Nintendo blijft 3DS tot en met 2018 ondersteunen

Nintendo belooft dat het de 3DS-serie tot en met 2018 blijft ondersteunen. Dat betekent dat er ook volgend jaar nog nieuwe games voor de handheld-console uit moeten komen. Nintendo kondigde met de 2DS XL onlangs een nieuwe draagbare spelcomputer aan.

Dat bevestigde Nintendo-topman Reggie Fils-Aime, die in functie is als directeur van de Amerikaanse tak van het bedrijf, in een gesprek met IGN. Volgens Fils-Aime blijven er 'continu' nieuwe games aangekondigd worden voor de 3DS-consoles, en zal dat in ieder geval tot en met volgend jaar gebeuren. Onder andere op de E3-beurs wil Nintendo een serie games voor de 3DS-handhelds aankondigen.

IGN vroeg ook of er nog nieuwe games uitkomen in de speciale Nintendo Selects-serie, waarin games voor een relatief lage prijs worden aangeboden. Ook werd gevraagd of Nintendo van plan is om meer 'klassieke' games uit te brengen voor zijn handhelds. Op beide vragen liet Fils-Aime weten dat er 'momenteel niets aan te kondigen' was.

De uitspraken van Fils-Aime komen kort nadat Nintendo aankondigde een opvolger van de 2DS-handheld uit te brengen. Deze 2DS XL is een krachtigere versie met grotere schermen, namelijk met een diagonaal van 4,88" en 4,18". Op 28 juli komt de console uit in de Verenigde Staten.

In gesprek met IGN liet Fils-Aime ook al weten dat zijn bedrijf ongeveer 2,3 miljoen stuks van de NES Classic Mini heeft verkocht. Inmiddels wordt de populaire retro-console niet meer aangeboden; volgens Nintendo wordt er prioriteit gegeven aan de productie van de Switch.

Door RoD

Admin Mobile

30-04-2017 • 10:46

86 Linkedin

Submitter: Zeror

Reacties (86)

Wijzig sortering
Ik mag hopen dat ze dan in 2018 met een '4DS' komen, want de Switch is a: veel te lomp en B: gaat te kort mee op en accu om daar een nuttige vervanging voor te zijn.
De accu van de Switch gaat ongeveer net zo lang mee als die van de originele 3DS ;) De "new 3DS" heeft een zuinigere CPU waardoor deze iets minder stroom verbruikt (gemiddeld 1 uur langer op een volle acculading) en de 3DS XL / new 3DS XL hebben een grotere accu.

Let's face it: Er gaat geen nieuwe handheld generatie komen die anders is dan de Switch. Ik zie Nintendo nog wel een losse Switch console (dus zonder dock en grip*) voor 100 euro minder verkopen, maar verder niet.

Juist dat ze nu met een new 2DS XL komen geeft voor mij aan dat het het einde is van de exclusieve handhelds. En de ondersteuning van de 3DS had ik al eerder op 2017-2018 gezet om af te lopen, dit lijkt nu duidelijk 2018 te worden. Dit zou mooi in kunnen spelen op een rivisie van de Switch in 2019 (betere / zuinigere CPU, subtiele wijzigingen in het desing om het wat beter te maken, misschien een groter scherm voor 1080p undocked..)

*) Beide zouden wel gewoon bruikbaar zijn en de dock zou dan ook werekdwijd in de losse verkoop kunnen gaan.

[Reactie gewijzigd door 90710 op 30 april 2017 11:06]

Let's face it: Er gaat geen nieuwe handheld generatie komen die anders is dan de Switch.
Zou dat betekenen dat de nieuwe Pokémon game op de Switch uit zou komen?
Dat weet ik wel zeker. Zelfs al zouden ze met een nieuwe exclusieve handheld komen, ik weet zeker dat we main serie Pokémon games op de Switch gaan zien. En laat ik je nu al zeggen, ik verwacht dat we dit jaar de eerste krijgen.

Er zit een gapend gat tussen Splatoon deze zomer en Mario Odessy deze winter. Ik denk dat we dit gat kunnen opvullen met: Smash Bros in september en Pokémon Stars in november.

[Reactie gewijzigd door 90710 op 30 april 2017 11:12]

Ik denk dat de nieuwe pokemon game gewoon weer een 3DS game is. Zelfde gebeurde met Black and White 2. We krijgen geen Switch pokemon game tot 2018 imo, daarvoor moet de install base nog veel meer groeien.
Er zijn genoeg hints voor een HD Pokémon game.

1. HD resources in de Sun / Moon. Kijk maar eens op YT naar geëmuleerde versies van het spel.
2. Concept art van het spel was een stuk gedetailleerder dan het spel uiteindelijk is geworden.
3. Woord van de Pokémon Company dat ze de Switch gaan ondersteunen.
4. Originele geruchten die voor het grootste deel waar bleek te zijn.

Ik denk dat ze het spel met een van de gamebeurzen in Japan gaan aankondigen. (Ergens eind de zomer)

Smash Bros lanceert met de online service van Nintendo. Die dit najaar lanceert, een tijd waar er verder geen online multiplayer games uitkomen... Ik verwacht hiervan de aankondiging op E3.

[Reactie gewijzigd door 90710 op 1 mei 2017 09:33]

Punten 1 en 2 zijn helemaal niet ongebruikelijk voor games. Ik zou zelfs willen zeggen, zeer gebruikelijk.

Punt 3 hoeft natuurlijk noch op een mainline pokemon game te slaan, noch op een game dit jaar of volgend jaar.

Punt 4 is gewoon puur gerucht natuurlijk, kan je weinig mee.

Uiteindelijk zal er wel een mainline pokemon game komen naar de Switch, maar dat gaat niet dit jaar gebeuren. Dat is veels te optimistisch. Pokemon games worden meestal al voor E3 aangekondigd.

Als er dit jaar een Smash game uitkomt voor de Switch, is het sowieso Smash 4 Deluxe/HD/Remaster, geen nieuwe versie. Online lijkt me geen goede indicatie, Splatoon 2 en Mario Kart vullen die niche prima op zich, Smash is er niet voor nodig. Ik zie Smash eerder begin 2018 verschijnen, afhankelijk van de andere games die ze presenteren op E3. Smash in het najaar uitbrengen zou enorm tegen de spreidingstrategie ingaan die ze nu hebben.
Dan mogen ze wel tempo maken met de aankondiging :P ik verwacht zeker een Smash Bros en een Pokemon voor de Switch, maar zeker niet in 2017.
Denk het ook niet, maar zeg nooit nooit natuurlijk.
Maar voor nu is er nog geen aangekondigd in elk geval, maar kan dat nog veranderen natuurlijk.
Het jaar duurt immers nog even.
Bron
Je vergeet Xenoblade, waarschijnlijk is het de bedoeling dat die het gat gaat vullen.
Xenoblade is amper een console seller te noemen ;)
Dat staat ook niet ter discussie, dus weet niet waarom je dit meld?
Anoniem: 702616
@Reinoud9530 april 2017 20:11
Dat is wel een feit Nintendo had dit namelijk al aangekondigd de vraag alleen is wanneer haha
Ik denk dat je gelijk hebt, maar een handige move vind ik het niet. Zo'n switch prop je niet even in je jeans. Ik vind dat toch nog wel een soort van next-level apparaat.
Ook is het prijstechnisch is een compleet andere ball-park dan de DS.
Die DS koopt je nog wel een keer in een opwelling als je door de winkel loopt, maar zo'n switch van 400 euro is tamelijk serieus andere koek voor de meeste mensen.

Een soort Switch mini kan dat oplossen t.z.t. maar dat duurt nog wel even vermoed ik.

[Reactie gewijzigd door Koffiebarbaar op 30 april 2017 12:53]

Ik heb m'n New 3DS inderdaad in een opwelling gekocht. Maar eerlijk gezegd: m'n Switch net zo. En die New 3DS stopt ik echt niet in m'n jeans hoor. Die zit al vol genoeg met portemonnee en iPhone.
Als je de joycons los maakt kan de tablet makkelijk in je broekzak, als deze groot genoeg is natuurlijk. Joycons los in je broekzak doen is ook geen probleem.
Als Nintendo er echt mee door zet zal voor mij de 3Ds en wii u de laatste handheld en console zijn.

De switch is te lomp, fragiel en gewoon niet geschikt voor portable gaming.
En als home console is het apparaat ook weer niet optimaal.
Ze proberen een tussenweg te maken maar maken in mijn ogen juist compromis die juist aan beide kanten in het nadeel zijn.
De grootste fout blijft tot nu toe het plastic scherm.
Mocht ik ooit nog een switch halen, dan wel de revisie met glazen scherm.

Het hele dock gedoe lijkt me ook compleet nutteloos aangezien de switch er niks uithaalt en de prestaties nauwelijks verbeteren... het was ook een fout om met Tegra in zee te gaan.

Ik denk echter niet dat de switch de handheld lijn gaat vervangen. Het is te duur. De kracht van de handheld zit em juist in de prijs.

[Reactie gewijzigd door ghost010 op 1 mei 2017 08:30]

Gisteren op de terugweg vanuit Denemarken met de Switch kunnen spelen van pakweg Aalborg tot pakweg de Nederlandse grens bij Veendam in de buurt. Uurtje of 6. Oplossing? Gewoon een 10.000 mAh powerbank eraan hangen ;)
Juist dat ze nu met een new 2DS XL komen geeft voor mij aan dat het het einde is van de exclusieve handhelds. En de ondersteuning van de 3DS had ik al eerder op 2017-2018 gezet om af te lopen, dit lijkt nu duidelijk 2018 te worden.
Dat betekend dat de 2DS XL dus hooguit 2 jaar ondersteund wordt. Dat nu al bekend is dat tegen die tijd het platform dood gaat zijn. Wie gaat er dan nog geld in steken?
De opvolger van de 3DS gaat waarschijnlijk een Switch Pocket worden. Eén die enkel als een handheld kan gebruikt worden, en zonder verwijderbare joycons of een dock. Zou me ook niet verbazen als deze handheld een kleiner scherm zou krijgen, en een SoC op een kleiner nm formaat zodat ze ook de cooling volledig passief (en afgesloten) kunnen maken.

In ander woorden: een kleine handheld only switch waar ze zoveel mogelijk kosten zullen besparen en aanpassingen doen om het zo robuusk en "idiot proof" mogelijk te krijgen zodat kleine kinderen het niet te snel beschadigen.
Een switch die je niet kan switchen..? Denk het niet.
Een 3DS zonder 3D hebben ze ook al, waarom niet :) ?
Tsja, Nintendo is natuurlijk al heer en meester van de verwarring zaaien, dus ik zie het ze ook nog wel doen. Maar vind het niet verstandig :)
Anoniem: 181786
@QErikNL30 april 2017 11:36
Noem het Switch Pocket oid en iedereen snapt het. :)
Dit vind ik een stuk aannemelijker dan dat Nintendo zomaar ineens de hele handheld markt zou verlaten. Die gaat ze namelijk erg goed af, en laten we eerlijk zijn: de Switch is geen echte handheld. Zeker voor kinderen niet.
Ze hebben net een nieuwe 2DS uitgebracht, en de 3DS heeft al een revisie gekregen in 2015 ("New 3DS") Je kunt nu dus effectief kiezen voor een original/New 2DS/3DS/XL in het bereik van 100-200 euro (De originele 2DS kun je al zo laag als 80 euro krijgen, met een 40 euro game in bundel)

Overigens zou 4D nergens op slaan, ze gebruiken het getal om aan te duiden of het apparaat de 3D-functie heeft.

[Reactie gewijzigd door ItsNotRudy op 30 april 2017 10:57]

De New 3DSXL is hier en daar voor 188 euro.

De 2DSXL is aangekondigd voor 149 dollar, schijnbaar 169 euro.

Ik vind het verschil zo wel erg klein.
Je vergelijkt een adviesprijs met een marktprijs :P
Klopt, maar ik geloof nooit dat de marktprijs van de New 2DS XL lager komt dan 149 dollar/169 euro, hooguit 159 euro.

Dan zie ik voor dat kleine verschil van hooguit 25 euro geen voordeel in de New 2DS XL.
Ik geloof van wel :P over een paar maanden vult de 2DS XL mooi het gat tussen de 2DS en de New 3DS.
Bij release, en aangezien je kijkt naar adviesprijzen, ligt het natuurlijk altijd iets hoger.
Maar tussen die apparaten zitten toch geen verschillen behalve 3D?
Haha, nee hoor. Geen punt. :)

Sta zelf op het punt zo'n ding aan te schaffen dacht waarom
3 maanden wachten voor 30 euro verschil en een beetje ander design?
Ik snap uberhaupt niet waarom Nintendo dit nog op de markt brengt. De 3DS is zo goed als end-of-life nu de Switch in de winkels ligt en tevens zeer goed verkoopt.
De 2DS XL is daarmee niet anders dan een Gameboy Micro in z'n tijd :P

Mocht je zelf nog interesse hebben in een 3DS vanwege de bestaande bibliotheek aan games - check de tweedehandsmarkt eens. Er is veel aanbod, ook in prima staat, voor een nog veel betere prijs.
Ik dank u!

De Switch heb ik aan zitten denken, maar vind hem wat groot. Scheelt zo'n 150 euro. En wat ik zeg: het is slechts voor wat leuk Mario vertier.

Zal eens op Marktplaats e.d. kijken! :)
Als je ziet dat de "new" 3ds XL 188 kost, de "new" 3DS 159, en de 2DS 88 euro dan lijkt het me voor de hand liggen dat de prijs ergens in het midden valt. hij zal wel iets duurder zijn dan "het midden" dus ik gok 129 of 139 euro. en waarom niet? Dan kun je nog ruim 1,5 jaar gamen met dat ding als de laatste titels ergens eind 2018 uitkomen.

ik gok ook dat er in 2019 een nieuwere zwaardere switch uitkomt die meer portable is. de huidige heeft een chip uit 2014 dus dat kan een stuk beter. over 2 jaar zijn de 4K chips ook weer beter betaalbaar bij bulk inkoop.
Overigens zou 4D nergens op slaan, ze gebruiken het getal om aan te duiden of het apparaat de 3D-functie heeft.
Daarom staat het ook tussen "
Nou, met de 4e dimensie wordt soms tijd verondersteld. Dus een 4DS moet dan een 3DS zijn met een hele lange accu tijd...
:?

Question: How Long Does the Nintendo 3DS Battery Last?
Answer: The battery life for the Nintendo 3DS is between three and five hours if you're playing a Nintendo 3DS game. If you're playing a Nintendo DS game on the 3DS, the 3DS's battery might last anywhere between five and eight hours.


De batterij is niet slechter dan die van de 3DS.

Daarnaast vind jij de Switch te lomp. Ik vind het een heerlijk formaat en zou niet meer kleiner willen (in het geval van een enkel scherm).

[Reactie gewijzigd door D3ft0n3 op 30 april 2017 12:46]

Jij hebt het ook over de Switch neem ik aan?
Uiteraard ;) Dank voor de oplettendheid, is aangepast.
De 3ds gaat niet heel veel langer mee hoor met zware games. Stond me bij dat ik met pokemon ook vaak niet meer als 3 uur haalde, dus ik vind de +-3 uur voor BOTW nog best te doen.
Volgens mij is er dan iets mis met je 3DS, of is de batterij versleten. Ik haal gemakkelijk 6 uur in Pokemon Sun zonder het apparaat op te laden.
Ik heb gisteren bijna 3 kwartier in de bus gespeeld, daarna nog een half uur ergens anders. Toen gisterenavond nog een 1,5 uur en vanochtend ook nog wel minstens een uur.

Alle speeltijd met Zelda, dus toch wel de volle kracht van de Switch gebruikt.

De batterij begint nu pas te klagen dat ie bijna leeg is en dat vind ik erg indrukwekkend. Komt ook niet vaak voor dat je ~4 uur onderweg speelt, dus vind het zelf een prima batterij!
Wat voor magische accu heb jij wel niet in de switch zitten dan? Ik trek de switch met zelda toch echt wel leeg met 2.5 uur.
Ik heb op dit moment ff een ongunstige baan kwa locatie, dus ik zit letterlijk 3 uurtjes per dag in het OV - m`n switch met Zelda houd het deze 3 uurtjes makkelijk vol. Denk dat ik aan het einde nog op 20% batterij zit na een dag, dus als ik thuis kom gaat hij de dock weer in.

Mischien moet je je brightness wat lager zetten als je het wat langer wilt volhouden dan 2,5 uur ? Mijn brightness hangt een beetje rond 25-30% v.d balk en dan vind ik het scherm alsnog prima helder.
Het zal de brightness zijn dan idd. 25% brightness overdag kan ik echt niet fatsoenlijk mee spelen. Dat zit bij mij hoger.
Er komt vast een Switch Mini zonder losse joy cons voor €225 op de markt.
Ben benieuwd welke extra dimensie ze dan moeten toevoegen volgens jou... hoogstwaarschijnlijk zal een nieuwe handheld een nieuwe naam krijgen (mochten ze er een gaan maken, want ze kunnen uiteraard ook een mini "switch" maken)
Ik snap de kritiek dat de Switch dat deze een te korte accuduur zou hebben niet helemaal. Als mijn MacBook Pro non-stop op het maximale van z'n kunnen draait (gamen, videoprocessing, etc.) is het na 3-4 uur ook wel gedaan met de batterij. M'n iPhone 7 idem.
Je Macbook of Iphone is dan ook geen dedicated portable game device, de Switch wel. De accu van een Switch is maar 4300mAh tegen 5000 voor een ipad mini. Een beetje flinke telefoon heeft onderhand een even grote accu terwijl deze een veel kleinere display en minder krachtige soc hebben. (Zie Mate 9 met 4000mAh).

[Reactie gewijzigd door Aidix op 1 mei 2017 11:40]

Je zult altijd een afweging moeten maken tussen de grootte en dikte van het apparaat en de accu en daarbij ook nog of zo'n Switch niet te zwaar wordt. Op het moment dat zo'n apparaat altijd op 100% van z'n kunnen draait zul je 3-4 uur denk ik voor lief moeten nemen. Vandaar de vergelijking met een MacBook Pro die ik veel gebruik voor videobewerking (geadverteerd gebruik door Apple btw) en het dan ook maar 3-4 uur volhoud.
Wat ik zo handig vind aan de 3DS en voorgangers is dat je daarmee heerlijk buiten in de zon kan spelen. Volgens mij gebruiken ze een soort van transflective TFT scherm. Op vakanties gebruik ik een handheld juist vaak. Volgens wat ik gelezen heb is het met de switch onmogelijk om lekker buiten op een bankje te spelen. Net als de PSP en Vita trouwens.
Als je een decent glazen screenprotector erop zet met anti glans dan kun je buiten gewoon prima spelen wat mij betreft. Met de PSP vroeger ook nooit last van gehad. Het Oled van de Vita was wat minder geschikt wat mij betreft. De 3DS vind ik zelf voor buiten de minste.
Jammer dat er door IGN niet gevraagd is of de 3DS games die t/m 2018 uitkomen ook een Switch versie zullen krijgen.

Het lijkt mij de meest zinnige en relevantste vraag die IGN had kunnen stellen met het oog op franchises zoals bv. de Pokemon series.
Zolang de 3DS ondersteund wordt vrees ik dat er geen Pokémon games naar de Switch gaan komen.
Er zijn genoeg 3DS games waar ik graag een Switch versie van zou zien, zoals de JRPG's maar dan uiteraard wel met HD graphics.
Zo denk ik er dus ook over, ik heb momenteel nog geen Switch maar zodra de populaire handheld franchises van Nintendo naar de Switch geport worden veranderd mijn gedachte van "meh, laat maar, voegt te weinig toen" naar "Ik moet en zal de Switch hebben, en wel zo snel mogelijk".

Al mijn hoop op de Switch was erop gevestigd dat ik het te gek zou vinden als Nintendo's console games en handheld games samen op het zelfde platform zouden komen maar het lijkt er steeds meer op dat die droom niet uit zal gaan komen :'(
Het zou heel dom zijn van Nintendo om de Switch geen Pokemon games te geven zolang de 3DS nog ondersteunt wordt. Wat is naast Mario en Zelda nu niet een beter lokkertje dan Pokemon?
Professor Layton en Advance Wars zou ik persoonlijk ook de Switch voor aanschaffen hoor.

Ik begrijp dan ook totaal de strategie van Nintendo niet die er achter zit.

Bijna iedereen die iets heeft met Pokemon hoopt al sinds de Gamboy-dagen dat er een traditionele Pokemon op een Nintendo homeconsole uitkomt en de Switch lijkt mij daar het perfecte platform voor om dat eindelijk eens te verwezenlijken.
Waar staat de naam Pokemon voor en wat is de filosofie achter Pokemon games?
Pokemon staat voor Pocket Monsters (Zo heet de franchise ook in Japan)

Pikachu betekent in het Japans elektrische muis en de stem van Pikachu is afkomstig van de Japanse actrice Ohtani Ikue https://m.youtube.com/watch?v=vidMsubS3DE

Ninetails komt uit de Japanse Mythologie; is gebaseerd op een vos met negen staarten net zoals de Demoon die in Naruto (bekende anime) zit.

De filosofie d'r achter weet ik niet 1, 2, 3 uit het blote hoofd; denk iets met vriendschap en het leren een band op te bouwen met dieren.

[Reactie gewijzigd door Consoles4life! op 30 april 2017 14:24]

Pocket komt weinig tot uitdrukking in een homeconsole.
De bedoeling is om mensen fysiek in contact te laten komen met elkaar met een gezamenlijke hobby. Dat werkt prima met handheld consoles, niet met home consoles.
Pocket betekent ook dat je het in je broekzak (pocket) kunt stoppen (de Pokeballs met de Pokemon die er inzitten) zoals Pokemon trainers in de anime ook hun Pokemon op zak hebben.

Ik begrijp wel wat je bedoelt: het uitwisselen van Pokemon en items tussen verschillende spelers waar alle handheld versies bekend om staan (Zelf deed ik het altijd met 2 GBA's, 2 Pokemon games en een link cable om dan herhaaldelijk de masterball en mineralen van de ene naar de andere cartridge over te zetten) maar dat kan toch juist mooi op de Swich?

De Switch is toch juist een home console en handheld in 1? Daarom lijkt mij de Switch juist uitermate geschikt voor een traditionele Pokemon game.

[Reactie gewijzigd door Consoles4life! op 30 april 2017 15:11]

Mij lijkt de Switch ook erg geschikt om een volledige Pokemon te krijgen.
Ik verwacht eerlijk gezegd wel eerst nog een remake van een oudere Pokemon game op de sun/moon engine.
We zullen het wel zien op de E3 over 6 weken.
Helaas, dit zul je niet zien op de E3 over 6 weken.

Nintendo gaat helemaal niks doen op de E3 en zal een Nintendo Direct houden zoals voorheen.

Bron
Zoals voorheen zal die Nintendo Direct weer verschillende nieuwe aankondigingen bevatten en is het dus prima mogelijk dat we zoiets wel zien.
Lees even wat ik zeg en kijk waar op reageer.

Nintendo doet niks met de E3.
Dat heb je dus fout. Oke, Nintendo houd inderdaad geen on-stage persconferentie. In plaats daarvan zetten ze een livestream in (Nintendo Direct) waarin net zo goed nieuwe games aangekondigd gaan worden. Althans, zo was het afgelopen jaren wel.

Diezelfde games zijn ook gewoon op de beursvloer te testen overigens; Nintendo is namelijk wel aanwezig op E3 met een grote stand.
Nintendo doet wel wat met de E3. Nintendo doet alleen geen persconferentie op de E3. ;)

Sinds een paar jaar geeft Nintendo via een Nintendo Direct uitzending hun nieuwe info door ipv een persconferentie. Daarnaast houden ze nog een Nintendo Treehouse waarin ontwikkelaars aan het woord komen om over deze nieuwtjes en met meer nieuwtjes te praten.
I stand corrected.

Ben benieuwd wat er getoond zal worden.

Volwaardige Pokémon op de Switch?!
Met enkel de eerste generatie Pokémon graag (momenteel zijn er TE VEEL Pokémon!)
Heb je misschien ook een lijstje die je zou kunnen doorsturen van JRPG's? Ik ben normaal gesproken erg fan ervan, maar ik vind bijvoorbeeld Bravely Default echt geen zak aan, maar zie verder ook niet echt leuke alternatieven.
Dragon Quest series en Fire emblem
De 2 mooiste namen in Nintendo geschiedenis _/-\o_ _/-\o_ _/-\o_

Ik ben nog de allereerste fire emblem aan het spelen met een taal mod. En de eerste dragon Quest(warrior)
Ben zelf nu onder het reageren door met Draqon guest VI fantranslation voor de SNES bezig. ;)

Hoop echt dat Dragon Quest XXI een Westerse release krijgt. Square Enix heeft het vooralsnog niet aangekondigd helaas.
Ik hoop dat überhaupt dragon Quest X voor de DS uitkomt. Bespaart mij een nieuwe console. En XI bedoel je denkik. Deel 21 duurt nog even
Precies, bedoelde deel XI, is een jubileum deel: 30 jaar Dragon Quest :)
Overigens repareren ze de originele 3DS niet meer. (wel de originele 3DS XL)
Note About Original Nintendo 3DS Repairs: Nintendo no longer offers factory repairs for the original Nintendo 3DS system. Newer Nintendo 3DS family products (including the Nintendo 3DS XL and Nintendo 2DS) are still being repaired. If you aren't sure which system you have, check the serial number on the back of your system. If the serial number begins with CW, you have an original Nintendo 3DS system.

[Reactie gewijzigd door ItsNotRudy op 30 april 2017 10:53]

Benieuwd of ze in 2019 met een nieuwe handheld gaan komen
Kleinere variant van de switch misschien ?
Ik zou dit niet doen als ik Nintendo was, kleiner maken. Als ze onderdelen gebruiken in 2019 die kleiner zijn (nieuwere procede etc.) dan zou ik alle extra vrijgekomen ruimte gebruiken om er meer accu in te stoppen. Kleiner maken heeft weinig zin.

Grotere scherm ? Dat ding moet niet breder worden dan hij is. Grotere scherm, mits ze de bezels kleiner maken ? Okay daar ben ik dan wel weer voor. Vooral als je table-mode speelt met 2 of meer spelers dan is het minder priegelen. Maar persoonelijk denk ik dat de huidige switch form factor goed is (heb er zelf 1 vanaf dag 1 trouwens)
Ik speel nog steeds af en toen ik de eerste 3ds. Toen de eerste dag gekocht dat hij uitkwam.

Maar ik zal ook wel een nieuwe moeten kopen volgend jaar..
Leuk al die hardware updates. Maar qua toffe nieuwe games is het me toch een partij magertjes.
Ik vind de 2DS ideaal voor mijn zoontje. Hij is lekker goedkoop en erg robuust. Ideaal voor kinderen (wat ook de doelgroep was, dacht ik)

Zelf heb ik een New 3DS XL, waar ik ook superblij mee ben. Het grote voordeel van de 3DS/2DS vind ik de enorme hoeveelheid beschikbare spellen (je kunt er ook DS spellen op spelen) en dat je heel veel van die spellen voor een prikkie in de 2e hands markt op de kop kunt tikken.

Naast het spelen van games op mijn 3DS, vind ik het verzamelen van leuke en goedkope games minstens net zo leuk :)
Ik begrijp Nintendo maar als te goed met dit, de 3ds verkoopt nog steeds en waarschijnlijk maken ze ondertussen ook al flink wat geld op de hardware zelf nu het beestje zo oud is.

Ben benieuwd of Nintendo besluit alsnog een nieuwe handheld te maken als opvolger hiervan of toch alleen op de switch te gaan focussen en daar varianten van uit te brengen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee