Analist: volgende generatie iPhone krijgt naast dualsim-optie ook sneller 4g

De volgende generatie van iPhones zal kunnen beschikken over een antennesysteem dat 4x4 MiMo aankan. Daardoor zullen de telefoons veel sneller zijn op 4g-netwerken dan met de huidige iPhones mogelijk is.

De huidige iPhones hebben een antennesysteem die 2x2 MiMo mogelijk maken en daardoor is 4g mogelijk met een maximumsnelheid van 600Mbit/s. Dat leidt tot meetbaar trager 4g dan bij concurrerende telefoons als de Samsung Galaxy S8 en Google Pixel 2 en mogelijk tot verbindingsproblemen bij minder bereik. Met 4x4 MiMo zouden iPhones 4g gaan ondersteunen met maximumsnelheden van 1Gbit/s of hoger.

Intel zal veel van de modems leveren die het snellere 4g mogelijk moeten maken, claimt analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities volgens 9to5 Mac. Die analist staat bekend om zijn vaak juiste rapporten over toekomstige Apple-producten. Volgens Kuo komt er volgend jaar minimaal een iPhone die een dualsim-variant krijgt. Dualsim is een belangrijke functie in grote delen van de wereld, maar er is nog nooit een Apple-smartphone geweest die dat ondersteunde.

Kuo schatte eerder al in dat volgend jaar drie iPhones komen met het ontwerp van de iPhone X. Twee daarvan krijgen een oledscherm, met diagonalen van 5,8" en 6,5". De derde zou een lcd meekrijgen met een diagonaal van 6,1". Omdat het gaat om toestellen met een ontwerp als de iPhone X, gaat het vermoedelijk om schermen met een verhouding van de iPhone X: 19,5:9. De 6,5"-iPhone zou daardoor ongeveer even groot zijn als de huidige iPhone 8 Plus. Apple brengt zijn telefoons steevast in het najaar uit. De iPhone 8 en 8 Plus kwamen in september uit, de iPhone X volgde in november.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

22-11-2017 • 17:03

114 Linkedin

Reacties (114)

Wijzig sortering
Is het een gekke gedachte als ik ervan uitga dat de dualsim hier bereikt wordt met één gewone sim i.c.m. e-sim?

Het lijkt mij gezien Apples obsessie met ruimtebesparing en het uitroeien van oude standaarden namelijk raar als ze een dubbel simkaartslot installeren.
Die kans is wel aanwezig. De nieuwste pixel telefoons hebben die optie (e sim plus sim slot) ook al, al werkt het nog niet in de software.

http://www.techradar.com/...ilities-on-google-pixel-2

[Reactie gewijzigd door Fly-guy op 22 november 2017 17:15]

Klinkt logisch, daarmee zou Apple ook minder modellen kunnen hebben, moderne e-Sim providers kunnen ermee uit de voeten net als ouderwetse losse SIM providers.
Dit. De vraag is dan nog of ze überhaupt dual-Sim software matig gaan ondersteunen. Het liefst zouden ze denk ik helemaal vd simkaart afstappen, maar aangezien het echt een essentieel onderdeel is vd telefoonfunctie zal er een transitieperiode moeten komen. Omdat de Watch met LTE nu aan het uitrollen is zullen veel providers aan de achterkant de eSIM straks al ondersteunen gelukkig.
Dit. De vraag is dan nog of ze überhaupt dual-Sim software matig gaan ondersteunen.

Dit^2 inderdaad.

Het zou me niet verbazen als er geen dual-SIM fucntie is, maar enkel een of-of van nano-SIM en e-SIM maar niet beiden tegelijk.

Jammer, want precies rond die tijd zal mijn huidige HP Elite x3 waarschijnlijk wel aan vervanging toe zijn, en het idee dat ik weer met twee telefoons moet gaan zeulen spreekt me niet aan, evenmin als Android.
Geen gekke gedachte. Eigenlijk volkomen logisch, zo is de telefoon overal te verkopen. Ook bij providers die nog geen esim ondersteunen.
Ik verwacht eerlijk gezegd dat die dualsim een goedkoper toestel voor "developing markets" wordt waar dualsim veel belangrijker is dan hier. Je ziet vaker dat leveranciers dualsim-versies van hun toestellen hebben maar die alleen in landen als India en China leveren.
Ik denk eerder dat het een dual e-sim wordt want ik denk dat Jony Ive nog steeds crincht als hij dat minuscule gaatje ziet waar je de sim sleuf mee opent. :+
Wat is de waarschijnlijke reden dat Apple niet nu al voor de betere optie heeft gekozen? Is dat om kostenreden en dus meer winst maken, is dat omdat die betere versie meer ruimte inneemt of verbruikt de betere optie meer energie en gaat de batterij dan dus minder lang mee?
Komt doordat Apple en Qualcomm op het moment niet zo goed door één deur kunnen. Daarom probeert Apple de afhankelijkheid van hen wat te verminderen door Intel modems te gebruiken. Intel liep op het moment van vastleggen van het uiteindelijke design alleen helaas wat achter op Qualcomm.

Uit de iPhone X review van Tweakers:
De Qualcomm X16, de modem in alle smartphones met een Snapdragon 835-soc, heeft ondersteuning voor 4x4 MiMo, en kan signalen verzenden en ontvangen op vier antennes tegelijk. De Intel-modem kan dat op twee antennes tegelijk met 2x2 MiMo. Bovendien kan de X16 tien gelijktijdige datastreams aan en de Intel-modem zes.

De Intel-modem is een noodzakelijk compromis. Apple is zijn afhankelijkheid van Qualcomm aan het afbouwen, zeker nu het in een stevige juridische strijd met de chipontwerper zit.

[Reactie gewijzigd door Kevinns op 22 november 2017 17:16]

Heeft er weinig met het feit dat ze niet door 1 deur kunnen te maken. Iphones worden uitgerust met Intel of Qualcomm modems afhankelijk waar je de telefoon koopt . (Eu, australie, usa, azie...)

https://www.techwalls.com...alcomm-a1901-intel-modem/

Lees link, staat staat alles keurig uitgelegd.

[Reactie gewijzigd door Coolstart op 22 november 2017 20:16]

Heeft er wel degelijk mee te maken: de Intel modems in de iPhone ondersteunen geen CDMA. Qualcomm wel. In de VS ondermeer is cdma nog in gebruik bij AT&T ed.
Maar Apple gebruik effectief qualcomm modems maar niet hier.
In de VS wordt je praktisch gedwongen om Qualcomm te gebruiken omdat die alles patenteren wat los en vast zit qua CDMA technologie. Waarom denk je dat Samsung haar eigen Exynos SoC ook niet in de VS gebruikt? Juist.
Inderdaad: hier Intel, omdat men hier geen CDMA moet ondersteunen, in de VS Qualcomm, omdat Intel momenteel CDMA niet ondersteunt. Zelfde verhaal bij Samsung met Exynos/Qualcomm.
Valt CDMA niet onder FRAND dan? Lijkt me ook essentieel om te (mogen) ondersteunen, net zoals GSM.
Het gaat wellicht om specifieke patenten, niet om het recht CDMA te ondersteunen.
Klopt niet wat je zegt.
De Iphone in de US kent twee varianten:

CDMA (voor Sprint en Verizon netwerk)
GSM (voor AT&T en T-Mobile netwerk in de US en de meeste andere landen van de wereld)

Als je als Nederlander dus een sim free toestel koopt in de US moet je wel de GSM variant kopen, anders heb je er in NL niks aan.
Dat Apple nog Qualcomm modems gebruikt, heeft wel degelijk te maken met CDMA support.
dat punt klopt wel, maar jij zegt dat AT&T CDMA gebruikt en dat is onjuist...
Daar heb je wellicht gelijk in, ik heb heb het niet gedubbelchecked.
'Wellicht'

via https://www.apple.com/shop/buy-iphone/iphone-7#01,20 :

Are there differences between an iPhone for AT&T or T-Mobile and an iPhone for Sprint or Verizon?

iPhone offers the same innovative features regardless of the wireless carrier you choose. If you choose AT&T or T-Mobile as your wireless carrier, your iPhone will use either 3G or 4G LTE cellular technology for data services and voice services. iPhone can roam internationally on many GSM carriers around the world. If you buy an iPhone with AT&T or T-Mobile, it will not work if you switch to Sprint or Verizon.

If you choose Sprint or Verizon as your wireless carrier, your iPhone will use CDMA cellular technology for voice and data services. If you buy an iPhone with Sprint or Verizon, it will work on AT&T or T-Mobile. An iPhone activated on Sprint or Verizon also has the ability to roam internationally on GSM networks. For details on LTE network support, please see www.apple.com/iphone/LTE.
Om maar wat te speculeren: Intel heeft nog geen chip die dit kan. Qualcomm kan dit dan weer wel, maar daar zijn ze op dit moment niet de beste vriendjes mee.
Heb OS op de iPhone is best oud, dus een verandering naar dual-sim is best ingrijpend want alles is ingericht op enkele sim. Daarnaast Apple had steeds grote groei cijfers doordat ze nieuwe markten aanboorden, nu wordt het het merk wereldwijd officieel verkocht en willen ze andere marktsegmenten aanboren, en dual sim is in Azie in grote delen een must wil je bereikbaar zijn door versplintering van netwerken, dus daar kunnen ze verdere groei realiseren hierdoor.
Het OS is best oud??

De eerste iOS release was precies een jaar voor de eerste Android release. Daarbij zijn die versies totaal niet meer te vergelijken met de huidige moderne versies.

Dual-Sim support inbouwen zal niet veel moeilijker zijn dan eSIM support inbouwen.
Ook niet, de originele iOS gebruikte Darwin 9, iOS11 gebruikt Darwin 17. Daar zitten heel wat iteraties tussen. Of is de huidige linux kernel ook nog dezelfde als die van 1999?

Je mag van mij best afgeven op iOS, Apple of Fanboys (ikke dus) hoor, maar doe dat dan wel even met de juiste feiten alsjeblieft.
Ik dacht dat het sarcasme wel duidelijk was?
Sorry ik wilde op swhnld reageren 🙊
Vreemd. Die diagonalen 5,8", 6,1" 6,5" liggen allemaal erg dicht bij elkaar. Apple heeft met de SE een niche te pakken voor de liefhebbers van compacte telefoons dus iets van 4,5", 5,8" en 6,5" zou me een stuk logischer voor komen.
Mijn vriendin heeft nu ook een SE en ze wil als volgende telefoon weer een iPhone maar ze wil eigenlijk geen grotere telefoon dan ze nu heeft. Een opvolger van de SE lijkt mij ook logisch, maar Apple kennende zeer onwaarschijnlijk. Dilemma dus.

Snap het sowieso niet, Apple's zijn volgens mij best geliefd, onder met name vrouwen. En toch worden de telefoons elke generatie weer groter dan de vorige, terwijl een vrouwenhand meestal klein(er) is. Ik zie steeds vaker vrouwen met een S8 of soortgelijk groot model (omdat ze wel de nieuwste hardware willen) waarbij het toestel ruim groter is dan de hand. Dat ziet er echt niet uit, ook niet als ze er mee bellen. Om nog maar niet te spreken over het feit dat broekzakken in spijkerbroeken voor vrouwen ook vaak veel kleiner zijn dan in mannenbroeken, daar past een telefoon gewoon niet meer in en echt niet elke vrouw loopt met een handtas rond.
Er komt waarschijnlijk half volgend jaar een opvolger van de SE.
Telefoons worden groter omdat tassen van vrouwen wel groot zijn ;).

Persoonlijk vind ik het niet erg dat telefoons groter worden. Ik bedien nooit een tel met 1 hand en heb sinds de touchscreen revolutie eigenlijk altijd mijn telefoon mrt 2 handen bedient. Ook heb ik niet zo een zin om weer mijn telefoon dicht bij mijn gezicht te houden als ik een filmpje ofzo kijk
Snap het sowieso niet, Apple's zijn volgens mij best geliefd, onder met name vrouwen. En toch worden de telefoons elke generatie weer groter dan de vorige, terwijl een vrouwenhand meestal klein(er) is.
De behuizing van de iphone 6, 6S, 7 en 8 zijn allemaal zo goed als identiek. De iPhone 5, 5S (5C) en SE zijn ook allemaal gelijk. In de afgelopen 5 jaar zijn ze dus maar 1x een stapje groter gegaan, en nu met eventueel de X nog een stapje groter, hoewel de 8 dus van dezelfde generatie is en even groot als de iPhone 6 van 3 generaties terug.
@hieronder: dat is ook al sinds de eerste iPhone 6, dus niet relevant in de zin van "steeds groter per generatie".

[Reactie gewijzigd door Tjolk op 23 november 2017 15:21]

. In de afgelopen 5 jaar zijn ze dus maar 1x een stapje groter gegaan
Ze hebben ook nog de Plus.
Met 4x4 MiMo zouden iPhones 4g gaan ondersteunen met maximumsnelheden van 1Gbit/s of hoger.
Maar providers moeten het ook ondersteunen.
En providers gaan het pas ondersteunen als telefoons het ondersteunen. Maar je hebt er al direct baat bij, want bij slechtere verbinding heb je dus ook sneller internet.

[Reactie gewijzigd door Gamebuster op 22 november 2017 17:22]

Dualsim, als premium feature... Kanniemand even de rode loper uitrollen voor apple en die verwelkomen in 2002... :X
Dualsim is voor 99% van de westerse gebruikers absoluut irrelevant dus het is niet totaal onlogisch dat het nog niet eerder is aangeboden. Nu de Aziatische (premium) markt groeit en ze zien dat het daar zeer wordt gewaardeerd is het niet gek dat ze er nu pas mee komen.
sorry, niet waar. er zijn een behoorlijk aantal mensen die een telefoon van de baas hebben of een simkaart voor buitenland of zelfs voor hun side-bitch om maar wat te noemen.

straks als het uitkomt is het ineens een feature die word geprezen als de opvolger van gesneden brood. dat zag je al met oled en zelfs jaren geleden toen je eindelijk kon knippen en plakken in IOS nadat de iphone al 2 jaar op de markt was.
Hoeveel dual-SIM telefoons zijn er in West-Europa in gebruik?
gezien dat de meeste android telefoons al jaren dualsim hebben denk ik best veel. alle merken zoals huawei en dergelijke hebben het zoizo.
Dat zeggen iPhone bezitters over letterlijk elke feature die ontbreekt. Totdat het in de nieuwe iPhone zit, dan is het ineens onmisbaar en geweldig.

Dualsim is een enorm handige feature als je regelmatig reist. Simkaart erin laten zitten en op het vliegveld een prepaid datakaartje erbij knallen. Als je ooit hebt zitten klooien met het uitzetten van roaming vanwege de kosten, of het heen en weer switchen van simkaarten, dan snap je waarom dit wel degelijk relevant is.
Als je regelmatig reist wil je helemaal niet tobben met extra simkaartjes maar wil je gewoon eSIM en de mogelijk om per land een provider uit te kiezen. Of nog beter: helemaal afstappen van die rare roaming dingen en gewoon roam like at home, maar dan wereldwijd. Alle andere opties zijn lapmiddelen.
Onzin. Nederlandse providers mijden dualsim omdat het ze niet goed uitkomt. Daar is door Tweakers al eens een uitgebreid onderzoek naar gedaan.
In het westen hebben bergen mensen een zakelijke en een privé sim, die hebben er dus wel baat bij.
Wat doen Aziaten anders dan westerlingen dat zij er wel een voordeel van hebben?
Gaat niet gebeuren.

Apple werkt met een telco partner in elk land.

Dualsim ondermijnt partner dus zal die liever samsung met enkele sim verkopen/leveren.
Prachtig hoor. Nog sneller door de (achterhaalde) data bundels heen ;-)
Jij slaapt al een jaar onder een steen? :P Kijk anders even naar de onbeperkte bundels van Tele2 en T-mobile! :)

[Reactie gewijzigd door dehardstyler op 22 november 2017 17:26]

Waar je vervolgens goud geld voor betaalt. Als je voornamelijk op wifi zit (thuis en kantoor), heb je er niet zo veel aan om €50 p/m te verspillen aan ongelimiteerde bundels. Vind die €10 die ik nu betaal wel duur genoeg. Kan ik prima tweakers en email mee lezen als ik wel een keer op 4G zit.
€25/mnd als je bij Tele2 direct een contract voor 24 maanden afsluit, €26 als je per maand op wilt kunnen zeggen.
Dat geldt voor jou. Maar @Marctraider zegt dat hij snel door zijn bundel heen gaat, dus ik leg hem uit dat het niet hoeft. Ik vind het heerlijk die onbeperkte bundels!
Die van mij is wel onbeperkt te noemen: 204GB sinds 31 augustus bij T-mobile.

Niks geen addertjes hoor. :p
Wat moet die 6.5 inch wel niet kosten?
wat zou die dan gaan kosten, wordt onderhand een louise vuitton klasse
Als Apple zijn progressie van de prijs van een iPhone volgt zal het wel boven de 1200 euro komen te liggen.......want ze zullen het wel nieuwe "features" noemen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee