Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Paul Hulsebosch

Redacteur audio en games

New Nintendo 2DS XL Preview

Is er ruimte voor nog een handheld?

Conclusie

Of de New Nintendo 2DS XL prettiger is dan de 3DS XL zal voornamelijk afhangen van de gebruiker. Weergave van 3d is het voornaamste verschil tussen de twee. Mocht je dat effect prettig vinden, dan zul je daar 30 euro meer voor moeten betalen. Verder is er het verschil in gewicht en de schouderknoppen die wat minder makkelijk bereikbaar zijn. Voor veel gamers zullen de nadelen niet opwegen tegen de voordelen die de 2DS XL heeft. Het gebrek aan 3d zal weinig mensen afschrikken, en dan is 30 euro opeens een interessant prijsverschil waar de kleine minpunten van de 2DS XL niet tegen opwegen. Het maakt de 2DS XL een interessante toevoeging aan de familie.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (97)

Wijzig sortering
Er is zeker ruimte voor handhelds op de markt. Vanuit mijn perspectief als ouder zeker.

Ik wil graag een bepaalde mate van controle houden over datgeen wat mijn kinderen voorgeschoteld krijgen. Ik wil niet dat ze continu blootgesteld staan aan ongewenste ingame reclames, allerlei 'triggers' om betaalde extra content aan te schaffen en een ongekende aanwas van middelmatig tot slechte kwaliteit met als enige doel een soort van gameverslaving te creëren.

Zo'n 30 jaar terug kreeg ik mijn eerste NES console van mijn ouders. Daar had je dan 2 of 3 games per jaar bij. Wat je spaarde van je verjaardagsgeld en voor sinterklaas en je verjaardag misschien een spelletje. Zonder geweld, zonder reclame zonder allerlei sociale media koppelingen. Het waren leuke games voor een 8-jarige toen, en ook vast nog leuke games voor een 8-jarige nu.

Natuurlijk zijn games verder door ontwikkeld, maar de ontwikkelingen op de mobiele telefoon markt vind ik persoonlijk verontrustend. Mijn kinderen zijn nu nog niet oud genoeg voor een console maar als de tijd er rijp voor is gaat pappa zeker even shoppen. Dan wel voor een console die niet puur grafisch en lichamelijk geweld verheerlijkt. Dan kom je eigenlijk automatisch bij N uit.

En haalt er gelijk ook 1 voor zich zelf :Y)
Klopt, ik had de nintendo SNES vroeger met leuke spellen.

Mortal Kombat, Streetfighter, Star Wars etc..

eigenlijk allemaal spellen met geweld er in..
Ja, en Mario plet beestjes doorvoer op te springen ... .

Als er geen weerstand om te overwinnen is heb je geen uitdaging, heb je uiteindelijk geen spel. Er moet nou eenmaal een tegenwerkende kracht in een spel zitten.

Het gaat om ...
A, het realisme.
B, het doel van het spel

Neem nou Zelda. De meeste andere series vullen de landschappen met allerlei horror monsters welke met veel bloed en geweld verslaan moeten worden. Bij de Zelda serie oogt alles meer cartoonisch en vallen de tegenstanders neer in magische plofjes rook.
Er bestaan ook coöperatieve games waarbij je als speler moet leren samenwerken.
Helaas zijn het er niet zoveel en zijn ze minder bekend als de mainstream games.

Ter informatie, dat u bewust bent van wat er achter zit:
Over de geschiedenis van NintendoController 1 - Nagebootste spiritualiteit
En waar hun inspiratie vandaan komt.

Over de invloed van gaming op onze hersenen Controller 2 - verborgen karakters En het doel van het veranderen van onze hersenen.

[Reactie gewijzigd door BeosBeing op 8 mei 2017 10:39]

Grappig dat ik een documentaire zie over de gedachten die ik erover had omdat het mij opviel. Neemt niet weg dat ik het fantastisch hoe Nintendo het doet. Om de 1 of andere reden vind ik de diepgang in Zelda juist mooi en zie ik het niet als iets kwaads. Vraag aan de mensen of ze een bijbel pakken, dan doen ze niet, ik ook niet maar als Nintendo dit subtiel en positief in een game gebruikt dan vind ik het juist iets moois als de boodschap wordt overgebracht.

Het zijn 2 mediums. Wat vind jij?
De eerste gaat vooral over Nintendo, dan zie je dat ze in feite alles gejat hebben, net zoals Disney. De vraag is of de oorspronkelijke boodschap nog wel overkomt, en of die dan niet dusdanig vervormd overkomt dat er een heel andere boodschap achter zit.

Ook kerken vervormen die boodschap nogal. Als ik je vraag in één zin te vertellen wat de inhoud van de Bijbel is dan lukt je dat waarschijnlijk ook niet.

Vooral die tweede link is echter zeker een waarschuwing. 40% van de World-of-Warcraft-spelers is verslaafd. Dat is nogal een percentage. Ook andere games, met name shooters, hebben invloed op onze hersenen bereiden ons blijkbaar voor op een komende tijd zodat we niet meer vatbaar zijn voor de boodschap in de Bijbel.

Ook bioscoop en TV hebben een dergelijke invloed. Ze zijn entertainment, bedoeld om ons te doen stoppen met nadenken.

[Reactie gewijzigd door BeosBeing op 9 mei 2017 17:42]

Uiteindelijk jat ook iedereen van elkaar. Er zitten enkele vernieuwingen in en that's it. Ik denk dat veel mensen niet de achterliggende boodschap kunnen of willen zien. Als ik bijvoorbeeld verschillende goden zie samen komen in Breath of the Wild van Zelda dan duid dat wel op een boodschap naar de realiteit toe. Het zijn altijd 2 kanten, de film/game kant, dus de characters die op dat moment het verhaal spelen, en dan de achterliggende gedachten die niet letterlijk in beeld is gebracht maar die je kan concluderen na het zien van de film, of het spelen van de game.

Bijvoorbeeld: In Life of PI worden religies naast elkaar gezet en wilt de hoofdrolspeler van meerdere religies houden maar het overgrote deel van het publiek ziet alleen maar iemand op een bootje zitten en vrienden worden met een tijger.

Het blijft denk ik moeilijk om de boodschap over te brengen zoals het bedoeld is, zowel in de bijbel als in een film of game omdat een boodschap uit meerdere elementen bestaat. De mensen die het lezen of kijken zijn de gene die het moeten snappen.

De verslavingen rondom games vind ik moeilijk om over te discussiëren omdat de tegenpartij vaak niet open staat voor een alternatief. Games defend ik altijd. Waarom, omdat ik ervan overtuigd ben dat het andere delen van het brein juist activeert die in het dagelijks leven niet gestimuleerd worden maar wat we wel nodig hebben. Een kind die games speelt kan vaak goed engels zonder het te leren, mensen die resident evil spelen kunnen vaak gerichter schieten op objecten na 2 uur spelen, enzovoort. Het heeft invloed maar dat hoeft niet altijd slecht te zijn. Daarbij heb ik liever dat mensen games spelen en dat daar een wereld uit ontstaat dan dat men naar buiten gaat en uit verveling nare dingen gaat doen.

Uiteraard zit er ook een negatieve kant aan maar dat is met alles zo. Zo vind ik het slecht als je 18 uur per dag op je kamer opgesloten zit en geen sociaal contact hebt met mensen. Geniet, maar game, feest, bid, rijd met mate. Evenwicht is toch met alles belangrijk?

[Reactie gewijzigd door Sciletto op 9 mei 2017 20:33]

Uit hetgeen je meld leid ik af dat je zeker niet gelovig bent.
De Bijbel, met name het nieuwe testament leert dat ieder die gelooft in Yashua/Jezus gered wordt.
Er is echter een persoon, die ons wilt weerhouden in Hem te geloven. Die persoon is net als YHWH een geestelijk wezen, je kunt hem dus evenmin zien of aanraken. Het boek Openbaring vertelt ons over zijn laatste, wereldomvattende poging en die lijkt een beetje op wat de schurken steeds weer proberen in James Bond films.

Allereerst kopiëert hij YHWH door een zendeling naar aarde te sturen. Deze wordt in hoofdstuk 13 het beest uit zee (=de volkeren) genoemd. Dit is een wereldse machthebber. Volgens veel protestantse kerken is dit de paus, volgens de katholieke kerk was het Luther.

Daarna komt er een tweede beest uit de aarde, volgens velen is dit een valse profeet die de mensen aanzet tot het aanbidden van het eerste beest en daarmee YHWH gaan ontkennen.

Volgens de tweede video bereiden games, maar ook Hollywood ons voor op de komst van dit beest zodat wij automatisch in zijn kamp komen en dus hem zullen volgen.

Ook [url=http://adventmedia.nl/video/play/818-is-disney-veilig-voor-christenen-/] Disney [/url zit vol met occulte thema's.

http://adventmedia.nl/video/play/86-magisch-koninkrijk/
http://adventmedia.nl/video/play/700-de-surrogaat-goden/
Ik snap dat XboX en Playstation wat meer adverteren met geweld. Pas wel op dat het niet kindonvriendelijke platformen zijn en Nintendo als enige wel. Voor Nintendo Wii en vermoedelijk straks ongetwijfeld ook voor de Switch heb je allerlei games die niet voor de kids zijn. Zal bij jou wel loslopen, maar helaas genoeg ouders die blind alles kopen zolang het maar voor de Nintendo is...

Zoo Tycoon - XBOX ONE
Silent Hill: Shattered Memories - Wii

Of deze is helemaal mooi, lijkt allemaal animatiegeweld net als andere games, maar die 18 op de cover zul je net een keer over het hoofd zien als ouder: https://www.wiigamesinfo....oes-2-desperate-struggle/
Mijn kinderen zijn nu nog niet oud genoeg voor een console maar als de tijd er rijp voor is gaat pappa zeker even shoppen. Dan wel voor een console die niet puur grafisch en lichamelijk geweld verheerlijkt. Dan kom je eigenlijk automatisch bij N uit.
Bijv. bij de XBox kan je met kinderaccounts behoorlijke restricties opgeven, waardoor bijv. alleen een paar spelletjes speelbaar zijn en alleen lokaal ook (voor die accounts). En dat werkt echt prima, eigenlijk is het dan net als een "console van vroeger".
Maar Nintendo heeft waarschijnlijk de meeste kindvriendelijke games. Bij Playstation en XBox moet je echt spitten naar echt goede.
Dat was ook mijn overweging om onlangs een 2DS te halen voor mijn dochter van 3,5. Ze wilde steeds spelletjes spelen op tablets en smartphones waar je inderdaad steeds advertenties en dat soort meuk in je gezicht krijgt.

De 2DS doet bij het opstarten wel aardig een poging om hem online te krijgen maar dat is gelukkig niet noodzakelijk, en in de spelletjes zelf merk je er helemaal niets van. En gelukkig vindt ze het ook leuk om te kijken hoe papa speelt 8-)

Een 2DS XL zie ik dan weer niet echt zitten, de 2DS is groot zat.
Mooie reactie. Een 2DS is een betere game device voor een kind dan een smartphone. Er is zeer weinig onderzoek gedaan naar de verslavende smartphone games, ik vind dit veel verontrustender dan de Call Of Duty's en GTA's - en ik zou eventuele kinderen goed voorlichten! Het verslavende effect is groot, ook bij volwassenen: 700.000 volwassenen in de US alleen spenderen meer dan 600 dollar per jaar aan mobiele games.

Er komen steeds meer kwalitatieve games uit op mobile, maar dat is inderdaad ver van de trend: Simpele, verslavende, pay-to-win games die zich met 'daily quests' in je hersenen nestelen (dit klinkt best eng, maar het is zo, bron).

Het business model waar jij als consument steeds moet bijbetalen - als onderdeel in het Game Design en Gameplay - creëert veelal een naardere game ervaring dan een game waar je mag genieten aan een compleet product zonder bijbetalen.

Mijn quote: "Free-to-play done right is when it is not part of the gameplay"

[Reactie gewijzigd door Harm_H op 9 mei 2017 00:56]

Iets wat hier niet naar voren komt is dat de 3D op de New 3DS flink verbeterd is. De fan weet dat natuurlijk wel, maar als je zoals ik ooit eens het 3d effect van de originele 3DS in een winkel gezien hebt en afgeschreven had omdat je je hoofd en de 3DS angstvallig in de juiste positie moet houden ten opzichte van elkaar, dan moet je echt de nieuwe nog eens proberen. Deze trackt je gezicht/ogen namelijk en zorgt er voor dat het 3d effect behouden wordt ook al beweeg je. Dat maakt het echt véél beter en voor mij een absolute meerwaarde terwijl ik meestal weinig geef om 3d. Het hangt verder van de game af maar kan soms absoluut een flinke toevoeging zijn.
Verder heb ik eigenlijk nooit iets gemerkt van dat de n3DS xl topzwaar zou zijn moet ik zeggen...
Ik zou mensen die dit nieuwe model overwegen dus echt adviseren om de varianten indien mogelijk eens in het echt te bekijken voor je een paar tientjes bespaart en jezelf wellicht flink wat ontzegt.
Wat wel weer vreemd is dat Pokemon Sun/Moon geen 3d ondersteunt.

Persoonlijk vind ik de 3d in fate emblems enorm goed, eye tracking werkt best goed (in het donker werkt het ook maar ls je met je gezicht op een kussen ligt dan raakt het soms in the ar) en de 3D geeft voor mij een extra scherpte, het maakt de beelden levender.

Als je Pokemon Sun/Moon wil spelen kun je dus makkelijk een paar tientjes besparen.

Maar als je de 3D alleen van de origineel hebt gezien, inderdaad eerst even de nieuwe proberen.
Nice one Paul, heb de review met veel plezier gelezen, en heb nog wat extra info over dit apparaatje kunnen vinden na wat extra zoekwerk ;)
Dus voor de liefhebbers:

There are more hardware upgrades compared to the original 2DS as the XL model has 256MB of storage built-in (double the amount) and a better processor.
It's got the same 804MHz quad-core and 134MHz single-core chipset, with 268MHz of graphics processing as found in the New 3DS XL.

Nintendo quotes a battery life of between 3.5 and 6.5 hours as it will vary depending on things like screen brightness, use of touch screen, software and wireless usage.
Bron

En de afmetingen ook nog even:
Open:
Breede: 16cm
Diepte: 16cm
Dikte: 2cm

Dicht:
Breede: 16cm
Diepte: 8,6cm
Dikte: 2cm
Bron
:Y)

Edit: Typo's

[Reactie gewijzigd door SSDtje op 7 mei 2017 17:19]

It's got the same 804MHz quad-core and 134MHz single-core chipset, with 268MHz of graphics processing as found in the 3DS XL.

Even voor de duidelijkheid, hier moet dus staan: as found in the New 3DS XL
Top, thx voor het melden, en heb mijn reactie er inmiddels dan ook op aangepast.
Ik vond het stukje uit mijn eerste reactie wat van wiki komt overigens wel wat vreemd, aangezien i opengeklapt blijkbaar net zo dik is als wanneer i is dichtgeklapt.
Het scharnier steekt immers nog een stuk uit, wanneer i is opengeklapt, dus zal wellicht wel kunnen kloppen.
Maar zoals reeds gezegd, thx voor het melden, very much appreciated ;)

[Reactie gewijzigd door SSDtje op 7 mei 2017 20:05]

Voor veel gamers zullen de nadelen niet opwegen tegen de voordelen die de 2DS XL heeft. Het gebrek aan 3d zal weinig mensen afschrikken, en dan is 30 euro opeens een interessant prijsverschil
Slecht geschreven conclusie. De nadelen t.o.v. de 3DS XL worden wel beschreven (in de conclusie), maar de voordelen totaal niet. Dat is juist wat ik in de conclusie wil weten: zijn er redenen om deze te nemen ipv de grote broer?

Daarnaast: het aangehaalde prijsverschil is krom. Je vergelijkt de huidige straatprijs van de 3DS XL met de (verwachte) adviesprijs van de 2DS XL. Als je de enige echte vergelijking op dit moment neemt, zit je namelijk op €50 verschil, want de 3DS XL heeft ooit een adviesprijs meegekregen van €199. Dus ja: nu is het verschil €30, wat vrij snel nadat de 2DS XL uit is groter zal worden met de straatprijzen van de online winkels.

[Reactie gewijzigd door MooDyBLueS op 7 mei 2017 08:38]

De 2DS XL is een 3DS XL zonder 3d. Dus wat is het voordeel? Niet dat'ie geen 3d heeft, maar het prijsverschil.

En wat het prijsverschil betreft; het gaat om de situatie van nu. Het gaat om de afweging die je nu moet maken als je een 2DS of 3DS wilt kopen. Naar verwachting ligt de 2DS XL voor € 150,- in de winkel en dus is het prijsverschil € 30,-. Wat de introductieprijs van de 3DS XL ooit was, is nu niet meer zo interessant. Wat de prijs van de 2DS XL over een jaar zal zijn al wat meer, al valt daar weinig met zekerheid over te zeggen. Dat is koffiedikkijkerij.
Ik heb de complete review gelezen, dus als ik nu nog niet door zou hebben dat wel/geen 3D een van de verschillen is, zou je me per direct mogen bannen. ;) Verder ben ik het niet met je eens Paul. Ieder zo zijn mening natuurlijk, maar ik vind ook dat je jezelf tekort doet, want verder vind ik het een puike review.

Om een voorbeeld aan te halen:
en een klepje waarachter niet alleen de gamecartridge schuilgaat, maar ook de sd-kaart. Dat laatste betekent dat je de kast niet meer hoeft open te schroeven om de sd-kaart te vervangen, zoals bij de New 3DS XL het geval is.
Dit vind ik persoonlijk een zeer groot voordeel, iets wat het gebruiksgemak enorm vergroot en voor mij het overwegen van de 2DS XL t.o.v. de New 3DS XL waard.

En op gebied van prijsverschil noem je het koffiedikkijkerij, maar dat is wel een heel erge dooddoener zeg. Je weet natuurlijk net zo goed als ik dat adviesprijzen binnen no-time ten onder gaan. Zo kan je aan jullie eigen statistieken zien dat de New 3DS XL binnen 2 maanden tijd voor de huidige minimumprijs te koop was. Nu is dat geen schrikbarend verschil (wat verwacht je ook bij een introductieprijs van € 199), maar toch kan je hetzelfde verwachten bij de 2DS XL. Sterker nog: ik durf het te wedden dat de 2DS XL binnen 2 maanden na release voor onder de € 140 te koop is, waarmee het prijsverschil € 50 is en blijft.

Het prijsverschil van € 30 wat jij aanhaalt is derhalve een zeer tijdelijke, en daarom niet ter zake doende periode. Gedurende de eerste paar weken na release zijn het vrijwel alleen early-adopters/fans/enthousiastelingen voor wie de prijs en het eventuele verschil niet relevant is. Om in jouw vakgebied te blijven: als jij de Samsung Galaxy S8 review zou schrijven, zou je de € 799 introductieprijs dan ook tegen de straatprijs van de iPhone 7 van nu zetten? Dan komt laatstgenoemde ineens (spot)goedkoop uit de doeken met net geen € 700 als prijs. Terwijl je weet dat die voor € 769 geïntroduceerd is en je ook weet dat Samsung's sneller in prijs dalen na introductie dan iPhone's en je na niet lang wachten de S8 voor minder geld koopt dan de iPhone 7. Met andere woorden: de mensen voor wie het prijsverschil een rol van betekenis speelt, kunnen wel 2/3 maanden wachten, de mensen die dat niet willen/kunnen is het ook niet noemenswaardig voor. En ik snap dat je niet in de toekomst kan kijken, maar je kan prima in de review uitleggen dat ten tijde van introductie het prijsverschil x was, het nu y is, maar als je geduld hebt, het waarschijnlijk weer x wordt.
Zoals ik op je andere reactie ook aangeef, ben ik het hier ook niet eens met je statement. Voor de meeste mensen zal de grootste afweging nu zijn prijs t.o.v. wel/geen 3D.

Je zegt verder:
Dit vind ik persoonlijk een zeer groot voordeel, iets wat het gebruiksgemak enorm vergroot en voor mij het overwegen van de 2DS XL t.o.v. de New 3DS XL waard.
En je zegt al persoonlijk, en dat is het ook. Mij boeit dat verschil namelijk helemáál niets. Aangezien ik bij aanschaf mijn SD kaart heb geplaatst, en nog nooit heb hoeven verwijderen. Dus vind ik het juist fijn dat de SD kaart mooi weg gewerkt zit. Als jij dat anders vindt, is dat natuurlijk prima. Maar daar kan Paul niet over beslissen. Enkel de consument zelf. Echter gaat Paul er wel vanuit dat elke consument een lagere prijs fijn vindt. En daarom vind ik dat Paul het juist wèl goed brengt zo.

Buiten dat kom je met een hele uitleg over prijzen in andere productgroepen. Die sowieso een hele andere invloed hebben op de koper dan dat ze bij een 3DS/2DS hebben. Buiten dat blijft het prijsverschil gewoon bestaan tussen de 2DS en de 3DS. Linksom of rechtsom. De 3DS is en blijft duurder. Of je nu van de lader uit gaat of niet. Mede daarom is het allemaal koffiedik kijken. De prijzen kunnen wel veranderen, maar de 2DS zal (HOOGSTwaarschijnlijk) goedkoper blijven.
Is een prijsverschil van 'maar' 30 euro (wat niet veel is in elektronicaland) niet iets wat een recensist alleen aan moet kaarten en de lezers zelf maar moet laten bepalen wat ze daar van vinden? Iets afkeuren omdat het veel te duur is moet kunnen en zijn ze tot zekere hoogte ook moreel verplicht. Alleen zou ik in dit geval in de conclusie meer aandacht besteden aan andere facetten dan een klein prijsverschil. Maakt de recensie ook een stuk beter houdbaar.
Dan is de prijsverschil 48 euro bij aanschaf. Een new 3ds xl is nu 188 euro exclusief oplader. Dit gaat niet goedkoper worden als de new 2ds xl uit komt.

[Reactie gewijzigd door MissMe NL op 7 mei 2017 14:06]

Ik ben ook gelijk naar de conclusie gesprongen en had toch dezelfde reactie. Er staat letterlijk : "Voor veel gamers zullen de nadelen niet opwegen tegen de voordelen die de 2DS XL heeft.". Ik vroeg me dus ook onmiddellijk af wat er dan verbeterd is in de 2DS XL tov de 3DS XL. Als het enige voordeel de goedkopere prijs is, dan snap ik die zin toch niet zo goed. Dan had je beter gewoon kunnen schrijven: ..;tegen het prijsvoordeel dat de 2DS XL biedt.
Jij zegt dat "Voor veel gamers zullen de nadelen niet opwegen tegen de voordelen die de 2DS XL heeft." niet duidelijk genoeg is. Maar het volledige dat Paul zegt is:
Voor veel gamers zullen de nadelen niet opwegen tegen de voordelen die de 2DS XL heeft. Het gebrek aan 3d zal weinig mensen afschrikken, en dan is 30 euro opeens een interessant prijsverschil...
M.a.w. is het prijsverschil een voordeel dat voor mensen zwaarder zal wegen dan het nadeel van de afwezigheid van de 3D functionaliteit. Precies zoals het apparaat ook in de markt wordt gezet. Beetje rare kritiek die je geeft, aangezien het voordeel in de volgende zin direct benoemd wordt.
Maar dat is dus het punt: er zijn meer voordelen:
- sd-kaart slot is normaal bereikbaar i.t.t. openschroeven van de hele achterklep
- 2DS XL is dunner
- 2DS XL 260 gram t.o.v. 328 gram voor de New 3DS XL
- er wordt een AC-adapter meegeleverd (wat het prijsverschil in principe vergroot)
Nee, dat is niet mijn punt. En dat is ook niet zijn punt.
Hij zegt dat Paul had moeten schrijven:
"tegen het prijsvoordeel dat de 2DS XL biedt."

in plaats van:
"Voor veel gamers zullen de nadelen niet opwegen tegen de voordelen die de 2DS XL heeft."

Waarop ik reageer dat de boodschap duidelijk is die Paul maakt, als je de rest van de zin leest. Namelijk:
"Het gebrek aan 3d zal weinig mensen afschrikken, en dan is 30 euro opeens een interessant prijsverschil..."

Of Paul al dan niet de andere voordelen had kunnen noemen is een hele andere discussie. De boodschap die Paul wil overbrengen is dat het prijsverschil voor de meeste mensen zwaarder zal wegen dan of het toestel 3D functionaliteit heeft. Dat het toestel al dan niet andere voordelen heeft, verandert niets aan dat statement...
En als je van de adviesprijs uit gaat is er bij de aanschaf een verschil van 60 euro. De new 2ds xl is inclusief oplader. Dat kan je wel weer als voordeel zien.
Nette adviesprijs had de 3DS XL dan! :)
Foutje, "adviesprijs van €50" had natuurlijk €199 moeten zijn, €50 meer dan de 2DS XL. Thanks voor het aangeven!
Ik vond het een beetje spijtig, ik zie liever wat meer switch games ... niet dus.
Er komt een flinke berg aan Switch games aan, en E3 staat voor de deur. Dus ja. Je kan niet van Nintendo verwachten dat ze ineens de 3DS, die meer dan 60 miljoen keer verkocht is, laten vallen omdat ze een nieuwe handheld uithebben.
Met E3 die er volgende maand aankomt, kunnen we zeker wat aankondigingen verwachten voor Switch. De vraag is in hoeverre Nintendo nog gaat investeren in nieuwe 3DS games behalve de games die reeds aangekondigd zijn. Ik denk eigenlijk niet dat je bezorgd moet zijn dat dit een grote impact zal hebben op Nintendo's output voor de Switch.

Zelf zie ik deze New 2DS XL eerder als een manier voor Nintendo om eigenaars van oudere modellen (die niet onder de 'New' noemer vallen) te verleiden tot een upgrade, en mensen die nog geen 2/3DS hebben, een iets goedkopere manier te bieden om er toch nog een aan te schaffen. N2DSXL lijkt me een manier om de prijs van een toestel gelijkaardig aan N3DSXL te drukken, en mogelijk ook de marge te verhogen die Nintendo per toestel verdient. Dit wordt imo gesuggereerd door de lagere bouwkwaliteit en het mogelijk iets goedkopere scherm. De N3DSXL blijft het 'premium' model' binnen de 3DS lijn.

Het toestel vervangt verder qua prijszetting duidelijk de gewone New 3DS. Gezien de XL modellen populairder zijn, denkt Nintendo hier waarschijnlijk nog wat bij te kunnen verdienen met een gevestigd platform dat makkelijk nog een jaar mee zal gaan.
Gelukkig zijn hardwareontwikkelaars andere mensen bij Nintendo dan softwareontwikkelaars, dus daar verandert weinig in. :)
Ik betaal met liefde €30 meer om geen glanzend scherm te hebben. Voor een mobiel apparaat waarvan de use case toch "het onderweg gamen" is vind ik dit een verkeerde design keuze.
De 'onderweg' die ik zie bij 'DS'en is veelal jonge kinderen op en verjaardag/bij familie of ergens in huis op een onmogelijke plek (onder de tafel, achter de bank, ect.).
Die maakt het scherm weinig uit en de prijs des te meer.

De hardcore Nintendo fan zal idd sneller voor het topmodel gaan maar deze goedkopere versie die wel op het topmodel lijkt zou best eens goed kunnen lopen :)
Misschien wel ja. Maar dan nog zou ik €30 extra betalen om het matte scherm te krijgen. Dat geeft je ogen veel meer rust. Voor mij persoonlijk voorkom ik daarmee hoofdpijn. Dat zal bij kinderen niet anders zijn.
Ik weet niet waar je het over hebt, want de andere 3DS-modellen hebben ook gewoon den glanzend scherm hoor.

Rond om het scherm zijn de andere modellen niet glanzend, maar het scherm zelf wel.
"Voor mij persoonlijk voorkom ik daarmee hoofdpijn"
Misschien moet je dan gewoon iets eerder stoppen met gamen.. :|
Overigens kun je prima een screenprotector ding kopen die het scherm mat maakt als dat écht het enige issue voor je is.
Heb ik voorheen bij een tablet ook gedaan, had ook een glanzend scherm en dat vond ik ook irritant gewoon even zoeken op AliExpress ofzo voor een screenprotector met matte coating. Probleem opgelost.

[Reactie gewijzigd door DonJunior op 7 mei 2017 14:11]

Ik mis eigenlijk een beetje hoe de spellen van de 3DS er nu uit zien op de 2DS. Mis je dat effect van 3D? Ziet het spel er nog wel goed uit?
Hetzelfde als op N3DS met de 3d slider uit. Er zijn zelfs spellen zoals Pokémon die niet eens 3D beelden ondersteunen.
Ik heb zelf de N3DS en ik heb vrijwel nooit de 3D slider aanstaan, het is vrij vermoeiend en zelfs met de verbeteringen moet je een goede hoek aanhouden.
Dat laatste is met de New 3DS geen probleem meer. En wat betreft het "vermoeiend" zijn: dat is heel persoonsgebonden.
Zoals vermeld spreek ik over de New Nintendo 3DS, de meest recente versie. Het is aanzienlijk beter dan bij de O3DS, maar het schiet hevig te kort.
Wat betreft de kijkhoek: dat geloof ik niet. Met normaal gebruik lukt het me niet om de 3D-kijkhoek kwijt te raken. Om dat te doen moet ik hem zo'n beetje aan de zijkant van m'n gezicht houden. Of misschien in het donker gebruiken.

Nogmaals: dat het vermoeiend kan zijn op de ogen voor sommigen geloof ik wel.
Ok, helder. Dank voor de toelichting. :-)
Ik als dertiger overweeg al een tijdje om een handheld te kopen, gewoon voor de verloren uurtjes tijdens bijv een vakantie.
Net zoals vroeger met mijn good ol game boy uit vervlogen tijden.

Dit lijkt me wel een leuke kandidaat ervoor. Kan ook tegen een stootje zo te lezen.
Ik als 29 jarige heb ook een new 3ds xl liggen al weer een tijdje, nu al weer een tijd niks mee gedaan.
Maar ga binnenkort toch weer eens kijken want volgens mij zijn er wel aantal leuke spelletjes ondertussen weer :)
Ik als 28-jarige heb een originele 3DS XL, maar die is zo onderhand stuk aan het gaan dus dit lijkt wel een uitermate geschikte vervanging.

(Wachtend op de 27-jarige die hierna een comment achterlaat... :) )
In het artikel staat dat de new 3ds nog word verkocht maar probeer die maar voor een goede prijs te krijgen. Heb ook zon vermoeden dat de new 3ds uit de productie gaat en de new 2ds xl de vervanging word. Prijsverschil tussen de new 3ds xl en new 2ds xl is 60 euro. De new 2ds xl is inclusief oplader.
Ze zullen de reguliere 3DS op z'n minst zo lang op de markt houden als de 2DS. De 2DS heeft immers geen 3D-optie meer.
Het is anders best lastig om aan een new 3ds te komen. Er zijn alleen nog wat speciale edities te koop maar de normale (kale) versies zijn bijna niet te krijgen. Het is best mogelijk dat de new 3ds er uit gaat. Wil je heel goedkoop dan heb je de 2ds, een groter scherm dan heb je de new 2ds xl, en betaal je nog meer dan krijg je de new 3ds xl en 3D. De new 3ds zit namelijk in de prijsklasse van de new 2ds xl.

[Reactie gewijzigd door MissMe NL op 7 mei 2017 20:24]

Dit is min of meer al het bewijs dat de new 3ds gewoon gaat verdwijnen. http://i.imgur.com/guW0ugE.jpg

Het plaatje zegt in eerste instantie niet zo veel maar ik zag dit plaatje en het viel mij op. Even kijken wat de bron van het plaatje is.

Edit: Waarschijnlijk een nintendo event. https://www.cnet.com/pictures/nintendo-2ds-xl/19/

[Reactie gewijzigd door MissMe NL op 9 mei 2017 12:07]

Dat Nintendo een nieuw model uitbrengt zegt weinig over hoeveel nieuwe game ontwikkeling het platform nog gaat krijgen. De NES, SNES, GBA, en Wii platformen kregen allen een nieuw model toen verdere support al zo goed als over was. het zou prima kunnen dat ze enkel huidige 3ds projecten afmaken en geen nieuwe meer doen, dit weten we pas zeker als Nintendo er harde uitspraken over doet.
De NES en de SNES een ander model???
NES: https://en.wikipedia.org/...nt_System_(Model_NES-101)

SNES: https://en.wikipedia.org/...nt_System_(Model_SNS-101)

GBA: https://en.wikipedia.org/wiki/Game_Boy_Micro

Wii: https://en.wikipedia.org/wiki/Wii#Wii_Mini

Allemaal uitgebracht toen de opvolger al uit was (al noemde Nintendo in het begin de DS geen opvolger van de GBA maar een experimentele 3de lijn, in de praktijk was het wel gewoon de opvolger).
Nooit geweten, bedankt voor de linkjes. :)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True