Nog NOOIT zoiets meegemaakt. Op 5 december 2010 een Logitech Harmony besteld voor € 109,99. Na levering bleek het apparaat lichte gebruikssporen te hebben, maar dat was nog niet zo relevant.
Na opladen in de cradle was het apparaat dood. Terug gestuurd naar SelectedOutletStore (SOS). Niets gehoord totdat ik op 21 januari maar eens belde.
In dit telefonisch contact dat tijden duurde omdat de verkoper zich voortdurend beklaagde over alles en iedereen werden een paar dingen duidelijk:
* De prominent op de site vermelde "Niet goed geld terug" moest ik niet zo letterlijk nemen ("U kunt na een jaar toch niet meer uw geld terug vragen?" - argumenten mijnerzijds dat het toch echt normaal consumentenrecht was om vergoeding voor een DOA te krijgen werden niet serieus genomen)
* Goede service, eveneens nadrukkelijk geafficheerd, bleek niet haalbaar.

Duidelijkheid al evenmin. De Logitech in kwestie was niet meer voorradig, maar bovendien was de verkoper inmiddels gebleken dat ik voor mijn garantie niet bij hem maar bij Logitech moest zijn. Hij wilde het defecte apparaat best naar mij opsturen.
Eindeloze discussies; mijn argument dat ik niks met Logitech te maken had maar met SOS (inderdaad, passend acroniem) kwam niet over en pas na 30 minuten spartelen en klagen over zijn lage winstmarge beloofde hij het bedrag over te maken. In zijn administratie kon hij mijn gegevens niet vinden dus die moest ik maar mailen.
Zo gezegd, zo gedaan.

Helaas was het geld op 9 februari nog niet gestort, dus maar een herinnering gestuurd. Geen reactie.
Op 15 februari nogmaals, waar per omgaande het antwoord kwam "Ja de administratie is ermee bezig".

Weer geen betaling ontvangen, dus op 24 februari opnieuw een mailtje gestuurd en -verrassing!!- weer geen reactie. Dat terwijl ik toch duidelijk maakte dat ik het nu zat was en o.a. het volgende aangaf:
"Ik verzoek u nu dit binnen 5 werkdagen in orde te maken. Als u deze termijn niet nakomt stel ik u in gebreke en zal ik genoodzaakt zijn dit bij de politie aan te geven als misdrijf – (internet)oplichting - onder artikel 326 Wetboek van Strafrecht."

Voor ik de gang naar de politie zou maken, ben ik eerst maar eens gaan kijken naar de kopersbescherming van Paypal. Helaas was die door het getraineer van SOS niet meer geldig (maximaal 45 dagen na aankoop) maar wel zond men een rappel met toegevoegde tekst van mij. Als er meer klachten zouden komen zou de zaak mogelijk WEL in behandeling worden genomen.

Vandaag wilde ik dan via het Meldpunt Internetoplichting van de politie (https://www.mijnpolitie.nl/if.shtml) aangifte doen, maar besloot om nog maar 1 keer te bellen met SOS.
Na 20 minuten had de verkoper eindelijk mijn naam gevonden, klagend over het waardeloze administratiesysteem, en wou de "boel even uitzoeken" want als ik het geld al ontvangen had, dan zou hij het nooit meer terug krijgen. Hoewel ik nu bijna explodeerde kon ik nog rustig argumenteren dat ik na -tig mailtjes en telefoontjes, een geregistreerde Paypalklacht en 4 maand na aankoop toch echt geen geld ontvangen had.
"Ik snap niet waarom u zo moeilijk doet" was het antwoord daarop. En nog weer even later stuurde hij het geld terug via Paypal. Overigens niet het hele bedrag: van de aankoop van € 109,99 moesten de kosten afgetrokken worden van de Paypaltransactie en ik zou maar € 105 krijgen. Dat bleek uiteindelijk, via een omrekening in USD, nog € 101 te zijn.

Gadverdamme, wat een BAGGERzaak. Advies: al zijn de prijzen nog zo aantrekkelijk, hier kopen is pound foolish, penny wise.

Oorspronkelijke levering was wel op tijd, maar de verpakking was gehavend.

Traag, op het bedrieglijke af.
Onaangenaam door een constante klaaglijke toon van verkoper die het leed van de hele wereld op zijn schouder lijkt te torsen en constant uitgaat van de slechte intenties van de koper.

Verder staan de ervaringen met "after sales", als je die term nog kunt gebruiken, onder het kopje "Algemeen"

Tja, een voor ons oncontroleerbare tweakers review. Bij ons is deze klant niet bekend.

Positieve nieuws is de onderstaande link.
U kunt bij ons ook afhalen en uw bestelling op het moment van de aankoop nauwkeurig controleren.
Hier word ook dagelijks gebruik van gemaakt, zonder problemen.
Aansluiten en testen van producten is bij ons zelfs geen enkel probleem.

Ik zag net de reactie van SOS op mijn review: "Bij ons is deze klant niet bekend".
Men stapelt leugen op leugen. Nadat ik mijn beoordeling had geplaatst werd op Eerste Paasdag ingesproken op mijn voicemail dat SOS gerechtelijke stappen overwoog als ik mijn review niet verwijderde.
Dezelfde dag, 24/4/2011, volgde ook nog een mailtje waarvan onderstaand citaat : "De zwartmaak teksten zijn van u afkomstig en geplaatst na het terug ontvangen van uw aankoopbedrag.
Ik zie het moddergooien op internet dan ook als een aanval op onze goede naam en zal er alles aan doen dat u daar mee stopt.
Helaas ben ik voornemens na overleg met mijn advocaat om aangifte te gaan doen wegens smaad."

Uiteraard heb ik daar verder geen gehoor aan gegeven.
Ten eerste is er helemaal geen sprake van een "goede naam" - van de 2098 beoordeelde winkels scoort SOS bij de laagste 20 (selecteer in hoofdmenu van Shopreview tabblad "Waardering" en geef bij de 3 items het bereik "zeer slecht" tot "slecht" in - Voilá!
Ten tweede is mijn review een feitelijke weergave en er is geen woord van overdreven.

De ontkenning mij als klant te kennen is aantoonbaar onjuist; ik heb bovengenoemd dreigmailtje doorgestuurd naar de redactie van Tweakers , bevestiging daarvan is mij per omgaande gestuurd met het verzoek in geval van nieuwe ontwikkelingen de redactie op de hoogte te stellen.

Scorekaart voor SelectedOutletStore