Apple Music heeft 6,5 miljoen betalende gebruikers

Apples streaming-muziekdienst heeft in totaal 15 miljoen gebruikers, waarvan 6,5 miljoen betalen voor het abonnement. De overige 8,5 miljoen luisteraars maken nog gebruik van de uitprobeerperiode van drie maanden.

Dat zei Apple-topman Tim Cook tijdens het WSJ Live-evenement. Apple introduceerde Apple Music 30 juni, met de release van iOS-versie 8.4. Na een maand had de dienst 11 miljoen gebruikers. Inmiddels zijn dat er dus 15 miljoen, waarvan 6,5 miljoen betalend. De grootste concurrent Spotify, heeft volgens de laatst bekende cijfers 75 miljoen actieve gebruikers, waarvan er meer dan 20 miljoen betalen.

Cook vertelde verder dat de nieuwe Apple TV, die in september werd aangekondigd, volgende week wordt uitgeleverd, maar of de mediaspeler ook nog deze maand naar de Benelux komt is niet bekend. De topman herhaalde dat de Apple TV een platform is waar nog veel meer uit te halen valt.

Ten slotte ging Cook in op vragen over auto's. "Als ik naar auto's kijk zie ik dat software een steeds belangrijker onderdeel van het voertuig wordt. Je ziet dat autonoom rijden steeds belangrijker wordt. Het ziet er naar uit dat er een grote verandering in die industrie op komst is", verklaarde Cook.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

20-10-2015 • 08:43

166 Linkedin

Reacties (166)

166
158
110
0
0
0
Wijzig sortering
Ik vraag me af hoeveel rek er nog inzit voor Apple. Ik vraag me ook af of Spotify het merkt, of dat het vooral nieuwe Apple gebruikers zijn die nog geen streamingsdienst abo hadden en die nu wel nemen omdat het van Apple is.

Plus dat Android nog niet beschikbaar is.

[Reactie gewijzigd door Devroet op 20 oktober 2015 08:48]

Ik kwam laatst ergens en iemand zei "mooi, dat Apple music, dit en dat en dat en dat"

En ik zei: "Ik gebruik eigenlijk Spotify"...zei hij: "ow ja..dat is ook zoiets he?"

Er zijn gewoon gigantisch veel Apple gebruikers met oogkleppen op, ik verwacht dat er veel nieuwe gebruikers bij zitten die nooit aan Spotify hebben gedacht, maar Apple komt ermee en dan willen ze het wel graag uitproberen/gebruiken)
Dus omdat je het een keer bent tegengekomen zijn er "gigantisch veel apple gebruikers met oogkleppen op".

That escalated quickly :|

Heeft gewoon met de koppelverkoop te maken. Waar Microsoft probeert je alleen maar Microsoft producten te laten gebruiken probeert Apple je alleen maar Apple spullen te laten gebruiken. Alles werkt naadloos op elkaar. Gezien de goede ervaring tussen hun hardware zullen de meeste dat ook willen met hun software.

Overigens gebruik ik zelf sinds 2010 Spotify Premium. Ze zijn zichzelf wel enorm in de vingers aan het snijden. De app van een paar jaar terug was vele malen beter dan de huidige. Sterker nog, de huidige heeft amper nog functies. Offline bestanden zijn niet meer gemakkelijk individueel toe te voegen, de synchronisatie is ruk, afspeellijsten worden ineens van volgorde aangepast, half Engels half Nederlands. Jammer, want qua aanbod doen ze het helemaal niet verkeerd. De nummers die ze niet hebben zijn over het algemeen van hebberige artiesten die denken er niets aan te verdienen, of er zitten mensen achter die nog in de jaren 60 leven zoals Yoko Ono met haar Beatles rechten.
Yes dat is de reden dat ik inmiddels een jaar bij Google music zit. Plus dat je hier zelf muziek kan uploaden van artiesten die weigeren me te werken aan streaming diensten.

Ik kan concurrentie alleen maar toejuichen, ik ben geen Apple fan maar als hun muziek streaming product heel mooi is sluit ik niets uit.
Google pleurt zijn eigen diensten er ook bij... dus ook koppelverkoop dan?
Windows doet dat ook met groove music
Klopt... Apple is daar nooit enige in geweest.
Alhoewel Apple wel een groot aanbod heeft heeft elke aanbieder wel z'n voordelen en nadelen. Als Apple ietsje meer aandacht zou besteden aan wat ze aanbieden denk ik wel dat ze de grootste speler zouden kunne worden. Vooral met het aanbod wat ze al hebben op iTunes.

Nonetheless gebruik ik zelf google music omdat het beter aansluit bij de apparaten die ik gebruik ( Android, Windows ) maar als ik een Apple gebruiker zou zijn zou ik wel Apple music gebruiken
Ook daar hangt het inderdaad vanaf ja.
Ik heb bijvoorbeeld bijna alles van Apple... dus is Apple music fijner omdat het naadloos met elkaar verbind.
Vooral als spotify slecht werkt.
Een Microsoft kreeg vroeger een proces aan hun been omdat ze Microsoft Explorer mee installeerden bij windows. Terwijl andere vendors dat nu wel mogen doen... Idem nu met die allerhande apps die standaard op uw mobile OS staan, maar nu kan dat wel plots?
Dat vind ik persoonlijk ook een rare kwestie. Over standaard meegeleverde software hoort eigenlijk standaard een richtlijn voor gemaakt te worden.

Uiteindelijk als mensen de meegeleverde software niet gaan gebruiken word het al snel bloatware.

Eigenlijk leveren bijna alle fabrikanten hun eigen software mee op hun producten ( denk vooral aan laptops waar bloatware mee geleverd worden ) waardoor het volgens mij ( let op baseer dit op mijn eigen mening ) niet echt duidelijk is wat wel en niet meegeleverd mag en kan worden
Ik heb altijd al gevonden dat dat proces toen was om het oprukkende Microsoft een halt toe te roepen.
Nu heerst er meer verdeling op de markt en meer keuzes. Dus de mensen klagen minder zeker?
Of er uberhaupt klachten waren/zijn erover weet ik niet

Een beetje reclame kan geen kwaad maar als er services dubbel geleverd worden ( vooral bij Chinese fabrikant(en))
Kan het nogal verwarrend werken.

Ik als tweaker verwijder elk stukje software wat onnodig ruimte inneemt en root me telefoon standaard voor volledige controle

Draai overigens dualboot Windows en linux ( Windows voor standaard programma's linux voor gaming ) omdat dat gewoon stabieler ( naar mijn gevoel ) draait.

Heb in het verleden wel eens BSOD's gekregen door programma's die onnodig veel recources gebruikten en me hele laptop liet crashen

Als er een standaardisatie zou zijn zou je volgens mij veel minder het "monopolie" kunnen krijgen
Dit!

Ik heb vele jaren (3 betaalde, nog een half jaartje proef) een heerlijke ervaring gehad met Spotify. Fijne player, veel muziek, weinig klachten.

Maar afgelopen jaar is het verval hard gegaan.
- Authenticatie problemen op vakantie en daarna je offline telefoon leeg
- Maximaal 3 apparaten offline synchen - doe je iets fout zijn al je offline syncs weer weg
- Randomize problemen (favoring van diverse artiesten of nummers)
-Spotify's p2p-server die je gewoon niet kun disablen op het werk en daarom nu banned is
- Wijzigen van mijn playlists
- Wijzigen van nummer van Explicit naar censored versions (doet de uitgever, maargoed... het moest verboden worden :) )
- zoekfunctie en sorteerbare kolommen zijn al een tijdje verdwenen op diverse schermen.
- inconsistente ervaring op mobiel en online

Voor de achtergrondinformatie: Hier een post met linkjes erin naar bronnen/formumposts :)


Ik gebruik nu MediaMonkey. Deze kan ook synchen, lyrics, offline, mobiel, webinterface, te bedienen vanaf een android apparaat.

Ja, ik moet wel zelf mijn muziek kopen, maar voor 10 euro per maand kan ik stiekem _heel_ veel MP3's krijgen(soms zelf omzetten van, ja echt, een audio cd ;) ). En, niet onbelangrijk, die van mij zijn. Ook als ik stop met 10 euro per maand te betalen.
Naadloos samenwerken is iets wat sterk overdreven is. Apples dienst werkt verre van perfect en dat is algemeen bekend.
Gebruik nu een tijdje apple music, vind het offline beschikmaar maken van nummers eenvoudiger dan met spotify..
Anoniem: 455646
@Yintha20 oktober 2015 09:59
Me 2... bij Spotify moet ik dat per nummer doen... terwijl Apple Music zelfs per play list alles off-line zet.
Ehh, niet waar. Ik zet juist altijd playlists offline weg bij Spotify. 8)7
Anoniem: 455646
@spokje20 oktober 2015 10:09
Bij mij werkte dat niet... en moest ik per apparaat opnieuw doen.
Ja best zeker, niet? Op mijn pc hoef ik geen offline bestanden, op mijn laptop ook niet direct en op mijn smartphone wel. Ik vind het net goed dat je per device de kwaliteit kan kiezen en al dan niet offline kan werken. Op mijn gsm staat ook meer workout (voor fietsen) muziek die ik zeker niet hoef op mijn pc.
Anoniem: 455646
@Gwenau20 oktober 2015 11:43
Ik wil dat juist wel... je hebt niet altijd internet omdat er ook storingen kunnen optreden en bij Ziggo komen die storingen vaak genoeg voor.
Is vaak genoeg niet wat overdreven?
Nee, verre van zelfs ;-)
uhh ...ik denk dat t misschien aan jou ligt oid hoor, maar ik heb in 2 jaar ziggo gebruik misschien 2 of 3 storingen gehad, ook nog eens van korte duur (op één na meen ik mij te herinneren dat was iets langer). Z
Anoniem: 455646
@majic21 oktober 2015 09:04
Lol... kabels zijn door Stinko aangelegd.
Als er geen Noord-Korea heerste in dit land was ik allang overgestapt.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 455646 op 21 oktober 2015 09:05]

O je bedoelt per apparaat...mja ik gebruik maar 1 apparaat die ik onderweg bij me heb dus daar heb ik alleen mn playlists offline.
Anoniem: 455646
@spokje20 oktober 2015 11:43
Klopt idd en als je per apparaat alles opnieuw moet doen, ben ik wel snel klaar mee.
Ik zeg ook dat ik nummers offline beschikbaar maak, niet playlists :)
En ik reageerde op Imade :P
Algemeen bekend? Waar?

Geen priblemen mee namelijk.
Of het komt door het feit dat Apple Music standaard is meegeleverd bij elk iOS device met iOS 8.4 of hoger. De stap om 3 maanden te proberen is zo gezet als je €10 of Credit Card hebt op je account. Dus je zou ook kunnen stellen dat Apple Music gebruikers bekend maakt muziekstreamingdiensten, die dat voorheen nog niet hadden geprobeerd.

Oogkleppen is misschien te snel geconcludeerd. Er zijn nou eenmaal gebruikers die niet goed op de hoogte zijn met wat er in de markt speelt. Dat jij en ik nou beter weten... ;)
dat jij en ik niet beter weten... man toch. Ik heb de hele zooi eens uitgeprobeerd, en de ene werkte wat beter dan de andere. Ook kostprijs is niet onbelangrijk. Nu heb ik Apple Music, en dat is een gezinsabonnementje. Wat Apple niet heeft kan ik zelf opladen (doet ie zelf vanuit mijn bibliotheek, maar die is nogal groot dus daar had die eerst wat problemen mee).
Ik kan dus eigen muziek online zwieren, automatische playlist genereren, zoeken, top xx afspelen, vragen om de 10 meest gedraaide nummers uit de top 40 in 2008 te spelen,... en dat alles kan ook voor offline beluisteren op mijn apparaten gezet worden (of die van mijn gezin).
Wel, dan heb je het toch allemaal gehad zeker, niet?

Alleen albumherkenning en raggen loopt soms niet helemaal 100%, maar met CD's in de speler, ript het programma alles netjes naar mijn backup schijf, en voegt tegelijk toe aan mijn lokale iTunes bibliotheek plus aan mijn online muziekcatalogus.
Iemand van de concurrentie die meer biedt, en/of voor minder geld?
Dan heb je blijkbaar goed je huiswerk gedaan dat je op Apple Music bent uitgekomen, en dus ook weet wat andere diensten bieden voor het geld. Maar voor een bepaald percentage gebruikers is Apple Music de eerste dienst die ze gebruiken en/of is men niet geinteresseerd in wat er nog meer is. Ik heb net als vele andere Nederlanders Spotify bij KPN. Toen ik de proefperiode bij Apple Music was gestart heb ik mijn Spotify account aan iemand anders in mijn huishouden gegeven in de veronderstelling dat het toch een proef was. Eigenlijk ben ik -nadat de meeste bugs geplet waren- best tevreden over Apple Music dat ik voorlopig nog wel blijf verlengen.
misschien tijd dat spotify een klacht indient tegen Apple op EU niveau omdat ze het er standaard bij leveren. net als een browser op MS :)
Dat gaat niet gebeuren want Apple heeft bij lange na geen monopolie. Microsoft had >90% marktaandeel. Apple heeft als ze geluk hebben 20% marktaandeel.
Anoniem: 455646
@d3x20 oktober 2015 09:22
Dat mag gewoon hoor, Apple heeft geen monopoly en oo de muziek streaming markt komt Apple pas net kijken.
Anoniem: 118226
@d3x20 oktober 2015 09:18
Apple met een marktaandeel van 7% op de desktop en 11% op mobile tegen Microsoft destijds met een marktaandeel van meer dan 90% op de desktop.

Ik hoop dat je zelf ook het verschil ziet en dat daarmee een aanklacht totaal onzin is.

(ik kan er een paar procent naast zitten, geen zin op op te zoeken. de verhoudingen kloppen wel ongeveer)
Anoniem: 118226
@d3x20 oktober 2015 09:32
Nee. De rechtszaak ding er over dat mensen geen keuze hadden. Je was verplicht Windows te gebruiken want dat was het enige systeem waarvoor alle software beschikbaar was. Dan is er sprake van een monopoly en dan bestaat het gevaar dat de monopolist misbruik maakt van zijn machtspositie.

Daar ging de rechtszaak over.

Nu Apple. Geen monopolist op dit gebied. Dus kan daar ook geen misbruik van worden gemaakt, dus geen rechtszaak.
Anoniem: 455646
@d3x20 oktober 2015 09:57
Zolang Apple geen heerser is (dus meer dan 55% van de markt)... gelden er zachtere regels waardoor dit gewoon mag.
Ik denk dat je toch beter nooit rechten gaat doen want dat is helemaal niet verboden in de EU. Wat verboden is in de EU is misbruik maken van je monopoly maken. Apple heeft geen monopoly dus kunnen ze er ook geen misbruik van maken.
Goed dat je het meld. Was nog vergeten om mijn abo op te zeggen na de proefperiode van 3 maanden. Gelijk even geregeld.
Als ze eerder wisten dat ze zoiets wilden en dat het er is in de vorm van spotify hadden ze het vast eerder geprobeerd. Heeft echt niets met oogkleppen te maken.

Bij een iPhone word je er met je neus opgedrukt. Dus dat soort mensen, onbewust van dat zo iets bestaat, zullen eerder aan Apple blijven plakken. Anderen aan spotify.
Anoniem: 463321
@gjmi20 oktober 2015 09:15
Als iemand reageert met 'Oja dat is ook zoiets' dan heeft men er al van gehoord voordat Apple hen er met de neus op moet drukken.
Ja en dan?. Het geeft net aan hoe hard spotify gebruikers met oogkleppen oplopen zou ik zeggen. Er zijn tig streaming diensten en spotify was zeker niet de eerste dus als iemand reageert met "dat is ook zoiets" reageert mijn correct. Eén van de zovele streamingsdiensten.

Ik ken spotify al langer en nooit gebruikt omdat het niet in mijn eco systeem past. Gelinktt was aan Facebook en dergelijke en daarmee al direct een dienst om ver van weg te blijven. Heeft dus niks met oogklippen te maken gewoon met wat je wel of niet wil op je telefoon.
Herkenbaar, elke tablet is bijvoorbeeld een iPad.
Mijn HTC One was volgens sommigen 'de nieuwe iPhone'.

95% van de mensen weet dat gewoon niet. Ze roepen maar wat omdat ze vaag er iets van weten. Dit is overigens standaard menselijk gedrag.
Dat gebeurt niet alleen met Apple-producten. Genoeg mensen die elk navigatie-apparaat een TomTom noemen.
Als mensen zo snel je One als iPhone zien dan waarom zwemt HTC nu niet in het geld?
mensen zien HTC one.
"oh, das een mooie iPhone"
loopt naar de winkel.
"mag ik zo'n mooie iPhone"

ik denk niet dat zo'n verhaal in het voordeel is van HTC....

Wel herkenbaar, vrienden van me hebben weken hun zoontje moeten vertellen dat hij een tablet vast had en niet een iPad. Want iPad = tablet maar tablet != iPad
Dan mag ik even zeggen dat dat zoontje een van de best opgevoedde kinderen is die ik ken, maar inderdaad is het jouw recht om een conclusie te trekken uit een enkele zin uit een reactie op een techsite. maar dan zou ik eerder medelijden hebben met jou misschien? mensen die te snel een conclusie trekken, daar word ik gefrustreerd van.

Wat ik bedoelde te zeggen is dat als je bekend bent met al deze materie dat je het verschil wel weet tussen een merk A en merk B. En dat een tablet niet automatisch een iPad is maar dat je mensen tegen komt die dat verschil niet kennen en in hun benaming de fout in kunnen gaan.

Als een kind zou zeggen dat mensen lekker gaan batavussen in plaats van fietsen zou je ze ook corrigeren, maar blijkbaar is een kind uitleggen dat een tablet een tablet is opeens niet toegestaan, zelfs als hij geen iPad vast heeft.
Dat kan je van elke dienst zeggen. Schijnbaar heb jij eerder moeite met het feit dat een apple Music gebruiker er enthousiast over is.
Apple Music is ten dele gelijk aan Spotify, net zoals Spotify met Rdio etc.
Maar er zijn wel een paar unieke features, zoals de integratie met iTunes Match en het beschikbaar maken van je eigen muziek welke niet in de store zijn te vinden. Integratie met iTunes en de goede integratie met o.a. Siri.
Daarnaast is de Genre en Radio functie een groot verschil met Spotify.

Dus misschien hebben ze helemaal geen oogkleppen op?
De Spotify app staat steevast hoog in de Appstore hitlijst, ook nu nog, sinds de Apple streamingdienst op de markt is. Je aanname (Apple gebruikers met oogkleppen) lijkt me daarom onzin.
Anoniem: 455646
@Boy20 oktober 2015 09:19
Ik gebruikte Spotify maar vind Apple Music stabieler. Spotify heeft echt 0,0 syncing kwaliteit. Overal hetzelfde actie uitvoeren. Bij Apple is get knopje op goekeuren zetten, inloggen en hoppa.
Wat bedoel je daarmee? als ik inlog bij Spotify kan ik in een klik mijn afspeellijsten afspelen hoor. Snel gemaakt via de pc, makkelijk af te spelen via de telefoon.
Anoniem: 455646
@royb321 oktober 2015 09:04
Niet als ik ze overal oonieuw moet maken.
Meh, hier een ex-Spotify gebruiker, die ook Tidal en enkele andere diensten heeft gebruikt en nu op Apple Music zit. Met die oogkleppen valt het wel mee.

Voor mij twee eenvoudige redenen:
- Beats One en de diverse Playlists maken het "ontdekken" van muziek makkelijker. Spotify heeft ook Playlists maar die van Apple zijn - naar mijn smaak - zorgvuldiger samengesteld.
- Kopen, kopen, kopen. Dit kon vroeger met Spotify ook, maar nu niet meer. Als ik een nummer of album er goed vind wil ik het gewoon met een simpele klik kunnen kopen. Er komt een moment waar ik wat ouder ben en nieuwe muziek mij minder interesseert. Dan wil ik kunnen teren op een opgebouwde collectie en niet nog elke maand blijven betalen voor diezelfde oude nummers.
En in ieder geval in Nederland krijgen veel mensen Spotify samen met hun internet. Ik ook dus ga ik niet nog eens geld betalen voor Music van Apple. Maar heb zelf ook wel het gevoel dat ze aan de grens komen van wat mensen er nog voor over hebben. Apple Music zal echt wel blijven en het niet slecht doen maar gaat niet de grootste speler worden gok ik.
In combinatie met de normale iTunes is Apple op muziek gebied de grooste speler en zal dat naar verwachting ook wel blijven. Qua omzet en winst hebben ze eigenlijk geen concurrentie.
Spotify is een draak van een programma en trekt de accu van mn arme macbook in no-time leeg. Ook vind ik de software lelijk zwart/groen, maar dat is een smaakkwestie. Apple Music is echt zo slecht nog niet maar ook verre van perfect.
Vergeet niet dat je via KPN gratis spotify krijgt
Precies, ik had die activatiecode gauw tussen de post gepikt. Pa vroeg nog, Spotify, dat is gratis toch? Die luistert nu lekker met reclame. }>
Ik ben zelf overgestapt van Spotify op Apple Music, omdat er gewoon veel meer van de grote artiesten beschikbaar is. Nieuwe albums duren vaak een eeuwigheid (jaar+) voor deze eindelijk eens op Spotify terecht komen (Rihanna, Taylor Swift, etc)

Apple Music heeft het gewoon wel allemaal.

Hou je meer van kleinere - indie - artiesten, dan is Spotify waarschijnlijk een betere keus voor je, want daar zitten er veel meer van op Spotify dan op Apple Music.

[Reactie gewijzigd door Bosmonster op 20 oktober 2015 09:42]

Wie luistert er dan ook Taylor Swift en Rihanna ;) maar ik moet zeggen dat het enige album wat ik tot nu toe gemist heb op Spotify is de nieuwste van Dr. Dré. Dus getorrent en erachter gekomen dat het best wel een rukalbum is (mijn mening) en dus niet erg dat die Apple exclusive is.

Die versplintering is niet goed imo, dat artiesten nu slechts bij een bepaalde muziek service zitten. Terwijl ze allemaal een tientje per maand kosten. Boycotten die artiesten imo :P maar daar zal ik wel de enige in zijn.
Boycotten klinkt leuk, maar daar heb ik mezelf meer mee dan de dienst. Ik wil gewoon muziek luisteren namelijk.

Ik vind het gewoon storend dat ik een leuk liedje hoor op de radio bijvoorbeeld, hem opzoek op Spotify en erachter komt dat het album, dat al een jaar uit is, er in z'n geheel nog niet opstaat.

Dat is me al meermaals overkomen en dan begin je je serieus af te vragen waar je 10 euro/maand voor betaalt.
Ik daarentegen kom ik weer bijna niet tegen (eigenlijk gewoon nooit) dus het is maar net waar je naar luistert. En als je artiesten blijft luisteren die een exclusief contract hebben met streamingdienst X dan maak je de markt in mijn ogen kapot. Het gevolg is namelijk dat je straks diverse artiesten hebt die alleen bij bepaalde diensten te luisteren zijn terwijl je in principe elke artiest overal zou moeten kunnen luisteren.

Laat de diensten maar concurreren op gebruikerservaring, service en kwaliteit in plaats van op exclusiviteit.
Dat is echt onzin, de enige albums die niet op Spotify verschijnen zijn die van de geldgraaiers. Laten die nou net wel bij Apple Music beschikbaar zijn? Toevallig?
Je noemt het onzin en bevestigt vervolgens wat ik zeg? Of je het nu geldgraaiers noemt of artiesten, albums komen vaak met flinke vertraging pas op Spotify. Vaak pas op het moment dat het hele album al niet zo relevant meer is.

[Reactie gewijzigd door Bosmonster op 20 oktober 2015 09:41]

Anoniem: 455646
@Devroet20 oktober 2015 10:03
Wie weet wilt Spotify minder betalen dan Apple... wat zou jij doen dan?
Stel Baas a bied jouw minimum loon
Baas B bied jouw het dubbele aan... voor welke kies jij?
Spotify, Noch iTunes heeft anders geen van de volgende niet-geldgraaiers Peach-On my Own (Klubbheads Tribal Dub Mix), Nush- U Girls (Look So Sexy), Tank -Can you feel the Base, Andy Montanez - Tan Bella om maar een paar te noemen die ik graag luister....
Ik ben een van die betalende gebruikers. Ik vind Apple Music een stuk prettiger werken dan Spotify. De interface is meer wat ik gewend bent van OS X en iOS en dat vind ik erg prettig.
Er zijn wel wat zaken die verbeterd kunnen worden maar voor iedereen die zijn ei kwijt moet, doe het op de feedback-pagina van Apple en niet als frustratie op Twitter.
Ik heb hem inmiddels opgezegd omdat het gewoon niet werkt. Dan maar wat mindere UI met Spotify maar dat werkt tenminste wel.
Wat werkt er niet aan? Ik vind het heerlijk werken, namelijk, en goed ook!
Kan je ondertussen al swipen tussen nummers ? Vond het hopeloos als m'n iphone in de cradle in de auto zat en je wilt even naar het volgende nummer, dat kan blind met spotify.
Dan hebben ze eindelijk een groot scherm, dan moet je gaan zitten priegelen met een paar forward/backward knopjes, ontgaat me volledig.

Daarnaast was(/is?) apple music erg traag, zit toch een paar seconden te wachten voordat je muziek begint.
Daarvoor heb je stuurwielbediening :+ . Nee zonder geinen, vind dat inderdaad wel een handige feature van Spotify, maar ik gebruik sowieso altijd stuurwielbediening en telefoon scherm uit.
Stuurbediening werkt helaas bij mij niet.
Wat voor auto heb je? En heb je alles af-fabriek? En welke telefoon?
Ik zelf gebruik de iPhone 6, en auto fabrikanten zorgen altijd voor goede integratie met iOS standaarden. Ik had dat destijds met mijn HTC One M7, kon ik geen informatie op het scherm tonen van de auto (BMW), maar wel vooruit en achteruit, maar nu heb ik iOS op de iPhone 6, en werkt alles perfect, seek, forward, backward, telefoon opnemen, Siri gebruiken, weergaves op het scherm enz.
BMW. Stuurbediening werkt alleen met muziek die lokaal op mn iphone staat, als ik spotify gebruik en dan via mn stuur bedien, dan springt ie naar het volgende nummer die lokaal staat, heel irritant. Gebeurd overigens ook met apple music. Bij spotify staan een berg klachten hier over.
Hmm bij mij werkt het ook met Spotify, en krijg ik ook gewoon de nummers in beeld die ik in Spotify gebruikt. Dit komt mede doordat Spotify gewoon de reguliere audio API's van iOS gebruikt. (Als iets muziek af speelt, of een film, gebruikt het altijd de standaard mediaplayer API's van het OS, waardoor het ook altijd met AirPlay en altijd met de media output werkt van de telefoon. En dat werkt bij mij allemaal probleemloos.
Voor het switchen in de auto tussen nummers zit ik niet aan mijn telefoon, dat vind ik niet heel erg safe. Ik gebruik Siri in de auto om tussen nummers te switchen, voordeel is dat ik mijn aandacht bij de weg kan houden. Ik gebruik zelf geen spotify dus ik weet niet hoe die integratie daarme is met Siri.
Jij weet dat je dan beboet kan worden? (artikel 5 is een kapstok artikel)
Wat een ideale schoonzonen zitten hier...
Als ik swipe dan word ik echt niet beboet, heb mn telefoon niet in mn hand.
Couldn't agree more. Verscheidene studies hebben uitgewezen dat met je smartphone bezig zijn achter het stuur heel erg gevaarlijk is. Was er zelf van verrast dat het zo erg was. Blinde acties zoals next op een stuur, maakt niet uit, maar telkens als je je ogen op je smartphone focust, zijn gevaarlijke seconden waar veel in kan gebeuren (te laat remmen, een bocht missen, iemand niet zien invoegen edm.).

OT: geen idee. Heb geen iDevice. Redelijk tevreden van gebruiksgemak van spotify. De app op zich is inderdaad niet heel erg stabiel en niet altijd even intuïtief maar denk niet dat ik snel spotify ga opgeven (al mag er wel wat meer alternatieve muziek in).
Ik doe blinde acties op mn scherm, dat is plotseling het einde van de wereld ?
Als je dat kan zonder naar je scherm te kijken, is het geen probleem. Het is pas een probleem als je je aandacht verliest door naar je scherm te kijken. Zo kunnen velen blind sms'en maar kijken ze toch steeds even vooraleer te verzenden of lezen ze binnenkomende berichten. Dat is absoluut levensgevaarlijk.
Ik rij al 22 jaar zonder aanrijding, jij ?
Werkte inderdaad allemaal prima, maar Spotify ook, en het was de moeite niet waard om alle playlists over te zetten. Bovendien ben ik redelijk enthousiast over de Running-functie en de Discover Weekly playlist van Spotify. Dus Apple Music toch maar opgezegd.

Ik denk dat Spotify hier in Europa een goeie voet aan de grond heeft, bestond natuurlijk ook al jaren. In de US zou Apple Music uiteindelijk wel eens de grootste kunnen worden. Ik vind 6,5 miljoen betalende gebruikers veel voor slecht 4 maanden beschikbaar. Maar ik ben wel benieuwd naar de geografische verdeling.
Spotify is er bij mij direct uit gevlogen toen Apple Music uitkwam. Playlists maak ik wel opnieuw.
En waarom precies als ik vragen mag? Wat doet Apple Music beter?

Nu heb ik geen iDevice dus voor mij is her sowieso niet beschikbaar, maar ik gebruik Spotify op veel meer devices. Zoals mijn desktop (met Windows, dan is iTunes een draak), op mijn werk via de webplayer, mijn Smart TV en mijn Playstation 4 aan de 'domme tv'. Dat heeft Apple Music niet.

Bovendien heeft Spotify met Running en Discover Weekly ook functionaliteit die Apple Music niet heeft. Plus een groter muziekaanbod, misschien wel het belangrijkste :)
Anoniem: 455646
@Richh20 oktober 2015 09:54
Syncing is bij Spotify niet eens een 1 waard als cijfer.
Overal moet je alles opnieuw doen... maar dan ook alles.
Bij Apple Music ging alles in 1 keer goed.
Hoe bedoel je dat? Ik vind het juist ideaal dat al mijn afspeellijsten en favorieten overal beschikbaar zijn - dat is toch precies wat je wil? :P
Anoniem: 455646
@Richh20 oktober 2015 11:46
Als ik bij spotify een afspeellijst maak... dan moet ik diezelfde handeling opnieuw uitvoeren op mijn laptop.
Terwijl syncing aanstaat.
Gaat nooit foutloos met spotify.
Dat vind ik heel gek, want bij mij gaat dat toch echt 100% vanzelf. Het is een van de superhandige dingen aan Spotify, waarom ik het juist zovaak gebruik... :S
Ik heb (als lichte Apple fan door professioneel vlak) Apple Music een meer dan goeie run gegeven, maar stootte (zoals je hierboven ook zegt) steeds op dingetjes die ik dan net beter vindt werken in Spotify. Het enige wat me nu nog bij Apple Music over de streep kan trekken zijn de playlists die door Beats 1 Radio samengesteld zijn, want Beats is echt een vol schot in de roos.
Precies dit is inderdaad voor mij ook de reden dat ik voor Apple Music kies. Die Beats lijsten zijn echt TOP en zoals jij al zegt een schot in de roos! Oh en misschien het hartjes systeem met het "aanbevolen voor jou" (al mogen ze wat mij betreft het "maak kennis met" weglaten aangezien ik niet zit te wachten op 10x dezelfde artiest, maar dat zal persoonlijk zijn.)
Agreed! Die "Maak kennis met" lijsten stoppen ook gewoon nadat je ze hebt afgespeeld, waar Spotify gewoon op "Genius" manier gerelateerde muziek voorschoteld. Veel logischer.
Beetje off-topic, maar op iDevices is iTunes ook nog steeds een draak van een programma hoor.
Ik heb een iPad, iPod en een MBP en iTunes staat 1x in het jaar aan?

Het is misschien een leuk programma als al je muziek aangekocht is in iTunes maar ik vind het vervelend en speel muziek er niet mee af.

Omdat ik geen iPhone heb vind ik Apple Music minder interessant dan Spotify, maar in de periode die gratis was heb ik niet echt iets wereldschokkends opgemerkt waardoor ik plots apple music zou willen.

[Reactie gewijzigd door DaemonAngel op 20 oktober 2015 10:08]

Muziek speel ik juist met iTunes af omdat het prima werkt.
Wat mij betreft het aanbod. Alles wat in iTunes staat :9
Wat staat er niet op Spotify en wel in iTunes? Volgens mij staat er namelijk meer op Spotify dan op iTunes ;)
Apple is bezig met Apple Music wel breed inzetbaar te maken. Ik gebruik het niet, maar dat is puur omdat ik met m’n vriendin samen één Spotify account gebruik, zij weet wanneer ik in de auto zit dan blijft ze eraf, en andersom. Maar Apple Music komt straks eerst naar de Sonos apparaten, receivers, en Android. Dus ze willen het uiteindelijk wel breed inzetten.
bij mij is het zo traag

het volgende nummer(bij doorspoelen) bij spotify speelt direct af bij Music kost het wat moeite..
Verder het ontdekken van nieuwe muziek werkt fijner bij spotify
Zoals ik hieronder ook al vermeld heb:
xleeuwx in 'nieuws: Apple Music heeft 6,5 miljoen betalende gebruikers'

Het voelt gewoon of Apple Music gewoon niet af is. Dat merk je aan alles in die app, ze zijn nog aan het zoeken wat ze nu graag willen en maken daardoor af en toe rigoureuze veranderingen.
Heerlijk, die mensen die altijd maar roepen dat iets niet werkt maar niet vertellen WAT er niet werkt. Kom eens met argumenten zodat anderen er ook wat aan hebben.
Ik werk er sinds dat het uit is mee, en er zijn meerdere dingen gebeurt en gebeuren nog steeds dingen met Apple Music wat niet hoort.

Het voelt gewoon of Apple Music gewoon niet af is. Dat merk je aan alles in die app, ze zijn nog aan het zoeken wat ze nu graag willen en maken daardoor af en toe rigoureuze veranderingen. Daarnaast zijn er nog wel wat dingen zoals:

Itunes / music app loopt vast:
Als ik na een tijdje weer terug achter me mac kruip en wil me muziek aanzetten moet ik eerst itunes uitzetten en weer aanzetten anders kan ik geen enkele muziek afspelen. (zelfde in music app op IPhone).

Alle Offline muziek in een keer weer weg:
https://discussions.apple.com/thread/7104724

En omdat ik nou toevallig net een nummer van artists x heb geluisterd betekend niet dat ik fan ben en alle nummers van artists x in de jongen jaren wil horen. Daarnaast is het aanbod kwa afspeellijsten kaal.
Prettig ja? Ik heb het een tijdje in de proefperiode gebruikt en vond het een rommeltje die hele opzet. Heb dan ook nooit muziek geluisterd via de muziek app dus begrijp de logica niet achter al die subschermen.
Wat dat betreft zit dat bij Spotify een stuk overzichtelijker in elkaar.
Ieder z'n smaak :)
Overigens mis ik binnen Apple Music wel het doorlinken wat Spotify wel goed heeft. Je kunt heel onlogisch van een nummer in de playlist ofzo niet naar het album of de artiest... |:(
ik ben er wel blij mee maar erken ook dat er zaken nog niet goed zijn. Zoals het sorteren van playlists wat nog niet pak, pas in de volgende release. Erg dom, maar goed.

Ik verbaasde me ook dat je niet snel naar album of artiest kon gaan. (in iOS!)

Maar....ik heb denk ik niet goed gekeken (en jij misschien ook niet) want het kan wél.
Als je op een nummer in de playlist staat druk je op die drie puntjes naast het nummer. bovenaan die lijst die opkomt zie je de naam van het nummer, de artiest etc.

Wat ik toen niet zag (en jij nu ook nog niet?) was dat er rechts naast de naam van het nummer e.d. een pijltje naar rechts staat! Als je daarop klikt kom je op de cd en daar kun je niet alleen de nummers luisteren maar ook op de naam van de artiest klikken.

Dit werkt ook bij de balk die onderaan het huidige spelende nummer toont: ook daar kun je op die drie puntjes drukken en daarna op het pijltje naar rechts.

Even daargelaten of het handig is dat het zo werkt natuurlijk! :)
Anoniem: 701590
@iAR20 oktober 2015 16:52
Weet je dat zeker ? Als ik een nummer zoek heb ik onderin ook nog de optie om het hele album te tonen en de artiest kan je ook gewoon vinden als je erop klikt.

Dit heb ik net even getest op mijn macbook pro en op een windows desktop. Misschien dat deze functie niet op een iPhone of iPad is?
Er is best nog wel wat op de interface aan te merken, maar de groepering van Radio, Voor jou, Muziek bibliotheek etc. vindt ik juist wel erg logisch.
Het is een eerste versie, maar er even er mee werken en je weet gewoon alles te vinden.
Sommige zaken zitten nog iets teveel verstopt. Blijft er ook wat over voor een volgende versie. ;-)

De persoonlijke muzieklijsten, genre en de Radio functie zijn wat mij betreft de grote pluspunten t.o.v. Spotify. Muziek hebben ze beiden voldoende, maar Apple music sluit bij mij beter aan met hun persoonlijke lijsten. Integratie met iTunes Match en persoonlijke bibliotheek maakt het voor vele iTunes gebruikers ook een stuk prettiger.
ik heb juist precies een hele tegenovergestelde ervaring/meining.

vind het onoverzichtelijk en een stuk minder fijn dan Spotify.
Het heeft inderdaad meer weg van OSX/iOS en past er goed bij maar imo moet het nog teveel veranderen wil het voor mij spotify kunnen vervangen.

Ik denk persoonlijk dat er ook nog wat abbonees tussen zitten die vergeten zijn hun proeftijd op te zeggen (zo was ik er bijna 1 van :P) het scheelt dat ik een agenda punt had gemaakt het op te zeggen maar anders was k vrolijk gaan betalen.
Je moet de verlenging ook direct uitzetten hea :P. Het mooie is namelijk dat proef abonnementen direct stopgezet kunnen worden zonder dat je de proef periode kwijt bent. Werkte ook zo met netflix.
En daar zit ik dan met Deezer met een T-mobile abonnement. Iemand die dit ook heeft?
Heb ik ook en bevalt me goed. Gebruik Deezer op mijn Android tablet, mijn Windows Phone en mijn iPod. En dan zit ik meteen aan het maximum aantal devices waarop je het offline kunt gebruiken. Gelukkig kan ik het wel daarnaast nog online gebruiken op mijn Logitech radio (squeezebox) waar ook een app voor beschikbaar is.
En al die mogelijkheden zie ik Apple niet leveren.
Ik heb precies dezelfde combi. Weinig te klagen over Deezer. Goede geluidskwaliteit, redelijk soepele app, aardig aanwezig aanbod. Al kan dit zeker uitgebreider, daar ik regelmatig een nummer niet kan vinden helaas (of het met een cover moet doen..). Samenstellen van playlist is easy, heel album synchroniseren is easy, enige wat ik irritant vind is dat je om de zoveel tijd opnieuw moet inloggen (tenminste, ik dan, op m'n iPhone). Ik heb ook de Deezer app op m'n PC (Win10), gebruik het regelmatig.

Ik was vroeger altijd van ''Spotify? Deezer? Rot toch op, ik heb al m'n muziek al''. Maar het maakt het ontdekken van nieuwe muziek toch een stuk aangenamer. Al weet ik niet of ik het over een jaar (wanneer mijn abo afloopt) het ga verlengen. Het nadeel is namelijk dat hoe langer je bij zoiets blijft, je er meer ingeweven wordt. Hele playlists etc, ik moet er niet aan denken alles los aan te schaffen, of illegaal binnen te harken. Maar blijf je langer lid, graaf je jezelf alleen maar meer in, en word je afhankelijk van hun vraagprijs en aanbod.
Anoniem: 455646
@Rockvee220 oktober 2015 10:05
Deezer... daar ben ik niet happig om.
Iemand die ik ken kon er met moeite vanaf komen.
Misschien had Apple de implementatie van Apple Music eerst af moeten maken. Eerst software voor alle platformen af maken, daarna Apple Music grootst aankondigen.
Ik denk niet dat Apple die 100 miljoen betalende gebruikers gaat bereiken...
Mee eens. Apple Music heeft bij veel gebruikers een puinhoop veroorzaakt in hun muziekbibliotheken, vaak ook icm iTunes Match. Verkeerde albumhoezen, metadata, drm nummers ipv drm vrij van originele muziek.

Ik gebruik(te) Spotify en had daarom geen iTunes muziekbibliotheek meer. Daardoor had ik geen last van bovengenoemde problemen. Wel bugs in de app zelf zoals afspeellijsten maken dat niet lukte, nummers die niet af wilde spelen of knoppen die niet functioneerden. Maar sinds ik iOS 9.x.x (beta) draai(de) zag ik de app steeds beter worden en eigenlijk heb ik nu niet echt meer iets te klagen en ben ik voorlopig klant :D
... drm nummers ipv drm vrij van originele muziek.
Dat was al snel opgelost.
Ik ben een tevreden spotify gebruiker, heb geen idevices, dus ik hoop stiekum dat apple hier niet al teveel succes mee behaalt. In it-land is spotify natuurlijk niet opgewassen tegen de Apple's van deze wereld. Goed, het verschil is groot nog.
Ik luister trouwens steeds meer naar http://somafm.com. Community radio uit de states, geen ads, afhankelijk van de luisteraars. Lekker grassroots, internet vanaf de grond :)
Grappig, luister ook veel somafm, wel veel smeekbedes om donaties ;) heb wel wat overgemaakt want die gasten hebben veel goede channels.
Laten we vanaf 1 november weer kijken hoeveel betalende gebruikers er zijn. Veel mensen vergeten namelijk hun automatische verlenging uit te zetten
Dat zullen echt niet grote getallen zijn. Je wordt namelijk heel netjes gewaarschuwd voor de bewuste datum, je moet wel heel bewust je mail negeren om niet op de hoogte te zijn van de automatische verlenging.
Ik heb Apple Music zelfs niet uitgeprobeerd, simpelweg omdat het op de de desktop via iTunes werkt. Ik krijg hoofdpijn als ik die applicatie opstart, wat een bloat!

Spotify voldoet prima en heeft een native app op de desktop die voornamelijk één ding doet: muziek in de cloud beheren.
ik vind spotify persoonlijk beter, discover weekly is geweldig en vind het super dat ik mij ook kan abonneren op playlists van anderen
Enige reden voor mij om Apple Music te gebruiken is dat ik met mijn Pioneer autoradio door de playlisten en nummers kan scrollen. Spotify intrigeert helaas minder goed met mijn radio.
Het grote voordeel van Apple music is toch wel het gezinsabonnement. Hier wordt het gebruikt door 4 personen. Voor apple music gebruikte 2 van de vier spotify waarvan één af en toe een betaald account had. Nu apple music is er is wordt het door diezelfde 2 fanatiek gebruikt, maar hoor ik ze wel klagen over de app. Ze vonden/vinden spotify prettiger werken, maar ja apple music is goedkoper. (in dit geval).
Zelf gebruik ik het mondjes maat. Het werkt, maar af en toe heb ik toch wel rare klachten van missing afspeellijsten, of afspeellijsten die toch niet offline beschikbaar zijn ondanks dat ik dat (dacht ik) zo heb ingesteld. Voorlopig gebruik ik het nog en ben ik eigenlijk een nieuwe gebruiker (had geen betaald spotify account)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee