Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Sim Kranenburg

Redacteur televisies

Panasonic EZW1004 Preview

Oled-tv met soundbarvoet

Door , 58 reacties

pagina

Op de IFA in Berlijn zagen we zo'n anderhalf jaar geleden Panasonics eerste oled-televisie, de CZ950. Het was een waardige opvolger van de plasmatechniek waar het Japanse merk ooit succesvol mee was, maar die niet geschikt was voor 4k en daardoor uitstierf. De CZ950 was een prachtige uhdtv die een zeer luxe afwerking had met alcantara aan de achterkant maar helaas hoorde daar ook een hoge prijs bij van zo'n negenduizend euro bij introductie. Bovendien is hij bij ons nooit te koop geweest. Na deze valse start komt Panasonic nu opnieuw met een oled-model, de EZW1004, die uiteraard geschikt is voor hdr-weergave.

De EZW1004 ziet er zeer strak uit, maar is duidelijk wel wat minder luxe uitgevoerd dan zijn voorganger. De witte, alcantara achterkant heeft plaats gemaakt voor een voornamelijk zwarte achterkant van minder dure materialen, al is de afwerking nog steeds van een hoog niveau. Zo is er aan de achterkant een klepje waar de aansluitingen achter zitten en waarmee de kabels aan het zicht onttrokken kunnen worden. Of de wat minder luxueuze uitvoering ook een gunstig effect heeft op de prijs is op dit moment nog niet bekend. Bij de CZ950 waren de luidsprekers bijna onzichtbaar in de bezel onder het scherm verstopt, maar bij de opvolger heeft Panasonic de luidsprekers helemaal niet bij het scherm geplaatst. In plaats daarvan zijn ze nu ondergebracht in een soundbar die tevens dienst doet als voet.

Het luidsprekersysteem is ontwikkeld door dochterbedrijf Technics dat we kennen van high-end audioproducten. Panasonic noemt de soundbar een Dynamic Blade Speaker, waarmee benadrukt moet worden dat er een groots geluid uit de compacte speakerbar komt. Om een overtuigende basweergave te realiseren is er gebruik gemaakt van maar liefst acht kleine woofers die samenwerken met vier passieve radiators. Deze constructie zien we vaak succesvol toegepast worden in compacte bluetooth-luidsprekers. Daarnaast zijn er nog vier squawkers, oftewel middentonenluidsprekers. Aan de uiteinden zijn er ook nog twee tweeters voor een totaal van liefst veertien drivers. Met zulke specificaties verwachten we een prachtig geluid, maar helaas hebben de Dynamic Blade Speaker hier op de beurs niet kunnen beluisteren en moet ons oordeel wachten tot we over een reviewmodel beschikken.

De beeldkwaliteit is uiteraard de belangrijkste reden om voor een oled-televisie te kiezen. Het paneel is wederom ingekocht bij LG Display en dus zijn de prestaties op dit vlak zeer vergelijkbaar met de oled-televisies van LG zelf. Toch zou de weergave volgens Panasonic beter moeten zijn dan bij de concurrentie, doordat er gebruik wordt gemaakt van een geheel zelf ontwikkelde beeldverwerking. Panasonic claimt dat er met name in de donkere regionen veel verbetering is geboekt. Door gebruik te maken van 3d lookup tables worden er nauwkeurige kleurcorrecties op het beeldmateriaal toegepast. Door gebruik te maken van de kalibratiesoftware van Calman kun je deze 3d lookup tables eventueel zelf maken op basis van schermmetingen, om ze vervolgens met behulp van een usb-stick of sd-kaart in de televisie in te lezen.

Om de zwartweergave niet al te veel te laten lijden onder omgevingslicht is er een filter op het scherm toegepast die reflecties moet verminderen. Eerder zagen we een vergelijkbaar filter op de ZT60-plasmatelevisie van Panasonic, al werkte dat filter vooral door licht van boven of beneden tegen te houden, als een soort luxaflex. Het nieuwe Absolute Black Filter zou invallend licht uit alle richtingen moeten absorberen. Op de beurs waren er er toch nog redelijk wat reflecties in het beeld te zien, maar dat kan natuurlijk ook worden veroorzaakt door de op de stand gebruikte felle verlichting. Bovendien was het tentoongestelde toestel nog maar een prototype; het uiteindelijke productiemodel zou dus nog verbeteringen op dit vlak met zich mee kunnen brengen.

De televisies van Panasonic hebben de afgelopen jaren gedraaid op Firefox OS van Mozilla. Helaas besloot Mozilla in september om de ontwikkeling van het besturingssysteem geheel te staken omdat Panasonic de enige overgebleven gebruiker was. Het staat de televisiefabrikant volledig vrij om Firefox OS te blijven gebruiken, maar de software zal dan in eigen beheer onderhouden moeten worden. Op de beursvloer hebben we de interface niet kunnen bekijken, maar alles wijst erop dat Panasonic vast blijft houden aan Firefox OS. Wellicht dat de naam van het os nog aangepast zal worden. We zullen nog een tijdje moeten wachten voordat hier meer duidelijkheid over komt want de EZW1004 zal pas in juni beschikbaar zijn.

Reacties (58)

Wijzig sortering
Goed om te zien dat er steeds meer spelers op de OLED markt komen.
Na LG en Sony nu dus Panasonic.

Hopelijk heeft dit in de loop van 2017 een gunstig effect op de prijs van OLED
Weet dat (nagenoeg) alle OLED panelen van LG Display komen (aftakking van LG).
Zelfs Samsung is op dit moment in gesprek daar panelen af te nemen (en dat is niet iets kleins in Korea).
De reden is LG's slim verkregen patent waar zij nu de vruchten van plukken.
De prijs zal niet veel doen tot de P10 fabriek van LG Display later dit jaar / begin volgend jaar in gebruik genomen gaat worden.
Productie capaciteit + yield zal groot bepalen welke prijs wij betalen in de winkel.
Dat we meer variaties krijgen van het LG paneel is echter altijd mooi meegenomen :)

Ook leuk om te weten is dat de 2016 series (E6/G6 etc) een update krijgt met HLG (Hybrid Log-Gamma HDR) die via firmware binnen zal komen.
Alle 2016 LG eigenaren mogen sowieso niet klagen want wij hebben nu direct een collector's item gekregen omdat LG geen 3D heeft in zijn 2017 series.
C6/E6/G6 zijn dus het summum van 3D TV.
Ik weet dat alle schermen van LG afkomstig zijn.
Maar hoe meer schermen ze moeten produceren, des te goedkoper het proces zal worden.
Dus ongeacht dat er maar een speler op gebied van de scherm techniek is, hoop ik dat de prijs zal gaan zakken.

En het is afwachten wat de testen van de 2017 schermen laten zien. Als er geen revolutie maar meer een evolutie ten opzichte van 2016 is, dan zijn de 2016 schermen idd een goede optie (ervan uitgaan dat die ook nog gaan zakken)
Aangezien LG tot nu toe de enige producent is, hoeft het helemaal niet te zijn dat de prijs omlaag gaat. Ze hebben bij wijze van spreke een monopolie, tot een andere producent zich mengt om te concurreren. Hoop dat dat spoedig gaat gebeuren; 1500+ euro voor een mooie oled-tv is toch iets te duur.
Ik vrees ook dat als de concurrentie niet gauw met OLED, of een kwalitatief gelijkwaardige technologie, dat LG goud in handen heeft. Een mooie UHD OLED met HDR is nu toch wel wat je eigenlijk wilt hebben.

De panelen zijn nu allemaal hetzelfde en je ziet dat merken zich proberen te onderscheiden op andere zaken (soundbars, SmartTV, design, ...). Verder wat verschil in de beeldverwerking, maar dat spreekt de consument vaak al minder aan.

Ik zou wel benieuwd zijn hoeveel goedkoper een TV wordt als je die zonder speakers (of hele simpele) en zonder SmartTV (scheelt een SoC en wellicht licentiekosten) zou leveren. Alleen een paar HDMI poorten er op en fatsoenlijke beeldverwerking. Maar blijkbaar verkoopt dat lastig in de MediaMarkt. In elke vergelijking kom je er karig vanaf...
Ja, dat zou mooi zijn. Goede ontwikkelingen op gebied van streaming van pc/telefoon/tablet naar tv zijn in mijn ogen ook nodig; het is fijn als dat soepeler verloopt (screen mirroring etc.).

Die kastjes, zogenaamde ''android pc's'', vervullen de smart functies van de huidige tv's voor een zachte prijs, vooral als ze via China worden geïmporteerd. Het is toch voor TV-producenten een gimmick, het hele smart-tv gebeuren, om de prijs omhoog te krijgen.

De gewone consument wil denk ik scherp beeld, weinig gedoe en de meestgebruikte apps als netflix en uitzending gemist.

Het zogenaamde WebOS dat LG op de nieuwe tv's draaiende heeft, voegt zeker wel wat toe aan de gebruikservaring en ik zou het denk ik verkiezen boven een htpc of een 'android box', mede door het gemak dat het met zich meebrengt.

[Reactie gewijzigd door rubenkemp op 6 januari 2017 22:08]

Voor de prijs zonder Smart zou je naar Humax kunnen kijken.
Prijs verlaag je niet alleen omdat er concurrentie is, ook om de markt of jezelf te laten groeien. Is maar net welk verdienmodel je wilt volgen.
Een goede televisie kost al jaren rond de ¤1500,-. Al die Led rommel van ¤700,- ziet er niet uit. Ik kijk al jaren plasma en zodra deze dood is en ik voor ¤1500,- een Oled kan kopen, graag.
Het voordeel van de 2017 series is onder andere de hogere peak brightness (door het verwijderen van de polariserende 3D laag).
Van 750 naar 1000nits (en dus mooiere HDR).
WebOS 3.5 met verbeterde support uiteraard.
En uiteraard de ultra mooie W7 series (Wallpaper OLED).
Daarnaast is Technicolor HDR iets wat exclusief is voor 2017 volgens mij.
Van de 4 HDR technieken totaal: HDR10 / Dolbyvision / HLG / Technicolor

De toekomst zal het uitwijzen :)
Inderdaad; geen 3D meer in de 2017 modellen. Erg jammer vind ik zelf; ziet er geweldig uit op mijn C6v.
Hier de Amerikaanse website waar je al de 2017 modellen en de specificaties terug vind:
http://www.lg.com/us/tvs/all-tvs

Het lijkt er op dat er geen grote verschillen en verbeteringen zullen zitten tussen de 2016 en 2017 modellen (al helemaal niet wanneer ook de 2016 modellen een update naar WebOS 3.5 zullen krijgen). In ieder geval veel kleinere verschillen dan tussen de 2016 en 2015 modellen (dat was wel een grote vooruitgang naar de 2016 modellen).

[Reactie gewijzigd door DaveCool op 7 januari 2017 11:32]

Samsung gaat echt geen OLED panelen van LG afnemen. Je zult ''in gesprek zijn over LCd panelen'' bedoelen.
Pana was in 2015 al een speler met OLED.
Dat wist ik niet. Heb ook nergens een OLED scherm van panasonic voorbij zien komen moet ik bekennen.
Kan zijn dat ze in de hele hoge prijs klasse zitten waar ik niet naar kijk :)
Haha ja de prijs was behoorlijk fors voor de TX-65CZ950
Tja 'speler' is dan wel te definiëren; het kunnen ontwikkelen en produceren van een OLED TV maakt je nog geen speler vind ik (ik heb ook een spel kaarten waarmee ik poker kan spelen; maar ik kijk alleen maar langs de zij lijn (totdat het echt interessant genoeg is om in te stappen bijv.).
Ik vind het design erg mooi. Maar het lijkt nu alsof het onmogelijk is om de tv op te hangen ?

Ik denk dat de de ze de plank een beetje mis slaan met van die vaste soundbars(andere fabrikanten ook). Ik heb thuis een erg mooi 5.1 systeem staan en deze voet heeft voor mij geen meerwaarde. Maar ik vermoed dat ik er wel voor betaal als ik de tv koop.
Alle platte TV's die ik gehad heb moet je de voet aan de tv bevestigen tijdens installatie, ik neem aan dat als je deze stap overslaat je hem op kan hangen zonder soundbar

Als je kijkt naar foto 3 van de laatste set foto's (handig tweakers.net....) zie je dat er een soort van kap zit over de kabelaansluitingen, ik neem aan dat men daar de voet bevestigt
Je ziet ook duidelijk kabels over de TV zelf lopen op die foto. Dus alles komt via de voet naar binnen en gaat naar boven naar het scherm toe.

Als deze 3D heeft en de soundbar is verwijderbaar, gaat mn Panasonic P55VT50 de deur uit voor deze. Ik ben alleen bang dat de soundbar NIET verwijderbaar is gezien de vorm van de voet...

[Reactie gewijzigd door chimnino op 6 januari 2017 15:10]

Ik heb mij altijd afgevraagd waarom fabrikanten de voet er standaard bijleveren. Dat zou je toch prima als accessoire kunnen verkopen? Beetje deftige voet zou je zo 50-100 euro voor kunnen vangen en productiekosten zijn relatief laag (lekkere marge). Toestel hoef je er niet eens goedkoper voor te maken. In de perceptie van de koper betaal je niet voor de voet, want die zit er niet bij. Klets je volgens mij heel mooi weg in de winkel voor degene die hem wil ophangen...
Of je zoekt een type zonder soundbar uit, en die je wèl op kunt hangen...

Genoeg mensen die dit ontwerp wel kunnen waarderen om wat het is; een tv om neer te zetten én met (hopelijk) goed geluid.
Dat vraag ik mij dus af. Zijn er echt mensen die duizenden euro's voor een high-end scherm gaan betalen en dan niet minimaal een 5.1 audiosysteem hebben met fatsoenlijke speakers?
Ik denk zelfs dat er meer mensen zonder 5.1 zijn dan met, hoor! ;)

Er zijn echt mensen die er geen bal om geven, of, en da's natuurlijk minder, dovig zijn.
Ik zie het een beetje als een misstap als ze Firefox OS behouden. De support van derde partijen (Netflix/Youtube e.a.) zal minimaal zijn. Ik zou dan liever een android-tv hebben. Maar dit is misschien meer persoonlijke voorkeur dan iets anders.
Op mijn Panasonic heb ik absoluut geen problemen met genoemde diensten. En mocht dit minder worden, er bestaat altijd nog zoiets als een htpc/pi etc.
Dat is waar, het is bij de meesten onder ons (lees: tweakers) geen man overboord. Maar een apparaat kopen waarvan bepaalde diensten opeens niet meer werken is nooit echt leuk/de bedoeling. Ik heb een windows-10 tablet, Steam Link en Google Chromecast aangesloten.
Ik heb een Panasonic en het enige dat echt lekker snel werkt is de Netflix knop en de daarbj behorende app.
De rest is ruk !
Tweakers is altijd vrij mild vwb het smarttv gedeelte op de Panasonics maar ik als gebruiker kan je zeggen dat het niks is vergeleken met een Samsung of LG smart TV.

Ik zal niet snel weer een Panasonic kopen om die reden.
NetFlix en uitzending gemist starten zeer snel op bij mijn 55 inch Samsung TV. En van stand-by naar aan binnen 1,5 seconde.
Hier een Pana Plasma van nu zo'n 2 jaar oud, laatste serie. De mediaplayer die erin zit doet bij mij gewoon zijn werk en geeft ook het DTS geluid door aan de receiver. Meer dan Netflix en mediaplayer heb ik niet nodig.

Pana is top! Mijn volgende wordt weer een Pana.(alleen zonde dat ik voor die speakers moet betalen. Ik hoef die dingen niet).
Toch jammer dat ze geen plasma's meer maken ;( .
En waarom? Energie verbruik?
Ik zie de nieuwe oled's ook gewoon 200 watt verbruiken. Ook mede dankzij dat de tv's steeds groter worden. Opgegeven verbruik is bijna altijd in de minimale stand lijkt wel van de tv. Dat zag ik ook aan mijn eigen LG tv, als je ze insteld naar jouw wensen verbruiken ze ineens veel meer vooral bij kleuren. En mijn oude Panasonic zat gemiddeld op 225 watt. Buitengewoon zonde dat ze er niet mee verder zijn gegaan.

[Reactie gewijzigd door Cosmo_nl op 6 januari 2017 22:12]

4K was moeilijk (betaalbaar) te realiseren met een plasma scherm.
Valt wel mee , ook omdat elke zwarte pixel in feite geen stroom verbruikt :)

Default [Eco] mode 138 watts
Calibrated [ISF Expert] mode 95 watts
[HDR Standard] mode 188 watts
Standby <1 watt

voor de 55 inch b6

http://www.hdtvtest.co.uk/news/oled55b6v-201611044381.htm
Klopt ik vind plasma nog steeds superieur aan al die lcd schermen die geleverd worden. Jammer dat het niet meer geproduceerd word. Misschien dat oled het kan gaan veranderen maar wat je zegt stroomverbruik was altijd het grote nadeel bij een plasma, bij oled hoor je niemand er over.
Stroom was niet het enige nadeel hoor.
Wat dacht je van warmte afgifte, dikte en kilo's.
En 235watt was een plasma van de laatste generaties denk ik, mijn broer zijn plasma doet keurig dik 400watt.
Al die nadelen zijn erg moeilijk weg te nemen met plasma. Ook zijn de pixels relatief groot en 4K is daarom lastig op "normale" formaten.
OLED lost dit allemaal op en is qua beeld zelfs mooier. (Eindelijk)
Nu nog een knappe cpu, goede smart ondersteuning die snel werkt en de prijs mag nog ietsje zakken voor de massa.

[Reactie gewijzigd door GeeMoney op 7 januari 2017 21:19]

Sowieso deze TV even links laten liggen. Hij ondersteund geen Dolby Vision. Dat geldt ook voor hun 4K Blu-ray spelers.
Panasonic zegt dat er niet veel content is. :') Maar aan de andere kant ondersteunen ze wél HLG HDR.

Afwachten of ooit een software/firmware update uit gaat komen....
Gaat niet gebeuren, dolby vision is een hardwarematige oplossing. Opzich klopt het ook wel wat ze zeggen, want er is alleen netflix met dv... De tijd zal het leren
Binnenkort is Netflix niet meer de enige! Universal, Warner Bros, en Lionsgate voegen zich bij de club om al snel UHD-BD schijfjes uit te brengen met DV. Dolby is druk in overleg met andere uitgevers om dit gezelschap zsm uit te breiden.

Bron.
Leuke review om te lezen, ondanks de drukke periode tijdens CES.

Ik kijk erg uit om eens de Panasonic OLED, Sony OLED en een LG OLED naast elkaar te zien en de kracht van beeldverwerking o.b.v. dezelfde panelen goed te kunnen onderscheiden.
Misschien dan interessant om alvast de 2016 review te lezen van de Pana Oled (2015) met LG paneel. Het lijkt er wel op dat Panasonic qua aansturing het net iets beter doet dan LG zelf.
Die voet vind ik er maar erg onstabiel uit zien.
En waarom is die soundbar zo smal en ondiep? Aangezien het toch een vaste constructie is, waarom dan niet gebruik maken van de complete diepte van de tv? Dan kunnen er ook grotere drivers in.
Bij die tv voeten of standaards wordt over het algemeen totaal niet nagedacht door de fabrikanten.
Ze zijn nooit in hoogte verstelbaar, ook nooit plat en steken tot wel 10 cm voor de tv uit waardoor je, als je een soundbar wilt hebben deze nooit fatsoenlijk voor de tv kunt plaatsen zonder ook een after-market standaard te kopen.
je begrijpt wel dat wanneer deze voet gelijk staat met de voorkant van de tv, deze binnen no time om zal vallen?.. ik stoor me eerder aan het feit dat veel soundbars zijn ontworpen zonder enigsinds na te denken over het feit dat ze vaak onder een tv moeten passen. het gros van de soundbars is hoger dan de onderrand van een televisie, waardoor het er niet uitziet..

over de verwerking van soundsbars in de voet weet ik nogsteeds niet zeker wat ik er van moet denken. mogelijk beter geluid dan achter in de tv, maar als je hem ophangt heb je er niks meer aan (in ieder geval bij deze panasonic?) de voet wordt zo eigenlijk ook steeds duurder, de optie om een tv zonder voet aan te schaffen wordt dan eigenlijk steeds interessanter. persoonlijk gebruik ik werkelijk nooit het ingebouwde geluid van een tv, en hang ze het liefst altijd op.

verder vind ik het desing van deze panasonic lastig te plaatsen, opzich leuk, maar hoe langer ik er na kijk des te lelijker begint het te worden, het topmodel van LG vind ik dan persoonlijk toch mooier.
Waar zeg ik dat de voet gelijk moet staan met de voorkant van de tv?
Je begrijpt wel dat wanneer een soundbar zo plat is dat hij onder de tv past, dat er nooit fatsoenlijk geluid uit kan komen?
Het kan aan mij liggen, maar het lijkt mij een vele malen betere oplossing de tv iets hoger te kunnen zetten met een verstelbare, platte voet.
Jij zegt dat er niet nagedacht wordt over de voeten, maar in 90% van de gevallen steken deze enkel 3/4cm voor de tv uit, minder en hij zal simpelweg voorover vallen..

En over die soundbar, ga maar eens naar de soundtouch 300 van bose luisteren, klinkt perfect.

In hoogte verstelbare voeten voegen veel dikte toe aan het toestel, en een hoop onstabiliteit en kosten. Leuk voor een 24 inch monitor, niet een 55 inch lcd.
Die 3-4 cm is bullshit. En wat heb jij toch met dat voorovervallen?
Het gaat er niet om hoe ver een voet moet uitsteken, maar dat ze ze zo maken dat ze in de weg zitten als je een soundbar wilt plaatsen.
En hoezo voegen verstelbare voeten veel dikte toe aan het toestel? En waarom zouden ze onstabieler zijn dan sommige van de voeten die tv's nu hebben?
Je hebt werkelijk geen idee waar je het over hebt.
Ik heb het niet over zo'n schuifstandaard van een monitor. Ik heb het over tv steunen.

En over die Bose Soundtouch; die past dus niet onder mijn tv. En dat is mijn hele punt.
Daar komt nog bij dat ik nog nooit een soundbar heb gehoord die perfect klinkt. Zeker die van Bose niet.
Ik zie dagelijks tientallen tv's staan, aangezien ik die dingen verkoop, en ik zeer zeker wel een idee waarover ik het heb. Ik heb geen idee hoe oud je bent en of je iets van een opleiding hebt gevolgd, maar een verstelbare voet maken waarop je de tv dus in hoogte kunt verstellen vereist een hele andere bevestiging dan een vaste voet die met 2 schroefjes onderin de tv zit. Bijvoorbeeld bij een monitor kan dit vrij makkelijk doormiddel van een schuifsysteem waarop de monitor door wrijving blijft hangen, met een tv gaat dit niet. Dus ik weet niet welk lumineus idee jij hebt om een tv met een in hoogte verstelbare voet te maken, zonder veel dikte of kosten toe te voegen, maar ik zou zeggen ontwerp t ding dan maar eens.

Waarom denk je dat er vroeger draaibare voeten onder tv's zaten, en het nu allemaal vaste voeten zijn? Omdat het bijna niet meer past.. alleen philips heeft eigenlijk nog 1 model gehad de afgelopen 2 jaar waarbij de tv kon draaien, en waarom? Ding was 2x zo dik dan het gemiddelde andere model..

Dus, ja ik weet waar ik het over heb als ik zeg hoe de gemiddelde tv er tegenwoordig uit ziet, ik weet waar ik het over heb als ik zeg welke soundbar onder welke tv past, en ik weet waar ik het over heb als ik iets zeg over waarom een dergelijke constructie wel of niet kan. (Aangezien ik er zat zie, en naast mijn bijbaan werktuigbouwkunde en technische bedrijfskunde studeer)

En waarom voegt het onstabiliteit toe? 20kg op meerdere bewegende delen zetten, in plaats van 1 vaste voet, goh wat zou er gebeuren.

En op je laatste opmerking, zeuren dat geen een soundbar goed klinkt, en dan ook zeuren over het feit dat het niet onder je tv past, koop lekker een reciever en stel zuilen, probleem opgelost. Klinkt inderdaad nogsteeds stukken beter.

Misschien heb jij een of ander raar model tv waar de voet heel lastig is, maar bij de meeste valt het heel erg mee, als je wilt dat het perfect past moet je een tv en soundbar van hetzelfde merk kopen, schuiven ze er vaak mooi overheen..
Zucht.
Hoe oud ik ben en wat voor opleidingen ik heb gevolgd doen helemaal niet ter zake. Het feit dat jij niet kunt zien dat het simpelweg langer of korter maken van het verticale deel van een voet of het simpelweg hoger of lager kunnen bevestigen op de tv al een verticale verstelling als resultaat heeft is des te schrijnender.

Ik heb het niet over draaibare voeten.
Ik heb het ook niet over bewegende delen.

Ik heb een receiver en een 7.1 opstelling. Het is ook geen zeuren maar een vaststelling van een simpel feit als reactie op jouw foutieve stelling.
Ik impliceer ook nergens dat ik op zoek ben of in het bezit wil zijn van een soundbar.
Heel leuk en kortzichtig allemaal, maar het op meerdere punten kunnen bevestigen van de voet brengt dus een geheel andere inwendige constructie met zich mee, het zal wel een beetje vast moeten zitten. Hier zijn verder gewoon oplossingen voor, in de vorm van beugels die op de vesa mount en de achterkant van het meubel bevestigt kunnen worden.

Jij vind dus gewoon dat er een hoop veranderd moet worden aan de constructie van een tv, omdat bij het ontwerp van soundbars amper rekening gehouden wordt met de hoogte van tv's.

Maar ik ben er vorts wel klaar mee, laten we get er op houden dat we het niet met elkaar eens zijn.

Edit:
En het langer maken van het verticale gedeelte van de voet voegt een enorme berg aan instabiliteit toe, een hoog zwartepunt op een dun stokje staat niet erg stevig, vandaar mijn vraag wat betreft opleiding, want met een klein beetje verstand van statica had je mijn punt 3 posts terug al begrepen.
Als je dan ook nog wil weten waarom ik over je leeftijd begin, dat is omdat je meteen in de verdeding schiet en begint te roepen dat ik niet weet waar ik het over heb, mogenlijk begrepen we elkaar, of in ieder geval jij mij niet zo goed. Of kun je gewoon niet accepteren dat iets wat je zegt gewoon niet klopt.

[Reactie gewijzigd door darrock op 8 januari 2017 18:22]

Over kortzichtig gesproken.
Ik weet dat er universele VESA voeten zijn. Die noem ik namelijk in mijn eerste post (aftermarket).
Een geheel andere inwendige constructie? Dacht het niet. Of jij moet een specifiek type tv in gedachten hebben.
Vind ik dat er een hoop veranderd moet worden aan de constructie? Nee, zeg ik nergens en is ook niet nodig. Bij veel tv's kan een kleine wijziging al volstaan.
Wie heeft het hier over een dun stokje?
Statica, hahahaha. Kijk naar die tv hierboven. Die staat toch ook in evenwicht. Als je zo slim bent als je denkt dan zou je moeten snappen dat als je dat 'stokje' iets breder maakt dat dat het verlies van starheid compenseert. Net zoals nu voor een voet sterkteberekeningen e.d. gedaan worden kan dat toch ook voor een voet die iets hoger is?
Ik schiet ook helemaal niet in de verdediging. Ik constateer een feit.
Wat een belachelijke arrogantie om te denken dat iets niet mogelijk is omdat jij dat zegt. Omdat jij denkt alles te weten.
Je claimt er een hoop van te weten (omdat je er veel ziet?) maar ik zeg het nog maar een keer; je weet niet waar je het over hebt. Het ontbreekt je duidelijk aan inzicht.
Met je leeftijd en je opleiding kun je schijnbaar niet verder kijken dan je neus lang is.
Je trekt kortzichtige conclusies op basis van aannames ja. Tuurlijk KAN het, maar hoe veel mensen zitten er op te wachten? Geeft het ook daadwerkelijk meerwaarde aan het product.

Als jij wil dat een voet zo vastgemaakt kan worden dat de tv er op verschillende hoogtes aan bevestigd kan worden zijn er dus meerdere ophangpunten in het frame benodigt, of er komt in ieder geval een redelijke constructie bij om het geheel in hoogte verstelbaar te maken. Oftewel meer kosten en mogenlijk 0 extra productwaarde voor het gros van de mensen.

Heeft niks met arrogantie domheid of ontwetendheid te maken, het enigste wat ik aangeef is dat IK denk, dat jouw "o zo makkelijk" toe te passen "verbetering" in de praktijk stukken ingewikkelder zal zijn door gewichtsverdelingen knikpunten armlengtes, stabiliteit en kosten. Waardoor het dus niet snel zal gaan gebeuren.

Als je zelf zo slim bent zal je ook begrijpen dat het bevestigen van een zwaar apparaat met een hoog zwaartepunt een veel grotere kracht veroorzaakt dan wanneer deze laag wordt bevestigt. De voet zal dus breder en dieper moeten worden. Iets wat dwars staat op jouw punt, makkelijker een soundbar kunnen plaatsen.

Om een lang verhaal kort te maken, ik zeg niet dat wat jij wil niet kan, maar dat het stukken lastiger en duurder is dan dat jij denkt.
En getuigt weer van flink wat volwassenheid om continue in de aanval te gaan en het persoonlijk te maken. En nu ben ik er wel vorts klaarmee.

[Reactie gewijzigd door darrock op 8 januari 2017 21:31]

Uiteraard is geluid via een eigen surroundset niet te evenaren door een leuke voet, maar zelf gebruikk ik mijn surroubndset niet voor normaal TV kijken (ja dat doe ik ook) en dan is zo'n voet best handig, op voorwaarde dat eht geluid enigzins fatsoenlijk is.
Mooi strak model. Dat alcantra zoals op het andere model, hoeft van mij niet. In mijn auto misschien, maar op een tv, nee. Soundbar zelfs met squakers. Normaal vaak alleen tweeters en woofers. Zal mij benieuwen hoe dat klinkt, want ziet er nogal plat uit.

[Reactie gewijzigd door desalniettemin op 6 januari 2017 16:53]

Het lijkt er wel een beetje op na de gebogen TV's het nu hip is op een zgn. soundbar toe te passen.
Benieuwd of je deze ook kan demonteren/uitschakelen, zodat je je eigen surround set kan gebruiken.

Integreren met je eigen surround set zou geweldig zijn, b.v. zo'n soundbar gebruiken als centerspeaker. Maar die keuze zal je wel niet kunnen maken.
Ik denk dat in de soundbar nog meer hardware verwerkt zit, omdat oled tv's een stuk dunner kunnen zijn. Is er een andere plek nodig om de hardware in te stoppen.
Deze tv lijkt anders vrij dik 1/3 van het geheel zoek maar op google.
Ik moet zeggen dat fabrikanten wel steeds iets verzinnen waardoor ik de modellen niet hoef. Ik wil absoluut geen gebogen scherm. Ook een soundbar wil ik niet. Dat ding kan ik nergens kwijt en het geluid loopt toch altijd via de receiver.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch Google Pixel XL 2 LG W7 Samsung Galaxy S8 Google Pixel 2 Sony Bravia A1 OLED Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

© 1998 - 2017 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Hardware.Info de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True

*