Data wijst op mogelijke hd-versie van Twilight Princess voor Nintendo Wii U

Nintendo werkt mogelijk aan een hd-update voor The Legend of Zelda: Twilight Princess voor de Wii U. Daar lijkt data uit de backend van de Wii U eShop op te wijzen. Nintendo heeft zelf nog geen uitspraken gedaan over een eventuele remake.

Op de servers van de Wii U eShop ontdekte een gebruiker genaamd Octogirl een icoontje voor Twilight Princess. Het plaatje draagt de benaming 'The Legend of Zelda Twilight Princess HD'. Daarnaast heeft de game een zogenaamde Title ID gekregen in de lijst met Wii U-titels op de servers van de eShop. Daar is te zien dat de game momenteel alleen een JAP-bestempeling heeft, wat er mogelijk op wijst dat de game als eerste in de Japanse eShop uitgebracht wordt.

Het zou niet de eerste Zelda-game zijn die een re-release krijgt van Nintendo. In het verleden zijn er remasters, ports en 3d-versies van The Wind Waker, Majora's Mask, Ocarina of Time en meer uitgekomen. Het is niet duidelijk hoe ingrijpend de veranderingen zijn die de mogelijke hd-versie van Twilight Princess ondergaat. Ook is het niet duidelijk of de game de motion controls van de Wii-versie gebruikt, of de gewone van de GameCube-versie.

Tegelijkertijd werkt Nintendo aan een geheel nieuwe game in de Zelda-franchise die alleen nog onder de naam 'The Legend of Zelda' bekend is. Nintendo-kopstuk Eiji Aonuma meldde dat die game niet in 2015 het levenslicht zou zien, maar dat deze wel nog voor de Wii U uit zal komen. Of deze game ook voor Nintendo's aankomende NX-console uitkomt, is niet bekend. Twilight Princess kwam wel in 2006 voor zowel de Nintendo GameCube als de Wii uit.

Door Mark Hendrikman

Redacteur

14-10-2015 • 15:34

58 Linkedin

Reacties (58)

58
55
45
10
0
0
Wijzig sortering
LoZ: TP HD met GameCube style controls zou ik wel halen, heb het origineel nooit gespeeld en ik heb tot nu toe op de Wii U de meeste tijd in WW HD gestoken, wat een wereldspel was dat. Ik heb ook de 3D versies van Ocarina of Time en Majora's Mask op de 3DS. Destijds was ik niet zo met Zelda games bezig en nu ben ik verslaafd.
Ik zeg - doe gewoon beide control schemes. Kan de speler gewoon zelf beslissen welke controls er gebruikt worden, want ik vond de Wii controls prima werken.
Zucht....
Nintendo, zorg nou gewoon dat je met de launch van een console eens gelijk een nieuwe Zelda hebt in plaats van oude spullen op te poetsen! Mijn wii staat gewoon nog thuis dus als ik TP wil replayen kan ik hem zo aanzetten ;)

Waar is de nieuwe Zelda?

[Reactie gewijzigd door Evil_king op 14 oktober 2015 19:20]

Sterker nog, de Wii versie van TP kan je ook op de WII U spelen.
Sterker nog, de Wii versie van TP kan je ook op de WII U spelen.
Klopt, maar dan moet je hem al wel in huis hebben, want nieuw zijn ze bijna nergens meer te vinden.
Zelda games zijn vaak super games. vind het jammer dat ik de consoles ervoor niet heb.
Pc emulator? Ik speel regelmatig 00t, Mm, windwaker, TP en skyward sword op de pc met Dolphin. Als je gpu sterk is draai je zonder problemen op 1440p met allerlei grafische tweaks. Ziet er vooralsnog Zeer goed uit.
heb sinds kort een telefoon (android) en zou hier graag een emulator met wat Zelda.gba op willen zetten. wordt alleen nog ff uitzoeken voor me hoe ik dit voor elkaar krijg zonder gelijk super kwetsbaar te zijn voor malware.
Ik kan je wel hiermee helpen. Ik heb al bijna 6 jaar diverse emulators en roms op mijn android telefoons staan. Mocht je hulp nodig hebben, stuur maar een DM :)
Zojuist (stiekem) een uurtje gegoogled en heb nu Zelda supermario castlevania gta sonic harvest moon en pokomon :D
Loopt overigens heerlijk soepel allemaal had dit niet verwacht.

Wat ik nu graag nog zou willen is evt een mini hardware controller met knopjes die indrukbaar zijn voor wat beter gevoel. Dit wordt even zoeken op internet denk.

Toch bedankt voor je hulpaanbod erg tof van je. _/-\o_
Mooi om te lezen. Veel speelplezier.

Wat betreft de hardware controller, Bekijk zoiets eens even. https://www.youtube.com/watch?v=mSS5WSi75Kk

Tis tegenwoordig echt kinderspel om een controller aan je telefoon te connecten.
Leuk artikel maar onzin.
Fatsoenlijke emulatie vraagt om ENORM veel power en niemand heeft thuis de power staan die nodig is om de WiiU fatsoenlijk te emuleren.
Daar gaan nog wel ff wat jaartjes over heen eer we dat zonder beperkingen kunnen doen.
Ik heb ervaring met dolphin, een emulator voor de Wii, en die zijn prestaties zijn op een hedendaagse PC heel wat beter dan de originele Wii.
Dat is een Wii en geen WiiU. Een heel verschil qua computing power kan ik je vertellen.
Neem dit nieuwsitem met een gigantische berg zout. Want dit is super speculatie :p
Gezien de bron van de ontdekking, Nintendo's eigen servers, zou dat nog wel eens mee kunnen vallen.
Het lijkt me wel een Zelda die zich goed leent voor een HD remake.
Leent zich wel goed voor een HD remake, maar hoop wel dat de besturing aangepast wordt. Dat verplichte zwaaien met de wiimote verpestte het spel heel erg op de Wii.
Tja, dat is persoonlijk. Ik vond het mikken met de wiimote wel cool.
Maar ik vermoed dat ze het met alleen de gamepad speelbaar willen maken dus dat zal wel goed komen.
Beetje onnodig aangeZien je wii games kan spelen op de wii u.
Wind Waker was ook speelbaar op de WiiU. Maarja, meerdere keren betalen voor hetzelfde spel is een trend op consoles tegenwoordig.
Volgens mij was de Wind Waker HD wel iets meer dan hetzelfde spel.
Maar je hebt gelijk. Absoluut een trend..

Wel interessant voor mensen die het spel nog niet hebben of geen tijd hebben gehad en het alsnog kunnen oppikken in iets betere uitvoering.

Ik heb Zelda TP gewoon nooit afgemaakt.. Echt schandalig.. Ergens rond de 25 uur in gestoken ofzo? En toen gewoon verder gegaan met andere dingen. Gebeurd me ook niet vaak... En vond de game er toen best vet uitzien. Lichteffecten en ambiance was echt wel sterk. Kunnen ze wel iets moois van maken.

[Reactie gewijzigd door VonDudenstein op 14 oktober 2015 16:14]

Opzich is er niks mis met een goeie remake ( dishonered dus bijvoorbeeld niet, nog steeds 30 fps en langere laadtijden op de ps4). Je word tenslotte nooit gedwongen iets te halen en het is bedoeld voor mensen die het nog niet gespeeld hebben.
Niks mis mee als je een unieke Zelda game op dat platform hebt en dan kan je de liefhebbers tevreden houden met dit soort zaken.
Maar na 3 jaar verdient een console een unieke Zelda en niet een HD, remake, versie .. Slaat nergens op.

Begint erop te lijken dat de nieuwe Zelda bewaard wordt voor de NX en de WiiU het moet doen met oude wijn in een nieuwe zak.
De nieuwe zelda gaat gewoon komen voor de wii u, waarschijnlijk komt de nx pas in 2017. Neemt niet weg dat de wii u niet de liefde krijgt die hij verdient.
Hangt er vanaf als ze net zoveel tijd erin stoppen als Wind Waker kan het nog de moeite waard zijn. De tablet kan heel veel meerwaarde bieden bij een spel als Zelda, houd niet weg dat ik liever had gezien dat de N64 titels pakten en de graphics van skyward sword er tegen aan gooiden.
Vond de 3DS remakes leuk maar schermpjes zijn te klein om echt te genieten van een game als zelda
Gaan we weer !!! Weer een HD remake van Zelda ...
De WiiU is nu al 3 jaar uit en nog steeds is er GEEN Zelda voor de WiiU.
Het gaat echt de verkeerde kant op met die console.
Ik zie liever dat ze nog een paar van deze zoethoudertjes komen en dat dan die nieuwe een geweldige klapper wordt, dan dat ze de nieuwe nu afraffelen en altijd spijt blijven houden dat ze er niet nog meer tijd in gestoken hebben, eerlijk gezegd.
Daar heb je gelijk in ZOLANG die ene echte Zelda ook komt naar de WiiU ...
De console is al 3 jaar op de markt, en dit jaar redden ze al niet meer. Ik vind het enorm lang duren, voor welke game dan ook.
Maar goed, een zoethouder tussendoor is dan nog te pruimen idd.
Mijn vermoeden gaat toch uit naar een remastered Twilight Princess, wat ik echt alleen maar kan toejuichen! Wat ik wel liever zou zien is een 2D Zelda titel compleet nagemaakt in 3D (HD? :9 ) met Third Person camera, of Ocarina of Time Remasterd. Niet zoals de 3DS versie maar dan een echte parel!

Overigens.. Wat is er al bekend van de NX-console? Zijn dit niet gewoon geruchten? of zijn er daadwerkelijk berichten bevestigd over de komst van deze console?
Anoniem: 460511
@riepdiep14 oktober 2015 17:11
of Ocarina of Time Remasterd. Niet zoals de 3DS versie maar dan een echte parel!
En dat was geen parel dan? Kan me niet voorstellen wat je daar nog meer mee zou willen.
ik zou deze game graag zien met Windwaker HD graphics :)
In ieder geval iets in die trend, ik vind de 3DS versie toch te veel op de N64 versie lijken.
Volgens mij is NX inderdaad vooralsnog een platform, dus niet per sé een console.
Mijn voorkeur gaat gewoon uit naar een NIEUWE Zelda !
Mensen die een WiiU hebben hebben vrijwel allemaal al eerder een nintendo console gehad en de meeste zelfs meerdere.
Van hen die Zelda kopen zijn gamers die de meeste Zelda games al gespeeld hebben en dus ook Twilight princess.

Leuk hoor als kerstcadeau download van Nintendo voor de liefhebbers voor een tientje maar meer ook niet.

Nintendo, kom na 3 jaar nou eens met een nieuwe Zelda game voor de WiiU !! Dit is nog NOOIT eerder gebeurd in de geschiedenis. 3 jaar na release nog niet 1 nieuwe Zelda game.

Belachelijk !!
Ja nee, We zitten natuurlijk op een nieuwe zelda te wachten. Twilight Princess hebben we al gespeeld op de Wii.
Men maakt flauwe grapjes maar je hebt wel gelijk !
De WiiU heeft zelfs na 3 jaar GEEN eigen Zelda, een icoon van een Game voor Nintendo.
Schandalig is het !

Natuurlijk zijn er best leuke games maar weinig echt vernieuwends.
En een nieuwe Zelda zou wel totaal vernieuwend zijn?

Er zijn redelijk wat prachtige Nintendo games op de Wii U uitgekomen. Maar inderdaad helaas nog geen nieuwe Zelda. Die komt nog wel. Komt mij ook beter uit. deze winter wil ik toch eerst flink aan de slag met Xenoblade Chronicles X.
Nou, het is natuurlijk een game met vele versies die voorgingen maar je hebt nu wel veel meer power en resolutie om er iets speciaals mee te doen EN Zelda zou de perfecte game zijn om die gamepad eens echt te gebruiken !

Tot nu toe vind ik het nut ervan minimaal en valt dat deel me een beetje tegen van de WiiU om maar te Zwijgen over de slechte scherm Kwaliteit als ik het vergelijk met mijn PS Vita met Oled scherm. Als ik omschakel van mijn HD tv naar de controller dan is alles in 1x zo flets en een beetje dof. Ben ik verwend ?
Je kan het altijd weer verkopen. Als er spuug opzit is het wel minder waard dan voorheen.
Ik zie mogelijkheden, illecoco vind het jammer dat hij er geen heeft. Alleen weet ik niet of hij er blij mee is dat er op gespuugd is.

Ja het is jammer dat er maar weinig spellen op uit komen, maar het zijn dan wel ook bijna altijd weer topspellen. Vaak zelfs beter dan bij de "betere" concurrentie.
Spugen op consoles ipv gebruik maken van controllers? Wist wel dat Nintendo zijn tijd voor was met innovatie, maar zo ver? :+
Ik kreeg vroeger genadeloos op mijn lazer als ik dat soort streken flikte, een beetje op een duur apparaat zitten spugen... :X
Anoniem: 675307
15 oktober 2015 09:10
Ik kan toch niet de enigste zijn die hier enthousiast over is?
Een van mijn all time favourite Zelda titels (Onder OoT, MM, en Windwaker ofcourse ;)) die terugkomt in HD.
Ik vond het al geweldig toen de remake van Windwaker kwam, dus kom maar door!
Nee hoor, ik zie dit ook wel zitten. Heb de Wii gehad met deze Zelda maar die werd gestolen bij inbraak dus heb de game maar half gespeeld. Daarna niet weer gekocht helaas. Ik heb er dus wel zin in. WW beviel me ook meer dan prima op de Wii U.
Als deze HD versie net zo sterk is als Wind Waker HD, dan is dat wellicht het moeite van opnieuw spelen waard. WWHD had een aantal positieve aanpassingen aan het spel gekregen en zag er bovendien erg goed uit.

Als het echter een veredelde port is... Dan ben ik er minder blij mee.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee