LG presenteert zijn goedkoopste oled-tv tot nu toe

LG heeft twee gekromde oled-tv's gepresenteerd. De EG910V heeft bij de release de laagste adviesprijs voor een oled-televisie tot nu toe. Het full-hd-model komt dit najaar in Europa uit voor een prijs van 2299 euro. Er is ook een model met 4k-resolutie.

De twee tv's draaien beide op LG's eigen platform WebOS en hebben drie hdmi-poorten om externe apparatuur aan te sluiten. Ook hebben beide de Magic Remote met bewegingsbesturing. De duurdere EG920V heeft daarnaast hevc-ondersteuning, nodig voor onder meer het streamen van Netflix in 4k-resolutie.

Verdere details van de tv's zijn er niet. LG is van plan de beide tv's in het najaar in Europa uit te brengen, maar in welke landen dat precies gebeurt, is onbekend. Er is alleen een 55"-variant van beide televisies. De EG910V met full-hd-resolutie kost 2299 euro, de 4k-variant EG920V kost 4199 euro. Daarmee is de EG910V LG's oled-tv met de laagste adviesprijs tot nu toe, al zijn er wel enkele modellen na release inmiddels onder die prijs gezakt.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

01-07-2015 • 16:53

116 Linkedin

Submitter: Anoniem: 673877

Reacties (116)

116
113
94
3
1
0
Wijzig sortering
Helaas, waarom wordt er niet gewoon een simpele full HD 42" OLED geproduceerd. Daar zit denk ik de meerderheid van de mensen op te wachten. Geen 3D, geen 4K, geen gebogen onzin, geen honderden 'smart' opties. Maar gewoon een TV met uitstekend beeld, en genoeg ingangen voor randapparatuur.
Ik denk dat je gelijk hebt wat betreft dat mensen nu nog niet om 4K zitten te springen, maar dat straks de productie van 2160 al snel nog maar 10-20% duurder is dan 1080 en dat aanbod de vraag gaat sturen.
Wat betreft 42" denk ik dat de gemiddelde consument alweer toe is aan wat groters, d.w.z 46"-55".
Smartopties zijn op zich welkom als het maar snel en simpel is. En goede, snelle, draadloze (4K)-connectiviteit!!!!
3D en kromme schermen gaan hoop ik ook snel verdwijnen, maar je kan je er weer wel mee onderscheiden natuurlijk.
Wat betreft 42" denk ik dat de gemiddelde consument alweer toe is aan wat groters
Ik heb een 60" voor 670 euro en als ik bij iemand anders in huis kom dan ziet een 40" er opeens nogal klein uit... :P
Ik koop pas een OLED/4K als die groter is dan 60" en ongeveer dezelfde prijs-range (670) en dan waarschijnlijk ook pas als de oude stuk is. Maar ik zie ook al geen verschil tussen kanaal 1 en 701; waarbij 701 de HD-versie van kanaal 1 zou zijn.
3D en kromme schermen gaan hoop ik ook snel verdwijnen, maar je kan je er weer wel mee onderscheiden natuurlijk.
Natuurlijk gaan die zaken niet meer verdwijnen. Het is iets zoals notepad in Windows; het zit er gewoon standaard bij. Je monitor is 'straks' ook gekromd. Of je nu wilt of niet; vlak verdwijnt, net zoals CRT in het verleden verdwenen is; en net zoals 4:3 en 5:4 schermen ook verdwenen zijn (al kan je nog wel een 1920x1920 van Eizo krijgen, maar die is voor mensen met een modaal inkomen niet weggelegd).

[Reactie gewijzigd door kimborntobewild op 1 juli 2015 18:22]

Dat denk ik niet. Werkelijk niemand in mijn kennissenkring zit te wachten op gebogen schermen. Het zijn gedrochten om aan de muur te hangen. Het Is ronduit storend als je niet echt stil zit. Het bederft het gevoel van perspectief want er Is 0,0 content opgenomen met een lens die niet corrigeert voor een plat vlak. Het Is dus een gadget die meer beperkingen oplegt dan keuze mogelijk maakt. 3D kun je daarentegen best erbij hebben. Het zit niet in de weg, en doet geen afbreuk aan het normale kijken. 3d blijft, gebogen scherm verdwijnt zodra de productie capaciteit het toelaat om voor normale prijzen tv's gebruikt te worden.
want er Is 0,0 content opgenomen met een lens die niet corrigeert voor een plat vlak.
Ik zie veel content waarbij hetgene wat zich aan de zijkant van het scherm bevindt, overdreven breed is. (En dus niet gecorrigeerd is.) Let maar eens op de schouders van iemand als de camera opzij gaat: die schouder wordt dan opeens veel breder. Al is 't de vraag of dat beeld er (veel) beter uit ziet op een gekromd scherm...
Bij films zie je dat trouwens veel minder (of niet).
Maar fabrikanten van schermen kijken alleen naar wat het beste verkoopt: en ik schat in dat dat ((automatisch) verstelbare) kromme schermen zijn. Als slechts 10% van de kopers een plat scherm prefereert, wil dat niet zeggen dat er ook 10% van de schermen plat geleverd zullen worden. Het is gewoon te duur om meerdere productielijnen naast elkaar te houden.
Ik denk dat er een TV komt waarvan de kromming instelbaar is. De buigbare schermen komen er aan.

De fabrikanten maken soms wel rare keuzes. Zo zijn er vele jaren alleen maar betaalbare laptops en beeldschermen te koop geweest met glimmende schermen. Momenteel komen de matte schermen gelukkig weer terug.
Een gekromd glimmend scherm lijkt me helemaal een gruwel.
Naar mijn idee slechts een methode om een hogere prijs te rechtvaardigen. Ik ben er van overtuigd dat het ten koste gaat van je kijk ervaring. Op de korte termijn natuurlijk geweldig, want je wilt niemand vertellen dat je dure TV niet fijn kijkt, maar op de lange termijn alleen maar vervelend dat je kunt (moet) bijstellen. De kromheid van een scherm is geen parameter bij een TV camera, waarom zou je TV die parameter dan wel bieden... Het enige voordeel van verstelbaarheid, is dat die hopelijk ook volledig plat kan.
Ik ben het helemaal met je eens.
Maar Ik ben dan an ook van mening dat een tv slechts een zo goed mogelijk beeld moet bieden en dat verder alle features (ook geluid) weggelaten mogen worden waardoor er niks over blijft behalve een groot beeldscherm.

Maar misschien worden er binnenkort ook beelden geschoten die wel van een kromming uitgaan. Je weet maar nooit.
Ik denk dat er een TV komt waarvan de kromming instelbaar is. De buigbare schermen komen er aan.
[..]
In 2014 al op de CES gedemonstreerd, ook door LG.
Het is natuurlijk onzinnig om een 4K TV te kopen als je naar digitale TV kijk van KPN of Ziggo. Ik zie namelijk wel degelijk verschil tussen die kanalen op mijn TV.

De content van dat signaal is zo bagger, dat je nauwelijks naar kan kijken.
De enige manier om een redelijk TV signaal te krijgen is via de satelliet, met een goede HD ontvanger.
Alleen met Netfix of een ander hoogwaardig video signaal is een reden om een beter TV te kopen.
Is een videosignaal van Netflix inderdaad beter dan dat van Ziggo? Ik kan me niet voorstellen dat een stream over internet een beter signaal levert dan de vaste bandbreedte van een kabelverbinding. Ook de VOD dienst van Ziggo zelf levert volgens mij een mindere kwaliteit dan de reguliere HD zenders. Dat KPN TV bagger is dat wisten we inmiddels wel.
Ik vind het vreemd dat er zoveel mensen zitten te dweepen met de belangrijkheid van een goede tv met top kleur weergave en dat ze dan netflix kijken.

Netflix heeft een HD bitrate van max 5.6Mb/s en een gemiddelde van 3.5Mb/s!! Een Blu ray zit tussen de 30 en de 40Mb/s. HD tv van de gewone televisie heeft zelfs vaak een betere bitrate dan Netflix...

Nee, als je Netflix kijkt, dan pas heeft een dure tv met top kleuren weinig zin, aangezien er amper kleurschakeringen zijn met Netflix...

Aan de mensen met een goede tv en een netflix abonnement stel ik voor dat ze eens de bluray en netflix van dezelfde film naast elkaar bekijken, wereld van verschil...
als jij geen verschil ziet tussen de normale en HD zender van ziggo/kpn, kun je misschien beter bij de oude beeldbuisTV blijven, of een cursusje tv instellen nemen.
Misschien is die 60inch toch wat te groot voor je woning? Je moet er natuurlijk niet vanaf een meter naar kijken, dan ziet niets er meer mooi uit
als jij geen verschil ziet tussen de normale en HD zender van ziggo/kpn, kun je misschien beter bij de oude beeldbuisTV blijven
Nee, want mijn oude TV was maar 32". En nam waarschijnlijk nog meer stroom ook. Alsof 't aantal pixels 't enige is wat telt??
of een cursusje tv instellen nemen
Ik denk dat je die zelf nodig hebt; want er is geen eens een instelling om HD uit te schakelen (op de kanalen vanaf 701).
Misschien is die 60inch toch wat te groot voor je woning?
Welnee, hoezo? 100" Zou ook passen.
Je moet er natuurlijk niet vanaf een meter naar kijken, dan ziet niets er meer mooi uit
Nee; het is ongeveer 2,5m. schat ik zo. Ik heb trouwens ook niet gezegd dat 't er niet meer mooi uit ziet.
Als jij geen verschil ziet tussen t hd kanaal en t normale kanaal had je je crt tv kunnen houden had je veel geld gescheeld.
Nee, want die was maar 32". O.i.d. En nam wellicht meer stroom. En oh ja... Op de oude TV waren de kleuren minder geworden bij KPN (t.o.v. kabel). Er zat i.i.g. geen HDMI op; dus heb ik een HDMI-TV gekocht. Ik had verwacht dat 't dan beter zou worden. Geen soelaas: op de nieuwe TV kan ik de colorspace niet gelijkstellen met KPN (waarschijnlijk zijn daarom de kleuren niet optimaal). Zowel de Experia als de TV bieden geen opties om bijv. REC709 or REC601 in te stellen. Ik kan niet eens zien op welke colorspace ze ingesteld staan. Ik ben alle opties wel 10x doorlopen. KPN biedt ook geen hulp (ze staan met de oren te klapperen als je over colorspace begint. Laat staan dat ze hulp kunnen bieden).
Niettemin ben ik wel blij met deze grote TV, hoor. Maar 't kan altijd beter (zo had ik liever een matte TV (=minder spiegeling); maar die zie je nergens).

Trouwens, zelfs op deze grote TV zijn de kleine lettertjes (hoeveel euro het kost om naar bijv. de geörganiseerde misdadige criminele bende bij Astro TV te bellen bijvoorbeeld; ik noem maar iets - weet niet of 't daar óók zo is) haast onleesbaar. Dat krijg je als je e.e.a. overlaat aan zelf-regulering...

[Reactie gewijzigd door kimborntobewild op 2 juli 2015 16:10]

55" voor een gemiddelde Nederlandse woonkamer? Sorry maar dat is echt belachelijk. Wellicht is voor sommige mensen de TV het middelpunt van hun interieur, maar heel veel mensen willen echt niet zo'n ontzettend groot bakbeest in hun woonkamer.

En die smart opties, welke TV is er nu die ECHT fatsoenlijke apps bied? Dus een platform dat zich kan meten in snelheid en gebruik gemak met een Apple TV, ChromeCast of apps op de game consoles
Dat is het punt, ooit was zo'n TV niet weg te werken, maar met al die platte dingen heb je gewoon iets vlaks en kleins. Zie het als wand-vervangend spul. Ik wacht met smart op TVs die NIET proberen het middelpunt te zijn, zodat je 100" kunt ophangen zonder op te vallen. Die kant gaan we toch op (bioscoop-ervaring enzo), dus doe het dan goed.

TV met apps moet nog opkomen, we zijn nu door de kinderziektes aan het gaan. Meerdere standaarden, trage meuk, onbetrouwbare verbindingen en DRM waar geen touw aan vast te knopen is. Over 10-20 jaar is dat wel opgelost. Tot die tijd ben je early adopter...
Sorry maar scherm mag dan wel plat zijn. De oppervlakte van zo'n joekel trekt toch echt wel aandacht. 100" zwart vlak in je woonkamer, kun je niet echt omheen zou ik denken. Al helemaal niet in de avond als het je de complete woning en straat verlicht.
Misschien moet het dan geen zwart vlak zijn. Ik snap freezexj wel, grote tv die als hij uit staat niet opvalt.
Anoniem: 100386
@SpiceWorm1 juli 2015 21:20
Beamer met automagisch scherm. Scherm oprollen en weg is TV, en als je dan ook een beamer maakt die in het plafond weggetild wordt als ie uit gaat ... dan heb je wat je zoekt.

Zonder allerlei beamelifts ed kan je een set met oprolbaar scherm wel voor minder dan minder dan 4K euro goed samenstellen. Je hebt dan wel 1080p, maar bent niet perse gebonden aan een max van 100" ;-)
Veel mensen vinden dat geen probleem. Wij zitten eigenlijk alleen in de woonkamer om TV te kijken. Nou jah, mijn vrouw dan, mijn TV avond begint pas als de mediaplayer aan mag ;-) De TV mag dus best "aanwezig" zijn

Met bezoek zitten we eigenlijk sowieso nooit in de woonkamer, altijd in de leefkeuken annex serre. Nee hoor, gewoon een 2-kapper! Ik heb zelf een 50" op een kijkafstand van een kleine 3 meter. Mijn volgende wordt echt wel weer iets groter, zeker nu de bezels praktisch verdwenen zijn. Mijn samsung heeft nog een "lijst" van 4 a 5 centimeter ;-) Toen ik hem een jaar of 5 geleden uitpakte leek hij inderdaad wel ineens véél groter dan in de winkel. Maar het staat perfect, en na een week wil je niet anders!
De TV is net zo veel middelpunt als je het zelf maakt.
Een deur heeft een veel groter oppervlak. Een raam idem dito, en dat is 's avonds ook zwart.
55" is slechts het begin. Straks rol of plak je een tvscherm op je wand. Het fungeert gewoon als een soort behang.
mijn sony bravia heeft perfecte smart functies
Die trend met kromme schermen zie ik nog wel uitsterven, 3D is wat mij betreft een leuk extraatje, juist omdat het alleen iets toevoegt - een kromme TV is niet gewoon een add-on.

Als het over formaat gaat, elke TV die fysiek breder is dan 120 cm komt er hier sowieso niet in - hij staat tussen twee kasten in en daar is gewoon niet meer ruimte.
Die kasten wat heb je daar aan? Rommel om in te verzamelen, weg ermee kan je mooi een grotere tv kopen;p
Ik vind bluray titels vaak al erg lelijk scherp/contrastueel gemaakt. Waarschijnlijk is deze pre-editing voor de vc1 codec die de beelden dan nog kleiner kan comprimeren. Ik vind 't echt lelijk. Dan de smart motion compensation features rrbivenop. En een hollywood film ziet eruit als een handycam productie. Wel erg scherp dat wel.
Als ik nu in de markt zou zijn voor een nieuwe TV zou ik wel willen dat ie future-proof is. Dus: 4k, met HDMI2.0 en Displayport aansluitingen.
Als ik budget wil, ga ik wel voor een LCD tv.
'Futureproof'?

Dat zou een monitor zijn met een media-box/extender eronder. Je vervangt dan de box als er weer een nieuwigheidje op de markt is...

Ik heb enige tijd geleden een nieuwe LCD gekocht, en het enige wat mij boeide is de prijs en het beeld. Geluid, aantallen in- en outputs boeit me niet aangezien ik gewoon een andere mediaspeler erop aansluit...

Juist alle extra onzin die in de LCD gebouwd wordt is níet future-proof!
Dat zeg ik toch ook niet? Waar lees je dat dan? Ik wil 4k, HDMI2.0 en Displayport. Dan kan ik alles aansluiten wat ik wil (displayport, omdat veel apparaten nog geen HDMI2.0 ondersteunen en dus geen 4k 60Hz over HDMI doen).
Precies wat jij zegt dus...
Als je hdmi 2.0 in hebt, kun je toch ook een converter daarvoor kopen, neem ik aan?
EDIT: ik bedoel displayport naar hdmi 2.0. Maar die zijn nergens of moeilijk te vinden.

[Reactie gewijzigd door Nas T op 2 juli 2015 09:45]

Die converters zijn 300+ euro, dus neuh, da's niet handig.
Met die Box krijg je dus geen 4k, geen HDR en geen hevc. De 'smart' dingen kun je idd veel beter zelf doen ja, maar de punten van OverSoft kloppen gewoon.
720p werd ook altijd aangeprijkt als futureproof.
omdat de tv dan hooguit een paar honderd euro goedkoper zal zijn en stel je voor dat 4k een jaar later doorbreekt dan zit je mooi opgescheept met je tv van 2000 euro die geen 4k ondersteund.
een paar honderd euro besparen op 4K voor iets wat je eigenlijk nauwelijks kan zien op formaten als 42" is denk ik voor veel mensen toch wel leuk :)

[Reactie gewijzigd door MenN op 1 juli 2015 21:00]

Dat zodanig door breken van 4k dat je het als een gemis gaat ervaren zal zeer waarschijnlijk nog wel een TV generatie duren.
Zelfs Full HD is alleen nuttig bij een bluray. Verder is er weinig toe gevoegde waarde.
Dus ik verwacht dat het nog zeker 10 jaar gaat duren voor 4k echt breed beschikbaar zal zijn.
Ik kan alleen voor mezelf spreken. Maar daar zit ik totaal niet op te wachten. 42" is voor mij zo 2012. Ik heb nu een 55" sinds 3 maanden (daar voor 42) en zou maar al te graag naar 65 willen maar die vind ik nog te duur voor wat je krijgt.

4k oled graag. 4k lcd niet nodig. Kleuren zijn dan te "slecht" vergeleken met goede 1080p schermen en je betaalt er wel dik voor.

Passive 3D heel graag! Actief vind ik waardeloos (heb ik nu helaas en gebruik het amper omdat het niet lekker werkt laat. Passief van LG op een 2 jaar oud midrange model werk erg goed en gebruik ik wel veel.)

Gebogen vind ik ook niets.

Smartopties wel als ze goed werken!
Ik gebruik Netflix nu Alleen maar via de tv zelf ipv een losse pc. Ik vind dat zeker voordelen hebben mits het OS een beetje handig werkt en daar Zit vaak het probleem.

Goed geluid in de tv. Niet nodig. Zoals goed geluid is ruk vergeleken met de oude tv's met beeldbuis. Je hebt gewoon een klankkast nodig en die hele platte dingen hebben daar geen ruimte voor. Een los t. 1 setje van 200-300 (bv Logitech z5500 of vergelijkbaar) euro doet het al veel beter dan welke tv dan ook.

Mijn droom voor. Over een jaar of 2: ern 65" oled met 4k en Android tv + passieve 3D.

Ik had hier voor een pannasonic plasma. 42* nu de Sony 55w828. Maar de plasma is qua beeld nog steeds superieur. Alleen kleiner. Heb wel oudere oled schermen gezien en die zijn qua kleuren wel mooier dan plasma. Dus zie oled ook als je echt en enige waardige opvolger van plasma.

Maar dat is mijn persoonlijke mening
Niet iedereen heeft plaats voor en 55" inch TV "42" is voor mij zo 2012. " Seriously ?
Waarom seriously? Dat kan toch? Ik heb als ik terug reken al 4 jaar een 42" dat vond ik toen al niet te groot voor een tv. Waar vele dan zeggen is veel te groot had ik na een week zo iets van. Ik snap mensen wel die een 50"+ kopen. Ik kan het helaas niet betalen.

Op de muur die ik nu heb kan ik makkelijk 80" kwijt. Ik gebruik die muur alleen voor mijn audio en tv. Ik heb die ruimte daar voor gemaakt/gereserveerd. Ik heb dat er graag voor over om eenngoede film ervaring te hebben. Ik snap dat niet iedereen zo veel ruimte heeft. Maar ik geef mijn persoonlijke mening. Ik vind 42" te klein anno 2015. 55" is heel bereikbaar geworden qua prijs (nog goedkoper dat die 42" 4 jaar terug)

En ik als ik om me heen kijk zie ik de meeste mensen tv's kopen die groter zijn dan 42". 47-55 zijn erg in trek. Maar dan wel in de prijsclasse 700-1500 en daar valt dit oled scherm nog ver buiten.
Anno 2015 heeft weinig met de grootte te maken van je tv. Als je een meter van je tv af zit dan heeft een 80 inch met fullhd weinig zin. De kwaliteit is zo om te huilen dat je beter je 44 inch kunt houden. Als je een 80 inch 4k ophangt... dan heeft het zin
True maar ik ga er misschien te onrechte van uit dat de meeste mensen 2,5 a 4 meter van hun tv af zitten. 1 meter is net iets meer dan je pc monitor. Dat zit tussen de 0,4 en 1.2 meter.
Inderdaad heb wel plek voor 55 inch maar zie de meerwaarde niet. De pixels worden gewoon groter. De kwaliteit wordt er totaal niet beter van. En omde zelfde kwaliteit te krijgen moet je er verder vanaf zitten waardoor het beeld weer kleiner wordt. Totaal zinloos tenzij je een woonkamer hebt waarbij je TV ver weg moet staan.
Zelfs op 72" zul je niet zien dat de pixels groter worden met die resolutie, je ziet zelfs meer detail omdat het licht minder verstrooid wordt door aangrenzende pixels. De oude 1980-tv-diagonaal-advies gaat al lang niet meer op.
Wat je nu zegt is echt zwaar verwaarloosbaar. Natuurlijk geeft een groter scherm meer licht door maar het wordt er niet scherper van. Het lijkt misschien in jou ogen scherper.

Er is maar 1 manier waarop je echt profijt hebt van een heel groot scherm en dat is een hogere resolutie.

Zoals ik al zei, anders moet je er weer verder vanaf gaan zitten om dezelfde scherpte te ervaren waardoor het scherm weer kleiner oogt

Ik heb het hier niet over de optische illusies van fabrikanten maar puur gekeken naar resolutie is een scherm zo scherp als het aantal pixels

[Reactie gewijzigd door sygys op 2 juli 2015 14:57]

Al die extra gimmicks zijn om de hogere prijs te verantwoorden. Deze features hebben waarschijnlijk weinig (in verhouding) invloed op de kostprijs. Het weglaten van deze features zal dan ook niet gelijk leiden tot een lagere prijs. Als ze dan toch 2000 euro+ gaan vragen kunnen ze beter al die features toevoegen zodat mensen eerder bereid zijn dit soort bedragen te betalen.
Anoniem: 368013
@azortje1 juli 2015 18:54
Nou ik geloof best dat er redelijk wat kosten zitten in het ontwikkelen van een smart-TV OS, maar de vraag is of de consument blij is met het feit dat die kosten in de verkoopprijs zitten. Veel smarter dan een Chromecast hoeft mijn TV niet te zijn.
Het probleem met 4K (en future-proof) is dat ook het kleurbereik drastisch wordt uitgebreid. Voor een prijzige investering in de toekomst kun je dus beter wachten tot die stap ook gezet is. Waarschijnlijk leveren die extra kleuren uiteindelijk meer op dan 4K (of hoger).
Als je er zo eentje vind hoor ik het graag. Dit is namelijk precies waar ik ook naar op zoek ben, al mag ie van mij toch iets groter.

Ik vind het overigens prachtig dat LG OLED betaalbaar maakt, hopelijk zetten ze die trend voort en gaan andere fabrikanten snel volgen.
Waarom gebogen... zou bijna geneigd zijn om 'm te kopen, maar wie wil er nou een kromme tv aan de muur?
Gebogen heeft minder last van spiegeling, had ik begrepen.
Dit is alleen als je onder de juiste hoek richting de TV kijkt.
Anders heeft een Corved paneel juist MEER spiegeling.
Om maar over te zwijgen dat kromme TV een kleinere kijkhoek heeft.
Ja een gebogen scherm heeft alleen voordeel voor de kijker die er recht voor zit. Alle andere kijkers hebben daardoor juist minder zicht.
Dan moet je zeker eens een keer een bezoekje brengen aan de locale MediaMarkt,
Daar staan voldoende Curved schermen opgesteld, en allemaal hebben ze een glanzend scherm en dus last van weerspiegeling.

Ik zou alleen voor een Curved scherm kiezen als het scherm mat is (net als bij mijn PC scherm)
Sowieso valt me op dat de laatste tijd veel schermen 'glanzend' zijn. Ik vind dat echt rete irritant, dan zit ik tijdens donkere scenes in een film of serie de hele tijd naar mezelf te kijken.
Gelukkig heb ik zelf nu nog een mat scherm, maar het maakt het uitzoeken van een nieuwe tv wel erg lastig merk ik.
Bij computerschermen is het ook een trend (geweest), zeker voor laptops.
Ik heb de ervaring dat inderdaad de kleuren iets mooier lijken, maar verder is het k*t.
Ze zijn snel vies en spiegelen als een gek. Dat laatste heeft meerdere gevolgen:
- Je ziet jezelf als je iets donkers opzet (ik vind dat negatief....)
- Van de zijkant kijken is lastig, zeker als er veel licht is.
- Je word verblind als de zon achter je staat....

Voor mij dus ook nog alleen matte schermen...
Marketingtrucje omdat niet elke fabrikant zich daar mee kan onderscheiden, en het verantwoordt ook direct een hogere prijs want 'het is een extra feature'... helaas.
Kan me ook herinneren dat een review tussen de normale Samsung variant en curved Samsung variant van dezelfde serie, dat de curved een significant slechtere beeldkwaliteit had.

Het is ook gewoon echt onzin, de curve is zo afgesteld dat iemand er nut bij zou hebben op 1.5 meter afstand...
Ik kan me dat inderdaad ook ECHT niet voorstellen, dat hele curved gebeuren voelt echt als een gimmick/marketing truck. Als je zo'n TV aan de muur hangt (als je dat al doet want: krom) dan is er maar één persoon die het beeld ziet zoals het optimaal is.

Een monitor kan ik me nog voorstellen maar persoonlijk laat ik ook dat aan mij voorbij gaan, maar goed, ieder het zijne.
het is ook een gimmic. ;)
Het is een vooral een gimmick. Er zijn klanten die dit leuker vinden dan een vlakke tv, zolang het verkoopt zullen fabrikanten dit blijven maken. Ik kan me niet voorstellen dan er geen massaproductie van vlakke oled-tv's zal komen. Nog even geduld en je hebt een vlakke betaalbare oled-tv aan de muur.
Tsja, het heeft een beetje een design-functie. Ik vind het zelf ook wel iets cools hebben. Zo van: kijk eens wat een cutting-edge technologie er hier bij mij in huis staat. Het is ook nog lang geen gemeengoed, natuurlijk. Dus je hebt er wel iets heel bijzonders mee in huis. Overigens moet ik er zelf ook niet aan denken om een kromme tv te kopen zolang je voor die kromming alleen al een forse meerprijs betaalt.
Daarom zijn ze bezig met een OLED tv die met de afstandbediening zowel plat als krom gebogen kan worden.

https://www.youtube.com/watch?v=1D8pmdy-14c
Waarom gebogen... zou bijna geneigd zijn om 'm te kopen, maar wie wil er nou een kromme tv aan de muur?
Een TV boeit mensen meer dan een muur.
Gevolg: als gekromd beter kijk-plezier geeft, gaat 'het ontwerp van de muren' uiteindelijk vanzelf mee. Lees: de TV-muur zal dan dus ook gekromd zijn.
Nog wat verder in de toekomst, en dan zullen TV en TV-muur ook verticaal gekromd zijn; niet alleen horizontaal. Nog wat verder in te toekomst en dan is je muur de TV die automatisch kromt afhankelijk van waar je op de bank zit.

Het is als een digitale stroommeter van je stroomprovider: daar ontkom je (op lange termijn) ook niet aan; niet-digitale meters worden simpelweg niet meer gemaakt. Dus als de jouwe ooit stuk gaat... Pech dan.

[Reactie gewijzigd door kimborntobewild op 1 juli 2015 18:29]

Komt vanzelf goed hoop ik.
Zie vandaag dat er misschien al weer teruggegrepen gaat worden naar een 4 inch telefoon door een zeker bedrijf.
Even laten 'uithypen'
Ik snap de link tussen een gebogen tv en de grootte van een telefoonscherm niet?
Een gebogen tv zou ik noooit kopen, maar naar een telefoon van 4" zou ik ook zeker niet meer terug willen...
Ja kan ik me ook wel weer voorstellen hoor.
Maar ik zie heel veel mensen die een 'kleine maat' smartphone terug zouden willen.
Die maat is zo'n beetje verdwenen.
Het zal blijken of de smartphone op termijn echt rond de 6 inch zal blijven of dat de grote merken ook weer rond de 4 inch gaan maken.
Ik bedoelde te zeggen dat de markt beweegt en dat er eigenlijk niet zoiets is als een permanente standaard.
Marketing stierenpoep. Voegt helemaal niets toe. Levert ook geen beter beeld op.

Panasonic levert recht en krom. Kan je vergelijken. Is overigens geen OLED.

[Reactie gewijzigd door desalniettemin op 1 juli 2015 18:48]

Wie hangt er dan ook een TV aan de muur? Dat is zo 2001...
Nee, serieus. Als de TV op een standaard staat dan is een gebogen TV die uitstaat een stuk aangenamer in je woonkamer. Het is toch een groot dominant zwart gat centraal in je woonkamer, als daar wat vorm aan zit is het een stuk aangenamer.
Waarom gebogen... zou bijna geneigd zijn om 'm te kopen, maar wie wil er nou een kromme tv aan de muur?
In de hoek kan het best..
Jammer dat de overige fabrikanten geen oled tv's uitbrengen, hierdoor blijven de prijzen oled hoog omdat LG alleen zichzelf als concurrentie heeft. Dit heeft te maken met het feit dat LG veel belangrijke patenten heeft en deze niet wil delen of voor te duur waardoor geen concurrent zich in deze markt kan mengen. Wel jammer allemaal aangezien OLED superieur is aan LCD(led)
Er waren een hoop fabrikanten bezig met OLED. Maar die hebben het opgegeven, niet vanwege LG patenten maar vanwege het ontbreken van een rendabele business case. Er is een goede kans dat het net als plasma een beetje gerommel in de marge blijft en dat het op den duur gewoon verdwijnt.
Iedere fabrikant heeft zo zijn eigen patenten. LG heeft patenten maar ook Samsung met betrekking tot OLED. Het is momenteel gewoon duur om een goed paneel te maken en dat merk je in de prijs. Als LG minder verlies krijgt bij het maken zullen uiteindelijk de prijzen zakken.

Als er iets door patenten kapot is gemaakt is het wel SED tv. Dat was al lang geleden een betere technologie en was eigenlijk het beste van LCD en plasma. Door patenten ruzie etc is de ontwikkeling toen gestopt. Nu wacht ik eigenlijk ook op een betaalbare OLED tv. Aangezien ik nu wel tevreden ben met mijn LCD tv heb ik geen haast.
Zucht. Ik hoop niet dat dit de komende 10 jaar net zo'n vervelende trend wordt als alleen 3d in de bioscoop.

Edit: ik bedoelde dus de gebogen beeldbuis :)

[Reactie gewijzigd door drvinnie op 1 juli 2015 17:00]

3D is/was inderdaad een erg vervelende trend.

Gebogen schermen heeft echter wel degelijk potentie.
Alleen ik zou niet snappen waarom je een gebogen tv aan een platte muur zou hangen.
Een gebogen tv in een hoek lijkt mij eerder logischer.

Daarintegen snap ik nog steeds niet helemaal de potentie voor tv's, tot nu toe meer een gimmick dan echt nut naar mijn idee.

Maar een gebogen monitor _/-\o_
Ik kan niet wachten op een betaalbare gebogen monitor 2k/4k.
Voordeel van deze trend is je ziet geen irritant beeld. Op de een of andere manier vind ik geregeld 2D beeld veel echter eruit zien dan 3D beeld.
Nog steeds te duur helaas. Rond de 1000 euro voor een 48 of 50 inch model en ik ben om.
Toch vallen de prijzen mij enorm mee. De prijzen zijn niet zo enorm veel hoger dan high end lcd modellen en 2 a 4000 euro is natuurlijk al best betaalbaar veel een redelijke hoeveelheid mensen.

Nu alleen nog platte ipv kromme schermen...
Mooi hoe meer modellen hoe beter in OLED! en dan ook in FLAT-TV!!!!
Ik wacht zelf op de LG 65EF980V 4K | OLED | 1300 Hertz | 65 inch 165 cm Flat-TV
Deze was op de CES aangekondigd helaas nog niet te koop. Als goed is in September maar ja eerst was het eind Mei toen Juni - Juli.
De curved variant is ook nog niet te koop maar ik wil geen curved!!

Beetje jammer dat LG geen informatie meer geeft na de beurs voor de releases datum's...

[Reactie gewijzigd door kmichael op 1 juli 2015 17:11]

De eg960v serie is zeker wel te koop. Net bij mediamarkt arena geweest, en de 55 en 65 inch variant zien staan, met 4500 euro voor de 55 en 7000 (dacht ik) voor de 65. Dan scheelt deze prijs te weinig met de "goedkope" 4k versie. De eg920v zal dan nog wel stukken goedkoper zijn wanneer deze uitkomt.

Zelf heb ik de 55ec930v, en ik weet 1 ding zeker: geen lcd meer. ;)
Oh oké dan zal de Curved versie binnen kort wel verschijnen ik hoop dan dat de platte ook snel komt helaas zal het nu wel extra duur zijn ivm de dollar koers...

Op de site van MM staat deze eg960v TV nie,t ik kan deze iig niet vinden...
42", Plat, OLED, Ongeveer €1000 zonder flauwekul gimiscks en ik ben om.
Hé fabrikanten, luisteren jullie mee? Als dit nu op de markt zou zijn, dan zou ik het nu kopen. Als je dan over een jaar of 5 komt met een 4K TV voor een normaal bedrag dan koop ik die dan waarschnlijk ook. dan heb je dus 2x een TV verkocht. Nu wacht ik lekker af en blijf kijken naar m'n (ook niet onaardige) LCD tv. Reken maar even uit hoe je meer verdient.
Daar zullen ze bij LG (en ook andere platte-scherm-fabrikanten) zéker mensen voor in dienst hebben die niets anders doen dat dit soort scenario's opstellen en doorrekenen. Alleen zit de nuance in hun inschatting van de markt en die van jou / jouw tv-behoefte.

Voor mij zouden al die 3D en curved toestanden ook niet hoeven, zou ook niet weten hoe ik bijvoorbeeld een curved tv onder mijn schuine kap in de slaapkamer moet hangen!? We hebben een versleten tv in onze oude slaapkamer (die we daardoor ook nog niet verhuisd hebben) en een LCD van 6 jaar in de woonkamer die wel een aantal maten groter mag (en 4k zou leuk zijn). Wat dat betreft zoude ze dus nog 2 schermen aan de man kunnen brengen, dat brengt het al op 4.

Ik verwacht echter dat we nog even moeten wachten (=nog langer geduld moeten hebben) voordat deze OLED schermen te verkrijgen zijn volgens onze 'eisen', dus 42", plat, (liefst wel 4k res). Blijft wel mooi spul die OLED schermen btw.
Ik begrijp al dat gekift hier op 3D niet. Heeft niemand hier dan genoten van Avatar of Gravity in 3D?

Ik geniet overigens wel van het gekift over die kromme TV's. Heerlijk, ga zo door }> }>
Anoniem: 227723
@Baltar4 juli 2015 17:40
Ik begrijp het gekift ook niet. Uiteindelijk kies je toch zelf welk content je kijkt. Als je tv het ondersteund hoef je het nog niet te gebruiken.
Full HD OLED voor de prijs van een 4K LCD. Zou ze wel eens naast elkaar willen zien.

[Reactie gewijzigd door Pixelz op 3 juli 2015 11:53]

Anoniem: 227723
@Pixelz4 juli 2015 17:50
Denk dat velen voor de OLED zullen kiezen. 4K heeft alleen maar zin als je 55 inch of groter neemt en niet te ver van je TV zit. Zodra je zit afstand groter word zie je geen verschil meer tussen full HD En ultra HD.

Kijk maar eens op de volgende link, voor de gemiddelde woonkamer zithoek combinatie zul je snel 65 inch of groter moeten nemen wil je voordeel halen/zien van 4k TV

http://www.homecinemamaga...-voor-een-4k-ultra-hd-tv/
Ik hoop echt dat OLED naast LCD een goede tweede techniek gaat worden, nu plasma eruit is. Ik kan maar niet wennen aan LCD-tv's die voor mij met allerlei truukjes aan elkaar zitten om maar een enigszins acceptabel beeld te komen. Samen met de nieuwe HDR-technieken en het grote kleurbereik en het contrast van OLED zijn dat volgens mij echt fantastische TV's. Mooi om te lezen dat de prijzen steeds meer aan het zakken zijn! Alleen graag een niet-gebogen TV...

Ik vind dit overigens veel mooiere ontwikkelingen dan steeds een hogere resolutie. Ik zie in veel gevallen (uitzonderingen daargelaten) al weinig voordeel in 4k, laat staan in 8k. Resolutie is maar één factor in beeldkwaliteit en één van de minst boeiende...

[Reactie gewijzigd door Luuk1983 op 1 juli 2015 16:57]

LCD verdwijnt uiteindelijk, die transitie is al ingezet.
Onzin vooralsnog is een lcd paneel zuiniger en vele malen goedkoper.
Het laatste kan worden opgelost maar het eerste moet toch echt nog heel veel aan gebeuren.


En zolang oled panelen niet standaard gewoon grb layouts hebben blijft ook de beeldkwaliteit minder en vooral de kleurechtheid heeft eronder te lijden.
in telefoons is scherpte "opgelost" door absurd veel pixels in een paneeltje te pompen waardoor het wel scherper is maar ik blijf ips kleuren beter vinden (dit komt door een ongelijk aantal kleuren pixels in oled panelen waardoor vaak een groene of blouwe waas ontstaat).

ips en aanverwanten is here to stay !
Bekijk eens een van de LG OLED TVs. De kleur echtheid is helemaal niets mis mee, ik had hiervoor altijd TVs van Sony omdat Sony altijd bekend staat om een goede kleur weergave.

Ik heb nu ruim een half jaar een LG OLED en deze bevalt me uitstekend. De kleuren zijn echt schitterend en over een blauwe of groene waas zoals jij vermeld is niets te zien of te ontdekkken.

Ook zijn de kijkhoeken vele malen beter ook al sta je bijna naast het scherm is de kleurweergave nog goed.

@alle andere gebogen scherm negatievelingen.
Uiteraard is het een kwestie van persoonlijke smaak en ook van de zit situatie van je woonkamer. Een gebogen scherm heeft zeker een andere kijk ervaring die je met een biosscoop kan vergelijken (je zit er meer in de film). In de bios is het scherm/doek ook curved. Het mooiste zou zijn dat je op de afstand bediening zou kunnen kiezen tussen gebogen of flat. Dit zie ik echter in de toekomst zeker nog wel gebeuren.

Bekijk eens de review. Beste beeld ooit!.
video: LG's curved oled
Wlke layout gebruikt dit paneel?

Dat is namelijk de bepalende factor of er een groene/blauwe waas komt/ deze is voornamelijk te zien op bijvoorbeeld gras wat er dan koud uit ziet (teveel blauw) of een blauwer lucht die dan weer een rare groene tint erdoor krijgt.


Gebogen schermen vind ik een beetje een vreemd iets en heb er verder ook nooit naar gekeken omdat het niet in mijn situatie pas.
Ik zit vaak opzij naar de tv te kijken en met een gebogen scherm zie je dan niks.

Wat ik wel vreemd vind is dat ze jarenlang ips hebben uitgemolken met zijn enorme 178 graden kijkhoek en nu gaan ze de schermen ineens curved maken en vergeten ze dat je kijkhoek daarmee nog geen 90 graden is omdat je anders een veel minder dan optimale kijkhoek heb.

curve in dit paneel lijkt wel minder te zijn dan wat je van samsung ziet maar dat kan optisch bedrog zijn.
De beeld kwaliteit van een oled is slechter dan die van een lcd? Tegen welke molenwiek ben jij aangelopen, lol.
onrealistisch contrast, slechte kleurechtheid, hoog stroomverbruik en vooralsnog slechte input lag.

doe mij maar een goeie lcd voor een derde van de prijs.
Onrealistisch contrast?? Daarom is het ook door een menselijk oog waarneembaar :?

Advies bril opzetten 8-)
Niks met een bril te maken. dat het waarneembaar is wil niet zeggen dat het realistisch is.
we zien namelijk in het dagelijkse leven niet zoals een tv dat probeert weer te geven.
een zwarte naast een witte pixel is onmogelijk omdat je in het echte leven altijd licht van reflecties de maan enz. heb en dus zal de zwarte pixel iets grijzer worden door het licht van de witte.

Daarom is een goede lcd wat mij betreft beter dan een oled paneel als het om contrast en zwartwaarden gaat. je ziet namelijk zo goed als nooit echt zwart.

Nou zijn er hele slechte lcd panelen maar in het grootste deel van de gevallen is het probleem gewoon een te hoog afgesteld back light.

maargoed ieder zijn ding er zijn ook mensen die helemaal meegezogen zijn in die walgelijke HD oversaturatie hype en die denken dat het door het aantal pixels komt terwijl het gewoon waardeloze afstellingen zijn waardoor een rode paprika gewoon een rode lamp lijkt waar alle kleurtinten uit verdwenen zijn.
ik krijg de rambam van dit soort zenders en 24 kitchen en rtl/nos zijn de grootste boosdoeners en zien er niet uit om naar te kijken.
Hoe dan ook, jij mag tot in de lengte van jaren LCD paneeltje kopen daar heb ik geen moeite mee.

Maar dat sites als hdtvtest.co.uk en ook de tweakers review afdeling OLED aanmerkt als toekomstige dominante beeldscherm techniek en dat deze toestellen aanmerkt als referentie klasse zegt wel genoeg........
Vooralsnog ja, ik zeg toch ook niet dat OLED al beter of LCD voorbij is gegaan? Het is gewoon een kwestie van tijd.
LOL, google maar eens naar reviews oled t.o.v lcd, r OLED is superieur aan lcd, alle review sites zijn t daar over eens..

Laat je niet gek maken door computerjunky
in telefoons is scherpte "opgelost" door absurd veel pixels in een paneeltje te pompen waardoor het wel scherper is maar ik blijf ips kleuren beter vinden (dit komt door een ongelijk aantal kleuren pixels in oled panelen waardoor vaak een groene of blouwe waas ontstaat).
is dit niet enkel een probleem in de pentile schermen die samsung gebruikt?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee