PowerDVD kan vanaf volgend jaar uhd-blu-ray op pc afspelen

PowerDVD, de mediaspelersoftware van CyberLink, moet vanaf 2017 in staat zijn om uhd-blu-rays af te spelen. Het bedrijf heeft de daarvoor vereiste certificering ontvangen van de Blu-ray Disc Association.

Op de BDA-site is het Taiwanese CyberLink tot nu toe de enige partij die een licentie in de categorie 'pc application software' heeft verkregen voor bd-rom 4.0, dat in het leven is geroepen voor uhd-inhoud. In zijn bericht meldt CyberLink niet welke hardware voor het afspelen van de blu-rays nodig is. Op de BDA-site staat dat tot nu toe alleen Hitachi een licentie voor een pc-drive voor het afspelen van uhd-blu-rays in zijn bezit heeft.

Tot nu toe was voor het afspelen van uhd-blu-rays een standalone speler nodig, maar door de certificering van CyberLink komt daar de mogelijkheid bij om de inhoud via een pc af te spelen. Uhd-blu-rays ondersteunen weergave van beelden met 3840x2160 pixels en gebruiken hevc voor compressie. Daarnaast is er ondersteuning voor hdr en voor beelden met maximaal 60fps. De PowerDVD-software is alleen beschikbaar voor Windows.

Uhd-blu-rays maken gebruik van beveiliging door middel van aacs 2.0. Het Chinese DVDFab gaf eerder aan dat het geen poging zal ondernemen om dit te kraken.

Door Sander van Voorst

Nieuwsredacteur

05-12-2016 • 15:06

141 Linkedin

Reacties (141)

141
127
77
8
0
27
Wijzig sortering
Mensen die media gebruiken zijn mensen die bereid zijn te betalen voor kwaliteit

Lees maar eens een review over een UHD player .... CNET schreef laatst nog: Netflix 4K/HDR doesn't hold a candle to the quality of UHD discs

dat zegt genoeg, ook ik kijk (in bed) naar Netflix af en toe, maar mijn god,wat een verschil

Audio/Video is mijn hobby , maar heeft niet iedreen meer plezier van goede kwaliteit , dankt de IMAX theaters daar neit hun populariteit aan ?

IK snap werkelijk niet hoe men zonder discs kan, als je plezier beleeft aan een goede film / serie ervaring
Pathe streamt alle films 400 tot 500GB per film die niet imax is), goede kwaliteit en streamen kan dus wel samen gaan.
Wauw , klinkt als Kaleidoscoop, ik woon in Barcelona en kan dit helaas niet uit proberen , maar klinkt veelbelovend !
Zo bedoelde ik het niet. De bioscoopketen pathe streamt zijn films via internet naar haar bioscoopzalen, werkt ook met een key wat vergelijkbaar is met deze schrijfjes. Als consument krijg je dit niet zo helaas. Sorry voor de onduidelijkheid. Heb afgelopen maand een rondleiding in pathe gehad, vandaar.
ik denk dat ze het binnenhalen op hun server (in hun filiaal) en vervolgen van daar uit streamen naar hun projectors..
Heb een tijd geleden de pathe van een glasvezel verbinding voorzien. Diegene die er bij bleef kon mij hetzelfde vertellen inderdaad. Ik wist dit namelijk niet. Best leuke info was dat.
als je zo'n stream kan benaderen heb je gewoon thuis je prive bioscoop :P
Dan zal ik denk ik snel zonder werk komen te zitten en meteen op de zwarte lijst bij KPN zakelijk staan. Daarbij was er altijd de "hoofd" van pathe aanwezig. Ik moest ook via de lift met een speciale code naar de desbetreffende verdieping toe.
Voor zover ik weet is dit nog niet het geval, maar wel de toekomst. Op dit moment worden films nog lokaal neergezet, echter doen Pathé bioscopen zelf hun voorstellingen niet meer managen (dat gebeurde vroeger wel, met een zgn. Theater Management System (TMS)). Dit wordt nu allemaal centraal aangestuurd vanuit het hoofdkantoor.

Het streamen van de films zelf gebeurt naar mijn weten nog niet vanaf een centrale locatie naar de bioscopen. Zoals gezegd is dit wel waar ze naartoe willen.

Maar ik kan me vergissen, werk er al een aantal jaar niet meer :)
Het word gestreamed. Ze loggen in op een bepaalde server geloof ik. Maar het word nu al gestreamed iig.
ah , nog steeds interessante info ;-)

Kaleidoscope krijgt de Masterfiles vd studio en maakt daar hun 'eigen rip' van , wat soms resulteert in iets betere kwaliteit dan de UHD discs

Helaas een enorm dure hobby , te duur voor mij althans
Pathé streamt zijn films niet via het internet. Er zijn bedrijven die de distributie van films faciliteren. Die bedrijven hebben een eigen netwerk (geen internet) waar ook de Pathé locaties op aangesloten zijn. De films worden eerst binnengehaald op de lokale server. De eisen van de studio's kunnen nog wel eens zo streng zijn dat er een aparte DCP bestand per filmzaal nodig is, in ieder geval een aparte key.

Naast de beveiliging, en het niet (zomaar) te streamen formaat zou dit ook nog is het netwerk onnodig duur maken. Ik denk dus dat je verkeerd bent voorgelicht.

Pathé doet trouwens wel aan streaming (events), maar die kwaliteit is niet te vergelijken met de DCP's.
Zeker weten? Volgens mij downloaden ze een DCP en kunnen deze een bepaalde periode tonen op basis van de KDM die ze ontvangen.
Die man liet mij zien dat hij een film ging downloaden (lees binnenhalen, het was wat andere software dan thuis zeg maar) en toen had hij een key en konden we kijken, er zat niet heel veel tijd tussen het downloaden en kijke, maar dat zou ook goed een DCP kunnen zijn. Hij had het zelf wel de hele tijd over streamen, maar kan een vergissing in de term zijn. Al lees ik hierbover wel reacties van iemand die glasvezel bij Pathe hiervoor heeft aangelegd.

Ik denk dat ze ook de concerten en opera's zo streamen.

[Reactie gewijzigd door Hobbykok op 5 december 2016 18:18]

Je kan starten met zo'n film als 20% van de DCP is binnengehaald (gedownload vanaf hun server of lokale centrale opslag.
Inderdaad. Ik koop ook netjes mijn blu-rays en 3D blu-ray's omdat ik wel om kwaliteit geef.

Ik zoek nog wel een programma die straks UHD blu-ray's kan rippen zodat ik mkv's op mijn htpc kan zetten. Zal vast nog wel komen.

LG heeft in ieder geval al een speler voor de pc die ook UHD kan afspelen.

[Reactie gewijzigd door Tourmaline op 5 december 2016 15:28]

en deze maand komt de OPPO 203 uit , spec's zijn erg goed , alleen jammer v h ontbreken van Darbee processing, dat komt wellicht terug op t duurdere broertje)

Ja ook ik maak backups , vooral van nwe Bluray Concerts en Bluray Audio discs , t zou enorm irritant zijn om die constant in de player te moeten doen (+ kans op beschadiging)
Over welke drive heb je het dan? Via wat googlen kwam ik op de LG WH16NS40 uit die UHD BD-ROMs wel zou kunnen lezen, maar niet afspelen. Heb het topic niet in detail gelezen om ook te snappen wat het verschil is (copy vs lowspeed streamen veronderstel ik)
http://forum.blu-ray.com/showthread.php?t=274111
Dat model staat ook niet in de pricewatch, dus ik veronderstel dat het ene is voor een andere region code.

Ik ben eigenlijk wel aan het uitkijken voor een nieuwe UHD BDROM drive voor m'n HTPC. Ik heb nu een Lite-On IHOS104 en die begint wat mankementjes te vertonen. Ik vind het een beetje lullig nu nog een 'gewone' BDROM te kopen, als UHD drives om de hoek staan te wachten.
Waarom niet gewoon de 50 gb films downloaden op een legale manier? Daar moet werk van gemaakt worden. Zeker de audiotracks op Netflix is huilen.
Mee eens , dat kan inmiddels via Kaleidoscope , maar is erg duur , dat is zelfs soms nog beter dan UHD discs (zij verkrijgen Master files en maken hun eigen rips)
Kaleidoscope ken ik niet en kan ik ook geen informatie over terugvinden. Heb je toevallig een link?
Du hast Recht :-)
Blijkbaar schreef ik t vandaag talloze malen verkeerd , het is geen samenvoeging v woorden , maar een verbastering (ofzoiets)

LINK

ze gingen dit jaar failliet , maar maakten met crowdfunding na 3 weken n doorstart
Voor mij is het juist andersom: ik kan prima leven met 1080p of zelfs 720p, maar ik zou nooit meer een film kijken als ik daar een schijfje voor nodig zou hebben. Veel teveel gedoe en het levert niets op.
dan is t mooi dat er nu eindelijk (!) voor beiden genoeg content aanbod is :-)

voor geldt enkel als t al laat is en ik dus in bed tegen slapen gaan, iets kijk , ik kies voor Netflix, dat is mijn luie optie hahah
Ik zie anders weinig verschil op 1080p, op een Vizio 42" waar ik een 2 tal meter vanaf zit.

Of ik nu een gehuurde Bluray afspeel, of ik bekijk een film via Netflix, Ik zie toch geen dag en nacht kwaliteitsverschil. Ik vind Netflix kwaliteit prima. Misschien als je ze naast elkaar zou zetten en tezelfdertijd afspelen merk je wel een verschil. Maar ik denk dat de meeste mensen het gemak van streaming verkiezen boven fysieke media, en een beetje kwaliteitsverlies wel aanvaarden.

Het is een beetje een luxeprobleem misschien: als je geinvesteerd hebt in een OLED 4K TV van ettelijke duizenden euros, dan snap ik dat je ook de beste kwaliteit media wil. Waarom heb je anders zoveel uitgegeven aan het beeld? Maar voor de meeste mensen, die een 1080p van minder dan 500 EUR hebben, maakt het al heel wat minder uit.
Dat hangt ervan af. De kwaliteit van je blu-ray speler, de kwaliteit van je tv, de kwaliteit van de mediafile (Mbps) , de resolutie (up/down scaling), enz.
Capeshit blijft capeshit of het nu in 480p of 4k is ;)
laat dat nu 1 van mijn favorite genre's zijn ;-)

Altijd al n grote Marvel Comics fan gewest sinds ik 5 was en komt alles in big budget naar t witte scherm, dat maakt mij dol gelukkig !

En juist bij dat soort films (en Sci Fi, Epic ) maakt de kwalitiet een groot verschil

Ieder z'n ding, niet waar ?
Leuk als je een 4K projector hebt en een scherm van 2+ meter, maar daar heeft 99% geen geld en/of plaats voor. Mijn AV setup kost ook een aardige duit maar op een bepaald moment laat je dat toch ook varen. Ik was meer bezig met het afregelen van mijn installatie dan er gebruik van te maken. Ik gebruik nu meer "out of the box" oplossingen en pas nu kan ik van een film "genieten".
Audio/Video is mijn hobby , maar heeft niet iedreen meer plezier van goede kwaliteit , dankt de IMAX theaters daar neit hun populariteit aan ?

IK snap werkelijk niet hoe men zonder discs kan, als je plezier beleeft aan een goede film / serie ervaring
Zoals er audiofielen zijn, zijn er (blijkbaar) ook videofielen. Voor hen is het misschien onbegrijpelijk dat de massa tevreden is met een netflix, net zoals de massa een setje Bose boxen bij de Media Markt gaat halen.
Ik gun het je, maar vraag me af of die disks nog toekomst hebben.
MKV 1080p vind ik zat..
MKV zegt dus in z'n geheel niets, daar kan praktisch alles in.
En 1080p zegt al evenmin iets, de bitrate kan alles zijn.
ik "hengel" prima film bestanden van 25 tot 50gb binnen, en kijk dit in fantastische kwaliteit op mijn plasma Panasonic van 2013.
Moet er niet aan denken om nu nog met schijven te werken...
Het is alleen jammer dat we dat nog steeds niet legaal kunnen doen. Ik wil best betalen voor Blu-ray kwaliteit op een VOD platform.
Dat geloof ik best en als je t over n KURO Plasma hebt , dan is mijn jealous-modus activated ;-)
pricewatch: Panasonic Viera TX-P55VT60E Zilver
Ik heb nog geen beter beeld gezien (op de oled na)
Dat is idd een topper , die gebruik maakt vd Kuro techniek

(ik heb nu Panasonic TX-55AX630 in de sl kamer en Sony X85X , beiden 55" en over 1-2 wken mn nieuwe OLED)
met vier van deze jongens aangevuld met een Rell storm en B&W speakers, is bijna elke film een genot om na te kijken en luisteren...
Ik heb tot nu toe ook geen enkele reden om m'n P46VT20 te vervangen, behalve misschien het formaat. Er is nog geen betaalbaar alternatief op het moment.
Vind iemand dit nog boeiend? Doet er iemand nog iets met optical schijfjes?

Misschien buiten de westerse wereld, maar de rest migreert toch naar streaming en downloading?
Als je totaal niet om beeld- en geluidskwaliteit geeft wel ja.

Het schijnt dat 4K Netflix nauwelijks beter is dan 1080p Blu-ray door alle compressie.
Er is meer op deze wereld dan alleen Netflix...
Daarnaast zijn heel veel mensen al op 100Mbit+ aangesloten, dus bandbreedte genoeg.
veel mensen op 100Mbit+ aangesloten? Ik weet niet precies waar jij je internetaansluiting vandaan haalt, maar buiten de IT liefhebbers ken ik vrij weinig mensen met een 50Mbit+ aansluiting..

Daarnaast, de maximum bitrate van een UHDBR is al 100Mbit...
Glasvezel wordt steeds meer gemeengoed, kleinere dorpen rondom Nijmegen hebben het al. Minimaal 50mbit glas is al aardig populair
Ja daar zeg je het al, minimaal 50Mbit, in mijn persoonlijke kring ben ik (naast mijn collega's maar die vallen onder IT liefhebbers) de enige die een 100Mbit (of hoger) heeft.

De rest kijkt naar het praktische verschil tussen 50 en 100Mbit en kiest dan voor het goedkoopste.

Want dat ze 3s eerder een netflix stream kunnen kijken of youtube/spotify kunnen luisteren maakt ze echt niet uit.
Ik denk dat het in de Randstad veel normaler is dan je misschien denkt. Mijn moeder heeft 150/15 internet, ik heb zelf 90/9.

En hoewel ik zelf misschien een uitzondering zou kunnen zijn, heeft iedereen in het studentencomplex waar ik woon dezelfde aansluiting. Een flink deel van de bevolking in de Randstad kan al wel streamen in hoge kwaliteit, maar de services bieden het (nog) niet aan.
Geen randstad hier maar glasvezel , ziggo en dsl is hier prima mogelijk.
Maar, zover ik hoor van anderen, is er op het platteland in Drenthe niets sneller dan 5Mbps mogelijk! Dus zeker niet iedereen heeft de mogelijkheid (dan heb ik het nog niet eens over de wil) om sneller internet te nemen!
Je hebt gelijk, vele buitengebieden hebben het nog niet. Hier is glasvezel gekomen nadat meerdere dorpen + buitengebieden een handtekeningenactie zijn gestart. Je zou zoiets op kunnen starten :)
Ik heb misschien een bias omdat ik in een regio woon waar iedereen glasvezel gebruikt (Was heel goedkoop om aan te leggen en te gebruiken), maar zelfs mijn moeder heeft 100Mbit...
Bij caiway zelfs 600 over glas.
Ja alleen ken ik géén één streamingsdienst die in nederland beschikbaar is en een betere kwaliteit heeft dan Netlfix. Youtube, Crunchyroll, RTL XL zijn allemaal van een lagere kwaliteit.

Ik vind de schijfjes te duur voor de extra detail die je krijgt, maar ik kan niet ontkennen dat de kwaliteit wel een stuk beter is dan streaming.
iTunes, om maar een voorbeeld te noemen, heeft een veel hogere bitrate. (Via AppleTV)

Youtube 4k heeft ook een hogere bitrate (en h265) als je TV / apparaat het ondersteund.


Okee, filmliefhebbers lopen er misschien nog mee weg, maar ik ken weinig mensen die daadwerkelijk nog naar optical schijfjes kijken. 95% streamed of download.
Ja alleen ken ik géén één streamingsdienst die in nederland beschikbaar is en een betere kwaliteit heeft dan Netlfix. Youtube, Crunchyroll, RTL XL zijn allemaal van een lagere kwaliteit.
Youtube heeft bij mij een veel hogere kwaliteit 4k stream dan dat Netflix heeft.
Netflix 4 komt nog niet in de buurt van een 108p Blu-ray, terwijl een 1080p Blu-ray niet in de buurt komt van een goed opgenomen 4k promo film op Youtube (getest met de ingebouwde Netflix en Yotube app van mijn TV).
Ken jij Netflix alternatieven die betere 4K beelden hebben dan?
Er is meer op deze wereld dan alleen Netflix...
Ja je hebt Amazon Prime die een stukje betere kwaliteit geeft dan Netflix. Maar ook dat is bij verre geen alternatief voor de kwaliteit die Blu-ray geeft.
Inderdaad. Als de superieure kwaliteit van fysieke media je niet boeit (wat ik me best voor kan stellen hoor) hoef je ook geen 4K televisie te kopen. Die komen alleen volledig tot hun recht met de allerhoogste kwaliteit.
Blu-Ray is anders ook zwaar gecomprimeerd hoor, lang niet de allerhoogste kwaliteit.
Als Blu-Rays zwaar gecomprimeerd zijn, hoe noem je die 700MB rips van Blu-Rays dan? Overigens valt de compressie van Blu-Rays wel mee. De eerste paar generaties Blu-Ray-spelers hebben haast geen resources, maar moeten wel alles af kunnen afspelen(niet die UHD schijven uiteraard). Dat gaat hem toch echt niet worden als ze er een 'zware' compressie overheen gooien.
Ze gebruiken betere compressie, maar het blijft wel 4x zoveel data dat naar eenzelfde schijfje gaat. Het wordt zo goed aangeboden als dat op hun distributiemedium mogelijk is. Er zijn ook lossless codecs, maar die hebben minstens 3,5x meer storage nodig. De bottleneck is niet de techniek opzich, maar het feit dat ze nu weer aan optische media vast houden terwijl dat naar mijn mening niet meer de toekomst is.
Hoe bedoel je dat? De Blu-ray specificatie draait er in z'n geheel om hoe een schijf zo goed mogelijk te benutten. Voor andere technieken zijn weer andere specificaties.
Dat het niet de toekomst is, dat zullen ze zelf ook wel weten, maar dat let ze niet om nog wel even mee te gaan, anders zitten ze straks eerder zonder werk dan hun collega's van de dvd's.
Wel de allerhoogste beschikbare kwaliteit, toch?
In compressie bestaat er zoiets als transparency, dus over de kwaliteit van een Blu-Ray zou ik nu niet direct beginnen klagen. Dan kan je evengoed beginnen over de DCP's in de cinema, die evengoed gecomprimeerd zijn (in JPEG2000).
I confirm. Ik heb een 4k TV plus dat 4k netflix abo. Maar ik merk idd echt helemaal geen verschil... en dat terwijl ik een 500mbit lijn heb (@oversoft).

Een 1080p blu-ray is ook veel strakker dan 1080p netflix...
Ik zou zelfs zeggen slechter. Het is bijna altijd beter om een lagere resolutie met hogere bitrate te verkiezen (die je TV dan eventueel upscalet), dan zo'n 4K-stream van Netflix. Die laatste zal namelijk veel meer compression artifacts hebben.
Sterker nog, ik boycot heel bewust bluray. Ik zal er nooit een kopen. Ik vind 't een belabberde standaard. Ik laat op de enige manier mogelijk dat aan de industrie weten, namelijk door hun troep niet te kopen.

(Ik heb 't niet over de beeldkwaliteit natuurlijk, maar om de belachelijk complexe zooi die eromheen zit)
Wat vind je er precies mis mee? HD-DVD was in ieder geval erger.
Persoonlijk vind ik het ook erg fijn om iets te hebben. Natuurlijk hoeft dat niet met alles, maar ik vind het erg leuk om een toffe collectie in de kast te hebben. Daarnaast vind ik de kwaliteit een pluspunt en het feit dat je geen internet nodig hebt is voor mij ook een plus. Maar zelfs dan vind ik de vraag 'vind iemand dit nog boeiend?' terecht.

Blurays kun je niet overal afspelen. Laat dat nou de reden zijn waarom ik mijn blurays ook allen digitaal beschikbaar heb. Ik heb het zeker geprobeerd, door bijvoorbeeld een externe blurayspeler te kopen. Daar zat dan PowerDVD van Cyberlink bij. Ten eerste installeren ze gewoon doodleuk 15 programma's en ten tweede werkt PowerDVD naar mijn ervaring voor geen meter met blurays. Ik ben daar helemaal klaar mee. Voor mij nooit meer PowerDVD en nooit meer Cyberlink. Ik koop mijn films netjes op bluray, maar als ik hem ergens anders wil kijken dan download ik hem. Ik snap best dat veel mensen niets meer met die schijfjes willen doen. Je kunt ze niet eens overal fatsoenlijk afspelen. Wat verwacht je dan?!
Powerdvd, ik vraag me serieus af of mensen überhaupt nog geld uitgeven aan een dvd player als er echt gros freeware alternatieven zijn. €44,99 geeft echt niemand meer uit naar mijn idee.
Dat is het hem juist, die zijn er niet. Zij zijn de eerste en de enige met zo'n licentie.
Voor het afspelen van volledige (uhd) bluray discs incl. menu's en extra content bestaan er geen freeware alternatieven, dan kan je niet anders dan voor een speler zoals PowerDVD gaan.

Was PowerDVD dan nog een beetje fatsoenlijke software dan zou ik het nog de moeite waard vinden want de software + een goede bluray speler in de pc is goedkoper dan een goede standalone speler voor onder de TV én veelzijdiger.. maar PowerDVD vind ik persoonlijk echt een verschrikking, heel log en zwaar programma, veel te veel 'bling bling'.
wat zijn dan de goede freeware alternatieven voor het afspelen van blu-rays op een pc (windows)? (geen kritiek, maar een vraag...)
Die zijn er niet, je kan met diverse spelers wel de losse m2ts bestanden afspelen, maar geen enkele freeware speler ondersteund het afspelen van de volledige disc incl. menu's etc.
Niet helemaal waar, veel open-source players hebben - weliswaar gebrekkige - ondersteuning voor de menu's. In Kodi zit het bijvoorbeeld al standaard ingebouwd en ook VLC kan het als je deze optie inschakelt in de instellingen:
(Alle opties weergeven)->Invoer/Codecs->Toegangsmodules->Blu-ray->Blu-raymenu's aanvinken.
naar het schijnt deze
http://www.leawo.com/blu-ray-player/
Maar zelf nog niet geprobeerd.
Als je uhd bluray schijven koopt is software om het af te spelen ook niet te duur. Zeker omdat eenmalige aanschaf ed.
Is ook vrij standaard, als je wat meer kwaliteit wil dan de grootste gemene deler ben je gewoon meer geld kwijt.

En als je zo rond de feestdagen koopt is er nog wat van de prijs af ook.
Ik ben nogal een BluRay leek. Ik heb een PS3 waar ik soms een BluRay op afspeel. Dit werk als een tierelier. Nu heb ik in m'n pc ook een BluRay drive van Sony zitten, ik dacht dat dit vast ook wel goed zou werken.
Het werkt voor geen meter. In ieder geval met media player classic en VLC ten minste.
Eens kijken of dit iets is.
Dat is vreemd , indien de PC niet jaaaaren oud is , zou t gewoon moeten werken, google eens naar MPC Guide en volg de stappen, dat leidt je waarschijnlijk naar de oplossing (en beter bld)
Heb je bij je interne blu ray speler geen PowerDVD bij gekregen? Vaak wordt die mee geleverd.

Zou sowieso even PowerDVD uit proberen. Volgens mij kan je wel een trial versie krijgen via de officiële website.

Trouwens, wat voor GPU heb je?
Naast de drive heb je ook software nodig om blurays af te spelen.
TotalMedia Theatre was een goeie, maar is ermee gestopt vorig jaar. Was betalend, maar kon blijkbaar niet tegen de concurrentie van Cyberlink op.
PowerDVD is de meest gekende, maar voor alle toeters en bellen (7.1, 3D, etc) moet je wel de duurdere versie hebben.
Ik kwam recent ook nog een freeware tegen die beweert BDROMs probleemloos af te spelen: Leawo Bluray Player. Heb 'm zelf nog niet geprobeerd, maar vond er toch een aantal positieve reviews over.
Je hebt cyberlink powerdvd nodig voor het afspelen van Blu Ray op pc. VLC werkt naar mijn weten niet en 'herstel': media player classic weet ik zo niet en werkte bij mij ook niet fatsoenlijk.
Plus zelf vind ik PowerDVD betere kwaliteit leveren, helemaal met GPU verbetering mogelijkheden e.d.

Ook voor 3d functies e.d.

[Reactie gewijzigd door Lancher op 5 december 2016 18:06]

Blu-ray is in rap tempo aan het sterven. Als ze het formaat in leven willen houden, moeten ze de certificering laten gaan, en er een open standaard van maken. Alleen open formaten hebben bestaansrecht voor lange termijn.
Dat zet dan de deur open tot piraterij. En dat willen ze ook niet :P
Vraag me of dit nog een interessante markt is. Persoonlijk heb ik helemaal geen optisch station meer in mijn PC zitten. Alles wat ik afspeel is of streaming of staat op mijn NAS.
PowerDVD maakt fatsoenlijke software , waren ook de eerste met GPU acceleration en dit opent de deuren voor andere softw ( ik hoop dit te kunnen doen met MPC-HT met LAV en MadVR filters )

Als je geeft om mooi beeld (4K , HDR) dan geef je waarschijnlijk ook om goed (en leuk) geluid : ATMOS/ DTS;X en t mooie daarvan is dat de DSU ook erg goed is , met voor sommige AVR's ook cross-mixing mogelijkheden (DTS + Dolby Surround upmixing)
Dan zal ik misschien nog 1 vd weinige zijn die dan nog bd/uhd schijven koopt. Streamen is misschien wel een optie maar zolang ik bepaalde films graag orgineel wilt hebben dan koop ik ze graag. Mijn film collectie is dan al aardig groot :). Voor de kids is nf al leuk/goed genoeg. Ik kijk graag me films/concerten graag zover mogelijk in het beste kwaliteit qua beeld en geluid. We kijken al een tijdje graag 4k films met Dolby Atmos geluid.
GRRRRRREAT NEWS !

Mensen moeten zijn zelf kunnen bepalen op welk, reeds aangeschapt en capable apparaat zij hun media afspelen

In dit geval zal een nwe BR(UHD) PCROM/BURNER mij een stuk goedkoper zijn , dan een Oppo

ik vind dit dan ook heugdelijk nieuws ;-)
Met dit programma hebben mensen nog steeds geen keuze hoor. Je moet nog steeds een BD-ROM speler met Windows hebben om maar wat te noemen. Als ik het op Kodi wil gebruiken kan dat dus niet. Op Linux ook niet. Op een Mac ook niet.
die opties volgens waarschijnlijk later , dat commercieel gezien, enigzins logisch zijn
In hoeverre hebben mensen een blu-ray lezer in hun PC zitten?
In de pricewatch staan ok maar 9 modellen.
categorie: Optische drives
De branders zijniets beter vertegenwoordigd mar 59 modellen maar dan nog.

Het is ook een beetje overbodige media geworden dankzij de geheugensticks, die zijn sneller en makkelijker.
Ik heb er eentje in mijn pc, maar heb deze nog maar een keer gebruikt. Wat mij direct opviel is de grote ergernis voor het afspelen van een Bluray.

Hoe ik het me voorgesteld had:
Bluraytje kopen bij de winkel, Bluray in pc, VLC opstarten en afspelen maar.

Praktijk:
Bluraytje kopen bij de winkel, Bluray in pc, VLC opstarten, VLC kan Bluray niet afspelen, tig andere programma's proberen die het ook niet af kunnen spelen, Cyberlink schijnt enige te zijn waarmee het moet kunnen, Cyberlink geïnstalleerd, speelt wel af maar niet naar behoren. Nog wat Googlen, tot de conclusie komen dat rippen handiger is, Bluray rippen, VLC openen en geripte bestand afspelen.

Fysieke media is al aan het sterven en ze maken het tegenwoordig zo moeilijk om een simpele film af te spelen. Hiermee graven ze hun eigen graf alsmaar dieper en dieper.
Mja, de DRM hebben ze dusdanig streng gemaakt dat je BuRay op de PC/Hometheater amper af kan spelen.
Was om het rippen tegen te gaan maar dát is nou net weer iets dat nog wel lukt :')
Jajoh zo moeilijk? wat een gedoe, dus als je een Bluraytje koopt uit de winkel en je hebt zn speler dan kun je hem niet afspelen met vlc?
Dat klopt. Op de een of andere manier ondersteunt VLC de beveiliging van die Blurays niet waardoor 'ie hem niet kan afspelen.

[Reactie gewijzigd door PDZ op 5 december 2016 21:58]

welke programmas kun je dan wel ermee afspelen?
Ben dit linkje hier tegen gekomen.
Zelf nog niet gebruikt

http://www.leawo.com/blu-ray-player/
Gebruik zelf MakeMKV waarmee ik ze rip. Cyberlink zou ze af moeten kunnen spelen maar werkt bij mij niet goed.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee