Nintendo staakt productie New 3DS in Japan

Uit een melding op de website van Nintendo Japan blijkt dat in het thuisland de productie van de New 3DS gestaakt is. Het is onduidelijk of de handheld in andere regio's leverbaar blijft. De productiestop komt kort na de introductie van de New Nintendo 2DS XL.

Waar Nintendo Japan op de pagina van de New 3DS aangeeft dat de handheld niet langer geproduceerd wordt, staat een dergelijke vermelding niet op de pagina's van de 2DS, de New 2DS XL en de New 3DS XL. Of de New 3DS daarmee wereldwijd uit de handel genomen wordt, is nog niet duidelijk. Dat lijkt echter wel het geval, zeker gezien de uitspraken die Reggie Fils-Aime in mei al deed. Bij de aankondiging van de New Nintendo 2DS XL stelde de topman van Nintendo of America al dat de nieuwe variant geschikt is voor mensen die 'iets tussen de 2DS en de New 3DS XL willen'. De New 3DS liet hij daarbij onvermeld.

Ook in andere uitingen rond de New 2DS XL noemt Nintendo enkel de 2DS en de New 3DS XL, en niet de kleinere New 3DS. In hetzelfde interview stelt Fils-Aime dat wat Nintendo betreft de 2DS geschikt is voor de jongste doelgroep, de New 3DS XL is het paradepaardje en de New Nintendo 2DS XL moet het gat tussen die twee vullen.

De New 3DS verscheen in oktober 2014 op de markt en er werden tot eind vorig jaar wereldwijd 2,49 miljoen exemplaren van verkocht. De XL-variant verscheen begin 2015 en was direct succesvoller. Tot eind 2016 zijn daar 9,82 miljoen exemplaren van verkocht. Ook gezien de verkoopaantallen lijkt een productiestop van de New 3DS logisch.

Links de New 3DS, rechts de New 3DS XL

Door Paul Hulsebosch

Redacteur

14-07-2017 • 10:50

61 Linkedin

Reacties (61)

Wijzig sortering
Ben benieuwd wat het verhaal erachter zit. Veel mensen zullen vast zeggen door de komst van de switch maar dat betwijfel ik me want deze twee consoles/handhelds zijn amper te vergelijken..
Eh, verhaal erachter lijkt me toch duidelijk in de tekst:

"De New 3DS verscheen in oktober 2014 op de markt en er werden tot eind vorig jaar wereldwijd 2,49 miljoen exemplaren van verkocht. De XL-variant verscheen begin 2015 en was direct succesvoller. Tot eind 2016 zijn daar 9,82 miljoen exemplaren van verkocht. Ook gezien de verkoopaantallen lijkt een productiestop van de New 3DS logisch."
Daarnaast heeft Nintendo net de New 2DS XL geïntroduceerd. Deze komt op hetzelfde prijspunt terecht als de New 3DS (oftewel: wel 3D, maar ook een slagje kleiner). Eigenlijk neemt de New 2DS XL gewoon de positie in van de New 3DS. Zoals je zelf al zegt verkochten de kleine varianten sowieso minder.

Het maakt het productportfolio van Nintendo ook een stuk logischer:
 • 2DS - super budget, voor 100 euro heb je 'm inclusief game. Speelt echter geen 'new'-spellen maar de doelgroep (kids) hoeft die ook niet per se te hebben.
 • New 2DS XL - middenklasse €150, heeft alle wenselijke toeters en bellen exclusief 3D. Speelt alles.
 • New 3DS XL - topmodel in de 3DS-range met adviesprijs €190, met 3D en bijvoorbeeld betere speakers.
Daar bovenop komt de Switch, die zich met andere games en een andere prijsklasse focust op een andere doelgroep; de coregamer. En met succes trouwens, dus die prijs gaat voorlopig niet dalen, wat ruimte bewaart voor de 3DS. Bovendien is de Switch ook bruikbaar als homeconsole.
De 3DS library is volledig, heel veel komt er niet meer bij. De Switch is de volgende generatie waar nu volop games voor in ontwikkeling zijn, en waar je in de toekomst dus nog meer titels van mag verwachten.
Had Nintendo ook niet een rechtzaak verloren wegens de 3d Techniek de Hand held gebruikt?
Zat geloof ik een patent op waar een ander officieel eigenaar is/was?!
Nope, die hebben ze gewonnen. Was sowieso een raar verhaal imho.

Wel zijn ze zo ongeveer het enige bedrijf dat parallax barrier displays afneemt, waardoor ze een stuk duurder zijn dan de 'standaard' TFT-schermpjes die in bijna alle apparaten zitten tegenwoordig. Vandaar de 2DS XL, die is een stuk goedkoper voor Nintendo te produceren ;) Bovendien blijkt het dat mensen niet heel veel geven om 3D.

[Reactie gewijzigd door Richh op 14 juli 2017 14:37]

Dan was dat het dus. Hoor bij de jeugt dat ze 3d wel geregeld aan hebben. Oudere generaties hebben het wel vaak uit staan.
Idd ikzelf heb het eigenlijk altijd uit. Werkt goed op de N3DS XL, maar toch zet ik het uit. Het erge is, dat ik niet eens weet waarom. 3D boeit me vrij weinig. Ook in films. Thuis op de tv staat het ook nooit aan en de keuze in de bios is ook maar wat er wanneer draait.
Denk dat je dezelfde denkfout maakt als ik zonet bij het lezen van de koptext.
Dacht even dat zowel de New 3DS als de New 3DS XL productie werd gestaakt.
Dit omdat ik altijd enkel denk bij de 3DS aan de XL variant. Was even vergeten dat er twee versies zijn.

De New 3DS XL blijft wel gewoon. Dat realiseerde ik me pas na het lezen.. :)
Het is ook verwarrend, de benamingen van de verschillende DS-varianten...
De kop had eventueel aangevuld kunnen worden met 'kleine variant'. Toen ik de titel las dacht ik ook dat ze de hele productie staakten van het nieuwste 3DS model.
Dat denk ik ook inderdaad. Heb wel het hele artikel gelezen, maar mensen punten mij extra op het laatste alinea. Tja toen was me bak koffie al op :z
Ik gok dat ze de 3DS (en 2DS) toch langzaam aan het uitfaseren zijn vanwege de Switch. De Switch als handheld en homeconsole zorgt er voor dat ze uiteindelijk al hun resources op één platform kunnen richten, wat voor een veel groter aantal games zal zorgen. Verder is de 3DS (ondanks de wat verbeterde versies) ook alweer een oudje; meer dan 6 jaar.
In principe is de 2DS/3DS gewoon end-of-life. Triple A-titels met een hoog budget komen gewoon niet meer naar de 3DS. Nintendo's eigen studio's focussen zich 100% op de Switch, die 3 titels die er nog aankomen worden ontwikkeld door second party devs.

Maar zolang de consument nog een betaalbare 2DS/3DS wil kopen, geeft Nintendo ze daar de mogelijkheid tot. Levert immers alleen maar geld op :P de 2DS/3DS zit de Switch ook niet in de weg omdat ze in een totaal verschillende prijsklasse zitten.
Daarnaast ziet Nintendo veel liever dat de consument een New 2DS XL koopt dan een New 3DS. Je ziet aan alles van de 2DS dat het een apparaat is wat goedkoop geproduceerd kan worden (geen exclusief 3D display, alle hardware in de onderkant) waardoor de marge veel groter is dan wat op de New 3DS zou zitten.

Sony verkocht ook nog PS3 Slim's voor 199 terwijl de PS4 lang en breed voor 399 in de winkels lag, om dezelfde reden.
In principe is de 2DS/3DS gewoon end-of-life.
Wat een onzin. De nieuwe Metroid komt naar de 3DS, en volgens mij komen er tot en met 2018 nog steeds games voor uit, volgens de planning. (nieuwe Fire Emblem, nieuwe Pokemon game)
Ah, daarom kreeg Metroid: Samus Returned ook ruimte tijdens de E3-presentatie... of toch niet? Die game kreeg niet voor niks de massale media aandacht, zoals die wel voor Switch-games aanwezig was. De game word dan ook ontwikkeld door second party developer MercurySteam. Nintendo doet enkel nog quality control en niet aan ontwikkeling.

Fire Emblem: Warriors is een cross-platform release met de Switch. De Pokémon game die nog komt is gewoon Pokémon Sun/Moon met een paar extra's, zoals er (bijna) altijd nog een "Platinum" naar Diamond en Pearl kwam.

Je mag het proberen te ontkennen en op -1 te knallen, maar wees realistisch :P wat er nu nog naar de 2DS/3DS familie komt is goedkoop in ontwikkeling, of stond al lang in de planning, of is cross-platform. Dat is alles wat je nog mag verwachten. Niet dat daar iets mis mee is, maar als je nieuwe AAA-Nintendo titels verwacht, dan is de Switch waar je moet zijn.

Sony bracht ook nog PS3 titels uit toen de PS4 in de winkels lag. Oke, end-of-life is dan misschien wat voorbarig, maar manage wel de verwachtingen. Als je in 2014 nog een PS3 kocht wist je ook dat je geen nieuwe Uncharted meer kon verwachten. Als je nu een New 2DS XL scoort, kan je een nieuwe Mario ook vergeten.
Ze zitten wel in een andere prijsklasse natuurlijk. Daarnaast zijn ondanks dat de switch een zeer vette hendheld is beide heel andere platformen.

Nintendo heeft met de switch het beste van beide in handen. Maar ik zie een kind van 8 buiten nog niet rondlopen met een switch. Ze zijn er in mijn ogen toch net wat te duur en kwetsbaar voor. Voor deze doelgroep heb je dan de 2DS.

Al moet ik wel zeggen dat voor de wat oudere generatie de switch wel echt veel als handheld gebruikt zal worden.
Dat geloof ik ook niet nee, de 3DS is een te groot succes om deze te laten vallen naar mijn idee.
De New 3DS verscheen in oktober 2014 op de markt en er werden tot eind vorig jaar wereldwijd 2,49 miljoen exemplaren van verkocht. De XL-variant verscheen begin 2015 en was direct succesvoller. Tot eind 2016 zijn daar 9,82 miljoen exemplaren van verkocht. Ook gezien de verkoopaantallen lijkt een productiestop van de New 3DS logisch.
Laatste alinea. Vrij logisch ook met de New 2DS erbij die stukken goedkoper en is en de 3D functie hoeft voor wat mij betreft ook niet zo.
De Nintendo DS zal langzaam worden aangepast volgend jaar. Een vervolg stap is dat Nintendo het wiel op nieuw gaat uitvinden, waarbij PSP vita een uitdaging was, maar weer niet ps3 games kon spelen. De nieuwe handheld van Nintendo gaat in de toekomst zowel NDS en Switch games ondersteunen en hierdoor zullen games ontwikkelaars in de toekomst een enkel spel kunnen maken die zowel in de Switch als in de Handheld kan, door simpel een cartridge. Het is een logisch proces die al klaar ligt, maar eerst zullen de Switch tot een succes moeten maken en daar lijkt het wel op.

Een nieuwe kleine mini nintendo switch is ook al inzicht en deze zal waarschijnlijk na maart 2018 gelanceerd worden. Het is duidelijk dat er dan wellicht een switch gaat komen met docking en tablet en als een mini cube console. Met een extra handheld in de vorm van de NDS kan iemand dan alsnog onderweg zijn zelda n of fifa18spelen.

In de Ijskast staat nog een virtueel programma die zowel op de Switch als een Handheld zou moeten kunnen, maar dit is in het verleden bij Nintendo geen succes geweest en dus wachten ze rustig af hoe de ontwikkelingen hierin zijn.

Dus Nintendo heeft veel dingen in de planning en zoals het nu lijkt en met de games die we in het laatste kwartaal en begin eerste kwartaal 2108 zou de switch wel eens met de juiste games een succes kunnen worden voor Nintendo.

[Reactie gewijzigd door Noresponse op 14 juli 2017 12:04]

Heb je ook bronnen voor dit verhaal? Volgens mij verzin je maar wat :P

De Switch is een platform wat home en mobile samenvoegt. Er komt geen andere opvolger van de 2DS/3DS. Switch is de opvolger van deze markt.
Ik zie Nintendo nog wel een keertje een Switch verkopen zonder dock, of een homeconsole-only Switch verkopen. Maar daar blijft het echt bij hoor...
Een nieuwe kleine mini nintendo switch is ook al inzicht en deze zal waarschijnlijk na maart 2018 gelanceerd worden.
Dit lees ik hier voor het eerst, en is totaal onlogisch. Er is voorlopig geen enkele aanleiding om een Switch-revisie te lanceren. Dat is nog nooit binnen 1 jaar gebeurd.
Het is duidelijk dat er dan wellicht een switch gaat komen met docking en tablet en als een mini cube console.
Dat is de Switch nu al?
In de Ijskast staat nog een virtueel programma die zowel op de Switch als een Handheld zou moeten kunnen, maar dit is in het verleden bij Nintendo geen succes geweest en dus wachten ze rustig af hoe de ontwikkelingen hierin zijn.
Ik ben vrij op de hoogte van Nintendo's geschiedenis, maar ik heb geen idee waar je het hier over hebt.... leg uit?
Dus Nintendo heeft veel dingen in de planning en zoals het nu lijkt en met de games die we in het laatste kwartaal en begin eerste kwartaal 2108 zou de switch wel eens met de juiste games een succes kunnen worden voor Nintendo.
De Switch is nu al een succes voor Nintendo.
Er komt indd vast een Switch Mini (of een Switch zonder dock). Maar met de huidige sales duurt dat nog minimaal tot 2019.

Accounts van amper 1 jaar oud met nog geen 100 reacties stop ik, zonder bronvermelding, inderdaad in het hokje speculatie ;)
Er komt een mini die lichter is en daardoor ook kleiner is en makkelijker te gebruiken is voor kinderen. Ze zijn met twee concepten bezig een tablet zoals we kennen van de hedendaagse switch in kleinere formaat (lichter) of een Swtich die lijkt op de DS en die ook DS games moet ondersteunen.. De ontwikkelingen lopen al en staat al reeds gepland voor 2018.
Stuur me even een DM als hij aangekondigd is, en voor 2019 in de winkels ligt.
Dan krijg jij een kratje biet van me ;)
waarschijnlijk komt dit doordat de normale variant van de new 3ds slechter verkoopt dan allen anderen 3ds'en(nou is dit alleen maar wat ik denk, ik heb nog nergens sales info gezien of iets.)
Wat ook weer een vertekend beeld is, want die is in Amerika maar mondjesmaat beschikbaar. In eerste instantie was hij helemaal niet verkrijgbaar. Maar ik zie ook de toegevoegde waarde van de N3DS niet zo. Hij is beduidend groter als de originele 3DS, dus minder draagbaar, en niet heel veel kleiner als de N3DSXL die een beduidend groter scherm heeft. Houd je alleen de verwisselbare coverplates over als unique selling point.
ja en die cover plates snapte ik ook echt niet. volgensmij moet een 3ds voor meeste mensen spellen spelen en geen fashion statement zijn.
Ik ben van een oude XL naar een N3DS (non-XL) gegaan, na de N3DSXL geprobeerd te hebben, en dat was wel een hele verademing qua grip/kramp. Het scherm op de XL is dezelfde resolutie als de vanilla, dus je krijgt alleen een stretched scherm met een XL. Verder vind ik de N3DS beter in de hand liggen, door het formaat toch net wat handzamer, en de coverplate die ik erbij heb gekocht is een stuk leuker dan saai grijs/wit o.i.d.
Nadeel van het grote scherm is dat het er veel slechter uit ziet doordat de resolutie en ppi lager is. Niemand geloofde mij toen ik zei dat de lelijke lompe 2DS het beste scherm heeft van de 3DS lijn. Door de betere hardware is dan ook de N3DS de beste van de 3DS lijn. Wel een kleinere scherm maar spellen zien er net iets beter uit.
Resolutie of ppi? Technisch gezien is dat hetzelfde, al wordt resolutie in deze context meestal gebruikt voor het aantal pixels, wat identiek is.

Dat het er veel slechter uit ziet is echter een subjectief oordeel. Ik erger me er niet aan en vind het er op een groter scherm juist beter uit zien, gewoon omdat het allemaal veel beter zichtbaar is. Ik ben dan ook van mening dat juist de N3DSXL de beste versie is.
Natuurlijk is het subjectief wat jij het liefst wil maar technisch is het beeld beter. Technisch gezien is het bij de 3DS lijn zo kleiner = scherper beeld. Dat is geen mening maar een feit. Ik heb Pokemon Sun op de 2DS en N3DSXL vergeleken en bijvoorbeeld de teksten zijn beduidend scherper op de 2DS. De 2DS heeft ook minder last van kartelvorming.
Hmmm, een mouse-over tekst bij het plaatje zou een zinnige toevoeging zijn.
Ben niet bekend met consoles, dus wat is de linker- en rechter handheld?
Ik heb een ondertitel aan het plaatje toegevoegd...
Links de 3DS en rechts de 3DS XL
New 3DS en New 3DS XL ;)
Anoniem: 708439
@tom.cx14 juli 2017 11:00
Links *New 3DS en rechts *New 3DS XL
als je er vanuit gaat dat ze beide op dezelfde schaal zijn is het vrij logisch welke de xl is.
maar dan nog zou het wel goed zijn om dat erbij te zetten.
Zie het 'Lees meer' blokje onder het artikel. 3DS en 3DS XL-versies naast elkaar. Maar je hebt wel een punt.

Persoonlijk vind ik dat Nintendo er met zijn DS'en (i, Lite, XL, 2D, 3D) een boeltje van heeft gemaakt. Zowel qua hardware als op vlak van software. Beperkte compatibiliteit en zo.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Nintendo_DS > Opvolgers.
Ik hoop dat ze langzaam van dat DS platform Switchen ( ;) ) en zich toespitsen op de hybrid consoles. Zeker Nintendo zal daar veel baat bij hebben, denk ik.
Dat is allang het geval. Er zijn geen AAA-titels met hoog budget meer in ontwikkeling voor de 2DS/3DS familie, alle first party devs van Nintendo focussen zich volledig op de Switch.

De New 2DS XL is een goedkoop te produceren handheld voor de onderkant van de markt, zodat mensen met een kleiner budget ook nog wat te kopen hebben.
De PS3 werd ook nog verkocht toen de PS4 in de winkels lag ;)
Anoniem: 390145
14 juli 2017 11:37
Ik zit zelf te kijken naar de New 2DS XL, heb de originele 3DS maar vind de schermen toch wel wat klein, het is wel scherper maar de grootte staat me nu echt tegen. Vooral met games als Dragon Quest en Zelda MM/OoT mis ik wel wat formaat. Maar ik heb gisteren de review hier op tweakers gezien en daar geeft Paul aan dat het scherm veel minder is dan de New 3DS XL, dus voor die 30 euro meer zal ik toch daar voor gaan.

Ik hoop wel dat de soort spellen ook naar de Switch komen, want ik vind de 3DS spellen wel erg leuk maar de hardware hierin blijft te ver achter, de resolutie moet echt omhoog geschroefd worden naar 720p.
De Zelda die nu op de Wii U te krijgen is, kan je ook op de Switch spelen. Dragon Quest XI komt ook naar de Switch.

Als je de komende jaren de nieuwste games wil spelen, zou ik niet voor de 2DS/3DS gaan. Dan is de Switch het platform waar je moet zijn, dat is praktisch de opvolger van de 3DS.
Anoniem: 390145
@Richh14 juli 2017 18:35
Maar games als professor layton waar ik toch wel aan verknocht ben, dat soort games zie ik niet snel naar de switch komen. Ik denk ook aan een switch aangezien ik toch al een 3ds heb. Maar switch is nogal prijzig met een pro controller screen protector en carry case. Dus wachten tot de switch 250 euri ofzo is zoals die hoort te zijn.
The New 3DS is het hele jaar al amper te verkrijgen in Nederland. Je komt af en toe nog wel een enkele verdwaalde doos tegen bij een Intertoys of Game Mania maar that's it. Dit komt dus niet helemaal als een verrassing.

Persoonlijk ben ik blij dat ik er eind vorig jaar nog eentje op de kop heb kunnen tikken. Vind het formaat wel fijn.
Ik heb zowel een (oude) 3DS XL als een New 3DS en persoonlijk vind ik een kleinere variant echt een stuk fijner spelen, en dat ondanks dat ik zelf kolenshoppen heb. Ook vind ik de kleinere schermen sierender voor de spellen. Het is een feit dat de 3DS gewoon een lage resolutie heeft en grotere schermen maken het voor mij dan ook een stuk lelijker.

Ik weet dat de Switch net uit is, maar ik hoop toch dat nintendo een degelijke handheld gaat maken met wat kracht en resolutie. Voor mij hoeft die dan niet eens 3D te zijn :)
De Switch is voor handheldbegrippen behoorlijk krachtig (en niet eens 3D :P)
Voegt de New 3DS iets toe naast de New 2DS XL en New 3DS XL? ;)
Dit riep ik al 2 maanden geleden maar niemand geloofde me. Het is ook al bevestigd dat ze staken in europa.

"Dit is min of meer al het bewijs dat de new 3ds gewoon gaat verdwijnen. http://i.imgur.com/guW0ugE.jpg

Het plaatje zegt in eerste instantie niet zo veel maar ik zag dit plaatje en het viel mij op. Even kijken wat de bron van het plaatje is.

Edit: Waarschijnlijk een nintendo event."

Ik zelf vind de N3DS juist de beste van de 3DS familie. Leuk zon groter scherm bij de N3DSXL maar spellen zien er veel slechter uit door de resolutie en ppi. De 2DS heeft in principe de beste scherm door hogere ppi van de 3DS lijn alleen mindere hardware.

[Reactie gewijzigd door MissMe NL op 14 juli 2017 16:15]

Titel is natuurlijk onzin en zou moeten zijn, "Nintendo staakt verkoop new 3DS in Japan", de New 3DS wordt niet in Japan geproduceerd maar in China. En wordt daarnaast waarschijnlijk maar in één fabriek geproduceerd, dus als ze daar stoppen met de productie dan stopt de wereldwijde verkoop.

Overigens is de New 3DS in alle regios, maar volgens mij vooral in Japan, het slechtst verkopende model. Dus op zich is het niet zo'n hele gekke beslissing. Hoewel ik heel blij ben met die van mij en absoluut geen XL zou willen.

[Reactie gewijzigd door knirfie244 op 14 juli 2017 23:36]

Ze hadden beter naar het ontwerp van de VITA moeten kijken, maar ach Nintendo :)
Als je de verkoopcijfers naast elkaar zet denk ik dat je die uitspraak heel snel inslikt.....
goede verkoopcijfers had de WII ook, dat zegt ook vrij weinig.
9 van de 10 van de WII consoles fungeerden kort na de aankoop ook als stof vanger voor het TV meubel. (op een enkele casual gamer na dan)

De verkoopcijfers veranderen anders weinig aan mijn eigen ervaring met de handheld ;)

De slechte verkopen van de VITA heeft in mijn ogen eerder te maken met het feit dat Sony weinig tot geen support geeft voor de handheld en heeft laten dood bloeden helaas.
Mythevorming is geen feit. Cijfers tonen aan dat de console/game ratio voor de Wii een jaar voor zijn einde ongeveer net zo hoog was als dat voor de PS3. Ook in de nadagen van de Wii stonden nog zeer regelmatig Wii games in de top 5/10. Games als just dance. Niet voor de jongvolwassen gamer, maar het gaf wel degelijk aan dat er nog zeer veel Wii's in gebruik waren.
goede verkoopcijfers had de WII ook, dat zegt ook vrij weinig.
Als een console goed verkoopt, dan zal die console ook wel iets goed doen. Het zegt ontzettend veel ;)
9 van de 10 van de WII consoles fungeerden kort na de aankoop ook als stof vanger voor het TV meubel.
Dat roept men graag op game fora, maar niemand kan dat feitelijk onderbouwen. Hell: een gemiddelde Wii gamer (sidenote: waar massaal op gepirate werd!) heeft net zoveel games als een gemiddelde Xbox 360 gamer. Software sales zijn niet ingekakt naar verloop van tijd; alles wijst erop dat de Wii nog jarenlang actief werd gebruikt onder de doelgroep.

Oh, en als je een handheld zoekt met het ontwerp van de Vita... en krachtigere hardware... en zeer stevige software support van de maker...
What about Nintendo Switch? ;)
[...]
Als een console goed verkoopt, dan zal die console ook wel iets goed doen. Het zegt ontzettend veel ;)
[...]
Marketing en Historie, Het is nu eenmaal zo dat de support en ontwikkeling van Nintendo heel goed is, Echter wordt daar ook goed voor betaald gezien de term "SALE" bij nintendo nog steeds een vrij onbekend fenomeen is :)
Dat roept men graag op game fora, maar niemand kan dat feitelijk onderbouwen. Hell: een gemiddelde Wii gamer (sidenote: waar massaal op gepirate werd!) heeft net zoveel games als een gemiddelde Xbox 360 gamer. Software sales zijn niet ingekakt naar verloop van tijd; alles wijst erop dat de Wii nog jarenlang actief werd gebruikt onder de doelgroep.
Het enige waar de uitspraak uit af te leiden is dat de gemiddelde speelbaarheid voor een WII game vele malen korter is voor mijn gevoel dan de releases van de overige console games.
Kan me namelijk niet voorstellen dat je honderd uur speeltijd hebt op bijvoorbeeld "WII bowling"

Verder is het is niet zo heel raar dat er veel illegale content op de WII werd afgespeeld als je nog een dikke 35 euro vraagt voor bijvoorbeeld "Mario kart Double Dash" flink wat jaren na release.
Dit werkt piraterij erg in de hand
Oh, en als je een handheld zoekt met het ontwerp van de Vita... en krachtigere hardware... en zeer stevige software support van de maker...
What about Nintendo Switch? ;)
Moet zeggen it crossed my mind, maar gezien mijn new 3DS XL ook vrij snel ergens in een doos is beland wacht ik daar nog maar even mee. wellicht maar een WII-U op de kop tikken voor een zacht prijsje voor de nieuwe Zelda
Want de Wii (en nu de Switch) kende zoveel marketing? Het is vooral mond-op-mond reclame :P Precies, korting bij Nintendo is extreem zeldzaam, dus daar komen de verkoopcijfers zeker niet vandaan.

Ik vind het grappig dat je een feit als goed doorlopende software sales dan maar probeert te verpakken in 'ja maar Wii spellen duren zo kort'. Een titel als Metroid Prime 3 of Mario Galaxy heeft echt véél meer content dan de gemiddelde Call of Duty singleplayer hoor... Ondergetekende heeft genoeg uren in iets als Mario Kart zitten btw.
Dat er, naast prima software verkopen, ook nog eens zoveel gepirate werd, geeft alleen maar aan hoeveel er op een Wii is gespeeld. Het maakt de bewering dat een Wii alleen maar stof vangt echt complete onzin. Double Dash is een Gamecube titel trouwens.

Nu een tweedehands 3DS XL of Wii U scoren is inderdaad een prima keuze als je nog de gemiste Nintendo-games wil spelen.
Ik heb het over de algemene speelbaarheid van de games, tuurlijk zijn er uitzonderingen

Verder ook een slecht voorbeeld om de Single player van Call Of Duty in de vergelijk te noemen met een toptitel van Nintendo.
Call Of Duty is nou niet bepaald bekend om zijn Single player experience.

Sterker nog de gemiddelde speler interesseert zich volgens mij niet eens in de de Call of Duty single player campaign, Laat staan deze daadwerkelijk speelt of heeft gespeeld :)

Is een beetje een appels en peren vergelijk.

edit:

Ik stel voor een "new 3DS ergo" release welke daadwerkelijk is getest op ergonomie en niet na 5 minuten testen in productie is gebracht onder het mom "kan hem vasthouden is dus goed"

[Reactie gewijzigd door antimorian op 14 juli 2017 13:30]

De SP van een gemiddelde Mario-game is ook gewoon langer dan die van Uncharted of The Last of Us, als je die vergelijking aan wil gaan; ook goed :P
Feit is dat de Wii een verkoopsucces was waar ook gewoon veel en actief op gespeeld is.

Er zijn trouwens tientallen '3DS grips' uitgebracht door 3rd party accessoire makers die misschien een uitkomst voor je bieden ;)
mijn 3DS heeft al een aftermarket grip, echter haalt dit weinig uit.
Zal Sony eens bellen of ze hiervoor een "3rd party" oplossing hebben :)
Verkoopcijfers zeggen iets over comfort in je handen in welke zin? Het valt moeilijk tegen te spreken dat de Vita (en zelfs de PSP) comfortabeler in de hand liggen dan de Nintendo 3DS-serie.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee