LG introduceert nieuwe uhdtv's met quantumdottechnologie

LG toont op de Consumer Electronics Show in Las Vegas drie nieuwe uhdtv's die uitgerust zijn met een variant van quantumdottechnologie. De SJ9500, SJ8500 en SJ8000 ondersteunen daarnaast drie verschillende hdr-standaarden.

Volgens LG hebben de quantum dots, waar het bedrijf onder de naam Nano Cell naar verwijst, in het paneel een doorsnede van een tot enkele nanometers en kunnen de toestellen meer dan een miljard verschillende kleuren weergeven. Met de nieuwe modellen gaat LG de concurrentie aan met aartsrivaal Samsung dat een vergelijkbare techniek gebruikt.

Op hdr-gebied is er ondersteuning voor Dolby Vision, hdr 10 en Hybrid Log Gamma. Ook kunnen de tv's een hdr-effect toepassen op sdr-beeldmateriaal. De nieuwe modellen draaien op webOS 3.5, dat onder andere gemakkelijker en sneller toegang biedt tot de favoriete apps van de gebruiker.

De drie verschillende modellen zijn allemaal voorzien van een ips-paneel en zullen in diverse maten verkrijgbaar zijn. Specifieke informatie over welke maten dit zullen zijn heeft LG nog niet bekendgemaakt. Er komt in de Benelux in ieder geval een 55"-variant uit van het topmodel, de SJ9500. LG gaat de televisies tentoonstellen op de CES-beurs in Las Vegas, die deze week van start gaat. Verdere informatie over een releasedatum en prijzen is er nog niet.

Door Mark Hendrikman

Redacteur

02-01-2017 • 19:58

82 Linkedin

Reacties (82)

82
79
45
5
0
21
Wijzig sortering
Wat zijn de voor- en nadelen van quantumdot t.o.v. LCD of OLED?
Dit heeft voornamelijk met de kleurweergave te maken. Door een filter van kristallen in een kwantum put voor de backlight, kan men licht maken met 30% meer spectrum. Mooi meegenomen is dat deze backlights tegelijkertijd ook 30 tot 50% zuiniger dan gebruikelijk voor LCD.
Momenteel bestaan er enkel quantumdot LCD schermen, maar men is druk bezig met de ontwikkeling van een soort quantumdot OLED, QD-LED genaamd.
Yup, en die QD-LED TV's zijn goed nieuws voor Samsung.

Momenteel liggen die een beetje stil qua groot formaat OLED schermen, omdat LG het patent heeft gekocht van Kodak om witte OLED's te kunnen maken. Daardoor kunnen ze met een kleurenfilter ervoor makkelijk en goedkoop OLED panelen maken.

Samsung kan alleen volledige RGB panelen maken, met aparte rode, groene en blauwe OLED's. Door quantum dots te gebruiken als filter, zouden ze kunnen volstaan met slechts blauwe OLED's, die dan door de dots worden omgezet naar groen en rood. Huidige kleurenfilters kunnen dat niet goed genoeg omzetten.

Hopelijk zien we dus eindelijk weer wat concurrentie op het gebied van OLED.
Yup, en die QD-LED TV's zijn goed nieuws voor Samsung.
Ook LG zit daarin, hoor. Echt een voorsprong heeft Samsung daar niet op ;)
Hopelijk zien we dus eindelijk weer wat concurrentie op het gebied van OLED.
Die concurrentie is voor de toekomst dus al "geregeld".
Mijn Sony LED van vorig jaar heeft ook gewoon QD. Dus snap alle heisa niet. Het is geen nieuwe techniek, Sony gebruikt hem al sinds 2014 geloof ik.....

Snap overigens niet dat ze met een 55inch scherm voor europa komen.
Ik heb een 65inch en hoef echt niet kleiner meer hoor. Maar goed ik heb een 65inch 4K HDR scherm en hoef voorlopig niet te upgraden de eerste paar jaar...
Tja ik zou juist wel een 55 inch willen. Ik heb een projector, dus wil juist een iets kleinere TV.

De voorkeur voor een bepaalde grote is toch persoonlijk.
Ik heb ook een Projector met een 110inch scherm dat voor mijn tv naar beneden komt en toch wil ik geen 55 inch tv. sterker nog juist daarom wil ik juist groter omdat het zo snel went.

Ik kijk echter al een paar maanden niet meer omdat de kleuren van een projector die van de Sony tv bij lange niet kunnen benaderen en ik heb geen geld voor een native 4k HDR projector....
Maar geen QD-LED als in Quantum Dot OLED. En daar gaat het nu om.
Nee daar gaat het niet om, die televies zijn de LED varianten.
Zou het even opnieuw lezen
Dit discussie draadje ging op QD-LED. Staat los van het oorspronkelijke artikel.
Ik woon in een apartement dus zo groot is mijn huis ook niet.
woonkamer is 7m bij 4.50 zit dus 3.5m van de tv ofzo misschien iets meer. en hij mag nog wel groter van mij.
Als jij zegt 30 tot 50% zuiniger dan gebruikelijk, stel ik graag de vraag: hoe goed zal zich dit eventueel vertalen naar netbooks, phablets, tablets en smartphones? De grotere afmetingen zullen gangbaarder zijn gok ik zo. De winst echter, lijkt zich echt groot te maken bij smartphones. Of zit ik compleet verkeerd te denken?
Er zijn al quantum dot mobieltjes. Triluminos bij sony xperia toestellen bijvoorbeeld.
En gaat deze tech ook toegepast worden in monitors?
Uiteindelijk vast wel. Valt me tegen dat er nog zo weinig wordt gedaan met OLED monitoren. Het is een relatief klein scherm in verhouding tot de TV.
Het grote voordeel van quantumdots(er zijn nog wat andere, kleinere voordelen) is het groter kleurbereik. Dit is vooral van belang bij UHD die gebruik maakt van de Rec.2020 standaard die een flink groter kleurbereik heeft dan die van HD (Rec.709)

Ondanks quantumdots en het daarbij horende grotere kleurbereik wil nog niet zeggen dat ze het volledige Rec.2020 kleurbereik kunnen weergeven. Alle tv's (incl. de absolute top) komen nog flink wat kleuren tekort om alles weer te geven...

Daarnaast staat quantumdot los van LCD en OLED. Beide kunnen namelijk ook over quantumdots beschikken.

[Reactie gewijzigd door MazeWing op 2 januari 2017 22:28]

Typ foutje of loop ik alweer achter is toch rec.709 voor hd en geen 907?
Was inderdaad een typo. Thnx!
Een misschien marginaal voordeel: quantum dots slijten niet, terwijl andere lichtbronnen bij elke foton die ze uitstralen een (heeeeeeele) kleine kans hebben dat ze stuk gaan.

Maar dat is vooral gaaf voor hele moeilijke diagnostische technieken, ik denk dat het voor een TV niet zo veel uitmaakt.
Een quantum dot heeft een lichtbron nodig. En dat is op dit moment nog een LCD. De LCD die achter de quantum dot zit, om deze te belichten kan wel kapot, dus je genoemde voordeel is er niet.
LCD is toch niet de lichtbron, maar de backlight daar weer achter bv leds
En volgens mij zit de quantumdot film achter de LCD, voor de backlight. Details maar toch :)
Er geen sprake van een film achter het backlight zoals dat tot nu gebruikelijk was.
Bij deze panelen zijn de RGB pixel filters niet gerealiseerd met kleurstoffen maar quantum-dots.
Bijkomend voordeel is dat de pixels emissive worden en dat vertaalt zich in een grotere kijkhoek zonder colorshift.
Toch bijzonder dat mensen denken dat lcd een lichtbron is.

LED is een type verlichting, CCFL bij de oudere lcd tv's
Ver licht bij plasma elke pixel zelf op en ook bij OLED.

Dus bij elk LCD scherm (LED of CCFL) zit de lichtbron erachter. Bij OLED en Plasma zijn de schermen de lichtbron.

Quantum dot is een techniek van het scherm zelf en heeft oa te maken met de pixels maar totaal niet met de verlichting.
ik weet het wel van de lichtbron, wou alleen geen lang verhaal houden.... ;)

Quantum dots zetten het licht van de lichtbron om naar heel nauwkeurig rood, groen of blauw.
Je ziet dus niet het licht van de lichtbron, maar het licht dat van de quantum dots afkomt. Quantumdots geven dus licht, als ze aangestraald worden door ander licht. Het voordeel is dat het heel precies bepaald kan worden welk licht een quantum dot uitstraalt.
In principe net zoals bij TL buizen en spaarlampen. De licht bron geeft geen wit licht, maar word door een laagje op het glas omgezet in wit licht. Alleen kun je met quantum dots dus heel precies een bepaalde golflengte maken.
Wat brengt deze technologie voor verbetering tov de Samsung quantumdot tech? (de Suhd lijn) is dit in combinatie met Oled te doen of helemaal niet? Ik dacht oorspronkelijk dat samsung juist quantumdot heeft gebruikt omdat ze de rechten voor Oled dus niet hadden en dat Oled superieur was maar dat ze dus hun eigen weg insloegen. Nu gebruikt lg het ook?

[Reactie gewijzigd door Rabbitto op 2 januari 2017 20:11]

Rond LCD panelen wordt van alles verzonnen om deze techniek courant te houden. De eerste stap was van een CCFL backlight naar LED backlight. Later kwam daar Local Dimming bij en nog later FALD, sommige bedachten vervolgens een gele subpixel (Sharp en Sony) en Samsung kwam uiteindelijk met Quantum dots. Dit is een hele goede techniek om het aantal kleuren te verhogen. Aan de techniek van het LCD paneel zelf is op de hoogte van de resolutie na weinig veranderd. LCD is goedkoop en makkelijk te produceren en betrouwbaar. Alles wat OLED (nog) niet is. LCD is ondertussen ook compleet inferieur aan OLED (dat was het eigenlijk al aan Plasma), maar dankzij alle extra technieken er omheen lukt het fabrikanten toch om nog een heel aardig beeld uit een LCD TV te persen.

Quantum dots staan verder los van de gebruikte paneel techniek en kan ook prima bij een OLED TV toegepast worden. Samsung zal dit gaan doen bij de vanaf (waarschijnlijk) in 2018 uit te brengen TV's met een nieuwe self-emitting-diode techniek. Waarschijnlijk wordt de naam ULED.

Wat LG hier doet is heel slim. Niet iedereen wilt aan een OLED TV en LG lift zo mee op het marketing succes van Samsung. Bovendien voegen quantum dots ook echt wat toe. Ik denk tevens dat LG bij IPS panelen blijft voor hun LCD toestellen om het verschil in zwartwaardes en contrast evident te houden tegen over hun OLED TV's.
Sony had Quantum dot een paar jaar voor Samsung er mee kwam.
Quantum dot zou in theorie kunnen leiden tot QLED, wat superieur zou moeten zijn in energieverbruik t.o.v. OLED, dit terwijl de kleurechtheid ook een beetje moet verbeteren. OLED is een stop-gap tot QLED er is. Gezien LG de enige is die de rechten op een relatief betaalbare implementatie van OLED heeft, heeft het geen zin voor de andere partijen om hierin te investeren.

Ben wel blij om te zien dat LG ook de investeringen in Quantum dot niet achterwege laat, ondanks hun OLED voorsprong. Het maakt alleen duidelijk dat ze weten waar de toekomst ligt. A bright future is ahead of us.
Ben ik ook benieuwd naar. Samsung had aangegeven geen OLEDs uit te brengen.
Ik te focussen op QLED. Nu komt LG er ook mee (dacht eerst dat er een fout gemaakt was met LG in de titel). Zelf denk ik dat OLED gewoon nog steeds het beste is.
Maar als quantumdot in de buurt komt maar goedkoper is kan het een mooi alternatief zijn voor mensen die 2000,- te veel vinden voor een TV.

Al denk ik dat de Samsungs ook niet goedkoop zullen zijn.
Een KS8000 is niet echt goedkoper dan een LG B6 OLED.
Of oled het beste is? Ligt er aan walt je wilt. Als je een groter kleurbereik wilt, zijn quantumdots op dit moment het beste. Wat nog mooier is, je kunt quantum dots en OLED combineren. Beste van beide :)
Aan combineren had ik niet eens gedacht.
Laten we eerst maar eens content en beeldschermen krijgen die 100% DCI-P3 kunnen weergeven
De techniek van Samung op OLED is veruit inferieur aan die van LG die een patent heeft. Daarom gaat Samsung voorlopig geen OLED maken, ze kunnen het niet......
Ze kunnen het wel, maar mogen het niet op de manier van LG doen. Ze kunnen het op hun eigen manier doen, maar dan slaan ze straks een flater als bepaalde kleuren verdwijnen.
Daarom gaat Samsung voorlopig geen OLED maken, ze kunnen het niet......
Ze maken het nu alleen nog voor smartphones - kleiner en betere yields.
Ook gebruiekn mensen hooguit 2-3 jaar voordat ze weer "the latest and the greatest" willen, dus kleurfouten gaan de meeste mensen niet zien. In het algemeen toch wel jammer dat de consument zich in zo'n wegwerpeconomie heeft laten verleiden qua smartphones.
Televisies is inderdaad andere koek, daar doen mensen zo'n 6-10 jaar mee - en dan gaan mensen inderdaad te snel kleurfouten zien (terwijl de rest van de tv het nog prima zal doen).

[Reactie gewijzigd door Fireshade op 3 januari 2017 12:51]

Anoniem: 679062
@Rabbitto2 januari 2017 20:35
Denk dat er nog steeds veel meer lcd tv's verkocht worden dan oled. Zolang ze geld kunnen verdienen aan lcd zal LG die nog aanbieden.
3 HDR standaarden. Goed dat ze het ondersteunen, maar kom alsjeblieft met één standaard voor al het materiaal. Dit zou duidelijkheid geven voor de consumenten van TV's in het algemeen.

SDR naar HDR opschalen is dan wel weer leuk om eens te bekijken/testen.

[Reactie gewijzigd door Jumpman op 2 januari 2017 20:14]

In de praktijk zijn er 2 standaarden; HDR10 met een maximale peak-luminance van 1000 nits en Dolby Vision die tot 10.000 nits gaat.

Op papier is Dolby Vision het beste, echter gaat het nog wel even duren alvorens tv's correct 10.000 nits kunnen weergeven incl. De tonemapping van alle kleuren met die helderheid.

Ter info: huidige top LCD's gaan rond de 1600-1800 nits en OLED rond de 750 nits.

Daarbij wordt Dolby Vision gemastered op speciale Dolby Pulsar monitoren die een max van 4000 nits aan kunnen. Dit geeft ook maar eens aan wat voor lange weg er nog te gaan is.
Dus eigenlijk zijn lcds nog beter alleen oled heeft zwarter beeld?
LCD is daarom een betere keuze in een fel verlichte ruimte. In alle andere gevallen OLED.
Dacht dat het de wens was van Dolby om uiteindelijk tot 10.000 nits te gaan.
Dit heeft nog niet zo veel te maken met Dolby Vision anno Nu. En zou prima moeten werken op een TV van 1000 nits (HDR premium certificaat voor LCD of 540 nits voor OLED).

Maar dacht dat Dolby Vision per scene een HDR profiel kon toepassen.
Terwijl HDR 10 één algemeen profiel voor de gehele film toepast.
Dit maakt Dolby Vision nu wat meer flexibel.
Voor 4000 nits heb je 12-bit nodig, voor 1000nits (HDR10) 10 bits. HDR op 8-bits wordt gedownsampeled en zie je het bijna niet meer. Maar dat geldt eigenlijk ook voor de Dolby Vision HDR op 10bit schermen wat gewoonweg wordt gedownsampeld maar er nog altijd beter uitziet als de downsampling van 10-bit naar 8-bit op goedkopere schermen. Wordt natuurlijk veel gegoogled met marketing termen als HDR pro e.d. dit downsampelen te verhullen. Dat het wel een inputsignaal van 10 of 12-bit aankan, maar in feite het scherm 8-bit is. Beetje als vroeger dat je op een 720p scherm (HD ready) wel 1080i/p input aan kon.

Heb begrepen dat je Dolby Vision moet je een aparte chip erin hebben, geleverd door Dolby Vision zelf. Die chip kan ook HDR10 weergeven. Samsung heeft geen DolbyVision chip aan boord (in ieder geval tot nu toe) en kan dus ook niet met een firmware update alsnog worden toegevoegd. Eigenlijk hebben we nu weer een soort VHS BETAMAX verhaal waar pas in de toekomst zal blijken wie de winnaar is. Of het moet zo zijn dat de Netflixen van deze wereld zowel uitzendingen in HDR10 of DolbyVision HDR gaan uitzenden.
Waarom heb je voor 4000 nits een 12 bit scherm nodig? Nits is toch de helderheid en niet de kleurdiepte?

Met 10bits heb je meer gradaties dan met 8bits. Maar beide kunnen gewoon bv 1200 nits weergeven.
Dit klopt niet helemaal; kleurdiepte en brightness zijn los staande waardes.
Het is alleen zo dat de specs van Dolby Vision (12 bits), nu gemasterd worden op 4000 nits, tegen HDR10 die op 1000 Nits gemasterd worden

Je kan alleen best wel een hogere of lagere brightness hebben (of instellen) je bent dan niet op "reference" niveau aan het kijken.

10.000 nits lijkt me ook wel heel erg hoog, moet je met een zonnebril voor je TV gaan zitten :+
Met als kanttekening dat die Dolby Pulsar monitor waterkoeling nodig heeft omdat er zoveel LED's in zitten om die bizarre helderheid mogelijk te maken.
Ik hoop van harte dat ze Hybrid Log Gamma als update voor de OLEDB6, C6, E6 en G6 serie brengen... Momenteel ondersteunen deze panelen zowel HDR10 als Dolby Vision (HDR12).

[Reactie gewijzigd door Odie op 2 januari 2017 20:10]

Denk niet dat hlg een ding word op tv uitzendingen na, volgens mij zijn zelfs de uhd films allemaal hdr10 en of dolby vision.
Jep, wat ik er van begrijp is HLG vooral voor broadcast interessant. Verder ben ik al heel blij dat mn LG dual standaard is.
De chip van Dolby nodig voor verwerken Dolby Vision HDR kunnen ook het HDR10 signaal verwerken zo heb ik begrepen.
Deze LG's doen al HDR10, de hamvraag is of ze via een softwareupdate ook geschikt gemaakt gaan worden voor HLG.
het ziet er op de foto's wel weer strak uit, maarja daar selecteren ze de foto's ook voor
En LG heeft een reputatie op het gebied van bezels weg photoshoppen. In het verleden hebben dit een paar keer gedaan bij hun monitors. Op de foto's leek het beeld van rand tot rand te zijn. In de praktijk bleek er echter nog een rand van bijna een cm tussen het daadwerkelijke beeld en de rand te zitten...
Die ken ik met mijn 23,9 inch monitor van ze, ik viel voor de dunne rand maar bij het aanzetten...
wel mooi beeldje overigens dat IPS
Maar dat is toch pure oplichting!kan slecht tegen dit soort dingen, waarom? Tsja poenpoenpoen.
Hopelijk hebben ze de zwartwaardes ook kunnen verbeteren. Dit is al jaren een nadeel bij IPS panelen en alhoewel het marginaal beter is geworden de laatste jaren, biedt alleen een FALD (full-array local dimming) backlight de mogelijkheden om de zwartwaardes serieus te verbeteren. Wel in het achterhoofd houdende dat er nog steeds met zones gewerkt wordt.

Benieuwd of deze tv's een serieus en goed alternatief kunnen worden voor de (high-end) Samsung tv's. Hoop dat LG eindelijk zijn local-dimming en motion-controls op orde heeft. Hier hebben ze in het verleden toch wat steken laten vallen.
Staar je niet blind op enkel zwartwaarden ( woordgrapje :) ) . Ikzelf ben jaren liefhebber en tevens bezitten van een hd ips scherm. Tuurlijk, oled doet in het contrast meer. Maar demo's van oled schermen hebben mij nog niet kunnen overtuigen. Een overdreven harde, "digitale" weergave. De analoge "look" waar ik jaren van geniet (uiteraard icm. libreelec/kodi & nvidia purevideo) heb ik nog niet bij een oled scherm mogen ontdekken. Heel veel kleur, heel veel zwart, keiharde contrasten, erg leuk allemaal. Wie dat verkiest boven een analoge look kan evengoed een kareltje appel aan de muur hangen (kopietje, de echte schijnen redelijk aan de prijs te zijn :) )
Alle displays moet je fatsoenlijk instellen, maar sommige displays zijn out of the box waardelozer ingesteld dan anderen. Bij OLED-schermen geldt dat natuurlijk al helemaal; "Heel veel kleur, heel veel zwart, keiharde contrasten" is precies hoe die dingen in de winkel standaard ingesteld zijn om 'er uit te springen'.

Dat betekent echter niet dat ze technisch gezien niet in staat zijn tot wat jij een 'analoge look' (onzinterm, trouwens) noemt. Kwestie van instellen dus.
Om het woordgebruik van een ander als "onzinterm" af te schilderen, enkel omdat jij er andere ideëen op nahoud, zegt vooral iets over jezelf.

Terug naar het onderwerp: vrijwel ieder scherm is standaard verschrikkelijk slecht ingesteld; zaken als contrast, kleurtemperatuur, overscan en contrast staan meestal op overkill.

Helaas gaat weinig winkelier je verwelkomen met eigen minipc en content, om zo na een kwartier knutselen een scherm te kunnen beoordelen.

Daarnaast is een "analoge look" zeker geen onzinterm. Ik heb jaren naar een projectie van een HD crt beamer gekeken. Dat komt redelijk overheen met een ips scherm waarbij alle rotzooi filters uitstaan. Helaas is 90% van wat ik zie bij de mensen thuis niet om aan te zien.
OLED is mij nog te duur voor een 65" scherm dus ik heb een Panasonic Viera gekocht, is ook duur maar een stuk voordeliger dan een OLED. Ik heb de demo's van LG gedownload die je nu overal ziet (chess en iets met een kampvuur) en op mijn Viera zien die demo's er ook heel goed uit. Zwart is uiteraard minder maar verder ben ik heel tevreden. OLED komt wel een keer als de prijzen genormaliseerd zijn.
Eh, niets mis met Appel, hoewel ik Corneille en Constant prefereer. Wat een analoge look is weet ik dan niet. Beweer je dat OLED niet goed gradaties kan weergeven? Veel mensen beweerden ook dat 4K te scherp zou zijn. Nou, mijn 4K schermpjes moet je echt uit mijn dode vingertjes wringen. Ik tik dit op een measly full HD schermpje, hopelijk heb ik snel wat beters.
Ik was eigenaar van een Samsung 9000, Quantum Dot , UHD , hdr bla bla.
Na 1 week omgeruild tegen een lg 910 Oled, dus geen UHD , geen HDR maar wat een beeld !
Wat mij nog steeds tegenvalt van LCD is de backlight die nog steeds zichtbaar is ( is natuurlijk de techniek ) maar dus gewoon geen goed zwart weergeeft .
Het dynamische bereik is dus gewoon veel beter van OLED en dat zal ook altijd zo blijven .
Neem een OLED in UHD en met HDR en er is geen LCD, met welke techniek ook, die beter zal zijn .
Ik ga toch voor oled gaan dit jaar. Nu nog vrouw lief overtuigen om ten eerste een 55 inch te kopen (we hebben nu een 37inch tv en ze vind hem groot genoeg, we zitten op 3 meter afstand) en om meer dan 1800 euro uit te geven.

Ik hoop dat de prijzen voor oled nog flink gaan zakken
Niet als trolling bedoelt maar dit is toch wel erg karig voor een tweakers artikel. Ik hoop op wat meer diepgang, uitleg en/of review.
Dan hou je hart maar vast de komende dagen. De CES is net aan de gang dus er volgen nog veel meer van dit soort berichten.
Wat verwacht je dan van een nieuws item over een TV die nog aangekondigd moet worden.
Het is alleen een vermelding dat hij straks op CES aangekondigd wordt.
En zelfs dan zal er waarschijnlijk nog weinig info bekend zijn over wanneer ze precies leverbaar zullen zijn. En misschien zelfs niet eens adviesprijzen voor europa\nederland.

Waarschijnlijk heeft LG zelf niet eens meer informatie de wereld in gestuurd.
Het is een website, geen maandblad....
Niet alle artikelen kunnen uitvoerig uitgediept worden. Over 1 dag is dit namelijk oud nieuws en begin je zeuren dat het oud nieuws is...
Meer informatie over deze TV's (met onder andere een 4de HDR formaat van Technicolor) na de klik:

http://flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1483414840
Dat ontwerp! *Kwijl*
Ik ben verkocht!
Maar ik kan het waarschijnlijk niet betalen :+

[Reactie gewijzigd door jeroenvangoch op 2 januari 2017 20:19]

Welk ontwerp? :? Je ziet een standaard bezel en een standaard voetje.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee