspoorten dan teruggeroepen en gratis vervangen? Waarschijnlijk niet!
Lekker verkeerd om gedacht. Dat uitgelekte certificaat gaat zeker nog wel alle paspoorten/id-kaarten kunnen uitlezen die niet een vernieuwde versleuteling hebben.

Dus: nee, doe maar niet dit.
en om de kans te minimaliseren kan vrijwel niemand in Nederland uitlezen.
Toevallig werk ik ook met het uitlezen van paspoorten. Alleen de vingerafdrukken en Iris scan zijn voor NL documenten versleuteld. Naast DG1 en DG2 kun je DG11 en hoger prima lezen. Er staat een demo app in de Android play store ReadID Passport reader waarmee je dit kunt testen en kunt kijken of je paspoort echt is.
Onderliggende software wordt door banken, politie etc in binnen en buitenland gebruikt.
afgelopen 5x vliegen (binnen eu) ook heel id/paspoort niet nodig gehad; iedereen had namens mij kunnen instappen - veiligheid (net als privacy) is een illusie
dat is deels het schengen verdrag, je had het ook met de auto kunnen doen. Met de auto rusland in komen of afrika bereiken word alweer een ander verhaal langs legale wegen zonder je ID te laten zien :+
Niet helemaal waar, ga maar eens naar de uk. Nu nog eu maar geen shengen.
Alle hippe telefoongebruikers hebben al een biometrisch unlock in gebruik. Wanneer gaan we die vingerafdrukken nou gewoon gebruiken waar ze handig voor zijn? Snel ID-checken, en doorrrr...

Overigens is slechts 1 vinger scannen niet handig; als je een wond op juist die vinger hebt werkt de ID mogelijk niet. Beter meerdere "jatjes" scannen.

Het oplaan van deze scans moet dan wel eerst goed geregeld worden, uiteraard.
Er is een onderzoek geweest in NL, (maastricht).
Dat onderzoek heeft hier geleid tot het afschaffen van vingerafdrukken op ID kaarten.
Uit dat onderzoek bleek dat er teveel false postives en false negatives zitten.
(bekend dat een naurkeurigheid van 0.01% nog altijd duizenden fout identificaties per dag zijn...)

NIet alleen de artikelen, maar ook de commentaren van de volgende 3.
https://www.security.nl/p...voor+id-kaart+verplichten
https://www.security.nl/p...+vingerafdruk+op+ID-kaart
https://www.security.nl/p...+vingerafdruk+op+ID-kaart

Oh btw, de vingerafdrukken in paspoorten worden ook nergens gecoontroleerd..., de hardware is er niet klaar voor en ook de nodige certificaten zijn niet verspreid.
Wanneer gaan we die vingerafdrukken nou gewoon gebruiken waar ze handig voor zijn? Snel ID-checken, en doorrrr...
Vingerafdrukken zijn ook heel handig voor opsporingsdoeleinden
...op/in ID-bewijzen. On-topic, jeweettog! ;)
Moet je de vraag maar eens stellen of ze bij de grenscontrole apparatuur hebben waarmee ze de afdrukken kunnen uitlezen. In Nederland hebben ze die in ieder geval niet.....
Identificatieplicht geldt binnen de hele Europese Unie. Voor zowel ingezetene als niet ingezetene.
Er is alleen geen verplichte controle bij de grens.

Je moet jezelf als daarom gevraagd door een gemachtigde instantie wordt(Politie, Douane, Marechaussee, etc.) altijd kunnen identificeren.
"Er komt geen algemene databank met de vingerafdrukken van alle 11 miljoen Belgische inwoners. De gegevens mogen uiterlijk drie maanden worden opgeslagen; daarna moeten de vingerafdrukken weer worden vernietigd en uit de databank zijn verdwenen."

Dat is dus onmogelijk. Iedereen weet dat de vingerafdrukken "per ongeluk" ergens in een backup achter blijven. Als ze het echt niet zullen bewaren dan is er ook geen bezwaar om de vingerafdruk rechtstreeks op de ID kaart op te slaan, zonder dat deze ooit de ID kaart verlaat of tussentijds ergens anders opgeslagen moet worden.
Dat is helemaal niet onmogelijk, ik veronderstel dat er wel gedacht is aan de verwijdering van deze gegevens van alle inwoners van het land. Overigens zal geen enkele onderzoeksrechter bevelen om vingerafdrukken na te kijken in een databank die niet legitiem is.
Of ze worden uitgeleend aan de belasting dienst dan moeten ze alweer 7 jaar bewaard blijven... Daarn anaar de volgende dienst etc. Deze vorm dan data termijn verlenging was al toegepast in NL. (ANPR).
> of tussentijds ergens anders opgeslagen moet worden.

Ook niet tussen inkt / scanner en fabricagemachine?
Als je zo weinig vertrouwen hebt in de overheid van het land waar je woont, weet je zeker dat je daar wilt blijven wonen? Ik zou als een speer vertrekken als ik mijn overheid zou verdenken van een dergelijk fundamentele misdaad.
Ik zou als een speer vertrekken als ik mijn overheid zou verdenken van een dergelijk fundamentele misdaad.
Steeds maar vluchten lost het probleem in het land niet op. En waar wil je heen.? Om vervolgens ook daar weer te vetrekken.
Overheden zijn niet te vertrouwen met persoongegevens. Feit.
Waar kan ik heen?
Ik kan niet naar Duitsland
Ik kan niet naar Duitsland, daar zijn ze zo streng

Waar kan ik heen?
Ik kan niet naar Chili
Ik kan niet naar Chili, daar doen ze zo eng

'k Wil niet wonen in Koeweit, want Koeweit dat is me te heet
En wat Amerika betreft, dat land bestaat niet echt

Waar kan ik heen?
Ik wil niet naar Noord-Ierland
Niet naar Noord-Ierland, daar gaat alles stuk

Waar kan ik heen?
Ik kan niet naar China
Ik wil niet naar China, dat is me te druk

'k Wil niet wonen in Schotland, want Schotland daar is 't me te nat
En België valt nu ook af...
Denk aan Henk, dat is een goed doel.
Je laat heel veel meer sporen achter dan alleen die vingerafdrukken, alleen al door een webbrowser te gebruiken. En ze worden heel actief verzameld ook, door bedrijven en door criminelen.
Ik vertrouw de overheid een stuk meer dan Exactis, Doubleclick, Google, Facebook, ...
Die vingerafdrukken laat ik sowieso overal achter.
Ik heb vertrouwen in de huidige overheid. Vertrouw jij de volgende na de verkiezingen nu al? Dat is kortzichtig.
Als je nu niet opslaat kan een volgende overheid kan gewoon beslissen om ieders vingerafdruk alsnog opnieuw af te nemen en wel op te slaan.
Wat je nu beslist beschermt je niet tegen de gevolgen van toekomstige overheden
Dat is een kromme redenering die geen rekening houdt met de "slippery slope" en waaruit je alleen maar kan besluiten dat we de plicht hebben dit soort maatregelen ten allen tijden tegen te gaan in de veronderstelling dat het misbruikt zal worden.
Als de volgende regering een smal snorretje onder de neus heeft kan ik besluiten dan te vluchten zonder dat ze mijn vingerafdruk hebben. Dat is het verschil. Wat je nu beslist kan wel degelijk invloed hebben op hoe volgende overheden er mee om kunnen gaan.
Je kan nu ook al vluchten.
Waarvoor dan en waarheen? Overal in de wereld kan op een gegeven moment een gek opstaan die het volk ophitst en vreemde gewoonten en hobbies er op na houd. Specifiek: toen Hitler aan de macht kwam was hij best blij dat we in 1900 begonnen waren in NL een hele goede volksadministratie te voeren. De reden dat dat er was was niet om de Duitsers te helpen maar om de ambtenarij in NL te helpen efficienter te werken. Dat backfired soms wel eens. Dit soort regels (afdruk op je pas zonder centraal register) is er zo een waarvan mij (en met mij anderen) niet duidelijk is wat de meerwaarde is: processen worden niet efficienter maar er wordt wel data vastgelegd waar niets mee gedaan kan worden. De volgende stap is het bewaren van de vingerafdruk ipv. weggooien zodat je wel een centraal register hebt. Dat is nog maar een heel klein bruggetje van waar ze al zijn.
Of zoals het in NL zal gaan: ja we moeten het weggooien maar de belastingdienst vraagt iedere week alle gegevens op (voordat ze weggegooid worden) en onder de belastingwetten hoef je het niet te vernietigen.
Daar heb je dan wel meer dan gemiddelde financiele middelen voor nodig. En er moet ook nog een land zijn die je direct als nieuw staatsburger wil aannemen.

Dus dat lijkt me een beetje onredelijk. Helemaal als het zou gaan om bijvoorbeeld iemand die de europese instellingen verdenken van fundamentele misdaden. Die zou dan al een plek moeten vinden buiten de europese unie, wat nog weer moeilijker is.
Daar zeg ik niets over, enkel dat het technisch niet goed mogelijk is die gegevens niet op te slaan.
Nee ze kunnen ze gewoon aan de usa geven, uitwisseling van informatie en zo. Die kan het dan onbeperkt opslaan en op verzoek witgewassen weer terug geven.

Natuurlijk is het een broodje aap dat die gegevens niet bewaard worden. Die komen in een database bij een geheime dienst. Ze kunnen dan als ze vingerafdrukken vinden database en weten dan in ieder geval wie de persoon is. In een rechtszaak zullen ze het niet direct kunnen gebruiken maar je weten doen ze in ieder geval wel meer.

Nu nog wachten dat je bij geboort dna moet afstaan. Volgende stap is een trackingchip geïmplanteerd.
Die trackingchip hebben we toch al? Verkocht als mobiele telefoon...
Ik kan je garanderen dat voor paspoorten deze vingerafdrukken na 3 maanden verwijderd worden, de privacycommisie is daar nu al zeer streng op.
Ze kunnen moeilijk in elk gemeentehuis een fabriek bouwen voor het produceren van identiteitskaarten.
Vraag me dan af hoe je identiteitsfraude gaat controleren als je dus die vingerafdruk niet meer in een database hebt staan, waar is dan het controle middel ? Of kunnen zie die vingerafdruk dan weer uit het ID halen, maar wat als je dan je ID kwijt bent ?
Ik neem aan dat de vingerafdruk bestanden ook digitaal getekend zullen zijn door een document signer onder de Country Sgning CA.

[Reactie gewijzigd door Twixie op 28 september 2018 12:36]

Dat zou betekenen dat derde partijen (die dus de certifcaten verstrekken) ook de beschikking hebben over al deze persoonsgegevens. Dan heb je alsnog een soort van database...
Waarom zou een certificaatverstrekker toegang moeten hebben tot gesignde data ?!? Enige dat een certificaatverstrekker doet is getuigen dat de publieke sleutel bij een bepaalde entiteit hoort. Dus die zal zeggen dat het certificaat en dus de public key, inderdaad bij document signer X behoort. Voor het document signen zelf komt de verstrekker er totaal niet meer in tussen.

In de praktijk zal elke eID writer in elk gemeentehuis dus wel zijn eigen keypair en certificaat hebben. Dus kan de eID data + fingerprint data gewoon onmiddellijk gesigned worden en samen met het certificate op de eID chip gezet worden. Daarvoor moet die data nergens heen, en dus al zeker niet in een soort database.

Ik denk dat je certificates met signatures verwart.
Je kunt natuurlijk een hash van de vingerafdruk op de chip opslaan die in de ID kaart zit. Deze uiteraard versleuteld / ondertekend met een certificaat van de overheid. Zo kun je een apparaat maken welke een ID kaart kan valideren als je deze in het apparaat stopt en de vinger van degene waarover de kaart gaat met hetzelfde apparaat scant. Het apparaat heeft de hash dan alleen op dat moment tot zijn beschikking en je hoeft geen centrale database met vingerafdrukken te hebben.
Of wat als je je vinger kwijt bent geraakt sinds de registratie? :)
Of wat met iemand zonder vingers?
Gewoon aan Apple of Google vragen. :X
Vraag me dan af hoe je identiteitsfraude gaat controleren als je dus die vingerafdruk niet meer in een database hebt staan, waar is dan het controle middel ?
De vingerafdruk op de chip kan gebruikt worden om te verifieren of degene die het document aanbiedt ook degene is die hoort bij het document.
Zo kan je bijvoorbeeld fraude voorkomen waarbij iemand met een gestolen Id -kaart probeert te lijken op de persoon op de foto of waarbij iemand de foto op een gestolen ID kaart probeert te vervalsen/manipuleren om zo langs een identiteitscontrole te komen.
De controle vereist wel toegang tot de vingerafdruk en kan dus maar door een beperkt aantal partijen worden uitgevoerd bijvoorbeeld op een vliegveld
De vingerafdruk in het paspoort is bij mijn weten een eis van de Amerikaanse overheid. Gewoon, bij de grens kijken of het klopt. Net als de pasfoto.
Maar waarop op een identiteitskaart? Daar ga je niet mee naar Amerika.
Wat kan ik doen als ik dit niet wil?
eid "kwijt" spelen en ervoor een nieuwe aanvragen waarmee ge weer 10 jaar voort kunt
Anoniem: 378762
@sieem28 september 2018 12:57
Heel simpel. Op een hete plaat heel kort en snel je vingertoppen leggen. Zodat ze gladjes zijn. Dit doe je op de dag dat ze willen afnemen.
Heel simpel. Op een hete plaat heel kort en snel je vingertoppen leggen.
Behalve dan dat ook jij niet meer kunt bewijzen dat jij het bent op jouw ID. Als je toppen ooit weer hersteld zijn.
Ik lees jouw pas bij een of andere identificatieplicht en jij dient je vinger te scannen. Geen overeenkomst ? Probleem.!
Je middenvinger opsteken, maar die gebruiken ze toch :+
Zonder (SMART) use cases en evaluaties (PDCA) is er ook geen legitieme reden om informatie te verzamelen. Als je dat wel doet, dan ben je geld aan het weggooien. Ook zijn de risico's te groot van het verzamelen van de data omdat er geen baten zijn om daartegenover te zetten.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 28 september 2018 13:13]

ben je dan nook niet geld aan het weggooien met dit te faciliteren ?
en zekers als ze maar 3 maand bewaard blijven, kan je daarna ook niet meer controleren of de vingerafdruk op de ID ook niet vals is.
ben je dan nook niet geld aan het weggooien met dit te faciliteren ?
Om informatie te verzamelen (eigenlijk had ik 'verwerken' moeten opschrijven, want verzamelen valt ook onder verwerken) moet je faciliteiten hebben. Zonder informatie te verzamelen omdat er geen reden is om informatie te verzamelen gaat men ook geen faciliteiten daarvoor aanleggen.
Iemand kan nog steeds een vals paspoort aanvragen bij de gemeente, dat klopt.
Maar je kan niet een paspoort stelen van iemand die op je lijkt en het gebruiken aan de grens, want dan kloppen de vingerafdrukken niet.
De vingerafdrukken worden elektronisch op de kaarten opgeslagen in de vorm van een chip.
Wat moet ik me daar bij voorstellen ?! Ik neem aan dat er bedoeld wordt dat ze op de chip komen die nu al op de kaarten zit, maar dan als een of ander bestand: beeldformaat of iets anders. In de vorm van een chip is nogal raar uitgedrukt.
NFC ID card?
scant hem en je hele geboorte lichting etc word dan opgehaald op de computer.
Neen, de Belgische eID kaarten hebben geen NFC en zijn gewoon standaard smart cards, en dus uit te lezen en te gebruiken met standaard kaartlezers. Zo kan je dus ook gewoon inloggen op overheidsdiensten adhv je certificate op je eID kaart.
Ik vermoed dat er dus gewoon nog een extra gesignd bestand bijkomt met daarin je fingerprint. Ook zal dat in het protected deel zitten zodat het niet zomaar uitleesbaar is door eender welke instantie.
En dan wel te bedenken dat de vingerafdrukken bijna nooit worden gebruikt! https://nos.nl/artikel/22...-nooit-gecontroleerd.html

edit: ik zie nu dat dit een repost is....

[Reactie gewijzigd door WienerBlut op 28 september 2018 12:55]

Exaxt het is bij mij nog nooit gecontroleerd. En dat vind ik prima. Maar waarom moeten ze dan in mn passpoort zitten? |:(
Ehm even terugkomende op het terroristen kunnen zonder problemen dmv identiteitsfraude reizen.

Ik ben afgelopen juli naar Parijs geweest met de trein, er was 0 controle zowel niet in Rotterdam centraal voor ik de Thalys in ging en op Parijs ook niet.....zowel heen als terug niet. Als er al geen controle is dan is identiteitsfraude toch ook niet hard te maken?
In Antwerpen-Centraal worden geregeld controles gehouden. Pas op het laatste moment wordt het seinhuis op de hoogte gebracht van welke trein er gescanned gaat worden. Is ook niet elke dag en bij elke thalys, dus de thalystreinen die gescanned worden, hebben wel ergens de aandacht getrokken.
Zal tijd worden in België moet je in elk hotel aan afdruk van je id laten maken. ID diefstal is zo gemakkelijk daar. Overal slingeren wel kopieën rond van je paspoort. Zo idioot systeem maar zonder dat kom je hotel niet in.
En waarom is dat vreemd? Op zovele plaatsen moet je je identiteit bewijzen als je er wilt verblijven. Niet enkel in België.
Tonen vind ik wat anders dan een kopie van je paspoort trekken. Want volgens NL wet trouwens verboden is alleen banken mogen dat
Stilaan een politiestaat.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee