Apple geeft iOS 8.4 met Apple Music vrij

Apple heeft dinsdag iOS-versie 8.4 uitgegeven voor bezitters van een iPhone, iPad en iPod Touch. De belangrijkste wijziging is de introductie van de eerder aangekondigde muziekstreamdienst Apple Music.

Apple kondigde zijn muziekstreamdient Apple Music eerder deze maand aan. Met de dienst kunnen gebruikers onbeperkt muziek streamen en opslaan. Daarvoor betalen zij dan tien euro per maand, nadat ze hem drie maanden gratis kunnen uitproberen. Apple Music zou circa dertig miljoen nummers bevatten.

Vorig jaar kocht Apple Beats, bekend als fabrikant van koptelefoons en muziekstreamingdienst Beats Music. De laatste dienst is gesloten. Wel blijft de naam behouden onder het nieuwe muziekkanaal Beats One, dat Apple tevens deze maand introduceerde. Met Beats One zenden Apples dj's alle uren van de dag live muziek uit vanuit drie steden wereldwijd. Het eerste nummer werd dinsdag al afgespeeld: City van Spring King.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Behalve de komst van Apple Music bevat iOS 8.4, die over-the-air binnenkomt op apparaten van gebruikers, nog enkele wijzigingen. Die hebben vooral betrekking op audioboeken, die nu te vinden en te beluisteren zijn in de iBooks-app. Reeds gedownloadse e-books kunnen bovendien ook via CarPlay worden afgespeeld. Ten slotte heeft Apple ook de bekende iMessage-bug gefikst.

Wie iOS 8.4 wil gebruiken en er ook het een en ander aan wil tweaken, kan eventueel ook een jailbreak installeren. De Chinese hackersgroepering TaiG heeft namelijk een tool gemaakt waarmee de software kan worden gekraakt. De eerste tests zijn afgerond, zo staat er op Twitter. Een release zou spoedig volgen.

Door Yoeri Nijs

Nieuwsposter

30-06-2015 • 21:09

233 Linkedin

Reacties (233)

233
222
156
7
0
0
Wijzig sortering
In vergelijking met Spotify heeft Apple Music zijn pluspunten en minpunten.

Minpunten:
- Geen Last.fm-integratie
- Minder groot aanbod dan Spotify (m.u.v. Radiohead - In Rainbows en Taylor Swift - 1989)
- Minder apps / koppelingen met andere devices
- Community is minder hecht: je ziet niet wat je vrienden luisteren

Voordelen:
+ Mijn bibliotheek is beter geordend. Je ziet precies hoeveel nummers je per artiest hebt.
+ Veel meer afspeellijsten door curators
+ Je kunt je eigen muziek in de cloud zetten (bij Spotify is het moeilijk doen met Dropbox)
+ Radio 1 (voor de liefhebbers, zelf heb ik er niet veel mee)
+ Mooie interface (is persoonlijk), ik houd niet van het zwarte van Spotify
Ik heb het nu een half dagje gebruikt en merk weinig minpunten, als persoonlijke aanvulling...

Ik vind het super fijn dat je normale 'albums', als een cd-rek, bewaard blijven. Bij Spotify moest ik alles toevoegen en verdween alles in een donkere deprimerende interface waar ik eigenlijk niks terug kon vinden.
Spotify was eigenlijk random streaming met lastige integratie van eigen muziek. Apple Music is je interactieve muziekbibliotheek met goede streaming mogelijkheden.

Last.fm is voor mij overbodig, iTunes alleen is prima. For You genereert ook recommendations. Ik weet niet of er skip- en playcount bij gehouden worden voor Apple Music (dus counts bij de de streaming music).
Is Apple Music minder qua aanbod? Ze hebben wel volledig en seamless je eigen muziek beschikbaar (tot 100.000 nummers).

Hopelijk komt Apple nog wel met een deel/vrienden optie. En hopelijk is er een API zodat er thirdparty apps komen met Apple Music.
Ik heb nu ook even een half dagje gebruikt. Met de huidige functionaliteit en prijs zie ik geen reden om na de 3 proefmaanden een abonnement aan te gaan. Ik heb namelijk genoeg aan een smartradio functie en heb daar geen 10 euro per maand voor over. Daarnaast mist er een offline functie voor smartradio zenders oftewel een artiest/thema zender volledig offline te halen zodat je ook onderweg zonder 3G/4G bundel kunt blijven luisteren. Je kunt bij Apple nu alleen losse nummers en albums offline luisteren.

Ik vind het een stuk minder gebruiksvriendelijk dan bijvoorbeeld het gratis MixRadio van Line. Op het MixRadio forum zegt men overigens dat dat ze werken aan MixRadio+ abonnement (zoals voorheen) en dit zal mogelijk 4/5 dollar/euro gaan kosten p/mnd. Nu hoor ik daar overigens ook (nog) geen audio/video reclame en is er slechts een kleine banner in beeld van hun eigen site.

Voordelen:
- alles in de iCloud (als je dit wilt)
- grote muziek catalogus

Nadelen:
- aanmelden met de 'balletjes' genre, artiesten selecteren werkt totaal niet goed op iPhone 4S, 5S vaak kun je de balletjes aan de zijkant niet lezen, verslepen of selecteren en ze rollen ook niet naar het midden. Daarnaast staan er nauwelijks artiesten tussen die ik wil horen. Ik wil dan liever uit een lijst met genres kiezen of zoeken op artiesten. Wie heeft dit verzonnen? Dit is niet Apple zijn stijl.

- het 'ster' icoontje bij een smartradio/thema/artiest zender moet aangeklikt worden en vervolgens moet je zeggen of je deze artiest meer/minder wilt horen in de zender. Logischer zou een duim omhoog/omlaag zijn zoals vele andere diensten wel gebruiken. Nu moet je 2 handelingen doen.

- geen offline functionaliteit van de smartradio zenders. Voor mij is dit een must. Ik blijf voorlopig dus MixRadio gebruiken waarbij ik 4 playlisten offline kan opslaan.

- geen 'smart'radio only abonnement voor 4/5 euro p/mnd ala Rhapsody unRadio (25 tracks offline), Pandora One (geen offline mogelijkheid), Slacker Radio Plus (1000den tracks/ een aantal playlisten offline) en Rdio Select (25 tracks offline) en binnenkort hopelijk dus ook MixRadio (soortgelijk als Slacker Radio met 1000den tracks/ een aantal playlisten offline). Alle genoemde abonnementen zijn overigens helaas niet in Nederland verkrijgbaar.

[Reactie gewijzigd door funrider op 1 juli 2015 12:26]

Je kunt gewoon hele playlists offline binnenhalen met Apple Music, geen probleem. Hele playlist staat dan gemarkeerd als offline beschikbaar, neem aan dat nieuwe nummers dan automatisch binnengehaald worden (heb dat nog niet gezien).
Ik krijg het niet voor elkaar bij Stations > selecteer station bijv. gezocht op 'Keane' zodoende 'Keane Radio' > ... > helaas geen optie om offline op te slaan.

Je kunt inderdaad wel voorgedefinieerde afspeellijsten, maar die staan soms behoorlijk ver af van de artiesten/tracks die ala 'Keane' zijn. Ik zie bijvoorbeeld '00s Pop Dinner Party' en 'Leckere Pop-Kuche' beide gemaakt door Apple met daarin slechts 8 of 15 nummers per afspeellijst die je offline kunt halen.

Bij MixRadio kan ik nu 4 playlisten offline halen met zo'n 2 uur aan muziek per playlist.

[Reactie gewijzigd door funrider op 1 juli 2015 15:50]

Ja, zou mooi zijn als je bij een radio station een playlist kan genereren. Een radio station kun je met likes/dislikes helemaal vormen tot een bepaalde gemoedstoestand. En soms heb je gewoon niet de energie om nieuwe muziek voorgeschoteld te krijgen. Dan wil je iets voorspelbaars. Dat laatste is voor mij belangrijker dan nummers offline beschikbaar stellen.
Ik twijfel, maar het feit dat de muziekbibliotheek zo goed georganiseerd is bij iTunes is zeker een pluspunt. Ook het feit dat je nummers, titels, albums, jaartallen zelf kunt veranderen is een pre. Bij Spotify krijg je vaak allerlei obscure toevoegingen (bijv. [30rd Anniversary Edition] of [Feat. Bladiebla]), maar daar kun je het niet verwijderen voor nummers in de cloud. Apple gooit dit volledig open. Dat is erg fijn.
http://www.engadget.com/2...music-disable-auto-renew/

En zo voorkom je dat je na de trial voor Music automatisch gaat betalen, dat lijkt me fijn om te weten.
Anoniem: 16328
@46194330 juni 2015 21:39
Je moet de automatische incasso dus zelf stopzetten. Dat is de gebruikelijke gang van zaken bij dit soort proefabonnementen. Zoals netjes uitgelegd in de Apple FAQ: https://support.apple.com/en-us/HT202039
Wordt ook vermeld in een popup met duidelijke uitleg daarover alvorens je akkoord gaat met de dienst. Dus tenminste wel geheel transparant.
Daarnaast is dit zeer waarschijnlijk ingevoerd om te voorkomen dat mensen continu nieuwe AppleID's aanmaken en alleen maar proefabonnementen blijven gebruiken.
Daar had ik nog niet eens over nagedacht, lijkt me inderdaad zeer verklaarbaar. Niemand gaat een dubbele ID voor dit soort dingen vullen met iTunes tegoed of CC informatie.
Dat je evengoed je creditcard gegevens moet invullen houdt mij tegen het te gebruiken voorlopig
Kan ook met een iTunes kaart (tegoed).
Anoniem: 681823
@xoniq1 juli 2015 09:42
Dus als ik het goed begrijp moet ik dus eerst geld BETALEN om iets GRATIS te kunnen gebruiken? Ben ik nou gek?
Dit is bij veel diensten zo hoor. Dat je je kredietgegevens doorgeeft. Eenmaal de gratis periode verstreken begin je dan automatisch te betalen.
Sommige diensten kan je instellen dat je niet wilt dat het abonnement voort loopt na de gratis periode (ik denk bv netflix) maar dit is zeldzaam. Meestal moet je het zelf gaan uitzetten.
Dit is (een effectieve) manier om te voorkomen dat men elke 3 maanden een nieuw Apple ID aanmaakt om gratis te kunnen blijven streamen. Dus niet zo heel raar hoor.
vraagje: kun je met dat itunes tegoed ook weer een cadeaukaart kopen en zo het bedrag weer doorschuiven?
Nee, maar je kan t ook spenderen aan apps e.d.
Je hebt geen CC nodig voor Apple Music.
alleen als je kiest voor een gezinsabonnement en je het wilt delen met je gezin....
Kan met elk ander betaalmiddel dat Apple ondersteunt, dus ook gewoon je bankrekening via ClickandBuy.
Ik kan het alleen gebruiken als ik eerst een CC invoer...
Zo schakel je het uit:

1:Tik in de Muziek-app linksboven op het profielicoontje.
2;Bekijk Apple ID.
3;Ga naar Abonnementen en tik op Beheer.
4;Zet bij Automatisch verlengen de schakelaar uit.
Goede opmerking, ben er overigens redelijk zeker van dat dit binnen de Nederlandse wet toch echt verboden is. Proefabonnementen van bladen mogen dat namelijk ook niet meer.
Dit is inderdaad het eerste waar ik naar op zoek ging maar vond het verdomd lastig te vinden, ik ben er uiteindelijk terecht gekomen via de link in de bevestigings e-mail.
Even getest en moet zeggen dat de app erg fijn werkt, stuk gebruiksvriendelijker dan Spotify vind ik. Wat ik echter NIET snap van alle streaming diensten: waarom brengen ze geen tool uit om je playlists van andere diensten te importeren??!! Ik heb nu 50 playlists via Spotify, ik stap echt niet over naar Apple Music, of welk ander platform, als ik daardoor 50(!) playlists opnieuw mag samen stellen. Als je BESTAANDE gebruikers van andere diensten wil lokken dan is dat toch een no-brainer??

Voordat de reacties komen:
Ja ik weet dat je via een omweg playlists kan overzetten. Echter moet ik dan ook nog een Beats account aanmaken en eerst daar alles importeren via weer een ander tool en dan hopen dat het werkt. En ja er is één streamingdienst die het wel snapt, die biedt zulke tools wel aan echter heb ik weer niks met het platform (Tidal van Jay-Z).

Echt, moeilijk is het niet.
Het is dat je op een iphone/ipad bezig bent, maar voor android en google music is er een oplossing.
Dus mocht je ooit zover komen kun je in google music wel je spotify playlists importeren.
Heb Google Music ook geprobeerd, maar er was nooit een iPad app (sinds kort is die er wel, maarja veel te laat nu) en vond de app zelf ook niet lekker werken.
Gebruik je echt een iPad als mp3 speler? Met je hoofdtelefoon ingeplugd en dan met je iPad in de hand rondlopen?
Anoniem: 118226
@PizzaMan791 juli 2015 06:51
Ja zeker. Op feestjes bij mij thuis zwerft mijn iPad rond met spotify aan die muziek streamt naar mijn versterker. En iedereen kan wat in de queue zetten. Werkt erg leuk.
Wat gebruik je om Spotify aan je versterker te koppelen? Mijn Chromecast blijkt helaas nog niet ondersteund te worden door Spotify.
Bijvoorbeeld Sonos..
Daar zijn genoeg andere mogelijkheden voor, tegenwoordig heb je ook versterkers met Bluetooth of Airplay ontvangers ingebouwd maar er zijn ook losse kastjes die je daaraan kunt koppelen.
Anoniem: 118226
@Yggdrasil2 juli 2015 06:49
Ik gebruik een Apple TV.
Jij luistert nooit muziek via je iPad terwijl je even Safari browst? Ik weet niet hoor, maar de iPad gebruik je 9/10 keer toch echt wanneer je ergens gewoon zit. Of moet jij per se rondlopen wanneer je muziek wil luisteren? Kan dat niet zittend?
Als ik zit op mijn bank pak ik vaker mijn iPhone 6 dan de iPad air, ik merk juist dat ik de iPad steeds minder gebruik.

Er stond vorige week een waarschuwing er is al zoveel dagen geen iCloud Back-up gemaakt, dus ik kijk was dat ding al 2 weken en 12 uur van de lader toen en nog niet leeg :P
Als je al op je iPad zit, dan pak je toch niet je iPhone? En tja, ieder zn eigen gebruik toch. Ik heb de 6 Plus en de Air. Als ik videos wil kijken en lekker Safari browsen pak ik uiteindelijk toch echt liever mn iPad dan de Plus.
Ik zit niet op mijn Iphone dan kan die stuk gaan :+ , maar de ipad ligt overal soms in de slaapkamer en soms in de huiskamer.
Ik heb hem telefoon altijd bij mij de ipad niet, voor de email/facebook/nu.nl enzo werkt de iphone 6 prima(Niet eens de plus versie).

Ik kijk geen films op mijn ipad/iphone hier heb ik een tv voor, dit kijkt veel fijner wat leuke speakers voor het geluid.
video's zie ik niet als films, maar goed ;) Ik heb geen behoefte om YouTube video's op TV te kijken en de iPhone is toch net te klein daarvoor soms, zeker als je een Air naast je hebt liggen.
Engste keer dat ik YouTube filmpje kijk is als ik ergens niet uit kom, dus als voorbeeld een spel speel ofzo ja dan pak ik wel de iPad :)
Ken veel mensen die via bluetooth streamen naar een versterker/speaker.
Sterker ik speel nu ook muziek van vanaf mijn tablet naar mijn jambox en dat doe ik elke werkdag.
Als je playlists wilt importeren moet je ze eerst exporteren. En hoe zou je ze moeten exporteren als de aanbieder daar geen mogelijkheid toe geeft?
Er zijn genoeg third party diensten die het mogelijk maken om playlists te exporteren. Om als argument te geven: ja we ondersteunen importeren niet, omdat andere diensten niet exporteren is in dat geval een zeer slap excuus. Zorg gewoon dat je bepaalde files kan importeren, de gebruikers vinden wel een manier om ze te exporteren.

Ik heb hier gewoon mijn Spotify playlists probleemloos geëxporteerd.
http://www.playlist-converter.net

Achja, misschien is het dan wachten op een third party die het ook kan importeren...
Deezer kan ook Spotify playlists importeren.
Schijnbaar is het zelfs lastig om je oude Beats playlists erin te krijgen:
http://www.wired.com/2015...ple-music-broken-promise/
Voor mij is dit tot nu toe een érg onstabiele en buggy iOS release:
- Het begon al met het opstarten van de Music app, waarbij ik een Apple Music opt-in/out scherm kreeg te zien waarbij de labels geen tekst hadden, maar waar ik de interne naam van de labels zag (Fuse.button.nogwat). Lekker goed getest weer!
- De Music app is al regelmatig gecrashed, zowel op mijn iPad als mijn iPhone; hij sluit gewoon ineens af.
- Soms kan ik een radiostation niet openen, dan krijg ik een vage foutmelding. Music app even afsluiten en dan werkt het weer wel.
- In mijn muzieklijst staan bij sommige albums alle nummers er ineens 2x in: 1x met een icoontje dat ze "op het device" staan en 1x dat hij "in de cloud" staat. Lekker handig die duplicaten, dit kan ik zeker ook zelf weer gaan opschonen? Bij andere albums (ook die ik op iTunes heb gekocht) staat het wel goed.
- Sinds de update is mijn iPad al 2x compleet gecrashed, als in: zwart scherm, geen respons en reset met aanknop + homebutton moeten doen en rebooten.

Ik had van een 8.4 release toch juist stabiliteit verwacht...
Komt er nog een iOS 8.5 of komt hierna direct iOS 9? Hopen dat de crashes en bugs worden opgelost.

[Reactie gewijzigd door PhoenixT op 30 juni 2015 22:01]

Bizar: draait bij mij als een zonnetje.
bizar is dat iemand die klaagt on topic is en jij off topic. misschien moet je zijn lijstje matchen met erachter dat het goed draait bij jou om on topic te zijn? :+
Offtopic, maar ik zal het even uitleggen: als iemand (zoals ik nu) meldt bepaalde problemen te hebben, dan weten ik en andere Tweakers dat uiteraard niet iedereen die problemen heeft, want mijn sample size = 1 en natuurlijk faalt Apple niet zó hard. Er zijn dus gegarandeerd mensen, de meerderheid mag ik hopen, waarbij het wel werkt. Als iemand van die meerderheid dan meldt "goh, bij mij werkt het wel goed" dan voegt dat nogal weinig toe; dat was namelijk de verwachting al.

Het is juist boeiender als bijvoorbeeld andere mensen melden dat zij dezelfde problemen hebben, want dan wijst het op een structureel probleem dat een groter percentage van de populatie treft.

Tot nu toe lijkt het erop dat mijn problemen incidenteel lijken, maar dat weten we pas goed over een paar dagen tijd.
Anoniem: 681897
@PhoenixT1 juli 2015 16:54
Het lijkt er op dat ik vergelijkende problemen heb als jou maar dan alleen op mijn iPad 3. op mijn iPhone 5 lijkt het wel goed te werken.

Als ik bij artiest kijk waar je ook follow kan aangeven daar loopt mijn iPad vast of wordt hij traag. nu is naar de update lijkt het me hele iPad traag geworden.
Heb hem ook al even helemaal uit gehad maar dat verhelpt de problemen niet.
Bij het indrukken van een album of iets ander onder de artiest licht hij op maar gebeurt niets. Ik kan nog wel terug naar me zoek opdracht maar als ik dan een ander artiest zoek (als hij dat nog wel doet dan) en het zelfde doe heb ik weer het zelfde.
Ik vermoed dat de app nog wat bugs heeft voor de oudere iPad & iPhones of gewoon dom weg te zwaar is voor deze devices wat ik me niet voor kan stellen.
Ben net tijdens het schrijven er achter gekomen dat hij niet helemaal vast loopt het duurt 2 minuten en dan komt er actie maar dan weer verder :-( zucht.
Ik hou het nog ff bij Spotify ik vind de interface fijn en werkt lekker soepel overal op.
Hmm, niet geheel ontoevallig heb ik ook een iPad 3. iOS 8.x is sowieso erg zwaar voor de 3 heb ik het idee, alles is zo traag!
Wat jij noemt lijken mij incidentele fouten. Zij kunnen nooit intern een test doen op een miljoen devices. Soms heb je als het bij de massa ligt, bugjes die bovendrijven, wat slechts een percentage heeft. Ik heb nog nergens last van gehad.
Het hele punt van Apple hardware is juist dat er erg weinig mogelijke combinaties van hardware en software mogelijk zijn, waardoor het stukken beter te testen is dan bijvoorbeeld Android. Daarnaast, het probleem met de niet-werkende radiokanalen heb ik ook op mijn MacBook waarop ik net heb geüpdatet naar iTunes 12.2. Ik kan alleen Beats 1 luisteren (soms) en verder niets, de andere featured channels bijvoorbeeld starten gewoon niet.
Ik heb precies de problemen gehad die jij beschrijft, echter is bij mij iTunes gecrashed tijdens de upload naar de cloud waardoor mijn hele muziekbibliotheek naar de klote is. Het lijkt net of alle data op een hoop is gegooid en vervolgens is verspreid over mijn muziekbestanden. Alles staat door elkaar...
Ook bij mij toch wel wat crashes. Het raarste is bij mij wel, ik heb alles opgezet op mijn iPhone, vervolgens mijn iPad ook geupdate om het daar uit te proberen maar daar krijg ik alleen "mijn muziek" en de lijsten die ik op mijn iPhone al eens beluisterd heb. Ofwel ben ik te lomp om het te zien, ofwel zit hier toch nog iets verkeerd.

De gebruiksvriendelijkheid waar Apple toch voor gekend is, herken ik hier toch helemaal niet in.
Ik heb gebruik nu een paar uur en ik moet zeggen dat he me wel bevalt! Natuurlijk is wel even gedoe om je favrorieten nummers op te zoeken, maar dat heb je altijd! De prijs heeft mij overtuigd om Apple music te nemen, tevens de eerste 3 maanden gratis! Nu nog even snel hopen dat iTunes 12.2 uitkomt, dan kan ik me muziek helemaal in orde maken!
Ik heb gebruik nu een paar uur en ik moet zeggen dat he me wel bevalt! Natuurlijk is wel even gedoe om je favrorieten nummers op te zoeken, maar dat heb je altijd!
Dit snap ik eigenlijk niet. Ik heb 11000 nummers in mijn iTunes playlist, 500000+ plays in10 jaar met 4 gebruikers (home sharing en ipods en wat weet ik allemaal) in ons gezin. Hoe komt het dan dat Apple mij nu nog moet vragen wat ik graag hoor? Welke genres en welke bands? Mijn bewondering voor Last.Fm wordt plots weer wat groter, want die kunnen dat al meer dan 10 jaar.

Op het gevaar af dat dit op een rant begint te lijken, ik ben echt een Apple fanboy (gezien het aantal iDevices dat hier rondslingert en mijn massaal gebruik van iTunes). Ik ben ook wel een muziekliefhebber, geef gemakkelijk jaarlijks tussen de 500 en de 1000 euro uit aan CD's alleen, en dan heb ik het nog niet over concerttickets en audio-hardware. Tot nu toe nog nooit van de streaming geweest (ik koop alles), dus dit was mijn eerste poging...

Kies je voor Metal, dan geraakt Apple Music niet veel verder dan Iron Maiden bij mij. Echt? Ok, die zijn niet slecht, maar om nu het hele genre daaraan te koppelen, bwah! Vervolgens krijg ik 3 lijsten voorgeschoteld:
- Metal:de jukeboxhits van de jaren 70 (really?) waar de eerste track Deep Purple - Smoke On The Water is (euh?)
- the rolling stones, singles uit de jaren 60 (what's my age again?)
- Maak kennis met Megadeth (waarvan ik notabene al muziek heb gekocht in iTunes)

Hoewel ik netjes had aangeduid dat ik geen pop, R'n'b, hiphop, soul, rap en dergelijke wilde krijgen, wordt mijn connect pagina gedomineerd tot voor kort door het mij onbekende Maroon5. Ik dacht, wow, een eerste ontdekking dankzij Apple Music. Met alle respect voor ieders smaak, maar mijn ontbijt lag terug in mijn bord. Bovenaan "New" staat Pharell Williams, die ken ik sinds dit weekend (Rock Werchter) en ik moet zeggen dat daar toch weinig Rock aan is, of ik moet er niets van kennen.

Ondertussen wat artiesten toegevoegd, maar ik zie nog niets "smart" aan Apple Music. Ik zie wel wat playlists verschijnen (maak kennis met Underworld, waar ik in iTunes 6645 plays van heb), "onbekend werk" van Nine Inch Nails (staan al jaren in mijn library) en gelukkig stilaan ook een paar artiesten waar ik een paar singles maar ook niet meer van ken.

Heb ook even de BeatsOne radio opgezet. Oh ironie speelden ze net Eminem, die 2 jaar geleden na NIN speelde op Pukkelpop en waar Trent Reznor zo misselijk werd van zijn fans dat hij het halverwege de set voor bekeken hield. Nog altijd zo enthousiast over BeatsOne, mister Reznor?

Ik ga het 3 maanden uitproberen, ik ben echt benieuwd hoeveel Apple Music in die tijd kan leren. En ik ben al helemaal benieuwd hoeveel Apple Music mij gaat bijgeleerd hebben (dat ik ook wilde weten). Op dit moment zie ik alleen maar gevestigde waarden en grote namen, en dat is nu net niet wat ik zoek want die vind je overal.
Ik heb precies hetzelfde probleem. Alle voorstellen die erin staan, komen niet echt in de buurt van wat ik zoek. Je kan bij het personaliseren ook geen sub-genres kiezen. Ik heb bijvoorbeeld Country gekozen, omdat ik graag naar moderne country luister. Staat bovenaan steeds een playlist met country uit de 50s. Voor metal hetzelfde probleem. Ik vind het prima dat ik resultaten zie zoals Iron Maiden, maar ik mis heel veel hedendaagse Metal (waar mijn hele iTunes bibliotheek mee vol staat).

Apple geeft overigens aan dat zij betere playlists kunnen maken omdat ze niet met een algoritme werken. Er is echter een probleem: muziek is persoonlijk, gebaseerd op een mening. De playlists die ik in Apple Music zie staan voor mijn favoriete genres, vind ik slecht opgebouwd. Spotify heeft het voordeel dat mensen hun eigen playlists kunnen delen. Dan is er meer keuze.

En tot slot heb ik een probleem met de vendor lock-in bij Apple Music. Ik heb mijn hele huis vol staan met Sonos spul. Ik kan de API van Spotify en Google Music gebruiken op de Sonos. Als ik het met Apple Music moet doen, dan moet ik eerst mijn TV inschakelen en dan vanaf mijn iPhone streamen naar de Apple TV.
Hoe het komt dat Apple Music niet weet wat je voorkeur is ondanks dat je zoveel nummers hebt in iTunes?

Dat komt vanwege het feit dat Apple aangeeft dat ze niets doen met jouw persoonlijke data. Jouw data blijft privé
Dit bewijst dat wel.
Ja maar dan mogen ze eens :)
Volgens mij geef je zelf al het antwoord; doordat er dus te weinig metal beschikbaar is krijg je andere muziek voorgeschoteld. Lege 'tegeltjes' is ook geen porum :)
Volgens mij moet je de "Genius" optie activeren als je wil dat Apple Music "bijleert".
Dankje voor de tip, dat ga ik eens proberen want staat inderdaad uit.

Ik zie dat de suggesties wel stilaan beginnen te veranderen, het lijkt dus wel snel te leren... (wel nog niet veel metal gezien, maar dat is niet het enige waar ik naar luister).
Ik ben ook verkocht. Ik ben echt wel onder de indruk dat ze het zo groots aanpakken. Beats1 is al meteen mijn favoriete radio zender geworden.
Ik heb beats radio effe opgezet gisteren avond, ik wist niet wat ik hoorde aan herrie beetje rap muziek enzo ook vanochtend was 3 keer niks.

Ik houd best wel wat van muziek house, dance , hardstyle enzo, maar dit was niet te bekennen op beats1
Je muziek genre is wel heel specifiek natuurlijk maar dance en dergelijke wordt weldegelijk gespeeld. Genoeg dance tracks gehoord maar Beats1 moet wel een breed publiek aanspreken en dan kan je niet enkel dance spelen. Ik hou zelf heel van house, dance, e.d. maar mijn smaak is wel breed genoeg om te horen dat ze op Beats1 wel echt alle genres goed onder de knie hebben.
Ik zal het uiteraard vanavond nog eens proberen paar keer, maar tot nu toe vond ik het niks.
Er zijn ook specifieke zenders waaronder een dance zender. Maar als je niet kon waarderen wat ze gisteren speelden ga je het vandaag echt niet beter vinden denk ik. Beats1 is van alles wat.
Ik heb dan ook niet de hele avond geluisterd, het was rond half 10 of 10 uur even en rond een uur of 11 heel even.
Ik had denk ik beter anders kunnen zeggen denk ik :), beetje raar die -1 mensen zijn beetje snel aangebrand hier(Zal door de hitte buiten komen :) )
"Revolutionaire muziek dienst" staat er in de beschrijving. Waarom is altijd alles toch revolutionair bij Apple??! :)

Even serieus, want je kan zeggen wat je wilt, maar de marketing is weer top geweest bij Apple. Ik denk dat er geen andere dienst is geweest waar zo veel vooraf over is gesproken/geschreven/gereviewd. Xbox music bv bestaat volgens mij al een paar jaar, ik hoor er niemand over. Ben benieuwd hoeveel users Apple Music krijgt.

Toch gun ik het Spotify en co. Apple's volgende zet zal wel een Netflix dienst worden?
"Revolutionaire muziek dienst" staat er in de beschrijving. Waarom is altijd alles toch revolutionair bij Apple??! :)
Omdat 't zo stom is om je eigen nieuwe dienst/product aan te prijzen met "Middlematige muziekdienst, Spotify kan 't ook maar als je ons cooler vindt kom vooral hierheen'.
"Revolutionaire muziek dienst" staat er in de beschrijving. Waarom is altijd alles toch revolutionair bij Apple??! :)
Daarom. Simpel toch. Marketing ten top. Iets waar elk succesvol bedrijf aan doet. Je kan moeilijk zeggen van "he we hebben een nieuwe muziekdienst, en die is echt niet beter dan de rest. Wil je alsjeblieft ons geld geven??" Nou, niemand die er voor valt.
"Revolutionaire muziek dienst" staat er in de beschrijving. Waarom is altijd alles toch revolutionair bij Apple??! :)
Omdat Apple mensen graag doet geloven dat zij degenen zijn die het wiel hebben uitgevonden. Pure marketing praat, meer niet. Apple komt graag over als de grote innovator. Of ze dat altijd zijn, waarschijnlijk niet. In dit geval zeker niet. Maar goed, marketing :P
Zie anders nergens staan dat zij deze wiel hebben uitgevonden??
Heb het ze ook nergens horen roepen.

Zij doen het alleen iets anders en soms met een paar dingen extra..en ja, dat noemen ze dan ietwat overdreven revolutionair.
Maar goed..het blijft een bedrijf natuurlijk wat hun product moet verkopen, dus zie het probleem niet zo.
in plaats van meteen het vingertje naar apple te heffen, besef even dat dit typisch lul-praat is van zowat elk bedrijf, met name Amerikaanse bedrijven. "revolutionair" "innovatief" etc, zijn allemaal van die stopwoordjes die ons nuchtere Nederlanders hol in de oren klinken.
Xbox music bv bestaat volgens mij al een paar jaar, ik hoor er niemand over.
Precies. En Apple wil niet in die middelmaat opgaan. CyBeR heeft dat mooi omschreven.
Is apple music ook beschikbaar op de AppleTV?
Daar ben ik ook eigenlijk wel benieuwd naar. Voor m'n telefoon hoef ik geen streaming diensten maar juist op m'n Apple TV zou ik het wel handig vinden. Die hangt niet voor niets aan m'n HiFi.
idd, daarom juist. Anders ben je toch weer simpelweg aan het streamen van een ander iDevice naar je TV
Helaas, nog even geduld:
Today marks the official worldwide launch of Apple Music, a subscription-based streaming music service and Spotify rival for iPhone, iPad, iPod touch, Mac, PC and, later this year, Apple TV and Android.
Getting Started With Apple Music and Beats 1 on iOS, Mac and PC
Tja. Ik blijf dat toch vreemd vinden van Apple. In het najaar op de (nieuwe) Apple TV maar ook iCloud Photo Library werkt k*t op een Apple TV (je hebt enkel zo'n halve photostream) en feitelijk was watchOS 1 voor Apple Watch ook een halfbakken oplossing.
Wil Apple dit soort dingen te snel? Of interesseert het ze niet zo meer dat, zoiets als de Apple TV, achter blijft.
Dit najaar ook beschikbaar op de AppleTV.
Apple Music is available on your iPhone, iPad, iPod touch, Mac, and PC starting June 30. Apple Music will be coming to Apple TV and Android phones this fall.
https://www.apple.com/pr/...ic-All-in-One-Place-.html
Is de bug waarbij apps in de appstore stoppen met updaten verholpen?
Was namelijk best irritant dat je je iDevice dan sporadisch moet resetten om app updates te kunnen doen.
Dit is de 1ste keer dat ik deze bug hoor, misschien eens aan de pc hangen en schone instal doen in plaats van ota update ?
Is idd een idee. Meerdere iDevices hier hebben het probleem waaronder iPad mini.

https://discussions.apple.com/thread/7013765
Ik zie er niets over in de changelog staan, maar die bug heb ik inderdaad ook soms!
Ik moet wel zeggen dat apple music niet zo compleet is als itunes zelf.
Metallica mist bijvoorbeeld, Net zoals de meeste nummers van de beatles.

Beetje jammer..
Ik vind wel het een en ander van Metallica hoor. Geen idee of al hun content er op staat.
Ja er staan wat video clips op en wat coverbands.. Meer niet
Metallica staat er gewoon bij, maar de Beatles inderdaad niet. Volgens mij op geen enkele streamingdienst?
Ze zijn nog ingesrek met de platenmaatschappij van de beatles, stond een paar weken terug in het nieuws. Beatles is altijd erg moeizaam geweest bij online diensten.
Eerste indruk van Apple Music is goed. De genre en artiesten radio is erg goed, en speelt behoorlijk gelijkende muziek af. Dit was toch altijd een manko van Spotify.
Publieke afspeellijsten zijn nog niet allemaal enorm gevuld, maar dat zal snel genoeg komen.
Fijne is dat iTunes Match erin zit, dus ook je eigen muziek via streaming gewoon beschikbaar. Die combinatie is een plus punt.
Nu nog even wachten op de iTunes update, erg slordig gedaan dat ze deze niet meteen met OSX 10.10.4 hebben vrijgegeven.
Maar met iTunes heb je fatsoenlijk en krachtig bibliotheek beheer. Reden voor mij om direct Spotify de deur te wijzen, eindelijk eigen muziek met streaming kunnen combineren zonder het overzicht te verliezen.
Ja? Ben je al zover overtuigd dat je Spotify de deur kan wijzen? Noem is aantal goede punten wat jou over de streep trekt om Apple Music te gaan gebruiken.
Ik was helemaal niet tevreden met Spotify. De desktop app vindt ik echt niet goed. Ik gebruikte liever Rdio, maar die hebben dan ook hun nadelen. De interface van Rdio is echt een verademing vergeleken bij Spotify. (maar ieder zijn smaak)
Simpele reden voor mij is dat ik dus al erg veel eigen muziek in iTunes heb staan. iTunes is wat mij betreft een veel betere app voor het echt kunnen beheren van je bibliotheek, vooral nu er streaming bij komt.
Apple Music combineert de streamingsdienst met iTunes match, dat is ideaal gezien er voor mij nu dus geen verschil is tussen mijn eigen muziek en de Apple music muziek. Mijn eigen muziek is nu immers ook overal beschikbaar.
Met Spotify had ik nog steeds die scheiding, daarnaast leent spotify zich nou niet echt voor goed beheer. En het muziek aanbod van Apple doet zeker niet onder voor Spotify.

Spotify is een prima streamingsdienst hoor, maar ik te verknocht aan iTunes. Apple music is daarin een goede aanvulling.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee