Ongeveer 11 miljoen mensen proberen Apple Music uit in eerste maand

Apple Music heeft na iets meer dan een maand 11 miljoen gebruikers. Dat heeft de fabrikant bekendgemaakt. Iedereen zit nog in de probeerperiode, waardoor het onbekend is hoeveel gebruikers uiteindelijk overgaan naar de betaalde versie.

Apple heeft als doel om 100 miljoen abonnees bij elkaar te krijgen, meldt de Amerikaanse krant USA Today. Gebruikers van iPhones en iPads kunnen over op Apple Music als zij iOS 8.4 of iOS 9 gebruiken, updates die na een week al op 40 procent van de actieve iOS-devices stonden. Daarmee staat iOS 8.4 of iOS 9 op naar schatting enkele honderden miljoenen apparaten.

Concurrent Spotify heeft volgens de laatste cijfers 75 miljoen actieve gebruikers, waarvan er meer dan 20 miljoen betalen. Apple Music heeft nog geen betalende gebruikers. De fabrikant geeft elke klant een proefperiode van drie maanden, waarna gebruikers ervoor kunnen kiezen om te betalen of met de dienst te stoppen. Niet alleen gebruikers van iOS kunnen de dienst proberen, hij werkt ook met de nieuwste versie van iTunes op Windows en OS X. Een Android-versie volgt dit najaar.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

06-08-2015 • 10:28

131 Linkedin

Reacties (131)

131
130
101
4
0
0
Wijzig sortering
Anoniem: 404283
6 augustus 2015 10:43
Nu het gratis is, is het logisch dat iedereen het wel eens even probeert, zal het zelf misschien ook wel eens bekijken en dus ook onder de gebruikers gerekend worden. Kans dat ik een betalend abonnement erop zal nemen is echter redelijk onbestaand. Die 100 miljoen abonnees zie ik eerlijk gezegd niet zo snel gebeuren, tenzij ze daarmee trial accounts bedoelen.
Daarom heeft spotify ook 75 miljoen abonnees, maar het gaat niet om die 55 miljoen die niet betalen. Die 20 miljoen betalende abonnees leveren nog steeds niet genoeg geld op om het bedrijf eindelijk eens winstgevend te maken ....

Ik vind een beetje concurrentie prima, hoop alleen dat de artiesten niet de dupe worden van de concurrentie.

Merk wel dat er steeds meer incomplete albums op spotify terechtkomen, maar misschien ligt dat aan mijn smaak...
Ach, schijnbaar wordt er nog altijd in deze bubbels geloofd. Twitter heeft ~302 miljoen actieve gebruikers en maakt nog altijd verlies. Sinds 2006, dus al 9 jaar, is er geen winst gemaakt. Desalniettemin wordt het bedrijf een waarde van 15.5 miljard dollar toegewezen, knap voor een bijna decennia lang verlieslijdend bedrijf.
Deels off topic, maar hoe worden hun rekeningen dan betaald? Datacenters, lonen,.. etc?

Investeren dan werkelijk zoveel mensen daar (nog) in?
Zie jij een andere mogelijkheid? Het geld moet ergens vandaag komen. Zoals PV85 hieronder aandraagt geven hun investeerders hen inderdaad ruim de tijd. Dat betekend dus dat er geld in gestoken moet blijven worden als er geen winst gemaakt wordt. Tenzij het verlies kunstmatig is t.b.v. belastingontwijking.

[Reactie gewijzigd door drdelta op 6 augustus 2015 17:32]

Heel simpel. Als je zon grote groep gebruikers aan je kan binden dan gunnen investeerders je ruim de tijd om uit te zoeken hoe je hier geld uit kan slaan. Of het ook 50 euro per gebruiker (+- 15 miljard) winst oplevert in de toekomst is de vraag, maar in de bedrag zit natuurlijk ook de potententie van nog meer gebruikers verekent.
Je hebt helemaal gelijk. Echter zou ik persoonlijk wat sceptisch zijn als een bedrijf met een "markt waarde" van 24 miljard dollar al 9 jaar geen winst kan maken terwijl hun core product sinds 2006 vrijwel hetzelfde is gebleven. Maar je hebt helemaal gelijk, iedereen gelooft in de potentie. Of het bedrijf nu winst maar of niet, zolang dat geloof in die potentie er maar is: typisch een bubbel dus ;)
Hoe kan de artiest de dupe hier van worden, hoe meer aanbieders hoe meer kansen de artiest heeft. Artiest kan bij meerdere partijen zijn muziek kwijt, beter dan afhankelijk zijn van 1 platenmaatschappij.
Klopt, maar wat ik bedoel dat de prijzen van de service onder druk zouden kunnen komen te staan (lees:goedkoper aangeboden ivm concurrentie, dus minder uitbetaalde royalties) of dat er straks nog minder abonnees zijn en een steeds toenemend aantal free users, wat ook minder royalties oplevert.
Nou is toch goed dat prijzen onder druk komen te staan, in ieder geval voor de consument.
Dus is het nu aan de artiest om zich zonder een muziekmaatschappij zich te promoten, om er zelf meer aan over te houden.

Dus moet de artiest iets harder werken voor zijn geld en minder feestvieren, net als iedereen.
Ja, maar we kunnen ook zoals 10 jaar terug gaan naar massaal downloaden van muziek en dan hebben de artiiesten helemaal niets ...
Ik denk dat er vandaag de dag veel meer kansen zijn voor artiesten op deze manier want het fysiek kopen van muziek komt steeds minder voor en het is bewezen dat mensen voor een aantrekkelijk bedrag graag een abonnement nemen op een muziek/tv/film service.
De cijfers van spotify (20 miljoen betalend en 55 miljoen gratis) zeggen wat anders qua afsluiten van abonnementen, maar ik ben het met je eens dat het streamen beter is dan illegaal downloaden.

Ook minder strafbaar trouwens 8)7
De cijfers van grote bedrijven zeggen doorgaans iets negatiefs en ondertussen bestaan ze nog allemaal.
De artiesten zijn ook rijker dan ooit dus wat dat betreft zijn het net boeren, altijd klagen maar ondertussen dikke nieuwe schuren, vrijstaand huis en dikke benz.

Zeker zo'n familie abo zoals bij Apple Music vind ik een uitkomst en zal mensen veel eerder over de streep trekken. Iets wat Spotify ook echt moet gaan doen want anders is dit mijn laatste betaalde jaar bij Spotify !
Offtopic: heb je ooit een boer gezien in een rijtjeshuis? Of een boer die niet wil investeren in nieuwe schuren met meer capaciteit en efficiëntie? Of een boer die met een Peugeot 101 over een landweggetje kart en daardoor halverwege vast komt te zitten? Ik niet.

De gemiddelde boer in NL is een familiebedrijf en heeft het helemaal niet zo breed. Dikke hypotheken voor de schuren en machines, en een alsmaar dalende verkoopprijs van hun producten. Veel bedrijven kunnen het hoofd amper boven water houden...
Natuurlijk wordt het boeren lastig gemaakt door oa allerlei wetten en regels en de vette jaren zijn er nu mischien af maar ze zitten erg ver van de bedelstaf.

Je landweggetje pak je met een 4e hands Subaru Forester beter dan met welke Benz dan ook en de Subaru kost 2e hands 2500 ...
Kortom, zolang je een 2 jaar oude benz kan rijden gaat het nog prima.
Die wordt echt niet door de bank gefinancierd als je financieel in de problemen zit anno 2015.
Verreweg het meeste geld dat Spotify ontvangt gaat naar de grote Americaanse platenmaatschappijen; daarvan geven ze maar een zeer klein deel aan de bands, denk aan 15%. Helaas worden al die bands door wurgcontracten gedwongen om dat te accepteren. Spotify is trouwens deels in handen van die zelfde maatschappijen, ik dacht 20%.
Het is nu gratis, maar je kunt er geen gebruik van maken als je niet minimaal een creditcard hebt ingesteld op je Apple account, dus die 11 miljoen had nog veel hoger kunnen liggen, als deze eis niet gesteld zou worden.

Opmerking van mvdam: Als je meer dan 10 euro tegoed hebt op je account kan het ook. Het aantal van 11 miljoen had in mijn ogen dan nog steeds veel hoger kunnen liggen, zonder deze eis.

In tegenstelling tot Spotify is er geen gratis alternatief beschikbaar, waarbij je (met reclame) kunt luisteren naar de muziek.

Spotify is een installatie op een iDevice, terwijl Apple Music voor iedere iDevice eigenaar beschikbaar is standaard, dit maakt het gebruik makkelijker en directer toegankelijk, dat zal veel gebruikers toch uiteindelijk over de streep halen.

We gaan het zien, de doelstellingen zijn ambitieus, maar niet onhaalbaar.

[Reactie gewijzigd door e_balk op 6 augustus 2015 11:35]

Dat is niet helemaal waar.. ik heb enkel een gift-card op mijn account staan en kan er prima gebruik van maken.

Eigenlijk kun je je gewoon inschrijven zodra je €10+ euro op je apple account hebt staan ten tijde van inschrijven :)
Oké, dan is dat de reden waarom hij bij mij inderdaad vroeg om een creditcard in te voeren ;) Dan is mijn informatie onjuist.
Ik zal het zelf ook nog zeker proberen, maar ik wacht nog zeker enkele maanden. Tegen dan verwacht ik dat 1 en ander al aangepast/verbeterd of aangevuld zal zijn.
Idd het zegt nog helemaal niks, zolang het gratis is wil iedereen wel. Maar als het echt betalen gaat worden nou dan zie ik er zo ook weer een paar miljoen afvallen hoor.
Zeker als de prijs niet concurerent genoeg is of het aanbod niet goed genoeg is (dat laatste zal wel meevallen).
Dat is wel heel weinig, 11 miljoen op "honderden miljoenen apparaten". Het is lastig te bepalen precies hoeveel apparaten iOS 8.4 of hoger draaien, maar als we 40% van 680 miljoen nemen, zit je op 272 miljoen (dat aantal zal hoger zijn aangezien die genoemde 40% na een week bekend werd gemaakt). 11 miljoen op 272 miljoen betekent dat slechts 4% een gratis product heeft uitgeprobeerd. En dat is nog de hoogste inschatting

[Reactie gewijzigd door anargeek op 6 augustus 2015 10:47]

Volgens mij komt dit doordat de kosten om over te schakelen tussen streamingapps best hoog zijn (je moet al je playlists opnieuw aanmaken!) en de functionaliteit uiteindelijk overal hetzelfde is.
Maar dat "weet" je eigenlijk pas als je het snel even uitprobeert, en gezien we gratis zo geweldig vinden, is het eigenlijk wel bizar dat er zo weinig mensen het rap effe proberen. Ik vind de cijfers toch ook wel tegenvallen. Het is niet dat de reviews overmatig negatief zijn op het internet, dat iedereen er de handen vanaf houdt.

Ik had nog nooit een streamingdienst gebruikt, maar was ook gevallen voor de 3 maanden gratis. Ik zou gedacht hebben dat er veel mensen zoals ik zouden zijn, naast de groep die al ergens een streaming-abbo hadden maar vallen voor de "Apple experience". Niet dus blijkbaar, kan me moeilijk voorstellen dat ze in Cupertino juichend aan het rondspringen zijn op dit moment.

Nu, eerlijk gezegd valt het mij persoonlijk ook wel tegen. De playlists zijn te kort, de suggesties zijn 95% albums die al in mijn iTunes library staan en 5% miskleunen (Justin Timberlake als suggestie tussen Mastodon en A7X zien staan, ik weet het zo niet...). Ik zeg het in alle geval op (tenzij mijn vrouw me tegenhoudt, maar dat betwijfel ik). Maar ik dacht dat ik een uitzondering zou zijn...
Anoniem: 373239
@nokie6 augustus 2015 11:21
Het vervelende is dat je vaak al je wijze van betaling op je iDevice hebt gekoppeld aan je Apple ID voor de Appstore. Zodra je Apple Music 'gratis' 3 maanden wilt uitproberen krijg je bericht dat het abonnement hierna automatisch wordt verlengd.
Weliswaar krijg je daarvoor een melding, maar toch maakt dat voor mij de drempel al hoger, want na 3 maanden moet ik iets doen, anders betaal ik automatisch.

Het zou geen probleem moeten zijn, maar toch begrijp ik die (psychologische) drempel wel.
Je kunt de automatisch verlenging uitzetten in iTunes. Zie ook dit artikel

Ik heb het sinds dag 1 maar vind het een erg matige implementatie, spotify vind ik gebruikersvriendelijker, met name in het ontdekken van nieuwe muziek.

[Reactie gewijzigd door @r!k op 6 augustus 2015 11:47]

Ik heb het sinds dag 1 maar vind het een erg matige implementatie, spotify vind ik gebruikersvriendelijker, met name in het ontdekken van nieuwe muziek.
Ik vind het ontbreken van Genius Playlists bij een iCloud music library een groot gemis, het is het een of het ander, terwijl genius nou echt 'genius' was.

En ik mis wat fijnere controlle, zoals: ga geen muziek spelen die niet lokaal staat. Hij mag van mij niet m'n 4G abo gebruiken.
"Voor jou" is feitelijk een soort van Genius playlist. Dit is gebaseerd op je eigen bestanden en de ingesteld muzieksmaak keuze.
"Voor jou" is feitelijk een soort van Genius playlist. Dit is gebaseerd op je eigen bestanden en de ingesteld muzieksmaak keuze.
en lijkt totaal niet op genius. Voor jou is door menselijke redacteuren opgesteld, genius is algoritmisch. En laat genius nou echt z'n naam eer aan gedaan hebben, die menselijke redacteuren hebben een mening, en die mening deel ik vrijwel nooit.

Ik wil dingen kunnen kiezen als: op basis van m'n lokale muziek: bak een playlist met lokale muziek, in een leuke mix. Dat is iets waar genius in uitblonk.
Ja maar dan krijg je alleen maar een mix van je eigen muziek en dus niet vergelijkbaar met wat "voor jou" produceert. Dit is een prima manier om ook nieuwe muziek te ontdekken en dan eventueel ook gelijk nog te downloaden en in je eigen muziek bibliotheek te zetten.
Je kan toegang tot 4G/3G uitzetten. (Use cellular data uitschakelen).

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 567346 op 6 augustus 2015 12:30]

Ik heb ook last van de genoemde psychologische dremel, daarom ook niets eens geprobeerd. Puur omdat ik het niet wil vergeten en moet betalen voor iets dat ik niet gebruik
je moet uw credidcardgegevens opgeven om het gratis te testen. Zou voor mij en vele anderen al voldoende zijn om het niet als 'gratis' te aanzien en dus ook niet te testen...
Ik heb geen Apple -devices, maar als dit inderdaad zo is als jij zegt zouden bij mij de alarmbellen ook gelijk afgaan. Aparte keuze van Apple....
Ik heb geen Apple -devices, maar als dit inderdaad zo is als jij zegt zouden bij mij de alarmbellen ook gelijk afgaan. Aparte keuze van Apple....
is bijzonder gangbaar bij Amerikaanse bedrijven.
Jammer genoeg inderdaad ja.
Incorrect, als je gewoon 10 euro er op hebt staan doordat je bijvoorbeeld een itunes gift card hebt gekocht werkt het ook. Anders kan je elke 3 maand makkelijk een nieuw e-mail adres maken en opnieuw de trail gaan aanvragen natuurlijk.

Die tien euro wordt er niet direct afgeschreven, pas als je na drie maand verder gaat, en je hebt de tien euro er nog op staan worden de kosten voor de nieuwe maand betaald.
Je gaat uit van apparaten, terwijl in het nieuwsbericht uit wordt gegaan van gebruikers die mogelijk meerdere apparaten bezitten (iPod, iPhone, iPad bijv.). Dus die 4% is in ieder geval niet de hoogste schatting.
Krijg je na 3 maanden echt de keuze of wordt het stilzwijgend verlengd en gewoon van je creditcard afgeschreven zoals het helaas met veel acties gaat?
Het staat inderdaad automatisch aan, maar je kan het heel simpel wijzigen. Ik heb een proef abonnement genomen omdat ik benieuwd was naar de kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid t.o.v. Spotify. Na enkele weken gebruikt te hebben ben ik weer teruggegaan naar Spotify.

- De kwaliteit is naar mijn mening een stuk minder dan de streamingkwaliteit extreem op Spotify.
- Geen simpele webbrowser applicatie die er is om op te starten vanaf een andere plek.
- Mogelijkheid tot afspelen op mijn PS4.
- Navigatie in de app / mogelijkheden zijn nog heel beperkt.
- Net als het maken van playlisten, opslaan van albums etc. het is het allemaal nog net niet.

+ Beats 1 is een tof radio station om te luisteren af en toe, maar heb je geen Apple Music voor nodig
+ Je kan er een aantal artiesten op horen zoals Taylor Swift, maar of je daar op zit te wachten :o

[Reactie gewijzigd door 0xrubennft op 6 augustus 2015 10:40]

Ik heb Taylor gewoon via lokale bestanden in Spotify gedaan. Werkt prima ;)
Precies, ik heb na een avond proberen Music niet meer gebruikt om de redenen die jij ook noemt. Ik heb vooral gekeken naar artiesten en albums die niet op Spotify te vinden zijn maar ik zie geen verschillen op Taylor Swift na. Zo is het laatste album van The Black Keys op beide niet aanwezig. De interface is slecht, ik blijft bij Spotify dat ik sinds mei 2010 met veel plezier gebruik. Ik heb Music alleen getest op de Iphone, op de pc zal ik dit nooit doen omdat daar voor Itunes gebruikt moeten worden :(
Stilzwijgend verlengd tenzij je zelf dit uitschakelt. Het is dus opt-out.
Opt-out als je zelf ge-opt-in hebt. Apple zet uit zichzelf niet Apple Music aan
Maar Apple zet het wel automatisch op elke iPhone/iPad met de laatste update, en je kan de app nooit meer verwijderen. Dus Apple duwt je gewoon Music door de strot en pakt daarbij kostbare geheugen ruimte.

Nog leuker is dat als je de Apple Music trial wel hebt gedaan, dat deze 'music cache' in de GBs kan lopen en dit voor de gewone gebruiker echt niet makkelijk is om te legen. En Apple is al niet echt warmhartig met GBs in hun iPhones.

Daarnaast, is het idd opt-out, en dat moet je maar net door hebben en wetenhoe het subscription systeem van iOS werkt..

Ik ben normaal redelijk fan van Apple, maar dit gaat me te ver. Ik ben blije Spotify gebruiker, ik wil geen Apple music. Dus dikke vinger Apple, ik update gewoon m'n iOS niet meer zolang je Music niet opt-in maakt ipv te bundelen met je OS.
Inderdaad, kan je het eigenlijk verwijderen uit 8.4?
Beetje raar om er geen app van te maken in hun store.
Die app != het abonnement waar wij het over hadden en waar je straks voor moet betalen. Hoe is dit, en de rest van je comment, überhaupt relevant op mijn comment?

[Reactie gewijzigd door t1mmy op 6 augustus 2015 14:43]

Wel heel erg overdreven. De abonnement staat überhaupt los van de installatie. Het neemt geen extra ruimte meer in want je hebt nu ook al iTunes erop staan.

Dat een App cache gebruikt is normaal, doen de andere diensten ook en gelukkig maar. Maar ik heb eens gekeken als fanatiek Apple Music gebruiker en ik zie echt geen significant gebruik, wel mijn lokaal opgeslagen muziek, wat normaal is. Een spelletje of foto's neemt al snel meer in.

Het subscriptie systeem werkt normaal en is helder. Als je zegt dat je het maar net door moet hebben, heb je echt niet opgelet bij het activeren van de dienst. Het werd netjes vermeld, daarnaast krijg je voordat er iets wordt afgeschreven van de card altijd een mailtje en kan je daarop nog acteren.

Jij update dan IOS maar niet meer, en blijf je tegen de oude iTunes aanstaren welke bij een upgrade gewoon wordt vervangen door een nieuwere Muziek app, welke de nieuwe dienst ondersteunt. Dus met dat kostbare geheugen met de nieuwe dienst valt het ook wel mee.
Ik vroeg dit omdat in het artikel dit zinnetje staat:
waarna gebruikers ervoor kunnen kiezen om te betalen of met de dienst te stoppen.
Het lijkt er zo op dat je daadwerkelijk na 3 maanden een keuzescherm krijgt met stoppen/doorgaan, maar dat scherm krijg je in principe dus als je je aanmeldt.
Inderdaad, je krijgt geen keuze voorgeschoteld maar moet zelf initiatief nemen die keuze te maken.

Apple zal zo vrij snel een flink aantal betalende gebruikers krijgen..
Ik denk dat er over een paar maanden een trending topic op Twitter verschijnt: #AppleMusicStoleMyMoney :P
Het wordt automatisch verlengt, maar je zal netjes van te voren een mailtje krijgen voordat ze het in rekening brengen, net zoals alle andere abonnementen bij Apple.
Je gaat ervan uit dat het netjes gebeurt, maar met een opt-out heb je al toestemming gegeven dat zij het mogen verlengen zonder je te informeren. Je krijgt idd een mail, maar dan met het bedankje voor het betalen voor een Apple Music Abbo.
Ik weet niet of jij diensten van Apple gebruikt, maar voor elke betaling krijg ik heel netjes een bericht dat er binnen zoveel dagen een X bedrag wordt afgeschreven, daarbij wordt ook aangegeven dat je het kan annuleren.
Over het algemeen worden verandering van een status in een abonnement of termijn betalingen keurig met de gebruiken via email gecommuniceerd.

We zullen zien.

[Reactie gewijzigd door OkselFris op 6 augustus 2015 16:42]

Anoniem: 604167
@Bartske6 augustus 2015 10:35
Dit is wat ik er van begrepen heb (gebruik geen apple music): Aan het begin heb je betalingsgegevens aan apple gegeven en ben je akkoord gegaan met automatische verlenging. Deze verlenging is elk moment uit te zetten.
Dus helaas, weer een actie met auto betalen.
Van mij mogen ze dat verbieden. Het is niet alleen Apple die dit doet trouwens, volgens mij doen Netflix, Videoland, Spotify etc allemaal hetzelfde. Veel mensen merken $10 per maand niet eens op op hun credit card of bankafschrift en voor ze erachter komen loopt hun abo soms al een jaar.

Daar mikken Apple en al die anderen gewoon op.
Tja en waarom ook niet, een beetje eigen inzet mag best.
Daar gaat het niet om het gaat erom dat er doelbewust op wordt gegokt dat jij het vergeet uit te zetten. Die bedrijven investeren ontzettend veel in onderzoek naar psychologisch gedrag van consumenten en proberen zo iedere 'flaw' maximaal uit te buiten.

Het klinkt allemaal heel onschuldig, opt-out en anders automatisch verlengen maar daar blijft het vaak niet bij.

Daarom krigj je ook 3 maanden gratis bij Apple music, tegen dat je moet gaan betalen ben je al vergeten dat je je ooit aangemeld hebt.
Ja dat zal idd voor een grote groep wel gelden. Kan ik inkomen. Ik heb er zelf wat minder last van gelukkig.
Nee, je krijgt als je een abonnement neemt de eerste drie maand gratis omdat je het dan nog weer kan afzeggen als het niet bevalt zonder dat het je wat gekost heeft. Het idee is niet we geven iedereen gratis 3 maand maar het idee is we laten iedereen even gratis testen voordat ze over gaan tot betaling.

Het is maar net hoe je er tegenaan kijkt. Als je graag drie maand gratis wilt profiteren maar te skeer bent om een abonnement te nemen dan vind ik het logisch dat je ook de stap moet nemen om het abonnement weer stop te zetten. Het wordt overigens zeer duidelijk vermeld bij het aanmeldingsprocess. Als je het dan nog steeds niet doet is het je eigen domme schuld.
Ben daar dus wel blij mee. Net als me gas en licht, me hypotheek, me water me belasting. Dus ik zie het probleem niet zo!
Wordt, tenzij je in de instellingen wat aanpast, automatisch vernieuwd:
Requires initial sign-up. At the end of the trial period, the membership will automatically renew and payment method will be charged on a monthly basis until autorenewal is turned off in account settings.
https://www.apple.com/music/membership/
Wordt stilzwijgend verlengt.

Ik moest in iTunes bij me lopende abonnementen onder account info zeggen dat ik deze subscription niet wens te verlengen.

Dat bepaal ik op dat moment zelf wel.
Volgens mij werkt deze proefperiode op dezelfde manier als die van Netflix. Je geeft je creditcardgegevens in en stemt ermee in dat na de proefperiode automatisch het betalende abonnement van start gaat. Tijdens de proefperiode zelf kan je die optie echter al handmatig gaan aanpassen zodat je van het betalende abonnement afziet, je zal dan wel gewoon verder gebruik kunnen maken van de dienst zolang de proefperiode nog loopt.
Heeft al iemand de combinatie met de eigen muziek kunnen testen? Ik heb namelijk een heleboel nummers die ik op geen enkel platform kan vinden, maar wel zelf in mp3 staan heb.
Die kan je via iTunes beschikbaar maken voor streaming op andere devices. Muziek welke hij niet kan matchen zal hij uploaden. Het is een soort iTunes Match met een paar beperkingen t.o.v iTunes Match. iTunes Match abonnement erbij geeft je iets meer opties en kan ook functioneren als een backup voor je bibliotheek.
Ik had al een iTunes match abo, offline streaming van je eigen muziek, dat werkt naadloos met Apple music
Een optie is om je nummers te uploaden naar OneDrive en afspelen met Groove (xbox music).
Als die nrs. op je device staan of in iTunes dan wordt bij "voor jouw" rekening gehouden met de nummers die je al hebt en de muzieksmaak keuze die je hebt ingesteld bij het activeren. De nummers die worden gestreamd kan je dan eventueel, als het nummer je bevalt, ook in je eigen muziek zetten zodat je er ook offline naar kan luisteren.
Ik gebruik het tot nu elke dag! Ik hou het gezins abonnement dan na de proefperiode gewoon aan. Dat je ook videoclips kunt streamen vind ik een erg leuke aanvulling.
Zo ervaar ik het nu ook... ik maak zelfs weer gebruik van mijn oude Airport Express met audio-out naar mijn soundbar hierdoor :)

Natuurlijk had dit ook met spotify gekund... maar alles integreert bevalt mij prima.
Een app die weinig toevoegt aan de bestaande offerings maar een succes wordt doordat ie gebundeld is met het OS? Klinkt bekend. :(
Nou dat hij weinig toevoegt ben ik absoluut niet met je eens. Er zitten een paar toevoegingen welke voor sommigen juist belangrijk kunnen zijn om de keuze voor deze dienst te maken.
- Beats radio
- ITunes integratie / iTunes match, waarbij je eigen muziek welke zij misschien niet hebben ook beschikbaar komt voor streaming op je apparaten.

Dat laatste punt kan belangrijk zijn. voor mij de reden om Apple music te gebruiken en zo heb ik er meer gehoord.
De integratie doet het hem dus wel. En deze wordt alleen maar meer uitgebreid in hun eco systeem.
Beats radio heeft geen abonnement nodig en is dus eigenlijk geen onderdeel van apple music en er zijn meer diensten waarbij je je eigen muziek kan gebruiken naast/tegelijk met de streams. Zo kan je bij google music maar liefst 50.000 eigen muziek uploaden.
Eens en ik vind "voor jou" een zeer goede aanvulling. Mijn muzieksmaak ook adhv mijn lokale bestanden op mijn iPhone (~5000 songs) wordt prima aangevuld met playlists die daar worden voorgeschoteld.
Ik gebruikte daarvoor Deezer icm T-mobile abo maar daar stop ik mee ondanks dat ik daar nu maar €5,- voor betaal. Ik vindt het dubbele bedrag het neer dan waard.
Ik ben het overigens niet eens met diegenen die beweren dat de streamingkwaliteit minder is als die van Spotify. Spotify streamt MP3 met 320 kbps en Apple Music AAC met 256 kbps.
Algemeen bekend dat de AAC codering op dit snelheid beter is dan max bitrate van MP3.
Het tegenovergestelde is dus eigenlijk waar alhoewel in een blinde luistertest niemand het verschil kan waarnemen.

[Reactie gewijzigd door sun0000 op 6 augustus 2015 12:46]

Denk je dat google nu niet hetzelfde gaat doen? Of MS met zijn Groove dienst...
+ Het verschil is dat Apple geen monopolie heeft en MS destijds wel (Ik den dat je op de browser oorlog doelt?)

En wat is er mis om alles zoveel mogelijk bij 1 leverancier te houden?
De Music app voldoet aan mijn verachting/wensen, helemaal in de family sharing vorm, die na 2 gebruikers goedkoper is dan Spotify.

Het enige wat beter kan is de UI, soms vind ik niet alles op de juiste plek zitten.
Een beetje 'on-Apple'.

[Reactie gewijzigd door nexhil op 6 augustus 2015 11:15]

Nietzeggend bericht. Laten we na 4 maanden kijken hoeveel van die x miljoen gebruikers uiteindelijk betalend klant worden.
Het zegt wel iets. Namelijk dat 11 miljoen mensen het willen proberen, je moet het namelijk wel zelf inschakelen en akkoord gaan met de voorwaarden. Het zegt dus dat het niet kansloos is.
Ik vind 11 miljoen gebruikers die het proberen maar een relatief beperkt aantal mensen als je ziet hoeveel iOS-apparaten die de mogelijkheid hebben het te proberen er in de omloop zijn (enkele honderden miljoenen volgens het artikel). Zeker gezien de publiciteit die aan de introductie vooraf is gegaan.

Wellicht is de markt niet zo groot als de 100 miljoen die Apple wil bereiken, de geinteresseerden in muziekstreaming hebben nu veelal Spotify (75 miljoen gebruikers).

[Reactie gewijzigd door Paulus73 op 6 augustus 2015 11:01]

Ik denk dat Apple iets te laat is. Spotify werkt goed voor veel mensen, dus waarom zouden ze Apple's oplossing gebruiken?
Spotify heeft 20 miljoen betalende gebruikers. Op wat? 3 miljard smartphone gebruikers? Lijkt mij nog een flinke market opportunity.

Daarbij krijg je bij Apple een family abonnement voor €15. Ben nu al goedkoper uit met m'n vriendin en zit niet te klooien met 1 account die je continu moet delen.

Ze hebben zeker wel USP's tov Spotify, maar er is ook nog veel ruimte voor verbetering. Gelukkig is Apple wel een bedrijf dat zich ergens aan kan committeren.

Dit soort. Cijfers zijn nu nog niet echt interessant maar pas echt over een paar jaar.
Ik vind het getal van 100 mln ook gruwelijk veel.
Kwa omzet zal het leuk in de oren klinken, 1 mld per maand, 12 mld per jaar,
maar waar die mensen allemaal vandaan moeten komen is mij een raadsel.

Je kunt YouTube gebruiken waar je eigen lijsten kunt gebruiken/samenstellen of je volgt anderen. Daar staan ook veel officiële clips in. Spotify heeft met pijn en moeite een grote usr-base waarbij het de vraag is of ze er iets van geld aan kunnen overhouden.
Je hebt andere manieren om onbekende muziek op te doen zoals 22tracks,
dan moet Apple wel met een heel overtuigend product komen.


Alleen vermoed ik dat de het op exclusieve deals willen gooien. Gebruik alleen ons platform, maar misschien erger, je mag niet op andere platformen uitbrengen. We zien wat de nabije toekomst zal brengen.
Ja maar vele gebruikers hebben hun cc eraan gekoppeld om te betalen voor apps. Dan is het niet zo moeilijk om akkoord te gaan met een "gratis" trial waarvan een groot deel niet van plan is te betalen.
Dat is precies wat nota bene in de derde zin staat...

Anyway, ik begrijp nu wel waarom Apple zo'n lange probeerperiode heeft ingesteld. Hiermee bereiken ze een zeer hoog aantal gebruikers, die ook feedback geven. Zo zie je dat er veel kritiek is op de interface.
Als Apple het slim speelt voeren ze eventuele verbeteringen nog door terwijl het overgrote deel nog in de proefperiode ziet, om zo mensen over te halen ook de 4e maand een betaalde gebruiker te blijven.
Dat denk ik wel. iOS 9 duurt nog één a twee maanden voordat het uitkomt, genoeg tijd om Apple Music te verbeteren (en net op de valreep, wanneer 11 miljoen leden bijna moeten gaan betalen, een gloednieuwe interface introduceren waar mensen wel tevreden over zijn). Alhoewel, dat hoop ik. :P

Tot die tijd blijf ik Spotify en SoundCloud gebruiken.
Aanpassingen in de interface is echt geen argument om een groot om te zetten in betalende gebruikers. Als de gratis variant van spotify ons iets heeft geleerd is dat een groot deel nooit wil betalen.
Laten we dat óók doen. Maar het is onzin om niet tussentijds te kijken wat de status is.
Verder zeggen de aantal niet veel. 11 miljoen uitprobeerders betekent niet dat het 11 miljoen gebruikers is.
Gelukkig beweert dat ook niemand ;)
Het doel is 100 miljoen? Dan is 1 miljard omzet per maand alleen al aan de muziek... Ik zou het erg knap vinden als ze dat gaan halen. Hoe zit het eigenlijk met de aantallen bij Google Music en Groove? Het wordt altijd alleen maar vergeleken met Spotify.
ik vraag me dit ook wel af. Op deze website: https://www.androidpit.co...gle-play-music-vs-spotify zie je wel dat er niet echt een groot verschil is tussen deze 3 apps.
Hmmm, ik ben kennelijk weer afwijkend :) . Heb het wel aangezet en er even mee gespeeld maar ik gebruik het verder niet. Ik heb een zorgvuldig samengestelde eigen muziekcollectie waar ik naar luister en als ik zomaar wat wil horen luister ik naar de radio.
...als ik zomaar wat wil horen luister ik naar de radio.
Daar zeg je wat. De radio. Daar kun je gewoon naar luisteren zonder creditcard, mobiele telefoon of een Apple apparaat. Spotify daarentegen kan ik gewoon zonder morren op mijn pc draaien en bevalt goed genoeg voor af en toe en gratis. En de afgeschermde artiesten, ach, als die graag selectief zijn dan zal ik ze niet missen.
Dat getal valt nogal tegen... Het verbaast mij!

Ikzelf (of eigenlijk, wij, we hebben een gezinsabbonoment) zijn aangenaam verrast door het aanbod en de vaak verrassend leuke en goede playlists die aangeboden worden, zoals:
- metal voor yoga
- hardrock voor tijdens het eten
- had ik maar een boot

En ook leuke dingen zoals:
- ook geproduceerd door Jimmy Miller (ik had een aantal echte Jimmy Miller songs in mijn bieb staan)

Het heeft wel een beetje de feel alsof je vaste klant bent in een ouderwetse platenwinkel.

En met twee teenagers in huis plus overal Apple TV's, erg gebruiksvriendelijk en beter aan te horen dan die eindeloze YouTube ripps die de hele dag op stonden. Nog steeds takke herrie, maar dan wel in 240 Kbs :P
Alleen jammer dat de meeste van die playlists maar ~15 nummers bevat, dan moet ik tijdens m'n werk alsnog elk uur een nieuwe playlist zoeken wat een beetje het nut afdoet.
Ik denk dat er voor een hoop itunes gebruikers ook niet echt een reden heeft om apple music te gebruiken

Ik heb in de loop van de jaren op itunes een muziek bibliotheek bij elkaar geschraapt waar alles in staat wat ik leuk vind. Soms koop ik een nieuw nummer voor maar 60 cent. En is dat tientje voor apple music (en spotify) echt niet nodig.
klopt. Bovendien kan je de aangekochte muziek op ALLE hardware gebruiken en bij verschillende gebruikers zonder meerprijs.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee