Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

Gebruikersreview van de Maand

Wat waren de beste userreviews van januari?

10-02-2015 • 16:00

19 Linkedin

De beste userreviews van januari

Vorige week mocht TERW_DAN de Gouden Henk, de award voor beste reviewer, in ontvangst nemen. Hij won met grote afstand van de competitie, maar de rest van de bij de award-uitreiking aanwezige user-reviewers leek zich op de avond desondanks prima te vermaken.

Inmiddels zijn er al weer gebruikers in de race voor de awards van dit jaar. In het artikel over december 2014 stonden al reviews die meedingen voor de volgende uitreiking en in dit artikel sommen we de beste recensies van januari 2015 op. Er verschenen in die maand 244 gebruikersreviews en daarvan werden er 57 als 'goed' beoordeeld, terwijl 12 het stempel 'uitmuntend' kregen van lezers.

De Gebruikersreview van de Maand wordt in samenwerking met de community samengesteld. Kom je een goede userreview of andere usercontent tegen die in februari is geschreven? Dan kun je deze aandragen in:

Winnaar januari 2015

Frozen

+3Samsung U28D590D Zilver Review

door Frozen

21

Dat Kid Jansen niet de enige is die aanspraak kan maken op het publiceren van uitmuntende reviews van monitoren, bewijst Frozen met zijn bespreking van de Samsung U28D590D. Samsung gebruikt deze pakkende naam voor een uhd-monitor die beelden op een resolutie van 3840x2160 pixels kan tonen. Frozen begint met een uitpakparty en bespreekt daarna het tn-scherm tot in de kleine details. Hij claimt vijftig uur in de review gestoken te hebben en dat geloven wij wel. Vandaar dat Frozen in onze ogen de terechte winnaar is.

Overige top 4

Tijgert

+3BTO X-Book 17CL62 Review

door Tijgert

23

Tijgert is een oudgediende; hij registreerde zich in 2001. Deze review van een BTO-laptop is echter zijn eerste en hij heeft geen half werk geleverd. Speciaal voor de productfoto's is hij bijvoorbeeld naar Zanzibar gevlogen, waar de beste lichtomstandigheden zijn, zoals iedereen weet. Tijgert bespreekt wat je moet bespreken bij een laptop, benoemt de plus- en minpunten en geeft zelfs advies hoe je een kleinere voeding kunt gebruiken. Daarmee is het een prima eerste review en het is hopen dat er meer volgen.

Foritain

+3Rapoo VPRO V900 Review

door Foritain

14

Foritain werd net zo vaak als Tijgert genomineerd en verdient dus ook een plek in de top vier. De VPRO V900 van Rapoo heeft niks met de omroep te maken, maar alles met de gamingserie van producten van de Chinese fabrikant Rapoo. Zoals we inmiddels van Foritain gewend zijn, is deze review niet alleen een prima productbespreking, maar ook zeer informatief voor iedereen die wil weten waar het bij een gamingmuis om draait.

DeerDitch

+3Acer Aspire E5-771-59VD Review

door DeerDitch

9

Opnieuw een bespreking van een laptop en dit keer is het de Acer Aspire E5. DeerDitch zijn we nog niet eerder tegenkomen met hooggewaardeerde reviews, maar het artikel ziet eruit alsof het door een veteraan is gemaakt. De opmaak is mooi, de foto's zijn goed en het stuk is lekker geschreven. Ook ontbreekt een kijkje in de laptop niet. De conclusie: "De Acer Aspire E5-771-59vd is een prima keuze wanneer je een desktopvervanger wilt hebben."

Meulendijkse89

+3Dell U2515H Zwart Review

door Meulendijks89

29

Meulendijks89 brengt een review van de U2515H, een polulaire monitor van Dell. Aanvankelijk kocht hij de U2415, maar al snel verving hij deze door de vrijwel even dure U2515H. De foto's hadden wat scherper gekund, maar het artikel is een zeer goed helpende hand voor iedereen die overweegt deze stevige ips-monitor met een 25"-scherm en een 1440p-resolutie voor een prijs van nog geen 300 euro aan te schaffen.

Bekijk hier de beste en populairste reviews van januari

Tweakblog van de Maand - Januari

deathgrunt

Windows Phone - html apps

door deathgrunt

8

De Tweakblog van deze maand is van de hand van deathgrunt en draait om Windows Phone-apps, een heet hangijzer. Deathgrunt is van huis uit webdeveloper en begon te experimenteren met html-apps. "Zo gezegd, zo gedaan... inmiddels zijn we ongeveer een jaar (en bijna 20 apps) verder", schrijft hij. In dit stuk legt hij uit wat je moet doen om html-apps voor Windows Phone te maken, in de hoop dat de in zijn woorden kleine, maar enthousiaste groep ontwikkelaars uitgroeit tot een grotere gemeenschap. Ook mooi is zijn stuk over de Tweakers-Live Tile voor Windows.

Lees meer

Reacties (19)

Wijzig sortering
Hartelijk bedankt voor de nominaties en felicitaties heren! Ik vind het een hele eer om reviewer van de maand te zijn en de blijheid straalt van mijn gezicht af. Echter moet ik er wel het één en ander bij zeggen. Zonder de hulp van onze monitoren expert Kid Jansen was de review niet mogelijk geweest.
Onder andere de volgende topics en review van hem hebben mij geholpen met het schrijven:
[TFT] Dell UltraSharp Serie - Deel 20
*Algemeen Advies* Welke monitor moet ik kopen?
productreview: AOC Professional Q2770PQU Zwart review door Kid Jansen

Aangezien ik vergelijkingsmateriaal nodig had, was Simon van TFT Central zo vriendelijk dit door mij te laten gebruiken.

De monitor heb ik overigens geleend gekregen van tweakers en Samsung via [ADV] Gezocht: testers voor de Samsung LU28D590D Monitor. Ik wil -The_Mask- bedanken voor het linkje naar dit topic.

Het was een echte ervaring om deze review te schrijven. Hopelijk kan Samsung de review ook waarderen. :)

[Reactie gewijzigd door Frozen op 10 februari 2015 16:23]

Gefeliciteerd :)

De foto's van mijn review hadden inderdaad scherper gekund maar helaas heb ik geen goede camera meer in huis :( dus daar moet verandering in komen _/-\o_

[Reactie gewijzigd door DM89 op 10 februari 2015 18:06]

Die van mij waren ook niet allemaal even scherp hoor. Normaal maak ik foto's met mijn OnePlus one. Helaas was daarvan het scherm kapot gegaan en moest ik overstappen op mijn trouwe http://tweakers.net/produ...xy-note-101-2014-edition/. Elke foto heb ik dus met dat apparaatje gemaakt.

Echter was er laatst een leuke actie waarbij je voor 22,50 een 14Mp camera kon kopen bij trekpleister. Geen idee of je dat hebt gedaan maar ik vond hem het geld waard. Statiefje erbij van ebay voor 10 euro en klaar is... [naam].
Ik vind de foto's wel meevallen, zo slecht zijn ze toch niet?

Ik maak al mijn foto's met een mobiele telefoon (soms ook wel te zien :)), maar het belangrijkste is denk ik de verlichting. Dat kan wellicht het probleem zijn bij een monitor. Je kunt het scherm niet even naar buiten brengen om te fotograferen.
Dat Kid Jansen niet de enige is die aanspraak kan maken op het publiceren van uitmuntende reviews van monitoren...
Ik ben diep beledigd! ;)

Hahaha, nee hoor, gefeliciteerd Frozen! Zoals TERW_DAN al zei: een welverdiende titel.
[...]

Ik ben diep beledigd! ;)

Hahaha, nee hoor, gefeliciteerd Frozen! Zoals TERW_DAN al zei: een welverdiende titel.
Bedankt!
Ik zou ook diep beledigd zijn! :P In ieder geval, jouw monitorreviews gaan verder dan uitmuntend. Zeg maar gerust dat jouw review van het afgelopen jaar, productreview: AOC Professional Q2770PQU Zwart review door Kid Jansen de beste userreview van 2014 was, zo niet de beste userreview ooit is geweest op tweakers. :)

Ik hoop stiekem dat je dit jaar weer een review schrijft over een gave monitor. Bijvoorbeeld een 5k IPS pricewatch: Dell Ultrasharp 27 Ultra HD 5K Monitor Zwart, een monitor met OLED scherm, HDR of andere gave technologie. _/-\o_

[Reactie gewijzigd door Frozen op 10 februari 2015 22:40]

"Terwijl 12 het stempel 'uitmuntend' kregen van lezers."
Ah beste tweakers, daarvoor mijn dank :D :P

De rest gefeliciteerd :D

Verder Foritain, zoals gewoonlijk proficiat...
Ik ben wel van mening dat we hem een keer een maand eruit moeten filteren ofzo hoor }> :+

[Reactie gewijzigd door 3DDude op 10 februari 2015 22:42]

Als dat gebeurd, dan plaats ik wel mijn review, dan maak ik iets meer kans :+ O-)
Van harte gefeliciteerd met je review Frozen!
Sorry dat ik mijn stem aan de nr 2 / Tijgert gaf ;)

Er gaat bovendien geen maand voorbij dat Foritain niet in de Top-5 staat van de beste reviews op Tweakers. Ga zo door allemaal en succes in februari!

Ik hoop echter wel dat er meer mensen stemmen op deze fantastische reviews. Ik weet echter niet hoe we de reviews nog beter kenbaar kunnen maken.
Gefeliciteerd Frozen, ook weer een welverdiende titel :)
Anoniem: 372172
10 februari 2015 16:22
Frozen gefeliciteerd! Alle andere reviews waren ook top trouwens _/-\o_
Hele nette review Frozen, dat is inderdaad een titel waard. Deze review heeft mij ook enige informatie over dit scherm gegeven voor ik hem ontvangen heb. Het wordt weer gewaardeerd.
Toch 3 nieuwkomers in de lijst, leuk hoor! :D Uiteraard ank voor de nominaties en toch een mooie top5 positie, en uiteraard grats aan Frozen die hem echt verdiende vorige maand.

Wel een afname van het aantal +3's t.o.v. de maanden er voor! Meer reviews, gogo! :D
Gefeliciteerd Frozen! Samsung zal wel degelijk blij zijn met jouw review. Na het lezen van jouw review heb ik mijzelf namelijk vrijwel direct getrakteerd op een nieuwe monitor ;)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.




Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee