Snap komt met nieuwe versies van Spectacles-camerabril voor 230 euro

Snap, het bedrijf achter Snapchat, heeft twee nieuwe Spectacles-modellen uitgebracht. De nieuwe brillen met ingebouwde camera's hebben gepolariseerde lenzen en een ander ontwerp. Ze zijn te koop voor 230 euro.

Volgens Snap zijn de nieuwe versies in staat om zeventig video's of honderd foto's te maken op een lading. De brillen worden net als het eerste model geleverd met een koker die ook dient als oplader. Ook zijn de brillen waterdicht, maar een ip-rating geeft het bedrijf niet.

Snap noemt de nieuwe modellen Nico en Veronica. De brillen hebben zwarte frames en gepolariseerde lenzen. Het ontwerp lijkt wat meer op een traditionele zonnebril dan die van de eerste uitvoering, die nu aangeboden wordt als de Spectacles 2 Original. Snap zegt dat er in de herfst een nieuwe Snapchat-feature komt die automatisch beelden die gemaakt zijn met een Spectacles-bril omzet in een Highlight Story.

De Nico- en Veronica-varianten zijn ook Spectacles 2-brillen, de specificaties zijn gelijk aan de versie die in april uitkwam in de Benelux. Dat model kost 175 euro. Tot nu toe zijn de Spectacles-brillen geen groot succes gebleken. Op het eerste model, dat in 2016 uitkwam in de VS, moest Snap 40 miljoen dollar afschrijven omdat er te veel exemplaren niet verkocht werden.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

05-09-2018 • 16:51

39 Linkedin

Reacties (39)

39
39
21
1
0
15
Wijzig sortering
Is het voor het subject te zien dat er een opname wordt gemaakt met deze brillen?
Ja, er zitten ledjes op de voorkant! ;)

"The LEDs on the outside of the frame will let your friends know when you’re recording. The LEDs will light up in a circle, and will fade away until you’re done recording."
Die zie je dus alleen als je zelf actie onderneemt om naar de filmer te kijken. In een groep mensen is dat dus al veel lastiger te zien, laat staan dat mensen de LED's zelf kapot maken. Schrikbarende ontwikkeling, als je het mij vraagt.
Dat is toch met iedere andere camera ook zo, ongeacht het formaat?
Het valt nogal op als je een normale camera op iemand richt, of gericht groepen aan het filmen bent. En dan maakt het niet uit of je met een kleine of grote camera filmt. Je kunt wel onopvallend filmen, maar dan kun je niet zien wat je filmt en het beeld zal dat niet ten goede komen. Zelfs met een volledig stille camera (mijn GH4 kan bijvoorbeeld volledig stil functioneren) kun je niet onopvallend mensen filmen, tenzij je met een 600mm-lens op een flinke afstand gaat staan, maar dan kun je niks meer horen.

Met zo'n bril kun je onopvallend en gericht mensen filmen als de LEDs niet werken, inclusief het geluid van iedereen. Kwestie van die kant op kijken. Je kunt zelfs iemand filmen die recht tegenover je staat zonder dat die persoondat door heeft. Succes dat voor elkaar te krijgen met een normale camera.

[Reactie gewijzigd door SomerenV op 5 september 2018 17:39]

Er zijn al jaren stealth camera's beschikbaar voor mensen die serious geïnteresseerd zijn in undercover kiekjes. Ik kan me niet voorstellen dat er in de doelgroep veel mensen zijn die zo ver willen gaan, én het tevens voor elkaar krijgen de LEDs eruit te slopen zonder de hele camera te vernaggelen. Het probleem dat je aanhaalt is an sich reëel, maar ik ben niet overtuigd dat dit product olie op het vuur gooit.
Het gaat niet zozeer om undercover-werk, maar het idee dat iemand anderen kan filmen zonder dat ze daar van af weten. Niet voor een onderzoek maar puur voor social media bijvoorbeeld. Deze bril richt zich op de social media markt, niet op de undercover-markt. Iemand die shady dingetjes uitvoert zal zo'n bril ook eerder eruit pikken dan een goed verborgen kleine camera. Maar in het openbaar zal zo'n bril niet opvallen bij de meesten.

Dat is wat het issue is. Niet zozeer het product zelf want er zijn inderdaad al tal van andere kleine opvallende camera's te koop, maar de markt waarop het gericht is.
Met undercover bedoelde ik niet specifiek politie-werk, maar iedereen die geniepig wilt filmen. Iemand die puur geïnteresseerd is in social media likes zal niet zo snel de LEDs eruit slopen. Iemand die baat heeft bij het eruit slopen van de LEDs heeft altijd al tig mogelijkheden gehad om hun doel te bereiken, en ik kan me niet echt voorstellen dat deze brillen het nou zó veel makkelijker maken voor deze figuren.

[Reactie gewijzigd door ThePendulum op 5 september 2018 18:38]

Het gaat niet zozeer om undercover-werk, maar het idee dat iemand anderen kan filmen zonder dat ze daar van af weten.
Iets wat al jaren gebeurd met smartphones... genoeg video's te vinden op internet die uit wat vreemde hoeken genomen zijn met een smartphone.
Je kunt zelfs iemand filmen die recht tegenover je staat zonder dat die persoondat door heeft. Succes dat voor elkaar te krijgen met een normale camera.
Datzelfde is toch makkelijk te bereiken met een mobiel?
"FF whatsapp checken (en vervolgens ben je gewoon aan het filmen "

Persoonlijk vind ik de reactie wat overdreven. De stad en winkels hangen vol met cams, bijna iedereen heeft een smartphone en elk camera merk heeft wel wat zoomlenzen in zijn assortiment. Als iemand je wil filmen hou je dat toch niet tegen.... Zat andere mogelijkheden, naast de Snap bril...
"FF whatsapp checken (en vervolgens ben je gewoon aan het filmen "
Probleem is dat je je telefoon naar beneden richt als je je berichten even checkt. Probeer maar eens je op een natuurlijke manier met je telefoon bezig te zijn terwijl je ook iemand probeert te filmen. Gaat je niet lukken ;)

Dat er overal camera's hangen is puur voor de veiligheid of inbraakpreventie en dus ook niet te vergelijken met dit. Zelfs smartphones of camera's met telelenzen zijn hier niet mee te vergelijken. Met zo'n bril op kun je een meter van iemand af staan en filmen zonder dat die persoon het door heeft. En dat gekoppeld aan een social-media-merk. Liever op elke straathoek een beveiligingscamera dan zo'n persoon met een bril op voor m'n neus.
Tien keer fout is niet ineens goed. En niet ieder voorbeeld is gelijk.

Een winkelier of de politie die filmpt doet dit om redenen van veiligheid. De opnames blijven binnen, worden over het algemeen niet gebruikt, en al helemaal niet openbaar gedeeld, tenzij er daadwerkelijk crimineel gedrag is opgenomen.

Deze "uitvinding" maakt het nog laagdrempeliger om lukraak, ongevraagd en onaangekondigd te filmen. Dat dat ook op andere manieren kan praat dit niet goed, het maakt het eerder nog zorgwekkender.
Dat is zeker waar. Vaak hebben deze camera's echter geen directe connectie met een sociaal medium, dat verdwijnende filmpjes aanbiedt aan een selecte gebruikersgroep. Dat vind ik erger, dan op een foto staan van iemand die de Martini toren op de foto zet en het laat zien op verjaardagen.

Zeker wanneer je in ogenschouw neemt dat Snapchat een erg jonge gebruikersgroep heeft, is dit een wondermiddel voor cyberbullies, denk ik.
Mja, als iemand je ongemerkt wil filmen dan kan die dat ook wel zonder de Spectacles. En als het enkel gaat om het "passerend opnemen" op hoeveel vakantievideos van andere mensen of vakantie fotos sta je al wel niet?
Het valt nog vele malen minder op doordat iemand zijn handen niet hoeft te gebruiken.
Veel mensen weten niet wat ledjes op een bril betekenen, iemand die langdurig met een telefoon of camera op jou gericht staat is duidelijk.
Ik vind dit niet veel anders dan een mobieltje, en volgens mij kun je er niet continue mee filmen.
In elk geval 1000x minder erg dan alle surveillence van overheden, camera's overal en dat gekoppeld aan gezichtsherkenning. Brr.
Ik heb veel meer vertrouwen in de overheid dan medeburgers, dus nee.
Goede vraag. Als er geen klik geluid mogelijk is dan is de bril in Japan bijvoorbeeld al illegaal om in het openbaar te gebruiken als camera en zo zullen er wel meer landen zijn.
Volgens mij staat er in de handleiding van m'n GH4 ook dat ik de silent mode met respect moet gebruiken. Beetje common sense maar je kunt het heel makkelijk misbruiken voor allerlei doeleinden.
Dat worden dus de ledjes kapot maken/afplakken en overal gaan filmen. Verschrikkelijk product dit.
Niet verschrikkelijker dan legio andere mogelijkheden om redelijk ongemerkt video op te nemen en foto’s te maken.

Ik zeg niet dat het oké is maar als je af en toe ziet wat er met écht verborgen camera’s gefilmd en online geslingerd wordt..
Met een smartphone is het redelijk moeilijk om onopgemerkt te filmen. Natuurlijk zijn er spycams ter grootte van een erwt etc, maar die hebben niet de potentie om super populair te worden en gemeengoed te worden.
Op je laatste zin: dit dus ook niet gezien de 1.0 versie ;-)
"zeventig video's of honderd foto's"...dat kunnen dan geen lange video's zijn neem ik aan?
Neem aan dat dat de standaard 10 seconde videos van snapchat zijn
Zoals ik begrepen heb was deze snap bril van 175 euro: nieuws: Snapchat-bril komt volgende week in Benelux uit voor 175 euro
Niet echt een succes.. wat brengt het bedrijf Snap om weer opnieuw zo een type bril uit te brengen maar dan voor een prijs van 230 euro.

Weet niet of ik de enige ben en wil niet negatief klinken, maar zie hier eigenlijk 0 potentie in.

[Reactie gewijzigd door dutchnltweaker op 5 september 2018 16:57]

Nouja ze hebben nu in ieder geval keuze qua uiterlijk, die eerste versie was echt wel heel erg lelijk :X
in Nederland is snapchat niet zo populair meer en is iedereen overgestapt naar instagram. Ook ik gebruikte geen snapchat meer in Nederland. Nu ben ik voor mijn studie in Amerika en vrijwel iedereen hier gebruikt snapchat (niemand hier heeft Whatsapp) ik neem aan dat deze bril dus ook meer gericht is op de Amerikaanse markt.
Met installatie op 3,5 miljoen Nederlandse telefoon in april dit jaar kan je snapchat toch wel degelijk populair noemen. Bron: https://www.telecompaper....procent-gegroeid--1247771

Daarnaast vind ik dit wel een nutteloos product die zijn hype voorbij is.
Geïnstalleerd en gebruiken is niet het zelfde. ik had Snapchat nog steeds op m'n telefoon maar gebruikte het eigenlijk nooit in Nederland, hier in Amerika wel.
Dus ze schrijven eerst miljoenen af, om vervolgens een nog duurder model uit te brengen, logica..

Maar enkel een led om te zien dat hij opneemt, dat zie je ook erg goed op afstand op een heldere dag.
Doodeng! Hoe ga je jezelf hier tegen beschermen als je niet wilt dat één of andere social media junk jou ongevraagd filmt en online zet? Moet ik iedereen met een zonnebril gaan wantrouwen?
Hij laat duidelijk dus zien dat er gefilmd wordt. Ja dat kan je eruit slopen, maar er zijn zoveel mogelijkheden om iemand stiekem te filmen, daarbij is dit nog één van de meer opvallende opties.

Hoe bescherm jij je ertegen dat niet iemand met een gewone camera (al dan niet in een smartphone) jouw filmt en online zet? Check jij continue alles om je heen of er niet iemand met een smartphone rondloopt die mogelijk aan het filmen is? En als dat het geval is, wat doe je dan? Wegduiken?
Gewoon binnen blijven en niet meer de straat op gaan :)
Volgens Snap zijn de nieuwe versies in staat om zeventig video's of honderd foto's te maken op een lading.
Hmm. Volgens Snap, bij de brillen onder 'Veelgestelde vragen' bij 'Hoe verbind ik Spectacles met mijn telefoon?':
Hierna kun je maximaal 150 video's of 3000 foto's per keer maken voordat je gaat importeren.
Wat is het nou? :9

Edit: Ah, dit is nadat je de Spectacles koppelt via Bluetooth met je telefoon. Niet met een lading. Whoops.

[Reactie gewijzigd door T.G op 5 september 2018 17:28]

Kom op zeg, dat ziet er toch niet uit? Het idee is dat je van de camera's niks ziet en dat is hier niet erg gelukt.
Leuke naam.. nu moet ik er wel één kopen!
De grote vraag bij dit produkt is of het 1 of meerdere vuistslagen kost om hem te vermorzelen.
Ik word hier zo boos van, @Fledder2000 :(

Dus ik hoop meerdere! :+

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee