Shigeru Miyamoto zegt dat Nintendo nadenkt over andere manieren om de bekende namen van de uitgever op de markt te brengen. Zo denkt Nintendo na over het uitbrengen van films. Het past in een bredere kijk op de rol die Nintendo wil spelen, stelt Miyamoto.
In een interview met het Amerikaanse Fortune gaat Nintendo's Shigeru Miyamoto dieper in op een opmerking in het laatste kwartaalverslag van het bedrijf. Daarin zet het bedrijf een nieuwe strategie uiteen, al doet het dat op voorzichtige wijze: "wat de intellectuele eigendommen van Nintendo betreft zullen we een actievere aanpak kiezen op terreinen buiten de gamebusiness, waaronder productie van visuele content en de handel in merchandise van onze spelpersonages". Tegenover Fortune is Miyamoto wat directer: "als we vanuit breder perspectief kijken naar de rol die Nintendo speelt als entertainmentbedrijf, dan beginnen we meer en meer na te denken over hoe films daar binnen zouden passen en dus zullen we ons wellicht in de toekomst op films gaan richten".
Of Nintendo zelf films gaat maken of een samenwerking aangaat, is niet bekend. Er gaan al langer geruchten over een serie rond Nintendo-serie The Legend of Zelda. De serie zou gemaakt worden door Netflix. Het zou daarbij gaan om een serie met echte acteurs. Nintendo heeft die geruchten echter steeds ontkend. Miyamoto laat los dat Nintendo in het verleden vaak is benaderd is door bedrijven die een film wilde maken rond personages uit de catalogus van de consolebouwer.
Mochten de plannen concreet worden, is het niet de eerste keer dat Nintendo bij een film betrokken is. In 1993 bracht het Super Mario Bros. uit, een film die volledig flopte. Daarna zag het Japanse bedrijf af van nieuwe plannen. De laatste jaren deed Nintendo echter al wat voorzichtige stappen. In 2012 gaf het toestemming om Bowser, de bad guys uit veel Mario-games, op te laten treden in de film Wreck-it Ralph. Eerder dit jaar was Donkey Kong te zien in de film Pixels. Ook Mario zelf was in Pixels te zien. Waar Wreck-it Ralph zeer succesvol was, kreeg Pixels minder goede kritieken.