TorrentHound haalt site offline 'vanwege teruglopend bezoek en hoge kosten'

TorrentHound is na negen jaar gestopt. De site indexeerde torrents, net als The Pirate Bay en KickassTorrents. Volgens de eigenaar is het 'niet meer de moeite waard'. Het is niet duidelijk of er een juridische procedure loopt tegen de website.

De site is nog wel te bereiken, maar toont alleen een lijst van alternatieven. De oprichter van TorrentHound laat in een reactie aan Torrentfreak weten dat er verschillende redenen zijn om ermee te stoppen: "Het is een combinatie van minder verkeer, minder opbrengsten en hogere rekeningen. Daar kwamen nog de klachten van anti-piraterijorganisaties bij, waardoor het de moeite niet meer waard was." Het is onduidelijk of een juridische procedure heeft bijgedragen aan de beslissing, Torrentfreak acht dit onwaarschijnlijk.

De torrentsite trok volgens Torrentfreak miljoenen bezoekers per maand, maar kon zich in populariteit niet meten met KickassTorrents of The Pirate Bay. Zo was de Alexa-rating van KickassTorrents 85 en kwam die van TorrentHound in de buurt van de 1300.

Met het sluiten van de site treedt TorrentHound in de voetsporen van KickassTorrents, dat offline ging na de arrestatie van de vermoedelijke eigenaar in juli. Ook de zoekmachine Torrentz stopte kort daarna en toonde een afscheidstekst. De redenen voor de beslissing om de site uit de lucht te halen zijn destijds niet bekendgemaakt.

Door Sander van Voorst

Nieuwsredacteur

16-09-2016 • 09:32

128

Submitter: Nick

Reacties (128)

128
113
56
7
0
27
Wijzig sortering
Ik krijg het idee dat de tijd van "voor elke die stopt komen er weer 5 bij" aan het einde is? Is dit het einde van een tijdperk?
Ik denk meer dat 't aan 't verplaatsen is. Het wordt wel steeds specialistischer, verborgen achter accounts en API's.
Ook zie ik 't nog wel de kant op gaan dat steeds meer mensen lokaal (bijv op hun NAS) een index hebben draaien (bijv spotweb, newznab oid) en die met wat vrienden en familie delen evt. Dan heb je nog steeds de index zoals nu, alleen niet meer publiek toegankelijk en verspreid en een heel stuk lastiger om op te sporen.

En wat misschien ook meespeelt is initiatieven als Netflix, Spotify e.d.
Er is een hoop over gezegd en beweerd, maar bottom-line van het probleem is dat als je gewoon een goede dienst biedt met het gemak die je vandaag de dag mag verwachten voor een redelijke prijs, dat het merendeel van de piraten gewoon weer legaal meedoen. Dat zie je aan de cijfers en statistieken.
Dus het echte probleem zat gewoon in de media industrie als je 't mij vraagt. Niet willen innoveren om zo je inkomsten te maximaliseren en te verdedigen met onzin bedrijven als Brein. En het zou zomaar kunnen dat het juist zorgt voor meer omzet (kijk maar naar de muziek industrie bijv). Zo conservatief als de pest en niet willen luisteren naar je klant.

Je zult altijd piraten houden, maar toch echt wel een 70 - 90% minder als je gewoon goede oplossingen biedt.

Overigens zijn er nog wel een paar goede torrent sites hoor ...

[Reactie gewijzigd door xs4me op 22 juli 2024 15:02]

Anoniem: 535502 @xs4me16 september 2016 10:26
Ik denk dat het ook veel te maken heeft met 'luiheid'. Mensen gebruiken steeds meer hun smartphone, tablet. Desktops behoren al tot de minderheid en laptops enkel nog maar voor het grotere werk.
Torrents opzoeken en downloaden kost tijd en gaat tevens moeilijker tot niet op de smartphone. Mensen willen direct toegang tot hetgeen ze op dat eigenste moment willen. Geduld uitoefenen tot de torrent opgezocht is en gedownload, daar hebben ze geen tijd meer voor. Dan is hun interesse al lang terug verdwenen.
Enerzijds gemak, of luiheid als je 't zo wilt noemen. Wat ook meespeelt is minder kans op een virus e.d. En als derde betaal ik graag voor een goede dienst.
Klopt, kans op virussen mindert ook.

Maar betalen voor een goede dienst is ook een vorm van gemak, waar natuurlijk niets tegen is. Integendeel.
Het kan anders wel duur oplopen, een abo voor Spotify, Netflix, je gewoon internetverbruik, gsm-dienst, TV-abo, abo op die en die nieuwsdienst, abo op Tweakers, abo op ...
Die hoeveelheid van abo's maakten illegale torrents interessant.
Maar mensen kijken steeds meer naar gebruiksgemak. En is het niet gratis EN snel te vinden, dan vervalt ook de interesse.
En dan zijn torrents ook niet meer interessant.
Ook het (illegale) aanbod vermindert op de torrentsites.
Daar heb ik nou «bijna» nooit last van. Wanneer ik torrent, ben ik altijd op zoek naar heel specifiek materiaal. Meestal is het geeneens meer te vinden op CD/DVD oid, of docu's die jaren geleden zijn uitgezonden. Muziek die met geen mogelijkheid meer te vinden is, van obscure Russische [hedendaagse] componisten, etc. etc. Ik vind nog steeds een heel ruim aanbod.

Zou het kunnen zijn dat enkel mainstream aanbod in torrent aan het verschralen is?
Voor mij klinkt dat als muziek in de oren... (als fervent ex-DC++ gebruiker)
zo gebruik ik bijvoorbeeld SLSK voor muziek.

gewoon om het feit dat dit niet "legaal" te krijgen is.
dit gaat van oude cassetebandjes (door gebruikers omgezet) tot lp's en de lokale bands.

punt blijft is het goede muziek en wil ik het horen dan wil ik er best voor betalen. zolang het maar beschikbaar is. is het alleen beschikbaar via de andere manier tjah dan zal ik dat blijven gebruiken (helaas)

aangezien het een stuk makkelijker is om spotify bijv even aan te zetten. (en je zodoende ook muziek kan delen / afspelen bij vrienden)
Voor de gewone gebruiker zal dat vast wel mee spelen inderdaad.
Al ken ik ook zat mensen die 't gewoon heel leuk vinden om 't te doen, en gaat 't nog niet eens om gemak. Het is hun vorm van "tweaker" zijn.

Een meer geavanceerde gebruiker zet een PC/Laptop/NAS neer met Couchpotato, Sonarr of Sickbeard, NZBGet of Sabnzdb natuurlijk. Dan heb je juist weer het gemak wat je voor lange tijd niet had op de legale markt. En nog steeds niet eigenlijk, want als je Netflix neemt, mis je nog ruim de helft. Dus er is nog wel een weg te gaan.
Anoniem: 535502 @xs4me16 september 2016 10:43
Jouw 'tweakers' en 'meer geavanceerde gebruikers' zijn een minderheid. Dan is het als torrentsite idd niet meer rendabel.

Mensen verklaren me nu al voor gek omdat ik mijn CD's rip naar flac en die bestanden kopieer naar mijn DAP. Wat is flac? MP3 is toch voldoende? Bitrate? Nog nooit van gehoord. Wat, een aparte audiospeler? Zet dat toch op je smartphone of beter nog, gebruik Spotify. Dat krijg je als commentaar.

Is het niet verkrijgbaar op Netflix? Dan zal het wel niet interessant zijn zeker?

Veel mensen hebben geen interesse meer als ze er moeite voor hoeven te doen. Het is de nieuwste tijdsgeest en het einde van een tijdperk.
Torrentsites zullen overleven, maar voor een kleine minderheid van rare nerds, mensen die forums of sites zoals deze bezoeken.
De gewone internetgebruiker kent tegenwoordig toch al niet meer dan facebook of whatsapp of spelletjes die ze via de 'store' of facebook binnenhalen. Het wereldwijde internet wordt meer en meer een engere beperkte plek voor een paar grote sites.
Torrents horen daar niet meer in thuis. De discussie over legaal of illegaal gebruik, daar heb ik het niet over.
Hoor je echt verschil tussen flac en mp3 (van goede kwaliteit)? een maat van mij zei dat ook altijd toen liet ik hem eerst een mp3 horen en daarna een flac (beide van hoge kwaliteit) maar hij hoorde het verschil niet, dit was op een dikke geluidsinstallatie.
Het is volledig afhankelijk van de kwaliteit waarmee het in de studio gedownmixed is. Praktisch alle cd's die je koopt zul je het verschil inderdaad niet tussen horen. Als je Vinyl gebruikt dan zou dat wat waarschijnlijker zijn aangezien daar een hogere bitrate op kan, namelijk 24 bit waar en cd tot 16 bit gaat (met nadruk op kan, want je hebt nog steeds die afhankelijkheid van de studio). Veel vinyl wordt tegenwoordig vanuit een digitale opname gemaakt, dus dat zal niet heel veel anders klinken dan een cd (tenzij het 24bits is, dan is er wel een verschil maar nog altijd lager dan een analoog signaal).

Nu neig ik heel diep te gaan, ga ik niet doen. Mocht iemand geïnteresseerd zijn dan zijn dit soort artikels nuttig om te lezen: http://www.oregonlive.com/music/index.ssf/2014/11/does_vinyl_really_sound_better.html.

Persoonlijk hoor ik het verschil zelden. Er zijn een paar opnames die ik in flac heb waar het geluid net iets voller en gedetailleerder is dan de mp3 versie. Of beter gezegd je kunt de individuele instrumenten beter van elkaar onderscheiden (klinkt dat logisch?). Het overgrote deel van de muziek is helaas of niet geschikt of niet van dergelijke kwaliteit opgenomen. Voor dat grote deel zal flac geen enkel verschil uitmaken (en toch gebruik ik het voor alles, derp haha).
Praktisch alle cd's die je koopt zul je het verschil inderdaad niet tussen horen.
Mensen verklaren me nu al voor gek omdat ik mijn CD's rip naar flac en die bestanden kopieer naar mijn DAP.

Als je alleen verschil hoort als je flac vanuit vinyl haalt verklaar ik je inderdaad voor gek. wat is het nut dan?

Veel mensen hebben geen interesse meer als ze er moeite voor hoeven te doen. Het is de nieuwste tijdsgeest en het einde van een tijdperk.
waarom moeite doen als het geen nut heeft? :D
Ah, ik haal twee dingen door elkaar geloof ik. Het ging mij niet zo zeer om het omzetten naar flac maar om het verschil horen tussen Lossless en compressed. Vinyl en flac zijn beide lossless, vandaar dat ik die noem.

De afhankelijkheid van het mixen is erg belangrijk in her verschil kunnen horen.

[Reactie gewijzigd door Blinkin op 22 juli 2024 15:02]

Mmmm.......muziek op een CD is wel losless, maar diegene die het verschil hoort tussen een CD en de hoge kwaliteit flac-bestanden van gespecialiseerde diensten (bijvoorbeeld pono-music) zijn met een lampje te zoeken. Je hebt daar:

1) uitstekende oren voor nodig;
2) een uitstekende audio-set.

Ik heb zelf een hoge kwaliteits audio-speler (iBasso DX90) met een meer dan fatsoenlijke hoofdtelefoon. Bij de gemiddelde top40-plaat (of moet ik zeggen itunes-top nogwat) hoor je het verschil tussen een goede MP3 en een flac inderdaad niet. Bij een goed opgenomen album (probeer eens een recent album van Angus&Julia Stone) hoor je dat verschil wel degelijk op mijn speler. Dus voor verreweg de meeste mensen zal de spotify-oplossing op hun mobieltje inderdaad voldoen. Daar is helemaal niks mis mee. Voor de enkele audiofiel (ik ben nog bescheiden, dat heeft te maken met budget ;)) bestaan genoeg alternatieven.

En het verschil tussen de super hoge audio-kwaliteit van een pono music en de CD-opname hoor ik dus echt niet. Dus of mijn oren zijn niet meer super (ben 41, zou zomaar kunnen) of mijn audiosetje laat het niet horen :p

[Reactie gewijzigd door brain75 op 22 juli 2024 15:02]

Mmmm.......muziek op een CD is wel losless, maar diegene die het verschil hoort tussen een CD en de hoge kwaliteit flac-bestanden van gespecialiseerde diensten (bijvoorbeeld pono-music) zijn met een lampje te zoeken.
Als beide bestanden dezelfde samplerate en bitdiepte hebben is er geen verschil. Als er wel een verschil is in deze dan zijn ze wel goed te horen. Zeker in de studio. Verschil tussen 44.1 en 48kHz is echt wel te horen. Ben 43 jaar, maar wel met getrainde oren. Verschillen tussen 48 en 96kHz is in eindproducten voor mij (en 99,8% van de bevolking waarschijnlijk) niet merkbaar. En verschillen tussen 192 en 96 al helemaal niet.

Verschil tussen 16 bit en 24 bit is in de meeste eindproducten niet merkbaar. Dynamiek mogelijkheden in de luisterruimtes zijn over het algemeen te beperkt. En de fouten te klein om goed te horen.
Dat bedoel ik dus.....getrainde oren (ik vind zelf wel dat ik die heb) dus. En een studio tot je beschikking hebben. Of een hele dure audiospeler (A&K) met een nog duurdere hoofdtelefoon.

Maar even serieus: dat gaat dus over de 0,1% van dit land (als het al zoveel is). Daar overleven bepaalde diensten dus niet op.....
Goede punten. Kwaliteit is afhankelijk van:

- je oren
- de installatie/speler
- de locatie waar je luistert
- gebruiksgemak

Maar als het gaat om bandbreedte van internet, is het geen discussie en wil men het liefst nog 8k streamen naar een tablet of smart phone.

Rara hoe kan dat. Zo is het in het charter van de VN opgenomen mensenrecht genaamd 'privacy' een discussie maar krijg je slaande ruzie als men je VVM probeert uit te hollen.

Mensen zijn inconsequent. Men is bereid mindere geluidskwaliteit te accepteren in ruil voor gemak, dus een mp3 is praktischer onderweg, het bestand is kleiner, dus kwantiteit gaat boven kwaliteit. Kenmerkend voor onze denkwijze. Dat verklaart de kilo knallers en onze coupon verzamelwoede.

Aan de andere kant wil men de beste kwaliteit maar wel voor een dubbeltje op de eerste rang zitten en hemelt men de kwaliteit op als men thuis het op de goede installatie afspeelt.

Hoe belangrijk kwaliteit is is dus een kwestie van situatie.

Ik denk dat gebruiksgemak de reden is dat mensen niet langer downloaden via torrents. Als je een bepaalde torrent wilt vinden, moet je soms nogal zoeken. Als je hem vind moeten er nog genoeg seeders zijn. En je wilt een minimale kwaliteit, maar dat hangt weer af van de film.
Men is dus bereid te betalen voor een online service uit gemakzucht en luiheid. Alles moet tegenwoordig, vooral bij jonge mensen, ogenblikkelijk. Een torrent downloaden die 3 weken nodig heeft dat is ondenkbaar.

Ik denk niet dat diensten als netflix en spottify het goed doen omdat ze zo veel aanbieden, maar omdat mensen geen zin hebben hun niche product te zoeken en zich conformeren aan het beperktere aanbod. Kwantiteit boven kwaliteit, dus al die mainstream films en series en dan offeren we op die series en films die we nog wel zouden willen zien maar die nooit op DVD zijn uitgebracht of waar een rechten issue is zodat de betaal service ze niet heeft.

Je hebt geen zin in koken? Dan bestel je iets, tegen een veel hogere prijs dan wanneer je het zelf zou maken. Dus de orde van prioriteit is:

1: Gemakzucht
2: Kwantiteit
3: Kwaliteit.
Volgens mij ben ik niet wakker geweest toen ik dacht dat cd's niet lossless waren. Oeps.

Maar inderdaad. Het verschil is nauwelijks te horen. Niet onmogelijk maar wel onwaarschijnlijk.

Het is een aantal factoren. Maar het goed opnemen is inderdaad het belangrijkste. Als het daar niet goed genoeg gaat heeft dat direct impact op alles vormen die je daarna probeert.
Een cd is ongecomprimeerd, dus het is noch lossy noch lossless.
Bij voorbaat excuus als ik op tenen sta hierzo. Maar er worden hier gewoon teveel fouten gemaakt om niet te reageren.

Vinyl is een analoog medium net als analoge audio tape. Het heeft geen bitdepth, geen bitrate, geen samplerate o.i.d. Het is daardoor ook niet lossy of lossless, aangezien dat slaat op digitale mediums. En het heeft zeker GEEN groter dynamisch bereik als een CD.

Vinyl, mp3 en flac zijn alle 3 eindproducten.(Alhoewel FLAK ook als een backup medium gezien kan worden) In een "normaal" process worden deze niet naar elkaar toe omgezet maar worden de originele PCM (BWF/AIFF) bestanden of tapes gebruikt om deze producten te maken. Enige uitzondering is direct to vinyl recording maar dat wordt bijna niet meer toegepast sinds 1940 of zo.

Om reductie in grote van DIGITALE audio bestanden te krijgen zijn er grofweg 2 technieken die je kunt toepassen.

Lossy compressie gebruikt o.a. perceptive coding en andere technieken om uit te vinden welke delen van muziek waarschijnlijk niet door mensen kan worden gehoord. Deze delen worden dan verwijdert en kunnen niet meer teruggehaald worden.
Lossless compressie gebruikt technieken die lijken op wat zip en rar doet met bestanden. Het maakt ze enkel kleiner, maar bij het uitpakken van het bestand krijg je het origineel weer terug.

Verschil horen tussen een 320Kbit/s bitrate mp3 en een 1.4Mbit/s uncompressed is vaak niet (goed) hoorbaar. (Beide zelfde bron 44.1kHz 16 bit 2 kanaals) Daar heb je gouden oortjes en een hele goed weergave systeem en geoptimaliseerde omgeving (mastering studio b.v.) voor nodig. Mocht je ooit bewerkingen gaan uitvoeren op het materiaal dan kan dat zomaar wel het geval zijn. Compressie en EQ kunnen de verschillen vaak wel duidelijk bloot leggen.
Sommige mensen zijn behept met het conserveringsgen. i.t.t. De wegwerpcultuur, hechten zij veel waarde aan het bewaren van zaken in originele staat.

Een thuiskopie is pas een thuiskopie als het bit voor bit gelijk is aan het origineel. Anders is het een ordinaire rip. ;)

Goed voor je dumbfoon, die toch enkel jack-ass sound kan leveren. Niet zo goed voor je 7.1 surround, dual stereo of high-end receiver, die liever wat meer dynamiek krijgt aangeleverd dan 128bit of 160bit MP3.
Dat is inderdaad een hele goede reden voor flac of elk ander lossless formaat. Dat is ook een van de redenen voor mij om flac te gebruiken. Het is een exacte kopie geen slechte rip.
Jij hoort het verschil niet dus snap het nut niet.
...dus neem jij ook genoegen met een scanned document in plaats van een echt boek (digitaal of paper), omdat het ook alle letters bevat en dus geen verschil maakt?
Nee koop jij 4k films als je tv maar 1080p is?
Nee, ook als je kijkt naar de data zelf is dat ook gewoon vrijwel onmogelijk, behalve als je bij de top 10 of 5 procent van goede oren zit. ;) Desondanks wil ik alles liefst in FLAC gewoon puur voor de zekerheid.
Ik heb al m'n CD's ook op FLAC geript. Niet zozeer omdat ik het hoor, want ik hoor ook geen verschil tussen een hoog kwaliteit MP3 en FLAC, maar meer omdat net zoals alle oudere bestandsformaten MP3 en FLAC ook eens "The way of the Dodo" zullen gaan. Als ik MP3 over zet naar een ander bestandsformaat, zal ik het hoogstwaarschijnlijk wel horen. FLAC daarentegen kan ik converteren naar welk bestandsformaat ik ook wil. :)
Ik zou natuurlijk ook m'n hele CD collectie weer op nieuw kunnen rippen, maar damn, wat een werk was dat, dus dat vind ik ook geen optie. Liever een scriptje schrijven die m'n rips doorlopen. :-D
Hier idem. Heb mijn CD-speler laatst weggedaan. Die gebruikte ik helemaal niet meer. Heb hier dus ook al mijn CD's omgezet naar lossless FLAC. Waarom? Omdat ik nu mijn hele collectie op mijn NAS heb staan en ik deze direct kan benaderen met mijn mediaspeler die digitaal is verbonden met mijn Yamaha versterker. Niks geen gedoe meer met CD's zoeken en wisselen. Optische media is zo passé!

Bijkomend voordeel van lossless FLAC is dat ik het naar ieder ander lossy formaat kan omzetten, bijvoorbeeld naar 320kbps MP3 voor m'n telefoon of de USB-stick voor in de auto. Gebruiksgemak alom dus.
Wat betreft tijdsgeest en aanwezige kennis onder de mensen van ICT-zaken: Ik heb juist het idee dat ik door iedere 13-jarige wordt ingehaald :)
Dat klopt! :)

En dit is niet alleen bij ICT zaken zo hoor ;)
Dat is een logisch gevolg van de evolutie in usability van producten en diensten. Mensen die vroeger Kazaa, nieuwsgroepen e.d. gebruikten om muziek en films te downloaden, waren niet geïnteresseerd in P2P techniek of 'de underground', nee, ze wilden gewoon de content hebben. Diensten als Spotify en Netflix hebben volledige netwerken laten verdwijnen (emule, gnutella enz). Het was slechts een middel tot een doel en de streaming diensten zijn het nieuwe middel geworden.

Geld is voor veel mensen ook helemaal niet het probleem, gemak is wat ze willen.

En verder herken ik je relaas over Flac enz, maar dan van de andere kant. Ik was vroeger ook begaan met flac, sacd, multi-speaker setup en audiocomponenten waar een normaal mens een dikke auto voor zou kopen.

Ik heb alles de deur uitgedaan.

Het is het bekende verhaaltje dat je met relatief weinig moeite van 0 naar 80% gaat, met iets meer moeite tot 90% komt, maar voor die laatste 10% moet je enorm veel inspanning leveren. En dat was het mij niet meer waard. Ja flac is beter en ja, een dikke versterker met vloerstaanders klinkt waanzinnig, maar ik geniet nu ook van Spotify op mijn Bluetooth headsetje. De geluidkwaliteit ervaar ik als ruim voldoende, zelfs de DAC in mijn iPhone voldoet voor mij prima, zeker bij al die kapot gecompresste en gelimitte muziek van tegenwoordig. En de ruimte in mijn huis was me meer waard dan zo'n grote installatie.

Ben ik lui? Absoluut. Ben ik tevreden? Zeker weten :) .
Flac is vooral handig als master-formaat ipv wave.
Zodat je later de muziek om kan zetten in de opvolger van mp3/aac zonder kwaliteitsverlies.
Precies. Daarom zijn al mijn CD's naar dit verliesvrije formaat omgezet. Kan het nu probleemloos vanaf mijn NAS benaderen en is alstijd weer om te zetten naar een ander (lossy) formaat of zelfs terug naar CD zonder verlies als ik dat nog zou willen (waarom?)

Dus thuis via de NAS op mijn Yamaha speel ik gewoon direct FLAC. Voor portable gebruik (telefoon en de auto) zet ik het om naar 320kbps MP3. Werkt prima. Geen gediscjockey meer met schijfjes. Heerlijk.
Dat weet ik nog zo net niet. Zo snel als je de nieuwste afl. van een serie online hebt staan bij torrents/usenet zo snel vind je ze niet op netflix. Bovendien met een beetje abo heb je alles zo binnen... ovendien kan je ondertussen wat anders doen. Dat kan allemaal bij netflix enzo niet...
sinds netflix er is download ik 95% minder, ik downloadde meestal omdat iets simpelweg niet te krijgen was. Nu enkel voor het sporadische missende seizoen dat netflix om bizarre redenen niet heeft.
Die laatste 5% is dan omdat Netflix nooit iets compleet heeft? En je de rest ergens anders vandaan trek dan?
Je wilt gewoon iets in je bezit hebben en dat heb je bij netflix ook nooit en bovendien kan ik zo 200+ films opnoemen die niet op netflix staan en ook tig series. Netflix is het gewoon niet...
Zolang ze ook niet die regiogebonden flauwekul afschaffen (ene serie wel, de andere niet te zien in Europa) en moet je met VPN gaan kloten om toch die ene serie te kunnen kijken zal ik geen Netflix nemen. En Spotify is volgens mij allemaal low bitrate, lager dan 128kbps MP3, dus dat is ook geen oplossing. Leuk voor je telefoon, maar op je versterker thuis? Kun je beter naar internet radio luisteren. Kun je tenminste nog op genre luisteren.
Ik denk meer dat 't aan 't verplaatsen is. Het wordt wel steeds specialistischer, verborgen achter accounts en API's.
Daarmee wordt het ook een enorm stuk kleiner qua aantallen mensen die er gebruik van maken. Er kwamen elke maand miljoenen mensen naar alleen al Kickass torrents.
Geen enkele door useraccounts beperkte torrentsite zal daar ook maar een klein beetje bij in de buurt komen.
Klopt. Maar dat is wel vaker in 't verleden gebeurt en als men wil is er altijd weer wat nieuws. We zullen zien hoe graag men nog wil ;-)
Zijn nu alleen maar andere indexsites die dit overgenomen hebben.De base is nog steeds heel groot hoor, dat verander je echt niet zomaar door eentje die ertussen uit piept. En bovendien is het maar de vraag hoe lang het duurt voor hij terugkomt....
En wat misschien ook meespeelt is initiatieven als Netflix, Spotify e.d.
Er is een hoop over gezegd en beweerd, maar bottom-line van het probleem is dat als je gewoon een goede dienst biedt met het gemak die je vandaag de dag mag verwachten voor een redelijke prijs, dat het merendeel van de piraten gewoon weer legaal meedoen. Dat zie je aan de cijfers en statistieken.
Jup. Tegenwoordig met de familie pakketten is het niet meer de moeite waard om downloaden. Voor €3,- per maand bij zowel Spotify als Netflix, kun je al premium member zijn. Zij het wel dat je vrienden/familie moet hebben waarmee je het kunt delen.

Alleen nu hoop ik niet dat beiden hun prijzen gaan verhogen, nadat ze nu tal van klanten hebben gewonnen. Anders ben ik bang dat ik weer gewoon terug ga naar torrents e.d. :9
Precies en dat is imo geen geld voor het gebruiksgemak en bovendien het feit dat het nu wel legaal is. Spotify is een van de beste diensten die ik ken, en met vrienden of familie kost het geen drol
Toch vraag ik me af of dit soort initiatieven echt blijvers zijn. Een artiest verdient met Spotify namelijk ook 'geen drol' en Spotify zelf wordt overeind gehouden door geldinjecties. Vaak zie je met dit soort prijsniveaus alleen maar meer verlies wordt gemaakt voor elke nieuwe abonnee.
Zijn er nog goede trackers over dan?
Ik denk dat je volledig gelijk hebt. Voor muziek heb ik nu (via KPN) al een paar jaar Spotify Premium en ik wil gewoon niet meer zonder. Als ik Internet-TV pakketten met elkaar vergelijk dan kom ik telkens weer tot de conclusie dat ik bij KPN het beste af ben, omdat ik die 10 Euro voor Spotify meeneem in m'n berekeningen. Slim dus van KPN.

Maar voor series en films vind ik het aanbod eigenlijk nog steeds matig. Ik heb 3 maanden Netflix gehad om een seizoen van één serie te kijken en daarna was ik er binnen no time op uitgekeken. Hetzelfde geldt voor HBO en Amazon Prime (Duitsland) is al helemaal waardeloos qua aanbod. Bovendien hebben ze vaak ook niet de nieuwste films in het aanbod. Full-HD downloads zijn regelmatig eerder beschikbaar dan via Netflix/HBO e.d. Daarnaast vind ik bioscoopkaartjes met een vanaf-prijs van 13 Euro en extra voor 3D/IMAX/Dolby 396.7/Brilletje/Wind en water sproei effect in je gezicht etcetera oplopend tot 16 euro exclusief drinken en popcorn gewoon belachelijk duur. Dus op dat vlak blijf ik stiekem gewoon nog downloaden totdat dat beter wordt.
Je zult altijd piraten houden, maar toch echt wel een 70 - 90% minder als je gewoon goede oplossingen biedt.
Daar ben ik het zeer zeker mee eens. Er zijn zat films die ik wel zou willen zien, maar niet van plan ben om te kopen, simpelweg omdat ze 'gewoon leuk' zijn, maar geen absolute favorieten. Als ik dan een dienst kan krijgen voor 8-9 euro per maand, waar ik met een druk op de knop een film, serie of documentaire kan zien op het moment dat ik daar zin in heb, dan ga ik me niet eens de moeite doen om iets op internet, usenet, of torrents op te zoeken.

Hetzelfde geldt voor spellen. Als ik een spel wil spelen en het is al wat ouder, dan kan ik het bij GOG.com tijdense een uitverkoop vaak krijgen voor €2 tot €10; mooi in een installer, met alle patches erin, handleiding erbij, soundtrack in MP3 of zelfs FLAC voor de nieuwe spellen, compleet DRM-vrij. Denk je dat ik dan moeite ga doen om een paar euro te besparen met een illegale download, waar misschien rommel in verwerkt zit, en waar de crack het spel onstabiel kan maken? Nog niet misschien.

De enige markt die nog moet volgen is die van e-books. Daar is men nog altijd zwaar op de DRM (hoewel de meeste er eenvoudig af te halen is, als je weet waar je mee bezig bent), zodat een origineel boek van Kobo niet werkt op de Kindle van Amazon, en omgekeerd. Ook moet je vervelende dingen doen met authenticatie van je computer, van je apparaten, en boeken, en als er ergens iets mis gaat en je boek kan niet geopend worden, dan krijg je een kastje naar de muur verhaal. Adobe (de DRM-leverancier) stuurt je naar Kobo, die je dan weer naar de winkel stuurt als je het boek niet bij hen hebt gekocht, en die stuurt je waarschijnlijk weer door naar Adobe en uiteindelijk mag je het zelf uitzoeken.

Daarom tiert de piraterij nog altijd weeldering in e-bookland, hoewel het nu wel minder begint te worden met diensten zoals Overdrive en het lenen/downloaden van boeken via bibliotheken, al is dat in Nederland nog niet zo heel groot.
Het wordt wel steeds specialistischer, verborgen achter accounts en API's.
Daarmee verdwijnt het ook voor de mainstream gebruikers...

En eigen indexen zullen ook nooit echt een succes worden, want de providers gaan vanzelf de dienstverlening knijpen als ze enkel nog maar niet te identificeren data blokken door moeten sturen in steeds grotere hoeveelheden.

Het nadeel van een index is simpelweg dat Brein & co een eigen "index" kunnen opzetten en daar gewoon Petabytes aan shit in gooien en alle providers zullen het moeten voeren of het drukt andere "index" content weg.
Anoniem: 636203 @xs4me16 september 2016 14:19
Waarom verschuift het niet richting Tor vraag ik mij af. Dan wordt het wel erg moeilijk om het te achterhalen.

De gebruikers kan men wel blijven achterhalen want dat is nou eenmaal hoe BitTorrent werkt.
Anoniem: 612425 @xs4me17 september 2016 00:15
Ik hoop eerder dat het terug gaat naar de goeie oude FTP tijd, 1 iemand koopt de DVD en rest van je vrienden geniet mee. Doet me ook een beetje denken aan het 'tape' tijdperk toen je ook nog gewoon een tape voor je vriendinnetje kon maken met je favoriete muziek erop zonder dat je bestempeld werd als crimineel.
Private torrentsites zijn er ook nog hoor, IPT en TL bijvoorbeeld..
Anoniem: 532441 @anzaya16 september 2016 16:34
Private of niet. ook die worden in de gaten gehouden

edit: bad link
Niet als de industrie zegt dat streaming een groter probleem is dan downloaders.
Ik heb nog geen grote invite online torrent sites down zien gaan, de laatste (en niet eens echt invite only) was demonoid. Het gaat gewoon door, het verschruift wat meer richting zoals het vroeger ging.

Iedereen kende wel iemand in zijn omgeving die alles wel wist te vinden, dat zie ik nu weer terug komen. Ik had vroeger de gamende buurman op de hoek waar ik mijn twilight CDtjes en troep vandaan haalde.
Mijn ouders downloaden sinds een jaar of wat bv zelf helemaal niets meer, als ze wat willen vragen ze het weer aan mij, net als "vroegah".

In het ergste geval gaan we terug naar Twilight, maar dan beter. Tienduizenden games per 50 cent USB stick.
ja maar er is al een vervanger voor torrentz en kickass.

persoonlijk kende ik torrenthound niet eens
Sterker nog: er is al een vervanger voor torrenthound ;).

http://www.torrenthounds.com/
Is weer z'n Malware/virus verspreid methode, je moet een Download Client downloaden: 8)7
No binary client found. You need a free binary client to access our channel.
The client download will start in started seconds.


Zou ik niet aanraden O-)
Site's die een eigen downloader hebben vertrouw ik al meteen niet!
Gewoon een torrent, of nog liever magnets.. ;)

[Reactie gewijzigd door cruysen op 22 juli 2024 15:02]

Sorry, mijn fout! Dacht dat dat optioneel was. Heb het even getest, en het is inderdaad verplicht.

Virustotal zegt dat er geen virus in zit verwerkt:

https://www.virustotal.co...129a/analysis/1474016858/

Het kan natuurlijk ook nog zijn dat het virus nog niet in de databases staat.
Er kan maar één reden zijn waarom die site jou code wil laten uitvoeren op je computer, en die is niet gunstig voor jou, ook al detecteert VT niets. Niet doen dus.
dingen gaan uit dingen gaan weer in.
Er komt meestal wel een keer een tijd dat iets opeens niet zo populair meer is.
Als het zo iets groots is als torrent denk ik dat er wel alternatieven blijven komen.
Ooit is faxen bedacht het werd vaak gebruikt. zie nu nog maar een fax aparaat bij iemand thuis staan. nu kan je mailen. Meestal komt er wel een alternatief mischien een tijdje rustig waardoor mensen niet echt meer gewend zijn aan torrents maar ik verwacht dat het tog wel op de een of andere manier terug komt.

We zullen zien
Dit ban je gewoon niet uit...En grote kans dat t terugkomt zoals ook torrentz alweer back is, gewoon met een nieuw adres.
Het is ook technisch een hoop gedoe. Torrent programma's snappen de meeste mensen al niet, met losse bestanden die je in moet laden, laat staan een ontbrekende .srt ondertiteling los downloaden en koppelen aan je film en mogelijk nog synchen. En dan dat je per ongelijk bijv een camrip of een hele slechte kwaliteit hebt gedownload. Popcorntime was nog een makkelijk alternatief maar dat heeft een slechte naam gekregen in de volksmond en dan hou je Netflix, HBO, Videoland en Pathe Thuis over.

Omdat ik nu al weer weet dat bepaalde tweakers gaan roepen van torrent programma's zijn het makkelijkste wat er is. Voor jou en mij wel maar voor de normale computer gebruiker echt niet.
Niet helemaal 't geval...

Vrijwel iedereen.. van jong tot oud wist ( of weet nog ) dat vrijwel alles " gratis " op internet te vinden was / is...

En als ze zelf geen pc hadden ( begin jaren 90) of er geen kaas van gegeten hadden, was er altijd wel iemand die het voor ze op cd/ dvd zette.. uitzonderingen daargelaten.. de NL uploaders brachten genoeg films met ondertitels en besteden daar uren aan... meestal als hobby... de eigenaar v/d torrent site was ( meestal ) degene die er dik aan verdiende.. o.a. door de pvt torrent sites waar je betaald lid van moest / moet worden.. en die hadden er meestal een paar online .. of een paar achter de hand... mocht er 1 in 't vizier zijn gekomen..
Of de openbare torrent sites die extra's boden als je doneerde... o.a. als je meer downloade dan terug uploade ( het principe van de torrent seeden ) kreeg je een waarschuwing en dat kon je afkopen door een donatie te maken..

De populariteit van de streaming sites en abbo's die onderandere de moderne " smart" phone mogelijk hebben gemaakt... en de aanhoudende aanpak van torrent sites en uploaders... maakt het idd moeilijk... en als " wij" net als in Duitsland een persoonlijke brief zouden krijgen... als je met torrents in de weer bent.. was 't torrent downloaden al veel eerder naar beneden gezakt.. de retentie van veel torrent sites en het aanvullen was al aan 't afnemen.
Omdat hit and run ( dus downloaden v/e torrent en dan niet minimaal 1x seeden ) normaal geworden is... zullen ook de torrents uiteindelijk verdwijnen...

Veel torrent sites maakten / maken gebruik van vrijwilligers om te modereren en event. de uploads te checken..maar ook die durven er hun vingers steeds minder aan te branden... In b.v. Duitsland krijg je een mooie brief op de deurmat als je er op een of andere manier ( aantoonbaar ) mee bezig bent ( geweest ).

Ongeacht de altijd bijbehorende discussie.. wat is legaal en illegaal.. en of de grootmachten van films en muziek hun positie en verdienmodel willen blijven handhaven, ik heb er altijd dankbaar gebruik van gemaakt... ook al kocht ik in de jaren 90 en begin 2000 nog veel cd's en dvd's ... de muziek collectie van enorme omvang die ik nu heb, op mp3 , was ( is ) onbetaalbaar op cd / dvd... en elke ( nieuwe ) film in de bioscoop gaan zien of kopen.. hetzelfde...

Nog zijn er sites waar je een collectie aan films kunt vinden.. die je online kunt kijken of downloaden , maar met NL ondertitels is sterk gedaald... ( ik zal maar geen reclame maken ).

Dat ook bioscopen tegenwoordig een heel andere ervaring bieden dan " vroeger" en wat de meeste thuis ter beschikking hebben en daarmee niet te vergelijken is , maakt ook dat nog steeds aantrekkelijk...

Tijden veranderen.. kun je mee veranderen dan blijf je bestaan.. en anders ga je ten onder...
Lijkt me sterk, is net zo makkelijk als destijds bijv.limwite, kazaa en consorten alleen moet je een file downloaden die de links naar de daadwerkelijke locaties bevat en die idd inladen, kind kan de was doen.
Kazaa werd ook massaal gedaan en torrents is in principe dezelfde werkwijze ook p2p. Het is meer dat mensen er het bestaan niet van afweten...
Nee dat is het dus niet. Met limewire/Kazaa gebeurde alles in de gebruiksvriendelijke app.

Met torrents moet je bewust zijn van de scène, je moet soms port forwarding uitvoeren, je moet snappen wat je moet doen met .Tor en magnet links, je moet extern op websites zoeken met vervelende pop-ups en nep download buttons. Nee, torrents zijn alles behalve gebruiksvriendelijk en makkelijk. Het is een Tweakers ilusie omdat wij hier allemaal zeer technisch zijn.
Ach als je eenmaal lid bent van een goede website, of je hebt een site die je weet te gebruiken (en je hebt utorrent geinstalleerd) is het een kwestie van op een knop drukken en de torrent is aan het downloaden. Ik gebruik al jaren een site met gratis lidmaatschap op uitnodiging, hier staan geen virussen tussen, er is een super groot aanbod en downloaden is een kwestie van 1 keer klikken. Vindt ik altijd nog makkelijker dan helemaal zoon app als netflix openen, dan zoeken en hopen dat het er bij staat (vaak niet het geval want dat aanbod is echt niet te vergelijken, dan kijk ik liever op 1 plek waarvan ik weet dat alles er op staat en het ook nog minder kost).
Volgensmij is de frontpage vervangen met een wazige tool (UsenetNLSetup_1.30.exe), of heb ik de verkeerde site?
Heb inderdaad de verkeerde site. :+

Nooit echt TH gebruikt, wordt tijd voor een client die niet offline te halen is.
Paar jaar geleden Tribler gebruikt, maar ik kreeg een hele boel torrent bestanden en het ging erg traag. Weet niet wat de actuele status is, iemand een recent(ere) ervaring? :)

Had toch gehoopt dat de introductie van DHT torrent-sites zou redden.

[Reactie gewijzigd door HollowGamer op 22 juli 2024 15:02]

Dan zouden we meer moeten gaan kijken naar P2P netwerken. _/-\o_ (zoals Freenet b.v. Er zijn er nog een paar meer, kan er even niet opkomen) En dan massaal 1 kiezen zodat die dan ook populair te wordt.

Of er moet in het torrent protocol een functie bij komen waar een versie aan een bestand(en) gegeven kan worden. Zodoende als de torrent open is deze automatisch geupdate blijft. (Bij SW, Linux OS of een webpagina) O-)
Of er moet in het torrent protocol een functie bij komen waar een versie aan een bestand(en) gegeven kan worden. Zodoende als de torrent open is deze automatisch geupdate blijft. (Bij SW, Linux OS of een webpagina) O-)
Zodat ze er een virus bij stoppen achteraf?
Besef je wel dat veel van die crackers etc het niet doen omdat ze jou zo lief vinden, hè...
Dat is altijd het risico van een crack/serial programma. :X Maar een torrent download alleen. Het uitvoeren doe je zelf! (Lang leve een virtuele PC !)

Maar het lijkt mij nuttig voor b.v. 'latest Linux xx OS' of 'Latest version of Libreoffice'. Dan kun je de torrent open/active laten en gebruiken als je die nodig hebt. Of heel simpel een of meerdere html/js/css pagina's (lees site). _/-\o_

[Reactie gewijzigd door cruysen op 22 juli 2024 15:02]

Ik weet het niet zeker, ik kende de site amper. Maar als ik het Google is de eerste hit TorrentHounds, met een 's' er achter dus. Die site bevat inderdaad een link naar een exe bestand wat al meteen alarmbellen doet rinkelen.
Je moet dan ook niet Google blind vertrouwen. TorrentHound is net als vele sites geblokkeerd in de Google resultaten door DMCA berichten.
Het is weer typisch Google om de 'echte' site te blokkeren, maar een fake kopie die je aanzet om malware te installeren, wel gewoon bovenaan de resultaten te plakken.
Voor mij part gaan al die torrentsites op zwart en bieden ze alleen nog RSS feeds aan. Ik bezoek echt heel zelden torrentsites maar lees wel heel graag RSS feeds ;)
Signer: TangySoft Ltd. Dit is de maker van UseNeXT, ik vermoed dat dit dus de UseNeXT client is.
Ik gebruik Tribler af en toe maar het is nog steeds heel traag. Deze applicatie maakt torrentsites in principe overbodig, maar iedereen moet het dan wel beginnen gebruiken....
En zo begint downloaded toch echt een stuk lastiger te worden. Piratebay bestaat dan nog, maar zelden dat je daar de download vind die je zoekt.

Ik ben zeker een voorstander van gewoon betalen voor de content. Maar helaas is niet altijd alles beschikbaar wat je zoekt.
En zo begint downloaded toch echt een stuk lastiger te worden. Piratebay bestaat dan nog, maar zelden dat je daar de download vind die je zoekt.
Ik vind het heel erg meevallen. Voor films + ondertitels heb ik zo mijn vaste websites. Voor games ook. En muziek weet ik ook wel te vinden.

Piratebay heb ik überhaupt nooit gebruikt, vanwege het interface, en ik het niet overzichtelijk vond. Ook vond ik niet altijd wat ik zocht.

[Reactie gewijzigd door Anonymoussaurus op 22 juli 2024 15:02]

Ik gebruik voor het meeste usenet maar voor bijna alle muziek nog steeds emule, meestal met een link site bij de hand
Voor films gebruik ik maar 1 private torrentsite

Torrenthound zal wel gestopt zijn vanwege juridische presse, zo'n genereert genoeg inkomsten om er werk in te steken
Nee hoor, er is ook nog een opvolger van die ene site met het .Eu domeinnaam. Als je achter het domeinnaam een 2 zet kom je bij een vrij goede mirror
Ik gebruikte altijd de tracker van torrenthound, omdat die altijd zeer veel seeders bevatte. Er is geen reden tot paniek. Er worden mirrors opgezet zodra torrent-sites offline gaan.
Dat is dus al lang niet meer het geval.. Steeds minder vaak is het 1 down 2 up..
Dat maakt niet veel uit. Ik had het ook niet over 1 down, 2 up. Maar 1 down, 1 up is in ieder geval beter dan niets. Het gaat erom dat er een vervanger/mirror komt. En dat is dus meestal wel het geval.
Ik denk dat het publiek dat torrents downloadt ook vaak een AdBlocker heeft geïnstalleerd. Geen reclame betekent geen inkomsten.
Nog even , en we gaan weer terug naar Winmx.. (yep, werkt nog steeds)
Jammer om te zien dat er weer een hobby site verdwijnt. Maar wel te begrijpen met de huidige druk die ze krijgen.

Niet helemaal on-topic:
Is het niemand opgevallen dat samen met Torrentz ook de Meta Search van Torrentproject offline is gegaan? Ik lees er nergens wat over maar dat was een heel goed alternatief op Torrentz. Deze site is stilletjes offline gegaan in dezelfde week dat Torrentz offline ging.
Het adres was http://metasearch.torrentproject.com/.
Inmiddels is torrentproject.com zelf ook niet meer te bereiken.

[Reactie gewijzigd door Blinkin op 22 juli 2024 15:02]

Inmiddels is torrentproject.com zelf ook niet meer te bereiken.
Inmiddels doet deze het weer, duurt alleen een beetje langer dan normaal.
Jammer om te zien dat er weer een hobby site verdwijnt. Maar wel te begrijpen met de huidige druk die ze krijgen.
Lol, "hobby-site" yeah right. Hier wordt gewoon grof en grof geld mee verdient hoor.
Hoewel ik ook twijfel aan de term hobby, zou ik wel eens een bron willen zien voor dat geld dat ze dan verdiend hebben. In het artikel staat namelijk hogere kosten en minder opbrengsten als reden om te stoppen, dus 'grof geld verdienen' zou ik graag onderbouwd zien worden.
Komop zeg, je doet net alsof hij het uit liefdadigheid doet. Dat hij ermee stopt nu het wat minder opbrengt zegt genoeg over zijn drijfveren.
zou ik graag onderbouwd zien worden
En ik maar denken dat ik duidelijk was.
Aan onderbuikgevoelens heb ik niet zoveel. Ik zie jouw (non)argument elke keer weer langskomen en nog nooit is er bij doorvragen een zinnige onderbouwing of bronvermelding uitgekomen.

Dat de site niet voor liefdadigheid bestond geloof ik meteen, maar buiten dat en geld bestaat er nog een scala aan motivaties om zo'n site in de lucht te houden. Geld is echter wel een vereiste om de hosting te kunnen bekostigen en als dat geld op is houdt het op.

Ik vind het altijd wel mooi om mensen met het vingertje te zien wijzen en ongefundeerd te zien roepen dat dit soort partijen dit doen omdat er geld uit te slaan is, maar blijkbaar niet realiseren dat de hebzucht vooral bij de industrie ligt, en dat die hebzucht eigenlijk ten grondslag ligt aan websites als deze.
Als ze er grof geld mee verdienen, waarom stoppen ze nu dan?
Ik zeg niet dat het niet zo is maar zonder onderbouwende bron kan iedereen dit roepen.
Anoniem: 468653 16 september 2016 09:42
Wat is er mis met TPB of Demonoid?
Tpb vind ik de laatste tijd echt heel sloom. Ook nadat het opnieuw in de lucht was gekomen heb ik mijn vraagtekens bij de site. Het zoeken van torrents werkt ook niet meer fijn.

Extratorrent vind ik nu wel fijn. Maar een kwestie van tijd tot die sluit.

Ik snap alleen niet hoe je een teruglopende userbase kan hebben wanneer een hele grote torrent site als kickass offline gaat.
Tpb heeft best veel downtime, volgens mij draait de site nog uit principe maar doen ze er het minimale voor om hem overeind te houden.
TPB draait niet stabiel en Demonoid heeft vaak toch niet meer waar je naar op zoek bent.
Dan blijven er weinig alternatieven meer over. Piratebay is zo onoverzichtelijk als het maar kan en is niet meer van deze tijd.

Ook legaal weinig opties, aanbod op Netflix is mager en vaak wat ouder dan de Amerikaanse versie.
Er zijn enorm veel alternatieven maar die zijn niet publiek. WCD (muziek), PTP (films) en BTN (TV) zijn momenteel de beste trackers.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.