LG en Sony kondigen uhd-blu-rayspelers aan

Naast Panasonic hebben ook LG en Sony nieuwe blu-rayspelers in het kader van de CES aangekondigd. Deze apparaten ondersteunen het afspelen van uhd-blu-rays en zijn geschikt voor de weergave van hdr.

Het exemplaar van Sony draagt de naam UBP-X800 en is ontwikkeld in samenwerking met Sony Pictures Enterainment. Dit model is voorzien van twee hdmi-poorten, waarvan een voor audio en de ander voor beeld is bedoeld. Daarmee wil Sony ervoor zorgen dat storing wordt geminimaliseerd. Verder is de speler voorzien van Hi-Res Audio en moet compatibel zijn met de meeste audiocodecs. Het is mogelijk om geluid draadloos via bluetooth af te spelen, waarbij er ondersteuning is voor het afspelen van 192kHz/24bit- en dsd-bestanden.

Het apparaat van LG is de eerste uhd-blu-rayspeler van het Zuid-Koreaanse bedrijf en draagt de naam UP970. De speler kan Dolby Vision-hdr-inhoud weergeven; deze functie moet in de loop van dit jaar door een software-update beschikbaar komen. De uhdtv's die het bedrijf ook tijdens de CES aangekondigde, ondersteunen Dolby Vision uiteraard ook. Daarnaast is het mogelijk om hdr10-inhoud via het apparaat af te spelen. De speler is compatibel met hevc en verschillende audioformaten, waaronder Dolby Atmos en dts-hd. Net als de Sony-variant beschikt dit model over twee hdmi-poorten voor geluid en beeld.

Het model van Sony komt in het voorjaar beschikbaar voor een prijs van ongeveer vierhonderd euro. De LG-speler is vanaf maart te koop, maar een prijs heeft de fabrikant nog niet genoemd.

Door Sander van Voorst

Nieuwsredacteur

06-01-2017 • 16:17

83 Linkedin

Reacties (83)

83
78
34
20
3
34
Wijzig sortering
Dit model is voorzien van twee hdmi-poorten, waarvan een voor audio en de ander voor beeld is bedoeld. Daarmee wil Sony ervoor zorgen dat storing wordt geminimaliseerd.
Lijkt me eerder om tegemoet te komen aan mensen met oudere AV receivers. Op deze manier kun je het beeld direct op de tv aansluiten en de audio toch via een niet hdcp 2.2 versterker beluisteren.

[Reactie gewijzigd door NewDust op 6 januari 2017 16:27]

De meeste receivers met HDMI hebben toch wel passthrough mag ik hopen? Zelfs mn Yamaha YSP-4300 heeft 4K passthrough
Weliswaar 4k passthrough, maar als die geen HDCP 2.2 ondersteund dan zal er niks doorgestuurd worden. Alle apparaten in de chain moeten 2.2 ondersteunen om copy-protected materiaal af te spelen. Door de dubbele HDMI aansluiting kun je hem dus aan je 2.2 tv hangen én aan een 2.1 versterker zonder beperkingen.

Of bijvoorbeeld beperking met de hdmi stadaard. 1.4 heeft geen ondersteuning voor HDR, 2.0 wel. Wil je HDR gebruiken met een oudere receiver biedt dit dus ook uitkomst.

[Reactie gewijzigd door NewDust op 6 januari 2017 16:49]

Inderdaad mijn Denon X4100W heeft geen hdcp 2.2 wel 4k 60 fps. Dus ik kan die content niet zo maar kijken. En een nieuwe kopen van 1500+ euro vind ik te veel van het goede. Het is om illegaal kijken van content moeilijk te maken. Maar ze hebben vooral de mensen die het legaal doen er mee doordat je elke keer je hardware moet upgraden om de nieuwste hdcp standaard te ondersteunen.
Dan ga je via de andere weg. HDMI aan TV en via ARC terug naar receiver. Pak je met 1 kabel gelijk al je HDMI devices. Als je receiver geen HDCP 2.2 ondersteunt kan hij toch ook niet overweg met de bijbehorende nieuwe geluidsformaten.

[Reactie gewijzigd door chimnino op 6 januari 2017 17:15]

Waarbij je bijvoorbeeld DTS-HD of Atmos verliest... Geen groot probleem als je een soundbar hebt ;) maar als je een iets deftigere set hebt wellicht wel. Meeste ARC ondersteund alleen maar een dts 5.1 core, of zelfs maar 2.0.

De nieuwe eARC in in HDMI 2.1 gaat wel objectbased audio (Atmos DTS:X) ondersteunen.
Atmos en DTS-HD gaan prima over HDMI 1.4 en HDCP 2.1.
Dan moet je een speler van bv Panasonic/Samsung hebben. Die hebben2 HDMI uitgangen. 1 voor naar de tv (2.0) en 1 naar de versterker (1.4).
Vierhonderd euro voor een spelertje... Je kan net zo goed een HTPC kopen en je films digitaal downloaden of via Netflix (zodra dat 4K ondersteund). Of uiteraard gewoon een Chromecastje halen. :)

[Reactie gewijzigd door GoT.Typhoon op 6 januari 2017 16:22]

Het Netflix deel klopt niet helemaal, de compressie is duidelijk merkbaar wanneer deze word vergeleken met een ouderwets stukje fysieke media. ;)

Daarnaast zijn de digitale films vaak ook gecomprimeerd of zijn er weinig seeds te vinden.
Er zijn mensen (zoals ik zelf) die graag gewoon 4K op een schijfje willen hebben en niet geforceerd naar illegale bronnen moeten gaan kijken.

Prijzen van de 4K spelers zijn echter wel erg duur, kan je beter een Xbox One S kopen. Is nog veel goedkoper ook en krijgt er veel meer voor terug.
Maar hoe is de processing van de Xbox One S? En hoeveel lawaai maakt het ding? En hoeveel warmte genereert het? En werkt dat menu een beetje fijn (de gui zelf en icm de afstandsbediening) als je alleen maar blurays wil afspelen?
En het oog wil natuurlijk ook wat.

[Reactie gewijzigd door RaJitsu op 7 januari 2017 03:45]

De Xbox One S heeft veel slechtere beeld- en geluidskwaliteit dan een standalone speler. (Kleur en geluid decoderen is blijkbaar niet goed geïmplementeerd)
Er zijn nog genoeg liefhebbers die voor de hoogste kwaliteit gaan en dan valt Netflix bij voorbaat al af, teveel gecomprimeerd. Daarbij komt dat niet iedereen download om verschillende redenen en is ook nog een groep die gewoon een collectie films wil hebben, fysiek.

Dus ja er zal zeer zeker nog markt zijn voor UHD Blu Ray spelers, zelf zal ik er ook niet snel 1 kopen, gebruik me gewone Blu Ray speler al nauwelijks. Maar kwalitatief is Blu Ray nog altijd stukken beter dan welke streamingsdienst dan ook, en dat is duidelijk zichtbaar.
Wel voor de puriteinen... daar val je niet onder kennelijk.
Dat zeg ik toch ook helemaal niet dat het een wereldramp is, enkel dat er een groep mensen is die de beste beeldkwaliteit wilt, en voor hen vallen streamingsdiensten af. Misschien toch je eigen Nickname iets meer ter harte nemen voor je zo'n reactie neerzet ;)
Ik heb nog DVD's, en een dvd-speler (2 zelfs, ook een voor de kinderen) maar die word(t/en) nauwelijks nog gebruikt. Bij ons is het alles youtube e.d. wat de klok slaat. Zelfs aan netflix o.i.d. hebben we geen behoefte.

Mocht ik tijd over hebben en films willen kijken dan ga ik echt geen blu-rayspeler kopen en zeker geen uhd-blu-rayspeler. Ik beschouw op optische media als achterhaald.

De dvd-speler is er alleen nog maar om lang geleden gekochte cd's en films af te spelen, vooral omdat ik de tijd er nu niet in wil steken om alles te rippen. (Het merendeel zijn kinderfilms en rond de 8 jaar oud. Zodra de jongste het niet meer kijkt gaan die dvd's en de videobanden weg). Alles loopt nu vanaf de telefoon.

Volgens jouw redenering vallen wij dus zowel onder de oudere als onder de nieuwe generatie :+
Jouw gebruik is sowieso beperkter wanneer je stelt dat je aan Netflix geen behoefte hebt. Als je geen relevante content kijkt, dan heb je inderdaad geen apparaat nodig om het af te spelen. Maar dit heeft niets te maken met het achterhaald vinden van optische media.
Alles loopt vanaf de telefoon, maar wat nou als je samen met mensen iets wilt kijken? Dan is een Chromecast toch de perfecte oplossing voor wat u doet? x)
Of gewoon rechtstreeks streamen naar de TV. Met "loopt vanaf de telefoon" bedoelt hij waarschijnlijk dat het daarmee gecontroleerd wordt, niet dat alles op de telefoon zelf bekeken wordt.
In principe kijkt ieder zijn ding op de telefoon en incidenteel op een laptop. Gezamenlijk kijken wordt steeds minder maar wordt met zijn tweeën nog wel gedaan op de telefoon maar meestal op de laptop.

Rechtstreeks streamen hebben we nog wel eens gedaan toen de TV net nieuw was (2008) maar aangezien zowat alle smart-apps niet meer werken wordt ook dat niet meer gedaan. Met de kerstdagen heb ik nog wel vanaf de TV een paar filmjes op de NAS benaderd, helaas ondersteund het ding geen AVI of MPEG, de enige bestanden die hij leest zijn VOB's. Ook wat betreft muziek herkent het ding meer niet dan wel.
In principe kijkt ieder zijn ding* op de telefoon en incidenteel op een laptop. Gezamenlijk kijken wordt steeds minder maar wordt met zijn tweeën nog wel gedaan op de telefoon maar meestal op de laptop.

Chromecast werkt niet met een Lumia (mijn vrouws telefoon) en na de ellende daarvoor met een duur Samsung Gallaxy model met Android heb ik terug een dumbphone gekocht, wel met bluetooth, en full-qwerty toetsenbord.

Toen ik er over ging denken om een chromecast te kopen om vanaf de laptop te kunnen streamen kwam ik er achter dat
- er inmiddels een nieuw model was aangekondigd en dat de oude zeker niet probleemloos was.
- dit op de laptop alleen werkt met Chrome (dus Youtube e.d., Netflix bestond toen nog niet in NL) Voor alle films op de NAS was dit dus geen optie.

Kortom, de Chromecast is destijds afgedaan als niet nuttig.

Gezien de TV wel zelf een RJ-45-aansluiting heeft en dus bedraad is aangesloten op de router kan er vanaf de laptop in principe rechtstreeks naar de TV gestreamd worden. In de praktijk wordt dit niet gedaan omdat iedereen zijn eigen ding doet.

De TV gaat nog enkel aan voor journaal (m.n. VRT i.v.m. het weer), spoorloos, tros radar en in het verleden vara kassa. Ook incidenteel (gemiddeld één keer per maand) wordt nog wel een film bekeken, 9 van de 10 keer op RTL7, verders een der andere commerciëlen (RTL8, SBS6, Net5, RTL5) maar meestal valt dit toch tegen omdat het de zoveelste herhaling is en dusdanig vaak onderbroken wordt dat je van 20:00 tot 23:00 of 24:00 aan het kijken bent naar een film die in principe minder dan 1½uur duurt.

* Voor mijn vrouw meestal een nieuws (TV Patrol) een film in Tagalog, meestal waargebeurde verhalen maar ook zoiets als Maalaala Mo Kaya.
Verder facebook. Ik ben meestal informatieve websites aan het lezen maar kijk af en toe ook een documentaire of iets dergelijks. De kinderen hebben hun eigen filmjes en games, zoals respectievelijk minecraft en ben and holly's little kingdom, peppa pig of het zandkasteel.
Geen gedoe met downloaden. Geen zin in. Gewoon schijf er in en spelen maar.

[Reactie gewijzigd door P. vd Loo op 6 januari 2017 16:46]

Behoorlijk knap als je aan gepindakaasde 4k content kan komen die niet van een stream komt, of van een geupscalede bron. UHD Blu-ray is nog niet gekraakt.
Het is denk ik niet zo zeer mis hebben, maar gewoon bepaalde factoren over het hoofd zien, of misschien nemen veel mensen ze uit gemak maar voor lief. Ik heb geprobeerd één en ander in de lap tekst hierboven uiteen te zetten, al is het alleen maar om wat meer begrip te kweken voor mensen die nog steeds de voorkeur aan fysieke media geven, ONDANKS het feit dat ze méér dan voldoende op de hoogte zijn van de mogelijkheden die er vandaag de dag zijn...
Via netflix of chromecast is de bitrate misschine 10 of 20 procent van de bitrate van een BR speler.
De kwaliteit is dan echt niet hetzelfde.
Voor de liefhebbers en de bezitters van dure grote 4K televisies is de kwaliteit natuurlijk alles.
Als je 4000 euro aan een OLED televise uitgeeft dan is het eigenlijk zonde om dan films of natuurdocumentaires in een toch enigzins inferieur streampje te gaan kijken.
Mijn led tv van 48" 4K 3D tv was maar £399 waarom zou je 4000 voor een tv uitgeven?
Vanwege de kwaliteit.
Kiezen voor kwaliteit is iets persoonslijks.
Jij kiest misschien voor een dure telefoon of een duurdere auto of duurdere reizen en anderen kiezen voor duurdere televisies.
Of een Xbox one S , al vanaf 250 euro . Dan krijg je er nog een spelconsole bij.
Nee, want de Xbox One S heeft slechtere beeld- en geluidskwaliteit dan een standalone speler. (Kleur en geluid decoderen is blijkbaar niet goed geïmplementeerd)
http://www.whathifi.com/m...eview#AIDq2z58pHAIhF7R.99
Picture

Play The Amazing Spider-Man 2 on Ultra HD Blu-ray and the Xbox One S produces a vibrant, punchy picture.

[...]

Colours have a real sense of solidity [...]

The Xbox One S also serves up a good dose of detail. [...] motion is handled well, with only minimal trace of judder around edges.

Switch to the Panasonic DMP-UB900 and on first glance the same image looks a little subdued. But you soon notice the UB900 majors much more on subtlety. Colours are expertly judged, even to the extent where the One S appears overcooked.

The way the Panasonic handles HDR content allows brighter, punchier moments to have more of a lasting impact on the viewer. The player appears to squeeze every last ounce of detail out [...]

the Panasonic has a better grip on where the picture should be at its most punchy and how it should handle the varying degrees of brightness.

Sound

[...] By contrast, the Xbox struggles to deliver the same sense of drama, and there’s a hesitancy and meekness to the sound.
[...] You just about get a sense of a shift in the dynamics through the Xbox, whereas through the Panasonic it’s explicit and unquestionable.
Terechte opmerking, vind dit soort spelers eigenlijk niet meer van deze tijd. Tenzij je nog van plan bent om UHD schijfjes aan te schaffen natuurlijk...
Als je absoluut het allerbeste beeld en geluid wilt (lees: 4K HDR met Dolby Atmos of vergelijkbaar op hoge bitrate) dan kun je momenteel eigenlijk niet om UHD BluRay heen. Daardoor denk ik dat er nog wel (even) een markt zal zijn voor dit soort spelers. Die markt is alleen wel aanzienlijk gekrompen ten opzichte van de markt voor DVD of BluRay spelers toen die nieuw op de markt kwamen.
Helemaal met je eens, maar de doelgroep is heel erg specifiek. Dit is voor hetzelfde segment soort mensen als audiofielen. De meesten zullen genoegen nemen met Netflix of andere streams, enthousiastelingen zullen het meeste downloaden. De echte videofiel die het allerbeste wil zal interesse hebben voor zo'n speler en betaald daar graag de prijs voor.
Of een XBOX One S, die is goedkoper en daarmee kan je ook nog eens games spelen.
Ik vraag me inderdaad af of de kwaliteit van die speler gelijkwaardig is. Heb veel films, nog geen UDH tv.. maar die komt er wel ooit aan. Dan zou ik best zo'n 4K speler willen hebben. Als dat daarnaast ook nog een console is.. 2 vliegen in de bekende klap. (past mooi naast de PS4)
De Xbox One S ondersteunt dacht ik nog geen Dolby Atmos audio zoals bijvoorbeeld die LG BR speler wel doet.
Maar dat kan nog komen met een update neem ik aan.
Die update kwam volgens Microsoft begin 2017.
Goedkoper, maar ook slechter. De Xbox One S heeft veel slechtere beeld- en geluidskwaliteit dan een standalone speler. (Kleur en geluid decoderen is blijkbaar niet goed geïmplementeerd)
Als je er echt zeker van wilt zijn dat je beeld super is; blijft het de beste manier, om een bluray te gebruiken.
Of je koop voor 250 euro een Xbox One S met UHD HDR ondersteuning..
De eerste DVD/Bluray spelers waren ook erg duur :)
Nog veeeeeeel duurder dan dit.
Mensen die een 4k blu ray speler kopen zijn meestal ook de mensen die een peperdure tv hebben en geld over hebben voor dure 4k blu ray films, de perfectionist dus. Een niche markt dus, daarom dat fabrikanten er zulke hoge prijzen voor vragen.
Mensen die een 4k blu ray speler kopen zijn meestal ook de mensen die een peperdure tv hebben en geld over hebben voor dure 4k blu ray films, de perfectionist dus. Een niche markt dus, daarom dat fabrikanten er zulke hoge prijzen voor vragen.
Dat zal je reuze meevallen ;) wij kochten een 4K speler van Samsung voor 170 Euro van nog geen maand oud, plus 2 4K* films Een Samsung 4K scherm (55 tot 65 Inch) koop je voor ongeveer een 800 Euro :)

* Let er op dat niet alles in 4K ook daadwerkelijk 4K is. Vaak gewoon overgezet van Blu-ray naar 4K

Kijk voor de complete en actuele lijst op http://realorfake4k.com
Ja precies,dat dacht ik ook al
De kwaliteit is dan wel een stuk minder. Maar de een stoort zich daar meer aan dan de ander.
Niet de PS4 , die beschikt enkel over de normale blu-ray
Anoniem: 562971
@loekf27 januari 2017 07:52
4K + HDR content op schijfjes gaat echt niet meer vliegen, wat mij betreft een niche markt.
Nu huurt of koopt men al een doosje met 2 schijfjes, dus 1 Blu-ray en 1 4K UHD. Net zoals vroeger een DVD en Blu-ray in een doosje :)

Blu-ray + 4K USB stick

In buitenlandse webwinkels zijn combinatiepakketten te vinden waarbij de normale Blu-ray versies van een film worden voorzien van een usb stick met de film in 4K. Immers, normale Blu-ray discs hebben niet genoeg capaciteit om een lange film op 4K resolutie op te slaan.

Bron: https://4k-uhd.nl

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 562971 op 7 januari 2017 07:52]

Ik begrijp dat sommige mensen de voordelen kiezen boven de beste kwaliteit, maar het haast belachelijk maken van mensen die nog films of series op fysieke media verzamelen gaat me toch net iets te ver.

Ik zelf behoor tot de categorie die prima op de hoogte is van wat er allemaal mogelijk is, maar toch doe ik beiden, en het valt me toch nog steeds op hoe groot het kwaliteitsverschil is ten gunste van fysieke media, zelfs bij standaard Blu-rays. Daarnaast vergeten heel veel mensen hetgeen wat voor verzamelaars belangrijk is: de artwork/de verpakking die met de disc mee komt, en ook erg belangrijk is de controle over de media. Online/streaming diensten kunnen je, ongeacht jouw abonnement of aankopen, om wat voor redenen dan ook blokkeren of beperken of zelfs media totaal niet meer beschikbaar maken en in het geval van Netflix bijvoorbeeld slechts voor een bepaalde tijd aanbieden.

Nu is dit bij sommige series niet zo erg, maar bepaalde series en/of films wil ik gewoon bezitten of in ieder geval meerdere keren kunnen bekijken, en niet enkel wanneer het kan omdat een dienst het mogelijk maakt, maar wanneer IK dat wil en op een tijdstip/moment dat het MIJ uitkomt. Die controle wil ik hebben en het maakt ook het plezier/genot dat ik er aan beleef vele malen groter dan bijvoorbeeld te moeten gaan "binge watchen" omdat een serie nog maar een maand beschikbaar is.

Ook het nog steeds magere aanbod is een punt, waardoor je aan enkel Netflix niet genoeg hebt als je veel triple A series volgt. Dan komt HBO erbij, Videoland, Film1, enz. enz. en dat maakt weer dat het voor veel mensen nog steeds een optie is om "dan maar" zelf te gaan downloaden, want al die diensten snappen het nog steeds niet en de bijkomende kosten zijn voor de consument niet normaal meer.

Ook Ziggo en UPC snappen het niet, met hun totaal verschillende aanbod en ze vechten ook niet om bepaalde zenders binnen het pakket te houden. In de jaren dat ik van UPC overgestapt ben naar KPN ben ik talloze zenders kwijtgeraakt, met als laatste trieste hoogtepunt SyFy, een zender waar ik echt heel vaak naar keek, en die gewoon meerdere goede series had die ik volgde, en dan wordt ineens de stekker eruit getrokken omdat de moedermaatschappij van SyFy (Universal) het niet meer ziet zitten in de Benelux, alsof het in Engeland en andere Europese landen (waar ze nog wel uitzenden) zoveel beter is qua abonnees... Nee, volgens mij is er heel wat anders aan de hand.

En dit geval is ook gelijk een mooi voorbeeld van hoe je totaal geen controle hebt over je content:: ik heb een moderne box, dus zit er geen HDD meer in om programma's mee op te nemen; alles wordt door de aanbieder online voor je "bewaard" en wordt naar je TV gestreamd wanneer je het gaat bekijken.

Nu had ik nog twee bijna volledige seizoenen van sci-fi series in mijn lijst staan, en alhoewel ze er nog steeds stonden, kon ik ze dus niet meer bekijken omdat SyFy zelf uit het pakket was verdwenen en de content was geblokkeerd, dus de ene week denk je nog meer dan voldoende tijd te hebben om die series te kunnen bekijken, en de andere week ben je ineens twee nagenoeg complete series kwijt... :'(

Nee, geeft mij dan maar gewoon Blu-rays, dan is het eenmaal aanschaffen, en als je wat meer geduld hebt, ook nog eens voor bodemprijzen, en dan kan ik het bekijken waar en wanneer ik wil.

En dan heb ik het nog niet eens over het nog steeds aanwezige probleem van de bandbreedte in veel gebieden, zelfs in zo'n ontwikkeld land als wij hebben, waar een goede glasvezelverbinding nog steeds geen standaard is, dus tegen de tijd dat wij hier overal probleemloos 4K content kunnen streamen, ben ik al met pensioen...

En met downloaden moet je, als je ook maar enigszins in de buurt wil komen van de kwaliteit van fysieke media, toch al gauw gaan kijken naar bestanden van 30 - 60 Gb groot, en dat houdt in dat ook die harde schijf/media speler al weer gauw vol is, en je er dus meerdere aan zult moeten schaffen, wil je kunnen blijven verzamelen, zoals de meeste echte liefhebbers daarvan doen.

Een maat van mij heeft drie aan elkaar gekoppelde SAN's die hij op een media home systeem heeft aangesloten, wat op zijn beurt weer verbonden is met twee TV's op twee verdiepingen. Mooi systeem hoor, en het werkt ook prima, maar de harde schijven moeten regelmatig vervangen worden, ze zijn ook al meerdere malen ge-upgrade naar een hogere capaciteit, en hij komt nog steeds ruimte te kort, omdat hij nog steeds films en series verzamelt. En ik heb gewoon een kast vol met schijfjes, en als ik meer ruimte nodig heb, dan koop ik een boekenplank... ;)

En breek me overigens de bek niet open over de "kwaliteit" van de ondertiteling bij gedownloade media... Als tweetalige kijker is het voor mij soms tenenkrommend slecht en verpest het de ervaring. QoQ zou zijn naam moeten veranderen in Haste over Quality, wat zijn die gasten slecht, zeg. Doorgaans hebben ze buiten de eigenlijke vertaler twee of drie man op de after check, en nog zit het barstensvol verkeerde vertalingen en taalfouten. Soms lijken de ondertitelingen ook eerder Vlaams dan Nederlands...

Maar goed, kort samengevat is er wat mij betreft logischerwijze nog steeds een markt en nut (dare I say it: noodzaak) voor fysieke media, zo lang de verschillende diensten het op meerdere manieren niet mogelijk maken om datgene te krijgen wat je wilt, wanneer je wilt en in de kwaliteit die je vandaag de dag zou moeten mogen verwachten...

[Reactie gewijzigd door ThanosReXXX op 6 januari 2017 17:51]

Wellicht moet ik even verder toelichten waarom ik me zo erger aan QoQ: ik ben Amerikaan, en hier 37 jaar geleden naar toe gekomen en inmiddels volledig geïntegreerd en "ver-Nederlandst", maar uiteraard denk, lees, en schrijf ik nog heel veel in mijn moerstaal.

Zoals je eerder al hebt kunnen lezen stoor ik mij erg aan de taalfouten, want als ik het kan, dan moet een autochtoon het toch helemaal kunnen, niet waar? Maar wat ik vele malen erger vind, is het verkrachten van MIJN taal in tekst die kant nog wal slaat. Ofwel worden gezegdes LETTERLIJK vertaald, ofwel worden ze gewoon totaal verkeerd begrepen en daardoor ook verkeerd vertaald, en dat dat 3 man of meer dat niet opmerken, dat gaat mijn pet werkelijk te boven, of het nu gratis is of niet.

Wat hebben die gasten die de boel nog eens nalopen dan in Godsnaam gecontroleerd? Blijkbaar òf niets, òf het was voor de controle nòg slechter...

En wellicht vraag je je af waarom ik me zo opwind over slechte Nederlandse ondertiteling als native English speaker, welnu: zoals ik al zei ben ik volledig ver-Nederlandst, dus hier ben ik inmiddels zo aan gewend geraakt, dat ik het dus niet anders dan kan opmerken als het niet klopt.

Ik ben het met je eens dat de winst op audio gebied niet zo groot is van HD naar UHD, maar het beeld is wel degelijk nog steeds een behoorlijk verschil, en dat zit hem bijvoorbeeld ook in de veel mindere mate van compressie van RAW materiaal zoals het tegenwoordig ook daadwerkelijk vaak gefilmd wordt, want net als DVD's ongeveer maar 60 - 70% van de kwaliteit van het origineel hebben zoals je dat bijvoorbeeld in de bios zag, zo hebben veel Blu-rays dat ook.

Over het gerechtvaardigd zijn om te downloaden ben ik het slechts deels eens. Feitelijk rechtvaardigt helemaal NIETS illegaal gedrag, maar mijn punt was meer dat er een omslag moet komen in het gedrag van de kabelaars en media aanbieders willen ze dit soort gedrag tegenhouden, en ze zeggen allemaal dat te willen, de mongolen van BREIN voorop, maar het gaat nooit stoppen omdat bedrijven het maar niet WILLEN snappen of simpelweg denken dat ze allemaal het ei van Columbus al hebben uitgevonden en dat dus hun oplossing al meer dan voldoende is.

Of ze denken dat de consument een oneindig diepe portemonnee heeft...

Helemaal eens dat gemak de mens dient, maar ik ben verzamelaar en ik wil die mooie hoesjes en die professioneel bedrukte schijfjes, en zoals in mijn eerdere lap tekst vermeld de controle en "ownership" over die door mij betaalde media.

Dat van die formaten klopt wel: mijn huidige Blu-ray recorder (LG Blu-ray HDD Recorder HR923C) is een al wat ouder model en kan geen H265 content afspelen, maar verder lust hij bijna alles. Oh, en hij upscaled ook oude DVD's... ;)

[Reactie gewijzigd door ThanosReXXX op 6 januari 2017 23:56]

Zo heeft ieder mens zijn (technische)voorkeuren.
Over illegaliteit kunnen we lang en breed over filosoferen , uitgangspunt is natuurlijk dat we ons aan de afgesproken regels houden. Maar nu verschuilen bedrijven zich achter de auteurswet, hun goed recht, die hun arrogant maakt naar de consument.
INTERNET, zelfs politici worden daar nog door verrast, heeft alles op zijn kop gezet. Maar ook alles. Ik zie er zelfs een soort van zelfreinigende werking in van onze maatschappij in al zijn facetten.Ik ben de Amerikanen dankbaar daarvoor, net zoals mijn democratische vrijheid die wij nog steeds in Europa hebben te danken aan de Amerikanen.
Terug naar internet (300mb), usenet, grabit, bingo!. De makkelijkste weg naar "illegaal " content. Zelfs mijn moeder lukt dat. Analoog aan dit verhaal zijn de coffeeshops. Ze zijn er en verkopen " illegale " stuff.In Colorado zijn ze zelfs verder dan hier met de "gedoogpolitiek".
Verschil zit in de " eigendomsrechten" politiek, fundament van het kapitalisme. Internet reviseerd noodzakelijkerwijs onze maatschappij, afgesproken regels en sociale verbanden. Nu en in de toekomst.
Ik ben er blij mee.
Ik zat tegelijk met hetzelfde gevoel te reageren op alle bovenstaande berichten, zie mijn onderstaande reactie. Ik ben het helemaal met je eens!
Thanks, heb jouw reactie ook even geliked... ;)
En om een antwoord op je (hypothetische?) vraag te geven;
Nee, het is niet zo makkelijk om even een film in UHD formaat te downloaden die 0% kwaliteitsverlies kent ten opzichte van het bronmateriaal, en als ze er al zijn, dan kom je dus al heel gauw in de regionen die ik noemde en hoger, dus denk al gauw aan downloads van 50 - 80 dan wel 100 Gb. En dat is dan per Blu-ray, dus kan je nagaan...
Inderdaad hypothetisch ja, 50 GB is wat ik totaal gemiddeld per maand download... De post is sneller voor een Blu Ray, bovendien wil ik er gewoon voor betalen. Een download huren of kopen vind ik ook prima, misschien in de toekomst als het aanbod er is en ik glasvezel heb.
Ik merk dat deze producten in vele bovenstaande reacties worden afgekraakt als onnodig. Jammer, want deze producten zijn zeer zinvol wanneer je geen zin hebt om of illegaal te downloaden en geen genoegen neemt met Netflix.

Ik doe niet aan illegaal downloaden, maar vraag me nu af: is het echt zo makkelijk om een film te downloaden met UHD Blu-ray kwaliteit (dus geen upscale en geen lagere bitrate)?

Ik overweg zeker zo'n apparaat aan te schaffen, al ben ik ook zeker benieuwd waar ik films als download zou kunnen aanschaffen met een gelijke kwaliteit als een UHD Blu-ray.

Een XBOX interesseert me niet, ik speel nu blu-ray af op een PS3, maar dat ding irriteert me mateloos. Koeling maakt herrie en hij is nogal dwingend met software updates.
Ps3 is sowieso irritant.
Ik heb zowel de originele dikke PS3 als de laatste superslim versie. Deze laatste nog nieuw gekocht een half jaar geleden voor 188 euro in de blauwe versie met 2 controllers bij Bart Smit. Deze laatste versie is echt een stuk geluidslozer dan de eerste PS3. Die PS3 blijft machtig mooi, was zijn tijd ver vooruit en daarom vandaag nog steeds aktueel. Je kan er alles op van super veel leuke grafisch mooie en goedkope spellen tot YouTube, Tunein Digitale Radio, NOS nieuws, foto's. muziek. CD's DVD's en BluRays of vanaf USB. Voor wat betreft fysieke media: spellen gewoon fysiek heb je iets in je handen en kan je het nog verkopen of kado doen. Vwb Films en series, als je iets super vind en meerdere keren kan zien ook gewoon op schijf, want heb je zelf de controlle en de beste kwaliteit en een mooi doosje. Raar woord eigenlijk Fijsiek of is het Fysiek :-) Netflix is trouwens ongelofelijk mooi en makkelijk. :-)
En dit is dus de reden dat hij niet in de PS4 Pro is gebouwd door Sony. De PS4's verkopen al meer al genoeg. En nu kan Sony nog een keer 400 euro verdienen :)
Of mensen kopen een Xbox One S inclusief UHD-BR ondersteuning voor veel minder dan die 400 en gaan die gebruiken.

[Reactie gewijzigd door TWyk op 6 januari 2017 16:48]

Waarmee Sony zich dus volstrekt belachelijk maakt, want de reden dat die functie niet op de Pro zit is omdat er volgens Sony weinig vraag naar is. En vervolgens brengen ze een stand alone speler uit.
Voor de geinteresseerde

De specificaties van de UBP-X800

https://www.sony.co.uk/el...s/ubp-x800/specifications
Nog steeds teleurgesteld dat Sony dit niet in de PS4Pro heeft ingebouwd 8)7

En ook het 4K streaming waar Sony over heeft gesproken gaat ook niet gebeuren, door licentie gedoe her in Europa.
Ik vind alle aangekondigde uhd blu rayspelers zo groot. Als ze deze kunnen verkleinen zou ik wel overwegen om een aan te schaffen.
Hoezo groot?
Gewoon 43/44 cm breed, zoals het meeste hifi/homecinema spul.
Correct

Dimensions (W x H x D)
W430 x H50 x D270 (mm)
Anoniem: 739659
6 januari 2017 16:57
Zou je een groot verschil kunnen zien in beeldkwaliteit tussen een van deze blu ray spelers en de xbox one s?
Ik denk het niet.
Maar er is nog een ander probleem veel UHD Blu Ray films zijn zelfs van orgin normale Blu Ray.
Zeker de wat oudere films, je moet echt goed opletten of Googelen om er achter te komen of de film die je zoekt ook echt in 4K is opgenomen en dan op dat formaat op Blu Ray is gezet.
Ik kan me nog wat oude testen herinneren hier op Tweakers waar ze het er ook over hadden.
Over Sony ik denk dat ze weten dat het een niche markt is geworden en daarom er ook niet voor gekozen hebben om het in de PS4 Pro te stoppen ook om de kosten te drukken.
Maar dus een losse speler uitbrengen voor de echte liefhebbers.

Ik had vroeger Start Trek TNG en DS9 op VHS compleet had een heel Videotheek rack thuis staan vol met die banden kwalietijd ruk later ging ik over op Laserdisk en had echt heel veel films 250+ heeft een klein kapitaal gekost toen.
Later ook weer Films gekocht op DVD wat net iets beter was en ook op Blu Ray maar toch steeds minder en minder.
En nu ik heb nog geen UHD Blu Ray speler en die komt er waarschijnlijk ook niet.
Ook al kijk ik nog steeds veel films, misschien komt het ook dat ik wat ouder ben en er de laatste jaren toch wel veel minder goede films uitkomen dan wat ik vroeger goed vond het is nu een trend om veel actie en special effects in een film te stoppen en zo goed als geen verhaal.
De zelfde trend zie je ook terug in Games het word allemaal erg versimpeld.
Ik denk dat Sony een goede zet heeft gedaan om er voor te kiezen om geen UHD Blu Ray speler in de PS4 Pro te stoppen zo maken ze eerder winst op de console denk ik.
Er is zeker een verschil tussen de xbox one s en een uhd blueray player op het gebied van de kleuren en geluid
Al die UHD BR spelers in korte tijd zullen wel min of meer dezelfde decoder chip hebben. Mediatek of Sigma, twee bekende decoding chips in de mediaplayers.

Net als veel mediaplayers in dezelfde tijdperiode hebben zelfde chip.
Tenzij er een intel of nvidia/ati chip in zit.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee