Slack-concurrent van Microsoft gaat Microsoft Teams heten

De samenwerkingsapplicatie waar Microsoft aan werkt om de concurrentie aan te gaan met Slack, gaat Microsoft Teams heten. Eerder leek de naam Skype Teams te worden. Waarschijnlijk kondigt Microsoft het programma tijdens zijn Office-evenement volgende week aan.

Microsoft TeamsDe naam Microsoft Teams blijkt uit een afbeelding die is geplaatst op Twitter. De tweet bevat ook een link die verwijst naar een pagina op teams.microsoft.com waar de applicatie gedownload kan worden. De app is nog niet toegankelijk voor iedereen, wie op link klikt krijgt te zien dat er geen toestemming is om de pagina te bekijken. Vermoedelijk hebben enkel Microsoft-medewerkers op dit moment toegang tot de link.

Hoewel de downloadlink nog doorverwijst naar teams.skype.com, blijkt ook uit het logo van de nieuwe dienst dat de naam Microsoft Teams gaat worden. In september lekten er al afbeeldingen uit van de dienst, destijds werd aangenomen dat het programma Skype Teams zou heten.

Een Twitter-gebruiker die de downloadlink met zijn iPhone bezocht, kreeg de melding te zien dat Microsoft werkt aan ondersteuning voor zijn apparaat, maar dat hij op dit moment een Windows- of Mac-client dient te gebruiken. Daaruit is op te maken dat iOS-ondersteuning er op dit moment in ieder geval nog niet is.

Vermoedelijk presenteert Microsoft de dienst tijdens zijn Office-evenement dat op 2 november plaatsvindt. Het bedrijf organiseert ook op woensdag een evenement, dan wordt waarschijnlijk een Surface-all-in-one-pc aangekondigd die mogelijk Surface Studio gaat heten.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

25-10-2016 • 20:40

69 Linkedin

Reacties (69)

69
65
40
3
0
21
Wijzig sortering
Microsoft wilde slack kopen met waarschijnlijk het doel dit aan het office 365 pakket toe te voegen, alleen Slack wilde het niet verkopen. Dus ja dan maakt ms het zelf wel.
Slack is dan ook best wel prijzig dus meer concurrentie op dit vlak is altijd goed. Voorts zijn er weinig ondernemingen die alleen Slack gebruiken; vermoed dat het vaker als een aanvulling op andere SaaS pakketten gebruikt wordt.

Prima kans voor MS om dit aan het al best wel rijke feature pakket van O365 toe te voegen.
Daar heb je tegenwoordig Mattermost voor. Volledig opensource en geen gedoe met subscriptions. Werkt perfect en easy to install. Is al zelfs een docker van.
Nu werkt Slack voor een app die zó groot is eigenlijk ook maar matig inderdaad. Delen van bestanden is onnodig omslachtig en het sturen van een privé bericht is niet intuïtief.

Concurrentie zet ze onder druk, maar ik weet niet zo goed of ik blij wordt van concurrentie uit de Microsoft hoek. Weinig goede ervaringen communicatie met software van hun. Met name Skype is een drama, werkt echt voor geen meter! Zie die eigenlijk nog grotere fouten wat betreft UI maken.
Wat is mee met Skype? Ik gebruik het dagelijks, geen problemen mee.
Zoeken van contacten is onduidelijk. Soms ben ik ineens contacten kwijt. Sowieso krijg ik andere contacten als ik op mijn Android Skype gebruik dan op mijn Mac of Windows.

Daarnaast is de gespreksgeschiedenis van tekst beperkt. Gaat bij mij niet ver terug. Ook krijg ik oproepen niet op alle devices. Skype wordt op Macbook pas functioneel als ik hem van mijn telefoon Gooi.
Raar jo. Misschien dat het in combinatie met een Mac het raar doet. Persoonlijk heb ik op een werk laptop (Windows), en twee telefoons (Android) zelfde account gekoppeld. Wanneer ik een oproep krijgt, komt het netjes overal binnen. Ook herken ik de andere punten die je noemt niet.
Nee, Microsoft heeft gewoon besloten dat ze hier geen bedrijf voor hoeven te kopen daar ze zelf al de nodige technologie in huis hebben in de vorm van verscheidene Office apps.
Ehm nee, ms wilde slack echt zelf kopen. Je neemt immers expertise en misschien belangrijker een grote groep gebruikers mee. Nu is de vraag of slack gebruikers gaan overstappen.
Wilden kopen lijkt wat overdreven, maar er werd lijkt het wel met het idee gespeeld.
Dit stuk is niet bevestigt door ms of slack zelf. Laatste regel.
Denk dat het MS niet zozeer gaat om het overnemen van gebruikers, maar om het behouden / nog meer binden.
MS Teams zal een extra dimensie / beleving toevoegen aan de "office" ervaring.
Slack zal een boel gebruikers verliezen, waarom extra voor Slack betalen als je hetzelfde al in je office licentie hebt zitten. Tenzij MS het als een extra optie biedt waar ze natuurlijk weer reguliere office licenties kunnen slijten.

Denk dat Slack alleen maar kan verliezen... tenzij MS echt de plank mis slaat

[Reactie gewijzigd door DelinQ op 25 oktober 2016 22:08]

Nou ja een paar miljoen betalende gebruikers in de deal is altijd mooi meegenomen. Maar waarschijnlijk ook weer niet als die gebruikers al office 365 hebben. Daarnaast zou met een overname wellicht ook eventuele patenten overgenomen worden. Ik heb daar echter nergens nog iets over gelezen.
Anoniem: 382732
@DelinQ26 oktober 2016 10:13
Plus dat Teams ongetwijfeld meer geintegreerd is met de overige MS oplossing dan Slack. En dat is in de praktijk voor eindgebruikers ook niet verkeerd. Ik vind het bijvoorbeeld heel handig dat ik in Sharepoint de Lync/Skype for Business presence status van de eigenaar van een document kan zien. Kleine dingetjes maar over een langere periode gezien wel productiviteitverhogend.
Soms is het niet de vraag of ze gaan over stappen maar ze moeten overstappen vanuit IT policy. Als er een 3rd Party app kan worden uitgefaseerd met een app die beter te beheren is en onderdeel is van een bestaand platform zullen grote corporates hier voor kiezen.

Less is more!
Ehm nee. MS wilde het kopen, maar Nadella verbood dit nadat hij aantrad. Hij realiseerde zich, dat MS de benodigde technologie heeft
Dit is niet door Microsoft bevestigd. Blijft dus een gerucht.
Correctie: er gingen geruchten rond dat ze interesse hadden om Slack te kopen. Die zijn nooit bevestigd, het enige wat daarop volgde was geruchten dat Microsoft geen interesse meer had om de bovenstaande reden: ze konden het ook gewoon zelf. Ze hebben overschot aan expertise en Office is niet bepaald een "kleine" gebruikersgroep.
Hoe jij het brengt is toch echt het tegenover gestelde.
Jij zegt: MS wilde slack echt zelf kopen
Loller: er gingen geruchten die niet bevestigd zijn.
Jij zegt dat het belangrijk is om slack over te nemen wegens de expertise en misschien een grote groep gebruikers.
Loller zegt dat MS dat niet nodig heeft want dat hebben ze allemaal al.

Hoe jij kan zien dat hij dat gene herhaalt van wat jij gezegd hebt is echt een raadsel :P
Uiteindelijk heeft Microsoft Skype ook gekocht, ondanks dat het daar de technologie en kennis ook al voor in huis had.

Er zijn uiteindelijk meerdere redenen die meespelen in de keuze om over te nemen. De jouwe zijn daar zeker onderdeel van.

Maar niet uitsluitend.
Toen MS Skype overnam hadden ze nog niet zoveel op dat gebied in huis. Skype was gevestigd, MS was net begonnen op dat gebied.
Dat is natuurlijk niet helemaal waar.

Microsoft had al jaren eerder natuurlijk MSN Messenger en alhoewel functioneel natuurlijk niet te vergelijken met Skype, was het wel degelijk een gevestigde partij met honderden miljoenen gebruikers. Daarnaast had Microsoft op dat moment ook al de Office Communicator, die op essentiele punten superieur was aan Skype.

Natuurlijk heeft Skype ook zo z'n pluspunten ten opzichte van de MSN Messenger en de Office Communicator, maar dat blijf je houden. Echter, stellen dat Microsoft net was begonnen op dat gebied is echter dus niet helemaal correct.
En als dit in het standaard O365 pakket komt, dan ben ik bang dat het bij veel bedrijven wel switchen gaat worden.
Hoeft niet. Soms zou je dingen het liefst gescheiden willen houden. Bovendien zie ik op onze Slack weinig toegevoegde waarde voor Microsoft.
Rare vraag, wat is slack? Het hele artikel geeft niet aan wat slack is en wat Microsoft dus maakt om daar mee te concurreren.
Slack is een samenwerkingstool die vooral gebruikt wordt om met elkaar te kunnen communiceren. Je kunt verschillende groepen maken met je collega's en allerlei diensten aan koppelen. Een zoekopdrachtje en je had het geweten ;)
Bedoel meer dat het artikel over slack gaat dan het product wat Microsoft introduceert, de toevoeging een communicatie tool was al genoeg geweest.
Eerste regel van het artikel ;)
Github en word zijn ook een samenwerkingstool maar behoorlijk verschillend ;)

[Reactie gewijzigd door SBTweaker op 26 oktober 2016 00:06]

Waarbij gezegd dient te worden dat github eigenlijk alleen een UI om een GIT server is natuurlijk :)
Slack is een chatapplicatie- en protocol. Veel meer dan dat is het eigenlijk niet.

Het zit ergens tussen open en gesloten in. Net als Hipchat, Whatsapp, of GTalk.

[Reactie gewijzigd door _Thanatos_ op 26 oktober 2016 01:10]

nou, je doet er geen recht aan zo. Slack is idd een chat applicatie, maar wel eentje die gericht is op teams. Binnen ons bedrijf gebruiken we het heel veel. Ook de collega's van operationeel. Die zijn veel aan de telefoon, en als je ze dan telefonisch niet te pakken krijgt, dan kunnen we ze via de chat vaak wel bereiken (en dan kunnen ze daar op reageren zodra ze het telefoontje hebben afgehandeld). Daarnaast hebben we onze software aan slack gekoppeld, Jira voor als er een priobug binnenkomt, de UAT-release voor wanneer er een nieuwe UAT klaar staat en bij ernstige fouten op de live-omgeving komen er ook berichtjes binnen. En zo nog een aantal van dit soort koppelingen.
Zeker, zeker. Maar dat kan in principe met de meeste teamchat-protocollen wel. Het is gewoon open genoeg om die integraties te kunnen bouwen.

In de basis, daar blijf ik bij, is het een chatprotocol. Met toeters en bellen :)
Indien je games speelt: een soort Discord voor bedrijven. ;)
Nou wat ik mij dan afvraag is wat er dan met Yammer gebeurd. Yammer is al gekoppeld aan office 365 dus is dit dan de opvolger? Lijkt mij onlogisch dat Yammer en Microsoft teams naast elkaar gaan bestaan.

Aangezien het een concurrent van Slack moet worden gaat ik er van uit dat ze heelveel integraties met andere partijen hebben, anders zie ik niet hoe ze kunnen concurreren. Dat zou dan wel weer aansluiten bij het hele idee dat Microsoft probeert om van verschillende markten te snoepen door goede allround software uit te brengen die niet perse gekoppeld moet zijn aan Windows OS.
Nee hoor, Yammer is meer een Facebook terwijl Microsoft Teams ingezet wordt voor directe communicatie. Beide hebben hun nut, maar verschillende doelgroepen.
Wat je gebruikt hangt dan ook vaak af van hoe je organisatie is opgezet en waar je als bedrijf op wil inzetten.
Ik zie af en toe door de bomen het bos niet meer w.b.t. office 365 apps, de gemiddelde gebruiker bij ons al helemaal niet.

We willen wat communiceren of delen, keuze uit email, Skype voor Bussines, SharePoint en yammer. Komt er weer een mogelijkheid bij.

Integreer alsjeblieft eens alles in één app met één user interface. Office 365 word echt te versnipperd met teveel overlap in verschillende applicaties.
En vergeet natuurlijk OneNote niet, word veel gebruikte om allerhande notitie's van de gekste projecten te delen met elkaar.
Anoniem: 382732
@[Roland]26 oktober 2016 10:17
Als je alles gaat integreren in 1 app krijg je een monster dat niet te gebruiken is. Nu is het overzichtelijk:

- Email --> Outlook
- Chat --> Skype for Business
- Teamcommunicatie --> Teams
- Document storage/sharing --> Sharepoint

Je moet er toch niet aan denken dat je dit allemaal in 1 applicatie krijgt.
Tja, moet zeggen dat ik Slack erg handig vind waarin ik Yammer niet echt als van toegevoegde waarde kon ervaren.

Ergens heb je wel een punt. :)
Of iets bruikbaar is hangt ook af van het soort organisatie waar je werkt en functie die je hebt. Het is ook niet zo dat iedereen dezelfde dingen op dezelfde manier moet gebruiken. Ik gebruik de verschillende mogelijkheden ook weer afhankelijk van de personen waar ik mee communiceer. Sommige mensen hebben liever dat je belt, terwijl anderen liever chatten of mailen.
Wéér een platform om te communiceren met je mede developers / opdrachtgevers...

Om een indruk te geven waar ik dagelijks op moet inloggen om mijn opdrachtgevers te supporten / overleg te hebben met third-party developers;Allemaal platforms met IM messenger opties, overleg, online collaboratie, etc...

Het wordt tijd voor een platform agnostisch overleg protocol...
Snapchat, Tinder, Grindr.
Ik gok dat niet veel mensen Tinder of Grindr gebruiken voor werkoverleg ;)
Je doet iets niet goed. Wij communiceren met klanten uitsluitend via maximaal drie kanalen. Gewoon direct afkappen als ze zelf met iets aan komen kakken.
Lekker arrogante houding hebben jullie dan als leverancier. Ik zou nog een keer nadenken voor dat ik klant bij zo'n bedrijf zou worden.
Dat heeft niets met arrogant te maken. Denk aan de boekhouder die roept "Geef mij je facturen en je login maar, het maakt niet uit welk boekhoudpakket je hebt!". Maar de realiteit is dat dat niet kan. Geen enkele boekhouder beheerst elk boekhoudpakket tot in de uiterste puntjes. En wat krijg je dan? Juist: gedonder.

Onderaan de streep kost dat ene boekhoudpakket wat hij zelden ziet, hem gewoon heel veel tijd. En die tijd kost geld, wat vervolgens ook weer doorbelast moet worden naar de klant. Bovendien loopt de boekhouder ook nog eens het risico dat al die verloren minuten of juist essentiele data tussen wal en schip vallen.

Uiteindelijk is dat met communicatiekanalen niet veel anders. Onze klanten communiceren via e-mail, vaste telefoon of onze project management tool. Dat is volstrekt duidelijk en helder voor alle partijen. Tot op dit moment heb ik geen klanten gehad die om die reden afgehaakt zijn, dus als dit voor jou wel een reden is om af te haken dan ben je overduidelijk geen klant voor ons.

Maar dat hoeft ook niet.
Hangt er maar net van af wie van wie afhankelijk is.
Als je een opdracht van een klant binnen wilt halen en die klant communiceert via XYZ, dan haal je die opdracht niet binnen door te zegen dat jij alleen maar via ABC wilt communiceren.
Willen ze graag jouw product afnemen, dan zullen ze meer geneigd zijn om via ABC met je te communiceren.
Daar heb je gelijk in natuurlijk. Het is echter wel zo dat wij altijd aangeven dat we het liefst werken via ABC en niet via XYZ, tenzij XYZ aantoonbaar beter is. Vaak zie je dan dat XYZ gaat over wat meer informele communicatiekanalen zoals Skype en WhatsApp.

Het resultaat van dat soort communicatiekanalen is dan weliswaar dat je soms lekker snel kunt schakelen, maar onderaan de streep dat je er als leverancier altijd bij in schiet.

Want hoe hou je in godsnaam de tijd bij die je spendeert aan een berichtje op WhatsApp? En moet je een berichtje dat je 's avonds beantwoord met dubbel tarief doorbelasten?
Ik ben benieuwd of Microsoft Teams een goede vervanging is, aangezien die sneller geaccepteerd zal worden door de merknaam en integratie. Yammer vind ik echt vreselijk slecht en rommelig.

Slack veel gebruikt, maar Ryver is toch weer handiger, aangezien die naast chat ook posts biedt, een soort forumtopics. Veel overzichtlijker. Ook kan je gasten uitnodigen in een private forum, iets wat bij Slack geld kost. Sowieso is Ryver volkomen gratis, al komen er in de toekomst wel betaalde extra's bij.
Dit gaat alleen een succes worden als ze hem ook gratis aanbieden en mogelijk maken voor niet-bedrijven (consumenten, clans, communities) ermee te werken
Waarom gratis? Gewoon integreren in Office 365.
Omdat niet iedereen dat heeft en je juist met dit soort tools niemand moet uitsluiten. Skype is toch ook gewoon beschikbaar voor iedereen ondanks dat er wel een verdienmodel achter zit voor bedrijven e.d.
Hmn, iets te laat Microsoft.
Of misschien ook wel niet? Alles in een heeft ook wel wat. Wat ik mij meer afvraag is, hoe is dat echt anders dan skype for business?
Skype for Business is vooral bedoelt voor (video) conferencing. Als "chat"-client schiet het toch wel wat tekort...
Skype for Business is vooral bedoelt voor (video) conferencing. Als "chat"-client schiet het toch wel wat tekort...
Ik gebruik Skype for Business heel veel voor chat en ik heb niet het gevoel dat ik wat mis. Wat mis jij dan?
Een goede beheeromgeving zou wenselijk zijn. Ik weet niet hoe het nu is, maar ik heb Skype om die reden uit de deur geschopt.
Wat mis je dan qua beheer?
Nou ja, eerst natuurlijk mijn tegoeden. Die wil ik graag terughebben van Microsoft. Voor de rest is mijn ervaring gebaseerd op plm. een jaar terug en nu voor een groot deel niet relevant.

Het enige wat ik nu graag zou willen zien is SIP nummers koppelen aan inbound / outbound gesprekken. En dan niet dat ze uitsluitend uitkomen op Skype, maar ook gewoon uitkomen op je vaste telefoon of mobiel op het moment dat je Skype niet open hebt staan.
Ook ik ben wel benieuwd wat mis je dan? Ik werk er dagelijks mee als user en ben er zeer over te spreken.

Om hiervoor een server te installeren is daarin tegen wel erg slecht naar mijn idee. Wat een geouwehoer zeg 8)7
Sinds kort met SvB aan de gang en positief verrast. het werkt. Ik mis eigenlijk niks.
Ik noem maar wat in Slack vs. Skype for Business
- Channel Support (public & private)
- ZEER goede support voor zowat alle platformen (incl. mobile) (zonder daarbij een battery drain te veroorzaken...)
- uitgebreide notifications support
- zeer eenvoudig maar toch uitgebreid user management
- uitgebreide support voor extra apps (bv. stackoverflow linking, git commit hooks, time specific messaging, ...)
- Advanced search engine over al je geplaatste berichten
- ...

Als je tevreden bent met wat je hebt bij SfB dan perfect! Als je echter Slack een tijdje gebruikt hebt dan merk je toch dat het nog wel een stuk beter kan :)
@Myri;
-channel support > eens. persistent chat deed dit maar loopt niet goed op alle platformen
-alle platformen > SfB heeft uitstekend support op alle platformen. battery drain is echt van een jaar geleden. maar als jij die issues nog hebt, heb je al feedback via de app geleverd? (en ja, linux support is bagger)
-notification > welke notifications mis je dan?
-admin panel > hoeveel eenvoudiger wil je het dan het SfB Admin panel?
-extra apps support > ooit gekeken naar client extensibility? je kunt in de SfB app zo ongeveer elke app embedden.. met volledige context..
-search engine > ooit je outlook inbox doorzocht?

ik heb ook een tijdje slack gebruikt.. top als je smorgens wakker wordt en er zijn 500 berichten en je wilt op dat ene bericht reageren.. of even een call met 4 tegelijk.. of je eigen private channel met 4 man.. nee geef mij dan maar SfB.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee