Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

- Reviews

Specificaties Bedrade muis met USB aansluiting en 12.000dpi sensor - Bekijk alle specificaties
  Vergelijk
Bekijk alle reviews

Logitech G502 Proteus Core Tunable Gaming Mouse Review

+3
DutchWalnut 22 juni 2014, laatste update op 10 oktober 2014, 12.523 views

Logitech G502 Proteus Core Tunable Gaming Mouse

Prima (game)muis van Logitech.

Pluspunten

  • Design (Alien-achtig)
  • Gewicht vrij in te stellen
  • Instelbare profielen
  • DPI zelf bepalen
  • Scrollweerstand
  • Afstemmen ondergrond
  • Sniper-knop / DPI verschuiving

Minpunten

  • Sleeve rafelt na enig gebruik
  • Sleeve is vrij stug
  • Logo en de DPI-lampjes alleen in blauw

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Drivers / support Score: 5
Precisie Score: 4
Ergonomie Score: 3
Functionaliteit Score: 4
Vormgeving Score: 4
Review van de Logitech G502 (Proteus Core)

https://lh6.googleusercontent.com/-AsZYIvQtHuk/U6bd6nkw8rI/AAAAAAAAGdc/PkPzOkWBlJk/w829-h191-no/Logitech+G502.jpg

Inhoudsopgave:http://i.imgur.com/kFyOTtVl.jpg

#
Inleiding
Het werd tijd om mijn trouwe Asus GX800 vaarwel te zeggen. Deze is inmiddels overleden. Maar niet getreurd, want ik kon dan eindelijk toch die muis halen, maar de keuze was weer eens reuze. Ben toevallig op deze muis gevallen. Hij is net nieuw, dus nog weinig reviews, maar wou deze gok wel wagen. Ben zelf in bezit van een Logitech G510 toetsenbord en ben er zeer content mee en hij gebruikt dezelfde software. Dus waarom zou ik mij deze muis dan nog niet aanschaffen? Nou deze vraag kon ik zelf ook niet echt goed beantwoorden. Wat ik zoek in een muis is dat hij genoeg of verstelbare DPI heeft. Ik speel wel eens een MMORPG, maar ik wil er geen specifieke muis voor hebben. Speel wel vaak shooters dus het zou wel handig zijn om een aantal extra knoppen te hebben. En ik ben ik, en houd eenmaal van een design, het oog wil ook wat.

http://i.imgur.com/hkeK6NTl.jpg

http://i.imgur.com/nTAu4cMl.jpg

Het pakketje is gearriveerd! En moet zeggen, de design van de doos is erg compact en netjes en houd zich aan de kleuren van de muis zelf. Dus weet wat je verwacht, en de verwachting maakt het doosje al waar zodra ik de deksel van de verpakking open doe.

http://i.imgur.com/UFdKyHml.jpg

Op de verpakking vinden we nog meer specificaties van de Logitech G502. Wat mij wel opvalt is de tekst: Science Wins. Dit suggereert dat de Logitech G502 wetenschappelijk is getest en mede daardoor is geproduceerd. Uiteraard gebeurt dit altijd al, maar misschien wel gewoon een stukje marketing.

#
Specificaties
Logitech geeft je een garantie van 3 jaar, zoals de EU heeft bepaald. Dus geen extra garantie. De systeemeisen zijn minimaal Windows Vista, een actieve USB-poort en een internetverbinding voor het downloaden van de software. Heb je zelf een Logitech Keyboard dan hoef je deze niet te downloaden. De software zal de muis herkennen.
De resolutie van de Logitech G502 is instelbaar van 200 tot 12.000 dpi. De Logitech G502 is een lichtgewicht onder de muizen, dit ziet er namelijk niet van af. De rest is terug te lezen in de afbeelding hieronder.

https://lh6.googleusercontent.com/-Rq9WbnBYEt0/U6bjqQoqxgI/AAAAAAAAGd0/uh5MGStrLps/w900-h291-no/Specificatie.png

#
Uitpakken
Nou ik begon in de inleiding over dat het pakketje was gearriveerd, dus is het tijd voor het uitpakken van de Logitech Proteus Core ofwel de G502.

http://i.imgur.com/Hma7RSgl.jpg

Wat vinden we in deze mooi box? Natuurlijk de muis en het doosje met gewichtjes (per gewicht 3.6gram) In totaal krijg je van Logitech 5 gewichtjes die je zelf kunt verdelen aan de onderkant. Dus elke optie is mogelijk. Dit is zeker een pluspunt aangezien sommige muizen niet aanpasbaar zijn met gewichten zoals in dit design. Hier kom ik later op terug.

http://i.imgur.com/7Y0kuAsl.jpg

http://i.imgur.com/VtXsDdTl.jpg

Zodra de doos is uitgepakt hebben we hier een overzicht van onderdelen die je bij de Logitech Proteus Core G502 krijgt.

-Logitech Garantiebewijs
-Logitech Installatiehandleiding
-Doosje met 5 gewichten a 3.6gr
-De Logitech Proteus Core G502


#
Design
Over het design ben ik erg te spreken. Misschien vind niet iedereen die blauwe opvallende rand mooi en dat begrijp ik ook. Hij ziet er ‘stealthy’ uit en is mat zwart afgewerkt. Sommige knoppen zijn zwart glanzend en de scroller is glanzend grijs. De muis is voorzien van blauwe led verlichten.

http://i.imgur.com/HHCELlVl.jpg

http://i.imgur.com/cMySYu3l.jpg

De zijkanten van de muis is voorzien van extra grip door middel van uitgesneden driehoekjes. En heeft een duimrustplaats. Dit laatste is vooral handig, helaas ontbrak de zogenaamde ‘pinkyrest’. Maar dan zit je al snel bij een duurdere variant van een ander merk.

http://i.imgur.com/5GHWCq4l.jpg

http://i.imgur.com/HHCELlVl.jpg

De muis is voorzien van een geheugen waardoor je zonder software op een andere PC kan draaien. Omdat je aan de buitenkant meestal niet ziet op welk profiel of DPI hij staat heeft Logitech een indicator geplaatst aan de linkerzijde van de muis. Het zijn 3 schuine balkjes die aangeven welk profiel of welke DPI je gebruikt. Deze lichten ook op als je de DPI en/of Profiel verwisseld.

http://i.imgur.com/sXQy4L3l.jpg

De ledjes in de Logitech Proteus Core G502 is helaas niet veranderbaar. Eigenlijk een gemiste kans aangezien de keyboard van Logitech meestal wel veranderbaar is. Dus je kunt hem niet mee laten kleuren met je keyboard. Een functie heeft deze “G” dan ook niet.

http://i.imgur.com/otfpy7pl.jpg

Aan de onderkant vinden we de naam Logitech G502 en natuurlijk de klep waar je je gewichtjes kunt plaatsen. De klepje houd zich vast door middel van een magneetje.

http://i.imgur.com/UxiMwb2l.jpg

#
Software
De Logitech Proteus Core G502 word niet meegeleverd met een CD-Rom of een Usb-stick, dus ook geen software. Maar daarvoor heb je internet. Via de Logitech site kun je een programma downloaden genaamd: Logitech Gaming Software.
Heb je de Logitech Gaming Software al, dan wordt de muis automatisch herkend en geïnstalleerd.


Link: Klik hier voor de downloadinstructies

http://i.imgur.com/Cyzn8UIl.png

De Logitech Gaming Software is een leuke key feature die je nodig gaat hebben voor het instellen van je Logitech G502 muis. De eerste schermafbeelding is hierboven al geplaatst.
In het hoofdscherm kan je de optie aanzetten voor ingebouwd geheugen. Hierdoor hoef je niet op elke PC die je gebruikt de software te installeren en of instellingen opnieuw in te stellen.

http://i.imgur.com/GGPmsQCl.png

In de tweede scherm kun je je profielen aanmaken en macro’s geven aan je muisknoppen. Profiel 1 bijvoorbeeld is zo ingesteld als het bovenstaande plaatje. Zo kan je profielen en functies van de G502 naar je eigen hand zetten.

Ook is het mogelijk om je eigen DPI profiel te maken. Je kunt namelijk wisselen tussen 3 of 4 verschillende DPI profielen. Dit is zeer handig voor bijvoorbeeld in game. Als je een snelle cursor nodig bent of als je snel terug wilt schakelen naar iets minder gevoeligs.

De oranje indicator in het scherm bij aanwijzerinstellingen is voor je DPI-Verschuivingsknop. Dit is vooral handig als je een sniper bent. De DPI gaat dan helemaal terug naar je laagste DPI instelling.
Je kan hier ook je polling snelheid aanpassen. Maar ik zou gaan van de hoogste Polling snelheid.

Polling wil niets anders zeggen dat de muis controleert of er een toets of in dit geval een klik wordt geregistreerd. Dit doet hij tot 1000 per seconde. Eigenlijk is deze techniek inefficiënt omdat hij zonder klik of toetst nog steeds controleert op een invoer.

http://i.imgur.com/S15HkOil.png

Bij het volgende scherm kan je de muis afstemmen op een soort oppervlakte. Bijvoorbeeld je bureau, muismat of zelfs glas. Deze feature is zeker handig voor mij aangezien de muis overal mee naar toe gaat. Voor werk hem ik geen muismat en thuis zit ik met een Roccat Taito. Zo kan ik steeds wisselen tussen verschillende ondergronden. Ook zijn er al 3 ondergronden al voor ingesteld.

Het instellen van een ondergrond doe je door op de ‘+’ teken te klikken. Dan kom je in de onderstaande scherm.

http://i.imgur.com/pLlcp9dl.png

Het instellen van de Logitech G502 doe je door op de jou te gebruiken ondergrond te plaatsen en dan te klikken op de linkermuisknop. Vervolgens kom je in de onderstaande scherm.

http://i.imgur.com/ScYymDnl.png

Je moet met je muis een zogenaamde 8-loop maken op een bepaalde snelheid. Hierdoor registreert de laser de soort ondergrond en wrijving. Dit moet op een gepaste snelheid, vandaar de snelheidsmeter. Na een seconde of 10 ben je klaar en dan is je ondergrond toegevoegd.

http://i.imgur.com/xjDZYzyl.png

#
Praktijkervaring
Natuurlijk, alles goed en aardig. Maar hoe werkt de Logitech Proteus Core G502 nou eigenlijk in de praktijk?
Ik heb de G502 nu een kleine maand in gebruik. En tot nu toe nog geen enkele onderbreking of slijtage gemerkt of gezien. De software werkt naar behoren en ben nog steeds tevreden met mijn aankoop.
Het handige aan deze muis vind ik de gewichtjes. In plaats van vaste plekken geven op de daarvoor aanwezige gaten voor de gewichten kun je bij deze muis alles zelf bepalen.

http://i.imgur.com/8w9fYYkl.jpg

Hierboven kan je zien dat ik maar twee gewichten gebruik. Ik houd van een lichtere muis maar met het meeste gewicht naar achteren geplaatst en met een extra gewicht in het midden van de muis. Ik voel me wel vrij in het gebruik van mijn gewichten en dit is ook een pluspunt waard.

http://i.imgur.com/gh8GKIZl.jpg

Waar ik het minst tevreden over ben is de sleeving. Hij is zeker wel goed gedaan en zit zeker strak. Te strak naar mijn gevoel, want ik krijg de kabel niet meer strak. Ik irriteer me kapot aan deze kabel. De look zijn wel geweldig, maar doet afbreuk aan de werking. Dit is zeker een minpunt! Ook omdat de kabel kan slijten en rafelen.

http://i.imgur.com/dI6i1ful.jpg

Waar ik ook erg te spreken over ben is de scroller. Deze heeft namelijk 2 instellingen. Een vrij loop en met weerstand. Meestal op werk gebruik ik toch veel de weerstand. Maar het is af en toe ook wel fun om zo hard mogelijk te spinnen.

http://i.imgur.com/IPu7Ubvl.jpg

De LED-indicator is er mooi helder en net zo blauw als de overige verlichting. Hij is vooral handig als geheugensteuntje voor je profielen of DPI. Zo kan je even schuin kijkend naar de muis de juiste instelling vinden.

http://i.imgur.com/ejIIFfIl.png

De meesten zullen zich ook wel afvragen hoe je die, voor sommigen onder ons, 'afschuwelijke' licht uit kan doen en of het überhaupt wel kan. Maar natuurlijk, ook daar heeft Logitech aan gedacht. Onder instellingen (tandwiel) kun je de led verlichting uitschakelen, ook met een timer is dat mogelijk. Zo kan je bijvoorbeeld, als je een kind hebt, of je moet zelf de tijd bijhouden, de lamp laten dempen naar een x aantal minuten. Zo weet het kind dat hij/zij moet stoppen. Of je houd de tijd van je pizza mee bij die je net in de oven hebt gegooid.

#
Functies
Hier vind je de extra functies zoals aangegeven word op de site van Logitech. (Niet-mijn-woorden.)
-De meest accurate sensor op de markt
-32-bits microcontroller
-3 ingebouwde profielen
-Rapportagesnelheid van 1 milliseconde
-Primaire knoppen gaan 20 miljoen klikken mee
-Mechanische microschakelaars
-Verbeterd toetsenplaatontwerp voor beter klikgevoel en betere prestaties
-Gevlochten draad met kabelbinder
-Slaapstand uitgeschakeld
-3 dpi-indicatorleds
-Rubberen grips
-Magnetisch deurtje voor gewichtjes


#
Vergelijking
Ik heb een aantal criteriapunten opgesteld voor de vergelijking. Want niet alle muizen zijn hetzelfde maar moeten natuurlijk wel de zelfde features hebben.
Zo is de duurste muis en ook het meest favoriet de Cyborg R.A.T 7 en de goedkoopste is de Corsair Vengeance. Hier staan ook weer de bekende merken in zoals natuurlijk Logitech, maar ook zien we Roccat terugkomen en natuurlijk de CM-Storm mag niet aan de lijst ontbreken.

https://lh6.googleusercontent.com/-W2-DXna5LCY/U6ciThRK4DI/AAAAAAAAGek/RZ0-PQIh9UI/w662-h629-no/Vergelijking+TNET.PNG

Dit zijn mijn kritische punten:
-Losse gewichtjes
-Bedraad
-Laser Optisch
-Tussen ¤50 en ¤99
-Meer dan 4 knoppen


Vergelijking: Vergelijkingstabel Muis van Cygnitr0n

http://i.imgur.com/r61u3U1l.jpg

#
Conclusie
Kan ik al tot een conclusie komen? Ja eigenlijk wel.
De Logitech Proteus Core G502 is een goede muis met een gemiddelde prijs. Logitech heeft waarschijnlijk met opzet het gemiddelde genomen, dus een goede deal!

Zowel deze muis heeft zijn plus en minnen, maar samen opgeteld zal ik zeker deze muis aanraden.
Game je veel, shooters of MMORPG? Deze muis is perfect. Niet teveel poespas en makkelijke software. Daarom geef ik deze Logitech Proteus Core G502 toch een goede score.

EDIT (23-06-2014): Vergeten te benoemen dat de Logitech G502 informatie doorgeeft aan de Logitech toetstenborden met display. Dus je kunt op je display kijken van je toetsenbord op welk profiel of DPI instelling je zit. (Alleen bij het verwisselen.)

EDIT (21-7-2014): De muis is optisch, ipv een echte 'laser'. (Beanie! Bedankt voor de opmerking)

#
Terug naar boven

Neem ook eens een kijkje bij mijn andere productervaringen. Reacties en aanmerkingen zijn altijd gewenst. Bedankt voor je aandacht.

Heb jij ook een Logitech G502 Proteus Core Tunable Gaming Mouse?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review

Vraag & aanbod

Reacties (45)

Wijzig sortering
Kun je als je de muis eenmaal helemaal hebt ingesteld naar je persoonlijke behoefte en de profielen in de muis hebt opgeslagen, de Logitech Gaming software verwijderen? Of verdwijnen dan extra instelmogelijkheden?

Verder een puike review! :Y)
De instellingen worden opgeslagen in het flash geheugen. Dus in principe heb je het niet nodig. Ik neem de muis overal mee op verschillende pc's. De instellingen blijven hetzelfde. :)
Ik heb sinds een week of 2 deze muis en de sleeve rafelt inderdaad erg snel dit is mijn 2e muis inmiddels (1e terug gebracht mij Media Markt) maar deze vertoont andere problemen de muis reageert naar een poosje niet meer op de DPI knoppen enig idee wat dit zou kunnen veroorzaken?
Nette review. :)

Werkt alles nog steeds naar behoren? Ik overweeg deze muis en heb daarom een paar vraagjes voor je:

Gaat, bij het uitschakelen van de verlichting, alleen het G-logo uit of gaan de dpi-LED'jes ook uit?

Uitgaande van het feit dat dat zo is (en dat je dat op de timer zet): Gaat de verlichting dan weer tijdelijk aan zodra je op de dpi-knoppen gedrukt hebt?

Wat is de lift-off distance van deze muis en hoe reageert de pointer op het punt dat de sensor de tracking verliest?

Zijn de linker en rechtermuisknop een beetje stevig of kantelen ze iets als je ze niet in het midden indrukt? Bij mijn G500 zit ik namelijk met mijn wijsvinger vrijwel tegen het scrolwieltje aan en druk dus niet de knop precies boven het schakelaartje in.
Ik heb een maand geleden twee keer een G500s retour gestuurd waarvan er één een aanlopende (en daardoor bruut knarsende) linkermuisknop had. ik vraag me dus af of dat bij de G502 voor problemen kan zorgen.

Ik heb nu een aantal (video)reviews gezien en daarin wordt geklaagd over de slechte grip op het scrollwiel in de normale scrollmodus. Hoe ervaar jij dat?

En over scrollwieltjes gesproken: Heb jij problemen met de balans van dat wieltje? Bij mijn tweede geretourneerde G500s was dat niet goed namelijk en ging het wieltje, na het stopzetten, uit zichzelf nog even een half rondje verder (of terug en in vliegwielmodus uiteraard).

Alvast bedankt voor je reactie. :)

[Reactie gewijzigd door VOODOO_WILLIE op 12 juli 2014 03:11]

Er lijkt nog niet gereageerd te zijn op je reactie door de reviewer. Echter ik heb zelf deze muis nu al meerdere maanden in mijn bezit dus zal enkele van je vragen beantwoorden.

Over de LEDs kan ik je niks melden, ik heb ze gewoon aan staan aangezien ze mij niet storen
.
De twee primaire muisknoppen zijn zeer stevig en allebei ook enkelvoudig mechanisch.
Hier voor had ik een razer naga 2012 en ik zou echt niet meer terug willen, de g502 is ten eerste voor mij veel ergonomischer (RSI achtige pijnen zijn compleet verdwenen) en ten tweede had ik met mijn naga dus problemen met de linker muisknop die na een jaar al niet meer wilde klikken. ik moest hiervoor de muis openschroeven en een stukje plastic bij lijmen omdat deze versleten was. paar maanden later weer hetzelfde probleem, maar ik kreeg het niet meer opgelost, dus g502 besteld na lang vergelijken etc.

Scrollwheel heeft voor mij meer dan genoeg grip hoe licht ik er ook overheen ga, mijn vinger glijdt er niet overheen. Ik heb hem altijd in de stugge modus staan, overigens.

Korte edit: lift-off afstand is zeer klein (dit komt waarschijnlijk mede doordat je hem op de ondergrond af kan stellen) iets wat ik ook belangrijk vond. ik heb ooit de roccat kone+ kunnen testen maar ik werd helemaal gek van hoe hoog ik de muis moest op tillen. ik gok hier dat hij rond de ~2mm al niet meer beweegt.

Ter informatie: DPI staat op 3000 en ik gebruik een medium zachte muismat van steelseries.

Als je verder nog vragen of iets hebt zie ik wel een notificatie verschijnen. hopelijk heb je er wat aan. Ik ben in ieder geval zeer tevreden over dit stukje logitech. Zal in tegenstelling tot razer nu sneller weer een logitech product / muis aanschaffen.

[Reactie gewijzigd door daellat op 17 juli 2014 19:34]

Bedankt voor de informatie. :)
Sorry VOODOO_WILLIE, ik was met vakantie en heb niet kunnen reageren. Ik zie dat daellat wel het meeste heeft kunnen beantwoorden.

Zal hieronder wel de nog onbeantwoorde vragen beantwoorden:
"Gaat, bij het uitschakelen van de verlichting, alleen het G-logo uit of gaan de dpi-LED'jes ook uit?"
De dpi/profiel ledjes gaan maar voor 3 seconden aan en dan weer uit. Het uitschakelen van de verlichting geld alleen voor de "G" Logo.

"Ik heb nu een aantal (video)reviews gezien en daarin wordt geklaagd over de slechte grip op het scrollwiel in de normale scrollmodus. Hoe ervaar jij dat?"
Nee, heb hier geen problemen mee. Maar misschien ligt het aan een vette vinger? Voor mij is er voldoende grip. Ik heb de scrollwheel altijd op weerstand staan.

"En over scrollwieltjes gesproken: Heb jij problemen met de balans van dat wieltje? Bij mijn tweede geretourneerde G500s was dat niet goed namelijk en ging het wieltje, na het stopzetten, uit zichzelf nog even een half rondje verder (of terug en in vliegwielmodus uiteraard)."
Nee, ik heb hier geen problemen mee ervaren.

Bedankt voor je reacties beiden.
Ik vraag me af of je de verlichting ook van kleur kan laten veranderen?

Ik heb vooral veel rode LEDs, en zou dat ook graag op deze willen zien.

Ik weet niet of het kan?

Alvast bedankt!
Volgens de reviews en specs die ik gezien heb kan je de kleur niet aanpassen, helaas.

Erg jammer dus voor de mensen die de kleur willen laten overeenkomen met de rest van hun opstelling.

Wat dat betreft is het ook wel jammer dat die blauwe rand er zit. Deze rand zit op het afdekplaatje dus ze zouden er dan ook afdekplaatjes bij kunnen doen met verschillende kleuren. Of gewoon een hele zwarte natuurlijk.

Ik ben zelf niet zo kapot van dat blauwe licht omdat het mij teveel schittert maar het kan in ieder geval uit (en hopelijk dus ook de dpi-indicatortjes) dus dan kan ik er wel mee leven.
De ledjes in de Logitech Proteus Core G502 is helaas niet veranderbaar. Eigenlijk een gemiste kans aangezien de keyboard van Logitech meestal wel veranderbaar is.

Helaas
Juist, dit is dan ook zeker een minpunt. Nou moet ik perse (van mijzelf) mijn G510 aanpassen aan de kleur van de muis. Gemiste kans is het zeker.
Heeft deze muis ook acceleratie (iets wat ik namelijk echt niet wil ivm games zoals Counter Strike)? Zoek een vervanger voor m'n mx518, twijfel tussen deze en de g400s.
Deze heeft geen acceleratie, ik heb vandaag mijn G502 binnen gekregen en hij werkt echt super.

Lekker accuraat en je speelt er heerlijk BF4 mee.

Tot nu toe geen nadelen, maarja ik heb em ook maar 1 dag :)

Ik zou em gewoon van de logitech webshop kopen, beste garantie die je kan hebben :) Geen gedoe met RMA etc
Top, thanks! Toevallig enige ervaring met de mx518? De g400s / 500 is de successor van die muis, maar is eigenlijk net wat te klein voor mijn hand, hoe valt deze?
Geen ervaring met de MX518 - maar hiervoor heb ik de M500 gehad, zelfde frame als de G500s. Dat is een vrij grote muis.

Deze is op het oog net zo groot, maar voelt slanker aan. Als ik normaal browse/game dan gebruik ik een volle palmgrip en is hij erg comfortabel. Mijn vingers steken een halve centimeter "uit" als ik hem echt stevig vast houd. Maar ik vind dat geen enkel probleem, en het bijkomende voordeel is dat je duim dus lang genoeg is om de zijknopjes goed te kunnen bereiken.

Als ik BF4 speel speel ik meer met een claw grip, en ik moet zeggen dat de muis hier wel erg goed voor is, beter als mijn oude muis. ook de "sniper" knop bevalt mij erg goed
Erg goede review!

Er is een ding wat ik niet helemaal begrijp:

Dit zijn mijn kritische punten:
-Losse gewichtjes
-Bedraad
-Laser
-Tussen ¤50 en ¤99
-Meer dan 4 knoppen

Maar de logitech g502 heeft een optische sensor. Toch?
Ja, de logitech g502 heeft een optische sensor. Echter stond hij te boek onder "laser" voordat er meer informatie beschikbaar was.
Okey gelukkig. Het bracht me wat in verwarring maar dan is het wel logisch. :) Bedankt voor het antwoord!
Heeft de nieuwe versie met rgb led dan wel een laser? Adverteren ze namelijk mee !?
"de lamp laten dempen naar een x aantal minuten."
is dat niet gewoon een standbye modus als je hem 30 minuten niet aanraakt?

wel jammer dat die in het blauw moet zijn.. ik had deze graag RGB gezien.

roccat kone bijvoorbeeld
Je kunt ook kijken naar de Mionix Avior 7000 of Mionix Naos 7000 (afhankelijk van je grip en vinger positionering)

Moet maar eens een review over de avior schrijven :)

In andere reviews werd er gemeld dat de voetjes snel achteruit gingen, hebben mensen hier daar ook last van?

Ps.
Heb nog nooit een echte reciew geschreven, maar hoe doe je hoofdstukken?

[Reactie gewijzigd door DCG909 op 16 juli 2014 09:38]

Dat kan ik zelf nog niet aangeven. Heb hem daarvoor nog te weinig gebruikt. Misschien hebben anderen wel hier ervaring mee.
Mooie review. Ik sta op het punt om deze muis aan te schaffen echter gaf iemand, die een review deed over deze muis, aan dat je de scroll up/down niet kan programmeren zoals andere muizen.

Ik zou graag willen weten of dit idd het geval is, want dan valt deze muis van mijn lijst af. Ik moet voor mijn game gebruik de scroll muis kunnen programmeren.

Alvast bedankt.
Dank je wel innerchild.

Ik zal het zo even voor je nakijken. Het antwoord komt in deze post als edit.

EDIT: Je kunt met de muis zowel naar 'Links' als naar 'Rechts' Scrollen. Maar staat niet bij dat je je muisscroll kan programmeren.

Afbeelding: http://i.imgur.com/0Mx6rGe.png

[Reactie gewijzigd door DutchWalnut op 18 augustus 2014 15:17]

Thanks. Ik heb hem al aangeschaft en het is echt een hele goeie muis.
Ik gebruik hem voor op de playstation 4 in combinatie met de venom x.

Ik kan de default scroll up en down opties in de configuratie van de venom x mappen op knoppen van de controller. Dus ik kan hiermee nu de up en down optie gebruiken om functies op te mappen.

Met dpi op 12000 speelt dit echt als een tierlelier op de ps4 :)
Ah, je hebt toch de aankoop gedaan. Ik ben er ook zeer content mee.

Werkt dat Venom X nog een beetje? Ik heb er nog geen kaas van gegeten. Dus ben benieuwd wat je ervaring is. Heb zelf ook een PS4 vandaar.

Bedankt voor je reactie. :9
Venom x is de creme de la creme op het gebied van muis en keyboard op de ps4. Het basis pakket komt met een soort van handcontroller + usb hub + venom muis maar ik gebruik alleen de usb hub om mijn keyboard en de g502 aan te sluiten.

De originele venom muis is echt wel goed alleen deze is gemaakt voor hele grote handen. Ik krijg pijn in mijn pols ervan.

Op dit moment is er voor de ps4 geen betere controller omzetter te vinden dan de venom x. Leuk is dat je hem ook kan gebruiken voor de ps3, de xbox 360 en de one.

Kost wel wat want je bent ongeveer 135 euro kwijt. Ben nu voor de ps4 dus iets van 200 euro extra uit om te kunnen gamen :) ( inclusief de g502 ) Ik heb zo de pest in de controller van de ps4 voor het spelen van shooters.

Wat ook te gek is om de macros te gebruiken. Zo kan je dus bv op een knop zowel je aim als het vuren van een wapen tegelijk gebruiken.

Je moet bv in je game configuratie bv de letter a en s mappen op de linker en rechter muisknop in je configuratie en dan vervolgens in de macro de letters a en s plaatsen op een knop.

En dan op het moment als je schiet trek je gelijk je vizier voor het gezicht.

Of het helemaal eerlijk is... tja... wel leuk...

[Reactie gewijzigd door innerchild op 19 augustus 2014 14:54]

Mooie review! Echter 1 aanmerking en dat is op de pooling rate, dit is niet alleen voor de toets input maar ook over wanneer je de muis beweegd (hogere poolrate zorgt dus voor een accuratere muis).

Edit: echter moet je pc dit ook wel aankunnen aangezien een hogere poolrate ook zorgt voor een hogere cpu activiteit!

[Reactie gewijzigd door Keffa18 op 1 september 2014 16:17]

In de doos zit er ook een rond ijzertje in, heb je die misschien gemist? Het zat best wel goed verstopt in de doos. Ik vraag mij alleen af wat daar nut van is. Iig het staat niet in je review en ik vind er ook geen informatie over op het internet.
Ja. Ik weet wat je bedoeld. Wou het eerst vermelden maar vond het niet nodig omdat het een magneet is voor de doos. :)
Ah een magneet om die deksel dicht te houden wss. Wel gaar dat het gewoon met plakband erin vast gemaakt is. Maar wow die muis is echt goed man! Vooral die instelling dat je hem kunt instellen op welke ondergrond je muis staat zou elke muis moeten hebben man, want bij mij werkt heel opvallend beter op mijn s&s steelpad na uitvoeren van die stappen, zonder die instelling was het minder goed geweest. Ik ben echt heel tevreden en helemaal geen spijt tot nu toe.


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn



Nintendo Switch Google Pixel XL 2 LG W7 Samsung Galaxy S8 Google Pixel 2 Sony Bravia A1 OLED Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

© 1998 - 2017 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Hardware.Info de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True

*