Door Wilbert de Vries

Gebruikersreview van de maand

Wat waren de beste userreviews van juli?

12-08-2014 • 11:00

33 Linkedin

De beste userreviews van juli

Ook in juli plaatsten gebruikers van Tweakers weer een grote hoeveelheid recensies en in veel gevallen ging het om uitgebreide reviews, waar ze veel tijd in hadden gestoken. In totaal werden 21 gebruikersreviews met een +3 en daarmee als 'uitmuntend' beoordeeld en kregen 43 userreviews het +2-predicaat 'goed'.

Via het daarvoor bestemde topic op het forum droegen de nodige tweakers weer de nominaties aan voor de review van de maand en ook werd waardering uitgesproken voor enkele Tweakblogs met een hoge informatiedichtheid.

Kom je een goede userreview of andere usercontent tegen die in augustus is geschreven? Dan kun je deze aandragen in:

Winnaar juli 2014

Alpha89

+3Nokia Lumia 930 Zwart Review

door Alpha89

185

Soms verschijnen er userreviews van producten op de site waar je gewoon niet omheen kunt. De Lumia 930-bespreking van Alpha89 is er zo een. Diverse tweakers nomineerden deze review vanwege de prettige opbouw en schrijfstijl. Ook wat onderbouwing betreft is er niets mis mee; Alpha89 lijkt alles uit de kast te hebben getrokken om zijn mening te staven. Met bijna 200 reacties en meer dan 16.500 views is dit een niet te missen pareltje.

Overige top 4

melek-taus

+3BitFenix Comrade Wit Review

door melek-taus

5

User melek-taus verraste deze ronde met een flinke bespreking van een BitFenix-behuizing. Naast de gebruikelijke foto's van de buitenkant heeft melek-taus ook de nodige foto's van de binnenzijde gemaakt. Dat is bij een behuizing uiteraard onontbeerlijk. Aan de tekst en opbouw is goed te merken dat deze user vaker zelf pc's heeft gebouwd; zelfs de maximaal beschikbare ruimte voor een videokaart is opgemeten. Productiefoutjes, waardoor de 8pins-cpu-kabel niet netjes kan worden doorgevoerd, zijn evenmin onopgemerkt gebleven.

pclinde

+3CM Storm Resonar Gaming Earphones Review

door pclinde

20

Terwijl de redactie net de eerste stapjes zet met het testen van gameheadsets, pakt user pclinde uit met een uitvoerige bespreking van game-earphones. Niet alleen heeft deze user erg mooie foto's weten te maken van het geteste product, ook heeft pclinde de koptelefoontjes in de praktijk getest, waarbij zijn eerdere ervaringen met de CM Storm Pitch goed van pas kwamen.

Foritain

+3Sapphire R9 270X 2GB GDDR5 OC VAPOR-X Boost Review

door Foritain

15

Hoewel de R9 270X al even beschikbaar is, is er geen argument om de userreview van Foritain over te slaan als je deze gpu op het oog hebt. Foritain voelde de 2GB-uitvoering van Sapphire aan de tand en pakt uit met een gebruikersreview die zo uitgebreid is dat de gemiddelde internetter rsi aan zijn scrollvinger zou krijgen. Onnodig lang is de review echter niet; Foritain heeft flink wat foto's toegevoegd en de nodige benchmarks gedraaid. Wat opvalt is dat het niet enkel om de testgegevens draait; Foritain weet waarover hij praat en dat lees je terug in deze userreview.

Opinion

+3Microsoft Surface 2 32GB Zwart Review

door Opinion

8

Met de Surface 3 in aantocht zal de prijs van de Surface 2 in prijs gaan dalen. Dat betekent dat de interesse voor dit product misschien toeneemt en user Opinion haakt daarop in met zijn userreview. Uit de tekst is goed af te leiden dat Opinion dit product in de praktijk heeft gebruikt. Uiteraard wordt er ook naar de specificaties gekeken, maar de bruikbaarheid voert de boventoon.

Bekijk de populairste en best gewaardeerde userreviews van juli

Tweakblog van de maand - Juli

mrc4nl

Equivalentie Tussen camera's

door mrc4nl

13

User mrc4nl heeft de round-up van Tweakers van enkele travelzoom-camera's gelezen en heeft, mogelijk mede naar aanleiding van de reacties, besloten een blog te schrijven over equivalentieberekeningen in de hoop duidelijkheid te scheppen in de chaos. Deze blog is niet bedoeld voor users die liever een buy guide gebruiken om een camera te kiezen, maar als je wil snappen wat sensorformaten te maken hebben met de cropfactor en hoe je kunt berekenen welke kijkhoek bij welke brandpuntsafstand hoort, dan is deze blog voor jou.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (33)

Wijzig sortering
Leuk om er weer tussen te mogen staan! :D Bedankt voor de nominaties en waardering, en grats aan de andere 4 heren, of beter gezegd: de andere 21 / 64 uitgebreide review-schrijvers van afgelopen maand waar weer heel veel moois tussen zat!

edit: Denk dat het een idee is om mensen op die mooie tracker aan de linker kant te wijzen waar je al die user content (en andere zaken) eenvoudig kan volgen :D Dat kleeeeine grijze pijltje waar kennelijk slechts 1% van de lezers gebruik van maakt :D

[Reactie gewijzigd door Foritain op 12 augustus 2014 11:28]

:D Dat kleeeeine grijze pijltje waar kennelijk slechts 1% van de lezers gebruik van maakt :D
Dat piltje dat bij mij rechts staat ? :). Ja, handig.

Je staat overigens terecht bij de nominaties. Mede dankzij een eerdere review door jou koop ik mij een CM Silencio 652s. Dank.
Blijft een mooi kastje he, is nog altijd mijn vaste bakkie en geen moment spijt van. Met rechts vermoed ik dat je een custom layout hebt, als je dat kan doen zal de tracker ook wel gevonden zijn, maar toch regelmatig kom ik mensen tegen die er nog nooit van hadden gehoord. Productreviews, V&A, en Tweakblogs op maximaal aantal, en je mist weinig meer :D

iig dank voor de steun :D (aan jullie beide ofc :D )
als je op "jouw" pijltje klikt zie je ook "rechts" staan en dan springt die van links naar rechts :+
|:( gevalletje niet verder kijken dan je neus lang is. Mijn neus is kennelijk net zo lang als "Instellingen" :D Dank je.
Bedankt voor het wijzen op dat pijltje! ;)

En voor de mooie review natuurlijk!

[Reactie gewijzigd door akam op 12 augustus 2014 11:55]

gratz fouritain je hebt het verdiend
_/-\o_ _/-\o_ _/-\o_
@Redactie: zien jullie de kwaliteit van de reviews omhoog gaan sinds jullie deze overzichten maken? En worden er nu meer reviews geplaatst?
Goede vraag! Om heel eerlijk te zijn hebben we dat niet bijgehouden, maar ik denk dat we over een langere periode data moeten verzamelen om een effect hiervan te zien (en seizoensinvloeden fatsoenlijk te kunnen uitsluiten bijvoorbeeld).

Het zijn overigens geen primaire doelen van deze overzichten: het belangrijkste doel is om de makers van goede, diepgravende, uitgebreide en hoog gewaardeerde reviews en tweakblogs aandacht te geven op de frontpage. En als het mensen aanspoort om hun gebruikersreviews beter te maken, dan is dat mooi meegenomen :)
Wellicht kunnen de statistieken aan het einde van het jaar worden bekend gemaakt, samen met de reviewer van het jaar.
Elk begin van de maand laten we de community daarom via het forum de beste userreview van de maand kiezen. Doel is om tot een top vijf te komen, waarbij de winnaar kans maakt om op het einde van het jaar tot gebruikersreview van het jaar verkozen te worden.

Bron: plan: Tweakers zet gebruikersreviews van de maand in de schijnwerpers
Wow! Wat een eer! :o

Ik heb enorm veel feedback en vragen gehad over deze review, zowel in de comments als via PM's. Ik heb dan ook erg veel van jullie geleerd en jullie feedback verwerkt in de review. Zo zag ik, wat begon met een +2, al snel groeien tot een +3. Dat is dus mede door jullie eigen feedback! Daarvoor wil ik jullie als mede-tweakers natuurlijk ook bedanken!! Ook alle "stille" viewers bedankt voor het geweldige aantal views!

Dit is natuurlijk een enorme motivatie om niet alleen nieuwe reviews te maken maar ook mijn huidige reviews uit te breiden. Stay tuned dus!

Nogmaals bedankt, ik ben er héél blij mee!
Wat heb je eigenlijk aan het maken van een review ? kun je er iets mee winnen al je de best beoordeelde bent ? ( niet beledigend o.i.d. bedoeld, gewoon nieuwsgierig)
Je krijgt er respect voor, middels elke view en compliment. Tevens geef je er iets voor terug aan de samenleving en de fabrikant.
De rest is mooi (bijv. tweaker award) meegenomen.
Helemaal mee eens dat de review van Alpha89 over de Lumia 930 een echte uitblinker was en nog steeds is !
Hey wat leuk! Dit is een goede motivatie. :) Binnenkort (waarschijnlijk deze week) komt er een nieuwe review van mij online. De review van Alpha89 is sowieso dik baas! Iedereen gefeliciteerd, wat een mooie community. :D
Hoe komen jullie aan deze uitslag?

Nou, nou '-1', ik stel gewoon een legitieme vraag... En daarbij lees jij even de nominaties na!

En bekijk ook ff : Bekijk de populairste en best gewaardeerde userreviews van juli, volgens mij staan daar reviews welke vaker zijn genomineerd, dan b.v. de nummer twee???

Anyway, er zaten weer erg mooie reviews tussen in juli, kudos aan de makers!

[Reactie gewijzigd door MrBreaker op 12 augustus 2014 12:06]

Zoals ik het bekijk is review met de meeste nominaties de review van de maand. De overige top 4 is dan samengesteld uit de populariteitsindex. De review van Alph89 steekt er echter wel met kop en schouders bovenuit.
De productreview: Synology DiskStation DS214se review door MrBreaker staat op nummer 5 qua populariteit en is 4x genomineerd. Hij komt echter niet in de lijst.
Steker nog, als ik hem met productreview: BitFenix Comrade Wit review door melek-taus vergelijk heeft MrBreaker meer views, meer beoordelingen en meer nominaties.
Hieronder de score op decimalen. Dat zou dan wellicht de doorslaggevende factor zijn:
MrBreaker Synology
+3: 16x 3= 48
+2: 5x 2= 10
Totaal 58
Beoordelingen 21
Gemiddeld 2,761904762

De Bitfenix review van melek-taus
+3 13x 3= 39
+2 4x 2= 8
Totaal 47
Beoordelingen 17
Gemiddeld 2,764705882

Het verschil is een whopping 0,00280112 punten.
Bedankt voor de rekensom, maar ik tel vijf nominaties ;) en sowieso klopt de berekening niet, want toen deze uitslag bekend werd, waren de views van de Bitfenix Comrade Wit review nog geen 500 en had een gemiddelde van 2,8 en stond mijn review in deze lijst op plaats 2...

Toch zou ik graag van Wilbert willen weten hoe deze lijst tot stand is gekomen? En dat zeg ik niet om te trollen, maar gewoon zodat het duidelijk is...

Hierbij ter info voor de geïnteresseerden het antwoord van Wilbert de Vries:
Hoi

Ik snap dat het niet leuk is, maar vind het jammer om te horen dat je het gevoel hebt dat je het aflegt. Er zijn een heleboel interessante userreviews, waarvan er maar een paar in dit overzichtje terugkomen. Ik hoop niet dat het je heeft gedemotiveerd. Volgende keer nieuwe kansen. Je hebt het afgelegd tegen de review van Alpha89, dat is namelijk de winnaar. Daarnaast tonen we vier userreviews die ook de moeite waard zijn. Daarbij spelen meer zaken mee dan alleen de score en views uiteraard.

Mvg

Wilbert de Vries
edit:
Antwoord van Wilbert de Vries erbij gezet

[Reactie gewijzigd door MrBreaker op 13 augustus 2014 14:39]

Dus nog vreemder dat je er niet tussen staat.
idd, ik vraag me dan ook oprecht af, wat stemmen dan nog voor zin heeft als de stem van de community totaal genegeerd wordt?
De community nomineert, wat uiteraard niet hetzelfde is als stemmen ;) Volgens mij kun je hoe dan ook niet stellen dat de stem van de community totaal genegeerd wordt. We vragen om nominaties, kijken daar serieus naar en laten dat meewegen. Het is echter de redactie die de uiteindelijke lijst samenstelt.
Wat dit dan weer tegenspreekt:
Elk begin van de maand laten we de community daarom via het forum de beste userreview van de maand kiezen. Doel is om tot een top vijf te komen, waarbij de winnaar kans maakt om op het einde van het jaar tot gebruikersreview van het jaar verkozen te worden. Alle vijf userreviews worden halverwege de maand via een artikel op de frontpage extra onder de aandacht gebracht. Het kan gaan om reviews waarin veel tijd is gestoken, die uitblinken op een bepaald onderdeel, die een bijzonder product behandelen, uitzonderlijk goed geschreven zijn, enzovoorts.
Ik heb het even bekeken en het klopt dat MrBreaker volgens de stemmers meer kans had om in de top4 te komen dan melek-taus. (De beoordeling en views van de review zijn minder van belang, het gaat erom dat je genomineerd wordt.)

Het is daaarbij 6 vs 1 stem.

Het is dan inderdaad de vraag waarmee mensen nog meer rekening mee moeten houden, behalve genomineerd worden.
Dat de Tweakerscrew ook meestemt, dat kan ik me ook wel voorstellen, maar dan had ik dit eerder verwacht als meerdere stemmen dicht bij elkaar zouden liggen.
lees het stukje tekst bovenaan ?
In totaal werden 21 gebruikersreviews met een +3 en daarmee als 'uitmuntend' beoordeeld en kregen 43 userreviews het +2-predicaat 'goed'.
Via het daarvoor bestemde topic op het forum droegen de nodige tweakers weer de nominaties aan voor de review van de maand en ook werd waardering uitgesproken voor enkele Tweakblogs met een hoge informatiedichtheid.
Lijkt me toch niet zo lastig? Er staat al niet zoveel tekst....
Staat in de tekst:

"Via het daarvoor bestemde topic op het forum droegen de nodige tweakers weer de nominaties aan voor de review van de maand en ook werd waardering uitgesproken voor enkele Tweakblogs met een hoge informatiedichtheid."
Dat staat toch in het artikel of mis je daar iets?

Ik vind dit een goed initiatief en het stimuleert hopelijk mensen om een goede review te maken. Ik ben er zelf nog te druk (lees: te lui) voor geweest maar ik waardeer het erg als anderen het doen.

[Reactie gewijzigd door erikdenv op 12 augustus 2014 11:16]

Samen met velen had jij ook mijn stem om in deze lijst te mogen staan :D Niets ten nadele van melek-taus hoor, maar jouw NAS review biedt ook tekst met inhoud, in plaats van alleen maar foto's.
Bedankt! Ik wil niemand te kort doen, sowieso heeft iedereen met een 3+ op zijn minst veel tijd in zijn of haar review gestoken en daarvoor kudos! Toch zou het leuk zijn, als inzichtelijk wordt hoe de uitslag tot stand gekomen is.
Gefeliciteerd voor de winnaar en alle genomineerden!

Het voelt goed om mijn status over te dragen aan Alpha89


(Forum profiel)
Kiswum
Reviewer van de maand
Ik zal er deze maand zeer zuinig op zijn.

Dank voor het compliment!
Ik vind het jammer dat Foritain niet op 1 staat

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee