Gebruikers over webshop SelectedOutletStore
Review toevoegenIk heb bij deze winkel een Intel E7200 processor gekocht.
Ik had nog een nieuw barebone systeem staan welke ik in gebruik wilde gaan nemen maar de processor ontbrak nog.
Doordat nergens meer een socket 775 processor te leveren was ging ik eens kijken op Marktplaats.
Hier kwam ik een advertentie van de shop tegen, waar in stond dat het om een nieuw product zou gaan, als afbeelding een boxed doos (dus met koeler).
Op de website heb ik het artikel besteld en betaald via iDeal.
10 dagen na aankoop kreeg ik een bubbel envelop binnen met daarin de processor.
Waar ik een mooie blauwe intel boxed cpu doos verwachtte kwam er dus een bubbelenvelop.
Toen ik het product uit had gepakt bleek hij gewoon gebruikt te zijn.
Dit was te zien aan de deukjes die op de aansluitingen van de processor zitten, daarnaast was op de bovenkant goed te zien dat hier koelpasta op had gezeten.
Toen ik belde naar het bedrijf werd mij verteld dat alles eerst wordt getest en dat het er daarom uit ziet alsof hij gebruikt is.
Ik vroeg hem, wanneer het een nieuw product is, waarom moet hij dan getest worden?
Hier wist hij geen antwoord op.
Ik kan dus iedereen afraden ook maar iets te bestellen bij deze winkel!
Een moederbord besteld bij SelectedOutletStore / SelectedSolutions. Tevreden over de site; aanbod was toen klein, maar is nu wel verbeterd. Het bestellen gaat makkelijk, echter in mijn geval waren ideal en paypal niet beschikbaar door een 'storing', hopelijk is dat nu verholpen.
VerzendingHet moederbord was goed verpakt en op tijd verzonden.
Helaas zaten niet alle accessoires in de doos zoals afgesproken en was het moederbord niet nieuw zoals genoemd, maar refurbished.
Nadat ik het moederbord een jaar heb gebruikt vernam ik een defect. Dit defect kon niet via de Nederlandse MSI-importeur worden verholpen, maar moest via de reseller. Aangezien de heer Smeding mij dit moederbord heeft verkocht als nieuw met garantie sprak ik hem hierop aan. Meermaals heeft hij niet teruggebeld, terwijl dit wel was afgesproken en meermaals probeerde hij onder zijn verantwoordelijkheid uit te komen. Ik kon via SelectedOutletStore geen kant meer op en heb uiteindelijk dit met de importeur kunnen afhandelen.
Door deze slechte afhandeling was ik bijna veel geld kwijt geweest, terwijl dit de verantwoordelijkheid is van SelectedOutletStore. Ik raad iedereen met klem af om bij deze webshop eren aanschaf te doen.
Product werd zeer goed en met extra samsonite laptoptas afgeleverd.
Zeer mooie laptop van het merk Samsung.
Selectedoutletstore is een goed bedrijf dat zeer concurrerende prijzen hanteert.
Fantastische aanbiedingen voor heel scherpe prijzen.
Zeer goed verpakt. Product werd zeer zorgvuldig verpakt.
KlantenserviceZeer mooie splinternieuwe Samsung laptop voor een heel scherpe prijs.
Zeerzeker beveel ik mijn omgeving selected outletstore aan.
Selectedoutletstore hanteert zeer concurrerende prijzen.
Het bedrijf is telefonisch goed bereikbaar. Personeel heeft goede kennis van de producten.
Algemeen is het nog slechter dan zeer slecht gesteld met deze zaak. Ik heb een product besteld en heb netjes betaald met PayPal.
- Ik wacht netjes af, maar hoor niets. Uiteindelijk bel ik zelf maar even op hoe het met mijn bestelling staat. Kreeg te horen dat hij het niet meer heeft en dat ik het geld retour kreeg.
- 2 weken later nog niets terug gestort gekregen. Toch maar zelf weer eens bellen. Weer een onzin verhaal en werd weer aan het lijntje gehouden. Ach, ik blijf netjes en rustig en wacht maar weer af.
- Na twee weken weer niets gehoord, dus zelf maar weer bellen. Weer een onzin verhaal en ik ging maar weer wachten.
- Weer twee weken later maar weer gebeld maar dit keer werd ik wel een beetje geïrriteerd, aangezien het al 2 maanden duurt.
Nu meld hij dat hij nooit geld terug stort. Wat een onzin, jij als bedrijf kan iets niet leveren, dan heb ik recht op geld retour. Uiteindelijk kreeg ik nog wat bedreigingen naar mijn hoofd 'dat hij wel eens langs zou komen' en dat hij aangifte wilde doen wegens stalking. Alsjeblieft doe aangifte, want ik ga het zeker wel doen maar dan wegens oplichting en bedreiging.
Veel beloftes, veel aan het lijntje houden. maar niets nakomen. Mij bellen of mailen vergeet het maar, je hoort niets van deze zaak.
Voortaan wel drie keer nadenken voordat ik iets bestel omdat iets goedkoop lijkt. Dit is geen winkel mensen, maar een oplichtingszaak, die geen producten levert maar alleen geld ontvangt.
Er was geen verzending, en ook geen geld retour!
KlantenserviceWas er maar een 'sale' geweest. De helpdesk is vreselijk, de jongen die daar de telefoon opneemt moet heeft geen idee hoe hij klanten moet helpen of beantwoorden. Hij was simpel weg gewoon asociaal, brutaal en arrogant.
Ik ben echt nooit door een helpdesk van een webwinkel bedreigd 'Dat hij wel eens langs zou komen', ongelooflijk! Het valt me nog mee dat er überhaupt een telefoon opgenomen werd.
Volgens mij is de eigenaar van deze zaak een jongen van een jaar of 20 die denkt snel geld te kunnen verdienen met het oplichten van mensen.
Het geld ben ik kwijt, dat maakt me opzich ook niet meer uit. het gaat me nu meer om het principe dus volgende week maar even langs de politie gaan wegens bedreiging en oplichting door selectedoutletstore.
Kortom: Bestel hier nooit wat, maak het geld liever over naar een goed doel die hebben er meer aan dan deze oplichters!
Bij deze winkel heb ik 4 stukjes computergeheugen besteld. Volgens de website wat het geheugen in voorraad. Na direct betaald te hebben verwachtte ik de zending een of twee dagen later. Maar helemaal niets. Pas na mails en telefoontjes kwam er een stukje geheugen binnen, maar van een volkomen verkeerd soort.
Na telefonisch overleg heb ik het pakje teruggestuurd (op mijn kosten). Daarna heb ik niets meer gehoord. Geen geheugen en geen geld terug. Op mails wordt gewoon niet gereageerd.
Er kwam maar niets. Bij telefonisch contact werd aangegeven dat ze het niet konden vinden..... Pas na veel mailen en bellen ontving ik een zending, maar dat was niet wat ik besteld had. Weer telefonisch overleg. Stuur maar terug. Na terugzenden (op mijn kosten) heb ik niets meer ontvangen.
KlantenserviceReageren niet of alleen na veel aandringen. Komen beloftes niet na.
Laten de klant volledig in de steek. Ik vind het absoluut geen professionele website. Er wordt helemaal niets opgelost. Als je je geld weg wilt gooien doe het dan aan een goed doel, maar bestel hier niets!
Al weer een tijdje geleden had ik hier een moederbord besteld, een MSI X48C Platinum.
Op de zite stond dat hij op voorraad was, dus ik verwachtte dat hij wel snel geleverd zou worden. Nooit een bevestiging ontvangen van de bestelling, ook niet dat de betaling ontvangen was, kortom je wordt niet op de hoogte gehouden.
Uiteindelijk maar eens een mailtje gestuurd, met de vraag hoe lang het nog ging duren... en nog een mailtje ... en nog een.
Uiteindelijk via MSN contact gehad, nou ja, een paar korte antwoorden op mijn vragen en de mededeling dat hij het even uit zou zoeken.
Enkele dagen daarna ineens een pakketje ontvangen: een moederbord van SelectedOutletStore.
Echter niet het moederbord dat ik besteld had.
In plaats van een moederbord waar ik al DDR3 en ATI videokaarten voor CrossFire voor klaar had liggen kreeg ik een moederbord waar DDR2 op moest en alleen geschikt was voor SLI.
Viel me nog 100% mee dat het wel de goede socket was ![]()
Moederbord zat verpakt in een doos van een ander moederbord. Geen extra verpakking eromheen, gewoon zichtbaar voor alles en iedereen die bij het verzendproces betrokken is wat er aan "kostbaarheden" in zitten.
O ja, had ik het al gehad over hoe lang het duurt voordat er überhaupt iets verstuurd wordt?
Track & Trace behoort ook niet tot de mogelijkheden blijkbaar.
Aangezien (volgens mij) alle mailtjes in een zwart gat verdwijnen heb ik het uiteindelijk maar opgegeven.
Ik heb mijn lesje geleerd, hier bestel ik nooit meer.
Moederborden staan overigens vaak op de site met de status "Nieuw (bulk)", maar het moederbord dat ik uiteindelijk heb mogen ontvangen had overduidelijk gebruikssporen.
Geen idee bij welke leverancier je nieuwe moederborden kunt bestellen zonder I/O-shield, ik denk dat hij zijn moederborden gewoon uit gebruikte PC's haalt.
Beste Tweakers,
Op marktplaats zie ik een voeding te koop aangeboden, de Corsair HX1000W nieuw in de doos voor een mooi prijsje.
Dit was bij verkoper: SelectedOutletstore.nl dus ik ben op de verkoop site gaan kijken en deze was op voorraad, om precies te zijn hebben ze nog 1 op voorraad.
Ik heb deze meteen besteld, en gelijk het geld overgemaakt, vervolgens hoorde ik maar niks.
Geen mail, ja alleen dat de bestelde order dat deze geplaatst is.
Verder geen mail dat het geldbedrag al is ontvangen of dat de voeding al is verzonden.
Vrijdag besteld en het weekend, maandag en dinsdag nog steeds geen bericht.
Ben toen maar eens gaan bellen met wouter, hij had het op dat moment erg druk en was niet op zijn werkplek, maar kon mij vertellen dat het langs elkaar heen gelopen is.
Dat vond ik vreemd ik zeg: hoe bedoel je dat?
Wouter zegt: deze voeding is al verkocht maar is nog niet van de verkoop site gehaald waardoor deze nog als voorraad stond.
Wouter heeft mij aangeboden om alsnog een nieuwe Corsair HX1000W voeding te regelen maar ik had snel een 1000 watt voeding nodig waar na wij hebben afgesproken dat wouter het geld terug op mijn rekening gaat storten.
Zo afgesproken en wouter is zijn afspraak nagekomen.
Al met al een zeer goede ervaring overgehouden met deze verkooper.
Probleem is voor mij snel genoeg en correct opgelost.
Paar keer gedacht dat wouter niet reageerde maar dat komt omdat hij deze periode erg druk was.
Dan komt de vraag: zou ik in de toekomst weer wat kopen bij SelectedOutletstore.nl waarop ik kan antwoorden: ja zeker.
Ik ga dan wel eerst even bellen om er zeker van te zijn dat het produkt op voorraad is, zodat ik weet dat ik het dan ook krijg.
We Haden gebeld of de speakers op vooraad waren, dit werd bevestigd, Zou direct verstuurd worden.
Helemaal niks, reageren niet op mail, op telefoon, ben nu bij paal een klachten procedure aan het starten om hopelijk met geld terug te krijgen. Pass op met deze aanbieder !
Geen levering! Er wordt niets bezorgd geleverd
KlantenserviceGeen mail geen telefoon waardeloos!reagen nergens op, dus er is geen after sales. Btw waarom moetend we een toelichting schrijven van 251 karakters als er verder niets te vermelden valt, duinen beetje overbodig de teksten, maar onnodig veel tekst voor niks
Eind 2010 5 Computers gekocht die via de website als nieuw waren vermeld. Na levering bleek dat de computers gebruikt waren. Uiteindelijk toch besloten om deze te houden. Midden 2011 werkte een computer niet meer (grafische kaart defect) Deze heb ik vol vertrouwen terug gebracht en ter reparatie aangeboden. Tot heden heb ik nog geen computer ontvangen, er is een korte mailwisseling geweest waarin selectedoutletstore mij een aanbod deed om een andere computer (specs waren bagger i.v.m. de ter reparatie aangeboden computer) dit heb ik afgewezen met als argument: ik lever een dualcore in en ik verwacht ook een dualcore terug. Selectedoutletstore heeft tot heden (2012) nog niets van zich laten horen en reageert niet op mails of telefoontjes.
Deze website blinkt zeker niet uit in positieve zin maar wat er staat is op zich duidelijk. Bij het door mij bestelde artikel (een Asrock K10N78FULL HD HSLI socket AM2+ voor 29.99 Euro) staat dat deze op voorraad is. Dit blijkt dus niet het geval en is niet leverbaar. Er volgt geen bevestiging van de bestelling per e-mail. Een bestelnummer ontbreekt eveneens (erg onhandig). De leverancier reageert soms snel maar meestal traag of zelfs helemaal niet op e-mails. Na bestelling en mijn vraag om bevestiging van de bestelling krijg ik een e-mail waarin de verkoper meldt dat het moederbord niet meer leverbaar is. De voorgestelde alternatieven zijn niet wat ik zoek dus stel ik voor de bestelling te annuleren. De verkoper beloofd de € 29.99 terug te zullen boeken. Dit is nooit gebeurd. Gelukkig had ik met PayPal betaald. Ik heb er dus een claim van gemaakt en aangezien de verkoper ook niet op PayPal's berichten lijkt te reageren is de claim dus in mijn voordeel beslist. Ik heb mijn geld dus terug. Ik bestel dus NOOIT meer wat bij deze winkel en raadt iedereen af dit te doen.
Jammer dat u niet zo'n goede ervaring heeft.
paypal heeft het bedrag gereserveerd in uw opdracht dan wachten wij de terugbetaling af. Geen probleem verder duurt alleen iets langer....
Onze nieuwe website zorgt voor een automatische email met de orderbevestiging en heeft alle nieuwe futures onboard die je van een moderne webwinkel mag verwachten.
SelectedOutletStore maakt zich er natuurlijk weer makkelijk vanaf:
"paypal heeft het bedrag gereserveerd in uw opdracht dan wachten wij de terugbetaling af" Ik heb jullie ruim de kans gegeven de terugbetaling te doen en jullie gaven aan het bedrag terug te zullen boeken maar dat doen jullie vervolgens niet. Zeur dan niet over PayPal !
Oh, en met alle nieuwe features op de Website is het alles natuurlijk gelijk een stuk beter. Yeah right. Mijn insziens zijn de mensen achter de website veel belangrijker. Wil je serieus zakendoen, prima. Laat je steken vallen, kan gebeuren, los dat goed op en is er niks aan de hand. Bij Selectedoutletstore snappen ze dit kennelijk (nog) niet. Lekker elders blijven shoppen dus.
Ik kreeg snel reactie op mijn aanvraag welke enthousiast werd behandeld.
Het product is vervolgens snel opgestuurd.
Het product, een Asrock moederbord, werd onder minimale condities verscheept. Wel zat het bord in een statische zak, maar deze werd enkel aan 1 zijde beschermt met een laag schuim.
De doos was verder niet erg stevig en was matig dicht getaped.
Een week na gebruik ben ik kortstondig op vakantie gegaan, bij terugkomst bleek het moederbord niet meer te werken. Ik heb hier melding van gemaakt, maar kreeg geen reactie. Een forward naar een ander email adres gaf mij een dag later wel reactie, maar er werd het voorstel gedaan dat ik 35 euro (!!) zou betalen voor controle op fouten. Als het bord defect was zou ik een nieuwe krijgen. Let hier: het bord zelf koste 28 euro!
Inmiddels had ik het bord al opgestuurd in goed vertrouwen dat de winkel zich aan hun op de site vermelde service zou houden. Ik heb hier melding van gemaakt met de mededeling dat ik het niet eens ben met hun nieuwe voorwaarde met betrekking tot de betaalde controle.
Een week later had ik nog geen reactie en heb nogmaals gemailed dat ik graag bevestiging van ontvangst van het product (in de originele verpakking) en een antwoord op mijn klacht in verband met de betaalde controle wilde hebben.
2 weken later heb ik nog steeds geen reactie en heb dus nogmaals een mail gestuurd met mijn klacht omtrend deze afhandeling.
Na het lezen van de andere reviews hier heb ik spijt dat ik bij deze webstore heb besteld. De aftersales zijn overduidelijk extreem ondermaats en ik overweeg een formele klacht bij het voorheen genoemde Meldpunt Internetoplichting in te dienen.
Even een update:
2 weken na mijn post hier (26 juni) kreeg ik eindelijk weer reactie van de shop. In het bericht stond:
Het moederbord is helaas afgekeurd voor garantie.
Kunnen wij u een andere verkopen?
Nou is natuurlijk de vraag: wat bedoelen ze met "afgekeurd voor garantie" .. en waarom denken ze dat ik ooit nog iets bij hun zou willen bestellen?
Ik heb vervolgens gereageerd dat 'afgekeurd' kan betekenen dat het bord nog in orde is en ik dus recht heb om het product te weigeren. Of het product is defect.
In beide gevallen heb ik recht om mijn geld terug te ontvangen.
Twee weken later heb ik nog steeds geen reactie van de winkel.
En we zijn weer een tijdje verder ...
Gezien deze shop maar 1 keer per maand hun mail lijkt te checken schiet de restitutie niet bepaald op. Op mijn vorige mail heb ik nog steeds geen reactie ontvangen.
Vandaag kwam ik terug van vakantie en heb ze wederom gemailed dat ik mijn aankoopbedrag terug wil. Deze keer met een lichte dreiging met verwijzing naar het Meldpunt Internetoplichting. Uiteraard kreeg ik nu wel direct reactie:
Het niet eens zijn met afkeuring op garantie is iets anders dan oplichting.
U kunt het moederbord teruggezonden krijgen dat is geen probleem, kosten zijn wel € 15,00 onderzoekskosten en verzending.
Erg appart dat de onderzoekskosten nu plots zijn verlaagd.
Ik heb ze direct terug gemailed dat ik gewoon mijn gemaakte kosten terug wil ontvangen en dat ze op geen enkele grond de garantie kunnen "afkeuren".
Ik verwacht over een maand pas weer een reactie van ze, maar zal voor die tijd een melding maken van deze belachelijke aftersales.
Het moederbord is beschadigd teruggekomen en dan keuren wij deze af voor garantie. Zoals iedereen ook kan lezen uit uw verhaal heeft het moederbord u in goede staat bereikt en heeft het ook gewerkt. Helaas niet erg lang....
Via de Tweakers V&A pagina had ik een advertentie geplaatst. 3x een Intel Core 2 Duo E4500, alle 3 gebruikt maar nog wel werkend. Krijg ik vervolgens een mailtje van gebruiker 'selectedoutlet'. Dat viel mij op gezien ik wel eens overwogen had daar iets te bestellen. Uiteindelijk toch zaken mee gedaan. Daar was verder niets op aan te merken qua betaling etc.
Ik was toch nieuwsgierig dus ging vervolgens even op hun website kijken. Wat nu mijn verbazing wekt is dat er op hun website boven aan de S775 processor categorie het volgende verschijnt: E4500 NIEUW VAN 89,95 VOOR 54,95.
Oftewel je wordt keihard opgelicht daar. Het kan bijna niet missen dat dat de 3 CPU's zijn die ik ze verkocht heb, en die werken prima, maar zijn zeker niet nieuw! Ook rekenen ze er dik het dubbele voor.
Dit zijn andere processoren van de Distri.
Wij doen ook reparatie's.
Nog NOOIT zoiets meegemaakt. Op 5 december 2010 een Logitech Harmony besteld voor € 109,99. Na levering bleek het apparaat lichte gebruikssporen te hebben, maar dat was nog niet zo relevant.
Na opladen in de cradle was het apparaat dood. Terug gestuurd naar SelectedOutletStore (SOS). Niets gehoord totdat ik op 21 januari maar eens belde.
In dit telefonisch contact dat tijden duurde omdat de verkoper zich voortdurend beklaagde over alles en iedereen werden een paar dingen duidelijk:
* De prominent op de site vermelde "Niet goed geld terug" moest ik niet zo letterlijk nemen ("U kunt na een jaar toch niet meer uw geld terug vragen?" - argumenten mijnerzijds dat het toch echt normaal consumentenrecht was om vergoeding voor een DOA te krijgen werden niet serieus genomen)
* Goede service, eveneens nadrukkelijk geafficheerd, bleek niet haalbaar.
Duidelijkheid al evenmin. De Logitech in kwestie was niet meer voorradig, maar bovendien was de verkoper inmiddels gebleken dat ik voor mijn garantie niet bij hem maar bij Logitech moest zijn. Hij wilde het defecte apparaat best naar mij opsturen.
Eindeloze discussies; mijn argument dat ik niks met Logitech te maken had maar met SOS (inderdaad, passend acroniem) kwam niet over en pas na 30 minuten spartelen en klagen over zijn lage winstmarge beloofde hij het bedrag over te maken. In zijn administratie kon hij mijn gegevens niet vinden dus die moest ik maar mailen.
Zo gezegd, zo gedaan.
Helaas was het geld op 9 februari nog niet gestort, dus maar een herinnering gestuurd. Geen reactie.
Op 15 februari nogmaals, waar per omgaande het antwoord kwam "Ja de administratie is ermee bezig".
Weer geen betaling ontvangen, dus op 24 februari opnieuw een mailtje gestuurd en -verrassing!!- weer geen reactie. Dat terwijl ik toch duidelijk maakte dat ik het nu zat was en o.a. het volgende aangaf:
"Ik verzoek u nu dit binnen 5 werkdagen in orde te maken. Als u deze termijn niet nakomt stel ik u in gebreke en zal ik genoodzaakt zijn dit bij de politie aan te geven als misdrijf – (internet)oplichting - onder artikel 326 Wetboek van Strafrecht."
Voor ik de gang naar de politie zou maken, ben ik eerst maar eens gaan kijken naar de kopersbescherming van Paypal. Helaas was die door het getraineer van SOS niet meer geldig (maximaal 45 dagen na aankoop) maar wel zond men een rappel met toegevoegde tekst van mij. Als er meer klachten zouden komen zou de zaak mogelijk WEL in behandeling worden genomen.
Vandaag wilde ik dan via het Meldpunt Internetoplichting van de politie (https://www.mijnpolitie.nl/if.shtml) aangifte doen, maar besloot om nog maar 1 keer te bellen met SOS.
Na 20 minuten had de verkoper eindelijk mijn naam gevonden, klagend over het waardeloze administratiesysteem, en wou de "boel even uitzoeken" want als ik het geld al ontvangen had, dan zou hij het nooit meer terug krijgen. Hoewel ik nu bijna explodeerde kon ik nog rustig argumenteren dat ik na -tig mailtjes en telefoontjes, een geregistreerde Paypalklacht en 4 maand na aankoop toch echt geen geld ontvangen had.
"Ik snap niet waarom u zo moeilijk doet" was het antwoord daarop. En nog weer even later stuurde hij het geld terug via Paypal. Overigens niet het hele bedrag: van de aankoop van € 109,99 moesten de kosten afgetrokken worden van de Paypaltransactie en ik zou maar € 105 krijgen. Dat bleek uiteindelijk, via een omrekening in USD, nog € 101 te zijn.
Gadverdamme, wat een BAGGERzaak. Advies: al zijn de prijzen nog zo aantrekkelijk, hier kopen is pound foolish, penny wise.
Oorspronkelijke levering was wel op tijd, maar de verpakking was gehavend.
KlantenserviceTraag, op het bedrieglijke af.
Onaangenaam door een constante klaaglijke toon van verkoper die het leed van de hele wereld op zijn schouder lijkt te torsen en constant uitgaat van de slechte intenties van de koper.
Verder staan de ervaringen met "after sales", als je die term nog kunt gebruiken, onder het kopje "Algemeen"
Tja, een voor ons oncontroleerbare tweakers review. Bij ons is deze klant niet bekend.
Positieve nieuws is de onderstaande link.
U kunt bij ons ook afhalen en uw bestelling op het moment van de aankoop nauwkeurig controleren.
Hier word ook dagelijks gebruik van gemaakt, zonder problemen.
Aansluiten en testen van producten is bij ons zelfs geen enkel probleem.
Ik zag net de reactie van SOS op mijn review: "Bij ons is deze klant niet bekend".
Men stapelt leugen op leugen. Nadat ik mijn beoordeling had geplaatst werd op Eerste Paasdag ingesproken op mijn voicemail dat SOS gerechtelijke stappen overwoog als ik mijn review niet verwijderde.
Dezelfde dag, 24/4/2011, volgde ook nog een mailtje waarvan onderstaand citaat : "De zwartmaak teksten zijn van u afkomstig en geplaatst na het terug ontvangen van uw aankoopbedrag.
Ik zie het moddergooien op internet dan ook als een aanval op onze goede naam en zal er alles aan doen dat u daar mee stopt.
Helaas ben ik voornemens na overleg met mijn advocaat om aangifte te gaan doen wegens smaad."
Uiteraard heb ik daar verder geen gehoor aan gegeven.
Ten eerste is er helemaal geen sprake van een "goede naam" - van de 2098 beoordeelde winkels scoort SOS bij de laagste 20 (selecteer in hoofdmenu van Shopreview tabblad "Waardering" en geef bij de 3 items het bereik "zeer slecht" tot "slecht" in - Voilá!
Ten tweede is mijn review een feitelijke weergave en er is geen woord van overdreven.
De ontkenning mij als klant te kennen is aantoonbaar onjuist; ik heb bovengenoemd dreigmailtje doorgestuurd naar de redactie van Tweakers , bevestiging daarvan is mij per omgaande gestuurd met het verzoek in geval van nieuwe ontwikkelingen de redactie op de hoogte te stellen.
Site ziet er goed uit. Bestelling gaat snel. Prijs ligt laag. Na bestelling valt het stil. Geen antwoord meer, geen track en trace nummer. Op uw mails krijgt ge geen antwoord, uw geld gaat snel van de rekening, de verzending is minder.
VerzendingOp 2/3/2011 wordt het geld van de rekening gehaald via paypal. Een moederbord wordt slechts verzonden op 4/03/2011. De verpakking is een gewone kartonnen doos, waarin het moederbord steekt zonder enige bescherming. Het moederbord ziet er wel onbeschadigd uit. Het voornaamste probleem is dat er een nieuw moederbord besteld werd M4A79T deluxe (89,99 euro) en er in de plaats een tweedehands moederbord M4A78Pro zonder accessoires, handleiding of drivers geleverd werd (59,99 euro).
KlantenserviceDe betrokken winkelier reageert niet meer op mijn mails. Dit moederbord is van een andere categorie en dus waardeloos voor mij. Dit blijkt dus louter bedrog. Indien het een vergissing zou zijn, zou hij deze zeker willen rechtzetten. Men denkt verzekert te zijn via paypal, maar die weigeren hun beloften na te komen.
aanvankelijk verliep alles prima. ik bestelde een videokaart via de prima site, kreeg geen bevestiging maar een mailtje waarin gevraagd werd of het allemaal gelukt was met de bestelling, of ik vragen had, e.d.
contact opnemen gaat makkelijk via mail of telefoon, en reacties volgden in het begin ook snel. later (in het moeizame proces wat nog aan bod komt) heb ik echter wel enkele weken moeten wachten op antwoord.
de juiste bestelling volgde snel op de aankoop. de verpakking leek wat slecht beschermd te zijn (videokaart los in anti-statische zak in een doos), maar heeft geen problemen opgeleverd. er wordt voor zover ik weet geen gebruik gemaakt van een track&trace systeem.
Klantenservicede videokaart had sporen van gebruik (i.e. krasjes op de cooler en de slot connector). er zaten geen accesoires bij (ik moest zelf bijvoorbeeld nog een d-sub/dvi kabel halen). het bleek dat het om een zgn. 'bulk'-exemplaar ging. op de site staat, bij veel produkten, "conditie nieuw bulk". ik ging er van uit dat het om een restpartij ging. maar hoe bulk ook wordt opgevat, het ging hier om een tweedehands exemplaar. als dit al niet genoeg reden was de kaart terug te sturen, dan was het wel het feit dat de kaart niet naar behoren werkte: er waren constant artefacts zichtbaar, en na enkele minuten werd ik uit elke game gegooid die ik speelde of crashte de pc.
ik wilde de kaart dus terug sturen en mijn geld terug. de verkoper wilde daar echter niets van weten. de kaart heb ik teruggestuurd. anderhalve maand later kreeg ik het bericht, nadat ik zelf een mailtje had gestuurd, dat de kaart "defect is bevonden", en dat ze me, tegen meerprijs, wel een andere kaart aan konden bieden.
ik ging hier logischerwijs niet mee akkoord. inmiddels hebben ze mijn geld nog steeds; daar ze niet bij een geschillencommissie zijn aangesloten kan ik ze, voor zover ik weet, niets maken. het gaat desalniettemin tegen alle wetten van verkoop in, en SelectedOutletStore is daarmee illegaal bezig.
bij deze raad ik af iets bij deze webwinkel te bestellen. misschien dat het mijn situatie ook nog kan helpen.
ik merkte recent pas op dat er duidelijk op de website staat vermeld "niet goed geld terug", een voornemen dat ze blijkbaar niet waar willen maken. maar mogelijk valt ook dit volgens hen onder een garantie, wat in hun eigen woorden "niet hetzelfde als een verzekering" is, hoewel dit ontegenzeggelijk een tegenstrijdigheid is.
Via Marktplaats deze winkel gevonden. Ze hadden als enige een moederbord wat ik nodig had voor een PC-reparatie, en daarnaast hadden ze goedkope bulkvoedingen van een A-merk. Ik heb dus zowel een moederbord als een voeding besteld.
De bestelling was al redelijk snel binnen, maar toen ik de doos openmaakte vielen mij 2 dingen op:
- het moederbord was niet degene die besteld was, maar een ander bord met "vergelijkbare specificaties".
- de voeding had compleet geen stickers. Aan de hand van het gewicht zal het wel een fatsoenlijke 450W voeding geweest zijn, dus daar ben ik dan ook maar vanuit gegaan.
- het moederbord is verkocht als "Nieuw bulk 1 jaar garantie", waaruit ik opmaakte dat het om een nieuw ongebruikt bord zou gaan uit een partij die ergens is overgebleven. Het bleek echter om een RMA-bord te gaan waar duidelijke gebruikssporen op aanwezig waren.
Snelle levering, goed verpakt.
KlantenserviceHier begon de ellende. Aangezien ik geen zin had in het verkeerde moederbord, contact opgenomen met de shop. Er is een heel getouwtrek geweest, omdat de shop vond dat ze aan hun leveringsplicht hadden voldaan met het sturen van een alternatief moederbord zonder enig overleg. Ik moest maar een mailtje sturen, en nadat ik dat gedaan had bleef het stil.
Uiteindelijk met een paypal claim gedreigd, waarna bijna meteen antwoord kwam, en er met tegenzin een tegoedbon werd beloofd. Aangezien de shop mij niet geleverd heeft wat ik had besteld, en dat ook niet meer kon doen, en ik ook geen intentie had hier ooit weer iets te bestellen, ben ik daar niet mee akkoord gegaan. Uiteindelijk heb ik het bord teruggestuurd, heb ik 3 weken gewacht op mijn geld en heb ik gisteren mail gestuurd. Op de mail geen reactie, maar wel ineens 35 euro op mijn rekening zonder omschrijving, voor een bord wat 40 euro heeft gekost.
Al met al heeft deze shop mij 12 euro en veel gedoe gekost, ik zal er dan ook niet snel weer bestellen. Op de website staat dat ze zich houden aan "koop op afstand" en "niet goed geld terug", maar in de praktijk blijkt dat je daar nog veel moeite voor moet doen. Als verweer houden ze steeds op dat ze een outlet store zijn en dat ik niet snap wat een outlet store is, maar ook een outlet store hoort zich aan de regels te houden en gewoon te leveren waarmee ze adverteren.
Via Marktplaats bij deze shop terecht gekomen, OEM verpakking van een MSI P45 NEO F voor € 39,50 inclusief verzenden. Site is voldoende overzichtelijk, prijzen zijn duidelijk en voor mij was er voldoende keus. De shop stuurt zeer snel een bevestiging en online is de status te zien (status verzonden oid wordt niet weer gegeven).
VerzendingHet moederbord was keurig in een kaal moederbord doos verpakt, keurig in antistatische hoes.
Standaard TNT, niets op aan te merken. Geen track en trace gekregen, hier ook niet om gevraagd en ook niet nodig gehad. (persoonlijk vindt ik een track en trace prettig, je hebt dan de verzendbevestiging en je weet dan precies wanneer iets aan komt)
Ik had een probleem met het moederbord, na een week vakantie pas de gelegenheid te reageren. Via mail RMA aangevraagd, eerst kwam hij met een voorstel de onderdelen die ik hier voor in gedachten had mee te sturen zodat het geassembleerd retour zou komen tegen vergoeding, hier zat ik niet op te wachten en na wat heen en weer gemail met de gebruikte en geteste onderdelen en bevindingen kwamen zij met de tip de CPU support te checken. Helaas hadden zij hier in gelijk, ik had niet verwacht dat een oudere CPU niet meer ondersteund werd in dezelfde socket.
Mailverkeer is zeer voorspoedig gegaan en ook de kennis is ruim voldoende. Zeer waarschijnlijk tot een volgende keer.
Wouter van SelectedSolutions reageert vrij snel op e-mails (d.w.z. info en nieuwe bestellingen). Zijn website is simpel en overzichtelijk. De mogelijkheid om een bod te doen op producten is ook aantrekklijk en loont vaak ook nog. Helaas kon ik niet met Paypal betalen i.v.m. een 'update aan hun Paypal-account'. Waarschijnlijk had dat meer te maken met het feit dat hier voor de verkopende partij kosten aan zitten verbonden. Het geld overgemaakt, een screenshot gestuurd en het moederbord werd dezelfde dag nog verstuurd!
VerzendingEr wordt verzonden met TNT, dus dat is fijn en snel. In mijn geval ging het om een moederbord in een kleine doos, dus het was mooi geweest als er extra bescherming omheen had gezeten; dit was helaas niet het geval. Het moederbord was redelijk verpakt en werkt uiteindelijk goed.
KlantenserviceIk geef geen minpunten, maar ook geen pluspunten hier. Ik had vooraf expliciet gevraagd of er een bon bij zat i.v.m. garantie. Deze was aanwezig, maar werd niet meegeleverd. Na 2 mailtjes verzonden te hebben wordt er niet meer gereageerd op het feit dat er geen bon is. Misschien is hij makkelijk met omruilen indien er inderdaad een defect voordoet, maar daar heb ik geen idee van.
Update 27-10-2011
Mijn moederbord werkt niet meer, waarna ik telefonisch contact heb gehad met Wouter. Hij vertelde mij dat ik een e-mail moest sturen naar verkoop@selected.... Zo gezegd, zo gedaan en na twee weken nog niets gehoord. Een e-mail gestuurd naar info@computerhulpspijkenisse (ook van hem) met dit verhaal. Wordt mij verteld dat 1) ze een outlet zijn en dus geen aanspraak kunnen maken op garantie, 2) ik geen aankoopbewijs heb en zij dus niets kunnen doen, 3) zij meestal ook niets gedaan krijgen bij de leverancier en 4) dat de leveranciers zich achter de retailers verschuilen. Ik heb een moederbord gekocht die nieuw was, met garantie zou worden geleverd en ik heb bewijs van aankoop d.m.v. e-mails en betalingsgegevens van de bank. Daarnaast verschuilt beste Wouter zich volgens mij ook achter de fabrikant door een dergelijke uitspraak te doen. Ik snap dat het lastig is voor hem, maar feit blijft dat hij een product heeft verkocht met garantie en hij (d.w.z. zijn rechtspersoon) verantwoordelijk is voor de afhandeling van de garantie. De aftersales zijn dus een dikke min. Een vervolgaankoop zal hier zeker niet plaatsvinden en op deze manier wil ik toch een negatief advies uitbrengen; koop hier niet.
Betreft: bestelling Samsung digitaal photoframe SPF-71E
Pluspunten:
* De webshop is eenvoudig opgezet, ondanks deze opzet zijn
producten op categorie zeer gemakkelijk te vinden.
* De webshop/winkel is 24/7 bereikbaar. Telefonische bereikbaarheid
is goed, er wordt vrij snel opgenomen als het nummer wordt
gebeld, ook tijdens de avonduren.
* Betalen met Paypal, een snel en veilige wijze van betalen.
* Producten voor een zeer scherpe prijs.
* het assortiment is niet dermate groot, de winkel werkt met
een kleiner aanbod van producten, wel zijn de producten
direct leverbaar vanaf de winkelier.
Aandachtspunten:
* Voorraadindicatie van producten is niet zichtbaar,
dit is wel een handige indicatie voor klanten.
* De bestelling via de webshop kan niet met de paypal
transactie omgaan, de winkelier zal dus een Paypal invoice
moeten sturen om te kunnen betalen.
Op de dag van de bestelling van mijn order, een 7 inch photoframe van Samsung, werd deze de volgende dag bezorgd.
Het pakketje was goed verpakt, om beschadingen door transport te voorkomen.