Europol haalt meer dan 4500 domeinnamen van aanbieders namaakgoederen offline

Europol heeft samen met Interpol en autoriteiten uit 27 verschillende landen, waaronder ook Nederland en België, meer dan 4500 domeinnamen offline gehaald. De registraties behoorden toe aan verkopers van allerlei soorten namaakgoederen.

De operatie, genaamd In Our Sites VII, zou veel meer domeinnamen getroffen hebben dan dezelfde werkzaamheden in voorgaande jaren. De sites verkochten onder andere sportkleding, elektronica, geneesmiddelen en cosmetica. Europol maakt niet bekend welke domeinnamen precies offline gehaald zijn.

De afdeling van Europol verantwoordelijk voor de operatie is de Intellectual Property Crime Coordinated Coalition, ofwel IPC3, die sinds vorig jaar bestaat. Deze is ook opgezet met behulp van Bureau voor Intellectuele Eigendom van de Europese Unie. Ten tijde van de oprichting van deze afdeling stelden de twee organisaties dat de handel in namaakgoederen 2,5 procent van de wereldwijde handel uitmaakt en veel schade toebrengt aan de getroffen ondernemingen.

Naast bestrijding houdt de nieuwe organisatie zich bezig met het standaardiseren van juridische middelen ter bestrijding van inbreuken en het voorlichten van het publiek. Tegelijk met de bekendmaking van de resultaten van de operatie gaat de voorlichtingscampagne Don't Fake Up van start.

Door Mark Hendrikman

Redacteur

28-11-2016 • 18:07

86 Linkedin

Lees meer

Reacties (86)

Wijzig sortering
Over wat voor namaakgoederen gaat dit vooral? Ik denk dat de meeste namaakgoederen worden gekocht via Aliexpress, DHgate enz. Kunnen ze beter die sites aanpakken toch?

Totaal offtopic, wel grappige video :p
Enge dingen. "Namaak" niet alleen in de zin van copyright schending, maar ook taferelen als een cocktail van antivries met geurmaskerende stoffen verkopen als wodka enzo. Ik krijg de link even niet gevonden, ga even kijken of ik het nog terug kan vinden.

EDIT: http://www.foodwatch.org/...st-illegaal-voedsel-ooit/
(...) elektronica, geneesmiddelen en cosmetica
Denk dus aan ontploffende electronica à la Note7, giftige geneesmiddellen en corrosieve cosmetica.

[Reactie gewijzigd door Neophyte808 op 28 november 2016 18:21]

Ja, echter Chinese meuk en niet alleen namaak (maar vooral met nadruk op goedkoop) duikt hier ook op de markt en in dumpwinkels op. Chinese containers worden vaak volgespoten met chemische troep ter bestrijding van ratten. Die bestrijdingsmiddelen kunnen ook weer in kleding, schoeisel en ander zaken terechtkomen die in de containers zitten.
Tja dat is voorbeeld van falend beleid in Nederland. Paar keer container controleren hierop. Zie het boven een toegestane waarde met bestrijdingsmiddelen, container vernietigen.
Moet je eens kijken hoe snel het dan anders kan als je een container of 50 naar de verbrandingsovens brengt.

Helaas zorgt onze regering in Den Haag juist voor het uitkleden van de Douane dat drugs zelf eenvoudig Rotterdam in kan komen. Laat staan dat men hier geld en tijd voor wil uitgeven. Nee liever de ziekte symptomen achteraf bestrijden met dure doktors kosten. Logica in Den Haag is ver te zoeken en bescherming van de burgers, uh wat is dat.
Die containers worden wel degelijk gecontroleerd voor en tijdens het openen (veiligheid van de mensen, die die containers moeten lossen). De controle van de producten is voor de ontvanger en die laten het meestal niet doen, omdat dat de winstmarge schaad, waardoor de consument niet zijn superlage prijs krijgt.

Gewoon dit soort spullen niet kopen en daarmee de fabrikanten/importeur/e.d. dwingen er iets aan te doen.
Waarom zou het Nederland te veel geld kosten ?

Gezondheid kost geld. Als containers ingespoten worden met chemicaliën dan moeten die verwijderd worden. Ze komen hier in het milieu terecht, in mensen en dat kost op termijn meer geld.
Wow! Dat had ik nog niet eerder gehoord. Dat is echt ziek!
Zalmforel betvat 10% meer eiwit, 2x minder vet en 5x minder cholesterol. En het bevat meer vitamines en mineralen. Niets mis mee.
Zalmforel is niets anders dan forel met kleurstof.
Gekweekte vis bevat altijd meer vet dan wilde omdat ze de beweging niet krijgen, ze leven niet in voldoende stroming en hoeven niet te jagen op hun voedsel. Hierbij gebruiken ze bij de kweek van zalm/forel allemaal antibiotica om er voor te zorgen dat de hele inventaris niet dood gaat. Voor mij geen gekweekte zalm. Verder is bij wilde zalm vaak lastig te achterhalen waar het vandaan komt.. In Europa is er niet zo veel meer van en over de hele wereld staat de soort onder zware druk.
Ergste is dat de officiële Note7 ook ontploft, ondeugdelijke adapters ook gewoon bij de Hema verkocht schijnen te worden en de Oostenrijkse wijn met anti-vries lag ook gewoon jarenlang bij de supermarkt.
Damn dat is wel redelijk ziek...
Ik hou voor mezelf altijd al aan, if it's to good to be true it's probably fake!
Maar in het buitenland weet je natuurlijk nooit wat je koopt als er gewoon premium prijzen voor gerekend worden.
Paar keer gelezen, hebben ze nou de websites offline gehaald of de domeinnamen?
Als het om het blokkeren van domeinnamen gaat vind ik dat net zo eng, zo niet enger.

[Reactie gewijzigd door Devata op 29 november 2016 08:50]

Aliexpress, DHgate enz. Kunnen ze beter die sites aanpakken toch?
Dat zijn Chinese bedrijven die vele miljarden waard zijn. Ik kan je nu al beloven dat dat niks wordt!
Aliexpress jaagt ook flink op namaak leveranciers. Zoek er wel eens naar producten zoals horloges, en vaak wordt dat steeds moeilijker en verdwijnen de leveranciers.

En er zitten/zaten er tussen die echt erg goede spullen leveren.
Ik heb laatst nog met een medewerker van alibaba gesproken in shanghai, ze zeggen dat ze dat inderdaad aan het doen zijn maar dat het extreem lastig is om aan te pakken. Een van de problemen is vaak de lakse wetgeving omtrend productnamen en intellectual property, sinds het in China per provincie kan verschillen. Het is zelfs zo dat je in twee provincies verschillende bedrijven hebt zitten met dezelfde producten en zelfde naam, omdat dat gewoon mag zolang je bedrijf niet al te groot wordt.
Daarbij komt dat "namaak" producten in China nogal een grijze topic is, want immers wat is nou precies namaak? Voor de een is het een zelfde uitziend product inclusief logo, voor een andere zelfde product zonder logo, misschien een bijna gelijk uitziend product met ander materiaal? Van daar dat vaak zoveel rechtzaken worden verloren in China door internationale bedrijven omdat het soms simpelweg "gewoon mag" volgens de wet.
ja want grote bedrijven durft europa natuurlijk nooit aan te pakken
het is heel wat anders dan een chinees bedrijf aanpakken, die lak hebben aan europese wetten en geen panden/medewerkers en andere tastbare bezittingen in europa hebben.
Zal denk ik vooral om sites gaan die kleding etc. aanbieden wat nep is. Zelfs op Facebook krijg je wel eens reclame voorbij waar dat soort spul (met name neppe ray-ban brillen) wordt aangeboden.
Aliexpress is niet manaak as in ziet er hetzelfde uit.
Aliexpress is vak zelfde product ander merk of geen merk.
Sterker nog vaak is het zelfs van exact dezelfde productieband als mer producten maar is alleen het merkte er niet op geplakt.

Ook zijn in heel veel winkels zoals action blokker ah gamma praxis en ga zo maar door chinese producten te vinden waar achteraf gewoon een huismerkje of gewoon merkje op geplakt word en vervolgens als hun merk verkopen.
Daar hoor je de chinezen van aliexpress ook niet over klagen

Zo verkoopt Ikea kruidenpotjes voor 2 euro per 2 stuks die als je hele pallets afneemt maar 4 cent per stuk kosten in china.
Wat de transport kost weet ik niet maar op zon pallet zaten 1200 potjes en in een container gaan makkelijk 30 van deze pallets dus flinke winst zoiezo.
Dat is dus een valkuil waar je makkelijk intrapt. Er zitten identieke, enigszins identieke en volkomen anders samengestelde producten bij. Dat zie je niet aan de buitenkant, dus vandaar dat er iets als warenonderzoek bestaat. De gedachtengang dat het wel hetzelfde zal zijn, houdt de verkoop van inferieur spul en daarmee de afvalstroom helaas in stand. En het vervelende is, veel mensen die er zich een buil aan vallen zullen het de volgende keer weer doen, want het kost toch bijna niks en misschien is het deze keer wel bruikbaar. En soms heb je er ook geluk mee.
Lees je niet?
Staat duidelijk in het artikel
. De sites verkochten onder andere sportkleding, elektronica, geneesmiddelen en cosmetica.
Toch vraag ik me af, wat is het verschil tussen een legale en een illegale website? Dat leggen ze niet uit.

Bv. Aliexprss is goedkope rommel uit China. Maar is die legaal of niet?

[Reactie gewijzigd door 90710 op 28 november 2016 18:14]

Ik zie heel weinig nep-artikelen op AE. Maar ik zoek ook niet op kleding.
Overigenszal de advocaat van het kledingmerk zeggen dat die speciale kleur rood of dat stiksel niet nagemaakt mag worden en dat het artikel daarom al verboden zou moeten zijn. Anders moet het echte kledingmerk nog concurreren en dat kunnen we niet hebben natuurlijk. Overigens noemen ze parallelimport uit de VS ook 'nep' terwijl het daar wel 'echt' is. Gewoon, omdat ze meer willen verdienen. Canon heeft zo camera's in beslag laten nemen en VW auto's: ze waren echt maar ze konden het dus ze doen het.

Maar ik denk dat er weinig 'nepartikelen' op AE staan.
Het zit eigenlijk heel simpel.

Een merk heeft merkrechten en die zijn er voor bepaalde landen.

als jij in de USa legaal een nieuwe ralph lauren polo koopt voor persoonlijk gebruik is er niets aan de hand.
Koop jij ze legaal in de USa 50 stuks met het doel ze door te verkopen heb je ook een probleem. Je hebt namelijk van de merkhouder geen toestemming om het merk in de EU te verspreiden. Er zijn daar in de eu geen merkrechten voor betaald.
Koop je een partij in de EU, legaal dan mag je ze weer doorverkopen.
Klopt. Maar dat maakt het nog geen namaak.
Legaal gezien is het namaak. Je hebt immers geen merkrechten betaald.

Je kan zeggen het product heeft dezelfde kwaliteit als het origineel maar je mag het niet verkopen met dat merk er op.

Als er geen merkrechten betaald zijn is het legaal gezien namaak als je het in een land op de markt brengt waar die rechten niet betaald zijn.
Dat is dus precies wat er verkeerd aan is: het merkenrecht wordt gebruikt om markten van elkaar af te scheiden. "Vrije handel" geldt alleen als je een merk bezit, als consument heb je het nakijken.
En nogmaals: het is geen namaak. Ongelicenseerd of zo is het wel, namaak is het niet.
Zoals ik al vertelde legaal gezien is het namaak.
Feitelijk is het hetzelfde product.
Is dat krom ja.

Merkenrecht zit nu eenmaal zo in elkaar. In het ene land kan men meer vragen dan in het andere land. Software licenties in china of azie zijn vaak ook goedkoper dan in de EU. Dat heeft ook deels te maken met de kosten ter plaatse , hoe groot is de markt, marges enz.

Het zo mooi zijn als de wereld 1 markt zou zijn. In de USA heb je 1 grote markt maar ook daar kun je plaatselijk prijsverschillen hebben. In de EUI is 1 markt nog ver weg.
als je op legale manier aan de originele spullen koopt om ze elders te verkopen, is niet nep en zouden het ook niet mogen dwarsbomen, wat nou vrije handel.
marktwerking , en dit is gewoon slecht zoals het nu gaat.
Klopt zo lang je het binnen de eu koopt.
Haal je het van buiten de eu om het hier te verkopen dan mag het niet'.
d.w.z als het nieuw is, is het gebruikt dan mag het dacht ik weer wel.
Er staan bijvoorbeeld een hoop polo's op, met het merkje enigzins geblurt, en nergens in de tekst staan dan merk xxxx, maar als je dan contact met de leverancier opneemt of dat bepaalde merkje er aub opkan, dan is dat altijd mogelijk. En dat kan dan met alles, kleding, horloges etc etc.
Ik zie heel weinig nep-artikelen op AE. Maar ik zoek ook niet op kleding.

Maar ik denk dat er weinig 'nepartikelen' op AE staan.
Bij kleding is heel erg veel namaak op Aliexpress. Er staat vaak in de omschrijving gewoon "wordt met famous brand Logo geleverd" "Originele foto's kun je inzien op aanvraag".

Ze mogen de (nep)merken niet laten zien van Aliexpress, maar ze zitten er gewoon op. En je kan dus de "echte" foto's van het artikel voordat je wilt bestellen eerst gewoon buiten Aliexpress om bekijken..
Bv. Aliexprss is goedkope rommel uit China. Maar is die legaal of niet?
De site is sowieso niet illegaal. Het is een handelsplatform! Dat is hetzelfde als zeggen dat Marktplaats / Ebay offline moeten, omdat iemand er een nep shirt verkocht.
Indien er ten onjuist gebruik wordt gemaakt van logo's en informatie en er illegale praktijken worden uitgeoefend is de inhoud van de sites (en dus de site) illegaal
Maar als Marktplaats/EBay etc er te weinig aan doen om illegale praktijken te stoppen kan het wel als illegaal gemarkeerd staan. Anders kon de piratenbaai ook rustig blijven door gaan. Die linken immers ook allenmaar .
Dan kun je Rijkswaterstaat ook illegaal verklaren omdat zij de wegen faciliteren voor criminelen...

Of Blokker voor het verkopen van steekwapens.
Alleen gaan je voorbeelden weer al over de place.

Want in beide gevallen is er niets illegaals(je kan er iets illegaals mee doen dat is heel iets anders) aan wegen. en steekmessen die de blokker verkoopt zijn messen. Ook niet illegaal in Nederland.
Anoniem: 705078
@9071028 november 2016 18:17
Illegaal zijn bijvoorbeeld de schoenen waar Nike op staat terwijl het niet van Nike is en dat soort ongein.
Niet van een bepaald merk is soms een vaag begrip. Schijnt dat kledingindustrie bij meerdere bedrijven de opdracht uitzet en alleen de order afneemt die het eerst geleverd is. Dan krijg je dus nepperts die volgens de standaarden van het bedrijf gemaakt zijn met de materialen van het bedrijf, maar niet officieel zijn afgenomen, dus illegaal. Of aanleverende bedrijf heeft er stiekem wat extra gemaakt.
iId zo was er ooit ook een fabriek die in licentie TUC koekjes maakte. Nadat dat niet meer hoefde van TUC zijn diezelfde koekjes onder een andere naam op de markt gekomen en liggen gewoon hier in de supermarkt als een soort B merk in een iets grotere verpakking en een stuk voordeliger maar toch dezelfde koekjes. Ik kan even zo gauw niet op de merknaam komen.
Dat is helemaal niet vaag. Wanneer je een merk(naam), beeldmerk, etc. hebt geregistreerd dan is dat gewoon jouw eigendom. De eigenaar bepaald op welke producten het geplakt wordt.

Dat er ergens anders nog producten rondzweven die exact hetzelfde zijn, kan best, maar daar mag dan nog niet zonder toestemming datzelfde merk opgeplakt worden. Het gaat in eerste instantie om het beschermen van dat merk. Niet om het product zelf en of dat een goede deal voor de consument is, of juist gevaarlijk.
@ atomsk, Ineens denk ik aan de snelle jelle reepkoeken die bij de lidl te krijgen zijn als vlugge japie's

alles is volgens mij via het boekje gegaan, maar als ik er zo over nadenk klinkt dit toch echt wel als een vervalsing.
misschien heeft dit echter voornamelijk met de merknaam keuze te maken, maar toch, niemand( is dat wel zo? ) die bezwaar maakt....
Je heb advocaten die gespecialiseerd zijn in merk- en beeldrecht. Naast letterlijk kopiëren heb je natuurlijk ook nog "kopiëren met een kleine aanpassing". In dat laatste geval is het vaak aan de rechter om te bepalen of de kopie teveel op het origineel lijkt (zodat het consumenten in de war brengt), of niet.

Dat is echter voor bedrijven om onderling uit te vechten. Interpol gaat geen "vlugge jappie's" in beslag nemen, tenzij er een rechtszaak is geweest die bepaald dat dit illegaal is.
@Pjottrr
Die Vlugge Japie's zijn gewoon door Peijnenburg geproduceerd hoor. De ingrediëntenlijst is identiek, de voedingswaarde ook (en lijkt mij heel moeilijk om die exact gelijk te krijgen, immers elke keer dat je een meting doet kan het iets afwijken, maar niet in dit geval). Als klap op de vuurpijl: het LOT-nummer is indentiek aan die van Snelle Jelle. Ergo: het komt van dezelfde produktielijn.
Voordat je zegt dat Aldi's Zwagermans een kopie is van Stegeman: het adres op de Zwagermans verpakking leidt naar een productiefaciliteit van Stegeman in Wijhe (beetje Googlen).
Ik wil nog eens Autodrop/Oldtimers drop en Brommerdrop/Schippersdrop van de Lidl vergelijken; ik denk ook dat dat uit één en dezelfde fabriek komt.

Niet nep, maar private label.
Het schijnt, maar is het ook zo? Om te beginnen zou het niet illegaal zijn als die alsnog (met een ander merkje) op de markt gebracht worden tenzij er een contractuele vergoeding voor geldt om dat niet te doen. En verder geloof ik er niks van, want dan zou de afnemer wel gewoon (moeten) betalen. Tenslotte loont dat stiekum wat extra maken vooral als er ook stiekum extra ingekochte (goedkopere, slechtere) materialen voor gebruikt worden en een wat zuiniger ontwerp. Dat is klonen, en gebeurt ook heel vaak legaal tussen Chinese bedrijven onderling.

[Reactie gewijzigd door mae-t.net op 29 november 2016 01:37]

Zie mijn reactie hierboven om een idee te krijgen.
AliExpress heeft voor een deel rommel maar lang niet alles. Zitten ook zeer goede producten tussen.
Klopt daarom betaal met creditcard en krijg je rommel dan doe je een chargeback.op je creditcard.
Waarom moesten al deze domeinnamen in 1 grote actie offline gehaald worden? Om groot in het nieuws te komen?

Kan me niet aan de indruk onttrekken dat Europol de domeinnamen van illegale sites heeft opgespaard voor een grote klapper, terwijl ondertussen de schadelijke praktijken gewoon doorgingen met 0 kans op verhaal voor de rechthebbenden.

Gaarne gewoon bescheiden dagelijks domeinnamen offline halen en gewoon je werk doen.
Als de anderen er lucht van krijgen, heb je kans dat je op die manier misschien 100 namen oprolt en er 3500 snel verhuizen, gewoon doorgaan en het onderzoek weer opnieuw kan beginnen. Nog veel meer gedupeerde kopers (die zich overigens niet persé gedupeerd voelen, vaak zullen ze wel een idee hebben dat ze geen echt spul kochten).

Tel uit je winst....

[Reactie gewijzigd door mae-t.net op 29 november 2016 01:45]

Meh, mijn ervaring als IE-jurist is dat domeinnaamhouders gewoon doorgaan totdat ze neergehaald worden. Daarna nemen ze pas een nieuwe domeinnaam.

Preventief verhuizen is namelijk zinloos en nadelig, zowel van domeinnaam en zeker als van hoster:

Het eerste gaat niet voorkomen dat de (oude) domeinnaam ooit neergaat. Deze kan je dus beter uitmelken tot het einde, met als voordeel dat steeds meer mensen de domeinnaam gaan kennen (bijv. omdat ze er via sociale media op getipt worden).

Het tweede gaat niet voorkomen dat de domeinnaam neergaat, aangezien het voor het neerhalen van een domeinnaam irrelevant is bij welke hoster je zit. Dat gebeurt namelijk een niveautje hoger bij de SIDN equivalent van dat land.

Europol heeft vrijwel zeker geheel onnodig domeinnamen opgespaard en daardoor schadelijke praktijken laten doorlopen, wetende dat dit soort criminelen vrijwel nooit verhaal bieden. Politiek (want groot in het nieuws) boven schade van justitiabelen.

Tel uit je verlies...

[Reactie gewijzigd door Mogwai82 op 29 november 2016 14:58]

Waarom publiceren ze geen lijst zodat mensen weten dat ze gedupeerd zijn? 7(8)7

Zulke sites zullen de beveiliging van de gegevens van hun klanten niet hoog in het vaandel hebben.
Als ik dit nieuws combineer met het persbericht van de FOD Economie van België, dan heeft mijn overheid ofwel zelf voor tweederde van de blokkeringen gezorgd ofwel kan je in België nog aan 1500 websites die Europol blokkeerde :P Verwarrend!
Echt te triest voor woorden, voor de gemiddelde burger hebben ze geen eens tijd om aangifte te doen, maar om het groot kapitaal te helpen is geen cent teveel.
Omdat de schade in de miljoenen loopt. En toch profiteert ook de burger hiervan, van nepartikelen word je meestal niet vrolijk, helemaal als je niet in de gaten hebt dat het om nep gaat. De kwaliteit is meestal slecht / droevig of in het ergste geval ben je geld kwijt en krijg je niks. Dus ja ik ben het deels met je eens, maar ook voor deze actie valt een hoop te zeggen...
Nep artikelen wordt je meestal niet vrolijk ?
En daarom wordt er volop verkocht ....
De mensen weten heus wel dat je niet voor 4 euro een Armani T-shirt op vakantie koopt, maar dat boeit bijna niemand.
Je moet eens kijken hoe koffers terug komen na de zomer vakantie.

Nee, het maakt ze niet gelukkig ... Ze doen het om zichzelf te straffen ...
Uiteindelijk wel ja. Meestal komt de kwaliteit redelijk overeen met de prijs, en als je dan bedenkt dat het 50 cent-kwaliteit is die op vakantie al 8 keer over de kop is gegaan... Dan heb je dus teveel betaald voor wat je krijgt.
De nepper gaat niet 8x langer mee als het originele shirt van 40 euro ...
Nou ik heb diverse jeans van verschillende "merken" bij Aliexpress gekocht. Die zijn van super kwaliteit! Voor een absurd lage prijs!

Ik kocht jarenlang ondergoed van een bepaald merk. Betaalde daar rond de €25 en €35 per onderbroek voor. Had er voor de gein eens een paar bij Aliexpress besteld. Tot mijn grote verbazing zijn die precies hetzelfde als de originele! Enige verschil is dat ik er nu maar $8 voor betaal...

Het is gewoon onzin dat alles uit China (of Aliexpress) van slechte kwaliteit is. Beslist niet! Je moet gewoon een beetjke opletten en reviews lezen.
Schade is onzin, de mensen die het orgineel willen hebben kopen geen imitatie, er zijn genoeg civiel rechterlijke mogelijkheden, maar ze laten de politie het opknappen dat is gratis, en in de tussentijd geen belasting betalen.
Dit is ook ter bescherming van jou als consument. Je betaald wel minder voor due "nike" schoenen. Maar je betaald nog altijd teveel voor de rommel die het eigenlijk is. Bovendien is het vaak nog gevaarlijk spul ook.
Sorry hoor maar dat klopt niet!

Als je gewoon oplet bij wie je koopt (o.a. reviews lezen) doet de kwaliteit echt niet onder voor de "originele".
Het gevaar van imitatie schoenen ontgaat me ff ;)
Niet altijd .... heel vaak is het hetzelfde spul maar dan via de achterdeur.
En zolang mensen dat geloven tuinen ze er massaal in. Het zal wel eens gebeuren dat er een afgekeurde (dus al niet helemaal hetzelfde) of nachtelijk gedraaide (ook niet gegarandeerd hetzelfde) partij tussenzit, maar vaak is het kloonwerk (namaak van wisselende kwaliteit).
Zolang de prijs goed is boeit het niemand wat.
Alsof je T-shirts jarenlang draagt.
Wat een lariekoek verkoop jij. Bovendien zal hier hooguit een handvol mensen aan werken uit allerlei Europese landen. Als je dat ander soortige aangiftes zou laten verwerken, sla je daarmee nog geen deuk in een pakje boter.

Dit had je zelf ook kunnen bedenken overigens.
Hier zit ook fiod op omdat de verkopers ook geen btw afdragen, geen belastingen betalen en dus ja de belastingdienst centjes wil zien.

Het doel is idd actie tegen merkvervalsing maar tegelijk gaat het vaak om criminele organisaties die men wil aanpakken.
Je zegt het wat ongepolijst, maar ik vroeg mij al een beetje af waar de onafhankelijke geest van tweakers was gebleven :? Naast jouw reactie en de reacties van Boesta lees ik weinig tegengeluiden.

Illegaal is gevaarlijk, en vooral amoreel. In het beste geval is het al in de verpakking uit elkaar gevallen. Kijk, op zich interesseren die merkartikelen mij geen bal, als iemand het van belang vindt om een merkartikel te kopen, vooral als dat de gewenste zekerheid geeft, vooral doen, geluk voor alles. Dat dit artikel qua prijs dan ook x keer over de kop is gegaan is geaccepteerd verschijnsel. Het is toch immers een merkartikel? Dan weet je dat.

Gisteren viel mij de bijna militaire massaliteit van de operatie op. Gut, het mag wat kosten. Maar het is dan ook gewoonweg verschrikkelijk, al die onechte producten. Een gesel voor onze samenleving. Mij bekroop ook de gedachte, wat voor kracht zit hier achter. Het klonk mij buiten proporties in de oren, terwijl ik heel wat schrijnender criminaliteit kan noemen die als cold case in een la terecht komt.

De overheid beschermt ons kwetsbare burgertjes? Me neus. Misschien tracht ze te voorkomen dat het viral gaat dat die goedkope Aliexpress artikelen even goed zijn dan die dure merkartikelen. Dan komen we op het punt dat een merk geen reclame meer is maar eerder een bewijs dat je even geen tijd had om een goedkoop alternatief te vinden. Dan kunnen deze producten stoppen om als illegaal door het leven te gaan, omdat ze merkproducten niet meer hoeven te imiteren......en gaan de belastinginkomsten van onze overheid helaas wel wat omlaag. Ehmmmm..... Oke!

[Reactie gewijzigd door teacup op 29 november 2016 17:59]

De onafhankelijke geest is al jaren niet meer te vinden op Tweakers ...
Allemaal fijn besnaarde moraalridders die stoer van achter een keyboard een mening hebben over illegale producten en ondertussen gigabytes binnen pompen aan movies, series, warez en andere aanverwante zaken.

En ja, zo is het wel !
Alles wordt volgens mij maar gekopieerd in China. Tot zelfs aan mandverband/tampons toe, wat ook nog een hoog gezondheidsrisico meebrengt. Kijk naar de melkpoeder, levensgevaarlijk.
Met auto's, computers etc is het gewoon niets anders en doen ze het nou goed? Nou echt niet, dat mogen de talloze waarschuwingen over Chinese producten toch wel een vermoeden geven.
Hoe vaak ik nu de waarschuwingen lees en steeds meer.
Ook laatst weer, lamsvlees was gewoon rattenvlees en kip dat al 40 jaar in de vriezer ligt.
Net zoals we hier bv paardenvlees kregen ipv rundvlees.

Voedselschandalen hebben we hier in Nederland ook meer als genoeg, daar heb je China niet voor nodig!
Toch blijven we ondanks dat we dat allang weten massaal spullen kopen. Als we dat niet meer doen houdt het vanzelf een keer op. Maarja we denken allemaal lekker goed koop en de kwaliteit zal ons dan schijnbaar een zorg zijn.
Ergens wel jammer; was op zoek naar een imitatie kalkfilter voor mijn Karcher stoomreiniger. Prijzen voor originele vervangingsonderdelen zijn schandalig hoog...
Dat is inderdaad een aspect van het probleem. Als de fabrikant gigantische marges vraagt, ontstaat er vanzelf ruimte voor namaak van wisselende kwaliteit.

Nou is het vaak zo dat je wel compatibele spares op de markt mag brengen onder een eigen merknaam, maar vervalsing onder originele naam brengt net die paar extra centen op soms.

Er zijn overigens ook nog steeds en steeds weer fabrikanten die proberen de markt voor compatibele spares af te dichten door om het hardst vervalsing te roepen. Vaak lukt dat niet, soms ook wel.

[Reactie gewijzigd door mae-t.net op 29 november 2016 01:43]

Zolang ze maar van lepin ( namaak lego ) afblijven :-)
Laat ze liever heel de xyz tld opdoeken, die lijkt helemaal overgenomen te zijn door spammers.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee