Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Paul Hulsebosch

Redacteur audio en games

New Nintendo 3DS XL Review

Op alle fronten beter

Conclusie

De vraag is niet zozeer of de New 3DS beter is dan zijn voorganger. Die vraag is eenvoudig te beantwoorden; met drie extra knoppen heeft de handheld opeens dezelfde besturingsopties als de andere consoles die op de markt zijn, wat maakt dat het voor ontwikkelaars veel makkelijker en daarmee veel aantrekkelijker is om games te maken voor de handheld. Dat maakt de handheld dus ook aantrekkelijker voor gamers. Hoewel we er nu nog weinig van merken, zou de extra processorkracht ervoor moeten zorgen dat ontwikkelaars ook minder grafische offers hoeven brengen om een game naar de 3DS te vertalen. Daarmee opent de New 3DS dus de weg naar meer en interessantere games, die op de oude variant wellicht niet speelbaar zijn. De eerste games die enkel op de nieuwe variant zijn te spelen, zijn al aangekondigd.

De grootste kracht van de nieuwe handhelds is echter dat Nintendo het probleem van 3d op een knappe manier heeft opgelost. Veel spelers hebben bij de oude varianten van de 3DS de neiging om het 3d-effect uit te zetten. Die neiging hebben wij bij de New 3DS niet meer. Sterker nog; het effect is zo prettig dat we de schuif die de kracht van het 3d-effect regelt steeds hoger schuiven.

Daarmee komen we bij de vraag die we hier eigenlijk willen beantwoorden; is het de moeite waard om een 3DS in te ruilen voor een New 3DS? Die vraag is moeilijker te beantwoorden. Het 3d-effect is zeer indrukwekkend. Zien is hierbij geloven en we raden iedereen die overweegt om een New 3DS te kopen aan om het effect met eigen ogen te gaan bekijken in een winkel. Alleen: heeft 3d echt meerwaarde tijdens het gamen? Dat is wat ons betreft niet het geval, maar indrukwekkend is het wel. Het is daarbij de vraag hoeveel waarde je daar aan hecht.

De New 3DS is daarmee eigenlijk de handheld die de oorspronkelijke variant uit 2011 had moeten zijn; een apparaat waarbij het 3d-effect wèl prettig is om naar te kijken en dat de knoppen heeft die je verwacht van een apparaat dat bedoeld is om games mee te spelen. De New 3DS bewijst alsnog het gelijk dat Nintendo had door te geloven in een apparaat waarbij games in 3d bekeken kunnen worden zonder dat daar een speciale bril voor nodig is. Voor handheldliefhebbers is de New 3DS daarmee wel het ultieme hebbeding.

Getest

New Nintendo 3DS XL Zwart

Prijs bij publicatie: € 199,-

Vanaf € 216,58

Vergelijk prijzen

Bekijk alle uitvoeringen (13)

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (230)

Wijzig sortering
Mooie review! :)
Wie goed naar de camera kijkt die boven het grote scherm van de 3DS geplaatst is, ziet dat er nu twee kleine cirkeltjes te zien zijn in plaats van één.
Een aangename verbetering is het feit dat er nu twee rubbertjes zijn toegevoegd aan het bovenste scherm. Op de launch normale 3DS' ontbrak daar een rubbertje zodat het bovenste scherm, als je niet voorzichtig je 3DS dichtklapt met z'n geheel tegen de verhoging van het onderste scherm aan klapte, waardoor bij menig 3DS' vervelende krassen is ontstaan. Mooi dat dit eindelijk is opgelost :Y

Wel mis ik een stukje over het feit dat je in de System Settings van de n3DS een nieuwe feature hebt, de mogelijkheid om de microSD-kaart van je n3DS te benaderen als Windows (SMB) share, zodat als je even wat muziek, foto's of andere files over wilt zetten je niet de hele achterkant er steeds af hoeft te schroeven.
Enige nadeel hierbij wel is dat file modification dates van files en dergelijk niet werken voor wat voor reden dan ook, dus soms even lastig om de ene file van de andere file te onderscheiden.

Lader zat er al eeuwen niet meer bij, behalve bij de originele DSi, DSi XL en originele 3DS wordt deze niet meegeleverd bij de 3DS XL, 2DS, n3DS en n3DS XL.

Hardware specs van de n3DS overigens hier te vinden: Specs

[Reactie gewijzigd door rctgamer3 op 5 februari 2015 16:26]

Ik heb onlangs nog een 2DS gekocht en daar zat weldegelijk een lader bij hoor. Ik moet wel zeggen dat het de duurdere variant was met Pokémon maar volgens mij zit er altijd een lader bij.
Ik snap ook nog steeds niet waarom hij nog steeds geen 720P of 1080P scherm heeft, 800 x 480 (400 x 240 pixels per eye with stereoscopic effects ) is allang niet meer van deze tijd, dus waarom nog steeds geen 1080P, aangezien zulke schermen bijna geen bal meer kosten, want zelfs telefoons van €122,- hebben all een resolutie van 1080P, maar een apenraat van 200,- zonder oplader kan niet 1080P hebben.

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 5 februari 2015 16:19]

Waarschijnelijk omdat oude games er ook nog op moeten werken zonder dat ze er raar uitzien
Waarschijnelijk omdat oude games er ook nog op moeten werken zonder dat ze er raar uitzien
Oude spellen hoeven helemaal niet raar er uit te zien op 1080P scherm, oudere spellen kunnen gewoon mooi er uit zien op zo een resolutie, en je daar ook filters voor gebruiken.

Ik speel heel wat oudere spellen op mijn OnePlus One + Moga Pro Controller dat ook een 1080P scherm heeft, zo als Mario 3 of Super Mario en meer, en zien er goed uit.
Jij denkt serieus dat twee 1080p schermen in een prijscategorie van rond de 200 euro reeël is? Als je zo graag 1080p 3D video wil hebben, kun je eerder een flatscreen met 3D-functionaliteit kopen, dan heb je 1080p 3D beelden, sans games.
Nintendo probeert het in de HD-markt met de WiiU. Een tweede product met deels-identieke specs is overkill imo.
Ik zeg helemaal niet 2x 1080P, alleen de bovenste scherm, de onderste mag van mij part 800x600 wezen of lager.

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 5 februari 2015 16:33]

Ik zeg helemaal niet 2x 1080P, alleen de bovenste scherm, de onderste mag van mij part 800x600 wezen of lager
Dan hadden ze alle specs, dus ook de GPU een update moeten geven, en dan zou het alleen maar duurder worden, lijkt me vrij logisch waarom ze dat niet gedaan hebben

[Reactie gewijzigd door Sinester op 5 februari 2015 18:29]

Hoezo op alle fronten verbeterd? Gebruikt nog steeds dezelfde lage kwaliteitsschermen met een ontzettend lage resolutie waardoor alles er zo wazig uitziet. |:(
Hoewel de resolutie gelijk is gebleven is de kwaliteit van de schermen er op vooruit gegaan. Het scherm van mijn NN3DS Ambassador Edition is een stuk helderder en kleurrijker dan die van m'n oude 3DS.
Jij denkt serieus dat twee 1080p schermen in een prijscategorie van rond de 200 euro reeël is? Als je zo graag 1080p 3D video wil hebben, kun je eerder een flatscreen met 3D-functionaliteit kopen, dan heb je 1080p 3D beelden, sans games.
Nintendo probeert het in de HD-markt al met de WiiU. Een tweede product met deels-identieke specs is overkill imo.

[Reactie gewijzigd door rctgamer3 op 5 februari 2015 16:33]

inderdaad, PROBEERT. Maar ook die valt totaal niet te vergelijken met de concurrentie
Lage resolutie is normaal op zon game console, Ps vita = 960x540
Ik heb geen 3ds, maar wel een Vita en de resolutie/scherm is vergelijkbaar. Er is niets mis met mijn zicht en de pixels zijn te zien als je goed kijkt. Maar tijdens het gamen merk je echt geen zak van die "lage" resolutie. Waarom moet de resolutie hoger als dat niet nodig is. Games zien er bijna net zo gelikt uit als op de PS3.

[Reactie gewijzigd door batjes op 5 februari 2015 23:45]

Bij de 2DS zit wel gewoon een lader....
https://www.youtube.com/watch?v=AyU01q-uQW0

Gewoon een extra manier om de consument een poot uit te draaien.
Dat de lader vanwege een vorige generatie eventueel aanwezig is, is maar gewoon flauwekul.
De oude DS heeft een andere aansluiting bijvoorbeeld.
Bij micro usb had ik het wel gesnapt.

[Reactie gewijzigd door Sinned123 op 5 februari 2015 09:45]

Inderdaad, ik was al aan het zoeken of je het ding niet gewoon via micro usb op kon laden of zo, maar ik begrijp dat dat dus niet kan :(
Onbegrijpelijk wat mij betreft dat Nintendo geen gebruik maakt van het feit dat micro usb laders zo wijd verspreid zijn nu. Ik heb zelf overal wel een USB lader ter beschikking maar mocht ik besluiten om een new 3DS te kopen dan moet ik dus ook iedere keer de lader mee slepen als ik hem ergens naar toe wil nemen. Dat maakt het hele concept gelijk een stuk minder interessant, ook omdat je, hoe fijn een interne accu ook is, niet meer gewoon even een stel gewone batterijen er in kan duwen zoals vroeger. Ook kun je dan neem ik aan dus niet bv je 3DS aan een accupack hangen als je wat langer weg bent van een stopcontact.
Een aangename verbetering is het feit dat er nu twee rubbertjes zijn toegevoegd aan het bovenste scherm. Op de launch normale 3DS' ontbrak daar een rubbertje zodat het bovenste scherm, als je niet voorzichtig je 3DS dichtklapt met z'n geheel tegen de verhoging van het onderste scherm aan klapte, waardoor bij menig 3DS' vervelende krassen is ontstaan.
Op de oude 3DS zaten ook rubbertjes, maar deze zaten aan de zijkant. Het probleem was hiermee dat de rubbertjes soms te kort waren (of langzaam versleten raakte) en dat dus inderdaad de verhoging van het touchscreen tegen 't bovenscherm aan kwam. Met de NN3DS zitten de rubbertjes nu aan de bovenste rand en meer naar 't midden, zodat deze rubbers rusten op de verhoging van het touchscreen.

Maar inderdaad, het is nu eindelijk opgelost. :)
Naast het vreemde feit dat er standaard geen lader bij geleverd word vind ik sowieso dat Nintendo er een vreemde gedachtengang op na houd. Een nieuwe handheld is het in principe niet te noemen maar toch creeert Nintendo een soort scheiding binnen hetzelfde product door de hardwareverbeteringen van de New 3DS. Hierdoor is het straks voor gebruikers met een oud model 3DS niet meer mogelijk om bepaalde games te spelen.

Daarnaast vind ik het echt opmerkelijk dat Nintendo kiest voor een dergelijke 2e analoge stick. Waarom niet gewoon een volwaardige 2e analoge stick i.p.v. dat mini gedrocht.
Zoals al in het artikel gezegd word, is Nintendo steeds bezig om hun producten te verbeteren maar de meest voor de hand liggende dingen denken ze bij Nintendo blijkbaar niet na.
Omdat dan de form factor van de 3ds te veel moet worden veranderd. Als ze een tweede circlepad toe hadden moeten voegen. Is de 3ds(normale) te klein om hem onder de ABXY knoppen te plakken, je gaat als je hevig aan het smashen bent geheid de circle pad aanraken. En twee circle pads met verschillende grotes ziet er denk minder uit dan een "tepeltje"

Ik hoor aan alle kanten het "tepeltje" veel beter werd dan je zou denken. Ik ga de n3ds(niet de XL) halen de 13de met MM3D. Omdat ik Xenoblade wil spelen!
In het stukje "Samengevat" op het begin van de review zeggen jullie dat er een extra camera in de New 3DS zit, maar dat is helemaal niet zo. Er zit een IR blaster in, dit gebruikt de camera die ook al op elke andere 3DS en 2DS aanwezig is. Dit om ook in donkere omstandigheden de head tracking te kunnen gebruiken.
De IR filter is nu weggelaten bij de front camera waardoor de front camera foto's er ook wat vreemd uitzien.

Door dit soort onzorgvuldigheden begin ik toch te twijfelen aan de professionaliteit van de reviews hier op tweakers en hoe serieus ik deze dus kan nemen. Dit zijn niet zulke lastige dingen om te weten en toch worden dit soort verkeerde conclusies meermaals in de reviews verwerkt

Daarbij vind ik het kort door de bocht dat 3D geen meerwaarde zou hebben, het is semi-persoonlijk. In 3D spellen zoals Zelda OoT of Super Mario 3D Land biedt het juist heel veel meerwaarde, je ziet nu eindelijk hoe/waar je precies naartoe moet springen of waar je je wapens naartoe moet richten. Dit is een feitelijke constatering.

Ook kan je je veel meer in het spel gezogen voelen, maar dat iets persoonlijk.

[Reactie gewijzigd door Koldur op 5 februari 2015 09:49]

Als je naar pagina 5 doorbladert (Derde dimensie), zie je dat we daar een stuk uitgebreider ingaan op het 3d-effect en hoe Nintendo dat (volgens ons) voor elkaar heeft gekregen. Ik heb de tekst van de samenvatting overigens iets aangepast. Want die was wat al te kort door de bocht :)
Geen lader bijgeleverd? Doet Nintendo vaker van dat soort geintjes? Dat vind ik persoonlijk wel heel sneaky. Motorola haalt ook van dit soort geintjes uit.

Overigens denk ik dat deze serie van Nintendo zware concurrentie heeft van smartphones met een scherm van 5 inch of groter, dat zijn immers ook portable gamconsoles in zekere zin.
Geen lader bijgeleverd? Doet Nintendo vaker van dat soort geintjes?
Sinds de XL zit er geen lader meer bijgeleverd.

Toevoeging: In de jaren '70 verkocht Nintendo ook wel eens producten zonder bijgeleverde lader, dus het is zeker niet iets nieuws.

[Reactie gewijzigd door RayNbow op 5 februari 2015 07:46]

Dat slaat toch helemaal nergens op ? Zo'n lader kost amper € 2 om te maken, terwijl je € 199 voor de 3DS betaalt.

Vind de namen die Nintendo bedenkt ook niet echt handig. Eerst was het New Super Mario en nu "New Nintendo 3DS XL". Bekt niet echt lekker. Bovendien kan het makkelijk voor verwarring zorgen omdat je goed moet kijken of je de standaard 3DS hebt of de "New" 3DS.
Dat slaat toch helemaal nergens op ? Zo'n lader kost amper € 2 om te maken, terwijl je € 199 voor de 3DS betaalt.
Maar als je al een lader hebt, hoeft de consument minder uit te geven. ;)
Vind de namen die Nintendo bedenkt ook niet echt handig. [...] Bovendien kan het makkelijk voor verwarring zorgen omdat je goed moet kijken of je de standaard 3DS hebt of de "New" 3DS.
Dat probleem heb je ook in de autoindustrie. Heb je een nieuwe of oude <merk> <model>? ;)
Inderdaad, ALS je al een geschikte lader hebt. Dat is lang niet bij iedereen het geval. Ik vind wel dat Nintendo dan een service aan moet bieden alwaar je een gratis lader kunt bestellen (door bijvoorbeeld het serienummer van je "New 3DS" in te geven) voor het geval dat je deze niet hebt.
Of je bent geen cheapa$$ en besteld er gewoon eentje mee of wil je ook een gratis monitor bij een desktop PC?
Als je een kant-en-klare desktop PC koopt met monitor, toetsenbord en muis verwacht ik ook dat er een HDMI en stroomkabel bij zit.
Bij speakers worden ook geen audiokabels meegeleverd... en versterkers ook niet...

Je wilt gewoon een gratis lader. Zelf vind ik het best goed dat ze dit zo doen. Ik heb thuis ook 15 USB laders van allerlei apparatuur... zinloze verspilling. De oplader van mijn oude Nintendo DSi. Van mij mogen meer fabrikanten het los verkopen... mits ze de prijs niet verkapt opdrijven.
Als het een Micro USB lader is dan heb je gelijk want inmiddels hebben we een half dozijn in ieder huis liggen.
Ware het niet dat Nintendo natuurlijk weer een eigen connector heeft die absoluut niet gangbaar is en die heeft vrijwel NIEMAND in huis liggen want procentueel gezien hebben maar heel weinig mensen een Dsi of modernere DS als ze de 3DS(XL) kopen.

Hun kiezen voor die debiele standaard qua connector en moeten dan ook voorzien in een lader, het is gewoon niet netjes, niet klantvriendelijk en past gewoon niet bij een hoogwaardig product.
Jij koopt ook een auto zonder wielen omdat die al onder je huidige auto zitten?
Nintendo heeft een punt als ze de standaard micro usb gebruiken maar dat doen ze bewust niet.
Bij mijn speakers zaten audiokabels, maar die zijn ook van een fatsoenlijk merk. Waar het om gaat is dat jij der mening bent dat iedereen (net als jou) 15 van die laders heeft rondslingeren. Ik heb er bijvoorbeeld maar twee.

Daarbij gaan die ladertjes nog wel eens kapot. Altijd fijn om een reserve te hebben.
Ik zou eens een poll houden... Ik denk dat veel mensen een overschot aan laders thuis heeft liggen. zeker hier op tweakers...

En of je nu een console voor 199 euro zonder lader koopt, met de lader voor 12 euro.... of een console koopt voor 211 euro met lader... Geen verschil?

Waarschijnlijk zullen ze wel kiezen voor 211 zonder lader... maar ik heb liever optie 1 dan optie 2.

en ik ben dan ook benieuwd naar je speakerset. Want bij de meeste goede speakersets zitten juist geen kabels (omdat kabelkwaliteit bij analoog wel verschilt) en bij de Harman-Kardon setjes en dergelijke zitten vaak wel kabels, maar kwalitatief toch niet gelijk aan goede speakers...
Ik heb 4x Boston Acoustic A250 zuilen, 2x A225 center speakers en een ASW 250 subwoofer. Bijgeleverd werd speakerkabel met 2,5mm2. Dat was een complete set.

Een lader kost overigens geen € 12 per stuk; USB ladertjes krijg je voor enkele euro's.
En of je nu een console voor 199 euro zonder lader koopt, met de lader voor 12 euro.... of een console koopt voor 211 euro met lader... Geen verschil?
Jawel, 12 euro...

Even een puntje dat hier nog niet ter sprake is gekomen.

Feitelijk dwingt Nintendo kopers om alsnog die oplader aan te schaffen.
Immers: wanneer iemand een 3DS heeft (en dus een oplader) overstapt naar de New 3DS, zal die persoon waarschijnlijk z'n oude 3DS willen verkopen.
Een 3DS met oplader is veel makkelijker te verkopen dan een zonder.

Daarnaast is het, zoals Titan_Fox al aangaf, onzin dat Nintendo denkt in onze huiskamers te kunnen kijken.
Bij de verkoop van televisies gaat men er ook niet vanuit dat je nog wel een stroomkabel hebt liggen van de vorige.
Zolang ze de prijs van de lader niet hebben doorberekent in de prijs zie ik het probleem niet.....

alle andere fabrikanten berekenen dat gewoon door in de prijs. ALS Nintendo dat niet doet is het dus niet verkapt extra inkomsten binnen halen..... zo wel is het belachelijk.
Verbaast me nog niks dat ze straks ook hun eigen opslag kaartjes netzoals sony gaan uitvinden.
holy moly wat ben je dan afgezet. Misschien in het forum even een kijkje nemen in het topic:
zilveren HIFI-kabels gesmeed door elfen bij maanlicht # 5
Overdrijven is ook een vak. Ik ken ook mensen die honderden euro's uitgeven voor kabels. In mijn beleving is dat onzin. Je moet gewoon zorgen dat de kabels dik genoeg zijn (maar ook niet te dik) en de interne weerstand niet te hoog is.

Mijn versterker levert 6x 90 watt (6.1 met aparte LFE uitgang). Met 2,5mm2 kabels zit je dan heus wel goed. Het is wat anders als ik er honderden Watts doorheen ga jagen, maar dan denk ik dat ik ruzie ga krijgen met de buren.
Die namen worden vooral leuk in winkels waar ook tweedehands consoles worden verkocht. Dan krijg je benamingen als "new New Nintendo 3DS". |:(
hoe moet je dan opladen?? met AA batterijen? :+
Of met je oude lader, of je koopt een nieuwe.
de oude lader was niet gelijk aan een normale microusb kabel. Dus kan me voorstellen dat een hoop mensen die toch niet hebben.
De oude verkoop je met je oude 3ds mee lijkt me.
Smartphones zullen, totdat er fysieke knoppen bijgezet worden (of je je telefoon in een veel te grote controller plugt), nooit ECHT de handheldmarkt overnemen of bedreigen.
Toch wel, alleen moeten de game formats worden aangepast. Fighting games mag je vergeten, maar iets als Hearthstone op iOS is een gigantisch succes. Er zijn zelfs moba's en shooters op mobiele platformen.

(Ik begrijp niet waarom je Hearthstone wel op iPhone kunt krijgen maar je voor de Android-versie een tablet nodig hebt?)
Fighting games, platformers (probeer jij Super Mario Bros. maar eens te spelen zonder echte knoppen), shooters, sportgames (FIFA e.d., geen veredelde QTE-games).

De enige games die goed werken op telefoons en tablets zijn:

- RTS/TBS
- RPG (mits turn based)
- Race (gedeeltelijk dan, want het blijft toch bij alleen aanraken)
- TCG (trading card games)

In andere woorden: Spellen waar je reactievermogen echt van belang is om te winnen of een level uit te spelen, zijn bijna onspeelbaar op een mobiel, omdat je duimen zo'n 30-50% van het scherm beslaan en je geen twee knoppen tegelijk in kan drukken met één vinger (SMB, rennen en springen).

Ik denk alleen dat de groep "gamers" groter is geworden door telefoons en tablets, maar niet dat er mensen geen handheld meer kopen (die voorheen wel een handheld hadden) omdat ze nu een telefoon of tablet hebben.
Ik vind danmaku's (en zeker Cave games zoals Maximum Bullit Simulator en Deathsmiles) op mijn iPad anders bijzonder fijn werken (mits de controls goed zijn aangepast en er niet wordt gekozen voor een virtuele joypad), en dit zijn echt wel hardcore games waarvoor je reactievermogen en hand-oog coördinatie van belang zijn om je door het kogelgordijn een weg te banen. Deze mate van directe controle mis ik een beetje met een pad/stick.Voor spellen als Mario heb ik weer wel veel liever een fysieke controller.
Ik moest even opzoeken wat voor games je over praatte, maar daar kan ik me goed voorstellen dat zo'n directe controle inderdaad heel fijn is :)
Shooters op tablets zijn zoiezo niks qua besturing. Het werkt gewoon niet echt goed.
Lijkt me wel, ik heb geen DS meer, omdat ik maar af en toe een spelletje speel. Dan ga ik geen geld uitgeven aan een handheld als mijn Telefoon dat ook kan.

De beperkingen door de afwezigheid van fysieke knoppen zijn natuurlijk een nadeel, maar dan speel ik toch gewoon spelletjes die op touch gebaseerd zijn?

Wellicht ben ik niet representatief, maar ik kan me goed voorstellen dat er veel anderen zijn die geen 3DS hoeven omdat ze een mobiel hebben.
Het zijn zo'n verschillende apparaten, het is echt niet te vergelijken met elkaar. Er zijn een boel marktanalysten die het allemaal wel vergelijken, want daar krijgen ze mooie artikeltjes van, maar in de praktijk laat het gewoon zien dat het echt twee heel verschillende markten zijn die elkaar bijna niet beïnvloeden.
In de meeste huizen struikel je over de enorme hoeveelheid laders, ik ken de DS niet maar als dit gewoon een mini usb aansluiting is zie ik het probleem niet.

Als het Nintendo eigen is (wat volgens mij niet meer mag al doet apple het ook nog) dan zou een adapter inderdaad wel meegeleverd moeten zijn.
Het is geen standaard aansluiting helaas. Wel een fijne lader met goede kwaliteit kabel en ook wat langer dan normaal. De kabel leek mij erg degelijk, ook aan de connector kant, dus de kans dat je hem over meerdere generaties consoles kan gebruiken is zéér aanwezig.
Smartphones valt nog wel mee denk ik. De grootste bedreiging voor Nintendo is Nintendo zelf, ze kloppen zichzelf op de borst dat de handhelds het zo goed doen maar lijken zich niet goed te beseffen dat ze door Pokemon in leven worden gehouden. Streep die games weg en er is verdacht weinig om klanten naar de winkel te lokken om de nieuwste handheld van Nintendo te kopen.
[...] dat ze door Pokemon in leven worden gehouden. Streep die games weg en er is verdacht weinig om klanten naar de winkel te lokken om de nieuwste handheld van Nintendo te kopen.
Niet? En games als Zelda (OoT, ALBW, MM), Fire Emblem (Awakening en de aangekondigde If), Bravely Default, Kid Icarus: Uprising, Smash Bros, Pullblox, de aankomende Xenoblade, etc.?

In mijn top 10 meestgebruikte 3DS software (bijgehouden door 't apparaat zelf) komt geen Pokemon-spel voor.
Deden ze bij de 3DS XL toch ook al meen ik? De laders zijn uitwisselbaar, Nintendo noemt het 'milieu- en kostenbewust bezig zijn'. De laders zijn makkelijk apart verkrijgbaar, en als je al een 2- of 3DS had zijn ze nog prima uitwisselbaar ook. Je houdt dan gewoon de lader die je al had in plaats van dat je wéér een nieuwe krijgt.

Nog mooier zou een USB-lader zijn, die heeft iedereen tegenwoordig toch al.. maar ja.
Maar als Nintendo er een universele USB lader instopt kunnen ze zelf geen laders meer verkopen dus dat doen ze niet.
Iedereen heeft wel een berg USB-laders.. die hoeft Nintendo er ook niet bij te verkopen. Bovendien vraag ik me af hoeveel losse laders Nintendo verkocht heeft, denk dat ze daar echt niet veel rijker van geworden zijn.
Vergeet ook niet dat de reden is om een Nintendo systeem te kopen is, dat er 1st party Nintendo games op verschijnen. Mario, Zelda, Pokemon is op smartphones immers niet te vinden.

Afgezien van dat een smartphone vaak minder prettige controls heeft.
Als je al een DS of 3DS hebt, heb je al een lader.
De DS-lader is anders. De connector die gebruikt wordt is die van de DSi, 3DS, 3DS XL, New 3DS en New 3DS XL.
ik heb gelukkig al een 3ds en een 3ds xl dus gebruik die lader wel.

Heb de Zelda Edition in de pre order staan, Kan niet wachten deze ook weer bij me collectie toe te voegen haha. Heb de 3ds xl 2keer gebruikt denk ik lol
heeft van smartphones met een scherm van 5 inch of groter
Behalve dat die veel duurder zijn en vergeleken met een handheld zeer matige controls hebben. Een smartphone is leuk voor een spelletje Angry Birds, maar voor echte games is het niets. Ik denk niet dat er veel mensen zijn die een (N)3DS niet kopen omdat ze al een smartphone hebben met veel matige games (in vergelijking met consoles).
Behalve dat die veel duurder zijn en vergeleken met een handheld zeer matige controls hebben. Een smartphone is leuk voor een spelletje Angry Birds, maar voor echte games is het niets. Ik denk niet dat er veel mensen zijn die een (N)3DS niet kopen omdat ze al een smartphone hebben met veel matige games (in vergelijking met consoles).
De vraag is echter, is een smartphone goed genoeg voor de meeste nintendo handheld spelers. Als dat zo is dan kan dit wel eens een van de laatste nintendo handhelds zijn.
Het zou geen knalsucces worden. Heb je ooit geprobeerd een shooter of iets dergelijks op een mobiel te spelen? Touchscreen is niet geschikt voor preciesiewerk, omdat je tactiele feedback wil.

Dat is dan ook de reden dat een dedicated handheld gewoon nog bestaansrecht heeft. Een hybrid handheld/mobiel zal altijd een vervelend compromis zijn, met de Nokia Ngage als typisch voorbeeld van hoe het niet moet.

[Reactie gewijzigd door A Lurker op 5 februari 2015 11:19]

Inderdaad. En vergeet de Xperia Play niet, waarmee ook is geprobeerd om gaming en smartphone te combineren.

Het kan gewoon niet. Je moet met teveel factoren rekening houden en concessies doen.

Het scherm van een handheld console hoeft niet super te zijn, maar op je smartphone moet het natuurlijk wel HD retina oled glas zijn met retesnelle touch.
De hardware van een smartphone is al verouderd op het moment dat deze in de winkel ligt, maar de ontwikkeling van games op telefoons staat niet stil. De software moet je daarnaast ook steeds bijhouden en hopen dat de maker deze update.
Het uiterlijk mag ook niet te lomp zijn, dus waar laat je al die knoppen.
En ohjee, je hebt dan een device van 700 euro gekocht, moet je óók nog eens betalen voor (goede) games. Dat is natuurlijk helemaal van de zotte.
Van Motorola snap ik het, veel mensen komen al om in de micro USB laders...
Nintendo gaat er van uit dat de meeste kinderen al eerder eerder DS model hebben, en dus al de lader. Niet een geheel gekke gedachtengang (ik heb inmiddels 3 laders liggen) maar ik begrijp de verwarring voor veel mensen.
Overigens denk ik dat deze serie van Nintendo zware concurrentie heeft van smartphones met een scherm van 5 inch of groter, dat zijn immers ook portable gamconsoles in zekere zin.
Wellicht voor de mensen die onderweg wel eens een spelletje spelen, maar volgens mij kopen de meeste mensen een 3DS om gewoon thuis op de bank te spelen, en voor die mensen is een smartphone verre van een concurrent
Met de New 3DS wordt de meerwaarde van gamen in 3d opeens pas echt duidelijk.
4 zinnen later:
Alleen: heeft 3d echt meerwaarde tijdens het gamen? Dat is wat ons betreft niet het geval, maar indrukwekkend is het wel.
Uhm? 8)7
Zoals Cergorach al aangeeft sluiten de twee zinnen elkaar niet uit. Maar ik snap dat het verwarrend over kan komen en heb de tekst aangepast.
Tis zeker verwarrend.

Als 3D echt indrukwekkend is (zoals wordt aangegeven in de review) dan zou ik zeggen dat het meerwaarde heeft. Net zoals betere graphics.

Ik denk dat er meer gedoeld wordt op meerwaarde voor de gameplay elementen.

Maar meerwaarde in het algemeen is het sowieso als het indrukwekkend is...
Nou, het is vooral indrukwekkend. Het werkt, het is opeens prettig kijken. Het ding compenseert de kleine bewegingen die je ongetwijfeld toch maakt tijdens het spelen. En je hebt er geen bril bij nodig. Als gezegd, dat is vooral indrukwekkend.

Alleen - en dat is meer een opmerking in zijn algemeenheid, die enigszins los staat van de 3DS - vraag ik me af of gamen in 3d nu zoveel toevoegt aan gamen zonder dat je diepte kunt zien. Diezelfde vraag had ik toen een paar jaar geleden gamen in 3d opeens mogelijk was met een PS3. Games als Killzone 3 en Motorstorm 3D Rift waren toen opeens met een brilletje in 3d waar te nemen en het werkte en zeker bij Killzone had het zelfs een lichte meerwaarde tijdens het gamen, maar veel was het niet. Het is dan ook opmerkelijk dat er inmiddels haast geen games meer verschijnen voor platformen als PS3 en PS4 die kijken in 3d ondersteunen. Dat speelt ook bij de New 3DS. Het effect is indrukwekkend en het is knap dat Nintendo de werking zo verbeterd heeft. Maar - opnieuw, dit is een opmerking die wat mij betreft in zijn algemeenheid geldt voor gamen in 3d - of het nu zoveel toevoegt aan de beleving tijdens het spelen? Dat vraag ik me af.
Dat ligt toch echt aan de game. Hetzelfde speelde destijds bij de Wii, was de controller een gimmick of een waardevolle toevoeging? Sommige games maakte er zeer slim gebruik van en ik heb me erg vermaakt met die games, hier bood motion sensing een gigantische meerwaarde, andere games zoals Mario Kart speelde ik liever zonder motion sensing besturing en hier was het (voor mij) dus zonder meerwaarde.

Bij de 3DS speelt hetzelfde, bij sommige games heb ik het 3D als een meerwaarde ervaren (super mario 3d land is een goed voorbeeld dat de meeste 3DS bezitters wel kennen denk ik) maar bij andere games niet tot nauwelijks (Mario Kart is weer een goed voorbeeld voor mij persoonlijk). Als je zeer nauwkeurig afstanden moet schatten is 3D zeker een goede toevoeging (dit is waarom wij als mens 3D zicht hebben gekregen) maar als dit minder belangrijk is dan bied het ook minder meerwaarde.

Zoals je zelf aangeeft met Killzone 3 en Motorstorm 3D rift verschilt het per game. Misschien is het leuk om bij toekomstige 3DS game reviews een klein stukje te dedicaten aan of, en zo ja hoe, het 3D effect een meerwaarde kan bieden in die specifieke game.
Of we het zullen dedicaten weet ik niet ;) Maar stukje wijden aan de eventuele meerwaarde van 3d bij toekomstige 3DS-games is absoluut een goed idee. Zeker nu de New 3DS het opeens prettig maakt om met 3d-beeld te spelen.

[Reactie gewijzigd door Paul Hulsebosch op 5 februari 2015 14:42]

De zinnen mogen elkaar dan wel niet uitsluiten, helemaal duidelijk is het verschil niet. Goed dat je daarom de tekst hebt aangepast.
Ja dat is ook wel redelijk logisch als je snapt hoe het werkt. Het is voor mensen in het algemeen niet echt een meerwaarde maar het voegt nu met deze verandering wel wat toe aan de ervaring.
De twee zinnen sluiten elkaar niet uit, de meerwaarde van 3d is volgens Paul niet het geval. Wat ik bizar vind trouwens. Een slechte game zal er natuurlijk niet beter van worden, maar de ervaring van 3d voegt imho echt wel wat toe aan de gebruikers ervaring...
Nintendo lijkt echt hun best te hebben gedaan om de kennismaking met je nieuwe DS zo onplezierig mogelijk te maken.
  • geen lader
  • weinig opslag
  • SD kaart achter schroeven
  • lastige overzet procedure
En dat nog voordat je ermee gaat spelen.
Dat het daarna wel goed zit geloof ik best, maar die eerste indruk is ook vrij belangrijk.
  • weinig opslag
Heb je ooit een Vita gekocht? Daar krijg je niets bij (dus ook geen 4GB zoals Nintendo levert) en gaan niet eens standaard SD- of Micro-SD-kaartjes in, maar speciaal ontworpen Vita-kaartjes die 70 euro kosten voor 64GB.

Dan maak ik graag twee schroefjes los!
64GB microSD kaartje is niet te gebruiken voor de New N3DS: https://www.nintendo.co.u...should-I-use--948816.html
Officieel niet, maar je kan online informatie vinden over mensen die grotere SD kaartjes werkend hebben gekregen in de 3DS door ze te formatteren als FAT32.
Wel als je ze naar FAT32 converteert:
http://www.reddit.com/r/3...o_sd_cards_be_compatible/
Maar dat vereist misschien wat meer kennis dan de gemiddelde consument heeft.
Dat zeg ik ook helemaal niet. Ik wil alleen aanduiden hoe verrekte duur de Vita-kaartjes zijn, aangezien de 64GB de laagste Gigabyte-Euro-verhouding heeft. Nu in de N3DS krijg je al 4GB en heb je voor onder de 20 euro een 32GB-kaart.
Natuurlijk is het een beetje vervelend, maar zo erg is het nou ook weer niet.
een lader kost €10 bij de Mediamarkt http://www.mediamarkt.nl/...56,321839.html?langId=-11
een microSD kaartje van 16 GB kost €7 http://tweakers.net/price...b-class-10-+-adapter.html
De achterkant eraf halen en SD kaartje wisselen kost je (als het tegenzit) 2 minuten van je leven.
Het overzetten van de gegevens, tsja daar moet ik je gelijk in geven. alhoewel ik daar ook niet zo moeilijk over zou doen.
Persoonlijk denk ik niet dat het grootste probleem is óm die spullen erbij te kopen, maar eerder dát je het erbij moet kopen.
Een lader mag je wat mij betreft alleen maar weglaten als je een standaard (micro/mini) usb stekker gebruikt, en niet als je een eigen stekker gebruikt.
De reguliere gebruikers zullen de oude ds eerder verkopen of weggeven, en dan moet de lader erbij. Een groot deel van de "normale" gebruikers zal dus nog weer los een adapter erbij moeten kopen. Dat is onhandig.
• geen lader
Die had ik al. :p
• weinig opslag
Dat was ook al zo bij de 3DS. Wat moet Nintendo doen? Standaard 32 GB leveren?
• SD kaart achter schroeven
Die je alleen hoeft te vervangen als je de SD kaart wilt vervangen. Je hoeft niet meer zoals bij de oude 3DSen de SD kaart eruit halen als je 'm wilt uitlezen. Dit kan met de NN3DS via het netwerk.
• lastige overzet procedure
Kwestie van System Transfer op de twee systemen starten, instructies volgen en de SD kaart transplanteren?
Ik denk dat ze standaard meer moeten leveren ja. Wij zijn meer technisch en kopen met hetzelfde gemak een kaartje erbij. Veel ouders zijn totaal niet technisch en kunnen het handen in het haar blijven zitten wanneer blijkt dat spel X niet blijkt te draaien op de nieuwste console..
Veel ouders zijn totaal niet technisch en kunnen het handen in het haar blijven zitten wanneer blijkt dat spel X niet blijkt te draaien op de nieuwste console..
Die ruimte heb je alleen nodig wanneer je spellen uit de eShop haalt en ik denk dat de meeste ouders een spel gewoon fysiek in de winkel halen. In dat geval heb je geen (of verwaarloosbaar weinig) ruimte nodig. Dan is 4 GB voldoende.
Muv "Extra data" en DLC heb je idd geen SD kaart nodig. Dit is meestal niet meer dan een GB in totaal dus 4GB kaartje is meer dan genoeg.

Wil je retail spellen downloaden uit de eShop zit je sneller aan je limiet. Maar het upgraden van een SD kaartje is best simpel.
Niet iedereen heeft die al. Sommige mensen zullen dit als eerste console kopen in de reeks.

De oude 3DS XL heeft het ook niet achter schroeven, dus waarom dit nu wel ineens moet, geen idee. Handig is het niet.
Als dit je eerste is, dan is de system transfer sowieso geen issue, en om nou zo'n probleem te maken van het wegwerken van de SD-kaart die je toch hooguit één keer vervangt en daarna nooit meer, is ook zwaar overtrokken.
Houd je wat mij betreft alleen de lader over. Ja, da's inderdaad vervelend als dit je eerste 3DS is, maar het staat duidelijk op de doos en alle winkels die de handheld verkopen, hebben ook die oplader in huis, dus dan neem je er gewoon één mee. Big f-ing deal, zeg.
Dan kun je ook wel gaan klagen over je nieuwe printer (geen printerkabel), je nieuwe monitor (zit vaak geen VGA/DVI/HDMI/DP kabel bij) en ga zo maar door.
Ligt ook compleet aan het merk dat je koopt, en Nintendo hoort een goed merk te zijn. Ik kocht de originele 3DSXL vanaf een soort actiepagina, waar niet op vermeld stond dat er geen lader bij zat. Toen had ik dus een paar dagen een dooie 3DS in huis. Leuk. Overigens leven kwalitatief goede leveranciers wel kabels. Bij Dell krijg je de DP, VGA, USB en miniDP kabels er bijvoorbeeld gewoon bij.
Dan ben je opgelicht, want de originele 3DS werd gewoon inclusief lader geleverd. Pas vanaf de 3DSXL is die achterwege gelaten, en daar staat het met een rood kader voorop de doos.
Pardon, originele 3DSXL. Het werd vanaf de verkooppagina niet duidelijk gemaakt en er waren enkel plaatjes van het toestel. bol.com, een soort van speciale actiepagina, je kon vanaf die pagina, zonder de specs te bekijken direct in het winkelwagentje leggen.

Kreeg wat korting op de lader vanwege het slechte aangeven van, maar verder ook niets.
Zeker niet, maar sommige dingen worden enorm opgeblazen, zoals de 4 aangehaalde punten.
Niet zo leuk voor de "normale" 3DS bezitters. Straks komen er alleen nog maar games uit die op de nieuwe 3DS draaien, of niet lekker op de oude draaien vanwege het ontbreken van knoppen of processorkracht. Wat mij betreft een slechte zet van Nintendo, omdat de huidige bezitters zich wel eens genaaid kunnen gaan voelen daardoor.

Andere producenten doen ook wel varianten uitbrengen, zoals bijvoorbeeld de vele vormen van de PS3 (Fat, slim, verschillende HD groottes), maar die veranderingen brengen geen andere speelbeleving of sluiten toekomstige spellen uit. Het lijkt nu dat Nintendo de eerste 3DS te vroeg heeft gereleased en dat de "New 3DS" eigenlijk de handheld is die ze oorspronkelijk hadden moeten uitbrengen.
Dat is ook niet gebeurd met de DSi wat vergelijkbaar is mbt de N3DS. Ik denk dat het dus wel mee valt en de extra hardware power alleen gebruikt wordt voor extraatjes. Ontwikkelaars sluiten ook een hoop potentiele klanten buiten door een spel te maken voor alleen de N3DS.
Het grote verschil is dat de 3DS een nieuwe functionaliteit toevoegde, namelijk 3D gamen. De "New 3DS" biedt geen nieuwe functionaliteit, maar een correctie op het origineel. Dat zou men zo kunnen opvatten dat het origineel niet goed (genoeg) was.

In de review kwam al naar boven dat er games uitsluitend voor de New 3DS zijn aangekondigd.
In de review kwam al naar boven dat er games uitsluitend voor de New 3DS zijn aangekondigd.
Alleen Xenoblade is aangekondigd als NN3DS exclusive. Verder kunnen er games worden uitgebracht die op zowel op 't oude als 't nieuwe systeem kunnen worden gespeeld, net zoals dat het geval was met de Game Boy Color. Sterker nog, in feite zijn Smash Bros 3DS en Monster Hunter 4 zulk soort spellen. Wanneer deze gespeeld worden op een NN3DS maken ze gebruik van de extra rekenkracht (ze laden o.a. sneller).
De "New 3DS" biedt geen nieuwe functionaliteit, maar een correctie op het origineel.
NFC? Snellere hardware?
Je leest zijn post niet juist. Hij zegt dat de DSi (iets sneller, camera's aan boord, ander OS) vergelijkbaar was met wat nu de N3DS is (iets sneller, extra knoppen), maar dat daar maar een paar games uit zijn gekomen die echt niet op de originele DS te spelen zijn.
Het is toch niet zo abnormaal dat je een console moet upgraden? Het is gewoon een nieuwe console, een opvolger. De vorige is er al weer een tijdje. Dus is er nu een nieuwe.

Je dacht toch niet dat jouw console eeuwig de nieuwste ging blijven?
Nee, het is geen harde upgrade zoals we die inmiddels wel gewend zijn. Het is een apparaat wat nog steeds als 3DS gezien moet worden. De impliciete garantie die je mee krijgt bij de aanschaf van een echt nieuwe console/handheld, namelijk dat je er de komende x jaar tot de echte opvolger alle games en features mee kan draaien, wordt wel degelijk geschonden door Nintendo. Er is weinig kritiek op, een beetje maar zoals in deze review, dus Nintendo komt er mee weg. Ik vind het echter een schadelijke ontwikkeling.
Dat doen alle console/handheldbouwers, alleen wordt het meestal als losse add-on verkocht.

De PS2 had bijvoorbeeld de EyeToy, die verplicht was om bepaalde games te spelen.

De Xbox 360 introduceerde de Kinect, die ook verplicht was om bepaalde games te spelen.

Voor de N64 had je een geheugenuitbreiding die verplicht was voor onder meer Donkey Kong 64 en Majora’s Mask.

En nu heb je voor de 3DS een snellere processor en meer geheugen. Enige verschil is dat die zo moeilijk in een add-on te verwerken zijn, dus maken ze een 3DS waar die al in zitten. En ja, dan zijn er dus ook games waar die uitbreidingen verplicht voor zijn.

Ga dus niet net doen alsof Nintendo daar de enige mee is – er worden al vele jaren uitbreidingen en upgrades op bestaande hardware doorgevoerd, waardoor er games verschijnen die niet meer op de oude hardware werkt.
Precies wat ik ook meteen dacht. Dat 3ds verkoop in het begin tegenviel is niet meer dan logisch aangezien Nintendo keer op keer gamers straft als ze meteen een model kopen. Elke handheld generatie van hen kreeg later in de cyclus een betere uitvoering, logisch dat fans daar dan op gaan wachten. En deze keer maken ze het nóg bonter door een 2e keer een upgrade te maken die bovendien games krijgt die niet meer op de oudere uitvoeringen draaien.
Ik vind dat echt enorm minachtend naar je vaste fanbase persoonlijk.
Ik moet zeggen dat ik de score wel erg hoog vind. De 3D functie en de extra knoppen voor de besturing zouden heel normaal moeten zijn bij de eerste versie van 3DS. Natuurlijk zijn het goede verbeteringen maar desalniettemin verbeteringen doe voort komen uit het falen van de eerste versie.

Daarnaast is het ontzettend Jammer dat er geen lader bij zit. En voelt het apparaat absoluut niet ergonomisch aan.
Ik moet zeggen dat ik de score wel erg hoog vind. De 3D functie en de extra knoppen voor de besturing zouden heel normaal moeten zijn bij de eerste versie van 3DS.
Die extra knoppen pasten niet in de behuizing van de oorspronkelijke 3DS. Door Moore's law kan er nu snellere/betere hardware erin worden gepropt en neemt het bovendien minder ruimte in. (Daarnaast merkte ik het "gebrek" aan knoppen niet op m'n oude 3DS en op m'n NN3DS heb ik de extra knoppen nog niet zo vaak gebruikt.)

Het 3D effect op de oorspronkelijke 3DS was trouwens niet verkeerd. Het probleem was alleen dat het een kleine sweet spot had. Dit maakte 't bijv. lastig om de gyroscoopfunctionaliteit i.c.m. 3D aan te gebruiken. De New 3DS (XL) heeft extra rekenkracht aan boord en kan zich nu permitteren om continu face tracking toe te passen.
Natuurlijk zijn het goede verbeteringen maar desalniettemin verbeteringen doe voort komen uit het falen van de eerste versie.
Wat versta jij onder falen? De oude 3DS werkte naar behoren, maar technologische vooruitgang maakt een betere ervaring mogelijk.
Je maakt een goed punt RayNbow!

Ik versta onder falen dat je een apparaat op de markt brengt en dan specifiek op 3D wordt gericht door de fabrikant zelf en dan dat niet echt waar kan maken.
Het 3D-effect werkte ook op de eerste 3DS prima, maar je moest wel die sweet spot vinden en vasthouden. Eyetracking zal misschien overwogen zijn, maar zal wellicht te duur zijn geweest om standaard te implementeren.
Nu kan het wel, en het is een verbetering, maar het is niet dat het op de eerste versie niet werkte of zo.
Wat ik me nou zit af te vragen is waarom er blijkbaar niemand over valt dat er een eigen formaat powerconnector op zit. Iedere keer als een bedrijf als Apple een toestel op de markt brengt is er gezeur over dat er geen standaard micro/mini USB aansluiting op zit.
Er zit/zat zelfs wetgeving aan te komen dat bedrijven zou verplichten om een standaard aansluiting te maken (toch?).
En weer is er een bedrijf dat lekker zijn eigen stekkertje aanhoud waardoor je toch weer gebonden bent aan hun eigen lader. Want laten we wel wezen, veel van de oude ds'en gaan óf het verkoop circuit in, of gaan naar vrienden/kennissen etc. Dan gaan ze altijd weg mét lader uiteraard. Zo ben je toch weer gebonden aan een eigen lader van Nintendo vanwege de eigen stekker.
Geen lader meeleveren zou wat mij betreft alleen een optie zijn als je voorziet een standaard micro/mini usb aansluiting.
+1Anoniem: 50247
@blazez5 februari 2015 10:47
Ten eerste.
Als je de comments goed had doorgelezen had je kunnen zien dat minimaal een half uur voor je post dit al naar voren kwam.

Ten tweede.
Deze wet staat voor dat alle telefoons dezelfde laadkabels moeten hebben.
Dat je t ook op andere electronische apparaten tegen komt is mooi meegenomen.
Neem sony met hun camera's. Hoewel er niet direct een apple vergelijking aan t licht wordt gebracht is er toch onvrede over de aparte aansluiting.

Ik heb na de Gameboy advance geen nintendo handheld meer vast gehouden.
Gewoon om de reden dat de knoppen niet meer zo fijn lieten bedienen als met de gba wegens mijn grote handen.
Ik wil het wel weer eens proberen met de nieuwe 3ds maar ben er bang voor.
Wel mooi om te zien dat ze het 3d voor elkaar hebben.
Ok, ik wist niet dat dat alleen voor telefoons was. Weer iets bijgeleerd, bedankt.
Dan komt het er meer op neer dat het handig zou zijn als het hier ook doorgevoerd zou worden.
Ik heb sinds een week of drie nu de New 3DS. Bijna alle punten die je besproken hebt ben ik het mee eens. Mijn "probleem" heb ik ondervonden tijdens het overzetten van de gegevens.

Wie weet kan iemand mij helpen hier?

Je kunt met StreetPass puzzelstukjes uitwisselen. Iets wat ik vanaf dag één in 2011 ben gaan doen, leuk vind en nog steeds wil doen op de nieuwe 3DS.
Na het overzetten mis ik mijn puzzels. Alle puzzelstukjes heb ik nog wel, want als ik mijn Mii poppetje bij iemand anders zie heb ik iets van 1200 stukjes. Als ik op mijn New 3DS kijk, heb ik er ongeveer 100 en alleen de standaard eerste vijf puzzels.
Beide 3DS-en waar ik op gekeken heb, hebben allebei de laatste versie van Street Pass, 3.3.

Nu kan ik Puzzle Swap opgeven, maar ik vraag me af of ik dan niet gewoon opnieuw begin met nog steeds alleen die vijf puzzels.

Kan er nergens een antwoord over vinden op internet. Zoeken op Google is lastig omdat je dan bijvoorbeeld intikt: "Nintendo New 3DS puzzle swap puzzle pieces missing".
Dan krijg je allerlei pagina's die uitleg geven over Puzzle Swap, maar niet een antwoord kunnen geven. "New" is niet een hele beste zoekterm.

Wie weet het antwoord? Ik hoor het graag.
ik heb eerder gehoord over dit probleem.
het antwoord was dan "wacht op een nieuwe puzzel"

de volgende keer dat je via spotpass een puzzel krijgt wordt de lijst met puzzels vernieuwd en komen al je gespaarde puzzelstukjes weer terug.
Kijk, dat is nog eens een nuttig antwoord.
Bedankt daarvoor. Ik zal het in de gaten houden.
De eerste update van de New 3DS zelf heeft in ieder geval geen soelaas geboden ...

We wachten af.
goed nieuws, er is op dit moment een spotpass distributie bezig met een stukje van een dedede/kirby puzzel.

je krijgt dus waarschijnlijk vandaag of morgen je puzzels terug.
Ik heb inderdaad een puzzel gekregen en alles werkt weer zoals het hoort.
Bedankt voor "the heads up..." _/-\o_
Mag ik vragen waar je hem hebt gehaald? Ik wil er ook een..
Australische versie van play-asia.com
Australië valt onder de Europese gaming regio.
maar het is nu gunstiger om een weekje te wachten en dan langs de intertoys te gaan.
Ah ja dacht misschien dat je een winkel hier wist die hem al verkocht. Toch bedankt :)
Ik heb een uitnodiging gekregen van Nintendo voor de Ambassador Edition, en die heb ik gekocht a 199 euro. 6 euro verzendkosten ... Dus ik was 205 euro kwijt. Was in drie dagen binnen!
Zonder kabel :(
Met cradle :D
En een extra cover, waar Nintendo op staat en eentje waar Nintendo op staat in het Japans.

Op mijn site een stukje over geschreven.
http://www.woutie.com/blo...o-3ds-ambassador-edition/
Ik zit ook in het ambassador programma maar heb zo een mail niet gehad :(
Vaag, ik ken nog iemand die ook een mail gehad heeft, maar die heeft hem dan weer niet gekocht ...
Naam praktisch hetzelfde maar wel sneller maken?
Top dan krijgen we dus het goed op de verpakking letten van games probleem "only compatible with "new"3ds"
Waarom noemen ze hem niet gewoon 3ds 2 ? Zodat mensen een duidelijk verschil weten
Omdat de console niet anders en nieuw genoeg is om 'm een 2 mee te geven. Naast iets snellere processoren, 3 extra knoppen, NFC en beter 3D, is er eigenlijk weinig veranderd. Je kan er nog steeds 3DS en DS spellen op spelen en er zullen waarschijnlijk maar een paar spellen uitkomen die alleen op een N3DS draaien. Wel verwacht ik "Enhanced on N3DS" te zien op games vanaf nu.

Voor een 3DS 2 zouden ze echt moeten uitpakken en met een nieuw systeem moeten komen, dat zowel 3DS 2 als 3DS-spellen kan spelen, maar geen DS meer. Zo kon de DS Lite nog DS en GBA-spellen spelen, maar de 3DS alleen nog maar 3DS en DS (even de DSi buiten beschouwing latend).
1 2 3 ... 6

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True