Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

Gebruikersreview van de maand

Wat waren de beste userreviews van juni?

15-07-2014 • 13:00

26 Linkedin

De beste userreviews van juni

Ook in juni plaatsten gebruikers van Tweakers weer een grote hoeveelheid recensies en in veel gevallen ging het om uitgebreide reviews, waar ze veel tijd in hadden gestoken. In totaal werden 26 gebruikersreviews met een +3 en daarmee als 'uitmuntend' beoordeeld en kregen 65 userreviews het +2-predicaat 'goed'.

Via het daarvoor bestemde topic op het forum droegen de nodige tweakers weer de nomitaties aan voor de review van de maand en ook werd waardering uitgesproken voor enkele Tweakblogs met een hoog knutselgehalte.

Kom je een goede userreview of andere usercontent tegen die in juli is geschreven? Dan kun je deze aandragen in:

Winnaar juni 2014

Kiswum

+3Xiaomi Redmi 1S Rood smartphone review

door Kiswum

23

Kiswum kwamen we eerder tegen met zijn review van de Sony Xperia Z1 en nu heeft hij de Chinese Redmi 1S-telefoon van Xiaomi onder handen genomen. Er is veel interesse in de telefoons van Xiaomi en Kiswum speelt daar goed op in met een zeer uitgebreide review vol foto's, video's, benchmarks, gps-tests, enzovoort. Ook de software wordt besproken en naast de voordelen, schroomt de reviewer niet de nadelen te benoemen.

Overige top 4

Cygnitr0n

+3Logitech G502 Proteus Core Tunable Gaming Mouse review

door Cygnitr0n

3

Het is altijd lastig een goede gamemuis te kiezen en ook lang niet alle techsites bieden hier goede reviews van. Gelukkig zijn er wel heel goede gebruikersreviews op Tweakers te vinden en dit artikel van Cygnitr0n bewijst dat. Alle facetten van het knaagdier, zoals het instellen en het praktijkgebruik, komen aan bod en ook biedt Cygnitr0n een handige vergelijkingstabel voor muizen in hetzelfde prijssegment. Wel zijn de foto's aan de donkere kant.

Opinion

+3Sandisk Extreme Pro USB 3.0 128GB Grijs review

door Opinion

9

Opinion is deze keer van de partij met een interessante review van een usb-stick. Voor veel mensen zal een usb-stick helemaal niet zo interessant klinken, maar als het om een stick op basis van usb 3.0 voor 128GB met encryptiemogelijkheden gaat, is het wel zo fijn als er reviews zijn die de snelheid, bouwkwaliteit en versleutelingsmogelijkheden bespreken. "Ben je op zoek naar een usb-stick van 128GB en ben je bereid om 130 euro te betalen voor geweldige prestaties? Dan is de Extreme Pro zonder twijfel aan te bevelen", is de conclusie

Finraziel

+3Microsoft All-in-One Media Keyboard review

door finraziel

6

Net als bij muizen en usb-sticks, is het soms goed zoeken naar onafhankelijke reviews van toetsenborden. Het All-in-One Media Keyboard is een nieuw toetsenbord met touchpad van Microsoft. Finraziel legt het invoerapparaat naast bijvoorbeeld de Logitech K400. Fijn is dat de reviewer na enkele weken gebruik nog een update heeft geplaatst met kritieke punten.

Foritain

+3In Win 901 review

door Foritain

8

De In Win 901 is een opvallende behuizing, gemaakt van aluminium met zijpanelen van stevig glas. Foritain bekeek of de mini-itx-behuizing meer is dan alleen een mooie verschijning. Hij beschrijft uitvoerig het inbouwen van de onderdelen en let daarbij vooral op gemak en hoe het eruit komt te zien. Zijn conclusie? Ondanks de stevige prijs en de gemiddelde geluidsproductie is de In Win 901 een klasse apart, tenzij het design je niet aanstaat natuurlijk.

Bekijk de populairste en best gewaardeerde userreviews van juni

Tweakblog van de Maand - Juni

Opnieuw kiezen we twee Tweakblogs op deze plek, gewoon omdat het kan en omdat er goede blogs bijzitten. Hier vinden we bijvoorbeeld projecten van echte ouderwetse tweakers, die met de soldeerbout in de hand geboren zijn.

Sebastius

Krak! Boem! USB doormidden!

door Sebastius

29

Zo is daar opnieuw een mooi artikel op de Knutselblog van Bas, die al opviel door zijn project om een Space Invaders-arcade na te bouwen. Dit keer ontving hij een kapotte usb-stick, met de vraag of er nog wat redden viel. "En als je halve leven erop staat, zonder back-up, dan mail je Sebastius." Met detailfoto's van de stereomicroscoop zien we de schade aan de datalijntjes en het is leerzaam om te zien hoe Sebastius de content ervanaf weet te krijgen.

Infant

Banana?

door Infant

16

Dit is nog een knutselblog, maar dan van Infant met de vreemde naam 'Banana?'. De naam slaat op de vorm van de accu van zijn kapotte fiets, die hij wil repareren. Wat doet een tweaker in zo'n geval? Hij koopt nog drie kapotte accu's, die wellicht te repareren zijn. Infant beschrijft de problemen met de elektronica van zijn elektrische fiets op een fijne manier en eindigt met een mooie cliffhanger.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (26)

Wijzig sortering
Props voor al deze heren :) Zij maken Tweakers de moeite waard om te bezoeken.
Ben het met je eens dat een community als Tweakers meer van dit soort reviews & users zou moeten hebben. Het is alleen dan wel erg jammer (en zelf ben ik er ook debet aan) dat net een krappe 1% van de geregistreerde leden productreview: Xiaomi Redmi 1S Rood review door Kiswum heeft bezocht.

Neemt niet weg dat een +2 of +3 lastig te verdienen is en dus meer dan verdiend dat enthousiaste users gewoon op de Frontpage komen te staan met dit soort artikelen.
Om maar gelijk even in te haken op de reviews: met dat nieuwe formaat wat ingevoerd is zie ik enorm veel reviews langs komen die eigenlijk weinig tot niets toevoegen en dus allemaal een 0 krijgen. Hebben meer mensen dat idee of stel ik me nu aan? Ik vond het persoonlijk namelijk beter met het oude formaat. Als je de drempel om een review te schrijven wat hoger maakt krijg je meer serieuze reviews en minder slechte.
Dit is op het forum al aangedragen. Femme reageerde met het volgende:
http://gathering.tweakers...message/42519054#42519054

Zal hopelijk dus binnenkort zo zijn dat enkel reviews met uitgebreide toevoegingen in de tracker komen te staan "zoals vroeger alles beter was" ;) Het voornaamste vind ik dat je op dit moment de +2/+3's in de tracker bijna altijd mist, maar dat komt dus goed.

Vind het nieuwe formaat op zich een verbetering, want plusjes/minnetjes en 1-2 zinnen zijn voor veel producten toch een beetje behulpzaam. De oude sterren zonder toevoeging had je per definitie weinig aan. Niet alle nieuwe reviews zijn echt heel strak, maar veel in elk geval van enige waarde. Maar goed, de oplossing zit er ongetwijfeld aan te komen.
Precies, maar dat heb ik meteen al gezegd in de betreffende .plan. Onder andere in deze 3 reacties. Ik vond het meteen onoverzichtelijk en ondanks dat ik het een kans heb gegeven vind ik het nog steeds waardeloos.
Ik ben inderdaad ook geen voorstander. Kijk, ik snap dat Tweakers om meer mainstream en bekend te worden de drempel moet verlagen voor gebruikers, maar de vraag is natuurlijk: hoeveel kwaliteit wil je inleveren voor meer users? Ik ben van mening dat men in dit geval te veel kwaliteit ingeleverd heeft.
Ja zou mooi zijn wanneer ze de aantal views/reacties ook meewegen.
Ik denk niet dat het aantal reacties bepalend moet zijn, het aantal views wellicht wel. Wellicht kunnen deze dan worden uitgelicht op een of andere manier.
Ik zie bij reviews weleens veel vragen en antwoorden voorbij komen. Hierdoor kun je soms +50 reacties krijgen, terwijl het niet perse ten goede review hoeft te zijn. Dit soort reacties kunnen makkelijk in een apart topic worden gezet.

Verder ben ik het mee eens met @dbhuis mbt de drempel van userreviews, reviews zonder extra tekst zouden eigenlijk geen beoordeling hoeven te krijgen.

Echter is dat iets van alledag, maar iets dat sinds kort eerder te zien is.
Deze review op basis van alleen maar punten kan niet worden beoordeeld:
productreview: Samsung Omnia W i8350 Zwart review door Kiswum

Echter kan deze review met een klein verhaal wel worden beoordeeld:
productreview: Samsung Omnia W i8350 Zwart review door huraco95

Ik vind het wel weer een pluspunt dat dit soort reviews nu opvallen. Dat wilt zeggen dat ze meer publiciteit krijgen dan voorheen. Men stoort zich eraan en wellicht is dat doordat het eerder opvalt.
Het is zeker een leuk initiatief. En je hebt gelijk wat reacties betreft.

En reviews met alleen een beoordeling en zonder verhaal dienen niet beoordeeld te kunnen worden. Zeker waar.
Inderdaad jammer dat maar 1% dat doet. Staat toch veel handige informatie in.
Hoeveel miljoen gebruikers heeft tweakers wel niet :)

Zelfs een procentje is al gauw het inwoneraantal van een kleine Nederlandse stad!
Prachtig dat tweakers haar eigen leden die de moeite nemen om een review te schrijven in het zonnetje zet!
Ik neem ook moeite maar word niet in het zonnetje gezet. Niet erg, want het zorgt ervoor dat ik steeds extra mn best doe om er wel te komen.
Tweakers kan niet alle reviews die geschreven wordt in het zonnetje zetten.. Dat lijkt me een onbegonnen zaak ;-)

Desniettemin moet dit wel een extra motivatie zijn om meer je best te doen!
Dat is inderdaad logisch. Alleen is het niet zo dat ALLEEN DEZE winnaars Tweakers helpen met mooie reviews.
Daar heb je een goed punt! dat klopt, maar het ene review is het andere niet..
Kwaliteitsverschil is nogal groot bij de users. Er is niet echt een standaard review punten die langs gegaan wordt ;-)
Gefeliciteerd mede-reviewers, en leuk weer in het lijstje te mogen staan natuurlijk! :D Juli zal ivm vakanties wel wat rustiger worden maar gaan weer lekker aan de slag en hoop op een mooie volle thread met nominaties voor Juli. Hoop dat mensen lekker blijven reviewen / bloggen en mede hierdoor toch een beetje extra motivatie vinden om wat uitgebreidere reviews te posten! De Tweaker-abo middag was in elk geval een erg leuke ervaring om mee te mogen maken dankzij deze actie :D (Misschien geeft dat nog extra motivatie? ;) Bierpullllll! )

Al vraag ik mij wel af hoe de keuzes vallen, zo heeft de InWin 901 minder views, nominaties, en +3's dan bijvoorbeeld de MSI 750 Ti? Maar die 901 blijft toch wel een zeer geile gehause waarvan ik hoop dat hij flink wat mensen kan overtuigen zoiets moois te kopen O+

[Reactie gewijzigd door Foritain op 15 juli 2014 13:28]

Ik wil bij deze alle bezoekers bedanken die mijn review hebben gelezen en beoordeeld. Tevens wil ik mijn broer bedanken voor het uitlenen van zijn gloednieuwe telefoon. Zonder hem was het niet mogelijk geweest om deze review te schrijven. Verder wil ik iedereen bedanken die de moeite heeft genomen, om een stem uit te brengen voor alle genomineerden!
Met deze beoordeling op zak, weet ik nu in ieder geval zeker dat ik er ook een Engelse variant van zal uitbrengen in mijn Tweakblog.

Ik hoop dat er inmiddels een stijgende lijn te zien is, bij het aantal stemmers voor de beste review/blog van de maand verkiezing.
Als dat niet zo is, dan bij deze nog een reminder:
Bezoekers van Tweakers.
Geef hier aan wie volgens jou de beste Review of Blog van juli heeft gemaakt:
Productreview van de Maand: nomineren juli 2014

:+ _/-\o_
Gefeliciteerd allemaal! Mooie reviews!
Echt leuk dit
Nu ga je nog is een review lezen die je anders misschien helemaal niet zou lezen
Hey cool :) bedankt voor de waardering :)
Productreview volgens oud formaat. Geen samenvatting aanwezig.
Productreview volgens oud formaat. Geen samenvatting aanwezig.
Productreview volgens oud formaat. Geen samenvatting aanwezig.
Productreview volgens oud formaat. Geen samenvatting aanwezig.

Wat is hier toch mee aan de hand? Waarom zou je ervoor kiezen om zoveel productreviews aan de kant te schuiven?
Er wordt niets aan de kant geschoven. Alle reviews blijven bestaan.
De nieuwe feature is pas sinds 25/26 juni geactiveerd bij Tweakers. Hierin kun je een beknopte samenvatting van je review plaatsen.
Elke user moet dit zelf aanpassen (als hij/zij daar interesse in heeft).
Ah, sorry voor mijn ietswat dramatische reactie dan.
Inderdaad, even updaten en klaar :) .

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee