Microsoft koopt bedrijf achter Android lockscreen-app Echo

Microsoft neemt Double Labs over, een bedrijfje dat vooral bekend is van de Echo Notification Lockscreen voor Android. Die software richt zich met name op het snel tonen van notificaties. Wat Microsoft met het bedrijf wil is niet duidelijk.

Het bedrijf uit Redmond bevestigde de deal tegenover VentureBeat, nadat er eerder geruchten waren ontstaan over een overname van Double Labs. Wat Microsoft betaalt voor de start-up is niet duidelijk. Ook de plannen die Microsoft heeft met Double Labs zijn niet bekendgemaakt.

Mogelijk moet de Echo Notification Lockscreen die Double Labs heeft ontwikkeld onderdeel worden van het aanbod van Android-software dat Microsoft al heeft. Zo kwam het bedrijf eerder al met Next, eveneens een lockscreen voor Android. De Echo Notification Lockscreen is met name bedoeld voor het snel tonen van notificaties. Volgens de gegevens uit de Play Store is de software tussen de een en vijf miljoen keer gedownload.

Microsoft legt zich in de afgelopen tijd steeds nadrukkelijker toe op het ontwikkelen van software voor andere mobiele besturingssystemen dan het eigen op Windows gebaseerde OS. Zo kwam er eerder dit jaar al een Android-launcher uit, met de naam Arrow.

Door RoD

Admin Mobile

12-09-2015 • 10:23

44 Linkedin

Reacties (44)

44
42
32
0
0
0
Wijzig sortering
Wat wil Microsoft precies met al deze aandelen binnen Android? Waarom focussen ze zich niet op WP?
Wie zegt dat ze niet op WP focussen? Dat ze zich ook met andere platformen bezig houden wil niet zeggen dat ze zich ook niet met WP flink bezighouden, ze kunnen op meerdere fronten bezig zijn.

Lijkt me ook niks mis mee om je zo divers mogelijk op te stellen :)
Maar Windows Phone blijft maar aanmodderen, terwijl ze wel al de apps bijna uitbrengen voor de andere platforms ipv zich eerst te richten tot de gebruikers van een Windows Phone.

Al heb ik zelf een Windows Phone en zit ik in het Insider programma, toch kan men zich soms afvragen waarom niet voor een Android of een iOS te gaan, want Microsoft brengt de apps ook uit daarvoor en je ziet toch heel regelmatig updates van die apps op die platforms.

Ze zouden beter eerst zorgen dat de apps en het OS goed draait op hun eigen platform, vooraleer uit te wijken naar die anderen...

Een Windows Phone gebruiker kan zich door MS in de steek gelaten voelen en dan toch de overgang doen naar een Android op een Apple... En op die manier zal Microsoft niet hun vaste plaats krijgen tussen de anderen
Aanmodderen? de release van win10 komt steeds dichterbij. Dat hoor je toch te weten als insider ;-) morgen komt waarschijnlijk de nieuwe build. (zou eigenlijk afgelopen vrijdag zijn)
Weet ik. ;)

Hopelijk is die stabiel
Ik vind het een goede en slimme zet.
Als Microsoft zich eigenwijs zou vast houden aan windows mobile terwijl ze het kleinste platvorm zijn, zou iedereen ze voor gek verklaren.
Net al Blackberry en Nokia.

Microsoft heeft altijd gezegd dat het een software bedrijf eerst is.
Dus als je de grootste wilt zijn zal je altijd voor de grootste markten moeten kiezen.
Inderdaad, Microsoft is nog steeds een softwarebedrijf, en daar gaan ze met Satya Nadella zich nog harder op focussen, bij de bedrijven. Het hardwaredeel is een nieuw experiment dat kan slagen of falen.
er zijn genoeg mogelijkheden met zulke aandelen. focussen op WP doen ze wel. misschien willen ze wel custom lockscreens maken voor WP? Wie weet?
Er is al een béta-app op WP voor wat andere lockscreens. Dus Microsoft is daar zeker mee bezig.
Microsoft concentreert zich op altijd, overal en met elk device. Windows Phone is slechts een onderdeel om dit te kunnen ondersteunen net als Android en Apple. Office wordt ook niet alleen voor Windows gemaakt en Office 365 wordt ook ondersteund op bijvoorbeeld Chrome.
Aangezien Windows 10 Mobile ook overweg zal kunnen met Android apps (men wil er een echt multiplatform systeem van maken) maakt het opkopen van een Android app maker ook voor hun eigen platform zinvol.
Anoniem: 145867
@Zenety12 september 2015 13:56
Misschien hebben ze bepaalde ideeën. Of je koopt gewoon goede werknemers op met goede ideeën. Zodat ze kunnen werken aan WP? (Wat nu Windows 10 Mobile is)
Misschien wil Microsoft Android van Google kapen met hun eigen services.
Misschien dat ze niet op één paard willen wedden?
Waarom hebben zoveel Tweakers een probleem met het concept van verschillende teams die aan verschillende dingen werkten. Alsof dit Windows Phone zou beïnvloeden. In princiepe toch.

Want in werkelijkheid zal dit Windows Phone beïnvloeden, bij Windows hebben ze al gezegd dat sommige van deze features later in Windows zullen opduiken.
Om maar een balletje op te gooien:

- Een lock screen tool (met daarop een MS logo
- Verwerken van notificaties van alle MS tools

--> Uit bovenstaande, alle informatie die er door heen gaat. Dus praktisch gezien krijgen ze qua user informatie hetzlefde binnen als Google en hoeven ze er alleen maar een lockscreen tool voor te hebben/kopen/doorontwikkelen.
Anoniem: 582487
@Zenety12 september 2015 10:39
because they have the money.. so they can do anything they want.. <---

ontopic: ze zullen zich vastwel op een WP focussen maarja als je bedrijf toch groot genoeg is.. waarom niet in andere gebieden gaan werken om geld te verdienen.. de desktop markt zakt toch steeds verder in elkaar.. straks hebben we alleen nog maar een smartphone met de kracht van een 8 core i7 of een Xeon.
(klinkt misschien als toekomst praat maar 20 jaar geleden was VR dat ook. en guess what we have now)

dan is het best logisch dat microsoft alvast zn opstapje maakt naar de mobiele markt. hoe EERDER je met dingen begint. des de eerder ben jij nummer 1 in dat gebied.

wie weet is microsoft wel een campaign aan het opstarten om langzaam maar zeker delen van google op te slokken over een aantal jaar. 'oh google.. btw.. jullie gebruiken je android toch niet zoveel.. jullie zijn nogsteeds een search engine.' guess what we have (toont lijst van android apps en ontwikkelingen)

wij zijn toch een stuk verder als jullie op t moment.. mogen wij die onderdelen van jullie overkopen voor een blanco check?

je zal nu wel zeggen: maar google IS android!!
jup. maar grote bedrijven (facebook/google/microsoft/samsung/apple) doen niks anders als landje pik bij elkaar)
Niet. 70% Van Google haar inkomsten zijn anno '15 nog steeds afkomstig van advertenties via Google Ads.
ik zal nog even op Croga z'n werk reageren voor je.. sluit namelijk bestwel bij mijn principe aan in mijn comment. gezien je dat niet helemaal snapte?

"Yup. En alle andere dingen die ze doen zijn vooral bedoelt om Google Ads verder te verspreiden......
Android is geen telefoon platform. Android is een platform om ook telefoon gebruikers aan het Google Ads platform te binden.
Nog sterker: De Google Search engine is tegenwoordig alleen nog maar een vehicle om mensen naar Google Ads te laten kijken."

Anno 2015 is GOOGLE nogsteeds een search engine. die hun geld merendeels verdienen van diensten zoals Google Ads

dat ze andere ventures aanspelen (ZOALS uitgelegd in mijn comment waarop je reageerde)

is google nogsteeds een zoekmachine gigant die vele van zijn vingers in verschillende bordjes pap heeft zitten.
Ik zei zelf ook dat het merendeel van Google zijn inkomsten van Ads komt (+- 70%), maar dat was niet mijn punt tegen hem. Hij begreep gewoon de essentie van mijn post niet, ik bedoel hetzelfde als jou. ;)
Google is een advertentie bedrijf.

Mogelijk waren ze een google search engine bedrijf in het begin (of hoe dat ook mag heten). Op het moment dat ze de beurs op gingen waren ze een advertentie bedrijf.

De basis van google is, als je kijkt naar wat ze verkopen, flinterdun en puur gebaseerd om geld verdienen met informatie met gebruikers en het serveren van advertenties...
Niet. 70% Van Google haar inkomsten zijn anno '15 nog steeds afkomstig van advertenties via Google Ads.
Yup. En alle andere dingen die ze doen zijn vooral bedoelt om Google Ads verder te verspreiden......
Android is geen telefoon platform. Android is een platform om ook telefoon gebruikers aan het Google Ads platform te binden.
Nog sterker: De Google Search enging is tegenwoordig alleen nog maar een vehicle om mensen naar Google Ads te laten kijken.
Ik denk niet dat je het begrijpt.
Ik denk dat hij het wel door heeft hoor.
Wat google doet en wil.

Microsoft is keihard op android aan het inzetten volgens mij. Straks op de windows phone android apps. Jammer dat windows phone zo verschrikkelijk afwijkt qua gebruik van bv iPhone of Android phones.
Misschien zit er een leuk patentje in die bv/
Mijn mening is juist: gelukkig dat Windows Phone niet zo is als ios en android! Microsoft verdient volgens mij best aardig aan patenten die in android zitten. Satya zegt: cloud first, mobile first. Dus gewoon de microsoft diensten aanbieden op alle platformen. Ze hebben nu bijvoorbeeld .net cross platform. visual studio code. community edition etc.
Ik ben er vrij zeker van dat Google nog andere ideeën heeft, met het oog op Adblock enz.
Omdat 95% van de potentiele gebruikers van hun software niet op WP zit.
Anoniem: 695455
@Zenety12 september 2015 19:34
waarschijnlijk hebben ze een aantal nieuwe programmeurs nodig, dus koop je gewoon bedrijf krijg je de werknemers erbij :D
Ik vind het vrij vreemd, en ook jammer, dat Microsoft steeds minder bezig is met Windows Phone. Ik heb uit nieuwsgierigheid een tweedehands Lumia 930 gekocht, en Windows Phone, en ook Windows 10 Mobile preview werken echt fijn en snel. Ik heb 5 jaar Android en dat begint toch iets te vervelen.

Helaas is de kwaliteit (dus niet de kwantiteit) van de apps op WIndows Phone iets waar ik overheen val. Bij Spotify kan je bijvoorbeeld niet snel scrollen door een playlist en zijn er ook geen sorteeropties, dus als je een playlist van 500 nummers hebt ben je letterlijk 30 seconden aan het scrollen. Ook WhatsApp mist functies die al lang in de Android app zitten zoals bijvoorbeeld zoeken of chats archiveren.

Nu Microsoft vooral de focus legt op apps voor Android en iOS (welke op Android vaak nog beter zijn dan Google apps) is het nog minder vanzelfsprekend dat mensen overstappen naar WP. Ook zie ik in de forums op Windowscentral dat echt zo'n 40% van de WP-gebruikers het ook zat wordt, en dat ze ook voorzichtig aan het kijken zijn naar alternatieven. Best jammer, want Windows Phone was juist zo'n mooi OS wat de concurrentie ten goede kwam. Helaas waren ze toch te laat in de markt en misten er teveel functies in het begin. Ik denk dat het daarom ook wel een logische stap is van MS om zich meer te focussen op Android en iOS, en daarbij ook dus zulke bedrijfjes op te kopen.
Drie logische misvattingen. De eerste is dat MS minder bezig is met het WP platform. Ze concentreren gewoon meer en gaan fragmentatie tegen Door minder low-end te ontwikkelen.
De tweede. Spotify wordt niet door MS ontwikkeld. Probleem is van Spotify niet MS.
De derde. MS legt niet vooral focus op Android en ios. Ze proberen het te assimileren. Hierdoor kunnen ze meer aandacht voor het .Net platform krijgen en dus ook WP.
De strategie van Microsoft is:
Mobile First, Cloud First.
Gezien de stand van zaken t.a.v. mobiliteit hoort daar toch per definitie iOS en Android bij!
Drie logische misvattingen.
...
De tweede. Spotify wordt niet door MS ontwikkeld. Probleem is van Spotify niet MS.
Blijft een feit dat deze apps niet goed en gebrekkig werken omdat de ontwikkelaars het niet de moeite vinden om tijd en geld steken in iets wat amper een paar mensen gebruiken. Daar kan MS wel iets aan doen.
Dat ligt niet altijd aan Microsooft maar aan de bedrijven zelf.
Maar windows mobile is een te kleine groep om daar teveel geld en tijd in te stopen voor grote bedrijven.
Klopt, Microsoft heeft veel gedaan om het allemaal makkelijk te maken.

Maar, ze kampen met het kip en ei probleem. Geen klanten, geen apps, geen apps geen klanten.
Ze hebben figuurlijk gezegd de boot gemist. Dat haal je niet zo maar even in. Kijk hoeveel miljarden ze erin verstoken, en zelfs developers direct betalen om bepaalde apps te maken.
Maar ja, stopt de zak met geld... geen updates meer. De Microsoft app store wemelt met ouwe apps die niet geüpdatet worden. Tevens vol met 3th party apps die afhankelijk zijn van Api's waar geen garantie aan zit. Tevens ben je dan vatbaar voor man in the middle attacks door the 3th party developer. En daarom sluiten steeds meer partijen dat soort api's of vergrendelen ze de hoeveelheid requests aan de api's.

Microsoft heeft een serieus probleem om WP en straks Windows 10 Mobile aan de man te brengen.

Maar hun services lopen altijd super goed, office op OSX, iOSX en Android en weet ik het doen het goed! Alleen een platform lanceren als andere platformen al dominant zijn is praktisch onmogelijk.

Probeer als bedrijf maar eens Windows Desktop van de troont te stoten. :) No fucking chance!
ze verdienen meer geld met android dan met windows mobile.

Zelf denk ik dat windows naar een model toewerkt waar er nog maar 1 os is waar alle apps (programma's) op werken.
Dus dat de full windows 10 op een mobile device werkt.
Ik weet dat ze nu allemaal dezelfde kernel hebben maar ze zijn nog niet allemaal compatible.

Alleen is de markt (op hardware vlak) daar nog niet helemaal en ondertussen houden ze hun services onder de aandacht door ze op de 2 grootste platformen uit te brengen.
Maar Windows is niet Windows.

Windows Desktop is Win32. Dat vergeten veel mensen. Het "nieuwe" windows is windows runtime. Ook wel beter bekend als WinRT, echter daar zijn maar weinig developers. En weinig apps.

Windows Runtime heeft last van het kip ei probleem. Win32 loopt nog als een tiet omdat heel de wereld daar applicaties voor heeft en nog steeds ontwikkeld, en nog in ontwikkeling heeft. Je gaat niet zomaar even heel veel regels code omtoveren zodat het werkt op de Windows Runtime.

Wat werkt met Windows runtime? Nieuwe Windows 8 tot 10. Tablets, telefoons en de hele mikmak.

Ik zie Photoshop of andere fabriekanten niet even hun Win32 applicaties omzetten. Zelfs Microsoft doet moeilijk met Microsoft Office. Vraag me nu af of Office 2016 nu gebouwd is op Windows Runtime. Ga ik wel vanuit. Anders is het een dikke blunder.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 145867 op 12 september 2015 19:12]

Wel, Microsoft is echt niet in een positie waarin ze alle softwaredevs kunnen vragen om hun producten over te zetten, zeker niet nu Win10 weinig tot geen uptake meer kent.
Ik weet niet welke versie van WhatsApp jij hebt maar op mijn Lumia 930 kan ik gewoon zoeken en chats archiveren.

Het enige dat ik nog mis is het middelvinger symbool 😵
Zoeken of chats archiveren in whatsapp kan gewoon op windows phone. Al maanden.
Whatsapp geeft zelfs aan binnenkort met een Windows 10 versie uit te komen, dus die ontwikkeling zit wel goed!
Grappige en logische move - eigenlijk een beetje hetzelfde als Google met Chrome eerder deed op Windows, nl de controle proberen te krijgen op gebruikers van een platform door een venster te bieden naar bepaalde functionaliteit. Klassiek voorbeeld van de battle for customer interface. Of het gaat werken is de vraag, maar feit is wel dat notifications steeds volwaardigere interfaces worden (waarom zou je nog een app openen) en dat maakt het een interessante plek om te zijn voor MS.
Erg slimme zet van ze (zoals ze vaker doen). Hier had Nokia van kunnen leren.
Waarom is het precies een slimme zet?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee