Vodafone verdubbelt databundel Red-abonnementen - update

Vodafone verdubbelt de databundels van zijn Red-abonnementen voor nieuwe klanten en verlengers. Bestaande klanten moeten verlengen of een nieuw abonnement afsluiten om van de nieuwe bundel gebruik te kunnen maken.

De verdubbeling van de databundels is niet de enige wijziging. Ook komt er een Vodafone Start XL-abonnement naast de al bestaande Start-abonnementen. Dat is 26 euro per maand en heeft 2GB aan data, in plaats van 1GB van het 21 euro kostende Start L-abonnement.

De andere abonnementen, Smart en Black, komen te vervallen. Bestaande klanten kunnen die abonnementen wel behouden, maar nieuwe klanten kunnen ze vanaf de ingangsdatum niet meer afsluiten. Met de wijzigingen wil Vodafone de abonnementen overzichtelijker maken. De opties zoals het verdubbelen van de databundel en vijf euro korting voor klanten met een vast Ziggo-abonnement, blijven bestaan.

Daarmee komt de maximale databundel uit op 40GB: een Red Super-abonnement met verdubbeling van de bundel via Ziggo. In tegenstelling tot concurrenten T-Mobile en Tele2 biedt Vodafone geen abonnement aan zonder datalimiet. T-Mobile introduceerde dat in januari, Tele2 deed dat in mei.

Het is de eerste grote wijziging in abonnementen sinds maart 2016, toen Vodafone de huidige structuur van abonnementen introduceerde. De nieuwe abonnementen zijn vanaf 10 juli af te sluiten. Wie na 12 juni een Red-abonnement heeft verlengd of afgesloten, kan zonder meerkosten de nieuwe databundel krijgen.

Vodafone Start S M L XL
Bel-/databundel 150min
0MB
150min
500MB
150min
1GB
150min
2GB
Nieuwe prijs 16 euro* 17 euro* 21 euro* 26 euro*
Huidige prijs 12,50 euro* 17,50 euro* 21 euro* -
Vodafone Red Red Essential Red Red Super
Databundel - nieuw 3GB 10GB 20GB
Databundel - huidig 1,5GB 5GB 12GB
Prijs 36 euro* 40 euro* 46 euro*

* Vodafone wees er na publicatie op dat het hier gaat om prijzen die in de praktijk zelden of nooit zullen gelden. In veel periodes zijn er kortingsacties. Vanaf de introductiedatum krijgen klanten 8 euro korting bij Start S, 6 euro korting op overige Start-abonnementen en 10 euro korting op Red-abonnementen. Zo komt Red Super uit op 36 euro per maand, in plaats van de 46 euro die het abonnement standaard kost.

Update, 13:53: Asterisk en uitleg zijn toegevoegd aan de tabel.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

06-07-2017 • 10:30

267 Linkedin

Reacties (267)

-12670261+1104+211+32Ongemodereerd127
Wijzig sortering
Ik weet niet waar de Start-prijzen vandaan komen, maar op de website zie ik heel andere prijzen.
Of de tabel op Tweakers klopt niet, of de website van Vodafone is nog niet geüpdatet.

Dat laatste lijkt mij onwaarschijnlijk, dan zou de goedkoopste bundel (150min) opeens van €12,50 naar €16 zijn gegaan, terwijl op de website juist €7,50 staat, om maar een voorbeeld te noemen. Dan zou heel duur nog duurder worden...

In het eerste geval, betreft de Red abonnementen, krijg je weliswaar meer GB's/euro, maar nog steeds is het hartstikke duur.

[Reactie gewijzigd door TheTinusNL op 6 juli 2017 10:40]

Uiteraard. Wij vermelden altijd alle prijzen van alle providers in alle artikelen zonder kortingen. Kortingen kunnen namelijk van week tot week (of zelfs van reseller tot reseller wellicht) verschillen, terwijl de standaardprijzen altijd dezelfde zijn.

Nu heeft Vodafone altijd korting, maar het varieert hoeveel het is. Als ik dus in de tabel de prijzen zou vermelden met de huidige kortingen, zou het kunnen dat mijn tabel volgende week niet meer klopt - en volgende week lezen mensen dit artikel nog steeds, dus dat zou een probleem zijn :)
Wij vermelden altijd alle prijzen van alle providers in alle artikelen zonder kortingen.
Sorry, maar dat is gewoon pertinent onwaar :)

Maart 2016: nieuws: Vodafone presenteert nieuwe abonnementen met grotere databundels
November 2016: nieuws: Vodafone schaft roamingkosten af voor klanten met Red- en Black-abonn...

Beide artikelen melden op dat moment actuele prijzen mét (standaard) korting.

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 6 juli 2017 13:58]

Wahaha, dus op de getoonde prijzen van de website geldt ook nog eens een korting, maw je hangt als je niet op tijd verlengt na het verlopen van je abbo.. :)

Vodafone you so funny :p
De korting die Vodafone geeft is meer een marketing stunt van 'hé kijk wij geven korting'. Eigenlijk komt het er gewoon op neer dat de prijs lager ligt dan dat ze zeggen.
De meeste providers hebben zulke marketing stunts, zoals een dubbel dubbel deal. Je krijgt 1500MB bij een bundel met 1500MB, klinklare onzin natuurlijk want je betaald toch voor de 3GB.

Heeft dus niks te maken met op tijd verlengen, als je een maand wacht kan het zelfs zijn dat de prijzen lager liggen dan nu. Dat heeft puur te maken met de tactiek van de provider, lijkt het erop dat de nieuwe abbo's niet aanslaan dan moet er wat gebeuren zoals een prijs verlaging. Wat de concurrentie doet heeft er natuurlijk ook grote invloed op.
Heeft dus niks te maken met op tijd verlengen, als je een maand wacht kan het zelfs zijn dat de prijzen lager liggen dan nu.
Dit klopt voor Vodafone maar voor de rest van de providers niet. Het klopt wat je zegt dat het een marketingstunt is zodat het lijkt alsof ze korting geven, maar dat doen vrijwel alle providers. Het is voor de provider dus geen USP meer. Voor het beeld van de consument moeten ze het doen, anders zijn ze de enige die geen korting geeft.

De tactiek bij de andere providers heeft met druk uit oefenen te maken. Zodra het lopende abonnement zijn einddatum voorbij is, gaat de prijs naar het standaard tarief. Zodoende wordt je abonnement dus duurder. Dit zorgt ervoor dat je verlengd of overstapt. Je wilt immers niet meer betalen voor hetzelfde. Bij het verlengen hebben ze weer 1 of (meestal) 2 jaar zekerheid van inkomsten. Bij een klant met een verlopen contract hebben ze dat niet, deze kan immer ieder moment overstappen.

Om er voor te zorgen dat je verlengd i.p.v. overstapt hebben ze weer een ander trucje. Je kan namelijk eerder verlengen dan overstappen. Overstappen kan je pas 2 maanden (behalve KPN=6 maanden)van te voren je overstap doorgeven. Je kan echter al 4 maanden (behalve KPN=6 maanden 4 maanden (aldus Torched)) verlengen. De meeste mensen doen dit omdat ze dan 1) een nieuw toestel kunnen uitzoeken, 2) "er dan vanaf zijn" en 3) aanbiedingen aangeboden krijgen via mail/sms/tel.

Dit is echter hoe het +/- een jaar geleden was. Het kan zijn dat er het een en ander veranderd is.

[Reactie gewijzigd door Joever op 6 juli 2017 12:35]

KPN is nu ook 4 maand verlengen. Dus die uitzondering kan je weghalen.
Ow dan hebben ze dat aanzienlijk ingekort. Vlak voordat ik stopte in de Telecom hadden ze zojuist het overstappen gelijk getrokken met verlengen (dus 6 maanden). Voorheen was overstappen bij hun ook gewoon 2 maanden en verlengen 6 maanden.

Bedankt voor de correctie.
Overstappen van een andere provider naar KPN kan ook gewoon pas 2 maanden voor de einddatum, dus waar die 6 maanden die @Joever weghaalt is mij een raadsel...

Het staat op de site beschreven onder het kopje "Wanneer wordt mijn nummer overgezet?"

https://www.kpn.com/mobiel-abonnement/overstappen.htm

Dit is tevens al jaren zo, ook afgelopen jaar ;)

[Reactie gewijzigd door MartijnAbel op 6 juli 2017 21:16]

6 maanden vtv overstappen communiceert KPN niet naar buiten. Dit kon echter wel al bij hun in het systeem ingegeven worden toen ik nog in de telecom werkte. T-mobile's systeem had ook zo'n trucje maar dan met 4 maanden vtv. Officieel word er echter 2 maanden gecommuniceerd met de klant.

Aangezien dit niet naar buiten word gecommuniceerd kan ik je geen bron geven behalve mijn eigen werkervaring (tot oktober 2016.


Edit: Nog een foto gevonden van interne communicatie. Zie het stukje bij pre-portering
https://imgur.com/a/jesfq

Je raadsel is opgelost. ;)

[Reactie gewijzigd door Joever op 7 juli 2017 11:12]

Die kortingen verlopen meeatal niet bij particuliere contracten. Is gewoon een manier om te doen alsof je een aanbieding hebt en (bij kpn) de pijn te verzachten bij een 1-jarig abonnement; je abo is niet duurder bij 1 jaar, je hebt alleen een hogere korting bij 2 jaar...
Ik heb liever een abonnement zonder die korting, die ik gewoon door kan laten lopen, zonder later meer kwijt te zijn.
Ik kwam er ook achter dat de "korting" van mijn abonnement was afgelopen en ik dus €10,- per maand meer ging betalen. Dus T-Mobile is mij nu kwijt als klant en heeft een negatieve ervaring.
Wat ik helemaal erg vindt, is dat ze hun prijzen adverteren als "standaard abonnementprijzen", terwijl het feitelijk gaat over een kortingperiode. Na zo'n lange tijd vergeten veel mensen naar het abonnement te kijken en hebben zo "opeens" veel te veel betaald. :(
maw je hangt als je niet op tijd verlengt na het verlopen van je abbo.
En daar zit het hem juist in. Door hoge basisprijzen te rekenen en daarover een korting kom je in de volgende situaties; Je abbo verloopt, waardoor de korting verloopt en je ineens een stuk meer betaald (en ruim te veel vaak). Men heeft het niet in de gaten en laat het abbo lekker doorlopen.

Die fout heb ik zelf gemaakt bij T-Mobile. Hele abonnements periode 10 euro korting gehad, en afgelopen 6 maanden bleek ik 10 euro teveel betaald te hebben.

Van al die types zoals ik die niet iedere maand bezig is met de factuur van hun mobiele telefoon komt er stiekem zo aardig wat extra inkomsten binnen. En wil de klant de korting weer? Dan zit de klant weer gelijk een jaar bij je vast.
korting is geen marketingsstunt. Waarom providers kortingen geven is omdat je dan na de looptijd van je contract een nieuw contract afsluit aangezien je anders de hoofdprijs betaald.

zo heeft de provider vastigheid en weet de provider zeker dat je niet binnen een maand naar een andere provider gaat. Een provider wilt zekerheid en dat wordt dus beloond ;)
Nee, je draait het helemaal om nu. Door de prijzen bij einde abonnement te verhogen dwingen ze de klant bijna om op zoek te gaan naar een nieuw abo. En dat zou ook heel goed bij een andere provider kunnen zijn. Dit veroorzaakt dus juist ook veel overstap gedrag.

Ze hopen er echter op dat je het een tijdje (of veel langer) vergeet, en kunnen dan maximaal cashen. En kennelijk levert die tactiek voor de providers uiteindelijk meer op dan gewoon dezelfde prijs blijven hanteren, anders deden ze dit niet...

I.i.g. totaal niet in het belang van de klant dit dus.
Weet niet hoe dat nu werkt maar bij Vodafone had je destijds klantwaarde en dat was echt gebaseerd op je buiten bundel verbruik EN je duur van je abonnement. Dus het heeft wel waarde gehad als je bij de "behoud" afdeling aangaf ik wil opzeggen want Z is zoveel goedkoper.
Bij Vodafone blijft je korting gewoon doorgaan na de contractperiode. Pluspunt dus vergeleken met sommige andere providers blijkbaar.
Volgens mij is dat alleen bij F&F abonnementen, niet bij de reguliere. Wellicht zit daar het verschil.
Dat zou kunnen hoor, dat wist ik niet.
Bij KPN ook dus dat is geen USP van Vodafone.
Daarbij, bij veel providers zoals Tele2 hanteert men helemaal geen kortingstarieven :P
Mijn Red-abo is al zo'n 2 of 3 jaar verlopen en ik krijg nog steeds 75% korting anders? :)
Mag ik gokken dat je een F&F abonnement hebt? Daarbij blijft de korting namelijk inderdaad doorlopen.
T-Mobile idem dito hoor. Ben erg blij met mijn nieuwe abo daar, maar als ik na 2 jaar niet verleng gaat mijn Unlimited abo van 35 naar 50 euro per maand!
Ik kies ook altijd voor bundels die je per maand kan opzeggen, het prijsverschil daartussen is naar mijn idee zo gigantisch klein (zo zou ik nu bij een bundle van 23 euro, 22 euro p/m hebben betaald bij een 2 jaar contract) dat het echt niet waard is.

Ik heb een aantal maanden geleden een abbo afgenomen bij youfone, 23 euro voor 6GB. Las ik laatst op tweakers dat de bundels waren aangepast, een telefoontje (van 15 minuten in de wacht, dat wel) en heb deze maand voor 50 cent extra onbeperkt en meer belminuten.
Ik kan mij anders nog goed deze kop herinneren: T-Mobile onthult abonnement met onbeperkte data voor 35 euro per maand. Inmiddels heb ik dat abonnement, maar het gaat toch echt om een kortingstarief. Het normale tarief voor dit abonnement is 50 euro per maand. Dat werd destijds nergens door Tweakers vermeld.
Is dat niet met telefoon erbij als ik nu voor unlimited ga als nog 35 euro.
Beter kijken.
Bij het selecteren van Unlimited NL + 10GB EU, staat daarachter inderdaad €35.
Maar scroll je wat meer naar beneden, dan zie je een box met daarin de werkelijke prijs van €50 en een "24 mnd korting" van €15.
Dus dat wordt dan na 2 jaar weer overstappen na een ander abbo, anders inderdaad 50 euro belachelijk veel.
Maar nu creëer je een probleem dat mensen het artikel lezen, de prijzen belachelijk vinden en dus Vodafone in een negatief daglicht stellen. Terwijl dat dan weer niet helemaal eerlijk is.

Zo heb ik in februari van dit jaar onderstaand Vodafone abonnement afgesloten:
Vodafone Smart L: 5gb, 150 belminuten, onbeperkt sms.
+ 5gb extra (ivm Ziggo dubbele data deal).
Voor slechts 17,99. Dit betreft een 1 jarig abonnement.

Daar stond wel bij "Korting van 50%" maar wel met de zin "Zolang je abonnement loopt". Dus mijn gehele periode blijf ik deze prijs betalen. Het is niet dat deze prijs maar voor 6 maanden is en ik daarna ineens de volle mep ga betalen. Dus in hoeverre is 'korting.. korting'?
https://www.vodafone.nl/s...0130-shophome-simonly-cta

Waar staat hier de korting?
Ik snap dat tweakers geen tijdelijke acties en dergelijke wilt meenemen.
Maar het is toch duidelijk dat de prijs (zonder korting) gewoon €7,50 is.

Of mis ik hier nu iets....?
Misschien toch niet helemaal waar: in dit artikel kost bijvoorbeeld Go Unlimited van T-Mobile ineens 30 euro terwijl dat is na korting.

Of in je eigen (!) woorden:
De Nederlandse tak van T-Mobile verlaagt de prijs van zijn Go Unlimited-abonnement met onbeperkt mobiel internet van 32,50 euro tot 30 euro per maand. Om die prijs te krijgen, moeten klanten wel meedoen met Samen, de dienst van T-Mobile met groepen van abonnementen.
Uiteraard. Wij vermelden altijd alle prijzen van alle providers in alle artikelen zonder kortingen. Kortingen kunnen namelijk van week tot week (of zelfs van reseller tot reseller wellicht) verschillen, terwijl de standaardprijzen altijd dezelfde zijn.

Nu heeft Vodafone altijd korting, maar het varieert hoeveel het is. Als ik dus in de tabel de prijzen zou vermelden met de huidige kortingen, zou het kunnen dat mijn tabel volgende week niet meer klopt - en volgende week lezen mensen dit artikel nog steeds, dus dat zou een probleem zijn :)
In principe zou het beter zijn te stellen dat Vodafone zich met deze nieuwe prijzen nog altijd uit de markt prijst tegenover de huidige concurrentie. Vodafone werkt met een virtuele abonnementsprijs die niet bestaat en nooit berekend wordt. Ze doen vervolgens alsof er een korting berekend wordt. Daarop mag Vodafone best eens aangesproken worden. Ze matsen door kortingen te vermelden is hierop niet de beste reactie. Je vergelijkt het provider aanbod op de standaard prijzen. Een actie kan je toch naar een anders te dure provider zoals Vodafone overhalen. Maar nieuwswaarde heeft zo'n actie normaal gesproken niet.

Aanvulling bij de opmerking van Vodafone dat er altijd kortingen gelden: Voor de wet wordt het voortdurend schermen met korting, zonder dat ooit de volle prijs aan ook maar 1 klant wordt gerekend gezien als misleiding en oneerlijke handelspraktijken.

En dan het slechte nieuws voor bestaande klanten, die niet over mogen en niet over kunnen stappen naar de nieuwe abonnementen.

Ik heb hetzelfde abonnement, met dezelfde basisprijs zonder de acties mee te nemen. Dat een andere klant een betere actieprijs pakt, is nog te begrijpen. Dat er door Vodafone met 2 maten wordt gemeten voor de inhoud van een Red versus een Red abonnement vind ik onlogisch. OK, er kan Red oude stijl en Red nieuwe stijl als abonnement zijn. Maar dan kan ik als bestaande klant de keuze maken eventueel te gaan overstappen van Red-oud naar Red nieuw. Die keuze is er nu niet voor bestaande klanten. De Vodafone klantenservice zegt: je zit vast in je huidige ongunstige Red bundel en blijft daarin vastzitten.

Persoonlijk ben ik nog steeds zeer gefrustreerd over de streken die Vodafone mij sinds januari als bestaande klant levert. Ik dacht toen een bijzondere kortingsprijs te krijgen, maar niets bleek minder waar. Wie daarna aanmeldde kreeg 50% korting of een grotere actiebundel voor lagere prijzen.

Dat ik daar ben in gestonken reken ik vooral mijzelf aan. Dat ik de 5,- euro Ziggo korting als bestaande klant niet kan krijgen, valt ook nog te verkroppen.

Dat ik als bestaande klant wel de prijsverhogingen van extra databundels voor de kiezen krijg en niet ook daarbij de voordelen voor nieuwe klanten kan krijgen, ook niet door een abonnementswissel of verlenging, dat neem ik ze zeer kwalijk. En gezien het forum, velen met mij.

Ik hoop echt dat Vodafone alsnog besluit ook gewoon aan de bestaande Smart en Red klanten de grotere databundel te geven. Zoals je mag verwachten als ze wel de prijzen van de extra bundels gelijk trekken met de nieuwe abonnementen (1GB van 2,50 naar 7,50 per maand en dat heb je als bestaande klant maar te slikken, opzeggen kan niet).

Misschien weer eens tijd voor een geschillencommissie zaak samen met de vele mede tweakers.

Deze frustratie ga ik niet vergeten. De komende 1,5 jaar is stemmen met de voeten uitgesloten.

[Reactie gewijzigd door ucsdcom op 9 juli 2017 15:19]

Het goedkoopste RED abbo van Vodafone is al duurder dan een onbeperkt abbo bij T-mobile of Tele2. Zo prijst Vodafone zichzelf helemaal uit de markt...
Erg kort door de bocht, zoals hierboven al genoemd is er altijd wel sprake van de een of andere korting. Op dit moment krijg je bijvoorbeeld 50% korting als je ook Ziggo klant bent. Nu ben ik toevallig Ziggo klant (omdat hier nog geen glas ligt) en waar ik woon heeft T-Mobile ontzettend brak bereik, Vodafone en KPN doen het hier wel goed qua bereik. Voor mij is het dus de beste keus, waarom zou Vodafone zichzelf dan volgens jou uit de markt prijzen?
50%? €5 bedoel je.
En zelfs als je dat meerekent ben je met kleine databundels fors goedkoper uit bij Youfone, Ben en Simpel, en bij grotere databundels fors goedkoper bij T-Mobile en Tele2.
Ik ben benieuwd wat je maandelijks aan MB's en minuten opmaakt en wat je daar nu voor betaald :P

Ik weet niet wanneer je laatste ervaring met T-Mobile was, maar in tegenstelling tot KPN en Vodafone hebben zij enorm dik geïnvesteerd in het netwerk waardoor ze uit meerdere tests nu als winnaar uit de bus komen. Ook Tele2 heeft nu een volledig eigen netwerk. Laat je toestel eens naar netwerken zoeken en check zelf of KPN en Voda de enige zijn die bij jou bereik bieden ;)
KPN en Vodafone hebben ook dik in het netwerk geïnvesteerd hoor. ;) Onzin om te stellen dat dit niet zo is, KPN was zelfs de eerste die een goed werkend landelijk dekkend 4G netwerk had, hoezo niet geïnvesteerd? :+ Daarom blijft KPN ook het betrouwbaarste en meest stabiele netwerk van Nederland. Ze bieden gemiddeld niet de allerhoogste snelheid nee, dat klopt wel!
T-mobile is vooral buiten de randstad nog altijd wat problematisch, dus als je afhankelijk bent van overal sterk bereik en een zeer stabiel netwerk, ook als je veel door Nederland heen moet reizen: dan is KPN nog altijd heer en meester. Dat je dan gemiddeld een paar mbit minder snelheid haalt, dat boeit waarschijnlijk bijna niemand wat. :)

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 6 juli 2017 15:35]

Klopt, ik ben destijds heel vlot naar KPN/Hi gegaan omdat ze uiteindelijk meer dan een jaar de enige waren die 4G aanbood in mijn woonplaats in het noorden van het land. Maar ik heb het natuurlijk over investeringen in de afgelopen jaren, want dat is waar iedereen nu zijn 'KPN is top, T-Mobile is ruk!' op baseert :P

Tuurlijk heeft KPN geïnvesteerd, maar dit is inmiddels jaren geleden. KPN heeft het laatste jaar niet meer dan 500 nieuwe frequentielocaties toegevoegd op z'n netwerk volgens 4GMasten.nl. Daaronder valt ook het aanzetten van 1800mhz op een bestaande mast. KPN heeft nu zo'n 3900 masten in NL, waarvan er in de laatste periode zo'n 50 zijn bijgebouwd.

T-Mobile liep flink achter, daarop baseert iedereen en zijn moeder dat het T-Mobile netwerk slecht is. Maar het is T-Mobile dat het laatste jaar meer dan 3000 nieuwe frequentielocaties toegevoegd op z'n netwerk (daaronder valt ook het aanzetten van andere frequenties op een bestaande mast). T-Mobile heeft nu zo'n 4500 masten en op bijna alle masten is 4G1800 en 4G900 beschikbaar, terwijl KPN slechts 4G1800 op de helft van z'n masten heeft.
Afgelopen jaar zijn er periodes geweest dat T-Mobile honderden masten per maand bijbouwde. Dat maakt dat T-Mobile met 4500 masten totaal een behoorlijke voorsprong op KPN heeft inmiddels.

So far moet ik de blind spots van Tele2 nog gaan ontdekken, trouwens. Bij mij thuis is Tele2 wel wat trager dan KPN, maar dat neem ik voor lief tegenover het gigantische prijsverschil :P
Alle providers hebben inmiddels een netwerk wat zo goed als landelijk dekkend is, de verschillen zijn miniem geworden. Alles is daardoor totaal anders dan de situatie in 2013-2015.
Investeringen vind je alleen niet uitsluitend terug in het aantal masten natuurlijk, dat zijn veel complexere vraagstukken. Als ze met minder locaties een even goede of her en der zelfs sterk superieure dekking kunnen bieden en nagenoeg dezelfde snelheden (of een meer stabiele snelheid over de gehele linie, wat ook erg belangrijk is) hebben, dan zie ik de meerwaarde van tig extra locatie's niet in. Dat is eerder verspilling. Daarnaast is KPN heel hard bezig met 5G, vziw als enige provider in Nederland. Gezien het 4G netwerk goed werkt en KPN nog aan het testen is om de capaciteit uit te breiden naar 300MBit/sec, is het hard inzetten op 5G ipv tig onnodige locaties te bouwen natuurlijk ook een flinke investering. Et cetera. Het is dus hoe je het bekijkt. :)
Ik vind T-Mobile geen voorsprong hebben gekregen, wel zijn ze heel dicht bij KPN in de buurt gekomen en op sommige punten (hogere downloadsnelheid op selecte locaties) hebben ze hen ingehaald. Maar overall? Nee, oneens. :)

Ik ben benieuwd waar je ergens woont :)
Ik heb hier toevallig een sprankje Tele2 binnen, maar 2 straten verderop is dat dus al nul. :/ Ook in de achterhoek had ik erg veel gaten. Dat was een maand of 2 geleden, intussen heb ik geen Tele2 simkaart meer. :P

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 7 juli 2017 04:03]

Ik durf dus zeer te betwisten of KPN echt een betere dekking heeft dan T-mobile. Zij doen trouwens al maanden 300 mbit/s :P

Dat kpn straks met 5G voorop loopt zou maar zo kunnen. Maar zolang dat nog geen vaststaande spec is gaat dat nog een jaar of 3 op zich laten wachten. Genoeg tijd om andere netwerken te proberen.
En omgeving Hoogeveen :)
98.4% ten opzichte van 96%. ;)

Oh zeker, het gaat nog even duren; maar er wordt wel flink geld ingeramd.
Het mooie is dat als ze dat goed voor elkaar weten te boksen, het in theorie gewoon FttH kan vervangen. Voor buitengebieden is dat goud waard, want de kosten om een glaslijntje te trekken voor 1 huis per tig hectare zijn niet mals. :X

Zo, in Drenthe! Dan kan je haast zeggen dat als zelfs daaaaaar bereik is... :Y)
Nee maar serieus, de dekking rond grote(re) steden is bij alle providers eigenlijk wel dik in orde. Het zijn meer de afgelegen gebieden en kleine dorpjes waar het af en toe om te janken is. Zoals het dorpje waar ik in woon, waar KPN en T-Mobile redelijke dekking hebben; maar Tele2 en Vodafone je diarree bezorgen als je ook binnenshuis graag wilt kunnen bellen/mobiel internetten. :P
Je wilt gewoon niet geloven dat T-Mobile KPN allang heeft ingehaald:D Blijf jij maar lekker bij je betrouwbare kpn:D
Ik zou het best willen geloven als dat het geval was, maar dat is het niet. T-Mobile is in de afgelopen jaren heel dicht tegen KPN aangekropen, qua netwerk. Dat is een ander verhaal.

En dat zal ik zeker doen :) Betere prijs, betere kwaliteit, veel voordelen thuis, het beste netwerk voor mij, veel meer data bij roaming en ongeëvenaarde klantenservice. Easy choice.
Was het maar zo'n feest met die 50% korting. Helaas is het maar €5,- met als gevolg dat ik bij een andere provider zonder die korting (Ben idd Ziggo klant) alsnog voordeliger uit ben...
Eens... kijk maar eens bij de huidige actie van Youfone!
Ik betaal toch maar ècht € 18,- per maand voor mijn Vodafone Red Essential :?
Normale prijs daarvan is €25,- volgens de site van Vodafone, met Ziggo-korting €20,-. Doe er een kleine aanbieding/korting bij en je hebt idd €18,- per maand. Als de prijs idd €36,- wordt zoals in het artikel is dat een forse prijsverhoging, ondanks de 3 GB ipv 1,5 GB per maand.
Zoals hierboven is genoemd is de prijs op de website van Vodafone € 25,- met korting. € 36,- is de standaardprijs zonder korting, dat was voorheen ook al het geval!
Ik betaal zelfs maar 13 euro voor dit abbonement na 5 euro korting via Ziggo ;) en ja ook toen was het al 36€
Mij verliezen ze ieder geval na ruim 8 jaar als klant wanneer ze niet meegaan met het unlimited aanbod van T-Mobile en Tele2. Ook dit soort fratsen dat alleen nieuwe en verlengers de verdubbeling krijgen, spreekt van disrespect naar je klantengroep.

De tijd van Vodafone is snel voorbij als ze niet meegaan met de markt. Voorheen koos ik voor Vodafone vanwege aantrekkelijke deal die voorbij kwamen en de buitenlandbundel voor 2 euro. Voor mij vallen de twee punten nu volledig weg (helaas loopt mijn abo nog wel even door).

Klantenservice van Vodafone staat ook al snel met de mond vol tanden wanneer je kritisch vragen stelt over het aanbod, prijzen, acties e.d. Ze zijn het volledig kwijt.
Niet dus. T-Mobile onbeperkt is 50 euro per maand, na korting 35 euro per maand. Ik neem aan dat je bij Vodafone ook wel ergens een korting krijgen om die 36 euro te verlagen tot onder de 35 van T-Mobile?
Met vriendenkorting daalt dat naar €30 per maand. En dan heb je alles onbeperkt, in plaats van 3GB data en onbeperkt bellen :P

Ja, Vodafone moet nog kortingen over z'n bedragen heen halen. Maar ter info; bij T-Mobile heb je na kortingen 5GB + onbeperkt bellen voor €17 en bij Tele2 kost dat €18. Ik denk niet dat Vodafone meer dan 50% korting gaat geven op z'n abonnementen, en zelfs dan bieden ze nog minder data.
Ik zit op dit moment op 13€ voor 3GB + onb. via de Ziggo bonus en ik heb aan die 3gb méér dan genoeg :)
Baas-boven-baas: Ik betaal € 9,81 voor 4 GB met onbeperkt bellen en SMS (Red-2 met Ziggo-bonus).

Laat ik maar de illusie aanhouden dat Vodafone trouwe (ok, afgezien van een jaar of twee T-Mobile vijftien jaar geleden) klanten beloont ipv uitknijpt zoals een commercieel bedrijf schijnt te horen doen. :D
Hoe kom je er aan dat onbeperkt bij t-mobile 50 euro kost??? Het is 35 euro!
Lees je factuur nog eens goed door. Onder maandkosten zul je zien staan: Unlimited NL & 10GB EU 50,00. En daarna onder Kortingen: E 15,00 korting Unlimited NL & 10GB EU. Het normale tarief - wat na het einde van je contract in gaat - is dus echt 50 euro. Op tijd verlengen/overstappen dus!
Daar heb je gelijk in. Maar zo lang je abonnement loopt of verlengt is T-Mobile veel goedkoper en je hebt een veel betere netwerk.
Ja. Het blijft een goede deal, daarom heb ik het abonnement ook gewoon genomen. Maar wel de einddatum in zicht houden ;-)
Hahah dat moet wel lukken toch:) Denk dat je ook wel door T-Mobile wel wordt benaderd wanneer het zo ver is.
De prijzen zijn hier al een stuk anders, maar alsnog met je eens. Heb nu Vodafone (nog 1 jaar), maar ik ga na veel trouwe jaren toch echt overstappen t.z.t. Vooral omdat een combi met Ziggo in mijn regio onmogelijk is.
https://directsales.vodaf...ails/14647?filter=simonly
Je bent in ieder geval welkom bij T-Mobile. 😁
Ik zou de prijs ook erg hoog vinden, 150 minuten en 2GB voor 26 euro. Voor die prijs krijg je bij Tele2 unlimited bellen/sms/data...
Dat zijn ongetwijfeld de bruto prijzen (zonder actiekortingen).
Die kortingen zijn niet meer dan een wassen neus..
"De nieuwe abonnementen zijn vanaf 20 juli af te sluiten"

Staat letterlijk in dit artkel, direct boven de tabel.
Hmm, daar heb je een punt. Prijzen voor 1-jarig abonnement (met korting):
 • START S // 0,0 MB | 150 min. bellen - € 8,50
 • START M // 500 MB | 150 min. bellen - € 11,00
 • START L // 1.0 GB | 150 min. bellen - € 13,00
 • SMART M // 1.5 GB | 150 min. bellen - € 21,00
 • SMART L // 5.0 GB | 150 min. bellen - € 24,00
 • RED ESSENTIAL // 1.5 GB | Onbeperkt bellen - € 26,00
 • RED // 5.0 GB | Onbeperkt bellen - € 29,00
 • RED SUPER // 12 GB | Onbeperkt bellen - € 35,00
 • Black // 25 GB | Onbeperkt bellen - € 90,00

[Reactie gewijzigd door Dhamit op 6 juli 2017 10:57]

Bij KPN zijn de prijzen voor 1-jarig (zonder compleet korting etc) hoger, behalve voor de grootste bundel.

- 150 bel/sms € 16 (duurder)
1 GB 200 bel/sms € 22,50 (duurder)
2 GB Onbeperkt bel/sms € 31 (duurder)
10 GB Onbeperkt bel/sms € 35 (duurder)
25 GB Onbeperkt bel/sms € 42,50`(goedkoper)

En dit is met prijsverlaging. Dan is Vodafone nog niet onaardig. Ga je echter naar 24 maanden dan wordt het
Bel- en databundel geldig binnen de EU Tarieven Per maand
- 150 bel/sms € 13,50
1 GB 200 bel/sms € 20
2 GB Onbeperkt bel/sms € 26
10 GB Onbeperkt bel/sms € 31
25 GB Onbeperkt bel/sms € 38

Oftewel, het wordt pas echt leuk bij onze grote aanbieders als je compleet gaat, want dan is het dubbel en 5 euro goedkoper. Maar zelfs dan wordt het moeilijk voor ze om tegen Tele2 en T-Mobile op te boksen.
Ik heb m'n RED abonnement vorige week net verlengd. Met de mededeling dat KPN aan me loopt te trekken in combinatie met XS4all. Nu hetzelfde RED abonnement voor € 21,00 gekregen. Daar kan en wil KPN niet tegenop...
TheTinus heeft gelijk, prijzen kloppen inderdaad niet.
Zie: https://www.vodafone.nl/shop/mobiel/abonnement/

[Reactie gewijzigd door robbinwehl op 6 juli 2017 10:58]

Idd, dat zou bv. betekenen dat het Red Super van 34 euro per maand stijgt naar 46 euro per maand! Dat is even een stijging van ruim 30%! De logica van deze nieuwe prijzen ontgaat mij dan ook compleet.
Jullie praten over de huidige ipv de nieuwe abonnementen. Die zijn er pas vanaf 10 juli.
Volgens mij staan de nieuwe prijzen nog niet online. In de tekst staat dat Smart abonnementen zullen vervallen (bi-zar, maar dat terzijde), terwijl ze op de site nog aangeboden zijn.
Ik denk dat ik in de gulden geluk periode zat.

Ik heb 12GB x 2 dus 24GB voor maar 23 per maand.

Dus nu zou ik met een nieuw abbonement uitkomen op

3GB x 2 dus 6GB voor 36 per maand?

Beetje duur?
Tja, ik heb SIM only nog geen maand geleden afgesloten bij hun, Vodafone RED Super.
(Ik heb nog net gleuk met deze verhoging vna het limiet).
Onbeperkt bellen, 40gb data. Voor 29 p/m(vanwege Ziggo etc)

Vrij schappelijk.
Voor iedereen die net voor deze mededeling zijn abonnement heeft verlengt of, zoals in mijn geval, de overstap maakt naar Vodafone:

Ik heb net even contact gehad met Vodafone of ik nog in aanmerking kwam voor deze actie.
Er is een coulance regeling voor orders afgesloten na 12-06. De coulance dient uiterlijk 24-07 aangevraagd te zijn via de klantenservice, afdeling Migratie.
Bedankt voor deze melding.
Ik nam eigenlijk aan dat deze coulance automatisch zou plaatsvinden, maar blijkbaar moet je het expliciet aanvragen ?

Zojuist dan maar gedaan per email.

Mijn Super Red is van 20 juni, en toen was de bundel nog 10 GB.
Inmiddels ie 12 GB, en zometeen hoop ik 20 GB. En met mijn Ziggo combi wordt het uiteindelijk dan 40 GB. :D

UPDATE:
Voor diegenen die gebruik willen maken van de coulance regeling;
je zult moeten wachten totdat deze nieuwe abbonementen daadwerkelijk aktief geworden zijn (na 10 juli ?) en dan opnieuw contact zoeken met de afdeling klantenservice/migratie

[Reactie gewijzigd door rsbroer op 7 juli 2017 14:34]

Ik heb ook contact gehad, en ondanks dat mijn abonnement van eind Feb. Is, meost ik morgen even bellen met de kanten service omdat mijn abonnement ook nog wel omgezet kon worden.

Afwachten wat de reactie morgen is.
Omzetten kan, ondanks dat mijn Abo al 5 maanden oud is.
Maar , ik heb mijn Abo afgesloten in de tijd van de 50% kortings actie, deze korting vervalt dan... Betekend dat mijn Abo een 10tje duurder wordt..
3 gigabyte voor 36 euro, erg competitief zijn ze niet :P

Hoe kunnen ze in godsnaam zo slecht de markt aanvoelen met de concurrentie die voor 11 euro minder in de maand, onbeperkt aanbiedt? Ik begrijp echt niet dat ze denken dat ze zoveel meer 'waard' zijn
Als deze prijzen kloppen zou dat een enorme stijging zijn.
Want datzelfde abonnement (red essential) staat op de site voor 26 euro.

Nog steeds enorm duur aangezien Tele2 voor 25 euro onbeperkt aanbied..

Ik zou nu zelfs eerder Tele2 aanraden aan mensen dan Vodafone met deze prijzen. ...
Vodafone is altijd al bloedduur geweest. Ben in 1998 bij Libertel begonnen en zit nu 6 jaar bij Simyo omdat Vodafone mij na 13 jaar geen fatsoenlijk aanbod wilde doen. Simyo bevalt minstens zo goed voor aanzienlijk lagere prijzen. Het KPN en Vodafone netwerk ontlopen elkaar nauwelijks.
Er zijn nu 2 aanbieders van onbeperkt 4G (T-mobile en Tele2), voor een veel lager bedrag dan waarvoor Vodafone 10GB per maand aanbied. Ik snap niet dat Vodafone nog durft te komen met dit soort abonnementen. Welk persoon trapt hier nog in (behalve mijn werkgever dan |:( )?
Ik heb 2 maanden geleden mijn abbo verlengd. 24 GB + onbeperkt bellen voor 26 euro. Dat is incl F&F korting en Ziggo verdubbelaar. Tevens HBO pakket van Ziggo gratis. Dat wordt hier thuis wel gewaardeerd.

Geen hele slechte deal m.i.
Bestaande klanten moeten verlengen of een nieuw abonnement afsluiten om van de nieuwe bundel gebruik te kunnen maken.
Wat een onzin is dat weer, met zulke geintjes ga je toch juist overwegen om na afloop over te stappen? Zeker na dat eerste geintje met die ziggo-data bonus.
Ik kan een poging doen bij de VW-dealer dat ik in mn 2-jaar oude auto gratis dezelfde opties wil die nu standaard in het pakket zitten. Maar ik ben bang dat ze me uitlachen.
Vaste zaken ( zoals een navigatie of cruisecontrol ) vergelijken met een virtueel database-entry ...
altijd grappig :+


not !
De vergelijking gaat ook niet over het product maar over de overeenkomst die je hebt gesloten bij de deal.
Een goede respectabele dealer zal je ook niet uitlachen met je eisenpakket maar het gesprek aangaan om te kijken of ze een nieuwe auto met upgrade kunnen verkopen. Wederom is de auto ook het product van de overeenkomst.

Bij een abonnement is de telefoon het product van de overeenkomst, maar tegenwoordig is aangegeven wat je per maand betaald voor de telefoon (koop of afbetaling). Het deel voor je verbruik (MB/sms/minuut) is daarom goed af te leiden uit je maandprijs.

In het kader van de auto's, zoals je wenst, kan je dit vergelijken met een dienst. Heb jij twee jaar geleden een overeenkomst gesloten voor onderhoud en dat is tegenwoordig 50% goedkoper, betaal jij dan liever je huidige bedrag of ga je toch eens bellen voor wat korting? (strekking, product van je overeenkomst is niet gewijzigd).

Zelfde prijs per maand maar oude klanten minder MB's geven = NO GO. Enige punt dat de klant bij de provider houdt is het contract. De nare smaak blijft hangen, dag klant.
Als Mercedes, Porsche, Peugeot, Renault, Alfa Romeo en Hyundai dat allemaal wel doen dan zou je als consument wel gek zijn om _ooit_ nog een VW te kopen ;)
Niet dat je sowieso niet gek bent om een VW te kopen. Onbetrouwbare meuk.

Dat is een beetje de situatie waar we in zitten. Ik vind het dan altijd weer grappig om te zien dat er dan toch weer mensen komen met 'contract=contract'. Joh, like DUH! Maar als de concurrent het wel doet, dan is het toch een beetje zuur als jouw partij als enige daar niet in mee gaat. En zo raak je dus klanten kwijt ;)

Afgezien van dat je iets materieels als een auto niet kan vergelijken met een virtueel iets als een mobiel abonnement.

[Reactie gewijzigd door Glashelder op 6 juli 2017 12:12]

Daarom heb je altijd de keuze, na het netjes uitzitten van je deal, om naar een andere aanbieder te gaan.

Alleen die persoonlijke meningen he..... Ben 13 nieuwe VW's en zon 2,5 miljoen kilometer verder en het enige wat ik ooit heb gehad was een rammeltje in het dak wat ze netjes onder garantie gerepareerd hebben.
Daarom heb je altijd de keuze, na het netjes uitzitten van je deal, om naar een andere aanbieder te gaan.
Dat staat buiten discussie, uiteraard :)

Waar het meer om gaat is de vraag 'wat is het probleem'. Het is toch wel duidelijk waar mensen een probleem mee hebben in deze kwestie? Of dat nou juridisch correct is of niet doet niet ter zake.
Je hebt destijds toch getekend voor een bepaalde hoeveelheid data? En als je nu verlengd krijg je voor precies even veel geld nog meer data. En dan ook nog gratis dubbele data als je Ziggo hebt.
Is dit gewoon zeuren om te zeuren of wat?
True. Maar bij KPN bijvoorbeeld kreeg iedereen (ook bestaande klanten) een verdubbling van de data.
Ook bij Tele2 gingen bestaande abonnementenen gratis mee en T-mobile liet zijn klanten ook opwaarderen naar zijn Go-abonnementen indien men dat wou.
Vodafone is hier de enige uitzondering op, @SinergyX heeft dus zeker een punt.
Dat is niet waar. Op het tarief dat ik betaal heeft KPN de datalimiet voor nieuwe klanten verhoogd van 10 naar 20GB, maar ik heb nog steeds 10 (weliswaar verdubbeld naar 20 met KPN Compleet). Daarbij moet ik wel de opmerking maken dat klanten met een Zorgeloos abonnement deze verdubbeling wel hebben gekregen, maar hoewel ik evenveel betaal, heb ik een abonnement met minuten.

Toen voor nieuwe klanten (opnieuw zelfde tarief) introduceerde dat je bundel ook in de EU gold (ik heb het dus over maanden geleden, niet over sinds juni), moest ik nog steeds een premium betalen. En jaren geleden: Toen 4G standaard werd (dus: niet langer bijbetalen) had ik pech, want ik had net mijn abonnement verlengd.
Bij diverse wijzigingen bij bv KPN en T-Mobile gingen huidige klanten gewoon mee, ook Caiway of KPN internet werden huidige klanten gewoon bepaalde datum netjes meegenomen.

Als niet Ziggo-gebruiker zijn ze nu al paar euro duurder dan een Tele2 of T-Mobile, was mij eerder dit jaar verteld dat er verhoging aankwam dus 'op vertrouwen' toch verlengd.
Omtrent de bonus in combinatie met een Ziggo abonnement, is het ook mogelijk voor bestaande klanten van zowel Vodafone als Ziggo. Wel raad ik aan hiervoor contact op te nemen met Ziggo zelf.

Betreft de verdubbeling vanuit Vodafone moeten we maar masaal contact de verdubbeling aanvragen bij de klantenservice, eens kijken of ze toch mee willen werken. :)
Dat geintje is juist, ik zit niet in een Ziggo gebied ;)
Dan zie ik geen enkele reden om nog bij Vodafone te blijven :P
Mits je iemand kent die ziggo heeft kan je ook vragen of je je adres mag aanpassen naar zijn of haar adres. 2 familieleden van mij hebben geen ziggo thuis, een derde familielid juist wel; allemaal aangepast naar adres van famililied met ziggo. Je mag op 1 ziggo adres met max 10 abonnementen profiteren van de verdubbeling en 5 euro korting. Ze vragen niet om een uittreksel of iets dat je ook werkelijk op het opgegeven adres woont.

Voordelen van Vdf tov concurrentie zit hem vooral in het gebruik buiten Nederland: Je hele databundel is dan te gebruiken ipv een cap tot 10 of 6gb en er zijn veel meer landen buiten de eu die tot de eu zone worden gerekend tov de concurrentie.

[Reactie gewijzigd door elponchis op 6 juli 2017 11:14]

Mits je iemand kent die ziggo heeft kan je ook vragen of je je adres mag aanpassen naar zijn of haar adres.
Dit grapje werkt ook bij KPN zo :+
Ik sta met mijn abo's bij een familielid, hij gratis eredivisie, wij extra kortingen en verdubbeling data's
Gelukkig zijn er genoeg providers die stunten met hun 'onbeperkt internet' en steeds lagere prijzen. Ondanks dat ik wel het geluk heb van een Ziggo abonnement, ben ik niet direct van plan bij Vodafone te blijven volgend jaar.

Blijft vreemd dat ze het niet voor al hun klanten doen, zoals eerder is genoemd: KPN.
De vorige keer dat Vodafone dat deed (ging mijn RED van 2 naar 5 GB) hoefde ik enkel te bellen, een nieuw contract aan te gaan, (let wel ; met dezelfde eind datum) en het was geregeld in 5 minuten.

Daar doen ze denk ik dus niet moeilijk over. Ik kreeg dus alleen een nieuwe overeenkomst, maar die was wel voor de zelfde periode geldig als mijn abonnement al was.
Zo gaat het ook bij dochter Hollandsnieuwe. Kondigen leuk 4G aan, maar dan alleen als je je abonnement wijzigt. Zet gewoon die knop om en val er je klanten niet mee lastig!
Hollandse nieuwe is dochteronderneming Vodafone.
Je bent toch zelf een contract aangegaan met vastgestelde voorwaarden voor een bepaalde tijd? Ik snap niet wat je probleem is.
Als ik verleng verlies ik mijn korting. Waarom nu weer alleen voor verlengers en nieuwe klanten ipv trouwe (15+ jaar) klanten?
Ja dat vroeg ik me ook al af. Ik ben ook al zo'n 15 jaar klant bij Vodafone en toen ik vroeg (bij een verlenging) of ik daarmee korting kreeg, was het antwoord kort: nee. Aanbod is hetzelfde voor iedereen. Ze promoten bijna te gaan kijken bij andere aanbieders op deze manier.
Belde je toen met de afdeling opzeggingen? Eind april heb ik mijn Smart L abonnement namelijk weer verlengd voor een jaartje, voor €15,- per maand, inclusief de Ziggo korting en data verdubbeling, via deze afdeling. Via de normale verkoopafdeling viel er bij mij niets te regelen qua korting wegens verlengen. Door mijn Smart L abonnement met een jaar te verlengen moest ik namelijk €24,- per maand gaan betalen, terwijl ik ook niks zou kunnen doen en mijn huidige Smart L contract kunnen laten doorlopen, maandelijks opzegbaar daardoor voor €22,50 per maand. Dat vond ik nogal krom.
Dan is nog het aanbod voor jou hetzelfde als voor iemand die een nieuw abbo afsluit. Die krijgen ook Ziggo korting en data verdubbeling. Maar het feit dat je 15 jaar (of meer) trouwe klant bent en blijft wordt niet beloond, dat vind ik vreemd.
Offtopic, maar ik heb 4 euro loyalty korting ten opzichte van mensen die nu als nieuwe klant een 1 jarig Smart L abonnement afsluiten en dat terwijl ik pas één jaar klant ben geweest (Voor nieuwe klanten is het 19 euro na Ziggo korting volgens de Vodafone site). Trouwe klanten krijgen dus wel korting, maar ik vind het inderdaad geen manier van doen dat je hier zelf om moet vragen.
Mijn zwager had net voor zijn bedrijf alle abonnementen verlengd bij Vodafone toen T-Mobile met haar unlimited abo kwam. Hij heeft direct Vodafone gebeld (afdeling opzeggingen of zo) en aangegeven dat hij terug wilde komen op zijn besluit om te verlengen - dat kon nog. Vodafone vroeg waarom hij opzegde en hij gaf aan: ik wil naar T-Mobile, vanwege hun data en vanwege hun buitenland-aanbod. Vodafone heeft daarop aangeboden alle abonnementen voor zijn bedrijf aan te passen zodat deze behoorlijk overeenomen met het T-Mobile aanbod, met vrijwel dezelfde prijs. Hij zit dus nog steeds bij Vodafone.
Kortom: ga praten met die gasten. De dooddoener "nee heb je, ja kun je krijgen" is volkomen van toepassing.
Die irritatie herken ik wel. Ben zelf ook al zo'n 15 jaar klant, maar ook het gratis data in EU uit de bundel moest ik iets bijbetalen... Eigenlijk een slechte zaak voor iemand die al zo lang klant is, maar ben toch nog steeds tevreden over Vodafone en aangezien ik ook Ziggo klant ben zal ik niet zo snel ergens anders kijken.
Ze zijn gek op 'slapende' klanten... Nieuwe klanten voor de targets. In geen enkele branche krijg je waardering voor trouw zijn aan een merk. Er zijn jaarlijks besparingen op energie/telefonie/kabel van honderden euro's te bereiken. Jaar in jaar uit. Maar ja, je moet er wel iets voor doen.
Oprechte vraag, niet om te bashen: Waarom zit je al 15 jaar bij Vodafone?
Dat begrijp ik echt totaal niet. Zelf Vodafone gehad, veel gezeur.
Op mijn werk Vodafone, ik wil er eigenlijk niet eens over beginnen zo waardeloos. En dan niet alleen bereik hoor, ook gewoon contractuele afspraken worden niet nagekomen en ongeveer 5 a 6 accountmanagers worden er per jaar versleten...
Zakelijk geen ervaring maar prive heb ik het nu al weer 10 jaar, en altijd super goed bereik nooit problemen.
Ik was juist al vele jaren zeer tevreden bij Vodafone. Zelden problemen die ook nog netjes werden opgelost. Goede buitenland bundels, niet de goedkoopste maar zeer tevreden.
Door de overname van Vodafone Thuis verhuist naar T-mobile. Vooral omdat ze een goed aanbod hadden, maar als Thuis niet was overgenomen was ik waarschijnlijk prima blijven zitten.

Het is maar net hoe je ervaring is...
Persoonlijke ervaring zegt niet zoveel. Ik heb al vanaf dag 1 Libertel, aansluitend Vodafone, prive en zakelijk (+-70 nummers), en nog nooit 1 probleem of geen bereik gehad.

Ik lieg, Vodafone heeft er een keer een week uitgelegen vanwege die grote brand in Rotterdam. Dat heb ik ze kwalijk genomen dat ze niet binnen 24u een backup-facaliteit hadden draaien. Maar daarvan hebben ze (en alle andere telco's) goed geleerd.
Leuk om te zien dat er ook mensen wel positief zijn. Komen allemaal niet uit het oosten dan denk ik ofzo?
Vanuit het westen vinden ze alles achter Utrecht oost ;-) Daar valt Arnhem onder. Maar kom zeer regelmatig in de uiterste hoeken van de Achterhoek, Twente en Groningen. Enige vervelende is wel eens dat hij in die contreien soms ongemerkt Duitse masten pakt. Maargoed dat is nu met de nieuwe roamingregels ook geen punt meer.
Het werd al vaak gezegd maar toch nog maar eens in de verf zetten dat je in Nederland enorm veel méér voor je geld krijgt, dan in België. Toch als het op Telco op aan komt :-)
Als ik afga op bovenstaande gegevens is België toch een stuk goedkoper voor het budget- & middensegment:
 • Proximus Mobilus S (1GB), Telenet King (1,5GB) & Orange Dolfijn (1,5GB) voor €15.
 • Proximus Mobilus M (3GB), Telenet Kong (4GB) & Orange Koala (3GB) voor €25.
De belminuten zijn dan ook nog een pak meer bij ons, ik zie niets hierboven dat dicht in de buurt komt. Het is vooral een probleem dat ze in België nog niet met grote data abbonementen komen van 10GB of meer. Geeks & tweakers worden nog niet op hun wenken bediend in ons Belgenlandje. Daar zijn de opties beperkt, al begint er eindelijk wat beweging in te komen. Mobilus L (8GB) voor €40 maar nog beter is Orange Arend (10GB) voor 39€. Vergelijkbaar met het €40 abbonement van hierboven dus.

Maar als ik de reacties van onze NL vrienden goed begrijp is Vodafone duur met deze prijzen?

[Reactie gewijzigd door Cerv47 op 6 juli 2017 10:59]

T-Mobile (besteld via unitedconsumers.com en met samenkorting)
onbeperkt bellen + 1GB: 12,10 per maand.
onbeperkt bellen + 5GB: 14.80 per maand
onbeperkt bellen + 10GB: 19.30 per maand
onbeperkt bellen + unlimited data: 26.50 per maand

Tele2
onbeperkt bellen + 1GB: 14 per maand
onbeperkt bellen + 5GB: 18 per maand
onbeperkt bellen + 10GB: 21 per maand
onbeperkt bellen + unlimited data: 25 euro per maand

Dus wij hebben hier wel degelijk goedkopere prijzen.

[Reactie gewijzigd door elponchis op 6 juli 2017 11:50]

Dat zijn mooie prijzen ja! :9~ Zijn die Tele2 bruto prijzen? Vergelijkingen met kortingen vind ik zinloos, daar wordt hier ook met naar onze kop gegooid.

Hoe dan ook klopt de persoon zijn gedachtegang in vergelijking met de Vodafone prijzen niet, zeker al niet dat dit "veruit de goedkoopste prijzen" in België zouden zijn. Dat is gewoonweg niet waar.

[Reactie gewijzigd door Cerv47 op 6 juli 2017 11:27]

T-Mobile hanteert idd wel een beleid van korting gedurende contractsperiode en daarna zou het omhoogschieten naar de brutoprijzen als je niet verlengt, bij Tele2 zijn het standaardprijzen en dus ook na je contractstermijn zou het zo blijven.
Een unlimited data abbonement, daar kunnen wij in België alleen maar van dromen. |:(
Ik weet niet hoe jij aan die prijs van T-Mobile komt van onbeperkt bellen + onbeperkte data voor 26.50 komt, want dat is namelijk een stukje duurder. Daar betaal je 35 euro (excl. 5EUR samenkorting) voor volgens unitedconsumers.com. Tele2 is wat dat betreft het meest interessant voor het geld.
Ja dat klopt, unitedconsumers.com biedt vaak 10% cashback korting op T-Mobile abonnementen (35-3.50 - 5 samenkorting). Ik zie dat het nu even niet het geval is, maar dat zal binnenkort weer zo zijn. Ik heb een week geleden zo een abonnement besteld.

[Reactie gewijzigd door elponchis op 6 juli 2017 12:13]

Ja, heel duur zelfs.
En dan te bedenken dat als je een beetje rondkijkt bij de concurrentie je een nog veel voordeliger aanbod kunt krijgen. Na KPN is Vodafone de grootste uitknijper op mobiel gebied :)
Zonder verder onderzoek te doen vermoed ik dat deze prijzen veruit de goedkoopste prijzen zouden zijn in België..
Ik zou zeggen dat Vodafone nog boven KPN komt: €36 voor een sim-only met 3GB.... KPN doet €31,00 voor 10GB.
Of €38 voor 25GB, dus de Vodafone prijzen zijn wel heel bizar hoog. En ook bij KPN kan je daar nog korting op krijgen, zo betaal ik dus €28 voor 50GB en Spotify. :+ (En dat laatste scheelt me een tientje, dus per saldo lap ik omgerekend €18 voor 50GB en onbeperkt bellen.)

En ik vraag me af waarom Vodafone zulke dure prijzen hanteert, want ze hebben niet het netwerk noch de service om een premium te kunnen vragen. Er is niets speciaals aan Vodafone dat zulke enorm hoge prijzen rechtvaardigt... oO Heel raar dit.

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 6 juli 2017 15:21]

Maar België is dan ook een bananenrepubliek waar de gewone hardwerkende burger als melkkoe word gebruikt door overheid en bedrijfsleven. Hoe zat het ook al weer met subsidie op zonnepanelen? Gasboetes, belangenverstrengeling van lokale politici. Een wegdek als gatenkaas.
Over wegdek hebben jullie niet veel te klagen denk ik. Jullie betalen namelijk maar een fractie van wat wij aan wegenbelasting betalen..
Vodafone heeft zich in de afgelopen jaren flink in de nesten gewerkt. Ooit hadden ze het beste netwerk, maar inmiddels is ook het netwerk van T-Mobile veel beter geworden. Ook de huidige netwerkopzet met point to point verbindingen naar andere masten en slechts enkele masten met glasvezel verbonden maakt het voor Vodafone technisch erg moelijk om nog grote hoeveelheden data te verwerken.
Inderdaad. T-Mobile is erg slim geweest en op de juiste manier een compleet nieuwe netwerk opgezet. Ik zit nu langer dan een jaar bij T-Mobile. Ijzer sterk netwerk!!! Hiervoor KPN en Vodafone gehad. En bij vodafone had ik toch echt de meeste problemen qwa bellen data en niet kloppende facturen. Bij T-Mobile geen enkel probleem tot nu toe.
Vodafone het beste netwerk? In de buitengebieden met vodafone EDGE terwijl KPN en T-Mobile daar minimaal met 3G900 komt aanzetten. Ik gebruik een 3G toestel voor m'n werk, in de Veluwe heb ik er eigenlijk niks aan met VF. Keihard een E in beeld terwijl mijn KPN toestel volle bak 3G900 doet, wat prima werkt. Zolang je ontvangt van 3G van VF hebt is het prima, maar daarna kun je het wel vergeten.

En dat KPN en Tele2 overal 4G+ aan het uitrollen zijn, Vodafone alleen 800 Mhz heeft. Opzich is dat nog niet zo'n ramp, behalve dat het VF netwerk op sommige plaatsen al vol begint te zitten.

Ze lopen tegenwoordig hopeloos achter met zowel netwerk als prijzen. En toch zullen veel mensen die niet kijken waar het goedkoper/beter kan alsnog vodafone afnemen vanwege het Premium gevoel. Al is dat bij KPN net zo, maar heeft die wel een veel stabieler netwerk.
Voor het 4G netwerk maakt behalve Vodafone ook KPN gebruik van straalverbindingen tussen masten. T-Mobile en Tele2 hebben alle masten apart aangesloten op het glasvezelnetwerk.
3 jaar geleden telefoon met 3 gb data aangeschaft bij Vodafone, na 2 jaar gratis opgewaardeerd naar 5gb, toen met ziggo verdubbeling naar 10gb en nu dus naar 20gb. Terwijl ik hoogstens 2gb de maand gebruik :D
Dan kun je natuurlijk ook een goedkoper abonnement afsluiten.

Daarnaast, ben ik de enige die dit best duur vind? Bij T-Mobile heb je voor 35euro (30euro in een samen groep) onbeperkt bellen en internet (in Nederland) en bij Vodafone krijg je voor 36 euro 3Gb (ism Ziggo wordt dat dan 31 euro en 6GB maar dan alsnog duurder).
Bij Tele2 betaal je € 25,- voor onbeperkt bellen / sms / internet. Dat is nóg goedkoper dan T-Mobile. Vanaf volgende maand ga ik naar een maandelijks opzegbaar SIM-only abonnement bij Tele2. Eens kijken hoe de kwaliteit is. Omwisselen naar T-Mobile kan tenslotte altijd nog indien het netwerk ondermaats zou presteren.
Bij unitedconsumers.com krijg je vaak 10% cashback acties op t-mobile abonnementen. Als je het afsluit tijdens zo een actie kost een T-Mobile unlimited abonnement zelfs nog maar 26,50 per maand. Die 1,50 extra tov Tele2 is het hem wel waard gezien een betere netwerk, een hogere limiet in de EU en vooral ook 4G mogelijkheid buiten Nederland.
Tele2 heeft ook de slechtste dekking van de 4 providers met netwerken. Tele2 zou voor mij gewoon geen optie zijn, geen tot matige 4G dekking in mijn omgeving.
http://www.4gdekking.nl/

Tele2:
Dekking inwoners: 76,3%
Dekking oppervlakte: 67%
let op dit is van 13 september 2016, inmiddels zal er veel verbeterd zijn neem ik aan.
Dat is buitenshuis, en dat onderzoek is ook maar in een heel beperkt gebied uitgevoerd. Er zitten in de praktijk echt nog veel gaten in het Tele2 netwerk en zeker binnen is het vaak om te janken.

Dat geeft niet, want ze zijn nog nieuw en aan t opbouwen. Maar stellen dat t wel meevalt... Nee, t valt niet mee. :P
Had je dit twee jaar geleden gezegd had ik je nog kunnen snappen.

Maar nu zijn juist deze twee providers erg betrouwbaar en in veel gevallen zelfs beter dan de KPN en Vodafone.
Als ik de dekkingskaart van Tele2 kijk, is de provincie Groningen nog steeds erg slect qua dekking (Drenthe is mogelijk nog slechter). Dus in mijn geval zou Tele2 niet betrouwbaarder zijn.
Heb je naar enkel een 4G dekking gekeken? T-Mobile pakt 3G over op de plekken waar 4G niet beschikbaar is.
Tuurlijk. Waarom zou ik naar Tele2 gaan en met 3G genoegen nemen als ik voor misschien ietsje meer bij KPN/Vodafone/Telfort 4G heb?
Ik denk dat je flink meer betaalt dan de 15 euro per maand waar je bij tele2 5GB voor hebt (wat voor jou meer dan genoeg is). Dus ik snap niet helemaal waarom je lacht...
Zo, de prijzen gaan ook flink omhoog, ik zat over vodafone na te denken maar kan ik nu mee stoppen met deze prijzen. Red super van 31 naar 46, dat kan toch niet kloppen.

[Reactie gewijzigd door gielie op 6 juli 2017 10:39]

Ja, zelfs als je de tabel negeert, die klopt volgens mij niet, maar op de Vodafonesite kijkt zie je dat Vodafone erg duur is (geworden).
Heb in maart ook een Red Super afgesloten en de "normale" prijs was idd 46 euro, maar naar mijn weten loopt er altijd wel 1 of andere kortingsactie dat je die prijs echt nooit hoeft te betalen.
Bizarre prijs inderdaad... Ik betaal €26 voor Red Super. Eerder dit jaar via het friends&familiy systeem mijn bel+sms+web abo overgezet naar Red voor €23, en na de proefperiode van 3 maanden het aanbod gehad om over te stappen naar super voor €26.

Stuk redelijkere prijs dan €46... Eens kijken of ik deze upgrade ook nog los kan pulken bij ze :P
Ik betaal idd ook 26 euro pm voor Red Super (excl. Ziggo korting :P )

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee