Microsoft neemt Swiftkey over - update

Microsoft heeft Swiftkey overgenomen, het Britse bedrijf achter de gelijknamige toetsenbordapplicatie op basis van kunstmatige intelligentie. Microsoft zou 250 miljoen dollar voor het in 2008 opgerichte Swiftkey hebben betaald.

Microsoft heeft de overname van SwiftKey bevestigd na eerdere claims van de Financial Times hierover. Microsoft blijft de app voor Android en iOS verder ontwikkelen maar wil de technologie daarnaast integreren in zijn World Flow-toetsenbord voor Windows 10 Mobile, iOS en Android. Swiftkey heeft zijn hoofdkantoor in Londen en heeft wereldwijd 150 medewerkers, waaronder in San Francisco en Seoel. Veel van hen zouden volgens de FT bij Microsoft Research aan de slag gaan.

Niet duidelijk is waarom het bedrijf uit Redmond SwiftKey heeft overgenomen, maar misschien is het Microsoft te doen om de kunstmatige-intelligentietechnologie achter de toetsenbord-app. SwiftKey gebruikt deze om te voorspellen welk woord de gebruiker gaat typen. Het heeft de app honderden miljoenen gebruikers wereldwijd opgeleverd.

Voorheen gebruikte SwiftKey hiervoor n-gram-algoritmes, waarbij de voorspellingen gebaseerd zijn op woordvolgordes in eerdere, vergelijkbare zinsconstructies. Sinds vorig jaar hanteert het Britse bedrijf neurale netwerken om de app daadwerkelijk te laten 'begrijpen' wat woorden betekenen en betere suggesties te kunnen doen. SwiftKey positioneert zich dan ook meer als bedrijf op het gebied van taaltechnologie. Ook Stephen Hawkings rolstoel bevat de technologie van het bedrijf, om de wetenschapper te assisteren bij het communiceren.

SwiftKey verdient zijn geld onder andere via Samsung en BlackBerry, die de app standaard op toestellen zetten. Microsoft nam in de afgelopen jaren al meer populaire apps over om technologie voor de mobiele markt in handen te krijgen, waaronder e-maildienst Acompli, Wunderlist voor to-do-lijstjes en de agenda-app Sunrise.

Update, 09.30: Microsoft heeft de overname bevestigd. Het bericht is hier op aangepast.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

03-02-2016 • 08:49

77 Linkedin

Submitter: jpkhakv221999

Lees meer

Microsoft neemt Wunderlist over Nieuws van 2 juni 2015
Microsoft koopt kalender-app Sunrise Nieuws van 12 februari 2015

Reacties (77)

77
71
52
2
0
4
Wijzig sortering
Het is dan ook een heel fijn keyboard. Aardige zet van MS denk ik, alhoewel ik me afvraag hoe ze hier geld mee willen gaan verdienen, want met zou zomaar kunnen dan de concurrentie nu eerder andere keyboards gaat nemen.

[Reactie gewijzigd door 12_0_13 op 3 februari 2016 08:53]

alhoewel ik me afvraag hoe ze hier geld mee willen gaan verdienen, want met zou zomaar kunnen dan de concurrentie nu eerder andere keyboards gaat nemen.

Er zjin eigenlijk geen concurenten. De enige die een soortgelijke technologie had was ... Microsoft zelf. Al het andere was gebaseerd op de technologie van één van beiden.

Maar de strategie is denk ik niet zo veel veranderen. Die andere toetsenbord fabrikanten nemen een licentie af en blijven dat gewoon doen zolang de prijs goed is.

En dat is dan ook de achtergrond. Microsoft bulkt net als Apple en Google van het cash geld. Met name geparkeerde gelden buiten de VS die niet zomaar terug naar de VS kunnen zonder een dikke belastingaanslag. Swiftkey is Brits en dus kan men dit geparkeerde geld gebruiken. Door dit geld dus in een bedirjfsovername te steken, krijgt men meer rendement op dat geld dan simpelweg parkeren en beleggen.

En zowel de techniek als het bedrijf Swiftkey heeft zich denk ik wel bewezen. Slimme toetsenborden en verwante technologieen als taalherkenning hebben denk ik veel toekomst. Swiftkey zal ook een goed patentenportofolio hebben en het lijkt tme dus een slimme zet.
Hoezo is Swype geen concurrent?
Ik weet het zomaar niet, sommige zweren bij de app en een hoop mensen zal dit niet eens te weten komen als MS het niet zodanig gaat aanpassen
Ik gebruik SwiftKey al jaren (Zelfs 2x voor betaald), en ik ga echt niet overstappen, alleen omdat Microsoft het, zeer waarschijnlijk, over gaat nemen.
Pas als Microsoft besluit SwiftKey zodanig te slopen dat het niet meer bruikbaar is / ik het niet meer wil gebruiken, dan pas ga ik op zoek naar iets anders. (En Swype is dat IMHO niet)

En @ 12_0_13: SwiftKey is tegenwoordig ook gratis, en ze verdienen nu ook gewoon geld. Dit doen ze zoals vermeld met verkoop van themes en door partners zoals Samsung en BlackBerry. Daar zal voor Microsoft waarschijnlijk niet veel aan veranderen, of ze moeten de themes eruit halen, of partners trekken zich terug.
Ik gebruik het ook al meer dan een jaar op al mn mobiele toestellen en ben er enorm tevreden van.

De snelheid en gemakkelijkheid van het toetsenbord doen het m.
Ik typ zinnen soms zo snel dat de andere kant zich afvraagt of ik meer dan 10 vingers heb :*)
Wat is Swype niet? Voor mij heeft Swype in het verleden altijd beter gewerkt dan SwiftKey, eerlijk gezegd.
Een mogelijkheid is om een eigen keyboard gebaseerd op de Swiftkey technologie op de markt te brengen en de ontwikeling van Swiftkey te stoppen. Een andere mogelijkheid is verdere integratie in bijvoorbeeld Windows Phone.

Swiftkey is nu al een tijdje gratis waarbij het verdienmodel lijkt te bestaan uit het verkopen van thema's voor het toetsenbord.
Verdienmodel bestaat vooral uit het verkopen van licenties aan bedrijven als Samsung en BB zodat ze het standaard mogen mee leveren met de telefoons.

Thema's zijn meer een leuk centje er bij.
250m voor een virtueel keyb. Soms gooien ze echt met geld!
Het gaat denk ik totaal niet om het virtuele keyboard gedeelte, maar vooral om de AI erachter. Swiftkey staat bekend om hun complexe algoritmes achter de app, en wil eigenlijk dat de telefoon met de app erop een eigen 'brein' heeft. Zie deze link.

Swiftkey is zoveel meer dan alleen een keyboard :)

Mijn gok is dat ze deze AI weer willen gebruiken voor bijvoorbeeld Cortana om beter persoonlijke assistentie te bieden ( dan wel tijdens het typen, dan wel op andere tijdstippen ).
Dat is ook het eerste wat ik dacht. Het zal echt niet om het keyboard gaan. Dit kunnen ze inzetten voor Cortana, Office, alle mogelijke zoekopdrachten (Windows-key + typen), etc. De achterliggende technologie gaat zoveel verder dan woord-suggesties op je smartphone keyboard.
hopelijk integreren ze de swype functie ook in de surface onscreen keyboards.
Het huidige onscreen toetsenbord is niet zo fantatistisch, imho
De achterliggende technologie gaat zoveel verder dan woord-suggesties op je smartphone keyboard.
Leg eens uit. Wat zijn de verdere toepassingen van dit algoritme?
Staat al in het artikel.
Niet alleen Stephen Hawkin gebruikt het maar ook andere personen met verlammingen.
Dat is er 1 die jezelf niet op hoeft te zoeken.

Je kunt als vragensteller namelijk ook zelf wat onderzoek doen voor je de vraag stelt.
Het idee van de achterliggende AI is dat er 'natuurlijke' kennis wordt opgebouwd van het taalgebruik van de persoon die 'achter de computer' zit. Ik zie dan toepassingen als een gesproken, wat kromme zin omzetten in een kloppende zin in een mailtje / notitie maar bv. ook betere herkenning van niet logische of niet kloppende zinsconstructies in bv. een Word document. Als een algoritme een taal 'gaat snappen' is er veel meer mogelijk dan in een lopende zin het volgende woord 'raden'.
Ja, maar is het inderdaad zo dat dat algoritme in staat is taal te begrijpen?
Ik denk namelijk dat het een heel specifiek netwerk is dat heel erg toegespitst is op het voorspellen van het volgende woord.
En dan kan ik mij niet zo goed voorstellen welke andere toepassing er is voor een netwerk dat woorden kan voorspellen dan het voorspellen van woorden.
Het is meer voor de kennis en manschappen die voor het bedrijf werken ;)
Dan nog. 250 miljoen is ca. 2500 FTE voor een jaar.... Ze hebben momenteel zo'n 150 medewerkers, dus voor dat geld kan je ze bijna 17 jaar betalen.
Kennis is ook wat waard en ik vermoed dat de technologie/patenten achter swiftkey ook wat waard zijn, misschien liep MS tegen een muur bij hun eigen keyboard ontwikkelingen en 250miljoen is voor MS ook maar zakgeld.
Alsof het aantal medewerkers iets zegt over hoeveel een bedrijf waard is? Zaken als omzet en winst & het eigen vermogen (met o.a. goodwill/naamsbekendheid) zijn daarin belangrijker. Maar ook minder harde zaken als potentie, de technologie en de mensen die achter het bedrijf zitten, hebben een waarde ook al is dat soms lastig uit te drukken in een bepaald bedrag.
Die 150 man van SwiftKey vormen een geoliede machine dat keyboards voor meerdere platformen bouwt. Om zelf een dergelijk groot team te bouwen dat goed op elkaar ingewerkt is heb je minstens een jaar nodig, en dan hebben we het nog niet eens over de opgedane ervaring en kennis gehad.

Vorige week kregen we te horen dat Microsoft zelf meer keyboards uit wil brengen*, ook voor iOS en ik vermoed Android. Door SwiftKey over te nemen kunnen ze binnen zeer korte tijd bruikbare keyboards uitbrengen. (*: http://www.theverge.com/2...yboard-word-flow-features )
Vergeet niet dat SwiftKey veel/alles opslaat wat je aan het typen bent. Ook in incognito modus. :o :+ Die data is goud waard.
Als je in de instellingen van Windows 10 het vinkje "mogen leren van schrijffouten etc" hebt aan staan dan merk je ook echt dat jou schrijfstijl of handschrift geanalyseerd is en beter reageert op jou gebruik. Zo werd in het begin mijn r ( met van schrift naar taal)steeds herkend als een n. Maar na een paar dagen werd dit steeds beter.
Ja deze informatie is goud waard voor de klant.
Als je in de instellingen van Windows 10 het vinkje "mogen leren van schrijffouten etc" hebt aan staan dan merk je ook echt dat jou schrijfstijl of handschrift geanalyseerd is en beter reageert op jou gebruik. Zo werd in het begin mijn r ( met van schrift naar taal)steeds herkend als een n. Maar na een paar dagen werd dit steeds beter.
Ja deze informatie is goud waard voor de klant.
Waar staat dat?
In de lijst onder het instellingstabblad privacy: Spraak, handschrift en typen.
En vervolgens de knop waar op staat: "stoppen met leren kennen"
250M voor 150 goed opgeleide mensen met ontwikkel skills en een research afdeling met kennis over neurale netwerken...

Ik denk dat MS vooral geinteresseerd is in de neurale netwerken, want ze zijn al decenia bezig met het ontwikkelen van natuurlijke spraak en zinsbouw (Microsoft Sam & Cortana).
Het is meer de kennis, patenten, naam, etc. waar ze voor betalen dan voor het product zelf eigenlijk. Microsoft had dit best zelf kunnen nabouwen. Sterker nog, ze hebben al een toetsenbord dat - hier valt over te twisten - beter is dan SwiftKey volgens verschillende gebruikers: Word Flow.
Tja, alles wat ingetoetst word, gaat naar hun severs om geanalyseerd te worden zodat ze steeds beter worden.
En wat kun je nog meer doen daarmee? Datamining. En dat levert veel geld op. Het zou me niet verbazend dat dat gaat gebeuren, als dat al niet gebeurd. Gezien de data die Microsoft ook al via Windows 10 aan het verzamelen is.

Edit: data word nu alleen nog via opt-in baar hun servers verstuurt. Hopen dat het zo blijft.

[Reactie gewijzigd door gjmi op 3 februari 2016 09:00]

Deze data verzameld Microsoft niet om door te verkopen, het is de service waar het om te doen is. Kijk maar is naar de sectie over Cortana in de gebruikersovereenkomst. Hoeveel er al niet omschreven moet worden om Cortana in je e'mail te mogen laten kijken.

Handschrift en typ herkenning zit nu al in Windows 10 (opt -out) in gebruikersovereenkomst staat duidelijk dat deze data alleen gebruikt wordt om het handschrift en de type ervaring te mogen analyseren. Als ze de inhoud zouden door verkopen dan moet dat staan omschreven en dat is niet zo.
Je ziet het verkeerd, data = service. De klant wordt geholpen met een betere herkenning. Service is het verdien model van Microsoft, niet data verkopen.

Het is net of je Microsoft beticht van kijken of jij wasmachine in typt en dat naar alle wasmachine fabrikanten stuurt. Dan heb je de hele discussie over Microsofts privacy instellingen niet begrepen. Het gaat er over dat je wasmachine goed en snel kan typen.
Ja, en whatsapp en Facebook zouden gescheiden blijven. En nu word toch whatsapp data gedeeld met Facebook. Langzaam veranderingen aanbrengen zodat er niet teveel geprotesteerd word is de tactiek. En zodra de wereld afhankelijk van je is, kun je met heel veel wegkomen.

Edit: het gaat tegenwoordig niet meer om de klant. Het gaat er om de aandeelhouders tevreden te houden met mooie winsten. En service kan dat natuurlijk doen. Maar dat is slechts een middel. Het einddoel is geld voor de aandeelhouders. Die kan het niet schelen wat je er voor moet doen, massaontslagen omdat je maar 2% winst maakt in plaats van 10%. Dat soort dingen.

Edit2: vreemde moderatie als dit off-topic is en een reactie hierop wat het bevestigd is on-topic.

[Reactie gewijzigd door gjmi op 3 februari 2016 12:38]

Een docent zei ooit tegen mij volg het geld en alles wordt duidelijk:

Facebook verdiend zijn geld met datamining om deze als advertenties te verkopen en mensen aan mensen te koppelen. Heel verleidelijk voor hun om de grenzen op te rekken zoals ze nu met instagram en whatsapp doen.

Google verdiend 95% zijn geld door datamining om deze als advertenties te verkopen maar ook om producten beter te maken. Daarbij verdienen ze niets op hun andere projecten want die zijn alleen in het leven geroepen om nog meer datamining te ondersteunen. Nu heeft Google wel andere projecten lopen die op meerdere inkomsten bronnen zouden kunnen genereren maar tot nu toe is het datamining. Zo wordt chrome niet gemaakt om een beter te zijn maar voor is de achterliggende gedachte datamining. De klant van Google weet dit en gaat er mee akkoord dat ze gratis/goedkope producten krijgen bekostigd met datamining. Dus Google zal hier zeker mee doorgaan en waarschijnlijk de grenzen van dit verdienmodel op rekken.

Apple verdiend zijn geld voornamelijk met producten zoals de iPhone, maar de beurs reageert best heftig op hun bedrijfsstrategie want ze hebben eigenlijk maar trucje wat ze heel goed uitvoeren. (One trick Pony). In het verleden zijn veel bedrijven met 1 trucje heel rijk geworden en hadden geen antwoord toen het trucje niet meer werkte. Nu hoef je niet bang te zijn voor Apple maar het zegt wel iets dat ze Google buitenspel willen zetten met hun adblockers en daarmee de advertentie inkomsten op hun platform naar zich toe willen trekken en om dat te doen zit moet je datamining uitvoeren, de kans op meer datamining bij Apple is dus alleen maar groter geworden.

Als je de geldstromen van Microsoft bekijkt dan hebben ze ondanks dat ze hun monopolie kwijt zijn geraakt, verloren hebben op mobile en met windows 8 een flop hebben gehad (ook al was het 2 x zo groot als Osx) er geen cent minder op verdiend. Ja ze hebben afschrijvingen gehad (nokia,surface) maar als bedrijf zijn nooit in de problemen gekomen omdat tenminste 3 grote (trucjes) verdien modellen hebben. 80% van hun verdiensten zijn gewoon saai en worden dan ook niet veel hier op tweakers of andere media belicht.
Nu is het een heel populair onderwerp om datamining aan Windows 10, te koppelen. Er was een journalist (arstechnica) die een artikel schreef over telementrie data die hij op gevangen had toen hij alles uit had gezet en schreef de pakkende kop dat Windows 10 spioneerde. En ja hoor zo als wel vaker viel de hele media hierover en aapte het na. Zelf onze consumentenbond ging er mee vandoor maar nuanceerde het tenminste nog dat de gebruikersovereenkomst dubbel interpreteerbaar zou zijn (dit heeft MS aangepast).
Maar om bij het geld spoor te blijven en bij het verdien model van Microsoft te blijven blijkt dat Microsoft wel reclameprofielen maakt en deze verkoopt. Maar dat deze alleen voortkomen uit de zoekresultaten en browser gedrag en daarmee nog geen 2 % aan inkomsten mee genereren en zelfs deze activiteiten hebben verkocht omdat Google dit veel beter kan.
Dus ja datamining wordt gedaan door Microsoft voor reclame, maar 98% is voor service want daar verdienen ze hun geld mee. Microsoft koopt en maakt geen producten om daar meer datamining uit te halen. Hun grootste klanten, (regeringen, bedrijven) zouden nooit klant van hun zijn of blijven.
Er knaagt toch iets aan dit verhaal. Ik neem aan dat je met de 3 inkomstenbronnen, naast de duidelijke van het bedrijfsleven, ook het verkopen van Windows bedoelt, waar heel veel mensen honderden euro's aan hebben besteed, ook voor upgrades. Met Windows 10 hebben ze dit verdienmodel echter laten vallen, de Windows als product verkopen zullen met 90% gedaald zijn. Nu gaan ze naar eigen zeggen verdienen aan Windows as a Service. Maar welke service?

Ik heb nog geen goed verdienmodel van Windows voorbij zien komen, terwijl er wel heel veel tijd en geld in gestoken is. Gaan ze alles uit het verkopen van Xbox Music, Office, OneDrive en dergelijken halen? Het lijkt me sterk dat dit tegen het originele Windows-verkoop model op zal wassen, en het verklaart niet het redelijk aggresieve pushen van Windows 10, en het weghalen van de mogelijkheid om updates niet te installeren of terug te draaien.

Daarnaast blijf ik me afvragen: wat is het verdienmodel van Cortana? Wat is het verdienmodel van SwiftKey? Microsoft geeft geen 250 miljoen uit om gebruikers tevreden te stellen, het moet op een manier terug worden verdient, en met Microsoft's nieuwe interesse in het verzamelen van data, wat ze er ook mee doen, lijkt het me waarschijnlijk dat hun nieuwe echte verdienmodel daar wel mee zal samenhangen.
De beurs reageerde in eerste instantie ook zeer negatief toen aangekondigd werd dat Windows 10 gratis werd weggegeven (voor een jaar). Maar ondertussen zijn al die bezorgdheden helemaal verdampt omdat Microsoft heeft laten zien dat ze een nieuwe melkkoe hebben de cloud. (Nee geen datamining😉)

Verder is Microsoft verdien model is heel transparant:
-Windows 10 werkt met de mogelijkheid om online opslag te gebruiken (OneDrive) de gebruikerservaring tussen apparaten wordt vele malen gemakkelijker als je dit gebruikt. Met het aankopen van extra opslag verdienen ze geld. ( kijk maar is naar Office 365 voor 5 personen, jij en vier buren allemaal onbeperkt opslag en Office voor 99€ in het jaar)
-Apps draaien op Windows 10, de veiligheid en gebruikersgemak van deze apps overtreffen of zijn gelijk de desktop- programma's. Met de verkoop van apps verdienen ze geld.
-Met de verkoop van nieuwe pc's en losse Windows 10 exemplaren verdienen ze geld.
-Bedrijven moeten wel gewoon betalen voor Windows 10 en of hun servicecontract.
-Door Windows 10 gratis weg te geven hopen ze zoveel mogelijk mensen naar 1 versie te krijgen zodat ze in de toekomst maar 1 versie hoeven te ondersteunen. Nu kost het veel mankracht en resources om meerdere versies van Windows te ondersteunen en service aan te bieden. Deze kostenpost zou veel geld besparen.
-Verder zijn er natuurlijk de groot verdieners waar Microsoft voor 90 % op draait, Office en Office 365, Server, Azure, Apparaten, Machine Learning, zoeken en de grootste is services.
-Toekomstige melkkoeien zijn Windows 10 voor IOT, wereldwijd gaan steeds meer bedrijven over op deze service van Microsoft, elke pomp, bedrijfsauto of machine wordt op afstand gemonitord. Dit bespaard bedrijven heel veel geld. Met Windows 10 voor IOT krijgen daardoor ook de kleinste apparaten beveiligingsupdates.
-Een andere nieuwe melkkoe die bij services hoort is Business intelligence. Power BI, Delve, Cortana's machine learning. Bedrijven kunnen nu via Microsoft software precies voorspellen wanneer een machine kapot gaat, en invalshoeken vinden in bigdata die geld besparen. Al die nieuwe sensoren op elke pomp of ander apparaat levert zoveel data op dat het voor bedrijven ondoenlijk is om hier wijs uit te worden. Microsoft heeft het platform en de software om dat voor ze doen. Dus ja datamining maar niet zoals jij het bedoel.

[Reactie gewijzigd door Six9 op 3 februari 2016 17:03]

Het zou mooi zijn, maar het blijft toch erg voor de hand liggen. Met Cortana en Windows, Swiftkey?, die massief data binnenhalen, Bing en Windows die nu al gepersonaliseerde advertenties aanbieden, hun deep learning... Dit gebeurt allemaal nu en hier is niet omheen te argumenteren. Het is hopen dat ze het niet combineren in de toekomst.
Windows 10 is alleen maar gratis voor bestaande Windows 7 en 8.1 klanten, tot juli 2016. Daarna mag iedereen gewoon weer licentiekosten bestaan. En als je nu een nieuwe Windows 10 pc koopt, zijn daar ook gewoon door de OEM ook licentiekosten voor betaald :)
als Windows 10 meer gemeengoed word, is er natuurlijk ook meer data om mee te spelen. En wie weet wat ze van plan zijn? Misschien willen ze een extra verdien model, je wilt je kansen spreiden. En als je redelijk goedkoop aan extra data kan komen....
Ik vertouw MS op dit moment net zo weinig als Google.
Sinds wanneer denk je dat dan?
Hopelijk gaat dit helpen voor toekomstige telefoons. Er word veel geklaagd dat de calibratie voor het toetsenbord op Windows telefoons niet helemaal lekker is, dit merk ik zelf ook met redelijk grote handen.
Toetsenbord op windows telefoons is nu juist de enige waar ik wél blind op kan typen. Bovendien is de voorspelling zeer nauwkeurig, zelf s in het Nederlands...
Ik moet inderdaad zeggen dat ik mijn weg op een Windows telefoon toetsenbord nog steeds sneller kan vinden dan op mijn eigen SwiftKey Android toetsenbord. Ik denk dat ik meer foutaanslagen op mijn Android heb dan op mijn Windows Phone.
Dat herken ik helemaal niet, het toetsenbord van Windows telefoons vind ik juist heerlijk soepel typen vergeleken met veel andere toetsenborden.
Als er iets is wat WM goed doet, dan is het de toetsenbord. De correctie kan wel intelligenter.
Deze klacht heb ik nog nooit voorbij zien komen. Over het algemeen is men zelfs zeer positief over WordFlow.
Denk dat wat jij bedoelt meer gaat over het scherm en het tochscreen. Op m'n 820 had ik net zoals de anderen hierboven nergens last van, en is het een heerlijk toetsenbord met goede voorspelling en correcties, maar nu op een Lumia 535 tik ik altijd net mis, ondanks het grotere scherm. Laat staan met vochtige handen, dan is het een drama...
Ook ik heb huisbazenklau..., maar vind nu juist heel prettig gaan op m;n Lumia 925
Gebruik SwiftKey al heel lang. Eerst op Android telefoons, tot ik overstapte op een iPhone. Gelukkig is SwiftKey ook al een tijdje beschikbaar op iOS en ik gebruik het keyboard daar met veel plezier. Overigens doe ik dat zonder SwiftKey Flow functionaliteit, daar dit naar mijn beleving niet heel lekker werkt wanneer je twee talen actief hebt. Typ je gewoon, gaat dat voor mij persoonlijk een stuk beter. De app leert en komt naarmate de tijd vordert steeds met betere voorstellen. Typen ging voor mij nog nooit zo snel en het mooiste vindt ik nog wel dat je twee talen tegelijk actief kunt hebben. In mijn geval Nederlands en Engels door elkaar heen, werkt geweldig goed. Nooit meer switchen tussen toetsenbord talen, maar gewoon doortypen en een Engels woordje er tussendoor dat netjes herkend wordt en niet gewijzigd naar een vaag Nederlands woord :)

Hoop wel dat ze inderdaad blijven door ontwikkelen. Er zijn nog genoeg zaken die verbeterd kunnen worden, zeker in de iOS versie.

[Reactie gewijzigd door Godjira op 3 februari 2016 09:57]

Ik ben Swiftkey gelijk gaan gebruiken bij iOS 8 en het was toen buggy as hell. Ben het nu onlangs weer gaan gebruiken omdat ik het switchen tussen talen mega irritant vind via de apple toetsenborden. Blijft tot nu toe vrij stabiel, moet denk ik nog een beetje de woorden leren. Wel jammer dat de dicteerknop weg is, die mis ik wel, vooral in whatsapp.
Ik vind het een goede zet! Het gaat hier vermoedelijk niet om de app, en wat een paar mensen weer angst maakt de data, maar om de daarachter liggende technology. Dit is verglijkbaar met hoe Cortana werkt, en misschien hopen ze op synergien. Cortana moet ook begrijpen hoe de taal in elkaar steekt en begrijpen wat de user zegt.
Snap deze zet niet helemaal. Microsoft zelf heeft een goeie toetsenbord in ontwikkeling. Misschien willen ze minder concurrentie. Gebruik zelf overigens ook SwiftKey, super tobo!
Update, 10:00: het bericht is er nu ook op aangepast, toen ik dit postte, was het nog onder de noemer "gerucht".

Het is ondertussen bevestigd door Swiftkey op hun blog: https://blog.swiftkey.com/microsoft-acquires-swiftkey/

En ook op Microsoft's blog: http://blogs.microsoft.co...ng-productivity-ambition/

[Reactie gewijzigd door MoonRaven op 3 februari 2016 10:01]

Blijkbaar willen ze ingebakken swipe toetsenbord in Windows 10 mobile nog meer verbeteren (al moet ik zeggen dat die al 1 van de beste op de markt is). Het zou mooi zijn als deze ook naar tablets gebracht worden.
Wow goed nieuws. MS keyboard vond ik nou niet bepaald geweldig zeker als je al jaren op Android met Swiftkey werkt. Hopelijk gaat dit snel voor een prettigere keyboard beleving zorgen op WIndows 10 (mobile)
Laten we hopen dat Microsoft de app niet om zeep helpt. Ik vind het een van de fijnste toetsenborden. Je kunt namelijk simultaan meerdere talen gebruiken en emoji dat werkt goed.
Hopelijk komt Apple ook met de feature...

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee