Door Paul Hulsebosch

Redacteur

Prey Preview

Mysterieuze game maakt comeback

Een lange weg

De Prey-versie die in 2006 verscheen, had een lange weg afgelegd, langs verschillende studio’s die jaren aan de game hadden gesleuteld. Met de opvolger is het eigenlijk niet veel anders. De ontwikkeling is diverse malen gestart en ook diverse keren weer afgeblazen. Totdat uitgever Bethesda besloot om Arkane Studios op het project te zetten, de studio die we vooral kennen van Dishonored. Sinds de van oorsprong Franse studio aan het roer staat, loopt de ontwikkeling voorspoedig.

Videopreview Prey

Dat betekent overigens niet dat Prey in Frankrijk wordt gemaakt. De studio daar werkt aan Dishonored 2, in een vestiging in Texas werkt men aan Prey. In de titel van de game ontbreekt een cijfer. Hoewel de game bij vorige pogingen bekend stond als Prey 2, kiest Bethesda nu voor een cijferloze aanduiding. De game is geen sequel; het is een nieuw begin dat op eigen benen moet staan.

Licht en kleur

Dat Dishonered 2 en Prey uit dezelfde studio komen, is te merken. Vooral in visueel opzicht zijn er overeenkomsten, hoewel de spelwereld compleet verschillend is. Dishonored 2 heeft een alternatieve werkelijkheid die zich ruim een eeuw geleden afspeelt. Prey heeft een al even alternatieve werkelijkheid, maar dan in de nabije toekomst. Dishonored heeft klassieke tierelantijnen en Prey een strakke futuristische inrichting. Toch zijn er overeenkomsten in de sfeer, en dat heeft vooral te maken met het licht en de kleuren. In beide games geeft zacht licht een wat heiig effect en ook hebben beide games wat verzadigde kleuren.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Lees meer

Bethesda brengt Prey op 5 mei uit Nieuws van 25 januari 2017
Prey is vanaf 5 mei te koop Video van 25 januari 2017
Duik in de geschiedenis van Prey Video van 18 oktober 2016
Prey 2 Video van 24 augustus 2011
Prey 2 Video van 3 augustus 2011
Prey 2 Video van 3 augustus 2011
E3: Prey 2 Video van 3 juni 2011
Prey 2 Video van 16 maart 2011
Zenimax neemt rechten op Prey over Nieuws van 9 september 2009

Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee