Kodi-team brengt versie 17 van mediaspelersoftware uit

Het Kodi-team heeft de stabiele release van versie 17 van zijn mediaspelersoftware uitgebracht. Deze draagt de naam 'Krypton' en introduceert onder andere een nieuw uiterlijk van de software en wijzigingen aan de pvr- en live-tv-functies.

KodiDe nieuwe Kodi-versie is al enige tijd in de maak, zo verscheen in september een bètaversie in de Windows Store na de eerste bèta in augustus. Krypton is de eerste Kodi-release die via de Windows Store beschikbaar is, aldus het team. Eind december volgde de eerste release candidate van de mediaspelersoftware. Daarin waren veel van de nieuwe functies te zien, waaronder de mogelijkheid voor het selecteren van een videostream op dezelfde manier als een audiostream.

Bovendien zijn er veranderingen doorgevoerd aan de pvr- en live tv-functie. Zo zijn er nu meer dan vijftien nieuwe add-ons, die voor een groot deel van updates zijn voorzien. De interface is vernieuwd en het browsen moet volgens het Kodi-team een stuk sneller zijn in de nieuwe versie. Op het gebied van audio is er ondersteuning toegevoegd voor aanvullende streamingprotocollen en op Android komt er ondersteuning voor de officiële audio-api bij. Kodi vereist sinds de nieuwe release minimaal Android 5.0.

In de aankondiging schrijft het team dat versie 17 nu beschikbaar is voor Windows, Android, macOS en iOS. Zoals al eerder te zien was, is deze release voorzien van een nieuwe standaardskin met de naam Estuary. Deze vervangt de Confluence-skin die in eerdere versies van de software standaard aanwezig was. Op apparaten met een touchscreen is de Estouchy-skin te gebruiken. Een overzicht van alle nieuwe functies is in een uitgebreide changelog te raadplegen. Krypton is beschikbaar via de downloadpagina van Kodi.

kodi 17 krypton

Door Sander van Voorst

Nieuwsredacteur

06-02-2017 • 10:32

109

Reacties (109)

109
108
38
3
0
60
Wijzig sortering
Jammer dat de Linux versie er nog niet is. In de unstable ppa stond vrijdag RC3 en de nightly was al over versie 18. in RC3 had ik geen beeld met VAAPI hardware acceleratie en Aeon Nox was niet beschikbaar.
Dat zal een kwestie van (korte) tijd zijn. Voor Archlinux is hij er al.
Zie hier
Is dit nu ook de versie die op de Xbox One geïnstalleerd kan worden? Zullen een paar van mijn vrienden wel blij mee zijn.
In versie 17 hebben ze wel ingezet op een echte UWP versie, dus de XBox One zal hopelijk niet meer lang op zich laten wachten :)
https://kodi.tv/kodi-goes-windows-store/

[Reactie gewijzigd door Fireshade op 25 juli 2024 08:55]

volgens mij is het een wrapper om de kodi code heen waardoor het in theorie moet werken.
Echter door de wrapper zijn nog niet alle functies beschikbaar, Althans zo heb ik het begrepen. :)
Xbox one is mij niet bekend, maar dit is inderdaad de versie die al een tijd beschikbaar was als UWP applicatie in de Windows Store. Als de Xbox One deze mag downloaden zal dat inderdaad mogelijk zijn en is de xbox one ineens een hele leuke streaming box geworden.
Eigenlijk toch grappig....

XBMC, het vroeger Kodi, is begonnen op de XBOX. En laat die op dit moment (nog) niet ondersteunt worden....

Heelijk programma, Kodi. Helemaal top.
Heb hem bij mij op een Nvidia Shield. Maar moet zeggen dat het echt een downgrade is in gebruiksvriendelijkheid:
- de knoppen op mijn controller hebben nu allemaal andere functies en snel vooruitskippen zit er niet meer in (je kan alleen 10 min. skippen of gewoon fastforwarden...).
- de menus zijn een stuk minder overzichtelijk als voorheen

Is er een mogelijkheid om de menus en knopppen hetzelfde te krijgen als versie 16?

[Reactie gewijzigd door RommelD op 25 juli 2024 08:55]

Er is ook Confluence voor Kodi 17. Verder kun je ook nog eventjes door met SPMC (een Kodi-clone) die nog op v16 Kodi draait. De stapgroottes van RWD/FFW kun je instellen in de Kodi menus.
Er komt nog een update voor de controller
Heb je een idee wanneer?
Probeer de krypton nightlies even. Die kan je gewoon upgraden.

Vind zelf ook de indeling van de knoppen niet duidelijk dus zal zeker zorgen dat dat gecorrigeerd wordt.

[Reactie gewijzigd door Idiocracy op 25 juli 2024 08:55]

Anoniem: 454933 6 februari 2017 10:33
Ik kreeg de update onlangs op mijn Android TV binnen, maar hij is al een paar keer gecrasht. Weet niet of het aan mij ligt, meer mensen het probleem?
Inderdaad veel crashes de afgelopen twee weken als ik plugins gebruik, opvallend genoeg neemt dit niet af als ik terug schakel naar 16.1. Ik vermoed dat veel plugins momenteel aan het bouwen zijn om alles compatible te krijgen en daardoor instabieler zijn dan normaal.
Anoniem: 221563 @henk7176 februari 2017 10:42
Addons die niet compatible zijn zouden bij de eerste start automatisch uitgeschakeld moeten worden. Kreeg gisteren zelf die melding ook na de eerste start.

Ben zelf verder nog geen fouten tegengekomen. Overigens lijkt het erop dat je je crashes baseert op een RC, niet op de final.
16.1 final en 17.0 RC. Vaak dieper in het navigeren, bijvoorbeeld bij zoek opdrachten.
Kan er mee te maken hebben dat ik sinds kort op Linux ben overgestapt en dat niet alles optimaal werkt. Echter toen ik het op mijn windows machine probeerde was het niet stabieler.
Anoniem: 221563 @henk7176 februari 2017 10:56
Ik zou zeggen, installeer de Final en kijken of het scheelt :)

Heb zelf veel betere ervaringen met Kodi onder linux dan onder Windows to be honest. Gezien de laatste Windows 10 update wederom hardware kapot heeft gemaakt zit ik er zelf ook aan te twijfelen om weer terug te gaan naar Linux voor mn HTPC.

(Had de vorige keer voor Windows 10 gekozen i.v.m. Netflix en surround geluid, wat dus niet wil werken op Windows 10.)
Bor Coördinator Frontpage Admins / FP Powermod @Anoniem: 2215636 februari 2017 11:45
Gezien de laatste Windows 10 update wederom hardware kapot heeft gemaakt zit ik er zelf ook aan te twijfelen om weer terug te gaan naar Linux voor mn HTPC.
Dat lijkt mij gewoon onzin imho. Doorgaans maakt een Windows update geen hardware defect (wat technisch gezien ook niet zo makkelijk gaat door een OS update).
Anoniem: 221563 @Bor6 februari 2017 11:50
Goed dat je imho zegt, want het blijven wel de feiten. In mijn geval is het de externe geluidskaart die geen digitale audio meer doorstuurt. Ook niet wanneer ik hem op een ander apparaat aansluit.

Bij een collega van me was het de externe USB3 HDD.

Zo zijn er meerdere mensen die zulke problemen ondervinden met Windows 10 updates.

Een bevriende kennis met zijn eigen ICT zaak krijgt dagelijks Windows 10 pc's binnen waarvan randapparatuur niet meer werkt na een Windows 10 update.

Uiteraard zal de grootste groep gebruikers geen last van ondervinden. Maar er zijn er ook enorm veel die niets anders dan troubles ontvangen.

Edit: Voor alle sceptische mensen, nee jullie lezen het goed. De hardware is kapot, geen driver problemen. Ook op andere systemen werkt de USB kaart niet meer sinds die Windows update.

Maar goed, laten we weer naar ontopic gaan ;)

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 221563 op 25 juli 2024 08:55]

Bedoel je nou dat de hardware fysiek kapot is gegaan door een OS update, of dat het niet meer werkt doordat windows zich geupdate heeft (en sommige randappratuur niet werkt, omdat het nieuwe drivers nodig heeft).

Zijn 2 totaal verschillende scenario's (waarbij ik scenario 1 nog noooooooit tegengekomen ben)
Dat is inderdaad erg sterk, maar hardware van derden domineren zouden ze best wel willen, denk ik. Ze komen er alleen niet mee weg. Nu een jaar of 2 geleden een HP PC meegemaakt die ineens niet meer van mijn non-Windows (EFI) bootstick wilde opstarten nadat Windows op de harde schijf was geinstalleerd. De machine is dus door Windows in een bepaalde state gezet, wat ik om eerlijk te zijn nogal verdacht vind. Er komt zelfs fysieke opslag van informatie aan te pas buiten de gangbare storage-apparaten om.

Waarschijnlijk zullen weinig mensen het met me eens zijn maar ik denk dat OSS nog steeds de nr. 1 vijand is van de hele computerindustrie. Het laat hardware alles doen wat het kan en trekt de enorme torens die vandaag voor besturingssystemen door willen gaan in twijfel omdat een paar honderd MB aan binaries eigenlijk al voldoende is om de boel bruikbaar te maken. Daarom lopen we nu rond met ecosystemen en app-winkels. Niet omdat dat zo veilig en gebruiksvriendelijk zou zijn maar om de gebruiker zo ver mogelijk van de eigenlijke hardware vandaan te houden. Want die kan waarschijnlijk veel meer dan wat het opgedrongen voorgeinstalleerde systeem toe laat. Dat aan de gebruiker geven is geen goed idee want dan moet het volgende produkt uit de lijn serieus beter zijn. "Features" die volledig uit software bestaan verkopen alleen bij gebrek aan beter.
Ik ga er vanuit dat dat allemaal toeval is. Hier op de zaak iig nog nooit van dit probleem gehoord en het lijkt me ook erg sterk.
Dat er iets niet meer werkt wil niet zeggen dat het defect is natuurlijk. Drivers edg zijn meestal het probleem.
Randapparatuur dat niet meer werkt is natuurlijk doorgaans wegens driverproblemen. Ik durf serieus te betwijfelen of Windows 10 fysiek randapparatuur zou kapot maken. Dit zou dan al veronderstellen dat hij meer stroom stuurt via bv usb aansluitingen dan het apparaat aan kan.
Ik weet niet waar jij je hardware vandaan haalt, maar ik zou een andere leverancier zoeken, want deze levert echt 100% troep.

Hardware kon dit soort problemen in de jaren 80 nog wel eens geven, in de jaren 90 al amper meer en nu gewoon niet meer.
Hardware moet gewoon tegen bepaalde grenswaarden kunnen dat is zo afgesproken en software als windows zal nooit die grenswaarden overschrijden.

Wellicht dat je dit soort problemen nog kan tegenkomen met hardware gemaakt in de binnenlanden van China, maar alles wat officieel in NL op de markt is kan niet stuk door software.
Nou, kapot maken misschien niet, maar sinds de anniversary update blijft mijn PC zowat elke dag wel een keer hangen (dat een harde reset nodig is), schijnt iets te maken te hebben met als je je system op SSD hebt staan en ook applicaties op een HDD.. Nog steeds geen patch voor geweest (in iedergeval niet dat het bij mij heeft opgelost), bij sommige mensen zou een complete schone installatie met de anniversary variant het ook oplossen (maar daar ben ik te lam voor, en ik wacht wel op de creative update, als het dan nog steeds is, dan ga ik misschien wel eens opnieuw installeren)..
Draai eens een (CLI of Powershell elevated) chkdsk /f /r

Idem voor personen met het 100% disk usage probleem.
Had dat indertijd al geprobeerd, had toen geen effect. Maar het startte echt vanaf de dag dat ik de Anniversary update had geladen, daarvoor nooit problemen gehad.

Maar in iedergeval thanx voor de suggestie.

[Reactie gewijzigd door SuperDre op 25 juli 2024 08:55]

Kom ik ook langzaam maar zeker achter
Heb het ook liever in linux draaien dan op een Win bak..
Zo blijkt maar weer...belangrijkste addon werkt niet meer onder Windows
Kan op activeren klikken, opnieuw installeren van plugin had ook geen zin
En opnieuw Kodi installeren ....dat...ga ik echt niet doen (op windows)
Er zijn waarschijnlijk geen drivers voor die hardware onder Windows 10. Het is dus niet kapot, alleen weet Windows 10 niet hoe hij die hardware moet aansturen. Als je terug gaat na een vorige versie, dan doet je hardware wel weer.
Er was ook hardware waar later pas updates voor windows 10 kwamen, en soms moet je de drivers zelf van de website van de fabrikant halen. Onhandig, ja dat wel. Maar je hardware is niet kapot
Pak altijd de nightly builds, nooit een probleem op een volledig bijgewerkte Windows 10.
Zoals hieronder beschreven lijkt het me eerder in je drivers te zitten dan wel in je addons
Ik heb inderdaad hetzelfde gevoel. Voorheen draaide ik Kodi 16.1 op KodiBuntu op een Asrock HTPC-tje. Dat draaide retestabiel, hetzij wel wat traag i.v.m. de Atom processor, maar alles werkte, zelfs i.c.m. mijn Harmony AB.

Ik heb nu een nieuwe HTPC gekocht/gebouwd met een barebone (toevallig ook Asrock) een I5 en Windows 10, i.v.m. emulation wat ik ook wil draaien via mijn TV.
Wat een ellende zeg! FLIRC en Windows werkt gewoon niet fijn samen, kan de PC niet uit sleep halen via IR, Kodi crasht te pas en te onpas, etc.
Waarom puur voor emulatie windows kiezen ?
Bekend platform, makkelijker aan te passen voor mij. Mijn kennis van Linux komt daarin gewoon te kort.
Beetje fatsoenlijk driver management is toch wel basis tweakers vereiste
van crashes heb ik geen last gehad na de update, maar ik heb wel gemerkt dat bij mij mijn custom theme weg was. Wat mij ook niet echt de bedoeling leek aangezien ik hem wel perfect kan gebruiken met deze versie.
Heb je je custom theme gebaseerd op een standaard thema? Zou me niets verbazen wanneer deze gewoon is bijgewerkt naar de nieuwste versie van t thema. Heb dat zelf namelijk ook al meegemaakt.

Je thema een andere addon naam geven voorkomt zoiets.
Draai het ook op Android TV maar tot nu geen crash gehad. Ik draai weinig add-ons. Kan zijn dat een add-on van jou niet goed werkt met Kodi 17 omdat het nog niet geüpdatet is.
Ik heb hem ook al een paar dagen op mijn TV binnen gekregen, schok wel ff van de nieuwe interface / skin die ik niet zo mooi vind.
Gelukkig eenvoudig weer terug naar de oude interface en skin en nog geen crashes gehad.
Ik ben ook heel snel weer terug gegaan naar de vorige skin. De nieuwe skin is mooier, maar echt niet gebruiksvriendelijk. De nieuwe touch variant is wel prima.
Ik schrok ook een beetje van de nieuwe skin heb hem ook snel weer teruggezet. Alles werkt in principe goed. Had een addon geïnstalleerd waarmee ik wwe kon kijken. Met versie 16.1 geen problemen maar maar de nieuwe kodi veel last van haperingen terwijl die in de vorige versie perfect werkten. Heb jij misschien een idee. Draai kodi ook op Sony Android tv btw
Bij mij starte Kodi niet eens meer op na de update (Sony Android TV). Opnieuw geinstalleerd en loopt nu als een zonnetje :)
Op mijn laptop met Windows 10 werkt v17 goed, maar toch ook al 2x gecrasht tijdens het streamen. Dit had ik met v16 slechts heel sporadisch, maar ik vermoed ook dat ik de add-ons nog wat tijd moet gunnen. Youtube werkt in ieder geval wel goed en ik vind die add-on ook overzichtelijker met de nieuwe skin.

Op mijn Honor 7 met Android 6.0 werkt KODI volledig niet meer. Het start op, ik zie een voortgangsbalk met een melding dat alles wordt klaargemaakt voor een eerste start, splash screen start daarna opnieuw en een second later is het weg en sta ik op m'n 'bureaublad'. Geen foutmelding, niets. Verse install uitgevoerd (data eerst manueel gewist, daarna de app) maar jammer genoeg geen oplossing. Gebruikte het toch amper op m'n smartphone, dus heb het dan maar verwijderd. M'n Android tablet moet ik nog upgraden, maar daar sta ik nu na bovenstaande ervaring niet voor te springen.
Nope nog geen crashes gehad gaat prima op tv
Niet gecrasht, maar ik merk wel extra vertraging tussen klikken en geluid. Tevens bij het afspelen van een film moet ik altijd het geluid 425ms sneller zetten.
Kan Kodi op een Android telefoon tegenwoordig casten naar een Chromecast?
Afhankelijk van welke Chromecast je hebt zijn er wel een aantal mogelijkheden.

http://www.alphr.com/goog...on-a-google-chromecast-in
Ik gebruik ook Kodi in samenwerking met LocalCast om te casten naar een Chromecast. De beschrijving met het vervangen van de XML is tegenwoordig achterhaalt, LocalCast heeft tegenwoordig deze functie in de app ingebouwd
Gebruikte ook LocalCast, nu overbodig met de Shield TV.

Gaf alleen aan dat er mogelijkheden zijn
Was de eerste hit bij google dus snap nog steeds niet dat mensen zelf niet een beetje research doen.
Vraag ik me ook af....
Ben nog steeds erg blij met deze software. Draait erg goed op mijn Intel NUC en m'n QNAP NAS :) Speelt alles en zit bomvol optie's, erg fijn zulke projecten!
Nog beter, draai dit alleen maar op m'n QNAP met HD Station, werkt top!
Ik heb een Android TV box die draait op Android 4.4, net als veel vergelijkbare boxen. Voor deze China made apparaten zijn vaak geen upgrades naar Android 5 beschikbaar (ook niet onofficeel). Helaas dus geen Kodi 17.

Van de adnere kant: ik heb nu SPMC 16.5 er op staan (http://spmc.semperpax.com/) waar volgens de notes ook Lollipop (Andoird 5) voor nodig is. Desondanks werkt het gewoon. Even testen wat er wel/niet kan :)
Xiaomi mi box 3, heb ik over, heeft 6.0. Daar heb ik al ruim voor dit bericht de nieuwe versie op geprobeerd.
Ik blijf voorlopig nog bij 16. Eerst wachten totdat versie 17 is "uitontwikkeld" en daarna upgrade uitvoeren naar 17. Versie 16 is nu ontzettend stabiel en dat wil ik wel zo houden :)

[Reactie gewijzigd door magnifor op 25 juli 2024 08:55]

Meh. Ik wil geen andere skin ben gewend aan Aeon Nox. Wacht wel eventjes totdat alle addons aangepast zijn enzo.
De officiele skin werkt gewoon. Ik gebruik nu Aeon Nox Silvo, mooi mod op de originele.
Ik kon in de changelog helaas nog steeds niet vinden dat visualisaties worden ondersteund in deze versie van Kodi voor Android. Dat vind ik wel echt jammer voor mijn mibox3 :'(
Ga naar my addons en dan enablen

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.