Panasonic onthult oled-tv en uhd-blu-rayspeler

Panasonic heeft een nieuwe oled-televisie onthuld. De EZW1004 heeft ondersteuning voor hdr en moet accurate kleurenweergave bieden. Verder heeft Panasonic de DMP-UB404-blu-rayspeler onthuld.

Panasonic claimt dat het bedrijf de maximale helderheid van de televisie ten opzichte van zijn voorganger, de CZ950, ongeveer heeft weten te verdubbelen. Dit moet de kwaliteit van hdr-beelden ten goede komen. Verder heeft het bedrijf eraan gewerkt om het scherm te kalibreren met behulp van 3d lookup tables, wat de kleurweergave verbetert. De EZW1004 beschikt over een Studio Colour HCX2-processor.

Het nieuwe model heeft verbeterde speakers. In de standaard is een soundbar verwerkt die met acht woofers, vier midrangespeakers en twee tweeters een maximaal vermogen van tachtig watt heeft. Verder heeft Panasonic besloten om het toestel plat te maken, in tegenstelling tot de kromming die voorgaande modellen hadden.

Hoeveel de televisie gaat kosten en in welke schermformaten hij verkrijgbaar zal zijn, is niet bekend. Panasonic maakt bekend dat een 65"-variant vanaf juni 2017 in Europa verkrijgbaar is.

Naast de televisie heeft Panasonic ook een nieuwe blu-rayspeler onthuld. De DMP-UB404 biedt ondersteuning voor ultra-hd-blu-rays en kan 4k-beelden met 60fps naar een televisie doorsturen. De speler is voorzien van twee hdmi-uitgangen, waardoor audio en video apart verstuurd kunnen worden. Volgens Panasonic maakt dit een hoogwaardigere geluidsweergave mogelijk. Verder heeft hij ondersteuning voor bt.2020. Panasonic heeft ook hiervan geen prijzen of leverdata bekendgemaakt.

Door Emile Witteman

Nieuwsposter

04-01-2017 • 14:21

99 Linkedin

Reacties (99)

99
99
54
12
2
36
Wijzig sortering
Er breken mooie tijden aan voor de high-end TV liefhebber. Het wordt 'spannend' om te zien hoe andere merken hun techniek rondom de LG OLED panelen gaan implementeren en wat dit doet met de beeldkwaliteit onderling.

Wat extra info over deze TV staat op het AVForum.
Ik zit persoonlijk nog steeds te wachten op een tv die geen last heeft van stotteren bij horizontaal pannen. Vorig jaar heb ik bij de mediamarkt het topmodel van LG bekeken en die had daar nog steeds vrij veel last van. Het verbaast me dat je hier in de pers en bij de diverse reviews nooit iets over hoort, ik zal toch niet de enige zijn die dat storend vindt?!?
Als je via je htpc er last van hebt kun je door middel van dit programma wat aan gaan doen. Deze zorgt ervoor dat alles soepel draait! ;)

http://madvr.com/

Ik heb zelf ingesteld voor Potplayer en inderdaad is alles soepel, ook panning. Vraagt wel veel processorkracht. (oude versie, nieuwste nog niet geprobeerd.)

"madVR is a high quality video renderer (GPU assisted). features: high quality chroma upsampling, high quality scaling (bicubic, mitchell, lanczos, spline etc), high quality YCbCr -> RGB conversion, gamut & gamma correction for display calibration, full 16bit processing queue, final 16bit processing result is dithered down to RGB output bitdepth, bypasses graphics card's video (damage) algorithms, all work is done via GPU shaders, no shortcuts, highest quality has priority over anything else. Both 32bit and 64 bit version included."

[Reactie gewijzigd door Tourmaline op 4 januari 2017 21:03]

Dankjewel voor de tip! Ik gebruik JRiver MediaCenter en dat maakt inderdaad, onder andere, ook gebruik van madVR... (net als KODI zie ik nu) Maar helaas, ook dat lost het probleem dus niet op

[Reactie gewijzigd door Yalden op 4 januari 2017 21:05]

Heb je hem wel goed ingesteld?
Ik heb met behulp van een site de juiste instellingen voor Potplayer gevonden, je moet ook in de player aardig wat instellingen veranderen en madvr juist instellen en dan loopt echt alles soepel. Al een paar films bekeken die berucht zijn met judder en panning maar alles loopt soepel!

Links voor instellingen Potplayer:
https://imouto.my/tutoria...rmance-software-decoding/

https://imouto.my/tutorials/madvr/


http://murobbs.muropakett...ayer-madvr-guide.1218122/

[Reactie gewijzigd door Tourmaline op 4 januari 2017 21:22]

Cool, nogmaals bedankt! Ik ga daar eens uitgebreid naar kijken!
Bedankt voor de handige info
Dat stotteren komt ook heel vaak door de 24fps die films gebruiken, zeker bij pannetjes met veel detail schiet die 24fps vaak echt te kort. Als je er een 60fps video via af kan spelen zul je zien dat het vloeiend als boter is.
Heeft niets met 24p opzich te maken maar het feit dat er in de "chain" iets fout gaat.

Slechts een aantal mogelijkheden die het er niet gemakkelijker op maken om de oorzaak vast te stellen:

1. De cameraman heeft niet opgelet tijdens de les en doet uit de losse pols een pan, terwijl je de exacte snelheid moet berekenen om dit perfect in die 24fps te proppen.
Het zit dan dus al in de bron en is eigenlijk al verpest. (oudere films hebben er minder vaak last van toen men nog niet dacht alles wel ff op te lossen tijdens (digitaal)postprocessing.

2. Tijdens postprocessing zit men te veel te corrigeren met bijv beeldstabilisatie en andere filters.

3. Bij het overbrengen naar een beelddrager (bijv BR/DVD/Web files) zit men te klooien met:
a. compressie om het op de drager te laten passen en/of zo klein mogelijk te houden
b. omzetten naar een andere framerate dan de 23,976 omdat het op een niet 24p scherm getoond wordt (dan wel uitgezonden wordt op tv dat op 50 of 60Hz gebeurd en waarbij er dus frames "verzonnen" "samengevoegd", dan wel weg gelaten worden afhankelijk van de encoderings instelling) en zij niet veel moeite willen stoppen in verschillende versies afhankelijk van het medium.

Maar stel dat alles hiervoor wel goed gaat dan heb je nog:
1. Kan de speler wel overweg met 23,976 fps (meestal 24p of true24p genoemd) of "rond" deze af naar een andere waarde.
BIj PC's heb je dan ook nog het probleem dat niet iedere grafische kaart exact 23,976 aankan vanwege de interne klok van de GPU (internet staat vol met HTPC topics waarbij men gek wordt van een hopje om de 2 sec of zo)

2. Staat de beeldweergever (projector/tv/monitor)wel goed afgesteld of gaat deze ook rommelen met de frames en beeldkwaliteit door allerlei filters er op los te laten?

3. Als men een schakel tussen de media speler heeft en de beeldweergever zoals een receiver of hdmi switch, krijgt deze dan wel de goede EDID informatie en wordt deze netjes doorgegeven naar beeldweergever of gaat deze ook weer zijn eigen "saus" toevoegen? En is deze wel krachtig genoeg zodat je geen framedrops krijgt?

En dan heb ik het nog niet eens over streaming vanaf het internet, je content provider (kabelaar/HBO/netflix) of bijvoorbeeld je NAS waarop je slecht geripte rommel hebt staan.

Nehh, 120fps gaat helemaal niets oplossen zolang er verschillende frame standaarden en tussenstappen zijn met elk hun eigen invloed, vanaf de bron tot aan je beeldweergever. Daar ligt het echte probleem.

[Reactie gewijzigd door SB[NL] op 4 januari 2017 17:09]

Dat stotteren wat Yalden bedoeld komt puur doordat de opname maar in 24 fps is (bijna alle films en series). Als je 60 fps opnames bekijkt (bijvoorbeeld via YouTube) zul je er helemaal geen last van hebben.

Onregelmatige stotter (judder) komt door slechte nabewerking of omzetting van 24 fps opnames.

Wordt eens tijd dat we overstappen naar 60 fps voor films en series. Mag wel een keer na bijna 100 jaar
Uhmm nee :D

Ik prefereer zelf ouderwets 23,976. Dit is uiteraard persoonlijk maar het effect dat jij bedoeld noemt men ook wel "soap opera effect" of te wel...je raakt met dat smooth gebeuren een deel van dat wat het nou "filmisch" maakt kwijt en krijgt een video/tv opname alsof je naar GTST zit te kijken of je eigen smartphone filmpjes (tenzij je deze op 24p zet ;) ).

Kijk maar eens naar dat 4K test filmpje dat op 4k HDR 60 hz is geschoten. Leuk voor een documentaire maar bij een film laat ik geheid de popcorn in de kast :D

Ik kijk thuis ondanks die "magere en ouderwetse" 24p juddervrij films en series. Voorheen met een high end DVD speler, vervolgens met een HTPC (Radeon 9800Pro + een Immersive scaler), een Dune HDI Base 3.0 (vrijwel perfect judder vrij) en tegenwoordig heb ik een Android kastje van 35 euro, waarop het OS vervangen is door LibreElec die het ongelofelijk goed doet.

Als er bij mij thuis een keer judder voorkomt, dan weet ik vrijwel zeker dat het in de bron zit. (Ik ben zo'n malloot die dat desnoods frame-by-frame en op meerdere devices gaat zitten uitproberen en uitzoeken, zodat ik het judder-moment daadwerkelijk kan accepteren :D)
Judder heb ik ook geen "last" van op mijn OLED tv maar bij panning shots valt het gewoon op dat de afzonderlijke frames niet vloeiend in elkaar overlopen. Maar dat is iets wat dus gewoon bij 24p hoort. En ik denk ook dat hoe groter je tv is des te meer het opvalt.
Heb jaren met een Barco 808s op 2.40 breed geprojecteerd en dat was gewoon smooth.

Je hebt er dus altijd "last" van, maakt niet uit waar? Ook in een kwaliteits bioscoop zoals kinepolis die met laserprojectie werken? Of bij andere mensen met een goed afgesteld systeem?

En wat voor materiaal speel je af, welke codec wordt er gebruikt, welke mediaspeler gebruik je?

Echt stotteren (judder) is is anders als het overdreven gezegd zien van pauzes tussen frames.

Dan kan je bijv ook je refreshrate verdubbelen of verdrievoudigen tov de framerate van het bronmateriaal. Er zijn ook filters die zwarte beelden tussenvoegen om het beeld scherp te houden voor je hersenen die "verkeerd" een beweging voorspellen waardoor het er blurry uit ziet.

Je zal echt vanaf de basis moeten onderzoeken wat geen afbreuk doet aan het filmische, maar wel tegemoetkomt aan jouw eisen.

[Reactie gewijzigd door SB[NL] op 5 januari 2017 00:31]

Als je er echt op let dan zie je het inderdaad. Maar al heel me leven zie ik 24p films en stoor me er nooit aan. ik stoorde me echter wel enorm aan de 48p van de hobbit aangezien het enorm animatiefilm achtig uitziet
Anoniem: 857195
@Jesp_J5 januari 2017 12:56
Ja en na 100 jaar wordt het ook eens tijd voor de magneettrein :)
Amen op deze uitleg! Meer moeten dit lezen. Een aantal van jullie Tweakers kunnen vast wel een boost en een +3 kwijt hierop!
Bij deze. Zeker zeer informatief bij het TV onderwerp tegenwoordig.
Dat komt volgens mij door de lage framerate van de content. Daar stoor ik me vooral bij bioscoop films enorm aan. Ook bij 4k content op YouTube valt me op dat de lage framerate ervoor zorgt dat alleen beelden van statische camera's goed is, alles wat beweegt wordt direct vaag.
Ik heb een goede home cinema setup, dus moet de bioscoop die je bezoekt meerwaarde hebben. Bij deze een tip voor je: Getriggerd door de video bijdrage van Tweakers bezoek ik voor nieuwe films de digitale cinema's in Eindhoven en Hilversum. Daar zal je dat effect absoluut niet tegen komen. Kijk hem nog eens terug: video: Dolby Cinema: laserlicht in de duisternis

BBC Earth zijn mooie beelden, maar niet alle gefilmde fragmenten zijn even goed. Horizontaal pannen zie ik dan weer geen gekke dingen bij, maar de mist van een waterval geeft artefacten die ik op meerder TV's zag. Is het dan je TV, je speler, de content? Ik durf het niet te zeggen. Iedere digitale setup kan net ergens artefacten gaan krijgen waar een ander model dat niet heeft.

Een winkel setup van een televisie is de slechtst denkbare uitgangspositie om een televisie te beoordelen. Vaak staan ze ingesteld op een soort demo show met extra felle kleuren om het effect van winkel TL's en led lampen uit te schakelen. Ook draaien er allerhande beeldverbeteraars die je bij de meeste TV's thuis beter uit kan zetten. Motion correction geeft thuis eerder het effect dat een film met een handycam is geschoten, dan dat het je vloeiende beelden oplevert. Helaas verdwijnen alle winkels die je de mogelijkheid boden een TV eerst thuis te zien en beoordelen. Even zo verdwijnt de kennis in de dozenschuif winkels om een TV goed te callibreren.

Ik richt mij tegenwoordig meer op Duitse en Engelse tests, van de serieuze audio/video bladen. Het klinkt ouderwets, een blad, maar ook als je het stuk gewoon online leest merk je dat deze bladen een stuk meer test budget en zelfs complete testlaboratoria hebben om alle eigenaardigheden boven te krijgen.

100% zekerheid geeft dat helaas ook weer niet, met name de Engelse setup is regelmatig toch weer net andere hardware dan die we in NL krijgen.
Ja, die artefacten (vooral bij water inderdaad, waterval of reflecterend zonlicht op het wateroppervlak) is super irritant vind ik, maar ook weer wat anders, dat ligt in ieder geval zeker niet aan de televisie denk ik, eerder aan slechte compressie -edit- (of inderdaad aan slechte compressie van de tv als je die het beeld laat bewerken en die tv dat dan slecht doet...)

Ik weet wat je bedoelt, in de '80s haalde ik elke maand de Duitse "Audio", "Stereoplay" en "HifiVision" die ik echt helemaal stuklas....

[Reactie gewijzigd door Yalden op 4 januari 2017 15:43]

Lees post van falden hierboven eens. Ofwel motion verbetering uitzetten. Andere optie die impact kan hebben is de y4.2.2 setting. Die moet op 4.4.4 staan.

Stotterend beeld bij horizontaal pannen komt door mismatch tussen fps bron en hz televisie. Bij gebruik van kodi bijvoorbeeld kun je de output gelijk zetten met de bron. Stel je kijkt een 24fps film (standaard) dan moet je dat dus als 24fps uitsturen. En niet als 60fps/hz. Dan krijg je dus stotters omdat per 2 seconden het beeld 6 frames achterloopt.
Post van Fabbie bedoel je denk ik... Ik gebruik JRiver MediaCenter maar maakt niets uit, blijft hetzelfde... Ik geloof niet dat Kodi technisch beter is dan JRiver, maar bedankt voor de tip!

Wat betreft die settings op mijn TV/Monitors... Geloof me maar dat ik al die settings wel heb geprobeerd, op diverse hardware, maar dit probleem is daarmee niet op te lossen...

[Reactie gewijzigd door Yalden op 4 januari 2017 15:54]

Ik heb een OLED tv van LG en had hetzelfde wat jij hier omschrijft. Artefacten bij watervallen of bij flitsende lampen (politie sirenes bijvoorbeeld). Dit bleek een setting in de TV te zijn. Er zit een functie in die de motion soepel moet maken (ben even de exacte naam kwijt) en berekend dus tussen 2 frames een extra frame zodat horizontale bewegingen soepeler lijken.
Ik kon dit uitzetten door mijn TV op de expert setting te zetten. Dan is deze al redelijk gecalibreerd en staan dit soort settings uit.
offtopic:
Bij JT (tegenwoordig vue oid) had ik de vorige star wars in niet 3D, maar wel ultra kwaliteit met alles erop en eraan gekeken. Helaas is de nieuwe star wars alleen in 3D of normale kwaliteit te kijken in Eindje.
Het aantal artefacten die je zien heeft ook veel te maken met de bron. Ik heb deze docu op bluray en kan daardoor niet naar de "net geen dvd, maar toch 1080p" kwaliteit van netflix kijken
Ik ga niet zo heel vaak naar de bioscoop, maar het is me daar nooit opgevallen...
http://www.projectorcentral.com/judder_24p.htm

24FPS judder dus.
Niet enkel van toepassing op projectors, dat heb je ook op je tv...
Kijk, dat dus!!!!

En dan is dit dus waarom ik er in de bioscoop geen of minder last van heb: Actually, we've never seen 24 fps film quite this naked even in a commercial movie theater since the double shuttering action of the movie theater's projection system reduces the experience of judder and flicker. You can see some judder in the movie theater, but it is not as pronounced as it is on a digital home theater projector playing Blu-ray or HD DVD at 24p.
Het probleem bij YouTube en Netflix is vooral door de extreem lage bitrate die gebruikt word. (Vervaging en blokkerigheid bij bewegen. En kleur palet zichtbaar bij grote vlakken(zoals donkere achtergrond en blauwe lucht)).
Wat is dat? Horizontal pannen? Hoe heb je dat getest?
Horizontaal pannen is als de camera een horizontaal draaiende beweging maakt. Hier zie je een voorbeeld: https://www.youtube.com/watch?v=0P5nPMXtz6w

Als je let op de auto is alles vloeiend, maar zodra je gaat letten op de bomen zie je (hoogstwaarschijnlijk) de stotterende beweging die ik bedoel...

Dit is een clip uit "Planet Earth" van de BBC waar ik het over had: https://www.youtube.com/watch?v=MtCBSx7TX_M Probeer hier net als in het eerste clipje niet te letten op "de auto" maar op wat er omheen gebeurt.
Ligt t aan de clip of aan de tv?
Het laatste wat je moet doen bij retailers is vertrouwen dat het allemaal goed ingesteld staat. Gewoon de afstandsbediening vragen en alle processing uitzetten, contrast helderheid, kleuren, iscerpte op het oog corrigeren.
Het laatste wat je moet doen bij retailers is vertrouwen dat het allemaal goed ingesteld staat. Gewoon de afstandsbediening vragen en alle processing uitzetten, contrast helderheid, kleuren, iscerpte op het oog corrigeren.
Hahaha, ze stonden bij de Mediamarkt denk ik op het punt me er uit te gaan gooien en me de toegang te verbieden zo lastig was ik! :D Maar toen ik na een paar uur weer naar buiten ging waren er tenminste 2 en waarschijnlijk meer Mediamarkt-medewerkers die er ineens ook van overtuigd waren dat alle tv's die ze verkochten in feite troep waren! ;)
Je moet ook nooit in discussie gaan of hen proberen iets uit te leggen. Zonde van je tijd en scheelt een hoop ergernis.

En als je dan alles tig keer beter hebt ingesteld, dan wordt er na je "bloed/zweet en tranen" heel snel weer de default demo instelling toegepast, want dat is hoe de fabrikant immers wil dat het er in een winkel onder TL licht uit komt te zien.
Wat voor stotteren bedoel je ? Is dit niet gewoon een artefact van 24fps content die netjes op 24fps wordt weergegeven ?
Ik zit met precies hetzelfde. Heb een panasonic plasma tv (gt60) en ook deze heeft er last van en als je dan motion aanzet krijg je nog geen betere ervaring, want dat word dan weer teniet gedaan door de soap effect en kleine stotter na elke 2/3 scene's.
Hier hebben alle merken TV's last van, ik heb zowel van Sony, LG OLED en Samsung de topmodellen gehad en bij allemaal problemen. Onderstaande was de conclusie:

Vermoedelijk een (gekend) fenomeen van 60Hz naar 50Hz omzetting - USA beelden (60Hz)zijn idd schokkerig, vooral snelle horizontale (pan) camera bewegingen - Europese footage (50Hz) ziet er toch veel vloeiender uit....

Maar hier hoor je inderdaad nooit iets over :( En het is erg storend. Persoonlijk vind ik dat de Sony X850 (of hoger) het minst last heeft van judder.
Ik weet precies welk effect je bedoelt. Ik heb sinds kort een LG OLED 65B6V en ben er dus bijzonder op gespitst. Het lijkt erop dat het voornamelijk aan de content ligt. Bij sommige TV-programma's is het duidelijk te zien (soms zelfs storend), maar bij andere absoluut niet. Vorig weekend zag ik de schaatswedstrijden in Thialf, gewoon via Ziggo DVB, absoluut zonder judder.

Ook met zwartwaarden blijkt de content ineens een grote rol te spelen. In sommige TV-programma's is zwart helemaal niet zwart, maar op een lcd-scherm valt dat niet op. De kwaliteit van een OLED-scherm overstijgt de kwaliteit van de content, soms zelfs met meerdere klassen.
Vaak zit dat gewoon in de opname van het beeld en komt dit door idd of de cameraman of de camera waarmee gedraaid is.
Zelf nooit iets van gemerkt en mijn TV uit 2008 was destijds ook geen topmodel.
Ik geloof dat het zoiets is dat je niet ziet tot je het ziet en dat je vanaf dat moment niet meer kunt "ont-zien"... Voor de duidelijkheid; Het is bijvoorbeeld heel erg goed te zien bij de "Earth" blu-rays van de BBC, in een shot waar de camera horizontaal beweegt, dus een "panning-shot" van links naar rechts of omgekeerd... Het is dan net een soort snel afgespeelde slide-show, tenminste, dat heb ik dus... Maar het kan ook aan mij liggen...
Tja, ik doe niet aan blue-ray.

De media-industrie maakt het gewoon veel te moeilijk met die zone's (had DVD ook maar daar was omheen te werken en het verschil tussen DVD en band (of erger nog svcd en vcd) is dusdanig dat je dat niet meer terug wilt).

Ik beschouw optische media als achterhaald. Op een HDD of microSD(../hx/xc) kan je ook een film kwijt en dat scheelt kastruimte. Het is dat ik de tijd niet neem om onze oude DVD's en CD's te rippen. Zodra de kinderen niet meer naar de kinder-DVD's kijken gaan die ook definitief de deur uit. CD's is ook slechts een kwestie van tijd. Nog even en alles staat op m'n telefoon.
Juist bij blu-ray zijn die zones zo goed als afgeschaft. Volgens mij is er nog maar distri die de zones gebruikt
Ik denk te weten wat je bedoelt, heb het zelf ook bij de MediaMarkt gezien. Zou het kunnen dat er iets fout gaat met de verticale synchronisatie waardoor er tearing te zien is? Zou dat misschien kunnen ontstaan omdat de oorspronkelijke bron gesplitst wordt naar meerdere tv's of dat de framerate niet overeen komt?
Nee, het is geen tearing en ik heb het zelf ook thuis... Ik denk dat het inderdaad die 24 fps is... Ik lees op Wikipedia net het volgende: DVB expects UHD-1 Phase 2 services to be introduced by broadcasters from 2017, with features such as High Dynamic Range (using HLG and PQ at 10 or 12 bits), Wide Color Gamut (BT. 2020/2100 colorimetry), and High Frame Rate (up to 120 Hz). Ik ben benieuwd of er dan ook content beschikbaar gaat komen die op meer dan 24fps is geschoten...

-edit-

In ieder geval kunnen blijkbaar UHD Blu-rays nog steeds "maar" 60FPS aan... maar ja, zolang de content dan nog steeds maar 24fps is dan heb je daar ook niet veel aan...

(Aaargh!, ik ben je niet aan het negeren, maar ik heb nu wel weer even genoeg gereageerd in deze topic denk ik...)

[Reactie gewijzigd door Yalden op 4 januari 2017 15:16]

Ik zou er maar niet teveel op rekenen dat de TV-zenders zich gaan aanpassen. Zelfs nu (de meeste mensen hebben inmiddels wel een fatsoenlijke TV waarop je films in de oorspronkelijke 24 fps kunt zien) worden films op TV nog steeds versneld naar de ouderwetse 25 fps. Met als gevolg dat vooral muziek voor geen meter klinkt.

Kan natuurlijk ook aan het systeem liggen, ik weet niet of DVB ook andere framerates dan 25 ondersteunt. Maar het is wel typerend. Heel veel regionale TV-zenders zenden nog steeds uit in SD. Ziet er werkelijk niet uit op een fatsoenlijk groot scherm. Vooruitgang gaat langzaam in TV-land...
Anoniem: 857195
@Yalden5 januari 2017 13:44
Nah, ligt niet aan jou. Ik heb het bij live voetbal op tv.
Bedankt voor de extra info. Interessant vond ik zelf dat ze specifiek 800 nits noemen bij AVForums. Dat bedoelen ze dus met 'ongeveer-heeft-weten-te-verdubbelen'. Het is nog echter minder fel dan het minimum waar LCD panelen aan moeten voldoen voor een UHD Premium zegel, met ongeveer de helderheid van je monitor als afstand.
Ze ondersteunen LOG gamma (HLG) wat erg belangrijk gaat zijn voor toekomstige DTV.

En veel gesnater in de discussie daar over het paneel, wat een LG 65" zou zijn uit de B6 met een premium prijskaartje. Maar daar is niks over bekend dus... Laat maar komen die reviews!
volgenw mij zijn lg oleds 550 nits..
Als ik het Panasonic paneel van de achterkant beoordeel lijkt het me eerder het paneel van de E6 serie, met de glazen achterkant. Maar goed, dat is pure speculatie zonder het zeker te weten.
Maar het is meer dan genoeg. Ik heb die LG B6 (alle huidige OLED-modellen van LG bevatten hetzelfde paneel) en die zou 600 nits moeten zijn. En ik verzeker je, als die in een donkere kamer van zwart naar wit gaat, dan heb je een zonnebril nodig. Ook overdag in een niet-verduisterde kamer is er prima naar dit toestel te kijken.
Ja? Hiervoor ben ik bang dat de scherm niet helder geneoef is
Het is een 2017 lg oled panel, zijn nog niet op de markt.
Mooi tijden? Niet echt. Ik blijf verstokt plasma-fan...
Nu nog 4k aanbod

Ben gedwongen om te downloaden. Omdat t aanbod in nl ruk is. Wil hier dezelfde films kunnen kopen als ze in de vs kunnen.
Ik ben ook gedwongen, zo vervelend :'(
De speler is voorzien van twee hdmi-uitgangen, waardoor audio en video apart verstuurd kunnen worden. Volgens Panasonic maakt dit een hoogwaardigere geluidsweergave mogelijk
Huh? Het wordt toch digitaal verstuurd. Waarom zou dat uitmaken?
Zoals psy hieronder zegt: S/PDIF heeft niet genoeg bandbreedte om bepaalde audioformaten, zoals Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio of Dolby Atmos, te versturen.
Niet onderbouwd, maar ik verwacht dat de specs voor de HDMI-audiostreams hoger liggen dan S/PDIF aankan. En door de 2 HDMI uitgangen kan men de BD-speler tegelijkertijd aansluiten aan een digitale eindversterker en aan een televisie.
Hierdoor ben je niet afhankelijk van een retoursignaal vanaf de televisie richting je versterker en kan je toch genieten van de betere audio-stream.

Maar dit is speculatie van mijn zijde,.

[Reactie gewijzigd door jvdmeer op 4 januari 2017 14:54]

S/PDIF ondersteunt zeker wel 6 kanalen (5.1), geen 4 kanalen. Het oude analoge Dolby Surround was wel nog 4 kanalen, 2 front, 1 mono surround, 1 center.

Echter er kan maximaal slechts 96 kbit per kanaal overheen als ik me niet vergis, daar zit het grootste nadeel van S/PDIF.

"S/PDIF can carry two channels of uncompressed PCM audio or compressed 5.1/7.1 surround sound (such as DTS audio codec); it cannot support lossless formats (such as Dolby TrueHD and DTS-HD Master Audio) that require greater bandwidth[2] like that available with HDMI or DisplayPort."
Ook de HDMI ARC optie is in kwaliteit volgens mij beperkt, dus je kunt beeld direct naar TV en geluid naar versterker sturen.

Die versterker hoeft dan weer niet de laatste UHD/HDR standaarden te ondersteunen. Je zou dus ook kunnen zeggen dat het juist het beeld ten goede komt (bij oudere versterker).
Eindelijk wel weer een in de 'platte tv' range voor OLED. Ik snap niet wat het tegenwoordig is met al die gebogen schermen. Maar ja dat zal wel weer aan mij liggen xD
LG heeft toch ook met de B6V en de E6V al platte OLED's in de markt gezet.

Kijkt super!
Klopt. De B6V wordt dan ook mijn volgende toestel. Maar meer concurrentie is alleen maar beter :)
Er is keuze in de markt, ik vind het wel prettig wat Samsung doet bijvoorbeeld. Elk formaat is elke serie is beschikbaar in plat en gebogen.

Persoonlijk aas ik in de woonkamer wel op een gebogen scherm. De TV staat 5m van de zitting, met een radius van 4.200 kunnen er met gemak 5 mensen vanuit het bankstel kijken zonder dat ze té ver buiten de sweet-spot vallen. En voor serieus kijkwerk zit ik toch al in de sweetspot van mijn geluid dus automatisch ook van mijn scherm en naast mij en misschien 1 of 2 anderen kijk er niemand zo kritisch naar beeld en geluid.
Maar wie maakt dan het paneel, want daar zou Panasonic toch juist mee gaan stoppen?

[Reactie gewijzigd door Yalden op 4 januari 2017 14:30]

Anoniem: 474132
@Yalden4 januari 2017 14:28
LG
Is dat een gok of weet je dat zeker?
Dat is vrijwel zeker, het oled model uit 2015 van panasonic had ook een paneel van LG en ze zijn nog steeds de enige die oled panelen maakt. Las trouwens net ook dat Sony misschien een oled tv gaat aankondigen met een LG paneel. Volgens de wandel gangen zou Sony alleen maar 100.000 panelen krijgen, dikke kans dat het dan dure modellen van 4000-5000 euro gaan worden.
Ok, cool, dankjewel Alfred en Nieuwe!
Tja, als ze er meer kunnen verkopen als dat ze kunnen maken dan is het logisch de prijs te verhogen. Sony en Panasonic staan toch weer net iets hoger aangeschreven als LG (ongeacht of dat terecht is of niet).
dikke kans dat het dan dure modellen van 4000-5000 euro gaan worden.
Volgens bronnen zou Sony dit jaar 80.000 55" en 120.000 65" panelen afnemen.
Advies verkoopprijs voor de toestellen: $2000 voor de 55" en $3000 voor de 65"
Dat klinkt niet als typisch Sony!

Na de Sony persconferentie (4.30 pm Las Vegas time) weten we meer.

[Reactie gewijzigd door Carbon op 4 januari 2017 15:30]

Volgens mij is LG (nog steeds) de enige fabrikant van OLED schermen voor televisies.
Ja, dat dacht ik ook, maar het had theoretisch gekund dat er iets verrassends in zou zitten...

-edit-

de-don, je hebt helemaal gelijk!

[Reactie gewijzigd door Yalden op 4 januari 2017 14:47]

Aangezien LG de patenthouder is, en er nog geen nieuws naar buiten gekomen is dat een andere fabrikant ze onder Licentie gaat produceren, weten we het wel zeker ja. ;)
Zou ik dan eindelijk mijn Pana plasma's kunnen vervangen? De "grijs-bug" begint nu zichtbaar te worden en de mod is ietsjes te prijzig.

Is er al bekend welk OS er gebruikt gaat worden en of de interne mediaspeler nu wel alle moderne gebruikelijke AV codecs en bestanden aan zal kunnen?

Ps
Grappig dat Sony ook een OLED zal brengen. Dat nadat een Sony medewerker expliciet aangaf dat Sony nooit iets met OLED zal doen :-D
Over welke "grijs-bug" met bijbehorende mod heb je het dan? (Heb zelf ook een Panasonic Plasma namelijk) :)
Ze hadden ooit bedacht dat de tv zo veel branduren mee kon gaan en hebben een soort van autocorrectie ingebouwd die dat compenseert...of te wel je zwartwaarde naar de klote helpt |:( 8)7 . Zwart wordt dan grijzig. Ik zag ooit iemand die daar een mod voor verkoopt. Moet je wel gaan klooien in je tv. Zonder garantie dat het werkt ga ik daar geen geld voor neerleggen.

Ik heb ooit twee dezelfde gekocht en deze maar omgewisseld zodat de meest gebruikte er het best uit bleef zien. De andere mogen de kids nu op gamen :D
wowa, dat ziet er chique uit. Verwacht wel dat deze flink boven budget uit zal vallen :(
Hier wordt ik nu blij van. Meer merken die OLED televisies op de markt brengen. En altijd Panasonic TVs gehad dus ondanks LG panelen heb ik vertrouwen in de kwaliteit. Goede ontwikkeling voor kwaliteit en prijzen. Nu nog het thuisfront overtuigen van een 65" TV en flink sparen gok ik zo.
De panalen goede van lg zullen exclusief aan lg zijn niet aan panasonic
EZW1004 is de opvolger van CZ950 ... 8)7

Hij die er een touw kan aan vast knopen, is een held.
[/sarcasm]

Het is toch echt een plaag van de afgelopen decennia dat producenten met de moeilijkste productnamen en types op de proppen komen waardoor er van enige transparantie weinig sprake is. Allemaal om het niet al te duidelijk te maken (snappen ze het intern soms nog wel?) en onze wegwerp economie nog wat aan te zwengelen.
Goed om te zien dat er meer partijen komen met OLED tv's, beetje concurrentie kan geen kwaad in de markt. Ook erg mooi om te zien dat er ook aan het geluid wordt gedacht, niet iedereen neemt er een hele homecinema set bij.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee