Door Luke van Drie

Teamlead Mediateam

Homey-controller laat van zich horen; Een blik op domotica met stembesturing

11-04-2015 • 06:00

181

In mei vorig jaar begon tweaker WeeJeWel samen met compagnon Stefan Witkamp een Kickstarter-campagne om met hun start-up Athom de Homey op de markt te kunnen brengen. De Homey is een controller die dankzij diverse radiomodules, waaronder wifi, bluetooth, zigbee en z-wave, allerhande domoticahardware kan aansturen. Daarbij reageert de Homey op spraakcommando's.

Na een succesvolle inzamelactie is Athom begonnen met de verdere ontwikkeling van het Homey-concept. Dit is inmiddels in een vergevorderd stadium; de benodigde hardware voor de domoticacontroller is in principe klaar en de software grotendeels. Athom is alleen nog bezig om de productie van de behuizing te finetunen. Naar verwachting kunnen de eerste Homeys over zes à acht weken uitgeleverd worden aan Kickstarter-inschrijvers.

Athom laat weten dat er aan de software nog het nodige is verbeterd. Zo is het bedrijfje trots op de nieuwe flow editor, die het mogelijk maakt om eenvoudig acties op te stellen die de Homey moet uitvoeren. Daarnaast wordt er al gedroomd over de toekomst. Zo denkt de start-up dat de Homey bijvoorbeeld gebruikt kan worden voor thuiszorgfuncties, terwijl er ook wordt nagedacht over hoe de controller en de achterliggende software als een breed platform aangeboden kunnen worden.

Reacties (181)

181
180
126
6
1
0
Wijzig sortering
Note: aan het eind vroeg Dimitri van Tweakers mij waar Homey over een jaar zou staan. Dat is dus internationaal in de winkels. Wij verwachten wel Homey ook al voor die tijd in de winkel aan te kunnen bieden, en pre-orders deze zomer al uit te kunnen leveren. Dit kwam uit het filmpje niet helemaal over naar mijn mening ;)

Dus kijk snel voor meer info en om er 1 te bemachtigen op www.heyhomey.nl!

- Stefan Witkamp
Co-founder van Athom

[Reactie gewijzigd door stefanwitkamp op 23 juli 2024 14:28]

Pls laat je niet verkopen aan een Amerikaanse bedrijven! !
Daar ben ik ook bang voor. Het zo zomaar (weer) google kunnen zijn ideale combinatie met de thermostaat van nest, maar ik hoop dat dit lekker Nederlands blijft!

Een geweldig apparaat die de afstandsbediening definitief de deur uit kan sturen!
Inderdaad niet doen! Als ik geld over heb ga ik ook zeker een Homey bestellen in mijn toekomstige woning!
Leuk project! Heb meteen een Homey besteld. :-)
Ik ook, vooral de ondersteuning van al die protocollen is doorslaggevend. Mijn versterker is nog van voor het internet. Die kent alleen maar infra-rood. Succes met het project jongens (en meisjes?).
Interessante ontwikkeling zeg, aan potentie geen gebrek! Ga zo door; dit zou zo de volgende 'million dollar company' kunnen worden!
Ik baal nog steeds, ik had de kickstarter al gevonden 10 minuten nadat hij online ging maar kon nergens mijn creditcard vinden. Bleek op mijn werk in mijn afgesloten la te liggen. Toen ik hem eindelijk had gevonden waren alle early birds weg.... Iedere keer als ik Homey zie wordt ik weer boos op mijzelf en verdrietig haha.
hebben jullie toevallig nog vacatures ?
Als je kan coden, stuur maar een berichtje ;)
Welke taal zijn jullie hoofdzakelijk in geïnterresseerd dan?
Homey-apps worden geschreven in Node.JS/JavaScript ;)
Super zeg!
Ga er zeker 1 bestellen.

misschien een rare tip van een man:

Neem een vrouw op in je team! zo krijg je vast een aantal (voor ons volstrekt onlogische) voorstellen en gebruikerservaringen :)

[Reactie gewijzigd door trademark-nl op 23 juli 2024 14:28]

Er wordt in het filmpje gezegd dat het moeilijk is om de ronde hardware te maken, maar waarom maken jullie hem dan ook rond? (in de architectuur wordt vaak gezegd ROND=STRONT) De productiekosten zullen ook hoger liggen door dit (onnodige) ronde ontwerp.
Zoveel leds lijkt mij tevens onnodig en kostenverhogend.
De ronde grijze voetjes vind ik er goedkoop uitzien.
Hij is ook zo onnodig groot, lijkt me.

In potentie wel goeie functionaliteit, dus maak een strakkere versie en ik koop hem ook!
Erg leuk! Word er ook gekeken naar het bereik van de stembediening? Bijvoorbeeld door met kleine microfoons (in andere ruimtes)input te kunnen geven naar homey?
Je kunt in eerste instantie via de mobiele App ook spraakcommando's geven als je te ver uit de buurt bent :)
Wat gaaf! Die 300 euro, is dat de prijs waarvoor hij straks in de winkel ligt?
Je kunt hem pre-orderen voor €299,-
Zie https://www.athom.nl/?lang=nl
Wowww 300 euro , dat zal niet veel mensen aantrekken

Vooral nu in deze tijd
Als je ziet wat het ding kan dan vind ik dat enorm meevallen.

Vergelijking:
pricewatch: HomeWizard Starter kit - 209 euro
pricewatch: Zipato Zipabox Smart Home Controller - 198 euro
pricewatch: Fibaro Home Center 2 - 538 euro

En dat zijn allemaal controllers die vaak maar één of twee protocollen ondersteunen. Als je het filmpje op 00:58 pauzeert zie je dat de Athom maar liefst 8 protocollen ondersteund. Dan is 300 euro een schijntje!

[Reactie gewijzigd door ThinkPad op 23 juli 2024 14:28]

ik weet niet is dat wel zo, je kunt wel zeggen als je ziet wat het ding kan...

die spraak herkenning is echt geweldig dat geef ik toe maar verder kan het ding helemaal niets, zonder dat je eerst alle wantcontacten (en lichtschakelaars) van de muur trekt een nieuwe machnetron-over koopt lamellen koopt waar een motortje op zit (ongeveer 100 euro duurder dan die normale bij de gamma)..

dit is een controller geen totaal oplossing, dus wat je voor 75 euro met een pi en een saaie webinterface doet doe je nu met een startrek gadget van 4x zoduur. maar de ontvangers @ 500 euro per huis (exclusief die pree-heat the oven plz feature), komt er nog wel even bij. wil je dan ook nog een oven erbij aansluiten,
Dat valt wel mee hoor. Homey ondersteunt ook infrarood, dus je TV en eventueel audio receiver kan hij al aansturen. Daarnaast streamt 'ie audio naar een externe (draadloze/bedrade) speaker, dus je hebt ook direct een Spotify/Deezer/SoundCloud/.. streamer.

Bij de action heb je al 3 schakeldoosjes voor 8 euro, dat zijn dus al 3 lampen! Zo duur hoeft het allemaal niet te zijn :)
Het wordt steeds interessanter als ook inderdaad de Action kastjes aan te sturen zijn. Op welk protocol draaien die dingen dan ?
Ik zie de Homey inderdaad nog wel een keer als serieuze kandidaat om mijn raspberry pi/z-wave/rfxcom-e/domoticz te vervangen. Ik zie hem de meeste functies al wel overnemen.

Hebben jullie ook integratie met zaken zoals slimme meters in de Homey?
Hi WeeJeWel,

Ik lees draadloze/bedrade speakers, kan ik dan denken aan Sonos / LG MusicFlow etc..?

Moet de Homey dan wel voor de TV staan om infrarood te bedienen of is ernaast voldoende.
Mijn LG TV maakt gebruik van de Magic Remote (Bluetooth) is dat ook een mogelijkheid voor de Homey?

Mooi project, hij gaat er bij mij ook zeker komen!!
Streamen JA maar je zal wel een goeie internet verbinding hebben minimaal 30 mb

Infrarood ja , binnenkort gaat het via Bleutooth , dus infrarood is wordt ouderwets
Binnenkort gaan high-end versterkers nog steeds niet via Bleutooth. Dat is nu al zelden het geval. Soms is er een optie om het via lan te regelen met een app, maar IR zal altijd blijven gezien de accuduur. Bleutooth vereist een continue verbinding en kost dus ook een hoop standby stroom. Infrarood heeft allene stroom nodig om kort een ledje te laten knipperen. Veel minder energievretend. Blauwtand is leuk, maar niet voor dit soort korte communicatie.

Edit:
30Mbit? Laat me niet lachen. Voor het streamen van een mp3tje heb je aan 400kbit al meer dan zat op de hoogst mogelijke kwaliteit. Met 30mbit kan je 4K van Netflix streamen.

[Reactie gewijzigd door supersnathan94 op 23 juli 2024 14:28]

Dat je voor €75 klaar kan zijn is gewoon niet waar, zoals garp in een reactie hieronder ook al uitlegt.

@garp 11 april 2015 09:29:
300 euro is een zeer faire prijs. Een simpele raspberry met zwave module en een goed ondersteunde 433 MHz transceiver kost je 200 euro. Dan kan het kreng nog niets, en heb je een losse stapel meuk die je ook nog netjes weg moet werken.

Homey ondersteunt meerdere protocollen, ziet er strak uit en zo te zien gaat het met de software ook de goede kant op.

...
En home automation apparatuur is inderdaad duurder dan 'domme' apparaten, helemaal mee eens. Maar de mogelijkheden met deze apparatuur zijn dan ook groter. Of je het die extra investering waard vindt verschilt per persoon, maar dat is een afweging die je moet maken ongeacht of je dit Homey apparaat leuk vindt of niet.

Edit: typo

[Reactie gewijzigd door Rolmaat op 23 juli 2024 14:28]

En dat bedoel ik ermee , ben helemaal met i-chat eens
@i-chat, ga jij even de software schrijven dan. Sommige mensen denken echt dat wanneer je met je vingers knipt er "ineens" een compleet systeem op je tafel ligt. Paar bouwsteentjes bij elkaar en je hebt het. Vind dat echt een nadeel van deze tijd met al die verwende mensen, "het stelt allemaal niets voor" houding. Afkraken is heel gemakkelijk vanuit je luie stoel, beter weten ook.
Dat is misschien wel ook zo maar ...............

Je moet ook kijken na de prijsverhouding voor de mensen , en hun als starter hoe wij ( starter snel geld winst kunnen maken ) ;)

De meeste mensen rond deze tijd die geven NIET snel 300 euro uit aan z'n ding

Of het wordt 300 euro en minder verkopen = minder winst
of
minder dan 300 euro en meer verkopen = meer winst
Ja, want precies zo werkt vraag/aanbod en kostprijs sluit daar perfect bij aan 8)7

Ben nu met domoticz bezig en heb na aanschaf van rfxcom en zwave stick ook al bijna 200 euro geïnvesteerd en dan heb ik een paar protocollen eb een zelfbouwsysteem. 300 is zeer netjes. Beetje afhankelijk van het tempo van softwareontwikkeling in de toekomst (wat weer afhankelijk is van succes).

Ben wel benieuwd hoe dit gaat werken.
Domotica is de link tussen technologie en het huis. Mensen zijn altijd al bereid geweest om relatief veel geld aan hun huis uit te geven. Aan non-tech zoals een dure keuken, houten tafel etc, maar ook aan (low) tech zoals een dimmer, TV, HIFI. Juist omdat Domotica de brug is tussen low tech en high tech en het voor je eigen huis is bedoeld, denk ik dat je nog verbaasd zult zijn hoeveel mensen bereid zijn om hier flink geld aan uit te geven. Kijk bijv. naar de HUE lampen. Een stuk duurder dan een normale LED lamp maar toch zeer gewild. Het hangt allemaal af van wat Homey uiteindelijk kan en of ze dit goed kunnen uitleggen aan het grote publiek.

Zelf heb ik mazzel, ik heb Homey als early bird via Kickstarter "gebacked" en een mooie korting gekregen.
Ik vond de prijs juist verrassend laag. De grootste reden voor mij om nog geen domotica in mijn huis te hangen is dat het bedienen ervan nog steeds onhandig is imho. Elke fabrikant heeft z'n eigen appje/ afstandsbedieninkje waardoor je constant aan het scrollen en zoeken bent. Als alternatief kan je een controller kopen. Maar zoals ThinkPad al zegt dan ben je dus flink beperkt in welke apparaten je kan combineren vergeleken met deze Homey. Dus voor €300 krijg je een soort digitale butler die wel alles aanstuurt en die je lekker kan commanderen met korte, snelle zinnetjes ipv met de hand alles zelf te moeten bedienen. Dat gemak en die efficiëntie van kunnen zeggen wat je wilt is mij het geld wel waard.
Het is juist heel goedkoop.

Bij domotica denk ik al snel aan systemen van 2000 euro.
Denk eens aan een sonos of bose instalatie!
Het goedkoper alternatief met itunes en airplay dan toch nog veel fijner werken, gewoon al om alle muziek te hebben, maar ook vanwege flexibilteit dankzij programma's zoals shairport. En streamen van je ipad naar een apple tv is ook weer zoiets wat vanzelf gaat

Nu is zijn alle systemen een beetje opzich. De verlichting is dan weer een app van philips, de tv is dan weer een app van samsung, je koffie apparaat is dan weer aangesloten op een wifi-adapter die via nog een andere speciale app werkt...

Iemand met camera-beveiliging systemen, telt ook al snel een paar duizend euro neer, voor enkele bestuurbare cameras.

Het is zoals je waterleidingen, en elektriciteit netwerk, om het goed te doen moet domotica integraal deel uitmaken van je huis. Voor verwarming hebben we ook de evolutie gehad van apparte kachels, naar een cv-systeem, met inteligente thermostaat.
Thx voor je reactie, die zag ik inderdaad terug komen op de site ;)

Los van de app ligt wellicht dus in de pijplijn?

Edit typo

[Reactie gewijzigd door nickko op 23 juli 2024 14:28]

Maar die heb je ook niet altijd op zak ;)
Een beetje hetzelfde met infrarood, dan is dacht ik een line of sight nodig dus dan is bedienen in andere kamers moeilijk (tenzij er handig weg te steken modules zijn die je ergens kan plaatsen).
Eerst dacht ik "ach, de zoveelste controller", maar toen ik de support voor de protocollen zag was mijn interesse er toch wel :).

Staat er support op de planning voor Windows/Windows Phone support? Of komt er een open API zodat een andere ontwikkelaar ermee aan de slag kan?
Anoniem: 310408 @nickko11 april 2015 10:48
Erg leuk! Word er ook gekeken naar het bereik van de stembediening? Bijvoorbeeld door met kleine microfoons (in andere ruimtes)input te kunnen geven naar homey?
Of kan je meerdere Homeys gebruiken?
Yep, je kunt ze ook aan elkaar linken. Bijvoorbeeld één in de huiskamer en één in de slaapkamer.
Dat is geen antwoord op de vraag.
Die vraag vind ik terecht.
Niet iedereen heeft een 1 kamer appartement en om 4 bollen te kopen is ook weer gortig.
Een mic als uitbreiding (desnoods draadloos) zou veel mensen wel over de streep kunnen trekken in deze beginfase.
Een mic met een eigen ID.
Dus, zodra e een commando uitspreekt in b.v. de slaapkamer dat het commando samen met een identifyer naar de Homey gestuurd word zodat de Homey weet in welke kamer hij het commando moet uitvoeren en niet als je TV AAN roept dat hij de tv in de woonkamer aanzet terwijl je in de slaapkamer bent.
Dat zou wel handig zijn ja. Draadloos moet je sowieso een id toewijzen aangezien er meerdere kunnen zijn. "more to come" ? ;)
dan moet die microfoon ook een infra rood sturing hebben of hoe wou je die tv aandoen ?
Je kunt via de app op je smartphone ook Homey roepen volgens mij :)
Hmm, in het filmpje wordt het werken met China afgezet als een vertragende en complexe factor. Ja, je moet inderdaad alles goed in de gaten houden echter het kan de productiekosten echt onwijs verlagen. Domotica is niet een prio in een gemiddeld huishouden wat dus betekend dat er ook vaak weinig budget voor is.

Als ik mijn tweak hobby kant even uit zet en mijn home owner pet op zet.. 300 euro? Om een lampje aan te zetten of gordijn dicht te doen? Dat is nog exclusief de verdere sensoren, lampen, kits en motoren. Nu begrijp ik dat het een inherent probleem is bij domotica echter bij de basis controller al niet omkijken naar de kosten kan betekenen dat verkoop erg tegenvalt. Kickstarter zegt absoluut niks over de markt.. Kickstarter is een paradijs van tech/idea-lovers met vaak geld "over" (lees: netjes budget hebben opgesteld voor dit soort zaken).. Dit zegt niks over de massa en/of doelgroep.
300 euro is een zeer faire prijs. Een simpele raspberry met zwave module en een goed ondersteunde 433 MHz transceiver kost je 200 euro. Dan kan het kreng nog niets, en heb je een losse stapel meuk die je ook nog netjes weg moet werken.

Homey ondersteunt meerdere protocollen, ziet er strak uit en zo te zien gaat het met de software ook de goede kant op.

Kijk voor de grap eens wat een fibaro controller je kost, of een Vera. Of een Homewizard.

Overigens; in het leven is alles gratis. Je komt met niets en je gaat met niets. Wat je in de tussenliggende tijd met je middelen doet is een kwestie van prioriteiten stellen.

[Reactie gewijzigd door garp op 23 juli 2024 14:28]

Prijs valt ook wel mee maar voor dat geld zou ik toch graag iets meer gebruikerservaringen willen zien. Zo maar, eigenlijk blind, 300 uitgeven vind ik op dit moment nog een beetje te gek.
Tsja. het is een kickstarter project. Dan loop je risico's..
Jij bent dus niet de groep trendsetters waar dit product voor bedoeld is. Misschien nog even een paar jaar wachten...
Ik vind het wel een spannend apparaatje, en het is extra leuk dat het in NL gemaakt wordt. Ik heb zojuist pre order gedaan.
RaZberry heeft een eigen software stack (:8083). Niet dat ik hem gebruik maar je kan er wel wat mee.

Miste bij bestaande controllers de ruimte om zelf aan de core te knutselen dus heb raspberry met een razberry en nog oude x10 eraan gehangen met usb. Voor de rest draait ie nodejs voor een koppeling met chromecast, 2e raspberry haalt met python de stroomgegevens op uit de meterkast en fungeert ook gelijk als speaker daar.

Handige is dat je voor 50 euro een computer hebt staan in die ruimte waar je vanalles op kan aansluiten. Ik heb gezocht naar een goede voice to speech module maar vond alleen de Aruino module die niet zo handig leek. Maar anders plug ik die erin en heb dan overal speech2text. Een koppeling met Wit.ai is verder ook geen rocket science en je bent in een avondje klaar. Dus als iemand een goede suggestie heeft voor een always listening microfoon (energiezuinig) ik hou me aanbevolen :)
Ik weet niet of ik mag linken naar een verkoopwebsite maar anders moet je zelf maar eens googlen op 'Niko Controller'. Ik heb zelf ooit gekozen voor dat systeem omdat het relatief goedkoper is dan een open variant van een domotica systeem.
http://www.elektrobode.nl...MGz4tfA78QCFa7KtAodv0EA6g

Als ik dan een apparaat als de Homey hoor dan heb ik daar steeds meer spijt van. Maar ach ik zit er nu meer. De controller kost dus in de btw 250 euro. Het enige wat je daar mee kan is icm een smartphone app je domotica componenten aansturen. En die zullen dan nog eens allemaal van Niko zelf moeten zijn.
Toch achteraf wel een heel groot nadeel als je het mij vraagt.

Dit apparaat ziet er echt leuk uit en is voor domotica doeleinden niet duur te noemen. Of domotica het waard is voor het geld wat je er in de regel betaald. Nou die discussie wil ik even achterwege laten.
als je opnieuw mocht beginnen,hoe zou je het dan doen ?
ik overweeg voor de moment om niko home control te nemen.
Nest kost +€200 en kan ook "alleen maar" je verwarming aan- of uitzetten. En toch zie ik het steeds meer en meer in mijn leefomgeving bij jonge gezinnen.

Net zoals je zelf al aanhaalt is dit eerder voor early adopters die van gadgets houden. Eens dat het allemaal wat is ingeburgerd en de prijzen wat dalen volgt de rest ook wel. :)
Anoniem: 310408 @MMaster2311 april 2015 12:18
Als ik mijn tweak hobby kant even uit zet en mijn home owner pet op zet.. 300 euro? Om een lampje aan te zetten of gordijn dicht te doen?
Als je Domotica beperkt tot dat is het inderdaad een hele dure schakelaar en dan zou ik het als ik jou was ook niet doen.

Maar 300 euro is pinda's in domotica. Het is een dure hobby op dit moment. De enorme groei van domotica bewijst echter dat er meer dan genoeg mensen zijn die dit willen en kunnen betalen.
Ziet er leuk uit. Er valt mij wel 1 ding op,
Het is een NL bedrijf, ze laten de spullen ook maken in NL...en ze gaan het als eerst in de NL markt zetten en dan hoor je helaas in het filmpje alleen maar engelse uitspraken.
"hey homey turn the lights to blue", "hey homey start cleaning", "...going to rain..."
Spraakherkenning is de lastigste factor in dit verhaal.
Of het een succes gaat worden is nog maar de vraag. TTS en spraakherkenning zijn al jaren geleden bedacht, en nog nergens een succes. Text2Speech en spraakherkenning zijn geweldig complex, want iemand met ABN herkennen in een rustige ruimte is niet een probleem, maar dat dekt natuurlijk niet 100% de lading. Er wordt het meeste tijd en energie gestoken in de wereld in Engelse spraakherkenning en TTS, vandaar dat ze zo min mogelijk risico willen lopen en daar op mee liften. Verwacht dat dit meer een geek product gaat worden voor mensen, who don't muder the Queens English. Gun ze al het succes van de wereld, maar of het een succes wordt..... we wachten af.

Hun flow editor zag er iig erg gelikt uit. De meeste visual programming tools die ik gezien heb, zijn nooit ontworpen door een visual designer en zien er gewoon niet uit.

[Reactie gewijzigd door gepebril op 23 juli 2024 14:28]

Klopt, spraakherkenning is tricky. Wat wel helpt is dat we hoge kwaliteits microfoons gebruiken, maar vooral dat we je omgeving grotendeels geschikt kunnen maken voor spraakherkenning.

Als je 'Hey Homey' zegt, begint hij met luisteren. Omdat we ook je muziek en/of tv aansturen, kunnen we daar het geluid dimmen. En als je een feestje hebt, tja, dan kunnen mensen je eigenlijk ook al slecht verstaan. Daar is de app dan handig voor :)
Sowieso als je tegen een ander praat in een feestje ben je moeilijk verstaanbaar.
Maar ik hoop wel dat het wel werkt als er maar 2 personen praten, dat moet toch wel kunnen?
Het is niet beleefd om door elkaar heen te praten ;) Maar als de persoon die met Homey praat niet op dezelfde afstands/geluidsniveau praat, dan snapt Homey het bijna altijd wel!
Misschien dat je eens kan gaan praten met de gasten van MediaDistillery, daar zit iemand die lang bij TNO heeft gewerkt aan NL spraakherkenning en dat nu inzet om Nederlandse TV en Radio realtime te transcriben

edit: zie hieronder dat jullie aan NL spraak ondersteunen 8)7

[Reactie gewijzigd door PMCS op 23 juli 2024 14:28]

Niet om gelijk de Apple fan boy te lijken, maar Apple heeft met SIri -zeker met de iOS 8.3- de spraakherkenning aardig onder de knie, en ja, ook Nederlands.
Persoonlijk had ik de bèta's al draaien en ik gebruik het toetsenbord nagenoeg nooit meer.
SMS (iMessage), Whatsapp en zelfs het maken en beantwoorden van mails doe ik door te praten naar m'n telefoon of iPad.
Zelfs dit bericht is een gesproken bericht, alleen de ( ) en de - - tekens heb ik handmatig moeten aanpassen.
Bij Android begreep de spraakherkenning geen punt. Ja, dan houdt het voor mij op. Hele lange zinnen schrijven vind ik een beetje BreeZah/Tokkie level.
het leuke is dat je spraak kúnt gebruiken, maar niet hoeft. Doordat allerlij protocollen ondersteund worden, kun je ook een schakelaar gebruiken voor de lampen, bv een zwave schakelaar om een klik-aan-klik-uit lamp te schalkelen naast spraak comando's.
Zoals je in meerdere reacties en de site zelf kan lezen zal de homey meerdere gesproken talen, waaronder Nederlands en bijv Duits. Komt goed dus. :)
Misschien een slechte keuze geweest in het filmpje, maar Homey doet ook gewoon Nederlands normaalgezien. Althans dat is wat ze op het Athom-forum gezegd hebben.
erg leuk!
ziet er mooi uit ook, en voice control!
heb wel interesse in eentje!

ps wat is die tweakblog? ben daar wel benieuwd naar :)

[Reactie gewijzigd door freaq op 23 juli 2024 14:28]

Hey super gaaf, toen ik tweakblog in de video hoorde had ik al een sterk vermoeden dat het over deze ging, heb er destijds erg veel aan gehad en nu ook een mooie setup runnen. IIg veel succes ziet er onwijs veelbelovend uit!
http://weejewel.tweakblogs.net

Edit: ontwikkelaar in kwestie was me net voor O-)

Hulde aan dit project! komt er nog ondersteuning voor andere talen dan Engels?

[Reactie gewijzigd door mu89 op 23 juli 2024 14:28]

Anoniem: 601896 @mu8911 april 2015 07:59
Jawel' op de kickstarter staat dit:
Multilanguage
Because not everyone is a native English speaker, Homey is multi-language. At first we support English, Dutch, German, Spanish and French, and more languages will be added later on, prioritized by our backer's locations.
En dit bij de f.a.q.
I’m not the best English speaker. Can I talk to Homey in my native tongue?

From the start, Homey is available featuring both English Dutch, German, French & Spanish speech recognition. We hope to add other popular languages as we continue to develop the product, but we can’t provide any guarantees right now. Remember that you can always use the app, in which speech is not necessary. FYI: First up will be Spanish and French.
Dit ziet er echt heel tof uit, alleen een kleine maar: Volgens mij gaat dit ook al komen met Siri+Homekit (en er komt ook vast een Android variant, als die er niet al is), dus is dit apparaat dan niet overbodig?
De "kracht" van Homey is juist dat het "alles" moet kunnen ondersteunen, als er maar een API beschikbaar is. Dat zie ik met Homekit bijv minder snel gebeuren, met hun "Homekit certified" dingen.

Ik heb Homey gebacked op Kickstarter. Hopen dat het wachten niet zo lang meer duurt :-)

[Reactie gewijzigd door Robsta86 op 23 juli 2024 14:28]

Homekit is juist niet op èèn protocol gesteund, bijvoorbeeld philips gaat homekit toevoegen bij hun hue lampen en dat is op zigbee gebouwd.
Dat is de verkoop kracht van homey, niet de kracht waar de gebruiker iets aan heeft...die zit toch vrijwel altijd met 1 type setup.
Nee lijkt mij niet. Welke telefoon heeft al die zenders aan boord? Homey is stand alone
Hmmm, ze zijn dus een soort van Jibo aan het nabouwen? http://www.jibo.com
Mis alleen het beeldscherm nog.

Wel leuk wat ze ontwikkelen, ik heb ze ook op de CeBIT beurs gezien. De vraag is dan nog wel, komen er overal in huis microfoons en speakers te hangen?
Ik kende dat ding nog niet, maar als ik die site bekijk dan is het volgens mij toch een compleet ander apparaat? Als ik het goed begrijp is Jibo een robot die het een en ander kan met het internet en zijn camera en zo, maar ik zie helemaal niks staan over integratie met domotica. Het heeft dus compleet andere functionaliteit? Enige overeenkomst is dat beide apparaten voice controlled zijn en er cute uit zien.
Die heeft alleen Wi-Fi en Bluetooth dus lijkt me niet vergelijkbaar.
Ben wel benieuwd hoe bijvoorbeeld de ondersteuning is voor Fibaro controllers?
Fibaro devices zijn Z-Wave, en die werken sowieso met elkaar samen. We hebben een gigantische gesponsorde doos met Fibaro spul staan op kantoor ;)
En als je al een controller als zipabox, fibaro HC2 of Vera lite?
Kunnen die gekoppeld worden aan de Homey? Of alleen via hun API?
Want een zwave device is maar aan 1 controller te koppelen. En als die dus al aan mijn zipabox gekoppeld is kan de Homey hem niet koppelen.
Dat verschilt per controller of dat kan. De vraag is, waarom zou je die controllers nog willen gebruiken? ;)
Waarom? De vraag is natuurlijk of alle instellingen en functies van die apparaten ondersteunt worden. Van Fibaro weet ik dat er een hoop instellingen zijn die alleen vanuit de Fibaro controller werken en bv niet in Vera.
Fair enough! Z-Wave werkt wel met meerdere controllers, dus met Fibaro zit je sowieso safe.
Dat is ook het lastige van de z-wave protocol. Ja, het zou standaard moeten zijn maar lang niet iedere fabrikant houdt zich hieraan.

Het is dus aan de controller om een goede ondersteuning te geven. Dus niet dat hij alleen maar aan/uit kan maar ook dat je bv je schakelaar op bi-stabiel kunt zetten.
Maar kan homey ook samen werken met de fibaro Api van HC2?
Ik heb de hele week met smart zitten wachten op deze video! Wat ontzettend leuk en gaaf om te zien. Ik heb van de week al een pre-order geplaatst!
Ik geloof er heilig in dat Homey een succes gaat worden (is het eigenlijk al!)
Kan Homey straks ook Nederlands? (Verstaan, spraak en Flow Editor)
Bedankt voor de support! O+ Homey is meertalig, waaronder Engels, Nederlands, Frans, Duits en Spaans.
Anoniem: 145867 @WeeJeWel11 april 2015 10:59
Ik had ergens gelezen dat de Homey gebruik maakt van Google Voice api. Echter wat als Google deze api sluit? ( gewoon even een scenario )
We maken geen gebruik van de google api :)
Ik ben heel nieuwsgierig naar wat de Homey wel gebruikt. Ik heb het niet zo snel kunnen vinden. (Het lijkt erop dat de back-end paar keer is verandered?) Zou je daar wat meer over willen vertellen?
Anoniem: 145867 @Weapon S18 april 2015 16:42
Het zelf maken van spraak herkenning systeem is echt zwaar moeilijk. Dus het is sowieso aan de orde dat een derde partij gebruikt wordt via internet. Want zonder internet werkt de spraak herkenning niet. Maar welke online api dus hier gebruikt wordt weet ik ook niet want WeeJeWel geeft aan dat het Google dus niet is. Dat staat dus wel op de kickstarter website.
Ik heb inderdaad Google voorbij zien komen, in de video wordt Microsoft genoemd, en in het developersforum worden mensen verwezen naar wit.ai (hoewel dat alleen impliceert dat ze dat zelf ook gebruiken).
Ik vind het een heel belangrijk punt, omdat het de functionaliteit, stabiliteit, en misschien ook de privacy van het apparaat bepaalt.
Ik vermoed dat ze dan overschakelen op een andere (al dan niet betaalde) api... Genoeg bedrijven die dit aanbieden, zelfs volledig in licentie (op je eigen servers).
Gaat deze dan nu bijvoorbeeld direct mijn Philips hue lampen aansturen zonder de bridge, of gaat deze uiteindelijk de bridge aansturen?
Uiteindelijk vervangt Homey je Philips bridge, als je dat wil. Hue maakt gebruik van het Zigbee light link protocol, en Homey heeft zigbee aan boord.
Hoef je dan helemaal geen bridge meer aan t schaffen of heb je deze nog nodig voor een eerste configuratie? En uiteindelijk betekent dat dit nog enige tijd duurt? Toch leuk als je dergelijke bridges niet meer nodig hebt, is de prijs ook nog net iets makkelijker te verantwoorden ;)
Dat is wel het idee ja, dat al je bridges worden vervangen door Homey. Voor Z-Wave is dat sowieso al het geval. Uiteindelijk betekent inderdaad dat het nog even duurt. De priorititen liggen nog niet bij ZigBee omdat daar weinig apparaten voor zijn, en die er zijn hebben een prima bridge.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.